Crna kronika

Objavljeno: 12.11.2019. u 22:10
Prikaza: 5586
|
Autor: Drago Hedl/Telegram

Otkrili ga njegovi

Ovaj općinski vijećnik krasno zarađuje od svoje općine

root : Ovaj općinski vijećnik krasno zarađuje od svoje općine Domagoja Stojaković(Foto: Telegram)

Stojaković je obavljao stručni nadzor i svojim potpisom i pečatom ureda potvrdio da su radovi obavljeni.

DOMAGOJ STOJAKOVIĆ, HDZ-ov vijećnik u majušnoj Općini Brestovac, u Požeško-slavonskoj županiji, vlasnik je Ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva, registriranog u obližnjem selu Jaguplije. U toj općini načelnik je HDZ-ov Zdravko Mandić, koji je na funkciji od 1993. godine. U tijeku je sedmi Mandićev mandat, načelnik je dakle punih 26 godina, prema čemu je jedan od najdugovječnijih u Požeško-slavonskoj županiji.

No, ni Stojakoviću kao općinskom vijećniku, ni Mandiću kao vječitom načelniku iste općine, nema ničeg spornog što je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstava Domagoja Stojakovića razvio razgranate poslovne odnose s općinom u kojoj je njen vlasnik vijećnik.

Tako je u prošloj godini spomenuti ured imao čak osam poslova financiranih iz proračuna Općine Brestovac. Radio je izradu tehničke dokumentacije za legalizaciju i adaptaciju društvenog doma u Orljavcu, te za isti posao i izradu izjava za potrebe legalizacije tog društvenog doma, potom usluge stručnog nadzora na radovima sanacije vanjskog stubišta općinske zgrade u Brestovcu, pa stručni nadzor nad radovima izgradnje nadstrešnice uz mjesni vatrogasni dom u mjestu Jaguplije.

Uspješna suradnja nastavljena je i ove godine

U istoj 2018. godini Ured ovlaštenog inženjera građevinarstava Domagoja Stojakovića, općinskog vijećnika, za svoju je općinu radio i stručni nadzor nad radovima adaptacije društvenog doma Orljavac, za koji je, kao što smo vidjeli, već radio tehničku dokumentaciju.

Radio je i stručni nadzor nad radovima sanacije kolničke konstrukcije nerazvrstane ceste Nurkovac-Stari Brestovac, potom pripremu dokumentacije i stručni nadzor nad radovima sanacije nerazvrstane ceste u Ivandolu i na kraju izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju nerazvrstane ceste (DC38) Orljavac – Podsreće – Milivojevci. Sve te poslove općinski vijećnik Stojaković svojoj je Općininaplatio 300.987,25 kuna.

Jednako uspješnu poslovnu suradnju općinski vijećnik sa svojom je općinom nastavio i u 2019. godini, s tim što se podaci kojima raspolažemo odnose samo do kraja rujna ove godine. Tako je Stojaković za Općinu Brestovac u ovoj godini napravio tehničku dokumentaciju za izgradnju pomoćne zgrade-sanitarnog čvora uz mjesni vatrogasni dom u Ivandolu, potom izradu tehničke dokumentacije za izgradnju javnog parkinga u Požeškoj ulici u Brestovcu, pa izradu tehničke dokumentacije za adaptaciju i dogradnju pomoćne građevine na mjesnom domu u Pavlovcima.

Čuvene nadstrešnice župana Tomaševića za 55.000 kuna

U ovoj godini imao je još dva posla: stručni nadzor nad radovima sanacije kolničke konstrukcije nerazvrstane ceste Stari Brestovac – Dolac, te stručni nadzor nad radovima izgradnje pomoćne zgrade, sanitarnog čvora uz mjesni vatrogasni dom u Ivandolu, za što je već ranije radio projektnu dokumentaciju. U prvih devet mjeseci, samo za poslove Općine Brestovac, njen je vijećnik prihodovao 84.808,75 kuna. Dakle, u 21 mjesec u ovoj i prošloj godini, općinski vijećnik Stojaković sa svojom je Općinom imao poslova u vrijednosti od ukupno 385.796 kuna. Mjesečno, to u prosjeku iznosi 18.371 kunu.

No, to nipošto nije sve. Domagoj Stojaković suvlasnik je tvrtke KS Invest d.o.o. iz Jaguplija, o kojoj je Telegram nedavno pisao. Upravo je ta tvrtka za potrebe razvoja cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji izgradila deset drvenih nadstrešnica za bicikliste, svaku po cijeni od nevjerojatnih 55 tisuća kuna.

Zahvaljujući stranačkim vezama, tvrde izvori Telegrama, Ured ovlaštenog inženjera građevinarstava Domagoja Stojakovića, imao je i vrlo razgranate poslovne odnose s tvrtkama i općinama u Požeško-slavonskoj županiji. Tako je, prema službenim informacijama koje smo dobili od požeške gradske tvrtke Tekija, Stojakovićev ured u 2018. godini radio stručni nadzor nad radovima izgradnje kanalizacijske mreže u Nurkovcu (naplaćeno 8.096,33 kuna), a u ovoj godini i uslugu nadzora nad izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Nurkovac (3.652,61 kuna), te još, nakon okončanog posla 8.237,39 kune. Za uslugu nadzora nad izgradnjom sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Ramanovci Tekija je Stojakovićevom uredu 29. ožujka 2019. isplatila 21.749,26 kuna.

Manji poslovi s mnogim općinama

U Općini Velika, također u Požeško-slavonskoj županiji, Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva u ovoj je godini radio na izradi glavnog arhitektonsko-građevinskog projekta te elektrotehničkom projektu i troškovniku za ugovaranje radova postojeće zgrade javne namjene te na gradnji pomoćne zgrade u Trenkovu. Za to je Općina platila 18.712,50 kuna.

U Općini Kaptol, Uredu ovlaštenog inženjera građevinarstva Domagoja Stojakovića za tehnički pregled u postupku izdavanja uporabne dozvole za izgrađenu građevinu infrastrukturne namjene, u veljači ove godine plaćeno je 1.875 kuna, dok je za provedbu stručnog nadzora nad radovima na uređenju staza i izradi sanitarnog čvora na groblju u naselju Jakšić, ispostavljen račun od 5.475 kuna, no još nije plaćen.

Najznačajniji su mu poslovi s Gradom Požegom

Ali daleko najznačajnije poslove Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Domagoja Stojanovića iz Jaguplije imao je s Gradom Požegom, središtem Požeško-slavonske županije. Tako je za sedam različitih poslova, mahom stručnih nadzora (izgradnje nogostupa, nadogradnja škole, poduzetničkog inkubatora) Stojaković u prošloj godini ukupno prihodovao 400.666,45 kuna, dok je u prvih deset mjeseci ove godine za stručne poslove ukupno naplatio 134.235 kuna.

Posebno je zanimljiva stavka koju je Stojakovićev ured u kolovozu prošle godine naplatio Gradu Požegi za uslugu stručnog nadzora nad radovima na dogradnji i nadogradnji škole i dogradnji sportske dvorane Dobriša Cesarić u Požegi. Za tu uslugu naplatio je pristojnih 94.726,45 kuna. Ali…

Svojim je pečatom potvrdio da su obavljeni radovi koji nisu ni počeli

Kao što je Telegram prvi pisao u veljači prošle godine, Grad Požega, koji je bio investitor na radovima u školi Dobriše Cesarića, ispostavio je Ministarstvu regionalnog razvoja račun na milijun kuna za obavljene radove na sportskoj dvorani, a da radovi još nisu bili ni započeti. Stojaković je obavljao stručni nadzor i svojim potpisom i pečatom ureda potvrdio da su radovi obavljeni. Slučaj je, nakon Telegramova teksta, počeo istraživati USKOK, a potom ga prepustio Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Odatle su 2. listopada ove godine izvijestili kako ”u navedenom predmetu zbog složenosti naloženog vještačenja istragu nije bilo moguće završiti u roku od šest mjeseci od dana pravomoćnosti rješenja o provođenju istrage”, te da je ”zamjenica koja je zadužena za rad na predmetu o razlozima zbog kojih istraga nije završena, izvijestila županijsku državnu odvjetnicu koja je na temelju članka 229. stavak 2, Zakona o kaznenom postupku donijela rješenje o produženju roka za završetak istrage od šest mjeseci”. Kao što vidimo, institucije sustava ubrzano rade svoj posao.

Telegram je pokušao dobiti odgovor Domagoja Stojakovića koliko je osoba zaposleno u njegovu uredu, s obzirom na brojne poslove koje radi. No, nije se odazivao na naše pozive i nije odgovarao ni na SMS poruke. Tako smo ostali uskraćeni i za odgovor smatra li da je u sukobu interesa s obzirom na to da je u razgranatom poslovnom odnosu s općinom u kojoj je vijećnik.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Stipe

Stipe

Komentirano: 12.11.2019. | 22:44

1

Taj je kraj dao i nekoliko pretvorbenih "velikana". Toliko beštija na tako malom prostoru. BVit će da je do vode.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pronađena droga, a stranac bez dozvole boravka protjeran

Pretraga doma potvrdila sumnje

Pronađena droga, a stranac bez dozvole boravka protjeran

29.1.2020. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Po izlasku iz autobusa, djevojčica pretrčavala ulicu

Automobil se nije uspio zaustaviti

Po izlasku iz autobusa, djevojčica pretrčavala ulicu

29.1.2020. | 12:59
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li zbog problema u BiH migranti lakše prelaziti u BPŽ?

'Nekidan su ih uhvatili dvadesetak'

Hoće li zbog problema u BiH migranti lakše prelaziti u BPŽ?

28.1.2020. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kamion probio ogradu, drugi izbjegao sudar

Pomeli nekoliko metara ograde na A3

Kamion probio ogradu, drugi izbjegao sudar

28.1.2020. | 9:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski lopovi paze koliko kradu

Mlađa žena 'operirala' po trgovinama

Brodski lopovi paze koliko kradu

27.1.2020. | 13:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija pobrojala prošlogodišnje ekscese građana

Najčešće divljaju na ulicama i trgovima

Policija pobrojala prošlogodišnje ekscese građana

27.1.2020. | 8:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Kabulu poginuo Slavonac

Nesretni slučaj

U Kabulu poginuo Slavonac

25.1.2020. | 20:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vozač kamiona koji je usmrtio tri osobe, pušten na slobodu!

Na odmorištu kod Novske

Vozač kamiona koji je usmrtio tri osobe, pušten na slobodu!

25.1.2020. | 13:36
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijeđala i omalovažavala policajce na ulici

Usred bijela dana

Vrijeđala i omalovažavala policajce na ulici

22.1.2020. | 15:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završna rasprava u slučaju Tomašević trajala satima

Sudac čvrsto odlučio sve privesti kraju

Završna rasprava u slučaju Tomašević trajala satima

21.1.2020. | 16:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija ih uhvatila kako mrtvi pijani voze brodskim ulicama

'Kapitalac' imao više od tri promila

Policija ih uhvatila kako mrtvi pijani voze brodskim ulicama

20.1.2020. | 14:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo okolnosti koje su dovele do strašne nesreće

Osim ove, dogodila se noćas još jedna

Saznali smo okolnosti koje su dovele do strašne nesreće

18.1.2020. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poznati detalji brutalne tučnjave djevojaka u centru grada

Sudionice prekršajno prijavljene

Poznati detalji brutalne tučnjave djevojaka u centru grada

17.1.2020. | 12:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bez pomoći zajednice neće uspjeti obnoviti svoj dom

'Imala sam malo. Sad više nemam ni to.'

Bez pomoći zajednice neće uspjeti obnoviti svoj dom

16.1.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija se oglasila o tučnjavi djevojaka u centru grada

Divlje ponašanje u Slavonskom Brodu

Policija se oglasila o tučnjavi djevojaka u centru grada

15.1.2020. | 12:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Podigli optužnicu protiv četiri okrivljenika, Grada i tvrtke

Državno odvjetništvo u Slav. Brodu

Podigli optužnicu protiv četiri okrivljenika, Grada i tvrtke

14.1.2020. | 16:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : U dugoj potrazi za Zoricom sve je više nepoznanica

Misteriozni zločin bez tijela

U dugoj potrazi za Zoricom sve je više nepoznanica

14.1.2020. | 15:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vatrogasci na terenu zbog požara na dvorišnoj zgradi

U jutarnjim satima

Vatrogasci na terenu zbog požara na dvorišnoj zgradi

14.1.2020. | 11:10
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :