Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 29.10.2019. u 22:05
Prikaza: 2118
|
Autor: Željka Gavranović

Sustav je pobijedio malog čovjeka

Trideset godina borbe protiv vjetrenjača

Ž.G./SBplus
Foto: Ž.G./SBplusMarko Ogrizović
 • Ž.G./SBplus
 • Ž.G./SBplus
 • Ž.G./SBplus
 • Ž.G./SBplus
 • Ž.G./SBplus
 • Ž.G./SBplus

Slučajevi dokazivanja imovine, stari više od nekoliko desetljeća toliko su zamršeni da, naposljetku, oni umiješani u njih ni sami više ne znaju pojasniti i opravdati svoje zahtjeve. No, pitanje je isplati li se godinama boriti protiv sustava.

SLAVONSKI BROD - „Uzeli ste mi mladost. Želim preostalu imovinu, a ako mi je ne date, onda me ovog momenta izvlastite iz svega da prekinemo ovu agoniju koja traje trideset godina. Ja ću to odmah potpisati. Nemojte me mučiti." - tim je riječima, ne želeći potpisati zapisnik, Marko Ogrizović prekinuo svoje jučerašnje izlaganje pred Županijskim komasacijskim povjerenstvom koje se u Maloj vijećnici županijske uprave u Slavonskom Brodu sastalo kako bi riješilo slučaj zemljišta u Kaniži iz prve polovice osamdesetih godina. No, ispostavilo se kako su problemi nastali oko sporne imovine puno stariji od početka provedbe komasacije.

Predsjednik spomenutog Povjerenstva je Tihomir Lazarić, tajnik Leo Mario Pavić, a članovi Ivica Stipetić, Branimir Vujčić, Mladen KonjevićStanislav Pajdić. Sjednici su prisustvovali i predstavnici Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, dok su se oni iz Centra za socijalnu skrb ranije ispričali zbog izostanka sa Sjednice.

Motivaciju prisustvovanju Sjednici portalu SBplus dala je sama stranka u postupku koja tvrdi kako se duže od tri desetljeća bori za zemlju koja mu je bespravno oduzeta.

- Zbog korumpiranosti državnih službenika, od osamdesetih godina pokušavam dobiti rješenje za ono što je moje. Parcela mog djeda podijeljena je na trojicu braće; na mog oca i stričeve. Po smrti jednog od njih, vlasništvo nije riješeno pa je baka, odnosno, supruga, kada je završila u Domu, bila prisiljena taj dio dati Centru za socijalnu skrb. Sudskim sam putem kasnije dobio povećanje svog suvlasničkog dijela, no nije mi vraćena sva imovina koju sam zahtijevao. - tvrdi Ogrizović.

Međutim, dokumentacije o toj 'preostaloj imovini' nema jer je gospodin Ogrizović već u sam postupak komasacije ušao kao suvlasnik, a ne kao samovlasnik, sporne čestice.

- Povjerenstvu nikad nisu dostavljeni podatci o drukčijem vlasništvu, a naša je zadaća formalno dovršiti stari postupak komasacije jer su ranije (op.a. prije Domovinskog rata) donošena tipska rješenja u kojima ne piše ništa o konkretnom slučaju. Prije same komasacije 1/3 kuće pripadala je Ogrizoviću, dok je 2/3 bilo u vlasništvu Centra koji je naslijedio taj dio od njegovog strica. Nedostaje dio dokumentacije koju Povjerenstvo ne može utvrditi niti pronaći bez suradnje sa strankom koja, pak, ne posjeduje nikakve dodatne papire niti zna o kojem se zemljištu točno radi kada govori o imovini koja bi mu trebala biti vraćena. Prema postojećoj dokumentaciji, u komasaciju je unio suvlasnički dio. Prije komasacije bio je vlasnik 1/3 na dvije čestice, no kako su komasacijom formirani placevi točno određene veličine, nije mogao dobiti tako malenu česticu od 400 kvadrata, nego mu je dodijeljen suvlasnički dio. Drugim riječima, ušao je u komasaciju kako suvlasnik 1/3 te je iz nje tako i izašao. Suvlasnički je odnos, ako je to htio, mogao odavno razvrgnuti u postupku pred Općinskim sudom. - za SBplus pojasnio je tajnik Povjerenstva, Leo Mario Pavić, dodavši kako je njegova funkcija tek tehnička. Drugim riječima, tu je da provodi proceduru, priprema dokumentaciju za slučajeve, dok sve odluke donosi Povjerenstvo koje, uz predsjednika, broji još četiri člana.

Ipak, gospodin Ogrizović smatra kako je prevaren te kako je jučerašnja adresa prava na koju se treba obratiti po pitanju ranije zakinutosti za imovinu. Pavića te Centar nazvao je korumpiranima i lažljivcima. No, s obzirom na to da se Komasacijsko povjerenstvo danas bavi odlukama i rješenjima donesenima prije 35 godina, jasno je kako je moguće da nailaze i na pogreške koje su namjerno ili nenamjerno nastale uslijed tadašnjih uvjeta rada - bez računala i s oskudnom dokumentacijom. Za te pogreške nije kriv nitko tko danas sjedi u Povjerenstvu, a teško ih je i ispraviti bez valjanih dokaza i dokumentacije. Za neke od njih, pak, nisu niti nadležni.

Nekomu tko se protiv vjetrenjača bori pola života, ipak, to je manje bitno.

- Ne znam u koju svrhu ste svi vi danas tu. Da uzmete dnevnicu i novac iz Proračuna. To nije normalno. Odvjetnica (op.a. misli na svoju bivšu zastupnicu u cijelom slučaju) i ti (op.a. Pavić) ste se dogovorili i napravili nagodbu kako bismo sve skinuli s dnevnog reda. To je otišlo u Poreznu upravu, ali je Pavić stopirao predmet. Rečeno mi je kako je predmet u ladici te neće biti odrađen, nego će otići u povijest. - žustro je raspravi pristupio Ogrizović, umoran od desetljeća dokazivanja prava na veći dio no što mu prema 'papirima' pripada.

Zbog pojašnjenja tog napada izneseno je cijelo trenutno stanje spisa koje su dobili svi članovi Povjerenstva te ono što se u njemu nalazi.

- Najprije bih napomenuo kako je gospodin Ogrizović opozvao raniju punomoć za zastupanje odvjetnici Mirti Trninić zbog čega ona nije pozvana na ovaj postupak. Izvršit ću sad kratak pregled spisa: spisu je priložen Zapisnik broj 539 od 25. listopada 1983., Odluka broj 3071/1983. od 16.11.1983., Rješenje o komasaciji posjeda UP/I-03-18/1984 od 12.9.1984. godine, Izvadak iz zemljišne knjige za ZK uložak 484 k.o. Kaniža, Rješenje drugog stupnja broj UP/2-06-1122/1985. od 17. lipnja 1985., Zapisnik sa sjednice Komasacijskog povjerenstva od 20. svibnja 2019. godine, skica za povijesne k.č.br. 1253/3c i 1250/1d, Izvod iz Komasacijskog elaborata, nalaz i mišljenje vještaka Ivana Dugojevića od 12. lipnja 1995. godine, izrađen u predmetu Općinskog suda u Slavonskom Brodu broj P-561/94, presuda Općinskog suda u Slavonskom Brodu P-561/94-32, Zapisnik sa sjednice Komasacijskog povjerenstva od 28.3.2019. godine, ZK izvadak za k.č.br. 607, k.o. Kaniža, pisani podnesak Marka Ogrizovića izdan po odvjetnici Mirti Trninić, a koji je u spis priložen 28.3.2019., podnesak odvjetnice M. Trninić od 12.4.2019. godine. Na Sjednici 28.3.2019. godine, odvjetnica M. Trninić, u prisutnosti M. Ogrizovića, predala je podnesak kojim se traži da se postojeća k.č.br. 607, k.o. Kaniža, cijepa te da se formiraju nove čestice 607/1 i 607/2, od kojih bi 607/1 pripala u samovlasništvo gospodina Marka Ogrizovića, dok bi k.č.br. 607/2 pripala u vlasništvo Centra za socijalnu skrb. Na 607/1 imalo bi se uspostaviti pravo služnosti puta u korist 607/2, u širini 3,5 metara, cijelom dužinom južne strane. Nastavno, odvjetnica u prisutnosti Marka Ogrizovića tražila je Komisiju da se službenim putem obrati Centru radi postizanja dogovora. Podneskom od 12.4.2019. moli Komasacijsko povjerenstvo da po službenoj dužnosti zatraži podatke Porezne uprave o tržišnoj vrijednosti četvornog metra građevinskog i poljoprivrednog zemljišta. M. Ogrizović osobno je potom pristupio u Državnu upravu, kod tajnika Povjerenstva te je opozvao punomoć i poduzete radnje od strane svoje odvjetnice. Zatražio je da se nastavi postupak komasacije te da se donese novo Rješenje o komasaciji kojim će se M. Ogrizoviću dodijeliti plac površine cca. 800 kvadratnih metara.- obrazložio je sadržaj predmeta na samom početku sjednice tajnik, Leo Mario Pavić, pokazavši već time opsežnost samog slučaja.

Drugim riječima, sama stranka u postupku stopirala je procjenu vrijednosti Porezne uprave jer je zaključila kako želi drugačiji rasplet slučaja od onoga koji je zastupala njegova odvjetnica.

- To je samo djelomično točno. .Mi smo se dogovorili samo o prodaji njihovog dijela i zatražili smo od Porezne uprave neka ona procijeni tu imovinu, a potom je to blokirano. Ja sam samovlasnik te čestice, a ne suvlasnik jer je razvrgnućem kućne zadruge Ogrizovića, '54. godine, meni dodijeljen moj dio. Ja sam odustao od odvjetnice, a ne od dogovora, nisam želio da se obustavi procjena Porezne uprave. - uporno je ponavljao Ogrizović ono što je možda ispravno, ali što u dokumentaciju nikada nije uvedeno.

S obzirom na zamršenost situacije, sljedećoj će sjednici morati prisustvovati i predstavnici Centra, a cijela bi stvar konačno trebala biti riješena prodajom suvlasničkih dijelova i odgovarajućom podjelom iznosa prodajne cijene cjelovitog zemljišta. Takav bi scenarij djelomično zadovoljio Ogrizovića koji, kazao je, već ima kupca, ali je nezadovoljan dijelom koji će dobiti.

- Formirani smo 2019. godine. Što je bilo prije nas, tu teško nešto možemo ispraviti. - kazao je Tihomir Lazarić, predsjednik Županijskog komasacijskog povjerenstva Brodsko-posavske županije, naglasivši želju Povjerenstva da se na najbolji mogući način donese novo Rješenje o komasaciji kojim će se zaključiti i ovaj slučaj.

Sudeći prema svemu, netko je očigledno napravio pogrešku u tomu koliku je i kakvu točno imovinu Marko Ogrizović unio u postupak u komasaciju, a ni on sam to više ne zna ili ne može dokazati. Stoga, najvjerojatnije, ostaje zauvijem zapisano kako su u komasaciju unesene čestice 1250/1B i 1253/3C, na kojima je gospodin Ogrizović već tada bio suvlasnik sa Centrom.

- U selu su bili odbornici koji su znali moju mirovinu i svjedočili su da ja dajem sve zemljište u postupak komasacije kako bi se cijeli jedan plac dodijelio samo meni kao vlasniku. Nije istina da sam već tada bio upisan kao suvlasnik sa Centrom, odnosno, od Odbora je tada zatražen 'ispravak ranije načinjene greške' o suvlasništvu, kako ne bismo morali ići u sudsku parnicu. Vilajdoviću (op.a. sudski vještak), sam to već rekao: „Dat ću ti to, to i to, a ti ćeš mi dati taj plac.". Tko je dozvolio, ako je komasacija bila poništena, da Martić kupi pola te imovine i dobije građevinsku dozvolu, sve uredne papire te da napravi kuću na mojoj imovini? - postavljao je, čini nam se, uzaludna pitanja Ogrizović koji, kako sam kaže, na sud zbog rješavanja vlasničkih odnosa, nije mogao bez novog rješenja Komasacijske komisije.

Živjeti s nečijom pogreškom ili, pak, vlastitim netočnim uvjerenjem, te tako u kolikom-tolikom miru provesti preostale dane, jedino je što preostaje Marku Ogrizoviću koji je bitku (uzaludnu ili ne) protiv sustava već izgubio.

Podsjetimo na borbu protiv sustava i još jedan uzaludan slučaj, onaj Eve Poulasikidis, o kojemu je također pisao SBplus, a koji je jednako neslavno završio nakon niza godina i utrošenog zdravlja. Priču o tomu kako je od bogate Grkinje koja se u Slavonski Brod vratila kupiti nekretninu, da bi potom završila kao podstanarka na prosjačkom štapu, moguće je pročitati OVDJE.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Spriječeno nezakonito bodovanje onih koji žele u privatnike

  U liječničkoj praksi

  Spriječeno nezakonito bodovanje onih koji žele u privatnike

  7.11.2019. | 21:00
  Nadzorom zakonitosti Odluke donesene na sjednici Skupštine, utvrđeno je kako je potrebno iz nje u cijelosti izbaciti tri ključna članka koja bi utjecala na poslovnu sudbinu velikog broja slavonskobrodskih liječnika.
  Nadzorom zakonitosti Odluke donesene na sjednici Skupštine, utvrđeno je kako je potrebno iz nje u cijelosti izbaciti tri ključna članka koja bi utjecala na poslovnu sudbinu velikog broja slavonskobrodskih liječnika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zdravstvo - glavna tema sjednice zakazane za ponedjeljak

  Vijećnici će izglasati bitne odluke

  Zdravstvo - glavna tema sjednice zakazane za ponedjeljak

  31.10.2019. | 8:00
  Na koji će način funkcionirati prelazak u privatnu praksu, ali i ostanak u prostorijama Doma zdravlja, gdje im je i sada radno mjesto; hoće li opće bolnice u Županiji dobiti status veteranskih bolnica te kako će i kada biti opremljena sala na brodskoj ginekologiji - samo su neka
  Na koji će način funkcionirati prelazak u privatnu praksu, ali i ostanak u prostorijama Doma zdravlja, gdje im je i sada radno mjesto; hoće li opće bolnice u Županiji dobiti status veteranskih bolnica te kako će i kada biti opremljena sala na brodskoj ginekologiji - samo su neka
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija će za kraj godine isplatiti dodatne potpore

  Poduzetnicima i udrugama

  Županija će za kraj godine isplatiti dodatne potpore

  11.10.2019. | 10:20
  Dodatne potpore i financijska sredstva Županije će prije završetka 2019. godine dodijeliti još nekim poduzetnicima i udrugama.
  Dodatne potpore i financijska sredstva Županije će prije završetka 2019. godine dodijeliti još nekim poduzetnicima i udrugama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kohezijska politika kao glavni alat regionalnog razvoja'

  Danijel Marušić:

  'Kohezijska politika kao glavni alat regionalnog razvoja'

  8.10.2019. | 18:15
  "Kao član hrvatske delegacije, ali i kao regionalni dužnosnik dajem potporu nastojanjima da se kohezijska politika i dalje zadrži kao glavni alat regionalnog razvoja. Kao župan pogranične županije razumijem ulogu kohezijske politike koja nadilazi granice Europske unije. Svjedoči
  "Kao član hrvatske delegacije, ali i kao regionalni dužnosnik dajem potporu nastojanjima da se kohezijska politika i dalje zadrži kao glavni alat regionalnog razvoja. Kao župan pogranične županije razumijem ulogu kohezijske politike koja nadilazi granice Europske unije. Svjedoči
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Politika je kočila brži razvoj događaja

  Zakotrljao se kotačić zvan 'Šagulje'

  Politika je kočila brži razvoj događaja

  1.10.2019. | 14:30
  Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje na papiru postoji već gotovo cijelo desetljeće, a 'proraditi' bi trebao najranije 2023. Danas su dogovoreni poslovi izrade projektne dokumentacije.
  Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje na papiru postoji već gotovo cijelo desetljeće, a 'proraditi' bi trebao najranije 2023. Danas su dogovoreni poslovi izrade projektne dokumentacije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U godinu dana odradili 26 tisuća intervencija

  S trinaest vozila na raspolaganju

  U godinu dana odradili 26 tisuća intervencija

  27.9.2019. | 22:00
  U proteklih su godinu dana imali čak 26 tisuća intervencija, od čega njih 11 tisuća na terenu i 15 tisuća u prostorijama Zavoda. Upućeno im je 22 tisuće poziva, a 'odradili' su i zbrinjavanje unesrećenih u ukupno 330 prometnih nesreća na području Brodsko-posavske županije.
  U proteklih su godinu dana imali čak 26 tisuća intervencija, od čega njih 11 tisuća na terenu i 15 tisuća u prostorijama Zavoda. Upućeno im je 22 tisuće poziva, a 'odradili' su i zbrinjavanje unesrećenih u ukupno 330 prometnih nesreća na području Brodsko-posavske županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski liječnici danas konačno dobili odgovore

  Bodovi će odlučiti tko će 'u privatnike'

  Slavonskobrodski liječnici danas konačno dobili odgovore

  23.9.2019. | 22:10
  Mjesecima se nagađalo kolika će biti cijena zakupnine prostora za privatne ordinacije u slavonskobrodskom Domu zdravlja te tko će uopće dobiti priliku izaći izvan sustava i otvoriti vlastitu praksu. Današnje odluke vijećnika otkrile su kriterije i mogućnosti.
  Mjesecima se nagađalo kolika će biti cijena zakupnine prostora za privatne ordinacije u slavonskobrodskom Domu zdravlja te tko će uopće dobiti priliku izaći izvan sustava i otvoriti vlastitu praksu. Današnje odluke vijećnika otkrile su kriterije i mogućnosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za sufinanciranje prijevoza moraju dostaviti potvrdu

  Studenti iz Brodsko-posavske županije

  Za sufinanciranje prijevoza moraju dostaviti potvrdu

  13.9.2019. | 20:30
  Za sufinanciranje prijevoza potrebno je dostaviti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju Upravnom odjelu za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije. Evo do kada se studenti mogu prijaviti.
  Za sufinanciranje prijevoza potrebno je dostaviti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju Upravnom odjelu za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije. Evo do kada se studenti mogu prijaviti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želimo ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske'

  Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem

  'Želimo ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske'

  4.9.2019. | 17:15
  Cilj projekta je, istaknuo je premijer, "privlačenje ulaganja u slavonske županije, podizanja stope zaposlenosti, ulaganja u bolju komunalnu i prometnu infrastrukturu, kvalitetnije zdravstvene i socijalne usluge te veća kvaliteta života".
  Cilj projekta je, istaknuo je premijer, "privlačenje ulaganja u slavonske županije, podizanja stope zaposlenosti, ulaganja u bolju komunalnu i prometnu infrastrukturu, kvalitetnije zdravstvene i socijalne usluge te veća kvaliteta života".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Računamo da će 10 do 20% službenika pristati na otpremninu'

  Nova odgovornost za župana Marušića

  'Računamo da će 10 do 20% službenika pristati na otpremninu'

  29.8.2019. | 20:30
  Ured državne uprave spaja se sa županijskom upravom. Osim pojednostavljenja procedura za građane, značit će to i uštedu jer će dio službenika zauvijek napustiti svoje urede. Nadamo se, samo, da na njihova mjesta ne stižu novi kada od siječnja 2020. sve bude u rukama županijskih č
  Ured državne uprave spaja se sa županijskom upravom. Osim pojednostavljenja procedura za građane, značit će to i uštedu jer će dio službenika zauvijek napustiti svoje urede. Nadamo se, samo, da na njihova mjesta ne stižu novi kada od siječnja 2020. sve bude u rukama županijskih č
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija ponovila poziv jer je ostalo još sredstava

  Bepovratne potpore za aktivnosti

  Županija ponovila poziv jer je ostalo još sredstava

  23.8.2019. | 14:00
  Ostalo je još neiskorištenih sredstava pa je Brodsko-posavska županija danas još jednom pozvala sve poduzetnike i obrtnike neka se jave na jedan od navedenih projekata i iskoriste mogućnost ostvarenja bespovratne županijske potpore za neku od svojih projektnih aktivnosti.
  Ostalo je još neiskorištenih sredstava pa je Brodsko-posavska županija danas još jednom pozvala sve poduzetnike i obrtnike neka se jave na jedan od navedenih projekata i iskoriste mogućnost ostvarenja bespovratne županijske potpore za neku od svojih projektnih aktivnosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Budući njegovatelji sjeli u školske klupe

  Počela izobrazba

  Budući njegovatelji sjeli u školske klupe

  23.8.2019. | 9:45
  Cilj je osnažiti sudionike lokalnog tržišta za proaktivno sudjelovanje u stvaranju prilagođenih inovativnih projekata na lokalnom tržištu rada, razvijenih u skladu sa specifičnim potrebama lokalnog gospodarstva.
  Cilj je osnažiti sudionike lokalnog tržišta za proaktivno sudjelovanje u stvaranju prilagođenih inovativnih projekata na lokalnom tržištu rada, razvijenih u skladu sa specifičnim potrebama lokalnog gospodarstva.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakva je sudbina liječnika koji žele napustiti Dom zdravlja?

  SBplus saznaje

  Kakva je sudbina liječnika koji žele napustiti Dom zdravlja?

  7.8.2019. | 9:15
  Liječnici koji su se odlučili na takav potez trenutno ovise o glasovanju županijskih vijećnika o dvjema odlukama.
  Liječnici koji su se odlučili na takav potez trenutno ovise o glasovanju županijskih vijećnika o dvjema odlukama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Samostalno upisivanje trebalo bi donijeti iskrenije odgovore

  Najava novog popisa stanovništva

  Samostalno upisivanje trebalo bi donijeti iskrenije odgovore

  6.8.2019. | 11:00
  Stanovništvo je u Republici Hrvatskoj popisano 1991., 2001. i 2011, godine, a na području današnje Hrvatske, prvi je popis proveden 1857. godine.
  Stanovništvo je u Republici Hrvatskoj popisano 1991., 2001. i 2011, godine, a na području današnje Hrvatske, prvi je popis proveden 1857. godine.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na što će poduzetnici potrošiti potpore Županije?

  Iz odluka je vidljivo

  Na što će poduzetnici potrošiti potpore Županije?

  22.7.2019. | 10:00
  Predstavljanje novom tržištu i kupovina skupih računalnih programa, neophodnih za poboljšanje poslovanja, ovogodišnji su razlozi dodjele sredstava iz županijskog proračuna.
  Predstavljanje novom tržištu i kupovina skupih računalnih programa, neophodnih za poboljšanje poslovanja, ovogodišnji su razlozi dodjele sredstava iz županijskog proračuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pozivom u Centar 112 zapravo se gubi vrijeme

  Tko čuva Brodsko-posavsku županiju?

  Pozivom u Centar 112 zapravo se gubi vrijeme

  15.7.2019. | 19:00
  Sadašnji sustav ne zadovoljava potrebe vatrogastva jer se gubi vrijeme na prosljeđivanje informacija, a koordinacija i zapovijedanje vrše se iz centra 112 gdje ne rade vatrogasci koji imaju iskustvo sa vatrogasnih intervencija.
  Sadašnji sustav ne zadovoljava potrebe vatrogastva jer se gubi vrijeme na prosljeđivanje informacija, a koordinacija i zapovijedanje vrše se iz centra 112 gdje ne rade vatrogasci koji imaju iskustvo sa vatrogasnih intervencija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dvije susjedne zgrade istovremeno idu u obnovu

  Potvrđena obnova škola

  Dvije susjedne zgrade istovremeno idu u obnovu

  15.7.2019. | 18:10
  Brodsko-posavska županija će morati 'pokriti' razliku za obnovu dvije slavonskobrodske srednje škole, a to će riješiti zaduženjem kod Hrvatske Banke za obnovu i razvitak, u ukupnom iznosu nešto manjem od tri milijuna kuna.
  Brodsko-posavska županija će morati 'pokriti' razliku za obnovu dvije slavonskobrodske srednje škole, a to će riješiti zaduženjem kod Hrvatske Banke za obnovu i razvitak, u ukupnom iznosu nešto manjem od tri milijuna kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nove cijene zakupa državnih poljoprivrednih zemljišta

  Revalorizacija zakupnina i naknada

  Nove cijene zakupa državnih poljoprivrednih zemljišta

  13.7.2019. | 17:00
  Primjenom novog Pravilnika naknade za koncesiju će se povećati, a one za dugogodišnji zakup smanjiti ili ostati približno iste.
  Primjenom novog Pravilnika naknade za koncesiju će se povećati, a one za dugogodišnji zakup smanjiti ili ostati približno iste.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za Slavoniju i poljoprivredu sve su vlade loše radile'

  Članovi Vijeća složili se:

  'Za Slavoniju i poljoprivredu sve su vlade loše radile'

  9.7.2019. | 13:30
  'Povećanje uvoza u odnosu na prošlu godinu nije slučajno. U svom dvorištu imamo prehrambenog diva, rekao bih europskog lidera za proizvodnju pivarskog ječma, Slavoniju Slad. Bio sam na njihovim otvorenim danima. U njihovoj kooperantskoj mreži uvaženih poljoprivrednika najmanje je
  'Povećanje uvoza u odnosu na prošlu godinu nije slučajno. U svom dvorištu imamo prehrambenog diva, rekao bih europskog lidera za proizvodnju pivarskog ječma, Slavoniju Slad. Bio sam na njihovim otvorenim danima. U njihovoj kooperantskoj mreži uvaženih poljoprivrednika najmanje je
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za novac nikada nije kasno. On je uvijek dobrodošao.

  Osigurana sredstva od gotovo 1 mil kn

  Za novac nikada nije kasno. On je uvijek dobrodošao.

  4.7.2019. | 13:20
  Između ostalog, novčanim sredstvima u iznosu od 13 tisuća kuna djeci iz Kuće sretnih ciglica bit će omogućena sva potrebna sportska oprema i rekviziti, a s njima će raditi treneri koji iza sebe imaju diplome koje ih čine adekvatnim i kompetentnim osobama za rad s djecom. Košarkaš
  Između ostalog, novčanim sredstvima u iznosu od 13 tisuća kuna djeci iz Kuće sretnih ciglica bit će omogućena sva potrebna sportska oprema i rekviziti, a s njima će raditi treneri koji iza sebe imaju diplome koje ih čine adekvatnim i kompetentnim osobama za rad s djecom. Košarkaš
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :