Život : Zdravlje

Objavljeno: 23.11.2017. u 0:01
Prikaza: 5467
|
Autor: Jerko Zovak

U brodskoj bolnici

Nakon operacije krajnika nastale ozbiljne komplikacije

Slavonski Brod : Nakon operacije krajnika nastale ozbiljne komplikacije

Sama operacija tonzila (krajnika - mandula) danas je vrlo siguran i kratak zahvat koji ne zahtijeva hospitalizaciju dulju od 24 sata nakon operacije. Komplikacije su vrlo rijetke, obično blaže postoperativno krvarenje koje se brzo uoči.

SLAVONSKI BROD - Za vrijeme politički stabilne i policijski jake Jugoslavije, novinari i umjetnici nisu smjeli ozbiljnije propitivati kakvoću rada tadašnjeg establišmenta. Nakon što je netko mudar 'upalio svjetlo' u toj 'državi tamnici naroda i narodnosti' rušenjem socijalističkog totalitarnog i uvođenjem kapitalističkog demokratskog sustava, sloboda medija i umjetnika postala je notorna. Poznatiji primjeri su Aleksandar Aco Stanković i Oliver Frljić.

Međutim, i u slobodnoj, demokratskoj, pravnoj i socijalno osjetljivoj državi Hrvatskoj postoje dva zabrana. Postoje dvije društvene oblasti, dva zanimanja o kojima je "pametno" govoriti i pisati sasvim tiho i rijetko. Pravosuđe i zdravstvo su oblasti u kojima radnici ili djelatnici, službenici i namještenici, suci i liječnici, imaju poseban društveni status. Hrvatski građani ih se boje više nego onomad partijskih komiteta ili danas "Crkve u Hrvata".

Budući da SBplus respektira i poštuje tek ono što se respektirati i poštovati treba temeljem pozitivnih društvenih gabarita i zdrave pameti, ne prezamo niti od najosjetljivijih tema. Pritom, dakako, nailazimo na otpor dijela društvene elite. Ponekad, ne dopuštaju nam snimanje, fotografiranje, izbjegavaju odgovore i svim silama nastoje javnosti uskratiti "nadzor" nad njihovim radom.

Unatoč otporu, svaku temu pokušavamo završiti što je moguće kvalitetnije. Takva priča je i komplikacija nastala nakon operacije jednih krajnika. Ustrajali smo u dobivanju odgovora na postavljena pitanja u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" s ciljem slanja načelne poruke da pojave i događaje dijelimo tek po njihovoj (ne)interesantnosti za javnost.

 

Pitali smo

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao SBplus, na Odjelu uho, grlo, nos Opće bolnice 'Dr. Josip Benčević', 38-godišnjoj M. P. K. operirani su krajnici. Po okončanju predviđenog procesa, pacijentica je puštena kući. Četvrti dan potom, zbog nastalih komplikacija (krvarenja), vraćena je u bolnicu.

Nažalost, s nedjelje na ponedjeljak, u noći, pacijentica je "u toj mjeri iskrvarila u bolničkoj sobi Odjela da je klinički umrla". Stalo joj je srce.

Mada je pacijentica reanimirana, "ostala je u komi oko tri tjedna. Sada, nakon skoro dva mjeseca, stala je na noge ali posljedice su teške: hrane je na sondu, ne govori, ima pelenu, kateter..."

Navodno, pacijentica ima dvoje djece - pet i 12 godina - a trenutno se nalazi na Odjelu uho, grlo, nos vaše bolnice i, zbog dugotrajne rehabilitacije, čeka premještaj u toplice.

Budući da je, nakon našeg načelnog pisanja o odnosu drugih struka prema novinarstvu, u ovom slučaju liječnika, došlo do velikog interesa javnosti za stanje pacijentice obraćamo Vam se s molbom da nam dostavite informacije:

1.   Kad je pacijentica M. P. K. došla u bolnicu?
2.   Tko je pacijenticu operirao?
3.   Kad je puštena kući?
4.   Kad i u koliko sati je, zbog komplikacija, pacijentica opet primljena u bolnicu?
5.   Tko od liječnika je pacijenticu primio, nakon što je vratila se u bolnicu?
6.   Kad, u koliko sati i tko je pacijenticu reanimirao, a tko je i na koji način potom pristupio sanaciji incidenta nastalog zbog  postoperativnih komplikacija?
7.   Kad je incident saniran?
8.   Nakon sanacije incidenta, je li pacijentica bila u komi i, ako da, koliko dugo?
9.   Koliko dugo i gdje je tekao nastavak liječenja pacijentice?
10. Gdje se nalazi pacijentica, kakvi su njezino stanju i daljnji planovi liječenja?
11. Po okončanju liječenja, jesu li moguće trajne štetne posljedice od komplikacija nastalih nakon operacije?

Odgovore dobivene iz bolnice donosimo u cijelosti

Prijevodi termina i postupaka nisu bili sastavni dio odgovora. Mada, bilo bi dobro da jesu - zbog veće točnosti.

1.   Pacijentica M. P. K. je primljena na ORI odjel (uho grlo nos) 27. 08. 2017. oko 9 sati ujutro.

2.   Pacijenticu je operirao dr. Tomislav Stojadinović.

3.   Bolesnica je operirana 22. 08. 2017. i otpuštena kući 23. 08. 2017.

4.   Bolesnica je 27. 08. 2017. - peti postoperativni dan - u 9 sati primljena radi bolova u grlu i krvarenja kod kuće.

5.   Bolesnicu je 27.08.2017. primila doc. Ivana Pajić Matić

6. Po prijemu u bolnicu bolesnici je izvađena krvna slika koja je bila uredna (bez znakova gubitka krvi), OFS: pregledom bez znakova akutnog kravrenja. Tijekom dana 27.08.2017. bolesnica je u više navrata orofaringoskopski kontrolirana bez znakova krvarenja. Uredno je pojela ručak i večeru (kašastu hranu) te se znatno oporavila (bolovi su bili kupirani analgeticima, dobila je infuziju i uredno je jela. Ordiniran joj je antibiotik radi lab. znakova upale - bolesnica je tijekom dana bila afebrilna (bez povišene temperature). Bolesnica je uredno zaspala te je tijekom večeri u nekoliko navrata probuđena radi kontroliranja usne šupljine - bez znakova krvarenja.
28. 08. 2017. u 03:23 sati, bolesnica je iznenada intenzivno prokrvarila iz obje tonzilarne lože (lože krajnika)  i epifarinksa (ždrijela).
U 3:25 sati odvedena je u operacijsku salu gdje je uletjela u bradikardiju (smanjen broj otkucaja srca) te je reanimirana (prof. Ivo Matić. dr. Ivo Lučić). Postupku zaustavljanja krvarenja pristupili su dr. Ivana Pajić Malić i prof. Davorin Đanić.

7.   28. 08. 2017. u 4:15 sati zaustavljeno je krvarenje.

8. Prilikom premještanja pacijentice na operacijski stol dolazi do pada pulsa i odmah se započinje mjerama reanimacije. Pacijentica je endotrahealno intubiranan (uvedeno plastično crijevo u dišni put) i priključila na respirator (napravu za davanje umjetnog disanja) uz dodatak adrenalina i masaže srca. Vraćaju se životne funkcije i započinje se kirurško zaustavljanje krvarenja uz intenzivnu nadoknadu krvnim pripravcima. S obzirom na postavljene tampone u usnoj šupljini konzilijarno se dogovorilo da se bolesnica zadrži u induciranoj komi kao mjeru koja se poduzima po smjernicama.

9. 28. 08. 2017. u poslijepodnevnim satima bolesnica je ponovno prokrvarila radi čega je bolesnici učinjena traheotomija (operativni zahvat razrezivanja dušnika da bi se uvela cijev /kanila/ i omogućilo disanje kod opasnosti od gušenja) i retamponada (uvođenje tampona u ranu). Po zaustavljanju krvarenja bolesnica se dalje zadržava u induciranjoj kom. Po završetku operacijskog zahvata (hemostaza privremeno ili trajno zaustavljanje krvarenja - šivanje i postavljanje tampona - dr Tomislav Stojadinović).
Bolesnica je vraćena u JIL (jedinicu intenzivnog liječenja) i nastavljeno s mjerama intenzivnog liječenja.
Postoperativno, bolesnica više nije zahtijevala vazopresornu potporu (lijek koji uzrokuje porast krvnog tlaka), u nastavku liječenja redovito je kontrolirana krvna slika, provođena fizikalna terapija, konzilijarno pregledana od strane neurologa koji preporučuje uvesti u terapiju anitiepileptike (Keppra i Depakine) i sve vrijeme mehanički je ventilirana.
30. 08. 2017. bolesnici su izvađeni tamponi bez znakova kravrenja.
31. 08., 01. i 02. 09. 2017. bolesnica je redovno kontrolirana bez znakova kravrenja.

03. 09. u večernjim satima ponovno dolazi do intenzivnog krvarenja iz lijeve tonzilarne lože te je bolesnica hitno operirana. Učinjena je ligatura (podvezivanje) lijeve arterije carotis externa (dr. Tomislav Stojadinović, dr. Damir Sauerbom) uz nadoknadu krvnim pripravcima (KE i SSP).

U nastavku liječenja bolesnica postajala neurološki bolja, provođena inte/iv iranija fizikalna terapija (i respiratorna), hranjena na sondu, te je odvojena od respiratora nakon čega je spontano disala na kanilu. Bolesnica je liječena antibioticima prema antibiogramu.
17. 09. bolesnici je izvađena kanila, te je u nastavku liječenja bila u potpunosti respiratorno stabilna. Svakodnevno se provodila fizikalna terapija, bolesnicu se posjedalo i ustajalo, te su započete vježbe s logopedom. Dogovoren premještaj na ORI odjel radi nastavka liječenja.

10. 30.09.2017. bolesnica je premještena na ORI odjel gdje se oporavlja do termina toplica. Tijekom oporavka je redovno imala fizikalnu terapiju, terapiju logopeda. Bolesnici je odgođen termin toplica radi uroinfekta koji je saniran te je Stručnom kolegiju ORI odjela redovno prezentiran tijek liječenja i planirani postupci te nije ustanovljeno nikakvih propusta u svezi liječenja pacijentice M. P. K.

11. 02.11.2017. Bolesnica je premještena u Krapinske toplice

12. Oporavak je spor, ali tijekom oporavka se vide znatna poboljšanja. Sa strane ORI.-a je došlo do kompletne sanacije, neurološki oporavak je u tijeku.

Odgovorivši na naša pitanja, Uprava Bolnice demonstrirala je poštovanje prema ovdašnjoj javnosti i poslala poruku kako nema namjeru ništa kriti od struke, pacijenata i okruženja u kojem djeluje.

Inače, kaže struka
Sama operacija tonzila (krajnika - mandula) danas je vrlo siguran i kratak zahvat koji ne zahtijeva hospitalizaciju dulju od 24 sata nakon operacije. Komplikacije su vrlo rijetke, obično blaže postoperativno krvarenje koje se brzo uoči. Operacija se izvodi u općoj ili (vrlo rijetko u lokalnoj anesteziji). U odraslih ljudi uglavnom se operiraju samo ždrijelne tonzile, postoperativno se očekuje bol kod gutanja oko 5-10 dana, jer se sluznica tonzilarnih loža ne šiva, već se samo zaustavlja krvarenje, te postoperativno treba jesti tekuću ili kašastu hranu nekoliko dana. U djece se rijetko izvodi samo tonzilektomija, nešto češće se izvodi adenotomija, naime uklanja se samo nepčana tonzila (treći krajnik), postoperativni tijek je puno lakši nego kod tonzilektomije budući da nema bolova kod gutanja, a djeca se mogu otpustiti iz bolnice nekoliko sati nakon operacije. Ukoliko je potrebno uklanjanju se i ždrijelne tonzile zajedno sa trećim krajnikom (tonziloadenotomija) u tom slučaju postoperativni tijek je isti kao i kod odraslih. Adenotomija se ovisno o indikacijama može izvesti već od šestog mjeseca djetetova života, dok se za tonziloadenotomiju preporuča dob od barem tri godine.
Izgleda, 38-godišnja M. P. K. nije imala sreće...

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 23.11.2017. | 16:52

1

Samo od čitanja me jeza podilazi. Jadna žena, što je sve prošla, a još nije kraj. Ali ovdje se ne vidi i dalje uzrok te cijele situacije. Da li je dotična još od nečega bolovala, a da se to nije uzelo u obzir? Zar je onda čudno što ljudi "pušu i na hladno" po pitanju cjepljenja? Na koju foru se nekome može ubrizgati koktel ili kako to već stručno zovu, cjepiva na ovo i ono bez testiranja da li je netko možda alergičan na neki od sastojaka cjepiva? Koga je briga za statistike, ako mu se dijete nakon cjepljenja pretvori u "biljku"?

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbrinuli 300 ozlijeđenih u požaru koji je izbio u hotelu

Simulacijska vježba žurnih službi

Zbrinuli 300 ozlijeđenih u požaru koji je izbio u hotelu

20.10.2018. | 12:45
U današnjoj simulacijskoj vježbi polaznici tečaja, uz pratnju instruktora, zaprimali su ozlijeđene iz madridskih bolnica nakon terorističkog napada iz 2004. godine.
U današnjoj simulacijskoj vježbi polaznici tečaja, uz pratnju instruktora, zaprimali su ozlijeđene iz madridskih bolnica nakon terorističkog napada iz 2004. godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biraju nove voditelje odjela i traže 30 specijalizanata

Velike promjene u brodskoj Općoj bolnici

Biraju nove voditelje odjela i traže 30 specijalizanata

19.10.2018. | 10:50
Specijalizacije su 'otvorene' u svim medicinskim granama, tako da mladi liječnici imaju rijetku mogućnost širokog izbora i bez uobičajenih 'čekanja' na otvaranje mjesta za željenu specijalizaciju. Osim toga, za sve bolničke odjele, bit će izabrani novi voditelji koji će dobiti če
Specijalizacije su 'otvorene' u svim medicinskim granama, tako da mladi liječnici imaju rijetku mogućnost širokog izbora i bez uobičajenih 'čekanja' na otvaranje mjesta za željenu specijalizaciju. Osim toga, za sve bolničke odjele, bit će izabrani novi voditelji koji će dobiti če
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nekadašnje grofovsko imanje, idealno je mjesto za bolesnike

Brođani se sami uvjerili

Nekadašnje grofovsko imanje, idealno je mjesto za bolesnike

18.10.2018. | 13:00
Mjesto kao iz bajke o kraljevima i princezama u Drugom je svjetskom ratu pretvoreno u utočište za bolesnike s različitim, uglavnom psihičkim, poremećajima. Priroda koja okružuje misteriozni dvorac i danas posjetiteljima oduzima dah svojom ljepotom.
Mjesto kao iz bajke o kraljevima i princezama u Drugom je svjetskom ratu pretvoreno u utočište za bolesnike s različitim, uglavnom psihičkim, poremećajima. Priroda koja okružuje misteriozni dvorac i danas posjetiteljima oduzima dah svojom ljepotom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo kako to rade Vlajnić i ekipa u brodskoj bolnici

Nakon brojnih mučnih svjedočanstava žena

Saznali smo kako to rade Vlajnić i ekipa u brodskoj bolnici

16.10.2018. | 12:20
„Ne znam je li bila gora bol zbog gubitka djeteta ili bol zbog toga što su se doktor i sestre cijelo vrijeme smijali i pričali šale."
„Ne znam je li bila gora bol zbog gubitka djeteta ili bol zbog toga što su se doktor i sestre cijelo vrijeme smijali i pričali šale."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Porast depresivnosti i anskioznosti kod mladih

Uz svjetski dan mentalnog zdravlja

Porast depresivnosti i anskioznosti kod mladih

10.10.2018. | 14:00
"Čak 60% naše djece ne voli ići u školu, a najviše zabrinjavaju postotci zastupljenosti depresivnosti (21,5%), anksioznosti (31,5%) i stresa (20,1%)."
"Čak 60% naše djece ne voli ići u školu, a najviše zabrinjavaju postotci zastupljenosti depresivnosti (21,5%), anksioznosti (31,5%) i stresa (20,1%)."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođane uskoro neće imati tko liječiti

'Na natječaje se nije javio nitko'

Brođane uskoro neće imati tko liječiti

3.10.2018. | 13:40
Natječaji za doktore medicine raspisani posljednjih mjeseci za zdravstvene ustanove na području Slavonskog Broda, ali i ostatka Županije, nažalost, ostaju nepopunjeni. Ili nema tko raditi ili, pak, konkretno u Slavonskom Brodu nitko od liječnika ne želi ostati/doći raditi.
Natječaji za doktore medicine raspisani posljednjih mjeseci za zdravstvene ustanove na području Slavonskog Broda, ali i ostatka Županije, nažalost, ostaju nepopunjeni. Ili nema tko raditi ili, pak, konkretno u Slavonskom Brodu nitko od liječnika ne želi ostati/doći raditi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobre vijesti za pacijentice slavonskobrodske bolnice

Zastarjeli uređaj zamijenit će novim

Dobre vijesti za pacijentice slavonskobrodske bolnice

3.10.2018. | 9:45
Opća bolnica u Slavonskom Brodu najveća je opća županijska bolnica u Hrvatskoj koja, osim pacijenata iz Brodsko-posavske županije, prima pacijente sa šireg područja, posebice iz Vukovarsko-srijemske županije te Bosne i Hercegovine.
Opća bolnica u Slavonskom Brodu najveća je opća županijska bolnica u Hrvatskoj koja, osim pacijenata iz Brodsko-posavske županije, prima pacijente sa šireg područja, posebice iz Vukovarsko-srijemske županije te Bosne i Hercegovine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bolnica će dobiti novi 1,7 milijuna kuna vrijedan mamograf?

Nova ulaganja

Bolnica će dobiti novi 1,7 milijuna kuna vrijedan mamograf?

29.9.2018. | 15:50
Postojeći mamograf star je više od deset godina te se često kvari zbog čega su u Bolnici odlučili nabaviti novi uređaj.No, ne pita se samo njih. Evo o kome i čemu ovise.
Postojeći mamograf star je više od deset godina te se često kvari zbog čega su u Bolnici odlučili nabaviti novi uređaj.No, ne pita se samo njih. Evo o kome i čemu ovise.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad netko treba tvoju pomoć, ispruži ruku!

Nema ljepšeg osjećaja

Kad netko treba tvoju pomoć, ispruži ruku!

25.9.2018. | 11:05
Gradsko društvo Crvenog križa organizira novu akciju dragovoljnog darivanja krvi. Evo gdje i kada.
Gradsko društvo Crvenog križa organizira novu akciju dragovoljnog darivanja krvi. Evo gdje i kada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro manje liste čekanja u brodskoj bolnici

Dr. Josip Samardžić

Uskoro manje liste čekanja u brodskoj bolnici

23.9.2018. | 22:35
"Realizacijom ovog projekta omogućit će se suvremen i ekonomičan način liječenja te bolja i učinkovitija zdravstvena skrb svim pacijentima."
"Realizacijom ovog projekta omogućit će se suvremen i ekonomičan način liječenja te bolja i učinkovitija zdravstvena skrb svim pacijentima."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedna osoba zaražena, njih troje čeka nalaze za potvrdu

Hoće li doći do epidemije?

Još jedna osoba zaražena, njih troje čeka nalaze za potvrdu

14.9.2018. | 16:10
Virus, kojega prenosi komarac iz roda Culex, prvi je put otkriven 1937. godine kod žene iz Ugande, na području zapadno od Nila te je po tome i dobio ime, a unazad dvadesetak godina zabilježene su epidemije diljem svijeta. Kod nas su prvi slučajevi zabilježeni 2012. godine u tri ž
Virus, kojega prenosi komarac iz roda Culex, prvi je put otkriven 1937. godine kod žene iz Ugande, na području zapadno od Nila te je po tome i dobio ime, a unazad dvadesetak godina zabilježene su epidemije diljem svijeta. Kod nas su prvi slučajevi zabilježeni 2012. godine u tri ž
SBplus.hr, Slavonski Brod : U brodskoj bolnici nema težih slučajeva zaraženih

Groznica zapadnog Nila

U brodskoj bolnici nema težih slučajeva zaraženih

12.9.2018. | 14:45
Premda su prvi simptomi bolesti slični gripi, nije potrebno odmah dolaziti liječniku, kaže dr.Čabraja. No ukoliko se razvije jaka glavobolja uz uporno povraćanje, ako je čovjek teže pokretan, ako primjeti osip - obavezno se treba javiti liječniku.
Premda su prvi simptomi bolesti slični gripi, nije potrebno odmah dolaziti liječniku, kaže dr.Čabraja. No ukoliko se razvije jaka glavobolja uz uporno povraćanje, ako je čovjek teže pokretan, ako primjeti osip - obavezno se treba javiti liječniku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slav. Brodu ima zaraženih groznicom Zapadnog Nila

Stigla potvrda

U Slav. Brodu ima zaraženih groznicom Zapadnog Nila

11.9.2018. | 15:55
Ovo nisu prvi slučajevi zaraženih virusom zapadnog nila na našem području. Prem apodacima Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije 2012. godina bila su dva zabilježena slučaja a 2014. jedan s područja Nove Gradiške.
Ovo nisu prvi slučajevi zaraženih virusom zapadnog nila na našem području. Prem apodacima Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije 2012. godina bila su dva zabilježena slučaja a 2014. jedan s područja Nove Gradiške.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tračak pozitive za slavonskobrodski bolnički odjel

Poboljšanje uvjeta smještaja

Tračak pozitive za slavonskobrodski bolnički odjel

7.9.2018. | 14:30
O lošim uvjetima za pacijente smještene na odjelu slavonskobrodske Opće bolnice kao i nedostatku stručnjaka, SBplus više je puta pisao. Današnja donacija Grada Slavonskog Broda, barem će malo popraviti stvari.
O lošim uvjetima za pacijente smještene na odjelu slavonskobrodske Opće bolnice kao i nedostatku stručnjaka, SBplus više je puta pisao. Današnja donacija Grada Slavonskog Broda, barem će malo popraviti stvari.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prisebni vjernici čovjeku spasili život prije dolaska hitne

Na vjerskom skupu u Slavonskom Brodu

Prisebni vjernici čovjeku spasili život prije dolaska hitne

7.9.2018. | 13:30
Vjerničko druženje i slavlje nakon svete mise i proslave blagdana u Slavonskom Brodu gotovo je završilo nesretnim slučajem gušenja hranom. Dramu koja se odvijala pred mnogobrojnim svjedocima i spašavanje čovjeka od sigurne smrti, opisala nam je jedna od sudionica događaja.
Vjerničko druženje i slavlje nakon svete mise i proslave blagdana u Slavonskom Brodu gotovo je završilo nesretnim slučajem gušenja hranom. Dramu koja se odvijala pred mnogobrojnim svjedocima i spašavanje čovjeka od sigurne smrti, opisala nam je jedna od sudionica događaja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Crveni semafor za osobe alergične na ambroziju

Zavod za javno zdravstvo

Crveni semafor za osobe alergične na ambroziju

6.9.2018. | 16:35
U Hrvatskoj od nekog oblika alergije danas pati oko 15 posto građana, a na samu ambroziju alergično je njih oko pet posto. Trenutno je koncentracija peludi ambrozije u zraku iznimno visoka.
U Hrvatskoj od nekog oblika alergije danas pati oko 15 posto građana, a na samu ambroziju alergično je njih oko pet posto. Trenutno je koncentracija peludi ambrozije u zraku iznimno visoka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne trebaš biti doktor da bi spašavao/la živote

Samo doniraj krv

Ne trebaš biti doktor da bi spašavao/la živote

28.8.2018. | 12:04
Nova akcija dragovoljnog darivanja krvi u prostorima slavonskobrodskog Crvenog križa.
Nova akcija dragovoljnog darivanja krvi u prostorima slavonskobrodskog Crvenog križa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Istražili smo kakva je pokrivenost županije timovima HMP

Jesmo li ispod ili iznad standarda

Istražili smo kakva je pokrivenost županije timovima HMP

22.8.2018. | 21:00
"Problematika sa kojom se susrećemo u najvećoj mjeri se odnosi na nedostatak liječnika i na to ne možemo puno utjecati, ali se trudimo osigurati kvalitetne uvjete rada i mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj liječnika koji rade u našem Zavodu."
"Problematika sa kojom se susrećemo u najvećoj mjeri se odnosi na nedostatak liječnika i na to ne možemo puno utjecati, ali se trudimo osigurati kvalitetne uvjete rada i mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj liječnika koji rade u našem Zavodu."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski superjunaci prkose znanosti

Teorija i praksa u sukobu

Slavonskobrodski superjunaci prkose znanosti

18.8.2018. | 19:30
Liječničke preporuke za ponašanje tijekom visokih ljetnih temperatura ne vrijede za slavonskobrodske radnike koji cijelo radno vrijeme provode na izravnom suncu. Njih, naime, nitko ne pita mogu li izdržati takve napore. Raditi se, naprosto, mora.
Liječničke preporuke za ponašanje tijekom visokih ljetnih temperatura ne vrijede za slavonskobrodske radnike koji cijelo radno vrijeme provode na izravnom suncu. Njih, naime, nitko ne pita mogu li izdržati takve napore. Raditi se, naprosto, mora.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Trudom pojedinaca brodski mališani dobili najbolju pomoć

Početak novih programa Centra Logos

Trudom pojedinaca brodski mališani dobili najbolju pomoć

6.8.2018. | 21:00
Početkom srpnja otvorene su nove prostorije slavonskobrodskog Dječjeg centra Logos koji je godinama bio smješten u neprimjerenim uvjetima. Vodstvo Logosa pokazalo je kako nisu davali prazna obećanja pa uskoro počinje upis u novu pedagošku godinu i skupine Dječjeg kluba Gita za po
Početkom srpnja otvorene su nove prostorije slavonskobrodskog Dječjeg centra Logos koji je godinama bio smješten u neprimjerenim uvjetima. Vodstvo Logosa pokazalo je kako nisu davali prazna obećanja pa uskoro počinje upis u novu pedagošku godinu i skupine Dječjeg kluba Gita za po
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :