Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 21.4.2011. u 10:00
Prikaza: 2270
|
Autor: SBplus

Priopćenje PU

Zbog blagdana pojačan nadzor prometa

Brodsko-posavska županija : Zbog blagdana pojačan nadzor prometa
Prometovanje u gradu Slavonskom Brodu povodom uskrsnih blagdana

SLAVONSKI BROD -  Obzirom da će povodom uskrsnih blagdana u gradu Slavonskom Brodu kao i svim prometnicama Županije brodsko-posavske doći do povećanog prometa vozila zbog tranzitnog prometa prema susjednoj Republici Bosni i Hercegovini, kao i dolaska hrvatskih državljana koji rade i borave u drugim državama, a za blagdane se vraćaju kući, policija će pojačano postupati radi osiguranja sigurnog i nesmetanog odvijanja prometa u cijelom gradu. U osiguranje bolje protočnosti prometa biti će uključeni i pripadnici Prometne jedinice mladeži, koji su osposobljeni za samostalno upravljanje prometom na raskrižjima. Već od danas policija će angažirati i sav raspoloživi aktivni sastav policije radi bolje protočnosti prometa prema Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Slavonski Brod, kao i ostatku grada, posebice u raskrižjima ulica Petra Svačića, Matije Gupca, Eugena Kumićića, Petra Krešimira IV, Josipa Juraja Štrosmajera i Andrije Štampara. S obzirom na ranija iskustva da građani sve kupnje obavljaju u zadnjem trenutku, policija moli građane da to obave u racionalnom vremenu kako bi se smanjilo opterećenje prometa na svim raskrižjima, a posebno onim koja vode prema tržnici i većim trgovačkim centrima. Ujedno se mole građani na poštivanje prometnih propisa i prometne kulture kao i toleranciju prema drugim sudionicima u prometu. Najjači intenzitet prometa očekuje se 22. i 23. travnja, te 25. travnja, kako preko graničnog prijelaza tako i na svim prometnicama, a posebno na autocesti Bregana-Lipovac.

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
manemoj

manemoj

Komentirano: 28.4.2011. | 13:51

1

a kao ..mi smo čak šesti grad po veličini u ovoj državi...tako bar čujem...a prometna infrastruktura nam je na nivou Kozari Boka u ZG-u!!
manemoj

manemoj

Komentirano: 28.4.2011. | 13:49

2

Samo SB nema rotore...svi imaju okolo, svi...Pleternica, Požega, Osijek, Vukovar mislim isto...SB ima kod Konzuma nakaradu onu koja ničem drugo ne služi nego da osigura izlazak sa parkirališta ako nije gužva na gupčevoj i svačićevoj..onda gubi smisao njegovog postojanja!!! Onaj rotor u Podvinju nije napravljen da riješi problem gužve već preglednosti i da se stavi točka na i zbog proglašavanja CRNOM točkom dugi niz godina iako se ne sjećam da je netko tamo poginuo!!! Stoga smatram da SB nema rotora koji bi funkcionalno ubrzao promet na određenim točkama!!
bond

bond

Komentirano: 27.4.2011. | 18:37

3

upravose vratih iz Koprivnice....svugdje sami rotori-nema semafora i policije-baš kao u Ženevi.Sve riješava, a možda samo dio?!
manemoj

manemoj

Komentirano: 26.4.2011. | 21:19

4

E da..malo sam podrobnije pročitao onaj tvoj prethodni tekst pa se slažem da bi oni trebali bit sinhronizirani..što sam u jednom gradu HR vidio osobno...ali i to treba netko financirat a u ovo doba stezanja remena nitko ne voli odriješit kesu..jer će dobit po ušima!! A osobno mislim da jedan set nekih radio uređaja nebi puno koštao!! Možda ćeš mi na ovo odgovorit da postoji još jedna mogućnost ali o tome nebih ovdje jer i tu smatram da postoje problemi!!!
manemoj

manemoj

Komentirano: 26.4.2011. | 21:03

5

Ništa glasnogovornik..ništa službeno, ništa politički..nikakve ljutnje...ovo je čisto privatno raspravljanje o određenim problemima Slavonskog Broda....ja sam samo bolesnik koji problemima pristupa sa više strana i vrlo dobro sam upoznat sa nekim stvarima, međutim vjerovatno postoje neke stvari za koje neznam ni ja pa ne volim generalizirat..više sam ..što bi se reklo čovjek od naroda...ne volim kad se svi problemi rješavaju preko mala čovjeka. Prometni problemi grada broda se gomilaju godinama...posebno odkad imamo boooom trgovačkih centara usred grada, pruga kao pruga..uopće ju više ne doživljavam, Osječka ulica za mene ne postoji kao ulica, osim kad baš moram ići tamo!! Zašto bih se iznenadio da se nađemo na kavi i popričamo?? Vjerovatno bi (poučen iskustvima) zaključili da imamo više zajedničkih stavova, nego različitih!! Moje je pravo da iznesem neki stav, nikog ne vrijeđam..ljudi bi više trebali razgovarati ...manje bi bilo predrasuda o nekim stvarima!! Obzirom da dosta putujem..zaključio sam da su neki znatno manji gradovi već sada bolje riješili prometne gordijeve čvorove od SB-a, sa trostruko manjim proračunom!!!
bond

bond

Komentirano: 26.4.2011. | 20:22

6

...@manemoj-ti si prava legenda.Takve volim za retoričku borbu.Sve si mislim nisi li ti možda neki glasnogovornik dok tako dobro vladaš situacijom.Kada bih smio tako bi te počastio pičem o želji.Samo zato što si realan i to te krasi.Ali eto nesmijem, jer bi se iznenadio??Hehehe.
manemoj

manemoj

Komentirano: 26.4.2011. | 19:50

7

život piše priče...ovaj narod je puna predrasuda, generaliziranja...a to možemo zahvaliti medijima..mi smo postali društvo u kojem nitko ne može obraniti argumentima, nitko ne može isnositi svoje stajališta ...što naš narod kaže: u bebu, karte na stol...ma toga se svi boje u ovom društvu...kad u bebu kažeš gdje leže problemi...takve osobe koje režu u bebu su nepoželjne!! nema smisla išta iznositi kad te nitko ne sluša i sve je podložno nekim interesima, a mediji kroje ono što će bit istina...gebels je kišna klista za naše medije!! i nemoj ti meni šefove mješat tu u priču nikakve...nas dva sad ovdje iznosimo argumente i protuargumente...opis je podugačak jer nismo na kavi i nemamo karte grada pred nama pa bi ti ja ko u šahu..tvoje pitanje, moj odgovor...pa moje pitanje a ti onda reci kako bi ti..a ja ti onda opet odgovorim zašto to nije moguće!!
bond

bond

Komentirano: 26.4.2011. | 13:10

8

@manemoj-vrlo iscrpno ispisan raport.To nisam od tebe tražio.Alei eto kad je već tu moram priznati da se slažem sa stavkom 4. pogođena je.Zapravo sve si ti pogodio samo jedno baš i nisi.Prometna mladež vjerojatno i ima smisla ali u fazi stvaranja gužve.No kada stanu na raskrižje-tada nema gužve ali zbog nesinhronitzacije dva vezana raskrižja u momentu se stvori gužva.Ma nikada nisam sa lošim i namjerama i mišljenjima prema prometnoj službi i tim ljudima-dapaće.Samo dali tvoj šef čita tvoje izvještaje-to su pravi romani za film snimiti.Kada ti ja budem šef onda ćeš meni morati pisati samo u naslovima-što kraće.Inaće vrlo zanimljivo štivo.
manemoj

manemoj

Komentirano: 26.4.2011. | 11:53

9

i da .....zaboravih...da mogu, da imam tu mogućnost.... ja bih zbog takvih razmišljanja poput tvojeg...jednostavno tijekom predblagdana ostavio semafore da rade u normali... čisto da vidimo što će se događati i da vidimo kakvi će pozivi ići prema centru 112 i sada 192...iako sa 90 posto već unaprijed mogu da pretpostavim!! mogu navest samo primjer...ako đurinim radnicima uz fizičku regulaciju treba da izađu iz budakove oko pola sata iako ih onaj tko radi na raskrižju pušta u dužem intervalu od onoga koji bi bio u normalnom radu semafora znači da bi oni iz đure izlazili oko sat vremena...s tim da bi kolona vozila bila do vinogradske ceste a ostatak bi čekao po parkiralištima uz đuru jer se naprosto nebi mogao uključiti u promet. ako se želiš uvjeriti u to...pozivam te da odeš točno u 15.10 sati od smjera vinogradske ceste sa automobilom...i to napravi kad ti se stvarno žuri pa ćeš onda vidjet šta znači jedan na regulaciji, koji dozira prolaz vozila sukladno situaciji koju on vidi oko sebe!!
manemoj

manemoj

Komentirano: 26.4.2011. | 11:23

10

1.uopće ne raspolažeš sa informacijama i podacima sa kojima ja raspolažem. 2.uopće nikad nisi vjerovatno stajao u raskrižju i pokušao regulirati promet npr na raskrižjima koja tebe vjerovatno bodu u oči...a to su kod kauflanda raskrižje svačićeve i gupčeve i raskrižje kumičićeve i budakove!! 3. djelomično si u pravu da se klinci ponekad tamo izgube...ali iskustvo se stiče radom, kad je najveća gužva i kad ti noge drhte od treme!! 4. ti nikad nisi bio prisutan da vidiš kako se debili ponašaju prema njima iako je u raskrižju npr. jedan od iskusnijih i nedvojbeno i jasno pokazuje da se vozač zaustavi, prolaze pokraj njih kao kraj turskog groblja!! 5. ako prometna jedinica mladeži mora bit po tebi vrhunski obučena, zašto se to nebi tražilo i od samih vozača, a ne da im na raskrižje dolazi vozač(žena) koja valjda vozi auto samo kad su blagdanske kupovine pa kad vidi policajca ili prometnu jedinicu sva se pogubi jer NE POZNAJE ZNAKOVE KOJE IM SE DAJU U RASKRIŽJU(takvih ima na vagone). 5. zašto ne tražiti od nadležnih konačno rješenje gorućeg problema u gradu (prometnog)..a to su upravo ta dva raskrižja, neeee ti si se okomio na 18-godišnju studenticu da nezna regulirat...pa pito bi tebe jel znaš regulirat kad ti dođe čoban od dva metra i psuje ti majku kroz otvoreni prozor..a kad ga murija zaustavi ma nisam ja, ma kakvi, ma gdje bi ja!! 6. zašto ne tražiš od nadležnih da riješe pitanje pružnog prijelaza u osječkoj ulici jer kad se pruga zatvori za blagdane kolona je do raskrižja osječke i aleje miroslava krleže, nakon čega vozači polude od čekanja i skreću u željezničku, pa dolaze do budakove i opet udaraju na raskrižje kumičićeve i budakove istovremeno iz đure izlaze radnici, a s druge strane učenici iz TOC-a po koje dolaze roditelji sa automobilima..sa TRI strane ti dolaze kolone vozila..a ti sigurno budeš u jednoj od tih kolona ali ne vidiš druge smjerove jer o tome ne razmišljaš....i sva tri smjera idu u smjeru gupčeve svačićeve koja je pod pritiskom od lidla i autobusnog, od konzuma i kauflanda i od smjera grada...i sve nabrojano mora proći kroz usko grlo ispod podvožnjaka PROMETNI INGENJERU moj!! Sve se to istovremeno događa u rasponu od nekih 1-2 sata (prometna špica)!! 7. zašto ne odeš u zagreb na pet-šest dana pa da vidiš šta je prometna špica slavonskom avenojom...svaki dan, svaki dan, problem je donekle rješen izgradnjom nadvožnjaka na raskrižju heinzlove i slavonske gdje je murija tukla regulaciju prometa još od doba milicije, po dvojica u raskrižju!! 8. jesi kad popio kavicu sa pripadnicima prometne jedinice mladeži...ne griizu oni, svašta će ti ispričat šta im se događa tijekom regulacije, jesi kad čuo njihove probleme s kojima se suočavaju...misliš da svi ljudi poštuju propise i jihovu odoru...iako bi po zakonu trebali ali pola naših vozača nema pojma da prometna jedinica mladeži ima određene ovlasti koje proizlaze iz samog Zakona o sigurnosti prometa na cestama?? 9. jesi kad razmišljao da vegetu, sapun, kečap i majonezu ideš kupovat par dana prije nastanka prometnih čepova u centru grada!! 10. jesi kad razmislio o činjenici da pripadnik prometne jedinice mladeži nije uzrok gužve na kumičićeva- budakova od smjera TOC-A, već je to pješački prijelaz neposredno kod škole, ne onaj kod PAN-a, već ovaj kod kafića belami mislim da se zove...jesi kad skužio da između raskrižja i tog pješačkog nema kolone, a ista počinje tek od pješačkog do ferimporta..jesi kad upitao nadležene kako misle riješit taj problem?? 11. jesi kad pitao nekoga zašto slavonski brod nebi imao 4 tračnu ulicu petra svačića, sa rotorima kod autobusnog kolodvora i kod zgrade euroherza?? 12. ostajem spreman pratit temu jer za tebe imam spreman odgovor na svako pitanje, vezano za ovu problematiku!!!

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogu li i manje tvrtke spasiti grad od utapanja u otpadu?

Objavljeno što će skupljati i kako

Mogu li i manje tvrtke spasiti grad od utapanja u otpadu?

15.10.2019. | 10:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osamnaest mjeseci za devet obnovljenih zgrada

Uštede na 'računima' od 50 do 70 posto

Osamnaest mjeseci za devet obnovljenih zgrada

29.7.2019. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnici općina čistit će divlje deponije i kulturna dobra

Novi krug natječaja za ostatak godine

Radnici općina čistit će divlje deponije i kulturna dobra

22.7.2019. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreću radovi na javnim površinama općina

Prilika za dvadeset i dvoje radnika

Kreću radovi na javnim površinama općina

6.5.2019. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Napreduje ugradnja dizala u zgradu Županije

Korak do boljih uvjeta za sve

Napreduje ugradnja dizala u zgradu Županije

13.3.2019. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Promjena pozicije na međunarodnoj karti plovnog puta

Najava novih zahvata na savskoj obali

Promjena pozicije na međunarodnoj karti plovnog puta

31.8.2018. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgradnja cesta i staza, ali i vodovodne mreže

Najavljeni novi radovi u gradovima BPŽ

Izgradnja cesta i staza, ali i vodovodne mreže

17.6.2018. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte kako su prošle općine Brodsko-posavske županije

Ministarstvo objavilo listu odabranih

Pogledajte kako su prošle općine Brodsko-posavske županije

14.6.2018. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vinkovčani uplašeni zbog spajanja Broda na Sikirevce

Direktor Vodovoda smiruje građane

Vinkovčani uplašeni zbog spajanja Broda na Sikirevce

17.4.2018. | 11:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Posebna regulacija prometa u središtu grada

Radovi u tijeku

Posebna regulacija prometa u središtu grada

13.3.2018. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko na javnim radovima zapošljava 247 osoba

Rok za prijave još tri dana

Evo tko na javnim radovima zapošljava 247 osoba

21.3.2016. | 20:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova oprema vrijedna 660 tisuća kuna

TD Komunalac

Nova oprema vrijedna 660 tisuća kuna

22.9.2015. | 15:07
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izračunajte koliko ćete uštedjeti

Pojeftinjenje plina

Izračunajte koliko ćete uštedjeti

1.4.2015. | 9:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lokalni lideri neujednačeno u osnovnoj djelatnosti

Zbrinjavanje otpada

Lokalni lideri neujednačeno u osnovnoj djelatnosti

13.3.2015. | 13:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Investicija vrijedna 280 milijuna kuna

Projekt 'Brod 2'

Investicija vrijedna 280 milijuna kuna

6.2.2015. | 19:57
SBplus.hr, Slavonski Brod : Usmjerili 275 milijuna kuna u svoju bazu

SDP-ovci Jakovina i Lujić

Usmjerili 275 milijuna kuna u svoju bazu

17.1.2015. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pošto i kako održavamo kanale uz ceste?

ŽUC i lokalna samouprava

Pošto i kako održavamo kanale uz ceste?

21.8.2013. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jadranka Kosor 'ide dalje' od Sredanaca

Koridor V.c

Jadranka Kosor 'ide dalje' od Sredanaca

3.9.2011. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :