Sport : Nogomet

Objavljeno: 15.4.2014. u 0:04
Prikaza: 8537
|
Autor: Jerko Zovak

Gazda ovdašnjeg nogometa

Dubravko Galović popeo se na Olimp

 • Drago Sopta

Tamo gdje su prema grčkoj mitologiji živjeli bogovi, na planinu Olimp, popeo se brodsk-posavski medijski magnat, politički guru i nogometni gazda - Dubravko Galović - postavši članom predsjedništva (i) hrvatske najmoćnije sporedne stvari, nogometnog saveza.

U Brazil ću putovati sa svojim prijateljima - o svom trošku. Karte smo već kupili. Dakle, u Brazilu ćemo 15 dana provesti na teret kućnih, a ne hrvatskih budžeta, zaključio je Galović

ZAGREB - Od 43 prisutna člana Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, njih 16, kao i sam predsjednik Davor Šuker, s punim povjerenjem glasali su - za sebe, kako bi postali članovi svoje Vlade, odnosno Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Budući da je današnja Skupština Hrvatskog nogometnog saveza besprijekorno pripremljena i glasovanje je bilo besprijekorno - svi kandidati izabrani su jednoglasno.

Šuker je, javnim glasanjem, dobio jednoglasnu potporu za novi četverogodišnji mandat, a potom je, kao predsjednik, Zdravka Mamića imenovao za svog prvog potpredsjednika.

Izvršni odbor HNS-a
U Izvršni odbor Hrvatima, bezmalo, važnije Vlade od one koju vodi Zoran Milanović, dakako jednoglasno, izabrani su: Ante Vučemilović Šimunović, Božo Galić, Zdravko Mamić, Đuro Bukvić, Davor Ivić, Drago Lucić, Damir Mišković, Ante Kulušić, Alojzije Šupraha, Nenad Horvatić, Robert Markulin, Stjepan Merkaš, Dubravko Galović, Slaven Prišćan, Marijan Kustić, Korado Soldatić.
Dodajmo kako je ova izborna skupština sazvana pola godine ranije nego što je predviđeno, kako bi se Šukeru osigurao siguran mandat prije Svjetskog prvenstva. Jer tko zna što nosi ljeto...

Tijek Skupštine

Darko Kolesarić, Ivan Bedi i Ivica Šparavec izabrani su u Verifikacijsku komisiju Skupštine. Utvrdili su da je od 52 člana Skupštine prisutno 43 člana.

U ime UEFA-e govorio je Mircea Sandu, član IO Europske nogometne federacije. Pohvalio je rad HNS-a, ali se na probleme kojima Hrvati gnjave Platinija posjednjih mjeseci, nije osvrtao.

Izmijenjen statut, izglasan završni račun za 2013. godinu

Kako i priliči jednoj od najtransparentnijih društvenih oblasti u Hrvatskoj, izmijenjen je Statut HNS-a, ali detalji, zasad, nisu dostupni javnosti.

Zastupnici u Skupštini jednoglasno su prihvatili Izvješće o radu IO-a i drugih tijela, kao i Prijedlog Završnog računa za 2013. i Plana za 2014. godinu koji su predstavili voditeljica financijskog odjela Ružica Bajrić i predstavnik revizora.

U 2013. godini ukupno ostvareni prihodi iznosili su 77.789.168,22 kune, a iz salda fonda prenesena su sredstva u iznosu od 19.411.685,94 kune, što ukupno iznosi 97.200.854,16 kuna. Ukupni rashodi za 2013. godinu iznosili su: 97.200.854,16 kuna.
"Relevantni pokazatelji potvrđuju da su spomenuta sredstva utrošena racionalno, planski i štedljivo", rekla je Ružica Bajrić.
Za 2014. godinu predviđa se prihod od 193 milijuna kuna, te rashod od 164 milijuna.


Članovi Skupštine HNS-a, 2014. - 2018.
Bjelovarsko-bilogorski: Ivan Bedi, Slavko Prišćan
Brodsko-posavski: Dubravko Galović, Japundžić, Matijašević
Dubrovačko-neretvanski: Damir Deak, Davorko Obuljen
Istarski: Enzo Zohil, Marinko Blažević
Karlovački: Perković, Kuzman
Koprivničko-križevački: Darko Sobota, Robert Kerovac
Krapinsko-zagorski: Stjepan Merkaš, Ivan Jurina
Ličko-senjski: Marjan Kustić, Milan Devčić
Međimurski: Mato Kljajić, Stjepan Križarić
Osječko-baranjski: Vučemilović, Kaptalan, Željko Bel, Darko Kolesarić
Požeško-slavonski: Drago Lucić, Prohaska Marjan
Primorsko-goranski: Miroslav Uljan,
Sisačko-moslavački: Davor Ivić, Zvonko Gelo
Splitsko-dalmatinski: Alojzije Šupraha, Sučić Željko
Šibensko-kninski: Jure Zečević, Goran Pauk
Varaždinski: Nenad Horvatić, Božo Crnković
Virovitičko-podravski: Đuro Bukvić, Renato Romić
Vukovarski: Mlinarić, Kuterovac
Zadarski: Prtenjača, Sinovčić
Zagrebački: Vulelija, Galešić, Družanović
Grad Zagreb: Šuker, Mamić, Šparavec, Kroupa

Dubravko Galović i njegovo društvo idu u Brazil

Želeći saznati nešto više o motivima koji su brodsko-posavske delegate u Skupštini HNS-a nagnali da podrže izbor Davora Šukera za predsjednika, a Zdravka Mamića za njegova prvog zamjenika, obratili smo se gazdi ovdašnje nogometne organizacije i novopečenom članu IO HNS-a, Dubravku Galoviću.

- Prije svega, ja nisam gazda ovdašnjeg nogometa, kako me vi krstite, nego legalno i legitimno, na Skupštini Županijskog nogometnog saveza Brodsko posavske županije, izabran predsjednik Županijskog nogomertnog saveza. Isto tijelo, Skupština, izabrala je mene te kolege Japundžića i Matijaševića u Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza. Na Skupštini HNS-a glasali smo sukladno odlukama Županijskog nogometno saveza...

Zbog čega ste danas glasali za Šukera? Što je to Davor Šuker obećao Županijskom nogometnom savezu Brodsko-posavske županije da bi dobio vaša tri glasa?

- Ništa konkretno nije obećao. Naprosto držimo da je do sada u svom mandatu dobro radio. Mislimo kako je Šuker najbolji hrvatski ambasador, ne samo sporta. Mislimo kako on zaslužuje biti predsjednik i zbog toga smo glasali za njega.

Tko će Vas zamijeniti u Skupštini HNS-a i hoćete li, kao član IO HNS-a, biti u delegaciji HNS na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu?

- Moj zamjenski delegat je Marinko Begić, a u Brazil ću putovati sa svojim prijateljima - o svom trošku. Karte smo već kupili. Dakle, u Brazilu ćemo 15 dana provesti na teret kućnih, a ne hrvatskih budžeta, zaključio je Galović, dajući nam na znanje kako bi više volio da govorimo o razvoju nogometa u Brodsko-posavskoj županiji, a ne o hrvatskoj nogometnoj politici.

Zahvaljujući na razgovoru, kazali smo kako ćemo i o tome - drugi put.

  Broj komentara: 23

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  plavopolje1

  plavopolje1

  Komentirano: 20.4.2014. | 13:31

  1

  Galoviću prikaži sve povlastice što si ih dobio kao hrvatski ratni vojni invalid
  trtica

  trtica

  Komentirano: 20.4.2014. | 1:11

  2

  Fifa i Uefa strogo brane suradnju sporta i politike.Budući da je Galović visoko pozicioniran u politici(Hdz) to znaći da Galović kao takav ne bi smio biti predsjednik Županijskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.Ali mi smo Rvacka
  juras

  juras

  Komentirano: 19.4.2014. | 8:51

  3

  Pa kako je moguće da je onda Galović Hrvatski ratni vojni invalid.Umjesto da šuti os se bavi još i politikom.Katastrofa
  farbarr

  farbarr

  Komentirano: 16.4.2014. | 21:17

  4

  Teški i naporni ratni put u Samoboru i Zagrebu u periodu od 11,09.1991.g. do 30.06.1996.g.Zanimljiv je taj datum 30.06.1996.g. jel to je zadnji dan kad se je računao dupli staž.U tom periodu je ostvaren staž u iznosu 9 godina 5 mjeseci i 8 dana
  pokrenimohrvatsku

  pokrenimohrvatsku

  Komentirano: 16.4.2014. | 21:06

  5

  Gospodin Galović je KRALJ ! Glavni tajnik HDZ-a, vanjski suradnik SBTV-a, vanjski suradnik RadioSlavonije, predsjednik NK Marsonije, član izvršnog odbora nogometnog saveza, član skupštine staračkog doma ili kako se već zove, predsjednik županiskog nogometnog saveza… ima još ali neda mi se nabrajat nisam ja Dino Dvornik… i uz to sve je i vojni invalid. Ovo je primjer kako se uz dosta truda može svašta stići. Galoviću ti si KRALJ svi ti zavide , ne daj se! Uživaj u Brazilu
  malipariz

  malipariz

  Komentirano: 16.4.2014. | 18:41

  6

  @poreznik, nisi ti ništa. Nisi čak ni pismen. A da imaš razloga za sramotu, to stoji.
  jovocaruga

  jovocaruga

  Komentirano: 16.4.2014. | 16:48

  7

  Isus da je slučajno radio u županijskom nogometu sa : Slavkom,Dubravko,Kuneckim Đinom i ostalim ne bi dočekao svoju zadnju večeru,ta ekipa bi ga prevarila i izdala još za doručkom
  poreznik

  poreznik

  Komentirano: 16.4.2014. | 15:26

  8

  SRAMOTA ME ŠTO SAM HRVAT I ŠTO ŽIVIM U OVOJ BANANA DRŽAVI!!!!
  maksim

  maksim

  Komentirano: 16.4.2014. | 14:45

  9

  Kako taj nas savez nevidi da recimo sudac Špehar već 66 put sudi u Ruščici, pa ljudi pretjerali ste
  brodskodijete

  brodskodijete

  Komentirano: 16.4.2014. | 14:41

  10

  Žena mi upravo stavlja rucak pa onda bolje da nekomentiram jer izgubit cu apetit :(

  Broj komentara: 23

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 123

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U polufinalu Sikirevci u Oriovac, a Slavonac u Novu Gradišku

  Kup ŽNS Brodsko-posavski

  U polufinalu Sikirevci u Oriovac, a Slavonac u Novu Gradišku

  27.4.2019. | 8:00
  Jučer su u prostorijama Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavskog izvučeni parovi polufinala kupa ŽNS-a.
  Jučer su u prostorijama Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavskog izvučeni parovi polufinala kupa ŽNS-a.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Podignuta optužnica protiv 24 nogometna suca

  ŽNS Brodsko-posavske županije

  Podignuta optužnica protiv 24 nogometna suca

  20.8.2018. | 21:00
  Prvooptuženi je povjerenik za suđenje Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije i bivši nogometni sudac Davor Špehar za kojega Uskok tvrdi da je radi mita, na traženje desetero suoptuženika, za suđenje utakmica delegirao „suce koji su bili spremni pristrano suditi u
  Prvooptuženi je povjerenik za suđenje Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije i bivši nogometni sudac Davor Špehar za kojega Uskok tvrdi da je radi mita, na traženje desetero suoptuženika, za suđenje utakmica delegirao „suce koji su bili spremni pristrano suditi u
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski policajci osvojili drugo mjesto

  Policijski memorijalni turnir

  Slavonskobrodski policajci osvojili drugo mjesto

  2.8.2018. | 12:45
  Osim ekipa policijskih uprava u ovom tradicionalnom malonogometnom turniru sudjelovale su i brojne braniteljske udruge.
  Osim ekipa policijskih uprava u ovom tradicionalnom malonogometnom turniru sudjelovale su i brojne braniteljske udruge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li došlo vrijeme za promjene - ne samo Galovića?

  Sa sucima problemi veći od očekivanih

  Je li došlo vrijeme za promjene - ne samo Galovića?

  20.8.2017. | 19:10
  Je li došlo vrijeme da stvarni nositelji brodsko-posavske nogometne igre - uprave nogometnih klubova - konačno počnu preuzimati inicijativu za strukturne promjene u organizaciji i vođenju natjecanja? Je li došlo vrijeme da nadzor nad Županijskim nogometni savezom preuzme Skupštin
  Je li došlo vrijeme da stvarni nositelji brodsko-posavske nogometne igre - uprave nogometnih klubova - konačno počnu preuzimati inicijativu za strukturne promjene u organizaciji i vođenju natjecanja? Je li došlo vrijeme da nadzor nad Županijskim nogometni savezom preuzme Skupštin
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog sudaca otkazali prvenstvene utakmice

  Unatoč obećanju kako se to neće dogoditi

  Zbog sudaca otkazali prvenstvene utakmice

  18.8.2017. | 17:00
  Sutra, u nedjelju, bit će vidljivo tko je u pravu: kuloari, ili predsjednik Komisije nogometnih sudaca, Mato Jozanović, koji tvrdi kako 'zbog sudaca prvenstvo neće doći u pitanje'.
  Sutra, u nedjelju, bit će vidljivo tko je u pravu: kuloari, ili predsjednik Komisije nogometnih sudaca, Mato Jozanović, koji tvrdi kako 'zbog sudaca prvenstvo neće doći u pitanje'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uvoziti nogometne suce, ili utakmice igrati tijekom tjedna?

  Dubravko Galović pred mogućom dilemom

  Uvoziti nogometne suce, ili utakmice igrati tijekom tjedna?

  13.8.2017. | 23:45
  Izvršni Odbor Županijskog nogometnog saveza, na čijem čelu je Dubravko Galović (koji tvrdi kako nema utjecaja na odnose u sudačkoj organizaciji), u petak 4. kolovoza, imenovao je novu Komisiju nogometnih sudaca na čelu s Matom Jozanovićem, pred kojom stoji iznimno teška zadaća -
  Izvršni Odbor Županijskog nogometnog saveza, na čijem čelu je Dubravko Galović (koji tvrdi kako nema utjecaja na odnose u sudačkoj organizaciji), u petak 4. kolovoza, imenovao je novu Komisiju nogometnih sudaca na čelu s Matom Jozanovićem, pred kojom stoji iznimno teška zadaća -
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Perkovački korner

  Ovako izgleda danas

  Perkovački korner

  15.8.2016. | 15:30
  Mada Zdrava danas ima manje društveno-političke potentnosti od Marka iz Adrovke, stadion izgleda besprijekorno uredno. Što znači da u tom selu postoje ljudi koji vrijede i bez Sočkovića. Kapa do poda, kazao bi jedan od čestih komentatora na SBplus-u.
  Mada Zdrava danas ima manje društveno-političke potentnosti od Marka iz Adrovke, stadion izgleda besprijekorno uredno. Što znači da u tom selu postoje ljudi koji vrijede i bez Sočkovića. Kapa do poda, kazao bi jedan od čestih komentatora na SBplus-u.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Po svemu sudeći, Mario Filipović bit će Stručni tajnik

  U Županijskom nogometnom savezu

  Po svemu sudeći, Mario Filipović bit će Stručni tajnik

  13.8.2016. | 0:01
  Prema informacijama do koji je došao SBplus, nakon rada Povjerenstva, nadležno tijelo Savez, rutinski, trebao bi potvrditi mišljenje trojice i dvojicu najboljih primiti u radni odnos.
  Prema informacijama do koji je došao SBplus, nakon rada Povjerenstva, nadležno tijelo Savez, rutinski, trebao bi potvrditi mišljenje trojice i dvojicu najboljih primiti u radni odnos.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Plan rada i financijski plan težak 1,1 milijun kuna

  Županijski nogometni savez 2016.

  Plan rada i financijski plan težak 1,1 milijun kuna

  14.2.2016. | 0:03
  Iako vodstvo Županijskog nogometnog saveza čini sve kako bi u javnost dospjelo tek ono što njihovi lideri zaključe kako dospjeti treba, SBplus dobio je od nepoznatog posjetitelja portala dva temeljna dokumenta za 2016. godinu: Plan rada i Financijski plan Saveza. Plan rada objav
  Iako vodstvo Županijskog nogometnog saveza čini sve kako bi u javnost dospjelo tek ono što njihovi lideri zaključe kako dospjeti treba, SBplus dobio je od nepoznatog posjetitelja portala dva temeljna dokumenta za 2016. godinu: Plan rada i Financijski plan Saveza. Plan rada objav
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi se moraju odazvati na ''formalizaciju''

  Trenerske licence HNS-a

  Svi se moraju odazvati na ''formalizaciju''

  15.11.2015. | 18:20
  Svi koji se ne odazovu ovoj formalizaciji neće moći ishoditi licencu za treniranje u natjecateljskoj 2015 godini
  Svi koji se ne odazovu ovoj formalizaciji neće moći ishoditi licencu za treniranje u natjecateljskoj 2015 godini
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski suci lošiji od našičkih

  Ovdašnji priznali

  Brodski suci lošiji od našičkih

  21.9.2015. | 20:00
  Slavonskobrodski nogometni suci prisustvovali su 5. Memorijalu za pokojnog dr. Senad Haj Barakata
  Slavonskobrodski nogometni suci prisustvovali su 5. Memorijalu za pokojnog dr. Senad Haj Barakata
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nogometne suce dopušteno je tući

  Praksa je pokazala

  Nogometne suce dopušteno je tući

  20.9.2015. | 23:30
  Tolerantan odnos prema tuči sudaca na sportskim tereni posljedica je činjenice da pravosuđe to tretira kao lakši incident i, u pravilu, predlaže im neka to riješe unutar nogometne kuće - umjesto da primjenjuju odredbe Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.
  Tolerantan odnos prema tuči sudaca na sportskim tereni posljedica je činjenice da pravosuđe to tretira kao lakši incident i, u pravilu, predlaže im neka to riješe unutar nogometne kuće - umjesto da primjenjuju odredbe Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hajduk u N. Gradišku, a Cibalija u Gornju Vrbu

  Parovi 16-ine finala kupa

  Hajduk u N. Gradišku, a Cibalija u Gornju Vrbu

  29.8.2015. | 11:00
  U 16-ini finala igra se jedna utakmica uz mogući produžetak, te izvođenje 11-erca za utvrđivanje pobjednika, a termin odigravanja prema kalendaru natjecanja je srijeda 23. rujna.
  U 16-ini finala igra se jedna utakmica uz mogući produžetak, te izvođenje 11-erca za utvrđivanje pobjednika, a termin odigravanja prema kalendaru natjecanja je srijeda 23. rujna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Teško optužuju kolege nogometne sudce

  Bivši lideri

  Teško optužuju kolege nogometne sudce

  25.8.2015. | 0:04
  U protekle dvije godine, rukovodstvo nogometnih sudaca ŽNS BPŽ održalo je više zabava povodom Božićnih blagdana (2) nego plenarnih edukacijskih sastanaka sa sudačkim instruktorima (jedan - u proljeće 2014.).
  U protekle dvije godine, rukovodstvo nogometnih sudaca ŽNS BPŽ održalo je više zabava povodom Božićnih blagdana (2) nego plenarnih edukacijskih sastanaka sa sudačkim instruktorima (jedan - u proljeće 2014.).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gdje su ulaznice za utakmicu Italija – Hrvatska?

  Nitko ne zna

  Gdje su ulaznice za utakmicu Italija – Hrvatska?

  31.10.2014. | 14:25
  Dubravka Galovića, više niti ne zovemo, jer on s nama ne divani od kad smo pokušali objaviti financijsko izvješće o poslovanju Županijskog nogometnog saveza za 2013. godinu.
  Dubravka Galovića, više niti ne zovemo, jer on s nama ne divani od kad smo pokušali objaviti financijsko izvješće o poslovanju Županijskog nogometnog saveza za 2013. godinu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski nogometni suci: pro, kontra, rekontra

  Članstvo zna tko je u pravu

  Brodski nogometni suci: pro, kontra, rekontra

  14.8.2014. | 0:04
  Prošlo je točno godinu dana od kada je nova garnitura na čelu sa Denisom Rajkovićem dobila povjerenje predsjednika Dubravka Galovića i njegovog Izvršnog odbora nad nogometnim sucima u Brodsko-posavskoj županiji.
  Prošlo je točno godinu dana od kada je nova garnitura na čelu sa Denisom Rajkovićem dobila povjerenje predsjednika Dubravka Galovića i njegovog Izvršnog odbora nad nogometnim sucima u Brodsko-posavskoj županiji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mislite kako biste i vi mogli biti nogometni sudac

  Provjerite

  Mislite kako biste i vi mogli biti nogometni sudac

  5.6.2014. | 17:01
  Poziv sudačke organizacije zainteresiranima
  Poziv sudačke organizacije zainteresiranima
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jedni smo od rijetkih'

  Županijski nogometni savez

  'Jedni smo od rijetkih'

  19.3.2014. | 17:30
  Među pet smo županija koje su uspjele organizirati Futsal ligu, što je odličan uspjeh za naš nogomet, kazao je Galović.
  Među pet smo županija koje su uspjele organizirati Futsal ligu, što je odličan uspjeh za naš nogomet, kazao je Galović.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Predsjednik sudaca podnio ostavku

  Ako je do morala...

  Predsjednik sudaca podnio ostavku

  25.2.2014. | 12:00
  Nedavno je u ured ŽNS-a predan zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice Zbora nogometnih sudaca sa željom da me se smijeni.
  Nedavno je u ured ŽNS-a predan zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice Zbora nogometnih sudaca sa željom da me se smijeni.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Provjera nogometnih sudaca

  Obavijest

  Provjera nogometnih sudaca

  9.8.2013. | 18:48
  Komisija Nogometnih Sudaca brodsko-posavske županije poslala je obavijest o Seminaru nogometnih sudaca koji u subotu i nedjelju organizira Komisija nogometnih sudaca IO ŽNS-a.
  Seminar nogometnih sudaca u organiziraciji Komisije nogometnih sudaca IO ŽNS-a.