Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 7.9.2017. u 0:01
Prikaza: 4632
|
Autor: Jerko Zovak

Intervjuirali 2 žene i 9 muškaraca

Ministar krije podatke o izboru šefa državne uprave u Brodu

  • Radio NG
  • Google
  • Google
  • Google
  • Google

Kad bi, kojim slučajem, ignorirao uobičajeno perverzan kadrovski kurvarluk 'po babi i po stričevima' te djelovao sukladno temeljnim načelima na kojima, navodno, počiva hrvatska država i kad bi, kojim slučajem, postupao sukladno javnom zaklinjanju u osobnu čast i zasluge stranke mu, na ovu važnu društveno-političku funkciju ministar bi imenovao jednog od dvojice hrvatskih branitelja s četvrtstoljetnim radnim iskustvom u državnoj upravi. A kako će 'uplašeni' postupiti ostaje vidjeti.

SLAVONSKI BROD / ZAGREB - Ministarstvo uprave, 10. srpnja 2017. godine, objavilo je natječaj za imenovanje predstojnika/ce Ureda držav­ne uprave u Slavonskom Brodu na koji se javilo 12 kandidatkinja / kandidata. Od prijavljenih, 11 ih se odazvalo pozivu na intervju kojeg su,16. kolovoza, s kandidatima vodili tajnici ministarstva.

Kako je proces izbora kandidata doveden do zadnje faze - donošenja odluke u Ministarstvu koga će ministar predložiti hrvatskoj Vladi neka ga/ju imenuje predstojnikom - temeljem Zakona o medijima i Zakon o pravu na pristup informacijama - 24. kolovoza obratili smo se Ministarstvu uprave s molbom neka nam dostave kopije životopisa svih kandidata.

Kao razlog traženju kopija biografija naveli smo kako, sukladno praksi portala SBplus kad je imenovanje dužnosnika s područja Brodsko-posavske županije u pitanju, namjeravamo objaviti članak iz kojeg će biti vidljivo tko je sve natjecao se i, kasnije, tko je imenovan.

Dakako, naveli smo kako nemamo ništa protiv da, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, zatamne informacije iz životopisa koji imaju status tajnog podatka.

Nemalo iznenađeni - jer smo već imali pozitivnih iskustava, na primjer s Državnim sudbenim vijećem povodom  izbora predsjednika Županijskog suda u Slavonskom Brodu i drugim manje konjukturnim funkcijama - primili smo službeni otpravak ministra Lovre Kuščevića u kojem, između ostalog, stoji:

'Odbija se kao neosnovan zahtjev glavnog urednika Informativnog portala SBplus, Jerka Zovaka, za pristup informacijama...'


Uglavnom: 'U provedbi testa razmjernosti i javnog interesa utvrđeno je postojanje javnog interesa za omogućavanjem pristupa zatraženoj informaciji s jedne strane te zaštićenog interesa s druge strane'. Pri donošenju Rješenja - kako bi spriječio objavu informacije tko je sve natjecao se za najvišu upravnu državnu funkciju u Slavonskom Brodu - ministar se pozvao na naputak povjerenice za informiranje (vidjeti u prilogu).

Budući da su nam službe, službeno, uskratile službenu informaciju, a držimo kako javnost ima pravo znati, malo smo propitali se u Zagrebu: tko je, ustvari, ministar Kuščević? kako bismo razumjeli i lakše akceptirali tu njegovu odluku. Naime, držali smo kako, možda, postoji nešto ozbiljno što bi moglo opravdati tako neozbiljnu odluku ministra.

- Ma, pusti Lovru... on ti je malo iskompleksiran, posebno kad su žene u pitanju. Teško s njima uspostavlja odnos, a kad jednom uspije nastoji ga njegovati. Zbog toga je svoju tajnicu iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, gdje je bio ministar u 13. hrvatskoj Vladi, poveo sa sobom na novo radno mjesto u Ministarstvu uprave. Bio je to šok za sve zaposlene u tom Ministarstvu jer je, s mjesta tajnice ministra uprave, potjerao ženu koja je služila svim dotadašnjim ministrima. Dakle, jedina mana mogla joj je biti godina rođenja, kažu.

Drugi veliki šok, koji je izazvao u Ministarstvu uprave, uzrokovao je Lovro odlukom da za njega, i tajnicu mu, službe izgrade pregradu kao sigurnosnu barijeru za moguće neželjene goste u njegovu kutku ministarstva - kazao nam je naš izvor kojeg smo prekinuli nakon što smo, pobliže, razumjeli o kome je riječ.

Budući da nas je 'iskompleksirani' i 'strašljivi' Lovro otpilio, ostali su nam tek neslužbeni izvori i dosta povjerljiv stalni suradnik Google, koje možemo koristiti kako bismo naše posjetitelje informirali o trenutno najvažnijoj kadrovskoj akviziciji koja slijedi u državnoj upravi brodsko-posavskoj.

Oni se natječu

Branko Sabo - Diplomirani ekonomist, savjetnik u Uredu državne uprave u Slavonskom Brodu, oženjen, otac troje djece, hrvatski ratni vojni invalid. Tek njegov četvrtstoljetni rad u državnoj upravi i ratni put mogli bi biti preporuka za izbor na funkciju.

Petar Antunović - Diplomirani pravnik, bivši šef Ureda obrane i Inspekcije, a sad inspektor u Uredu državne uprave u Slavonskom Brodu. Antunoviću također, tek njegov četvrtstoljetni rad u državnoj upravi i ratni put mogli bi biti preporuka za izbor na funkciju.

Zrinka Garić - Diplomirana pravnica, od 1. siječnja 2013. djelatnica Ureda državne uprave u Slavonskom Brodu, u Službi za društvene djelatnosti, na radnom mjestu: Stručni savjetnik u osnovnom i srednjem školskom obrazovanju. Zadnje tri godine radi slične poslove u samoupravnom dijelu županijske uprave - kod župana Marušića. Njezin ugled u struci i autoritet muža joj, zamjenika v.d. predsjednika Općinskog suda u Slavonskom Brodu, reference su s kojima kandidatkinja može računati.

Javorko Novak - Diplomirani pravnik, ugledni brodski odvjetnik i dugogodišnji je dužnosnik brodskog golf kluba. Mada je sportski prijatelj s predsjednikom ovdašnje županijske organizacije HDZ-a, Perom Ćosićem, od toga, navodno, prevelike vajde neće biti, ako se ne pobrine drugim argumentima dokazati kako je upravo on taj koji bi u fotelju predstojnika trebao sjesti.

Mario Filipović - Savjetnik za edukacije iz tržišnih komunikacija, najveća referenca mu je glasnogovornik (hrv. spokesman) županijskog HDZ-a i takvog Nogometnog saveza, a sve u funkciji Dubravka Galovića. Unatoč mogućim olakotnim okolnostima koje čovjek posjeduje, otegotne su puno teže zbog čega, kažu, nema velikih šansi biti izabran.

Mario Vučinić - Diplomirani pravnik, voljom SDP-a, aktualni je predstojnik Ureda, a voljom HDZ-a, vjerojatno, to više neće biti.

Mirko Vilajtović - Diplomirani pravnik, do prije pet godina, dugogodišnji predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije. Četiri godine prije mirovine, želio bi karijeru završiti na mjestu predstojnika Ureda. Budući da njegovi bivši politički mentori više nisu in, Vilajtović bi mogao biti aut, mada, od svih kandidata, vjerojatno, najbolje poznaje posao predstojnika.

Josip Vuksanović - Diplomirani pravnik, trenutno vodi Registar udruga, a da korektno obavlja taj posao uvjerili smo se tijekom registriranja Udrugu PLUS - izdavača portala SBplus. Nikome s kime smo razgovarali nije poznato kolike su mu šanse, budući da je tek bivši član HDZ-a.

Nenad Martić - Diplomirani pravnik, dok je njegov Šamčanin, Vilajtović, šefovao, bio je voditelj Odjela za opću upravu. Trenutno radi u Odjelu koji se bavi (i) poljoprivredom, vjerojatno ne zbog toga što je svojevremeno bio član HSS-a.

Maja Mikić - Diplomirana je pravnica i jedini kandidat iz Nove Gradiške. Dugogodišnja sindikalna liderica koja, vjerojatno i zbog toga, nema velikih šansi veliki šef postati, kažu upućeni.

Tomislav Delač - Diplomirani pravnik, radi u samoupravnom dijelu brodsko-posavske Uprave, svoju ambicioznost demonstrirao je prošle godine kad se natjecao za ravnatelja Doma zdravlja. Koliko je našim sugovornicima poznato, bio je član HSS-a, a zadnje dvije godine pripadnik je najveće hrvatske političke obitelji, zbog čega mu šanse baš i nisu beznačajne. (Nakon opravdane intervencije komantatora ispod članka, na čemu zahvaljujemo, ispravili smo sadržaj.) 

Kad bi, kojim slučajem, ignorirao uobičajeno perverzan kadrovski kurvarluk 'po babi i po stričevima' te djelovao sukladno temeljnim načelima na kojima, navodno, počiva hrvatska država i kad bi, kojim slučajem, postupao sukladno javnom zaklinjanju u osobnu čast i zasluge stranke mu, na ovu važnu društveno-političku funkciju ministar bi imenovao jednog od dvojice hrvatskih branitelja s četvrtstoljetnim radnim iskustvom u državnoj upravi. A kako će 'uplašeni' postupiti ostaje vidjeti.

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
bpz2011

bpz2011

Komentirano: 8.9.2017. | 11:56

1

čudim se da jerko nije otvorio 'kladionicu' ili bar anketu na temu tko će biti novi pročelnik? ja svoj glas dajem za m.filipovića!
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 8.9.2017. | 8:35

2

Odgovornost i državna uprava? Kao military intelligence; ili invisible pink unicorn? :))
vrlihrvatskimuz

vrlihrvatskimuz

Komentirano: 8.9.2017. | 8:02

3

NEZNAM DALI SU KANDIDATI SVJESNI ODGOVORNOSTI FUNKCIJE NA KOJU SU SE KANDIDIRALI. DA ZNAJU VJERUJEM DA SE POJEDINCI NIKAD NEBI USUDILI JAVITI. VJERUJEM U OZBILJNOST ONIH KOJI ODLUČUJU O KANDIDATIMA.
domobran

domobran

Komentirano: 7.9.2017. | 15:18

4

Osobna podrška Petar Antunovic.
Stipe

Stipe

Komentirano: 7.9.2017. | 14:12

5

http://www.izbori.hr/2005Lokalni/rezultati/Z12_BRODSKO-POSAVSKA.pdf stranica 40. Tomislav Delač - radi li se o istom čovjeku?
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 7.9.2017. | 13:23

6

ljudi sve je to isto , počelo je guranje za fotelje , ovo je kao titanic tone se iz dana u dan, mladi nemaju šanse, velika farsa koja če završiti potonučem agrokora a onda
ica101

ica101

Komentirano: 7.9.2017. | 13:04

7

Blade.Dubravko ne ispunjava uvjete natječaja.Jebe ga školska sprema.On je umirovljen prije nego li je njegova generacija fakultet završila.
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 7.9.2017. | 11:33

8

zvučna imena treba ne znam koga bi izabrao najradije luku modrića
hulkmen

hulkmen

Komentirano: 7.9.2017. | 10:57

9

Lopovska posla
Borislav_Stipic

Borislav_Stipic

Komentirano: 7.9.2017. | 9:16

10

Kad ženska neda, onda je kurva. Kad ministar neda, onda je iskompleksirani strašljivac. (Kažu oni koji ne dobiju).

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Spriječeno nezakonito bodovanje onih koji žele u privatnike

U liječničkoj praksi

Spriječeno nezakonito bodovanje onih koji žele u privatnike

7.11.2019. | 21:00
Nadzorom zakonitosti Odluke donesene na sjednici Skupštine, utvrđeno je kako je potrebno iz nje u cijelosti izbaciti tri ključna članka koja bi utjecala na poslovnu sudbinu velikog broja slavonskobrodskih liječnika.
Nadzorom zakonitosti Odluke donesene na sjednici Skupštine, utvrđeno je kako je potrebno iz nje u cijelosti izbaciti tri ključna članka koja bi utjecala na poslovnu sudbinu velikog broja slavonskobrodskih liječnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zdravstvo - glavna tema sjednice zakazane za ponedjeljak

Vijećnici će izglasati bitne odluke

Zdravstvo - glavna tema sjednice zakazane za ponedjeljak

31.10.2019. | 8:00
Na koji će način funkcionirati prelazak u privatnu praksu, ali i ostanak u prostorijama Doma zdravlja, gdje im je i sada radno mjesto; hoće li opće bolnice u Županiji dobiti status veteranskih bolnica te kako će i kada biti opremljena sala na brodskoj ginekologiji - samo su neka
Na koji će način funkcionirati prelazak u privatnu praksu, ali i ostanak u prostorijama Doma zdravlja, gdje im je i sada radno mjesto; hoće li opće bolnice u Županiji dobiti status veteranskih bolnica te kako će i kada biti opremljena sala na brodskoj ginekologiji - samo su neka
SBplus.hr, Slavonski Brod : Trideset godina borbe protiv vjetrenjača

Sustav je pobijedio malog čovjeka

Trideset godina borbe protiv vjetrenjača

29.10.2019. | 22:05
Slučajevi dokazivanja imovine, stari više od nekoliko desetljeća toliko su zamršeni da, naposljetku, oni umiješani u njih ni sami više ne znaju pojasniti i opravdati svoje zahtjeve. No, pitanje je isplati li se godinama boriti protiv sustava.
Slučajevi dokazivanja imovine, stari više od nekoliko desetljeća toliko su zamršeni da, naposljetku, oni umiješani u njih ni sami više ne znaju pojasniti i opravdati svoje zahtjeve. No, pitanje je isplati li se godinama boriti protiv sustava.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija će za kraj godine isplatiti dodatne potpore

Poduzetnicima i udrugama

Županija će za kraj godine isplatiti dodatne potpore

11.10.2019. | 10:20
Dodatne potpore i financijska sredstva Županije će prije završetka 2019. godine dodijeliti još nekim poduzetnicima i udrugama.
Dodatne potpore i financijska sredstva Županije će prije završetka 2019. godine dodijeliti još nekim poduzetnicima i udrugama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kohezijska politika kao glavni alat regionalnog razvoja'

Danijel Marušić:

'Kohezijska politika kao glavni alat regionalnog razvoja'

8.10.2019. | 18:15
"Kao član hrvatske delegacije, ali i kao regionalni dužnosnik dajem potporu nastojanjima da se kohezijska politika i dalje zadrži kao glavni alat regionalnog razvoja. Kao župan pogranične županije razumijem ulogu kohezijske politike koja nadilazi granice Europske unije. Svjedoči
"Kao član hrvatske delegacije, ali i kao regionalni dužnosnik dajem potporu nastojanjima da se kohezijska politika i dalje zadrži kao glavni alat regionalnog razvoja. Kao župan pogranične županije razumijem ulogu kohezijske politike koja nadilazi granice Europske unije. Svjedoči
SBplus.hr, Slavonski Brod : Politika je kočila brži razvoj događaja

Zakotrljao se kotačić zvan 'Šagulje'

Politika je kočila brži razvoj događaja

1.10.2019. | 14:30
Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje na papiru postoji već gotovo cijelo desetljeće, a 'proraditi' bi trebao najranije 2023. Danas su dogovoreni poslovi izrade projektne dokumentacije.
Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje na papiru postoji već gotovo cijelo desetljeće, a 'proraditi' bi trebao najranije 2023. Danas su dogovoreni poslovi izrade projektne dokumentacije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U godinu dana odradili 26 tisuća intervencija

S trinaest vozila na raspolaganju

U godinu dana odradili 26 tisuća intervencija

27.9.2019. | 22:00
U proteklih su godinu dana imali čak 26 tisuća intervencija, od čega njih 11 tisuća na terenu i 15 tisuća u prostorijama Zavoda. Upućeno im je 22 tisuće poziva, a 'odradili' su i zbrinjavanje unesrećenih u ukupno 330 prometnih nesreća na području Brodsko-posavske županije.
U proteklih su godinu dana imali čak 26 tisuća intervencija, od čega njih 11 tisuća na terenu i 15 tisuća u prostorijama Zavoda. Upućeno im je 22 tisuće poziva, a 'odradili' su i zbrinjavanje unesrećenih u ukupno 330 prometnih nesreća na području Brodsko-posavske županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski liječnici danas konačno dobili odgovore

Bodovi će odlučiti tko će 'u privatnike'

Slavonskobrodski liječnici danas konačno dobili odgovore

23.9.2019. | 22:10
Mjesecima se nagađalo kolika će biti cijena zakupnine prostora za privatne ordinacije u slavonskobrodskom Domu zdravlja te tko će uopće dobiti priliku izaći izvan sustava i otvoriti vlastitu praksu. Današnje odluke vijećnika otkrile su kriterije i mogućnosti.
Mjesecima se nagađalo kolika će biti cijena zakupnine prostora za privatne ordinacije u slavonskobrodskom Domu zdravlja te tko će uopće dobiti priliku izaći izvan sustava i otvoriti vlastitu praksu. Današnje odluke vijećnika otkrile su kriterije i mogućnosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za sufinanciranje prijevoza moraju dostaviti potvrdu

Studenti iz Brodsko-posavske županije

Za sufinanciranje prijevoza moraju dostaviti potvrdu

13.9.2019. | 20:30
Za sufinanciranje prijevoza potrebno je dostaviti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju Upravnom odjelu za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije. Evo do kada se studenti mogu prijaviti.
Za sufinanciranje prijevoza potrebno je dostaviti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju Upravnom odjelu za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije. Evo do kada se studenti mogu prijaviti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želimo ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske'

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem

'Želimo ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske'

4.9.2019. | 17:15
Cilj projekta je, istaknuo je premijer, "privlačenje ulaganja u slavonske županije, podizanja stope zaposlenosti, ulaganja u bolju komunalnu i prometnu infrastrukturu, kvalitetnije zdravstvene i socijalne usluge te veća kvaliteta života".
Cilj projekta je, istaknuo je premijer, "privlačenje ulaganja u slavonske županije, podizanja stope zaposlenosti, ulaganja u bolju komunalnu i prometnu infrastrukturu, kvalitetnije zdravstvene i socijalne usluge te veća kvaliteta života".
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Računamo da će 10 do 20% službenika pristati na otpremninu'

Nova odgovornost za župana Marušića

'Računamo da će 10 do 20% službenika pristati na otpremninu'

29.8.2019. | 20:30
Ured državne uprave spaja se sa županijskom upravom. Osim pojednostavljenja procedura za građane, značit će to i uštedu jer će dio službenika zauvijek napustiti svoje urede. Nadamo se, samo, da na njihova mjesta ne stižu novi kada od siječnja 2020. sve bude u rukama županijskih č
Ured državne uprave spaja se sa županijskom upravom. Osim pojednostavljenja procedura za građane, značit će to i uštedu jer će dio službenika zauvijek napustiti svoje urede. Nadamo se, samo, da na njihova mjesta ne stižu novi kada od siječnja 2020. sve bude u rukama županijskih č
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija ponovila poziv jer je ostalo još sredstava

Bepovratne potpore za aktivnosti

Županija ponovila poziv jer je ostalo još sredstava

23.8.2019. | 14:00
Ostalo je još neiskorištenih sredstava pa je Brodsko-posavska županija danas još jednom pozvala sve poduzetnike i obrtnike neka se jave na jedan od navedenih projekata i iskoriste mogućnost ostvarenja bespovratne županijske potpore za neku od svojih projektnih aktivnosti.
Ostalo je još neiskorištenih sredstava pa je Brodsko-posavska županija danas još jednom pozvala sve poduzetnike i obrtnike neka se jave na jedan od navedenih projekata i iskoriste mogućnost ostvarenja bespovratne županijske potpore za neku od svojih projektnih aktivnosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Budući njegovatelji sjeli u školske klupe

Počela izobrazba

Budući njegovatelji sjeli u školske klupe

23.8.2019. | 9:45
Cilj je osnažiti sudionike lokalnog tržišta za proaktivno sudjelovanje u stvaranju prilagođenih inovativnih projekata na lokalnom tržištu rada, razvijenih u skladu sa specifičnim potrebama lokalnog gospodarstva.
Cilj je osnažiti sudionike lokalnog tržišta za proaktivno sudjelovanje u stvaranju prilagođenih inovativnih projekata na lokalnom tržištu rada, razvijenih u skladu sa specifičnim potrebama lokalnog gospodarstva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakva je sudbina liječnika koji žele napustiti Dom zdravlja?

SBplus saznaje

Kakva je sudbina liječnika koji žele napustiti Dom zdravlja?

7.8.2019. | 9:15
Liječnici koji su se odlučili na takav potez trenutno ovise o glasovanju županijskih vijećnika o dvjema odlukama.
Liječnici koji su se odlučili na takav potez trenutno ovise o glasovanju županijskih vijećnika o dvjema odlukama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samostalno upisivanje trebalo bi donijeti iskrenije odgovore

Najava novog popisa stanovništva

Samostalno upisivanje trebalo bi donijeti iskrenije odgovore

6.8.2019. | 11:00
Stanovništvo je u Republici Hrvatskoj popisano 1991., 2001. i 2011, godine, a na području današnje Hrvatske, prvi je popis proveden 1857. godine.
Stanovništvo je u Republici Hrvatskoj popisano 1991., 2001. i 2011, godine, a na području današnje Hrvatske, prvi je popis proveden 1857. godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na što će poduzetnici potrošiti potpore Županije?

Iz odluka je vidljivo

Na što će poduzetnici potrošiti potpore Županije?

22.7.2019. | 10:00
Predstavljanje novom tržištu i kupovina skupih računalnih programa, neophodnih za poboljšanje poslovanja, ovogodišnji su razlozi dodjele sredstava iz županijskog proračuna.
Predstavljanje novom tržištu i kupovina skupih računalnih programa, neophodnih za poboljšanje poslovanja, ovogodišnji su razlozi dodjele sredstava iz županijskog proračuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pozivom u Centar 112 zapravo se gubi vrijeme

Tko čuva Brodsko-posavsku županiju?

Pozivom u Centar 112 zapravo se gubi vrijeme

15.7.2019. | 19:00
Sadašnji sustav ne zadovoljava potrebe vatrogastva jer se gubi vrijeme na prosljeđivanje informacija, a koordinacija i zapovijedanje vrše se iz centra 112 gdje ne rade vatrogasci koji imaju iskustvo sa vatrogasnih intervencija.
Sadašnji sustav ne zadovoljava potrebe vatrogastva jer se gubi vrijeme na prosljeđivanje informacija, a koordinacija i zapovijedanje vrše se iz centra 112 gdje ne rade vatrogasci koji imaju iskustvo sa vatrogasnih intervencija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dvije susjedne zgrade istovremeno idu u obnovu

Potvrđena obnova škola

Dvije susjedne zgrade istovremeno idu u obnovu

15.7.2019. | 18:10
Brodsko-posavska županija će morati 'pokriti' razliku za obnovu dvije slavonskobrodske srednje škole, a to će riješiti zaduženjem kod Hrvatske Banke za obnovu i razvitak, u ukupnom iznosu nešto manjem od tri milijuna kuna.
Brodsko-posavska županija će morati 'pokriti' razliku za obnovu dvije slavonskobrodske srednje škole, a to će riješiti zaduženjem kod Hrvatske Banke za obnovu i razvitak, u ukupnom iznosu nešto manjem od tri milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nove cijene zakupa državnih poljoprivrednih zemljišta

Revalorizacija zakupnina i naknada

Nove cijene zakupa državnih poljoprivrednih zemljišta

13.7.2019. | 17:00
Primjenom novog Pravilnika naknade za koncesiju će se povećati, a one za dugogodišnji zakup smanjiti ili ostati približno iste.
Primjenom novog Pravilnika naknade za koncesiju će se povećati, a one za dugogodišnji zakup smanjiti ili ostati približno iste.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za Slavoniju i poljoprivredu sve su vlade loše radile'

Članovi Vijeća složili se:

'Za Slavoniju i poljoprivredu sve su vlade loše radile'

9.7.2019. | 13:30
'Povećanje uvoza u odnosu na prošlu godinu nije slučajno. U svom dvorištu imamo prehrambenog diva, rekao bih europskog lidera za proizvodnju pivarskog ječma, Slavoniju Slad. Bio sam na njihovim otvorenim danima. U njihovoj kooperantskoj mreži uvaženih poljoprivrednika najmanje je
'Povećanje uvoza u odnosu na prošlu godinu nije slučajno. U svom dvorištu imamo prehrambenog diva, rekao bih europskog lidera za proizvodnju pivarskog ječma, Slavoniju Slad. Bio sam na njihovim otvorenim danima. U njihovoj kooperantskoj mreži uvaženih poljoprivrednika najmanje je
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :