Iz drugih medija

Objavljeno: 4.12.2019. u 11:40
Prikaza: 8044
|
Autor: JZ/SBplus

Lemaić, Rimac, Lukić...

Istinu je moguće privremeno prikriti ali ne i eliminirati

root : Istinu je moguće privremeno prikriti ali ne i eliminirati Kompilacija(Foto: JZ/SBplus)

Dva tjedna po mome odlasku u zarobljeništvo, kamo me 30. siječnja 2019. poslao dio retardirane i/ili korumpirane hrvatske pravne države u funkciji kriminalaca, objavljen je pamflet pod naslovom „Jerko Zovak samoproglašeni Robin Hood Slavonskog Broda napokon u Remetincu!

Zrcalo hrvatske pravne države, '7.dnevno', objavilo je 13. prosinca 2017., naručen, morbidan članak čiji sadržaj najviše odgovara, u hrvatskoj, uglednom poduzetniku Ivanu Rimcu i (ne)svjesnima u njegovoj funkciji. S istim ciljem, isti naručitelj, u drugom članku, klevetanjem čovjeka koji progoni kriminalce „kao Simon Wiesenthal ratne zločince", likuje i sikće misleći kako na taj način štiti sebe i svoje pomagače. Naime, dva tjedna po mome odlasku u zarobljeništvo, kamo me 30. siječnja 2019. poslao dio retardirane i/ili korumpirane hrvatske pravne države u funkciji kriminalaca, objavljen je pamflet pod naslovom „Jerko Zovak samoproglašeni Robin Hood Slavonskog Broda napokon u Remetincu!". Zahvaljujući Veljku Lukiću, koji je 4. prosinca 2019. omogućio osvježenje pamćenja čitatelja kolektivnog bloga "sbperiskop", a meni skrenuo pozornost na članak, prenosim i taj drugi, reciklirani, uradak kako bi više ljudi saznalo s kakvim kriminalcima ovo društvo ima posla. A čije ime je u kakvoj i  čijoj funkciji, sudit će sami čitatelji (i) na portalu SBplus. (Jerko Zovak)


18. veljače 2019. '7dnevno'

Jerko Zovak samoproglašeni Robin Hood Slavonskog Broda napokon u Remetincu!

Ratni profiter, lažni vojni invalid, kako su o njemu pisali pojedini mediji, pokrao je i uništio tvrtku 'Slavonija DI', nekadašnji ponos Slavonskog Broda, a sada kada je završio iza rešetaka nakon pravomoćne osuđujuće presude na bezuvjetnu kaznu zatvora, postavlja se pitanje - Tko će sanirati nastalu štetu koju je pričinio Slavonija drvnoj industriji d.o.o.?

'Došla maca na vratanca', šuška se ovih dana na ulicama Slavonskog Broda, nakon što je samoproglašeni Robin Hood toga grada, Jerko Zovak, ovih dana napokon završio iza rešetaka u zagrebačkom Remetincu. No, prije nego li je svoje civilno odijelo morao zamijeniti odjećom na pruge, Jerko Zovak se od svojih čitatelja na SB Portalu – čiji je vlasnik, oprostio prikladnim tekstom pod nazivom 'Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor'! U tom svojevrsnom oproštajnom govoru Zovak se dotaknuo presude koju je, između ostalog, komentirao na sljedeći način: 'Unatoč očiglednim činjenicama vidljivim u sudskom spisu kako ništa ukrao nisam, Županijski i Vrhovni sud, svojim presudama tvrde da sam ja, ustvari, lopov te da moram u zatvor. Naime, oni sude kako prosječnu mjesečnu naknadu u visini od 16.565,86 kn bruto, odnosno 13.252,69 kn neto – za izvršene poslove upravljanja tvrtkom Slavonija DI kao jedini njezin direktor – nisam mogao primati u obliku konzalting usluge, nego tek kao zaposlenik te tvrtke', piše Zovak.

No ovo je samo još jedna u nizu brutalnih obmana i laži koji se plasiraju javnosti kroz opskurni portal financiran i gradskim novcem, jer vlasnik, a sada osuđenik Jerko Zovak želi od sebe napraviti žrtvu, iako je osoba koja je dotaknula sami vrh kriminalnog miljea dobro umreženog s gradskim vlastima gradonačelnika Duspare koji mu financira portal SP Plus. No, jedno je što piše gospon Zovak, a drugo su neumoljive činjenice. Dok je radnik u 'Slavonija DI' imao plaću 2.500 kuna, Jerko Zovak je sam sebi isplaćivao enormne novčane iznose za fiktivne poslove, te na račun 'Slavonija DI' koja je grcala u dugovima sebi pribavio skupocjenu limuzinu Mercedes S klase u vrijednosti skoro milijun kuna, sat Rolex, automobil BMW za svoju suprugu, te je novcem 'Slavonije DI' izgradio obiteljsku kuću, garaže i umjetno jezero, a što je sve predmetom kaznenog postupka.

Podsjetimo Jerko Zovak ili Marks kako ga zovu, zbog njegovih radikalno ljevičarskih uvjerenja, još je 2013. godine na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu bio osuđen na jedinstvenu kaznu od tri i pol godine zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju. Podsjetimo sudsko vijeće je prihvatilo navode optužnice da si je Zovak od kolovoza 2002. do veljače 2005. kao direktor 'Slavonije DI' nezakonitom isplatom novca za plaće, neobavljene pravne usluge i zajmove pribavio nepripadajuću korist i time oštetio tvrtku za 1,888.879,64 kuna.

'Vi niste vlasnik Slavonije DI. Zahvatili ste imovinu pravne osobe, a za to niste imali ovlasti jer niste tražili odobrenje skupštine', kazala je tada sutkinja Jadranka Đaković u svom obraćanju optuženom čitajući presudu. Ona je dodala da je Zovak oštećenom trgovačkom društvu dužan nadoknaditi štetu počinjenu kaznenim djelom, s pripadajućom zateznom kamatom.

Sada je otvoreno pitanje što poduzimaju odgovorne osobe u 'Slavoniji DI' da naplate štetu koju je pričinio Zovak, budući su Mato Ravlić kao vlasnik, a Martina Ravlić Janković kao direktor, obvezni djelovati u pravcu naplate materijalne štete pričinjene trgovačkom društvu, a svako takvo nečinjenje na štetu je ove slavonskobrodske tvrtke.

Našim novinarima ovih dana  stižu mnogobrojni upiti zašto se imovina Jerka Zovaka ne ovršava ?! Upućeni tvrde da su uredi općine, kao i ured gradonačelnika Duspare kompletno opremljeni proizvodima 'Slavonije DI', a da novac nikad nije plaćen 'Slavoniji DI' za takvo opremanje.

Morbidno opstruiranje otvaranja Lidlova trgovačkog centra

A tko je zapravo Jerko Zovak koji godinama iz svoje mračne jazbine svog slavonskobrodskog portala 'SB Plus', nemilosrdno 'batina' svoje političke oponente, neistomišljenike i sve one koji nisu po njegovoj mjeri i ukusu, otkrivalo se, s vremena na vrijeme, u pojedinim medijima, a za svima onima koji su se pokušali suprotstaviti njegovoj medijskoj tiraniji, bila bi izdana 'tjeralica' na njegovom portalu.

Za njega već dugi niz godina upućeni tvrde, a o čemu su pisali mediji, da on  ustvari upravlja Gradom, te da je Zovak siva eminencija Mirku Duspari, gradonačelniku Slavonskog Broda. Da je tomu tako, jasno se vidjelo i u studenom 2017. godine, kada je zbog opstrukcije gradskih vlasti, kojima je iz sjene dirigirao i upravljao novopečeni stanovnik Remetinca Jerko Zovak, bilo dovedeno u pitanje otvaranje velikog trgovačkog centra 'Lidl' u Slavonskom Brodu, zbog čega su svoje negodovanje izrazili i pojedini strani veleposlanici. Naime, s obzirom da je ovaj slučaj počeo nadilaziti granice naše zemlje jer su se pojedini veleposlanici zbog problema s Lidlom, u političkim krugovima počeli interesirati tko i zbog čega opstruira tako vrijedne investicije u Hrvatskoj, konkretnije u Slavonskom Brodu, odmah je na vidjelo počelo izlaziti kome je i zbog čega stalo zaustavljati nove investicije čime se pridonosi još crnjoj statističkoj slici o broju svakodnevnog odljeva stanovništva u druge zemlje, koji i tako poprima dramatične razmjere.

Glavni medijski pokrovitelj opstruiranja tako velike i hvale vrijedne investicije bio je, a tko bi drugi, nego Jerko Zovak, koji je sa svog portala sipao drvlje i kamenje protiv otvaranja Lidla i njegovih investitora. Riječ je bila o investiciji od 50 milijuna kuna, a u Lidlovu centru (koji je danas srećom u funkciji) već je bilo spremno otvaranje 30 novih radnih mjesta.

Ima neka tajna veza između Ankice Majetić i Zovaka

I upravo zbog te opstrukcije i reketarenja investitora, bila je podignuta i kaznena prijava i to protiv pravomoćno osuđenog Jerka Zovaka, sa 'titulom', predsjednika udruge za promicanje lokalne uprave i samouprave, gradonačelnika Mirka Duspare i pročelnika Uprave odbora za graditeljstvo Damira Klarića, koji su, po pisanju medija bili samo lutke na Zovakovu koncu. Također, kaznena prijava bila je podignuta i protiv još troje gradskih moćnika – Ankice Majetić, Duška Medakovića i Željka Devčića zbog ucjena, pritisaka i uvjetovanja trećih osoba radi pokretanja velikih građevinskih zahvata u Slavonskom Brodu. U svemu tome, po pisanju medija, najveći doprinos dao je upravo Jerko Zovak, što je navedeno u kaznenoj prijavi, jer je prenosio naputke gradonačelnika Mirka Duspare, prijeteći odgovornima da ako odobre izdavanje uporabne dozvole za trgovački centar Lidl da će ih putem medija SBplus 'razapeti'. Na jednak način učinjen je pritisak i na člana povjerenstva Duška Medakovića, koji je prvotno dao suglasnost, da bi potom izmjenio svoje odluke, a sve slijedom pritisaka od strane Damira Klarića i Ankice Majetić, za koju pouzdani izvori tvrde da je u iznimno bliskim odnošajima s Jerkom Zovakom, te poglavito Jerka Zovaka, koji su prenosili naputke gradonačelnika Duspare, a sve uz sinkronizirano pripremanje pretpostavke i preduvjeta da pred investitora postave uvjet za novčanom isplatom kako bi mu nakon toga bila izdana suglasnost, pisali su zgroženi i u Uredu predsjednice RH i u Ministarstvu graditeljstva.

Hrabra vijećnica Slavica Lemaić razotkriva samovolju Jerka Zovaka i gradonačelnika Duspare

Tek nakon višemjesečnih mučnih natezanja i opstruiranja lokalnih vlasti Ministarstvo graditeljstva je početkom prošle godine izdalo pravomoćnu uporabnu dozvolu za otvaranje Lidlova trgovačkog centra u Slavonskom Brodu, čime je otvorena mogućnost za zapošljavanje 30 nezaposlenih mladih ljudi, koji neće morati, kao mnogi njihovi vršnjaci, svoju egzistenciju potražiti izvan granica naše zemlje. Tako je Lidlov trgovački centar svečano otvoren, glede i unatoč opstruiranju gradskih vlasti i medijskoj pljuvačini Zovakova SB Portala, 15 veljače prošle godine. Dakle, ovih dana, obilježit' će se obljetnica toga svečanog čina. Kad smo već kod obljetnice, na ovom mjestu bilo bi nepravedno ne spomenuti i veliki angažman gradske vjećnice Slavice Lemaić koja je konstantno kritizirala gradske vlasti ne samo po pitanju opstruiranja otvaranja Lidlova trgovačkog centra i onemogućavanja otvaranja novih radnih mjesta, nego i zbog brojnih drugih propusta i nečinjenja lokalnih moćnika. Tako se ona, svojedobno zapitala ima li Slavonski Brod budućnost ako se gradska i županijska politika ne promijene. No, njezina ubojita kritika na račun gradskih vlasti i samog gradonačelnika Duspare se nije svidjela nekim, kako ih je ona nazvala, prorežimskim medijima, koji su počeli objavljivati pljuvačke tekstove, prije svega na portalu SBplus, protiv nje. No, Lemaić se nije dala smesti pa je očitala pravu bukvicu uredniku SBplus-a Jerku Zovaku, koji je, uz Dusparu bio jedan od glavnih destruktivaca glede otvaranja Lidlova trgovačkog centra. Ovih dana Slavica Lemaić, hrabra i odvažna nezavisna gradska vijećnica se očitovala i o izgubljenom sudskom sporu grada Slavonskog Broda koji je izgubio sudski spor protiv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u 'aferi Lidl'. Tako je Lemaić upozorila građane što za njih znači taj izgubljeni sudski spor Grada pod upravljanjem gradonačelnika Duspare do kojeg nije moralo doći da gradski oci zbog svojih privatnih interesa nisu opstruirali otvaranje trgovačkog centra Lidl. 'Grad Slavonski Brod, odnosno njegovi porezni obveznici, morat' će platiti višemilijunsku štetu. Je li to posljedica neznanja, bahatosti ili zastupanja privatnih interesa od strane gradske vlasti?, upitala se nezavisna vijećnica Slavica Lemaić, usput podsjećajući na ožujak 2018. kada je Upravni sud u Osijeku rješenjem odbacio tužbu grada Slavonskog Broda u upravnom sporu protiv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u slučaju izdavanja građevinske dozvole za Lidlovu trgovinu te za rekonstrukciju i proširenje državne ceste DC 423 u Osječkoj ulici u Slavonskom Brodu.

Slučaj poduzetnika Ljube Čepe

Misleći kako građani imaju pravo znati ona je izvijestila da je grad Slavonski Brod izgubio sudski spor protiv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja jer je Visoki upravni sud Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 19. rujna 2018. godine, donio pravomoćno rješenje kojim se odbacuje žalba grada Slavonskog Broda i potvrđuje kao konačno  rješenje Upravnog suda u Osijeku. 'Rješenje Visokog upravnog suda RH će imati teške posljedice za grad Slavonski Brod i za gradski proračun ukoliko se oštećena tvrtka odluči na tužbu protiv Grada. Trenutno možemo samo nagađati o visini očekivanog zahtjeva za naknadu štete, ali ovdje se sigurno radi o višemilijunskom iznosu – kazala je Lemaić na konferenciji za medije 7. veljače ove godine, napominjući da se brojni odgovori oko ovog slučaja nalaze u dopisu zaposlenika Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša grada Slavonskog Broda upućenom gradonačelniku Duspari, i s čijim sadržajem bi se trebalo pozabaviti Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

No, da ovaj sramotni slučaj opstruiranja izgradnje Lidlova trgovačkog centra u Slavonskom Brodu nije izuzetak nego pravilo, potvrđuje i jedan drugi slučaj u općini Sibinj u Brodsko-posavskoj županiji koji već godinama tamošnji općinski čelnici opstruiraju svojim ultimativnim zahtjevima. Radi se o poduzetniku Ljubi Čepi koji je u poslovnoj zoni Sibinj još 2008. godine kupio zemljišta kao i njegov njemački partner, na ukupno 30 tisuća kvadratnih metara, a trebali su zajednički izgraditi proizvodni pogon koji je za početak trebao zaposliti 10 radnika s područja općine. Kažemo – trebali su – a nisu, jer su se stvari počele komplicirati upravo tako pa je njemački partner odustao a problem se do dana današnjeg nije riješio. Ogorčeni poduzetnik Ljubo Ćepo je u više navrata izjavljivao kako je u dobroj vjeri, zajedno s njemačkim partnerom, nakon raspisanog  javnog natječaja o prodaji zemljišta u sibinjskoj gospodarskoj zoni, 5. lipnja 2008. godine, od Općine Sibinj kupio 31.246 m2 građevinskog zemljišta po cijeni od 5,10 EUR/m2, što je ukupno iznosilo 159.345,60 eura.

'U vrijeme kupnje zemljišta, visina komunalnog doprinosa iznosila je 7 kn/m3, da bi spomenuta općina, nakon što su vidjeli kako smo dobili građevinsku dozvolu za izgradnju objekta, donijela odluku o povećanju komunalnog doprinosa na 18 kn/m3. Budući da je ta promjena odluke uvelike povećala troškove izgradnje objekta, a u Zoni nije bilo infrastrukture, predložili smo Općini neka nam dopuste da sami izgradimo potrebnu infrastrukturu, a za uloženi iznos neka nam umanje komunalni doprinos. Međutim, Općina to nije željela prihvatiti, nego nas prisiljava da platimo naknadno povećani komunalni doprinos, a o infrastrukturi će, kao, brinuti oni. Nažalost, niti nakon osam godina od kada smo kupili zemljište, infrastruktura nije izgrađena, pa smo morali projektirati 'samoodrživ' objekt koji ima vlastitu struju, vodu i septičku jamu. Umjesto da nam pomognu – svojom gostoljubivom politikom za razvoj realnog sektora gospodarstva – kako bismo proizvodni pogon što brže stavili u funkciju i zaposlili radnike, Općina nam svojim ultimativnim zahtjevom odmaže u tome”, ogorčeno izjavljuje poduzetnik Ljubo Čepo.

Opstruiranje izgradnje Čermakove termoelektrane na plin

Hoće li itko za to, konačno, u ovoj zemlji odgovarati, pitaju se mnogi ogorčeni građani kojima je preko glave samovolja općinskih i gradskih otaca s bijelim ovratnicima. Pogotovo ih je iziritirao ovaj slučaj oko opstruiranja izgradnje trgovačkog centra Lidl, iz razloga što većina Brođana dobro zna da je iza cijele te sramotne operacije u Slavonskom Bordu stajao upravo novopečeni stanovnik zagrebačkog Remetinca, medijski batinaš i ucjenjivač, koji preko svojih poslušnika na čelu s gradonačelnikom Dusparom ravna Slavonskim Brodom. Zovak je, tvrde izvori iz Slavonskog Broda, do zadnjeg bio uvjeren kako će izbjeći izdržavanje zatvorske kazne jer je mnoge ljude zadužio. U svemu mu je pomagao i gradonačelnik Duspara, koji ga je, po pisanju medija, ujedno i hrabrio riječimna „dok sam ja na vlasti, ti prijatelju zatvora ne budeš vidio".

Inače građani Slavonskog Broda zbog Zovakovog SB portala ne mogu saznati istinu što se uistinu događa u tom gradu i tko i zbog čega opstruira projekt Termoelektrane na plin u tom gradu. Naime riječ je o jednoj od najvećih privatnih investicija u hrvatskom energetskom sektoru – gradnji termoelektrane na plin u Slavonskom Brodu snage 600 MW i 'teške' 450 milijuna eura, iza čijeg projekta stoji tvrtka 'Crodux' Ivana Čermaka. Podsjetimo, termoelektrana će biti smještena na području Lučke uprave Slavonski Brod, a uz nju je planirana i gradnja tvornice za proizvodnju bioetanola. Prema procjenama, gradnja pogona mogla bi donijeti posao za više od 800 ljudi, a kad elektrana bude završena, zaposlit' će se njih tridesetak. Na ovom mjestu ne treba ni spominjati koliko bi ta termoelektrana pridonijela čistoći zraka u ovom gradu.

Dakle, iza svega toga stajali su i stoje gradski moćnici kojima je iz sjene dirigirao Jerko Zovak. A o Jerku Zovku su pisali brojni lokalni mediji i pitali se tko je taj čovjek koji iz sjene upravlja Slavonskim Brodom. Porijeklom je iz Hercegovine, Slavonac iz Vrbanje sa istoka Slavonije, pisali su mediji te tvrdili da Jerko Zovak nije iz Donjih Andrijevaca kako to voli prezentirati. Naime, pišu oni, u Andrijevce se obitelj Zovak doselila nakon nemiloga događaja u rodnom kraju kada je Jerkov otac, inače partizanski krvnik, nakon dječje tuče, zatukao, raskolivši mu lubanju, Jerkova suparnika. Nakon toga nitko u selu se nije više htio igrati sa Jerkom pa su doselili u selo u kojem je bilo partizanskih boraca. Jerko Zovak se okušao i kao kandidat SDP/KPH mafije sloganom: "Svoji smo”! Međutim, Zovak nije naš, pišu mediji koji su mu neskloni.

 ===============================================

Zovak je lažni ratni vojni invalid koji se za vrijeme rata bavio kriminalnim radnjama i švercom!

Hoće li se napokon itko u ovoj državi pozabaviti i ratnim vojnim putem slavonskobrodskog moćnika Jerka Zovaka. Naime, njegov ratni vojni put je falcificiran, znači lažan,o čemu su pisali mediji, a na tu laž je svoj potpis stavio njegov kum Zdravko Tolić iz Donjih Andrijevaca. I to nije sve. Lažnu invalidnost dali su mu 2001. godine tadašnji ministar branitelja u SDP-ovoj vladi Ivica Pančić, njegova zamjenica Blaženka Gogić, (s kojom je u to vrijeme Jerko Zovak bio u ljubavnoj vezi), i tajnik u ministarstvu branitelja Dinko Mikulić, koji je za takve postupke u međuvremenu i suđen. A lažna liječnička uvjerenja su mu dali dr. Jerković i dr. Bitunjac iz Slavonskog Broda, o čemu su pisali mediji.

================================================

 Lovačke bajke Jerka Zovaka i dodrinaško-antifa-bošnjačka 'sekirancija'

Nakon što su Hrvate u BiH na zadnjim izborima Bošnjaci opet preglasali i po treći put Sejdu Komšića nametnuli za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a ide se i na uništavanje Hrvata u Domu naroda, sve su glasniji i češći zahtjevi za obnovom hrvatskog entiteta Herceg-Bosna. Jednako glasna je i hrvatska antifa, dodrinaši s krajnje desnice i bošnjački licemjeri koji su protiv hrvatskog entiteta jer brinu za navodno prodani i izdani veći dio Posavine. Bošnjake, dodrinaše i antifu unakažena Srebrenica i Istočna Bosna ni malo ne brinu iako su komplet u sastavu Republike Srpske. Antihrvatskom devetom krugu iz Danteovog ljetovališta samo su Hrvati na srcu. U to ime pozivaju se na Jerka Zovku i njegovu knjigu. Da nije tragično bilo bi i smiješno jer Zovko svoju slavu nije stekao izdavanjem knjige nego kao najbrži sprinter u bježanju s posavske bojišnice.

Jerko Zovak, autor knjige „Rat u Bosanskoj Posavini 1992.", hrvatski je ratni vojni invalid (HRVI) sa 60 posto tjelesnim oštećenjem koje je zadobio tijekom borbi u Posavini. Po njegovoj izjavi i izjavi još dvojice svjedoka, pokraj tenka na kojem se nalazio pala je granata pri čemu je uslijed detonacije pao na zemlju i povrijedio kralježnicu. Kako prenose izvori, čudno je što događaj nije zabilježen u ratnom dnevniku, niti je isti bio u bolnici, tako da ne postoji ambulantski protokol osim ako nije naknadno naručen?! U prvom stupnju je dobio 40 posto, a u drugostupanjskom rješenju nakon 20-tak dana, 60 posto trajno tjelesno oštećenje HRVI. On je danas korisnik invalidske mirovine s činom bojnika, a pribavio je sebi i nalaze o PTSP. Papirnato je sve pokriveno ali, ako su izvori prenijeli točnu informaciju, čast ovog časnika u mirovini i te kako je diskutabilna.

Optužujući u svojoj knjizi sve i svakoga, Zovak u stvari interpretira lov na vještice što je sigurno alkemija za dušu onih koji su, kao i on sam, na bojišnici dali sebi tako jak vjetar u leđa da im je stražnjica pomodrila od silnih udaraca njihovih peta. Nije poznato je li se i tako zarađene modrice također uračunavaju u postotak invalidnosti?! Kao pripadnik 108. brigade HV-a, Zovak je na posavskoj bojišnici proveo šest mjeseci koji mu sada služe kao temelj za „stručnu" analizu i moralno pravo kojim za izdaju optužuje druge a ne samog sebe iako je upravo on bez odobrenja nadređenih napustio bojišnicu (?!) što je očito u skladu s njegovom časničkom čašću. Nepoznato je što to Jerka uopće kvalificira za ovu temu?! Očito samo bacanje prašine u oči kako bi opravdao svoj sramni čin neposluha i bježanja s borbenih položaja koji su na čuvanje bili povjereni i zapovjeđeni njegovoj 108. brigadi HV-a, piše o Jerku Zovaku, između ostalog u svojoj kolumni, Filip Antunović, na portalu Kamenjar.com 29 siječnja ove godine.

Službeni stav hrvatske politike i Hrvatske vojske kaže kako su za pad Bosanskog Broda i cijele Bosanske Posavine krivi 108. Slavonsko- brodska brigada, 101. Bosansko- brodska i 3. A gardijska brigada, jer su te tri brigade prije pada Posavine, uslijed neposluha i bez naredbe, faktički bez borbe napustile svoje položaje na bočnoj obrani Bosanskog Broda uslijed čega se srpska vojska doslovce ušetala u B.Brod koji je u međuvremenu bio par dana doslovce prazan. Ulaskom srpske vojske u B. Brod glavnina HVO i neke postrojbe HV-a u dubinskom bojištu prema Doboju ostale su u poluokruženju uslijed čega je došlo do pucanja obrambene koncepcije, pada borbenog morala, rasula u vojnim postrojbama i shodno tome do raspada zapovjednog lanca. Oni koji su prvi napustili položaje oko B. Broda prebacili su se preko Save i ostali u Slavoniji, a neki su produžili u Zapadnu Europu gdje su im obitelji već bile smještene. Najveći paradoks je žalosna činjenica kako upravo iz tog klupka koje je prvo napustilo Posavinu, kreće bjesomučna, sustavna i kontinuirana kampanja o navodnoj tuđoj izdaji Posavine?!

Ukratko, Jerko Zovak čovjek kriminalne prošlosti koji služi zatvorsku kaznu za višemilijunsku krađu počinjenu na štetu slavonskobrodske tvrtke Slavonija drvna industrija d.o.o. je i nadalje predmet istraživanja tijela kaznenog progona kao i njegovi ortaci aktualni gradonačelnik Mirko Duspara, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ankica Majetić i sin Jerka Zovaka mladi Domagoj Zovak i mnoge druge osobe koje su svojim djelovanjem naštetile kapitalnim investicijama u Slavonskom Brodu, a koje su bile pod ucjenama i reketom Dusparine i Zovakove grupe.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Stipe

Stipe

Komentirano: 4.12.2019. | 18:51

1

"Inače građani Slavonskog Broda zbog Zovakovog SB portala ne mogu saznati istinu što se uistinu događa u tom gradu i tko i zbog čega opstruira projekt Termoelektrane na plin u tom gradu. " - pa postoje radio postaje, tv postaja, novine i preko nekoliko drugih portala koji su mogli o tome pisati i omogućiti građanima Slavonskog Broda da saznaju tu "skrivenu" istinu. Ovo kao da je pisala Slavujka. Pamflet u kojemu se jedna te ista činjenica ponavlja i po deset puta kako bi se postigao "efekt". Gore izdvojena rečenica zorno ilustrira sav jad ovog pamfletića.
jerihon

jerihon

Komentirano: 4.12.2019. | 18:27

2

Lažnih invalida koji su si prenijeli činove u datom trenutku iz JNA u hrvatske,91,iz tadašnjeg zapovjedništva ima kao u priči,a nisu vidjeli rova..

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svaka je hrvatska vlast imala i svoje Srbe

Čemu čuđenje

Svaka je hrvatska vlast imala i svoje Srbe

11.8.2020. | 20:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gospa iz Međugorja učinila ga je nevidljivim

SPASILA GA OD SRPSKE VOJSKE:

Gospa iz Međugorja učinila ga je nevidljivim

9.8.2020. | 10:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ljudi iz Bosanske posavine imaju i srce i dušu.'

Prof. dr. sc. Dražan Kozak:

'Ljudi iz Bosanske posavine imaju i srce i dušu.'

7.8.2020. | 9:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Milanović predao odlikovanje optuženiku za ratne zločine

Iznevjerio sve koji su za njega glasali

Milanović predao odlikovanje optuženiku za ratne zločine

5.8.2020. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Njemačka ekonomija dramatično propada

Recesija stoljeća

Njemačka ekonomija dramatično propada

30.7.2020. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Greškom državne agencije poduzetnik izgubio 26 milijuna kuna

Novi skandal u hrvatskoj poljoprivredi

Greškom državne agencije poduzetnik izgubio 26 milijuna kuna

27.7.2020. | 22:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li sklopljen prešutni savez HDZ-a i Domovinskog pokreta?

Operacija ‘Vrati dite materi‘:

Je li sklopljen prešutni savez HDZ-a i Domovinskog pokreta?

25.7.2020. | 18:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novinari uputili otvoreno pismo premijeru i ministrici

Traže novi zakon o medijima

Novinari uputili otvoreno pismo premijeru i ministrici

24.7.2020. | 18:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jasenovac je mit jer nema niti jedne iskopane kosti

Argument Marcelijiana Vrsanića

Jasenovac je mit jer nema niti jedne iskopane kosti

24.7.2020. | 12:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Njemačkoj obvezno testiranje za one iz rizičnih područja?

Besplatan 'tretman' na ulazu u zemlju

U Njemačkoj obvezno testiranje za one iz rizičnih područja?

23.7.2020. | 12:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na račun Ministarstva nakupovao parfeme, butelje vina,...

Nova priča Drage Hedla

Na račun Ministarstva nakupovao parfeme, butelje vina,...

22.7.2020. | 11:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za samo 8.000 kuna kupio novi stan od 97 metara četvornih?!

Šef suda u Slav. Brodu - Pavelić

Za samo 8.000 kuna kupio novi stan od 97 metara četvornih?!

21.7.2020. | 12:59
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako je šef županijskog suda Svirčević došao do svojih kuća

Istraživačka priča Drage Hedla

Kako je šef županijskog suda Svirčević došao do svojih kuća

19.7.2020. | 22:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Neću se ispričati, ona je novi Glasnović'

Krešimir Macan:

'Neću se ispričati, ona je novi Glasnović'

19.7.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne proizvodimo dovoljno, šećera, jaja, voća,...

O samodostatnosti u koronakrizi

Ne proizvodimo dovoljno, šećera, jaja, voća,...

18.7.2020. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bit ću dio 'novog vala' stranke'

Vinko Grgić za Nacional:

'Bit ću dio 'novog vala' stranke'

16.7.2020. | 18:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drug Tito bi i danas bio ponosan

O Lijepoj Našoj

Drug Tito bi i danas bio ponosan

12.6.2020. | 13:15
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :