Sport

Objavljeno: 14.3.2013. u 9:40
Prikaza: 3319
|
Autor: SBplus

Idu u 'blic nadzore'

Počela sa radom sportska inspekcija

Brodsko-posavska županija : Počela sa radom sportska inspekcijaPrvi sportski inspektori(Foto: mzos.hr)
ZAGREB - U utorak, 12. ožujka, na svečanosti dodjele službenih iskaznica i znakova sportskim inspektorima u prvom stupnju,  službeno je počela s radom sportska inspekcija. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je rekao kako nikada u povijesti Hrvatske niti jedna Vlada nije učinila toliko za hrvatski sport kao ova u samo 15 mjeseci.

- Izmijenili smo Zakon o sportu, donijeli Zakon o sportskoj inspekciji te još dva strateška dokumenta: studiju „Treneri i stručni poslovi u hrvatskome sportu" i studiju „Financiranje sporta u Republici Hrvatskoj s usporednim prikazom financiranja u Europskoj uniji" - istaknuo je Jovanović dodavši kako je Vlada izmjenom Zakona dala sportu značaj aktivnosti od posebnoga državnog interesa.

Sportska inspekcija organizirana je prema Zakonu na način da nadzore u prvom stupnju obavljaju sportski inspektori i viši sportski inspektori u uredima državne uprave u županijama, odnosno u Gradskome uredu Grada Zagreba, a u drugom stupnju državni sportski inspektori, viši državni sportski inspektori i glavni sportski inspektor u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Do sada je imenovano 14 inspektora u prvome stupnju, dolaze iz 12 županija, a uskoro će im se, prema riječima ministra uprave Arsena Bauka, pridružiti još petero inspektora koje će imenovati Gradska skupština Grada Zagreba.

– Očekujemo da će inspekcija pridonijeti učinkovitijem nadzoru nad funkcioniranjem svih segmenata sporta u koje država raznim kanalima godišnje ulaže 2,2 milijarde kuna – rekao je  Bauk.

Zadaća je sportskih inspektora, kako su istaknula dvojica ministara, prevenirati odnosno spriječiti protupravno djelovanje fizičkih i pravnih osoba u sustavu sporta te spriječiti bogaćenje pojedinaca na račun sporta. Ministar Jovanović je naglasio kako u Ministarstvo svakog dana pristižu pritužbe građana na rad klubova i saveza, a odnose se na sve sportove. No, napomenuo je kako inspekcija neće reagirati samo na prijave, već će ići u 'blic nadzore'.


Izvor: MZOS
Zakon o sportskoj inspekciji

PDF Dokument(.pdf)

165 kb

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
poli

poli

Komentirano: 14.3.2013. | 21:03

1

Bošnjaković ne zaslužuje biti sportski inspektor.Da je htio biti pošten i ispravan ne bi dopustio da se s njim manipulira u županijskom nogometu.Tip gleda samo sebe i svoju korist
river

river

Komentirano: 14.3.2013. | 18:09

2

Kada bi barem ljudi mogli obavljati posao za koji su se školovali neopterećeni politikom, rodbinskim, kumskim, prijateljskim i inim vezama ...
kolic

kolic

Komentirano: 14.3.2013. | 17:44

3

Gospodin Bošnjaković je prvi nogometni inspektor u bps županiji i vjerujem u njegovu sposobnost.
dasta

dasta

Komentirano: 14.3.2013. | 17:20

4

taj nedoprcani i nabrijani Bošnjaković je produkt tajnika nogometnog saveza Ivice Rajković ipročelnika županije Vilajtović.Dobijo je neke plačene pozicije u županijskom nogometu da bi lakše otplačivao kredit.O kakvoj se osobi radi dovoljno ovori njegov interviju na novoj tv neposredno nakon što je imenovan sportskim inspektorom
kuna

kuna

Komentirano: 14.3.2013. | 16:42

5

Ne može se Bošnjaković tako ponašati.Šta on misli daće ga doživotno štititi perkovački lobi.Bošnjakoviću objasni široj javnosti odakle tebi stan u centru grada i novi golf.i tko je pripremao teren da baš ti budešsportski inspektor
sbludilo

sbludilo

Komentirano: 14.3.2013. | 15:03

6

u kajak klubu vašare novotny i stipić
ajdpogodi

ajdpogodi

Komentirano: 14.3.2013. | 14:58

7

Ajmo pustiti čovjeka da odradi u miru, pa ćemo onda ocijeniti njegov rad.Nije još ni počeo, a već je neuspješan? Predlažem mu da se pozabavi Kajak kanu klubom Marsonia gdje još uvijek traju manipulacije članstvom i gdje su se ogrmoni grada i županije dijelili tajniku,blagajniku i treneru.Dok su djeca bila uskračena za sportsku opremu, nadzor na treninzima i za sve ostalo što im je potrebno da bi se bavili sportom.Lažirani su popisi članova i sve je izrežirano kao jedna bajka, a događaji posljednjih mjeseci ukazuju na pravu istinu.
poznanik

poznanik

Komentirano: 14.3.2013. | 14:36

8

E moj Bošnjakoviću to tako ne ide. Predugo si studiro da bi bio pametan, nije to za tebe.
gonzo

gonzo

Komentirano: 14.3.2013. | 14:04

9

AKo je u svakom kutku nogometa tako, onda zabraniti klubski nogomet, a pustiti ljubitelje da se našutavaju i haklaju po livadama i bok.
MyFistYourFace

MyFistYourFace

Komentirano: 14.3.2013. | 14:04

10

Zašto toliko žena ffs?

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Tot, Novaković, odbojkašice N.Gradiške i kajakaši Olimpika

Najbolji županijski sportaši 2019. su:

Tot, Novaković, odbojkašice N.Gradiške i kajakaši Olimpika

17.2.2020. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Vanesa Tot, Antun Novaković, Viktoria i Olimpik

Proglašeni najbolji sportaši Županije

Vanesa Tot, Antun Novaković, Viktoria i Olimpik

28.1.2019. | 19:15
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Brigita Bakić i Antun Novaković ponovo najbolji

Proglašenje najboljih sportaša županije

Brigita Bakić i Antun Novaković ponovo najbolji

23.1.2017. | 21:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od sad (i) tajnik zaposlen na neodređeno vrijeme

Izvještajna Skupština ZSU BPŽ

Od sad (i) tajnik zaposlen na neodređeno vrijeme

22.11.2013. | 21:02
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :