Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 22.5.2019. u 12:30
Prikaza: 2011
|
Autor: Ina Cirkveni

Dvadeset i šest projekata

Brodsko-posavskoj županiji dali više od šest milijuna kuna

U Brodsko-posavsku županiju 'stiglo' više od šest milijuna kuna koji će biti utrošeni za niz projekata kojim bi trebali podići kvalitetu življenja. Evo tko je koliko i za koje projekte dobio sredstava.

SLAVONSKI BROD/ZAGREB - Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima održano je jučer u Hotelu Sheraton u Zagrebu.

Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novo potpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Na objavljene pozive za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za Program održivog razvoja lokalne zajednice te 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata.

Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna, od čega je 76 milijuna kuna za potpomognuta te 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja.

- S ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, Ministarstvo je u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Projektni prijedlozi koji nisu odabrani u ovom prvom krugu odabira nalaze se na rezervnim listama te će i njima biti sukcesivno dodijeljeno sufinanciranje, ukoliko se postignu uštede na odabranim projektima ili se do kraja godine osiguraju dodatna sredstva za Programe. Programi će se i dalje nastaviti u skladu s osiguranim sredstvima i obuhvatit će pripremu projekata za novo proračunsko razdoblje 2021.-2027. - najavila je tom prigodom ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Na području Brodsko-posavske županije Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je dvadeset i šest projekata u iznosu od 6,2 milijuna kuna.

U ime općine Sibinj Ugovor o sufinanciranju pod nazivom „Izgradnja pješačke staze u naselju Završje” potpisao je načelnik Josip Pavić čijim će potpisom općini Sibinj dodijeliti 350 tisuća kuna za navedeni projekt.

Ugovor o sufinanciranju za projekt „Adaptacija i uređenje zgrade Društvenog doma u Divoševcima" potpisao je Ivan Meteš, načelnik općine Velika Kopanica, kojim će općini biti dodijeljen iznos od 250 tisuća kuna.

Načelnik općine Okučani Aca Vidaković potpisao je Ugovor o sufinanciranju s Minstarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije kojim će općina Okučani dobiti 400 tisuća kuna za projekt uređenja Društvenog doma u Okučanima.

U ime općine Rešetari načelnik Zlatko Aga potpisao je Ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije Društvenog doma u Adžamovcima za što će biti dodijeljeno 200 tisuća kuna.

Načelnik općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora o sufinanciranju za energetsku obnovu nestambene zgrade Društvenog doma u Vrbovi, za što su dobili 350 tisuća kuna.

Grad Nova Gradiška potpisom Ugovora o sufinanciranju za projekt „Energetska obnova zgrade POU „Matija Antun Reljković" - Doma kulture u Novoj Gradiški" dobit će 200 tisuća kuna.

Također, potpisom ugovora o sufinanciranju za svoje projekte Prema programu održivog razvoja lokalne zajednice dobile su i druge općine.

Općini Sikirevci dodijeljeno je 150 tisuća kuna za projekt „Izgradnja ceste u Ulici sikirevačkih branitelja - faza II.", za projekt „Javna rasvjeta na županijskoj prometnici Malino (od križanja sa željezničkim kolosijekom) - Lužani" općina Oriovac dobit će 250 tisuća kuna. Općina Garčin za svoj projekt „Rekonstrukcija i dogradnja Društvenog doma u Garčinu - nastavak izgradnje" primit će sufinancirani iznos od 300 tisuća kuna. 

Za građevinski projekt „Projekt niskogradnje, rekonstrukcija i modernizacija pješačkih staza Bukovlje - Ulica Firov kraj (sjeverna i južna strana do kućnog broja 37), faza III. i Bukovlje - Ulica Stjepana Radića (sjeverna strana), faza V." općini Bukovlje potpisom Ugovora o sufinanciranju bit će dodijeljen iznos od sto tisuća kuna. Općina Dragalić za projekt „Izgradnja V. faze spojnog voda i distributivne vodovodne mreže naselja Poljane" primit će sufinancirani iznos od 150 tisuća kuna.

Pozamašni iznos od 400 tisuća kuna bit će dodijeljen općini Davor za projekt „Rekonstrukcija savskog obrambenog nasipa i izgradnja prometnica, pješačkih i biciklističkih površina i šetnice na nasipu u naselju Davor, faza II.". Za projekt „Sanacija kolnika ceste u Ulici sv. Roka u Vrbju" općini Vrbje potpisom Ugovora o sufinanciranju bit će dodijeljen iznos od 150 tisuća kuna. Općini Bebrini za projekt „Parkiralište javne namjene u općini Bebrina" i općini Gornja Vrba za projekt „II. faza izgradnje (završetak) mrtvačnice u Gornjoj Vrbi)" pojedinačno će biti dodijeljeno po dvjesto tisuća kuna. Općina Nova Kapela potpisanim Ugovorom o sufinanciranju za projekt „Uređenje vanjske ovojnice Društvenog doma Srednji Lipovac u Srednjem Lipovcu" dobit će 150 tisuća kuna.

Za projekt „Rekonstrukcija Društvenog doma u Svilaju - dogradnja" općini Oprisavci bit će dodijeljen sufinancirani iznos od 150 tisuća kuna. Potpisom Ugovora o sufinanciranju općina Stara Gradiška za projekt „Sanacija nerazvrstane ceste u naselju Gornji Varoš - dionica I (sjever)" dobit će 250 tisuća kuna. Sufinancirani iznos od 200 tisuća kuna bit će dodijeljen općini Brodski Stupnik za projekt „Izgradnja objekta društvene namjene - lovačke kuće s vidikovcem". Za projekt „Nastavak rekonstrukcije stare škole u poslovno-stambenu građevinu u Čajkovcima" općini Vrpolje bit će dodijeljeno 300 tisuća kuna. Iznos od 100 tisuća kuna dobit će općina Gundinci za projekt „Rekonstrukcija postojeće javne rasvjete naselja Gundinci".

Općina Klakar za projekt „Rekonstrukcija i modernizacija cestovnog kolnika u Ulici Josipa Kozarca u Ruščici" potpisom Ugovora o sufinanciranju dobit će 250 tisuća kuna, jednaki iznos kao i općina Donji Andrijevci za projekt „Izgradnja javne rasvjete u naselju Novo Topolje". Općini Podcrkavlje za projekt „Sanacija nerazvrstane ceste u Brodskim Zdencima - Drenićeva ulica" bit će dodijeljen iznos od 100 tisuća kuna. Sufinancirani iznos od 300 tisuća kuna dobit će općina Slavonski Šamac za projekt „Izgradnja lokalne ceste u Ulici Ljudevita Gaja u Kruševici".

Isto tako, odabran je projekt Brodsko-posavske županije „Preuređenje odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice Nova Gradiška" za koji će potpisom Ugovora o sufinanciranju biti dodijeljeno petsto tisuća kuna.

Prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvo je u 2019. godini odabralo 300 projekata za sufinanciranje, a lista projekata iz cijele Hrvatske dostupna je u prilogu članka.

Prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstvo je u 2019. godini odabralo 70 projekata za sufinanciranje, a listu odabranih projekata moguće je preuzeti na poveznici.

Tablica odabranih projekata

PDF Dokument(.pdf)

384 kb

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Taubek

Taubek

Komentirano: 22.5.2019. | 22:38

1

@grgasb bude Vuleta napravio virtualnu mrtvacnicu
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 22.5.2019. | 22:05

2

Ni lipa za grad Brod?! Mi nismo u ovoj Županiji ili nas HDZ ovce stvarno ne vole. Mogli smo dobiti i preko 400 mil.kn. za Brod 2, ali im nije stalo do nas. Hvala ovce sto se držite na vlasti, mi možemo i bez vas!
Ivosvitnjak

Ivosvitnjak

Komentirano: 22.5.2019. | 19:31

3

Lista broj 28 je naša budućnost zaokružimo ju
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 22.5.2019. | 15:28

4

Kupovanje nepismene raje za malu, beznačajnu lovu! Izbori su u nedjelju! Zaokružite broj 15.
grgasb

grgasb

Komentirano: 22.5.2019. | 13:14

5

"općini Gornja Vrba za projekt „II. faza izgradnje (završetak) mrtvačnice u Gornjoj Vrbi" pojedinačno će biti dodijeljeno po dvjesto tisuća kuna" Od kada Gornja Vrba ima mrtvačnicu? Ja bih rekao da ni groblje nema. Neka me netko ispravi. Vrbljani se sahranjuju u Slavonskom Brodu. Jedino groblje u općini Gornja Vrba je u Donjoj Vrbi, a tamo ima već od prije mrtvačnica. To bi značilo da je krivo napisano ili ima stvarno mrtvačnica u Gornjoj Vrbi ili popravljaju mrtvačnicu u Donjoj Vrbi?

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija osniva Centar za upravljanje rizicima od katastrofa

Odobrena im bespovratna sredstva

Županija osniva Centar za upravljanje rizicima od katastrofa

22.7.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako će Županija ove godine pomoći lovcima?

Četiri opravdana troška

Kako će Županija ove godine pomoći lovcima?

21.7.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Deset godina kasnije - od Centra i dalje imamo samo sliku

Za prvi korak trebalo im desetljeće

Deset godina kasnije - od Centra i dalje imamo samo sliku

18.7.2020. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgradnja novog dijela brodske pedijatrije u završnoj fazi

Velika stvar o kojoj se (pre)malo priča

Izgradnja novog dijela brodske pedijatrije u završnoj fazi

18.7.2020. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavili sve donacije i sponzorstva za proteklih pola godine

Županija nastavlja s transparentnošću

Objavili sve donacije i sponzorstva za proteklih pola godine

14.7.2020. | 17:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za 8 mjeseci, pogled s ovog mjesta bit će potpuno drugačiji

'Najisplativije' energetske obnove

Za 8 mjeseci, pogled s ovog mjesta bit će potpuno drugačiji

24.6.2020. | 12:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će 'saznati' ono što već odavno znaju

Iz zaključka županijskog Upravnog odjela

Brođani će 'saznati' ono što već odavno znaju

10.6.2020. | 13:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odlagalište će do kraja godine biti sanirano?

HSS traži i zatvaranje

Odlagalište će do kraja godine biti sanirano?

29.5.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Valentina četiri 'Da li vas je stid?' upućena županu

Još malo o Sveučilištu

Valentina četiri 'Da li vas je stid?' upućena županu

28.5.2020. | 14:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavljeni pojedini projekti energetskih obnova

Iako je većina planiranog stopirana

Nastavljeni pojedini projekti energetskih obnova

27.4.2020. | 13:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija trenira strogoću nad građanima, a ne nad Dusparom

Revnosno provode suspektnu odluku

Županija trenira strogoću nad građanima, a ne nad Dusparom

24.4.2020. | 21:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čime je Robert prije tridesete zaslužio priznanje Županije?

Mladi pilot iz Slavonskog Broda

Čime je Robert prije tridesete zaslužio priznanje Županije?

22.4.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : I županijski skupštinari glasovat će e-porukama

Nakon gradskih vijećnika

I županijski skupštinari glasovat će e-porukama

22.4.2020. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan zabranio nova zapošljavanja i sve nepotrebne dotacije

17 točaka za financijsko preživljavanje

Župan zabranio nova zapošljavanja i sve nepotrebne dotacije

22.4.2020. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija za potpore medijima izdvojila 700 tisuća kuna

U ovogodišnjem Proračunu

Županija za potpore medijima izdvojila 700 tisuća kuna

19.4.2020. | 19:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Preostaje jedino obilaziti gradilišta

U 'korona doba'

Preostaje jedino obilaziti gradilišta

7.4.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija brodsko-posavska strogo kontrolira propusnice

Za razliku od drugih

Policija brodsko-posavska strogo kontrolira propusnice

3.4.2020. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljene liste prvenstva za stambeno zbrinjavanje

Za područje Brodsko-posavske županije

Objavljene liste prvenstva za stambeno zbrinjavanje

13.3.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :