SLAVONSKI BROD - Danas su na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, dislociranome studiju u Slavonskome Brodu, u organizaciji Fakulteta i Udruge studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri te u suradnji s Udrugom kuhara Brodsko-posavske županije i Udrugom kuhara Požeško-slavonske županije, održane radionice za studente i mlade o pripremi zdravih i kuhanih jela na brz i jednostavan način.
Cilj je radionica prezentirati studentima i mladima zdrava i kuhana jela te ih educirati o njihovoj jednostavnoj i brzoj pripremi, a ujedno ih osvijestiti o važnosti pravilne prehrane s dugoročnim ciljem očuvanja njihova zdravlja. Na radionicama su sudjelovali i učenici iz Obrtničke škole čija je struka povezana s kuharstvom. Kako napominje jedan od tri najbolja kuhara u zemlji, Anđelko Ledić, važno je da studenti shvate kako im nisu potrebni niti recepti niti puno vremena da bi se hranili zdravo. Postoje različiti edukacijski tekstovi, no tek ovakvim radionicama oni se zaista u to i uvjere.
Studenti su se upoznali sa zdravim, a i jeftinim namirnicama koje se vrlo jednostavno pripremaju te su ih i degustirali. Također, kuhari su u jela dodavali i jestivo cvijeće što je svim sudionicima radionica bilo posebno zanimljivo.
- Najnoviji
- Najstariji
-
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona. -