Politika : Političke stranke

Objavljeno: 30.1.2016. u 0:01
Prikaza: 5069
|
Autor: JZ/SBplus

Propituju i/ili ruše Jakovinu?

Izvanredno stanje u brodsko-posavskom SDP-u

Brodsko-posavska županija : Izvanredno stanje u brodsko-posavskom SDP-uStribor Valenta, vođa pobune u brodskoposavskom SDP-u(Foto: AP/SBplus)

'Na Gradskom odboru slavonskobrodskog SDP-a jeste bila egal situacija. Ali, lako je kupiti par uhljeba u gardskom tijelu, međutim, organizacija je puno veća, petsto-šesto članova, odnosno tisuću i pol u Županiji, to ne možete pokupovati'.

SLAVONSKI BROD - U slavonskobrodskoj 'Noći muzeja' ponajbolji program priredili su lideri deset brodsko-posavskih općinskih odbora SDP-a. Putem svog opunomoćenika, zamjenika predsjednika brodskog Gradskog odbora, Stribora Valente, u sjedištu stranke u Slavonskom Brodu, predali su službeni zahtjev za sazivanje izvanredne Konvencije županijske organizacije SDP-a.

Tim činom, brodsko-posavska organizacija SDP-a iskoračila je u izvanredno stanje, a izvanredna stanja ne voli nitko, najmanje ih žele monolitno ustrojene političke stranke i njihovi lideri. Naime, svako izvanredno stanje ima svoje uzroke, a u strankama oni obično leže u nezadovoljstvu vođenih što, posljedično, u opasnost dovodi samog vođu.

Mada je Valenta k tajniku brodsko-posavskih SDP-ovaca, Dragutinu Gojkoviću, po mraku došao predati dokumente inicijative, očito, svoju namjeru nimalo skrivao nije. Da jeste, pred ulazom ne bi dočekali ga brodski novinari kojima je on, na tom mjestu, 's nogu', obratio se te na njihova pitanja strpljivo odgovarao.

- Ovo je inicijativa općinskih organizacija za sazivanjem Županijske konvencije. Dakle, u gradskim i općinskim organizacijama vlada veliko nezadovoljstvo načinom rada i rezultatima već duže, a ne samo na zadnjim parlamentarnim izborima. Mi smo imali prošle jeseni jednu Županijsku konvenciju gdje, na žalost, bila je zabranjena rasprava. Tako je režirao predsjednik Županijske organizacije (Tihomir Jakovina  op.a.) gdje članovi organizacije nisu mogli iskazati svoje mišljenje o načinu rada. Upravo iz tog razloga sačekali smo da prođu izbori, inicirali smo ovu statutarnu mogućnost da sazovemo izvanrednu Županijsku konvenciju, gdje bi članstvo i organizacije mogli reći što misle o ovakvom načinu rada. Što i kako dalje. Županijski odbor se u izbornoj godini sastao samo dva puta. Nama se organizacije masovno pasiviziraju i gase, dakle, vlada totalni nerad. Čuo sam neki dan jednu ružnu riječ - da je ovo inicijativa za rušenje Jakovine. Dakle ne. Ovo je inicijativa za građenje svega onog što je srušio predsjednik Županijske organizacije ovakvim načinom rada, kazao je Valenta, čekajući novinarska pitanja.

Što očekujete dalje? bilo je prvo pitanje.

- Statut je jasan. Nakon ove inicijative, predsjednik Županijske organizacije ima 30 dana da sazove Konvenciju. A, ako ju ne sazove, u ime ovih organizacija, sazvat ću ju ja kao ovlašteni predlagatelj. 

Zašto ovako iznenada, vešeras?

- Nije iznenada. Ove organizacije su proteklih tjedan-dva održavale svoje općinske odbore, a inicijativa večeras je samo u tajništvu, prema tome, nije baš preko noći, a danas smo odlučili predati ju službeno da rokovi teku.

Prije dva tri dana imal ste sastanak Gradskog odbora Slavonski Brod, na kojem je bilo osam za i osam protiv ove stvari ... jeste li skupili dovoljno...?

- Po Statutu stranke, dovoljna je ili jedna četvrtina članstva ili jedna četvrtina temeljnih organizacija Županijske organizacije. Ovdje je deset općinskih organizacija, a sedam je dovoljno. Ovo je deset za početak, a sljedeći tjedan priključit će se još neke organizacije koje nisu imati svoje općinske i gradske odbora. Na Gradskom odboru Slavonskog Broda jeste bila egal situacija. Lako je kupiti par uhljeba u gardskom tijelu, međutim, organizacija je puno veća, petsto-šesto članova, odnosno tisuću i pol u Županiji, to ne možete pokupovati.

Podržava li cijela brodska organizacija ovu inicijativi i hoće li to odraziti se na vaš rad u Gradskom vijeću?

- Organizacija je velika. Dakako da neki podržavaju Tihomira Jakovinu iz osobnih razloga. Zasigurno, nitko ne može biti zadovoljan takvim načinom rada. Čovjek je praktično bio negdje drugdje, nije bio ovdje, dakle, nije mogao raditi, rada nije bilo. Ovo ne može utjecati na rad Gradskog vijeća. Ovu inicijativu podržava gotovo cijelo predsjedništvo Gradskog odbora. Klub vijećnika u Gradskom vijeću o tome nije raspravljao jer to nije bila tema, ali to ne može utjecati na rad gradskih vijećnika s obzirom da je ovo interna stranačka stvar.

Kako će se ova izvanredna Konvencija brodsko-posavskog SDP-a reflektirati na Konvenciju na državnoj razini, koja slijedi u travnju?

- Teško je reći kako će rokovi teći. Ova inicijativa može desiti da sazrije pred izbore na državnoj razini, a može se desiti da se dogodi i nakon njih. E sad, što će se na što reflektirati, ovisi o tajmingu.

U Gradu se špekulira o povratku Mate Gavrana u stranku?

- Čuo sam špekulacije. Mislim da nije riječ samo o povratku Mate Gavrana, nego mislim da je to jedan novi trend otvaranja vrata stranke svima, i novim članovima, i onima koji su to nekad bili.

Jel' to znači i Željko Rački?

- Ja kažem, vrata su otvorena svima, bez obzira na ime i prezime.

S obzirom da Tihomir Jakovina, neki dan, dao je javnu potporu aktualnom predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću za njegov ponovni izbor na tu funkciju, ima li ova inicijativa kakve veze s tim?

- Ovo nije svrstavanje jednoj ili drugoj opciji na državnoj razini. Ovo je inicijativa lokalnog karaktera. Među ljudima koji stoje iza ove inicijative ima onih koji podržavaju jednu opciju i onih koji podržavaju drugu opciju. Dakle, nećemo se razvrstavati po tom pitanju - zaključio je Stribor Valenta i otišao u ured stranke.

Broj komentara: 18

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
maestro

maestro

Komentirano: 31.1.2016. | 13:31

1

Što se to događa?
domobran

domobran

Komentirano: 31.1.2016. | 12:54

2

jel tomo opačak još uvijek aktivan u sdpu?evo mu prilike...
karloveliki

karloveliki

Komentirano: 31.1.2016. | 6:07

3

Ma što to hoće taj bosanski student, sin milicajca, uhljeb u Vodovodu. Nije Jakovina neko mudo ali da nije njega nebi bilo ni podvožnjaka u Osječkoj. A taj Valenta, nije sposoban organizirati ni očitanje vodomjera na vrijeme. SDP je izgubio puno više glasova u Brodu radi Valente i Lujića a ne radi Jakovine.Ipak najbolje bi bilo da odu sva trojica.
poskok

poskok

Komentirano: 30.1.2016. | 23:20

4

Jakovina nije učlanio u SDP nikoga već je samo izčlanjivao, vrijeme te je pregazilo davno i tvoje laži i nerad su isplivali na površinu! Da si imalo moralna osoba dao bi ostavku! Ali tvoj moral dno dna!
Tetrapak

Tetrapak

Komentirano: 30.1.2016. | 19:28

5

Nisam član niti jedne stranke , niti preferiram ijednu. Al da Jakovine nije bilo Brod nikad podvožnjak nebi dobio, i ostale stvari za grad što je pogurao. Ovi što puno pričaju ništa nikad neće napraviti, osim biti uhljebi kako im je Jakovina rekao.
Stipe

Stipe

Komentirano: 30.1.2016. | 19:13

6

Izgleda da tu ima više pretendenata na prijestolje :)
domobran

domobran

Komentirano: 30.1.2016. | 18:47

7

problem je što u svim brodskim strankama ima veliko mnoštvo pozera,glumaca,manekena,likova,filozofa i farizeja...sdp si je to sam dopustio,a što je najžalosnije ovaj revolucionarni parazit što kriztizira,komentira i proziva sve oko sebe govori teško podnošljivu istinu ma koiko to čudno zvučalo.po meni bi Emina Berbić Kolar i Tomislav Velikanović bili veće osvježenje jer su osobe koje su bile dugo u sjeni,a kako se sdp vodi tolerantnom i ravnopravnom strankom mogli bi raditi slobodno,neovisno i individualno...čekamo nastavak
JurAri

JurAri

Komentirano: 30.1.2016. | 17:37

8

teško je govoriti o socijaldemokraciji ako tu nemate ljude koji razmišljaju i koji se ponašaju kao socijaldemokrati . Radi se uglavnom o osobama koje su u određenom trenutku kada je trebalo podržati milanovića stali na njegovu stranu i po njegovom istiskali iskusne i potvrđene članove te političke orjentacije. Tada su pod brutalnim pritiskom kojeg je predvodio Valenta stranku napustio Rački , Gavran i većina uglednih članova i vodstva te stranke . Sada milanović "odlazi" i red je da odu oni koji su "kolaborirali" sa milanovićem i "zauzeli-osvojili" tada stabilnu tvrđavu sdp-a u Brodu. Jadno je da sada Valenta i bilo tko od njih "pljuje" po Milanoviću i grčevito pokušava sebe prikazat opet kao lider. Smješno je da Valenta , dobre duše , pušta Račkog , Gavrana ili kog drugog da bude član neke stranke pa tako i sdp . Naročito sdp-a jer oni ti i pripadaju za razliku od njega i nekih koji su sa njim pobrkali političku stranku sa uredima za zapošljavanja. Tko zna možda će se i Hdz sada popravit jer će očito Sdp krenut naprijed pa će imati napokon takmaca u županiji ali i u gradovima .
kdrago145

kdrago145

Komentirano: 30.1.2016. | 17:16

9

ovo je potpuno na mjestu jer ogromna većina članova je nezadovoljna neradom Jakovine i kriminalom u koji se je uvukao. Milanović ga se odrekao a to da je najavio izbacivanje Valente iz stranke pokazuje lkoliko ga se boji. Panika za očuvanje pozicije. Valentu još uvijek poštuje i prati većina u gradskoj organizaciji, dobiva najviše glasova na Konvenciji. Tiho zagrizo si u tvrdi orah. Nije učinio ništa što je protivno Statutu. Istjerivao bi ljude zbog drugacijeg mišljenja. Jadno je to Jakovina.
roleta

roleta

Komentirano: 30.1.2016. | 13:29

10

Ljudi pomozite.Vikend je.Mariju Galović nestalo normabela.Lupeta po portalu.Dovoljno je pogledati vremenske razmake komentara i sve je jasno.Propali nogometni sudac,neradnik Mario Galović.

Broj komentara: 18

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na čiju će stranu stati Davor Benardić?

Osobni obračuni ili kršenje Statuta?

Na čiju će stranu stati Davor Benardić?

12.6.2019. | 12:45
Nakon što su se, zbog dobrih izbornih rezultata, smirile strasti u SDP-u, sukobi su nastavljeni na nižim razinama. Odavno je poznato kako između županijske i gradske organizacije ne cvjetaju ruže, no ono malo ljubavi definitivno je puknulo tijekom vikenda kada na neformalno druže
Nakon što su se, zbog dobrih izbornih rezultata, smirile strasti u SDP-u, sukobi su nastavljeni na nižim razinama. Odavno je poznato kako između županijske i gradske organizacije ne cvjetaju ruže, no ono malo ljubavi definitivno je puknulo tijekom vikenda kada na neformalno druže
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

Zastupnica Marta Luc Polanc:

'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

28.11.2018. | 20:00
Za razliku od bivših koalicijskih partnera, HDZ-a i HSS-a, ovdašnja zastupnica iz redova SDP-a, Marta Luc Polanc, jednim udarcem želi ubiti tri muhe.
Za razliku od bivših koalicijskih partnera, HDZ-a i HSS-a, ovdašnja zastupnica iz redova SDP-a, Marta Luc Polanc, jednim udarcem želi ubiti tri muhe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgleda, poznato je tko će pjevati: Uzalud vam trud svirači

Intervju s predsjednikom SDP-a

Izgleda, poznato je tko će pjevati: Uzalud vam trud svirači

18.8.2018. | 22:40
Unatoč silnom trudu unutarstranačkih oponenata i suparnika iz drugih političkih stranaka uloženom u dezavuiranje mladog vođe hrvatskih socijaldemokrata, izgleda, postaje sve vidljivije tko bi na kraju mogao pjevati: Uzalud Vam trud svirači.
Unatoč silnom trudu unutarstranačkih oponenata i suparnika iz drugih političkih stranaka uloženom u dezavuiranje mladog vođe hrvatskih socijaldemokrata, izgleda, postaje sve vidljivije tko bi na kraju mogao pjevati: Uzalud Vam trud svirači.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar gasi posljednji fenjer u ruralnom prostoru

Ukidanje Savjetodavne službe

Ministar gasi posljednji fenjer u ruralnom prostoru

31.7.2018. | 9:00
'Savjetodavna služba je razvijana trideset godina, postala je prepoznatljiva i servis OPG-ovima. Mreža ispostava pokriva cijelu Hrvatsku i dostupna je svakom proizvođaču. Je li to još jedan pokazatelj kako moderna poljoprivreda temeljima na znanstvenim temeljima ministru ne treb
'Savjetodavna služba je razvijana trideset godina, postala je prepoznatljiva i servis OPG-ovima. Mreža ispostava pokriva cijelu Hrvatsku i dostupna je svakom proizvođaču. Je li to još jedan pokazatelj kako moderna poljoprivreda temeljima na znanstvenim temeljima ministru ne treb
SBplus.hr, Slavonski Brod : Među 90 'pučista', četvero je 'naših'

Donosimo njihova imena

Među 90 'pučista', četvero je 'naših'

5.7.2018. | 11:45
Prema informacijama kojima raspolaže SBplus - a dolaze iz izvora bliskih Davoru Bernardiću - predsjednik SDP-a ne namjerava popustiti pritiscima 'pučista', zbog čega tražitelji njegove abdikacije, izgleda, nisu potpisali projekt 'Berine', nego vlastite, ekskomunikacije iz Partijs
Prema informacijama kojima raspolaže SBplus - a dolaze iz izvora bliskih Davoru Bernardiću - predsjednik SDP-a ne namjerava popustiti pritiscima 'pučista', zbog čega tražitelji njegove abdikacije, izgleda, nisu potpisali projekt 'Berine', nego vlastite, ekskomunikacije iz Partijs
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlaović tvrdi kako oni 'politiku trebaju vratiti građanima'

Za ovdašnju političku povijest

Vlaović tvrdi kako oni 'politiku trebaju vratiti građanima'

21.3.2018. | 16:30
Mada nam nije poznato što je Vlaovića motiviralo da prizna kako su, (i) oni, građanima oteli demokratske političke alate, mada ne znamo što ga je tako duboko nadahnulo da samoga sebe te kolegice i kolege mu javno pozove da "politiku vrate građanima" - koji bi joj potom trebali "v
Mada nam nije poznato što je Vlaovića motiviralo da prizna kako su, (i) oni, građanima oteli demokratske političke alate, mada ne znamo što ga je tako duboko nadahnulo da samoga sebe te kolegice i kolege mu javno pozove da "politiku vrate građanima" - koji bi joj potom trebali "v
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vinkovački vodovod bolje od brodskog opremljen samo kroz HDZ

Duspara najavio referendum i poručio:

Vinkovački vodovod bolje od brodskog opremljen samo kroz HDZ

22.2.2018. | 13:40
Ne bude li bilo drugog izlaza u rješavanju problema vodocrpilišta u Sikirevcima, Mirko Duspara najavio je raspisivanje referenduma na kojemu će građani dati konačnu riječ.
Ne bude li bilo drugog izlaza u rješavanju problema vodocrpilišta u Sikirevcima, Mirko Duspara najavio je raspisivanje referenduma na kojemu će građani dati konačnu riječ.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Marta Luc Polanc ili Stribor Valenta?

Tko će voditi ovdašnji SDP?

Marta Luc Polanc ili Stribor Valenta?

14.12.2017. | 10:20
U brodskom SDP-u godinama nije bilo ovako užurbano i zanimljivo kao što je to ovih dana. Naime, u subotu se održavaju unutarstranački izbori i prvi puta u posljednjih deset godina brodski SDP iznjedrio je dva kandidata.
U brodskom SDP-u godinama nije bilo ovako užurbano i zanimljivo kao što je to ovih dana. Naime, u subotu se održavaju unutarstranački izbori i prvi puta u posljednjih deset godina brodski SDP iznjedrio je dva kandidata.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Traži Vulinovu ostavku jer je okrenuo leđa Glavašu

Dubravko Kolundžić

Traži Vulinovu ostavku jer je okrenuo leđa Glavašu

26.6.2017. | 22:40
Nezadovoljan radom predsjednika HDSSB-a Draganom Vulinom kao i njegovim najnovijim potezom - ulaskom u koaliciju s Ivanom Vrkićem u Osijeku s HNS-om, SDP-om, ANU-om i Mostom, član stranačkog Predsjedništva te predsjednik brodsko-posavskog ogranka Dubravko Kolundžić poslao je otvo
Nezadovoljan radom predsjednika HDSSB-a Draganom Vulinom kao i njegovim najnovijim potezom - ulaskom u koaliciju s Ivanom Vrkićem u Osijeku s HNS-om, SDP-om, ANU-om i Mostom, član stranačkog Predsjedništva te predsjednik brodsko-posavskog ogranka Dubravko Kolundžić poslao je otvo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ćosić i Vidaković u sjedištu HDZ-a potpisat će Sporazum

Od danas i službeno

Ćosić i Vidaković u sjedištu HDZ-a potpisat će Sporazum

23.6.2017. | 0:01
Pod pretpostavkom da svi drugi vijećnici - iz jednog i drugog bloka - ostanu lojalni svojim frakcijama, naredne četiri godine brodsko-posavski HSLS bit će najvažnija stranka za stabilan rad Županijske skupštine.
Pod pretpostavkom da svi drugi vijećnici - iz jednog i drugog bloka - ostanu lojalni svojim frakcijama, naredne četiri godine brodsko-posavski HSLS bit će najvažnija stranka za stabilan rad Županijske skupštine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ružica Vidaković nije izdajnik, nego vojnik stranke

HDZ ima, najmanje, 22 ruke

Ružica Vidaković nije izdajnik, nego vojnik stranke

22.6.2017. | 14:40
HDZ neće morati kupovati nekog od županijskih vijećnika. Dapače, za njihove prijedloge u Županijskoj skupštini predstavnica hrvatskih i socijalnih liberala glasat će slijedom stranačke agende, a ne partikularnih interesa.
HDZ neće morati kupovati nekog od županijskih vijećnika. Dapače, za njihove prijedloge u Županijskoj skupštini predstavnica hrvatskih i socijalnih liberala glasat će slijedom stranačke agende, a ne partikularnih interesa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgledna predizborna koalicija HDZ-a i HDSSB-a

Zna se tko predstavlja i zastupa HDSSB

Izgledna predizborna koalicija HDZ-a i HDSSB-a

10.3.2017. | 18:00
Mada je HDSSB, primarno zbog svoje ekstremne nacionalističke politike koju predvodi njihov učitelj i vođa, Branimir Glavaš, na prostorima Brodsko-posavske županije izgubio status koji je do prije par godina imao u biračkom tijelu, njihov navodni plan da na iduće izbore idu u koal
Mada je HDSSB, primarno zbog svoje ekstremne nacionalističke politike koju predvodi njihov učitelj i vođa, Branimir Glavaš, na prostorima Brodsko-posavske županije izgubio status koji je do prije par godina imao u biračkom tijelu, njihov navodni plan da na iduće izbore idu u koal
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne želimo ideološku, nego regionalnu stranku'

Mato Klarić HDSSB:

'Ne želimo ideološku, nego regionalnu stranku'

20.1.2017. | 11:55
U pravilu, nepomirljiva je razlika to što su oni sljedbenici Glavaševe politike i slijepo slušaju i prate Glavaša, a mi želimo slobodnu, građansku, regionalnu stranku, bez tereta Glavaševih "tereta", samovolje, desničarenja, bahatosti. Želimo normalnu regionalnu stranku u kojoj m
U pravilu, nepomirljiva je razlika to što su oni sljedbenici Glavaševe politike i slijepo slušaju i prate Glavaša, a mi želimo slobodnu, građansku, regionalnu stranku, bez tereta Glavaševih "tereta", samovolje, desničarenja, bahatosti. Želimo normalnu regionalnu stranku u kojoj m
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sjašio Tihomir Jakovina, predsjednik ovdašnjih SDP-ovaca

Zbog prijetnji njegovoj obitelji

Sjašio Tihomir Jakovina, predsjednik ovdašnjih SDP-ovaca

13.12.2016. | 20:45
Neovisno o tome je li u pitanju lažno stvaranje dramatičnog ozračja oko nevine obitelji Jakovina, kako bi pozornost javnosti, s istine, bila skrenuta na laži, ili je zaista u pitanju prijetnja - degutantno je.
Neovisno o tome je li u pitanju lažno stvaranje dramatičnog ozračja oko nevine obitelji Jakovina, kako bi pozornost javnosti, s istine, bila skrenuta na laži, ili je zaista u pitanju prijetnja - degutantno je.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vlast možemo izgubiti, ali obraz ne'

Pravaški predsjednik citira SDP-ovog

'Vlast možemo izgubiti, ali obraz ne'

1.12.2016. | 21:40
Iz medijima dostavljenog službenog priopćenja, pored hotimičnih informacija o izborima, stranka je nehotice potvrdila dvije činjenice. Prvo, stvarni šef stranke je Pero Ćorić - što je vidljivo iz dužine njegove izjave, a nominalni predsjednik Hrvoje Niče je plagijator - što je vi
Iz medijima dostavljenog službenog priopćenja, pored hotimičnih informacija o izborima, stranka je nehotice potvrdila dvije činjenice. Prvo, stvarni šef stranke je Pero Ćorić - što je vidljivo iz dužine njegove izjave, a nominalni predsjednik Hrvoje Niče je plagijator - što je vi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi SDP-ovci izabrali novog predsjednika

Za područje Županije

Mladi SDP-ovci izabrali novog predsjednika

30.10.2016. | 17:00
Novoizabrani predsjednik, Damjan Kovačević, zahvalio se na ukazanom povjerenju te obećao još ustrajniji rad i napore u pomlađivanju i osnaživanju mladih snaga SDP–a u Županiji
Novoizabrani predsjednik, Damjan Kovačević, zahvalio se na ukazanom povjerenju te obećao još ustrajniji rad i napore u pomlađivanju i osnaživanju mladih snaga SDP–a u Županiji
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno su dobili priliku dokazati svoje vrijednosti

Lideri ovdašnjeg HSP AS

Konačno su dobili priliku dokazati svoje vrijednosti

1.8.2016. | 0:01
Predmnijevajući kako su svakom vođi pravaške stranke, pa tako i Vlajniću, na prvom mjestu čast i moral - osobni i svekolikog članstva - nemalo nas je iznenadila činjenica da niti jedne riječi prozborio nije o onome o čemu je prvo zboriti morao, ako zaista misli moralan i častan
Predmnijevajući kako su svakom vođi pravaške stranke, pa tako i Vlajniću, na prvom mjestu čast i moral - osobni i svekolikog članstva - nemalo nas je iznenadila činjenica da niti jedne riječi prozborio nije o onome o čemu je prvo zboriti morao, ako zaista misli moralan i častan p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo su budući ovdašnji HDZ-ovi saborski zastupnici

Donisimo imena 10 kandidata

Ovo su budući ovdašnji HDZ-ovi saborski zastupnici

31.7.2016. | 19:00
Ako nije upitno da aktualni ministar financija, Brođanin Zdravko Marić, nosi listu V. izborne jedinice; Ako nije upitno da na listi budu: predsjednik ŽO HDZ-a Pero Ćosić, župan Danijel Marušić i predsjednica Zajednice žena 'Kartarina Zrinski' Brodsko-posavske županije Ljubica Mak
Ako nije upitno da aktualni ministar financija, Brođanin Zdravko Marić, nosi listu V. izborne jedinice; Ako nije upitno da na listi budu: predsjednik ŽO HDZ-a Pero Ćosić, župan Danijel Marušić i predsjednica Zajednice žena 'Kartarina Zrinski' Brodsko-posavske županije Ljubica Mak
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učinimo zdravstveni sustav funkcionalnim

Davor Vlaović

Učinimo zdravstveni sustav funkcionalnim

17.6.2016. | 13:30
Tijekom jučerašnje rasprave u Hrvatskom saboru o Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju, saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović u svom izlaganju jasno je napomenio kako HSS podržava sve promjene koje će učiniti da u fokusu interesa bude pacijent, osigurana osoba, građanin RH.
Tijekom jučerašnje rasprave u Hrvatskom saboru o Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju, saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović u svom izlaganju jasno je napomenio kako HSS podržava sve promjene koje će učiniti da u fokusu interesa bude pacijent, osigurana osoba, građanin RH.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Unatoč ozbiljnih najava, izgleda, iznenađenja neće biti

Izbori u brodskoposavskom HDZ-u

Unatoč ozbiljnih najava, izgleda, iznenađenja neće biti

11.5.2016. | 19:00
Tijekom same Skupštine i izbora, svakom izaslaniku bit će omogućeno javno govoriti i tajno glasati - jer će moći zakloniti se od pogleda drugih - što na zadnjoj Skupštini nije bilo moguće, kazali su nam dvojica izaslanika bliski aktualnom vodstvu Županijskog HDZ-a.
Tijekom same Skupštine i izbora, svakom izaslaniku bit će omogućeno javno govoriti i tajno glasati - jer će moći zakloniti se od pogleda drugih - što na zadnjoj Skupštini nije bilo moguće, kazali su nam dvojica izaslanika bliski aktualnom vodstvu Županijskog HDZ-a.