Iz drugih medija

Objavljeno: 2.12.2019. u 23:00
Prikaza: 4889
|
Autor: Gordan Duhaček

Želi li izgubiti izbore?

Kolinda o Bandiću govori kao mafijašica

root : Kolinda o Bandiću govori kao mafijašicaSlužbena fotografija(Foto: Ured predsjednice)

Kolinda je danas mrtva-hladna izjavila da joj je od pravde i zakona važnija lojalnost. Pripadnici mafijaških obitelji to mogu govoriti, predsjednici država ne. Na Pantovčaku imamo Kolindu Grabar-Korleone, kako je komentirao netko na Twitteru.

A ŠTO akoKolinda Grabar-Kitarović namjerno želi izgubiti predsjedničke izbore? Pitanje se na prvu može činiti posve deplasiranim jer zašto bi se aktualna predsjednica uopće kandidirala za još jedan mandat na Pantovčaku ako ga ne želi, no kako drugačije objasniti njene najnovije izjave?

Novi nivo Kolindinih svinjarija

Da, Kolinda je sklona gafovima, provalama i ordinarnim glupostima, no ovo što je u intervjuu za Media Servis izjavila o Milanu Bandiću je toliko grozomorno da nadilazi uobičajeni nivo predsjedničinih svinjarija.

Kolinda se osvrnula na kritike zbog pjevanja na rođendanu Milanu Bandiću i poručila je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja i da ako s nekim politički surađuje, mora biti toliko korektna da ostane ono što jest.

Vjerna Bandiću

"Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno", rekla je predsjednica. 

Dodala je da ne vjeruje da će do toga doći. 

Bandić je simbol korupcije

Dva su glavna razloga zbog čega je ovo izjava koja Kolindu diskvalificira na svakom nivou.

Prvi je što cijela Hrvatska odlično zna tko je i što je Milan Bandić. Bez obzira na to što mu se još uvijek sudi u nizu procesa (što više govori o našem pravosuđu nego o Bandićevoj nevinosti), svima u Hrvatskoj je jasno da je Bandić odavno simbol koruptivne i klijentelističke politike kojom se u međuvremenu na nimalo skriven način javni novac prelijeva u džepove izabranih, Bandiću bliskih i vjernih.

U Hrvatskoj ipak ima previše ljudi koji nisu na ovaj ili onaj način, direktno ili posredno, na Bandićevom platnom spisku te je politički suicidalno bezuvjetno stati uz Bandića, što je predsjednica danas nedvojbeno učinila. Par desetaka tisuća glasača, koliko joj maksimalno može donijeti Bandićeva podrška, ne može kompenzirati mnogo veći broj glasača koji a priori odbijaju dati glas ikome povezanom s kontroverznim zagrebačkim gradonačelnikom, višestrukim USKOK-ovim optuženikom koji se već godinama, a naročito u zadnjih par mjeseci, u javnosti ponaša kao pomahnitali siledžija.

Čini se da za Kolindu to više i nije stvar političke procjene, nego osobnog prijateljstva, kako je sama istaknula. Ona će, rekla je danas mrtva-hladna, čak i osuđenom Bandiću u zatvor nositi kolače.

Kolindina mafijaška logika

Time dolazimo do drugog razloga, a to je da je predsjednica svojom izjavom pljunula na Ustav i zakone Republike Hrvatske, one čija je predsjednica. Kolinda je u stilu pripadnice mafijaškog klana naglasila da je njoj najvažnija lojalnost i ako je netko kriminalac, a njoj odan, onda može uvijek računati na njenu podršku. Pritom je predsjednica povezana sa zavidnom količinom osuđenih i optuženih kriminalaca, od Zdravka Mamića do Damira Škare. 

Hoće li i optuženom silovatelju Škari nositi kolače u zatvor kad ga osude? Bolje da je to nitko ne pita, jer će vjerojatno odgovoriti da hoće.

Kolinda je danas mrtva-hladna izjavila da joj je od pravde i zakona važnija lojalnost. Pripadnici mafijaških obitelji to mogu govoriti, predsjednici država ne. Na Pantovčaku imamo Kolindu Grabar-Korleone, kako je komentirao netko na Twitteru.

Istina, mafijaško ponašanje nije u Hrvatskoj uvijek dovoljno da netko izgubi izbore, ali Kolinda u reizbor ide s takvom prtljagom ratnih zločinaca, krimosa i zlotvora da se doista čini kako ona želi izgubiti. Previše je toga naslagala na kamari i za njeno vjerno glasačko tijelo, koje ne puca od poštenja i pameti, ali koje ipak ima određenu granicu nakon koje prestaje davati podršku ljudskim poluproizvodima koje na ove ili one funkcije kandidira HDZ.

Možda ipak precjenjujemo Kolindu?

Kolinda kao da namjerno testira koliko skandala može proizvesti u jedinici vremena, a da joj domoljubna stoka sitnog zuba ostane vjerna. Racionalnog objašnjenja za njene najnovije izjave jednostavno nema, osim da ona želi izgubiti izbore. 

Ili je možda ipak, unatoč petogodišnjem iskustvu, još jednom precjenjujemo? Možda nema tu nikakve skrivene namjere, možda je aktualna predsjednica jednostavno doista onako besramna, štetna i glupa kakvom se prikazuje?

Novinarka: Bandić je Uskokov optuženik. Kolinda: I?
Voditeljica intervjua na Media Servisu Kolindu je upitala o pjevanju na rođendanu višestrukog optuženika Milana Bandića te o burnim reakcijama koje su uslijedile. 
"Čije reakcije, oprostite", odmah je prekinula Kolinda. 
"Medija i dijela javnosti", odgovorila je novinarka. 
"Medija, a kojih medija? Kojeg dijela javnosti? Mislim, oprostite, kakav je to gaf ako nekome čestitate rođendan? Nemojte se ljutiti, nemojte se ljutiti. Ja na vas gledam kao na novinarku, znam da niste došli s nekakvom neprijateljskom agendom i naglašavati moje gafove, ali ja moram reći vama i vašim kolegama - oprostite, gospodin Milan Bandić je gradonačelnik Zagreba, čini mi se, već sedamnaestu godinu. Njega su birali ljudi", rekla je. 
"Ali on je Uskokov optuženik", replicirala je novinarka.
"I?" odgovorila je Kolinda.
"I to je nekim ljudima zasmetalo", odgovara novinarka. 
"I? Kakvo je načelo u demokratskim državama? Svatko je nevin (naglašava sporijim govorom riječ 'nevin' op.a.). Ja nisam ni sudija ni kadija, ja sam izvršna vlast koja mora brinuti o funkcioniranju državne vlasti. Za sve ostalo brine pravosuđe. Ako je protiv nekoga podignuta optužnica, ne znači da će ona biti i dokazana. Zašto gospodina Bandića optužiti i osuditi u isto vrijeme. I tko to radi? Oni koji nisu za to zaduženi. Oni koji kažu da će biti i predsjednici i premijeri i ministri pravosuđa. Oprostite, ja znam gdje su moja ograničenja. Ja sam u izvršnoj vlasti i ja se ni po koju cijenu ne mogu miješati u pravosudnu vlast. Ja mogu imati svoje mišljenje, ali moje mišljenje ostaje - svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja", rekla je Kolinda.
Ponovno se pobunila "jer su je izrugivali". 
"Ne mogu se dodvoravati građanima, nosit ću kolače Bandiću u zatvor ako bude osuđen"
"Pa izrugivali su bezveze oko stvari, oprostite, u čemu je problem? Ja bih doista voljela, istraživački novinari - pa uđite u probleme države. Je li doista čestitka Bandiću koja dolazi od bilo koga, hoće li to promijeniti status Hrvatske na bilo koji način? Hoće li to promijeniti stvari, drage građanke i građani, u vašim životu? (smijeh, op.a.). Pa naravno da neće. I svi smo mi ljudi. Ako netko sa mnom politički surađuje, ja moram biti toliko korektna i ostati to što jesam. Ja ne mogu pratiti kako ide onaj pijevac na štaglju koji pokazuje da bilo javnosti ide na jednu ili drugu stranu. "Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I ono što ja najviše cijenim u životu je lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno u zatvor. Ali vjerujem da se to neće dogoditi", rekla je predsjednica.

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 4.12.2019. | 0:22

1

https://tinyurl.com/s67hf49
Dobar_los_zao

Dobar_los_zao

Komentirano: 3.12.2019. | 19:56

2

Jebiga, nije Duhaček kriv što krmci i krmače na vodećim pozicijama prosipaju svoja govna gdje god stignu. Još manje je kriv što nam je država puna retardiranih kozojeba koji će u svrhu obrane krmačko lopovske kaste spremno otvoriti svoje žvalje i ta govna slavodobitno polizati. Dobar vam tek retardi.
Mrsunja

Mrsunja

Komentirano: 3.12.2019. | 17:22

3

Objavljivati indexovog duhačeka ili čitati ispod komentare patološko mentalnih pojedinaca nema velike razlike
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 3.12.2019. | 14:52

4

Leteći , apsolutno si u pravu, nemam što ni dodati , pošto nisam trenutno u brodu daj mi ispitaj što predstavlja udruga d+.s+.s+.s.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 3.12.2019. | 14:48

5

Vrlo intresantno od osobe čija je je družba trajala jedno dobro pijanstvo, uvijek zaboravim kako su se zvali ti lipicanci
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 3.12.2019. | 14:38

6

XSIZE@ ljudska narav i karakter su puno sliženiji od kratke paušalne ocjene. Kad sam već spominjao Isuda Krista, reći ću i to da je najveća zamjerka prema njemu bila njegovo druženje s prezrenima i grešnima a te zamjerke su stizale od licemjernih farizeja koji su se, zacijelo, rukovodili upravo uzrečicom koju si napisao.
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 3.12.2019. | 14:34

7

@MENTALIST ma nije me isprvocirao. Nije on kapacitet za to i takve čitaš ne kao knjigu nego kao slikovnicu, lagano ali bljutavo štivo. Samo smatram da takve treba verbalno udarit po ušima jer truju društvo svojim pravdanjem zla i pokvarenosti. Takvi u stvari i čine gro ovoga društva što je najžalosnije.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 3.12.2019. | 14:13

8

Stipiću, a znaš onu, s kim si , takav si :)
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 3.12.2019. | 11:34

9

KRUŠKE I JABUKE su dva pojma znaći predsjednica je prije pravosuđa oprostila bandiću, samim time je utjecala odnosno potiče na djelo da nije kriv,Bit svega toga je iako meni nitko ne može zabraniti prijateljstvo sa lopovima ili kriminalcima ,da sam predsjednik države moram voditi brigu o dignitetu predsjednika i uloge predsjednika u društvu. Neke stvari da sam predsjednik ne bih smio činiti . Pod dva Stipiću da li pedofilija ,blud spadaju pod crkvene zakone ili državne ,Ljudski je opraštati a što bi bilo da je taj lik ubio Papu,tko bi mu onda dao oprost , da bi bi to možda bio ti ta osoba , ja ne bih, Znam da ne odgovor neču dobiti usput kako napreduje projekt sinagoga
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 3.12.2019. | 11:13

10

Sve što podliježe kaznenom postupku je kriminal i svi koji (po)čine bilo koje nedjelo iz Kaznenog zakona su kriminalci. Europski (u biti kršćanski!) stav je kako pravda uključuje i vjeru u rehabilitaciju pa baš zato u europskim državama nema smrtne kazne. Mehmet Ali Ağca je bio kriminalac, pucao je i ranio papu Ivana Pavla II. Sveti Papa ga je posjetio u zatvoru, zagrlio ga i oprostio mu. Nije time podržao njegovu kriminalnu aktivnost.

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kad prestane sve ovo, zauzetije ćemo sudjelovati u misama'

Tiha proslava Cvjetnice

'Kad prestane sve ovo, zauzetije ćemo sudjelovati u misama'

5.4.2020. | 18:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Brodu uhićena petorica graničnih policajaca

Zbog sumnje na koruptivne aktivnosti

U Brodu uhićena petorica graničnih policajaca

6.3.2020. | 9:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvorenje EPK jučer je pohodilo preko 30 tisuća ljudi

Pogledajte video finale spektakla

Otvorenje EPK jučer je pohodilo preko 30 tisuća ljudi

2.2.2020. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Jeftino je, dobijemo povrat poreza i počastimo se ćevapima"

Koliko Slavonci potroše u BiH?

"Jeftino je, dobijemo povrat poreza i počastimo se ćevapima"

30.1.2020. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najpoznatiji kineski ustaša dobio izgon iz Hrvatske

Pjevao stihove koji potiču na mržnju

Najpoznatiji kineski ustaša dobio izgon iz Hrvatske

27.1.2020. | 21:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vjeroučitelj iz Cernika slavi ratne zločince i Hitlera

Čovjek biskupa Škvorčevića

Vjeroučitelj iz Cernika slavi ratne zločince i Hitlera

27.1.2020. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vatikanska banka Bozaniću blokirala račun

Kardinal drži ogromnu svotu novca

Vatikanska banka Bozaniću blokirala račun

24.1.2020. | 15:59
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Derventi jutros na ulici pronađena jednomjesečna beba

Policija utoplila promrzlog dječačića

U Derventi jutros na ulici pronađena jednomjesečna beba

24.1.2020. | 12:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Spalit će hrpu našeg novca u Đuri Đakoviću'

Evo tko je što pisao:

'Spalit će hrpu našeg novca u Đuri Đakoviću'

23.1.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije dovoljno da vam se gade korumpirani moćnici

Novi prilog tezi o korumpiranosti države

Nije dovoljno da vam se gade korumpirani moćnici

22.1.2020. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : I obitelj 'brodskog' ministra zarađuje od iznajmljivanja

Ministri vole 'prihod od rente'

I obitelj 'brodskog' ministra zarađuje od iznajmljivanja

20.1.2020. | 17:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnica najavila projekte vrijedne 350 milijuna kuna

Primjer uspješnog malog grada

Gradonačelnica najavila projekte vrijedne 350 milijuna kuna

20.1.2020. | 10:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : U komentarima je toliko očaja, tuge, razočaranosti i bijede

Umjesto suze u oku za domovinom:

U komentarima je toliko očaja, tuge, razočaranosti i bijede

19.1.2020. | 19:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako je vjerovati desnici, stiže komunizam

I to je podržalo više od milijun ljudi

Ako je vjerovati desnici, stiže komunizam

6.1.2020. | 15:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjetnik koji je svojim remiksom utjecao na izbor mladih

'Tvrde neki da se to ne može,...'

Umjetnik koji je svojim remiksom utjecao na izbor mladih

6.1.2020. | 14:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Postblagdanska detoksikacija - kako i zašto?

Za sve koji su pretjerali

Postblagdanska detoksikacija - kako i zašto?

4.1.2020. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :