Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka
na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo
registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke
obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu i
mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Istočni,vidi se da nisi Baja,Slavonac Šokac ,šolja,nego njeki dotepenac. Jel da jesi onda bi zno za nu poštapalicu,pogotovo je u službi u Perkovci, Fali te me usta moja il' ću vas razdr't. Tako ti je i taj moj prijatelj,bivši prijatelj... Prikaži sverijatelj i njegov pasulj.
Ja što imam jednog dobrog prijatelja doduše bivšeg prijatelja,što on dobro pravi pasulj.Za taj njegov pasulj su "čuli"do Zadra.
Al da budem iskren nikad nisam kusnio taj njegov legendarni pasulj.
Dobro si rekao, kao da je od stoljeća sedmoga :) ... Grah je u Hrvatsku došao preko Italije, prvi put se spominje u nekim trgovačkim ugovorima u zadarskom notarijatu oko 1645-50 koliko se sjećam? U Istri vjerojatno i nešto ranije... Prikaži sve samo nema zapisa... Venecija ga je uvezla jer je na postojećim iznimno malim zemljišnim parcelama u zadarskom zaleđu (ne zaboravi da je čak i Benkovac već bio Osmansko Carstvo! Sve do velikog rata i Karlovačkog mira 1699.pa je obalni posjed stvarno bio malen) na tim parcelicama dakle davao vrlo visok (tj. proteinski vrijedan i hranjiv) prinos. Od toga se proširio na dio Vojne Krajine u Lici, a od sredine 18.st. i Marije Terezije je prepoznat kao vrhunska namirnica za vojsku pa je potican uzgoj u svim krajevima.
Više o našim Politikama zaštite privatnosti te Politikama kolačića možete pročitati ovdje: Politika zaštite privatnosti, Politika kolačića.
Mi i naši partneri pohranjujemo i pristupamo neosjetljivim informacijama s vašeg uređaja, poput kolačića
ili jedinstvenog identifikatora uređaja te obrađujemo osobne podatke poput IP adrese i identifikatore
kolačića radi obrade podataka u svrhu prikazivanja personaliziranih oglasa, mjerenja preferencija naših
posjetitelja i sl. Svoje postavke u svakom trenutku možete promijeniti u našim Pravilima o zaštiti
privatnosti na ovoj web stranici.
Neki partneri ne traže vaš pristanak za obradu vaših podataka već se pozivaju na svoj legitimni poslovni
interes. Takvom načinu obrade podataka možete se usprotiviti klikom na "Saznajte više".
Mi i naši partneri obrađujemo podatke kako slijedi: Pohranjivanje i / ili pristup podacima na
uređaju, Precizni geolokacijski podaci i identifikacija pregledavanjem uređaja, Prilagođeni oglasi i
sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja, uvidi o publici, razvoj proizvoda
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Čorbu pasulj volem s rebarca suva,da te bog sačuva
Istočni,vidi se da nisi Baja,Slavonac Šokac ,šolja,nego njeki dotepenac. Jel da jesi onda bi zno za nu poštapalicu,pogotovo je u službi u Perkovci, Fali te me usta moja il' ću vas razdr't. Tako ti je i taj moj prijatelj,bivši prijatelj... Prikaži sverijatelj i njegov pasulj.
Pa kako onda znaš kakav je njegov"pasulj"ako ga nisi jeo!?
Ja što imam jednog dobrog prijatelja doduše bivšeg prijatelja,što on dobro pravi pasulj.Za taj njegov pasulj su "čuli"do Zadra. Al da budem iskren nikad nisam kusnio taj njegov legendarni pasulj.
Dobro si rekao, kao da je od stoljeća sedmoga :) ... Grah je u Hrvatsku došao preko Italije, prvi put se spominje u nekim trgovačkim ugovorima u zadarskom notarijatu oko 1645-50 koliko se sjećam? U Istri vjerojatno i nešto ranije... Prikaži sve samo nema zapisa... Venecija ga je uvezla jer je na postojećim iznimno malim zemljišnim parcelama u zadarskom zaleđu (ne zaboravi da je čak i Benkovac već bio Osmansko Carstvo! Sve do velikog rata i Karlovačkog mira 1699.pa je obalni posjed stvarno bio malen) na tim parcelicama dakle davao vrlo visok (tj. proteinski vrijedan i hranjiv) prinos. Od toga se proširio na dio Vojne Krajine u Lici, a od sredine 18.st. i Marije Terezije je prepoznat kao vrhunska namirnica za vojsku pa je potican uzgoj u svim krajevima.