Život : Potrošači

Objavljeno: 16.2.2013. u 0:04
Prikaza: 4996
|
Autor: SBplus

Obavijest, a ne ultimatum

Od 1. srpnja Brod-plin zavrće ventile

Slavonski Brod : Od 1. srpnja Brod-plin zavrće ventile

Zgradama u kojima ima makar jedan stanar koji ne želi potpisati ugovor o kupnji toplinske energije niti plaćati minimalnu obveznu naknadu, Brod-plin namjerava prestati isporučivati toplinsku energiju.

SLAVONSKI BROD - Od 7. veljače brodska gradska tvrtka Brod-plin, putem oglasnih ploča i 'Kućnih savjeta', obavještava korisnike svojih usluga (i) u Naselju Andrija Hebrang kako 14. veljače namjerava početi dijeliti nove ugovore o međusobnim odnosima.

Najavljeno su počeli činiti danas sa 174 stanara, ali nije išlo glatko „unatoč najozbiljnijim pripremama, velikoj korespondenciji i dogovorima s predsjednicom Mjesnog odbora, Slavicom Nikšić", kazao nam je jedan od direktora Brod-plina, Pero Vidaković.

Zakonodavac je predvidio da se ovakvi ugovori mogu sklapati s predstavnicima Mjesnog odbora, predstavnicima stanara ili sa svakim stanarom pojedinačno. Kako je velik broj stanara MO Hebrang odlučilo osobno sklopiti ugovor s Brod-plinom, njegovi djelatnici su danas krenuli u akciju.

Budući da smo saznali kako neki stanari ne žele potpisati ugovor o kupnji toplinske energije od Brod-plina, upitali smo direktora Vidakovića - što će učiniti?

- Zakonodavac je propisao pravila igre i mi ga se moramo pridržavati. Ako samo jedan stanar ne potpiše ugovor, prisiljeni smo cijeloj zgradi prestati isporučivati toplinsku energiju. Zbog toga molimo sve naše kupce neka se, ako je potrebno, dodatno informiraju u našoj tvrtki ili Mjesnom odboru, konzultiraju sa susjedima i odluče - žele li imati našu toplinsku energiju ili ne. Mi ćemo proces potpisivanja ugovora okončati prije ovogodišnjeg ljeta. Očekujem kako će to svagdje biti uspješno kao u ulici Tome Bakača, kazao nam je Vidaković, uvjeravajući nas kako rok od 1. srpnja neće probit.

Od tad, zgradama u kojima ima makar jedan stanar koji ne želi potpisati ugovor o kupnji toplinske energije niti plaćati minimalnu obveznu naknadu, namjeravaju prestati isporučivati toplinsku energiju.

Brod-plin.pdf

PDF Dokument(.pdf)

213 kb

Broj komentara: 38

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mile1944

mile1944

Komentirano: 4.2.2014. | 18:47

1

Zajedničko grijanje bi logički trebalo biti jeftinije nego u pojedinačnim stambenim objektima zbog niza faktora , znači nemoguće bi bilo da stan od 60m2 ima veće račune za toplinsko grijanje nego samostalni objekt (kuća) od 160 m2 , a upravo u tome i je problem , razni pravilnici , nelogični troškovi , ne sustavno planiranje , itd . doveli su do toga da mi neplaćamo samo toplinsku energiju nego more skrivenih troškova kao što su , porez na zagađenje , pa na CO2 , pa na zrakarinu pa na mlaćenje prazne slame , itd itd.. Nadalje nije samo stvar u cijeni toplinske energije , nego i u tome da su stanovi sa zajedničkim režijama izgubili i do 20% vrijednosti , da je dobar dio stanova podjeljen Đurinim radnicima ( sada umirovljenicima ) , a ne mali broj i socijalnim slučajevima , možemo očekivati ponovo metre drva ispred zgrada , cijepanje slaganje u podrum i električne bojlere jer ovi ljudi više nemaju što dati. Ovo zastrašivanje me podsjeća na glasanje nekada davno kada su se gumene kuglice ubacivale u drvene kutije .... Prostora za smanjenje cijene grijanja ima u sustavnom planiranju , kogeneracijama , novim tehnologijama koje za nas građane treba osiguratu Grad kao i njegova komunalna poduzeća... a ako Brod plin želi biti samo tržišno orijentiran treba demonopolizirati tržište i omogućiti svima stvaran izbor - plin , toplana , drva struja itd.
malipariz

malipariz

Komentirano: 18.2.2013. | 18:39

2

Ako se uspoređuje ukupni iznos u siječnju 2013. s cijenom iz srpnja 2000., razlika je drastiĆna. Nije bitna ukupna cijena, relevantna je samo cijena m3 plina, navedena na računu. Temperatura i doba godine su u tom slučaju nevažni. Budući da sad obračunavaju potrošnju u kWh, za novije račune treba ukupnu cijenu podijeliti s brojem utrošenih m3. Za godine koje sam naveo (2002. i 2013.) jedinična cijena je točna.
2025god

2025god

Komentirano: 18.2.2013. | 15:46

3

Baš me intrigiraju današnja tehnička i komercijalna rješenja rekonstrukcije grijanja i tople vode za osam od devet stanova (dva dvosobna i jedan trosobni stan po katu) na nekom od ulaza u Bloku V na Hebrangu? Što napraviti ako vlasnik jednog trosobnog stana, npr., na drugom katu se ne želi izdvojiti (ili ne može financijski podnijeti) iz dosadašnjeg sustava grijanja i tople vode. Kako organizirati grijanje i toplu vodu bez novih instalacija u stanovima koji su za novi sustav grijanja? Što raditi sa starim instalacijama i čije su one vlasništvo? Sami govorite da bi ima ostavili toplanu a što ako ju oni ne žele ili ju ne mogu ekonomično koristiti? Koliko bi poskupjelo grijanje tog jednog stana preko toplana koji se nije mogao izdvojiti iz starog sustava grijanja i tople vode i tko bi ubuduće pokrivao taj trošak? Vi koji ste se izdvojili ili on sam koji nije mogao ići u novi sustav? Da li je to normalno, ljudski, pravedno? Vjerujem da je u tom kontekstu "nemoguće" pronaći rješenje a ne u tehničkom smislu. Tehnički ga je jednostavno pronaći ali da financijski zadovolji sve korisnike, biti će jako teško i upitno je koliko isplativo. Mene je u kući prelazaka s krutog goriva na plin za grijanje i toplu vodu koštao tada 7,5 K DEM-a. Vjerovatno imate nekakve svoje prijedloge rješenja i kalkulacije ili ponude po ulazima, pa bi ih bilo mudro objaviti, da ih prokomentiramo. Mene je najviše frustrirala spoznaja da se nisam mogao "neopaženo izvući" iz takvog sustava grijanja i tople vode a da drugim korisnicima koji su ostali u sustavu ne napravim štetu. A sam sam se uvalio u takvu situaciju ne znajući što kupujem kada sam kupovao stan s takvim grijanjem. Na moju sreću, to sam spoznao dok su se stanovi još mogli povoljno prodavati i kuće kupovati. Vama danas nije lagano s takvim grijanjem i toplom vodom.
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 18.2.2013. | 15:04

4

@malipariz - Ma, odokativno sam rekao, jer znam da su mi računi bili 1998. oko 300 kuna (mislim da je 450 bio najveći) a sada su oko 2000 kuna (za kuću). Statistike nisam gledao.Ima nešto i u temperaturi i slično... Ali i tu si u pravu, samo si i malo podbacio: samo od 2005. je poskupio 80% (http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2012/13-01-01_08_2012.htm)
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 14:28

5

Nitko od nas nije Brodoplinomrzac.....želimo se dogovoriti....nismo tikve bez srca i mozga nismo glupi ni slijepi ...Neka nas vlasti ne tjeraju da glumimo telad koja na sve pristaje ........nek nas ne stavljaju pred gotov čin....ako ne želite nemorate , bez alternative da od istog dobavljača dobijete povoljniju uslugu....Ne zovemo mi na neposluh kako je navedeno, ne tražimo bojkot računa nikako, ni u kom slučaju.....želimo samo učiniti to da imamo mogućnost izbora,da se dogovorimo ,da ono što je dostupno gotovo cijeloj državi bude dostupno i nama.
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 14:20

6

.........Brod plin je taj koji ne dozvoljava priključke na naselju.Kažu nemože se...ne vjerujem da je to nemoguće ,ako čovjek može na mjesec može i plinska mreža na Hebrang... čak i sa cijenom kakva je danas mi bi imali manje račune da imamo zasebno grijanje...To je moj stav kad je u pitanju zasebni priključak!!!!.... Jednostavno nije ali je moguće ,kao i postići dogovor sa stanarima, pričuvama,gradom i državom za pronaći riješenje za one koji si ga ne bi mogli platiti..ostaviti im toplanu ili.....da se mreža uračuna u ratu grijanja ( pod uvjetom da je zaseban priključak)vjerujem da bi ta rata opet bila manja ili ista ....ali za par godina bi se isplatilo...npr(okvirno laički,za one koji nemogu dati novac odjednom).... ).1700 kn rata(koja sada uz toplanu iznosi toliko ....od toga bi odlazilo oko 800kn na grijanje , ostalo na priključak dok se ne isplati(za one koji nemogu dati novac odjednom)....Ostala bi mi rata ista ali bi bar znala šta plaćam.....Znam da nije jednostavno ali nitko ne može reći da je nemoguče i da se ne bi sa malo razmišljenja dogovaranja i istraživanja pronašlo riješenje za sve .....
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 14:06

7

Iz članka drugod oglašivaća;"U Zagrebačkom slučaju, sud je također presudio u korist građanina koji se odvojio iz sustava centralnog grijanja bez suglasnosti ostalih stanara – suvlasnika zgrade u kojoj živi. U bitnome, Općinski sud u Zagrebu navodi kako je pravo vlasništva, kao i zaštita tog prava, jedno od temeljnih ustavnih načela te posebno ističe kako je odredbom članka 66. st. 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima određeno da je tuženi gospodin, kao vlasnik stana, ovlašten da upravljajući svojim posebnim dijelom nekretnine (stanom) izvršava sve vlasničke ovlasti, da s njime čini što ga je volje te da svakog drugog iz toga isključi. Najveći problem je neinformiranost građana, budući nema graanske inicijative koja bi se bavila ovom problematikom. Treba izvršavati svoje obveze, ali treba znati i svoja prava. "
2025god

2025god

Komentirano: 18.2.2013. | 14:02

8

Korisnik sam usluga Brod plina kao i većina komentatora članka. U ovoj današnjoj besparici i s ovakvim ovršnim zakonima jednako strijepim nad svakim računom kao i svaki komentator koji je to javno rekao ili nije rekao. Svojim prethodnim komentarom sam jasno napisao zbog čega sam se javio (Petrov link). Jasno sam napisao i da sam bio frustriran grijanjem na Hebrangu prije 17 godina ali nisam objasnio zbog čega. Frustrirala me spoznaja da moram plaćati grijanje u stanu i poslovnom prostoru grijao se ja ili ne grijao (a uz to mi nitko nije jamčio da će grijanja uopće biti, jer jedna cirkulacijska grana u stanu uopće nije grijala). Kupovinom tadašnjeg stana sam automatski kupio i takvo grijanje bez ikakvih alternativa (struja, drva). Jedenako kao i hladnu i toplu vodu. Danas razumjem vašu ljutnju ali pokušavam, na temelju svog iskustva, pripomoći u utvrđivanju prave adrese na koju se treba ljutiti i gdje treba „pritiskati“ da se stvari promjene. Po mojim spoznajama ta adresa nije Uprava Brod plina, to nije Brod plin, to nije Grad ili GV premda oni i mogu vjerovatno utjecati na cijenu grijanja, nego treba "pritiskati" HERA-u, Vladu i Sabor. Ljudi u Brod plinu (Uprava, službenici, radnici) samo provode propise koje su im „ti vanjski“ propisali. Redovito ih kontroliraju zajedno s gradskim revizorima i Linićevim poreznicima, u zadnje vrijeme bez ozbiljnijih primjedbi. Kada god sam nešto reklamirao, tražio objašnjenja ili samo razjašnjenja bez obzira da li s tehničkog, komercijalnog ili financijskog aspekta, uvijek su mi se i iz prijašnje Topline i iz Brod plina korektno odazivali. Mene su na kraju uvjerili da zakonito rade svoj posao! Ne kažem pravedno, normalno ili kako već, nego zakonito! Od Brod plina i njegove Uprave, dok zakonito posluje – meni dovoljno. A da je situacija s grijanjem jednostavna – nije.
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 13:57

9

.......Nije drek neg je g.....
malipariz

malipariz

Komentirano: 18.2.2013. | 13:51

10

Petre, nešto ti ne štima u računanju. Potrošač plina sam od 2002. Onda je cijena bila 1,9 kn po m3, ukupno s PDV-om. Sada je 3,80 kn/m3 uključujući i fiksnu naknadu od 16,5 kn po priključku.To je dvostruko, a nikako desetostruko povećanje cijene.

Broj komentara: 38

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Posao koji traje pet minuta, naplaćuju gotovo dvjesto kuna'

Šuti, trpi, plati,...

'Posao koji traje pet minuta, naplaćuju gotovo dvjesto kuna'

22.10.2018. | 19:40
'Naviknuo sam da su cifre javnih bilježnika za obične papire s pečatima basnoslovne, ali danas sam doslovce umalo pao na guzicu kada mi je gospođa za 'šalterom' rekla koliko iznosi račun netom pružene usluge.'
'Naviknuo sam da su cifre javnih bilježnika za obične papire s pečatima basnoslovne, ali danas sam doslovce umalo pao na guzicu kada mi je gospođa za 'šalterom' rekla koliko iznosi račun netom pružene usluge.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Automati i slanje SMS-ova odlaze u povijest

Novi način plaćanja parkirnih karata

Automati i slanje SMS-ova odlaze u povijest

22.10.2018. | 18:15
Potrebno je samo preuzeti aplikaciju, što je moguće i preko QR koda, unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta. Na taj način izbjeći ćete dodatne troškove za parkiranje od gotovo jedne kune.
Potrebno je samo preuzeti aplikaciju, što je moguće i preko QR koda, unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta. Na taj način izbjeći ćete dodatne troškove za parkiranje od gotovo jedne kune.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako nam vlada ne udovolji, druga akcija neće biti tako mirna

Sutra u 17 vozači gase motore:

Ako nam vlada ne udovolji, druga akcija neće biti tako mirna

14.6.2018. | 18:30
Nakon prosvjeda Vladi će dati rok od 14 dana da udovolji njihovim zahtijevima, prema kojima je cijena goriva na koju pristaju najviše devet kuna. Ukoliko se to ne dogodi najavili su organiziranje druge akcije, koja - tvrde - neće biti tako mirna.
Nakon prosvjeda Vladi će dati rok od 14 dana da udovolji njihovim zahtijevima, prema kojima je cijena goriva na koju pristaju najviše devet kuna. Ukoliko se to ne dogodi najavili su organiziranje druge akcije, koja - tvrde - neće biti tako mirna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neke očekuju triput veći računi za struju

Ne uključujte više uređaja odjednom!

Neke očekuju triput veći računi za struju

19.3.2018. | 10:00
Po starim Općim uvjetima snaga se na računima za struju naplaćivala za priključnu snagu iznad 30 kilovata, dok su ostali, ispod te granice, plaćali samo mjesečni paušal od 20 kuna.
Po starim Općim uvjetima snaga se na računima za struju naplaćivala za priključnu snagu iznad 30 kilovata, dok su ostali, ispod te granice, plaćali samo mjesečni paušal od 20 kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedan prevareni kupac

Ima toga i kod nas

Još jedan prevareni kupac

12.3.2018. | 12:35
Brođanka D.V.R., ogorčena onim što joj se dogodilo, odlučila je javno reagirati. Pokazala je kupljeni proizvod, ukazala na prevaru i, što je najvažnije, odlučila reagirati i to i najavila.
Brođanka D.V.R., ogorčena onim što joj se dogodilo, odlučila je javno reagirati. Pokazala je kupljeni proizvod, ukazala na prevaru i, što je najvažnije, odlučila reagirati i to i najavila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad Vas varaju 'veliki' onda je to (ne)dokazivo?

Tjedan prava potrošača

Kad Vas varaju 'veliki' onda je to (ne)dokazivo?

9.3.2018. | 21:50
"Ukoliko i sklopite ugovor telefonskim putem vi u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora imate mogućnost obratiti se teleoperateru, trgovcu ili onome s kim ste sklopili ugovor i zatražiti njegovo raskidanje. I imate na to pravo. I to bez penala."
"Ukoliko i sklopite ugovor telefonskim putem vi u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora imate mogućnost obratiti se teleoperateru, trgovcu ili onome s kim ste sklopili ugovor i zatražiti njegovo raskidanje. I imate na to pravo. I to bez penala."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bitno da se voze dobra kola

O čemu se najviše njuška na internetu

Bitno da se voze dobra kola

15.1.2018. | 18:50
Prosječna starost trenutno oglašenih automobila za prodaju je devet godina, a za to vrijeme u prosjeku prijeđu 146 tisuća kilometara.
Prosječna starost trenutno oglašenih automobila za prodaju je devet godina, a za to vrijeme u prosjeku prijeđu 146 tisuća kilometara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski automehaničar mazao oči klijentima

Muke s majstorima

Brodski automehaničar mazao oči klijentima

12.1.2018. | 19:30
Brođanin Igor nekoliko je tisuća eura uložio u „friziranje i nabrijavanje" svog osobnog automobila. Nažalost, prekasno je shvatio kako ga mladi majstor vuče za nos te kako su šanse da doživi scene iz „Brzih i žestokih" prilično male.
Brođanin Igor nekoliko je tisuća eura uložio u „friziranje i nabrijavanje" svog osobnog automobila. Nažalost, prekasno je shvatio kako ga mladi majstor vuče za nos te kako su šanse da doživi scene iz „Brzih i žestokih" prilično male.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoćemo li i dalje "preko" po cigarete?

Održano obećanje o rastu cijena

Hoćemo li i dalje "preko" po cigarete?

2.1.2018. | 10:05
Bosna i Hercegovina koja nije u Europskoj uniji i čiji stanovnici imaju neusporedivo manja primanja od žitelja te iste Unije, neprestano "harmonizira" trošarine sa svojim bogatijim susjedima.
Bosna i Hercegovina koja nije u Europskoj uniji i čiji stanovnici imaju neusporedivo manja primanja od žitelja te iste Unije, neprestano "harmonizira" trošarine sa svojim bogatijim susjedima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Hrvatskoj ne možete plaćati hrvatskim novcem

Konobarice kažu:

U Hrvatskoj ne možete plaćati hrvatskim novcem

7.11.2016. | 9:20
“Jedan trgovački lanac zaradi više od 2,5 milijuna kuna na način da ne vraća ostatke od jedne lipe i to samo na jednom proizvodu pa država gubi prihod od poreza u iznosu od 2,1 milijardi kuna.”
“Jedan trgovački lanac zaradi više od 2,5 milijuna kuna na način da ne vraća ostatke od jedne lipe i to samo na jednom proizvodu pa država gubi prihod od poreza u iznosu od 2,1 milijardi kuna.”
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vodni agent

Brodski Vodovod pokrenuo projekt

Vodni agent

22.9.2016. | 23:00
S ciljem unapređenja kontrole potrošnje vode u Slavonskom Brodu, Vodovod je kupio šest mjerača protoka vode i pokrenuo projekt pod nazivom 'Vodni agent'.
S ciljem unapređenja kontrole potrošnje vode u Slavonskom Brodu, Vodovod je kupio šest mjerača protoka vode i pokrenuo projekt pod nazivom 'Vodni agent'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako na vrijeme ne otklone kvar - odšteta

Nova korisnička prava

Ako na vrijeme ne otklone kvar - odšteta

2.7.2016. | 9:00
Od ponedjeljka kvarovi moraju biti uklonjeni za najviše pet dana, u suprotnom korisnik ima pravo raskinuti ugovor bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid.
Od ponedjeljka kvarovi moraju biti uklonjeni za najviše pet dana, u suprotnom korisnik ima pravo raskinuti ugovor bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za 79 kuna godišnje, 150 minuta besplatne vožnje svaki dan

Suradnja Nextbike i HŽPP

Za 79 kuna godišnje, 150 minuta besplatne vožnje svaki dan

6.5.2016. | 23:55
Vrijedi za korisnike polumjesečnih, mjesečnih ili godišnjih pretplatnih karata HŽ Putničkog prijevoza
Vrijedi za korisnike polumjesečnih, mjesečnih ili godišnjih pretplatnih karata HŽ Putničkog prijevoza
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvati rade

Google obilježava

Hrvati rade

8.10.2015. | 10:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naplata parkinga na novim parkirališnim mjestima

Od danas

Naplata parkinga na novim parkirališnim mjestima

4.2.2015. | 10:19
Nakon prva dva dana prilagodbe više nema razloga da se parking ne naplaćuje i na novim parkirališnim mjestima u gradu.
Nakon prva dva dana prilagodbe više nema razloga da se parking ne naplaćuje i na novim parkirališnim mjestima u gradu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Većina nije plaćala teleoperaterima

Oprost duga u Brodu:

Većina nije plaćala teleoperaterima

3.2.2015. | 14:20
Gradonačelnik Mirko Duspara, nedavno, izjavio je kako namjerava podržati Vladinu mjeru tek kada se utvrdi iznos ukupnih dugovanja, jer ni trgovačka društva ne smije dovesti u nepovoljan položaj. Naglasio je i kako Grad, unatoč teškoj situaciji i smanjenom proračunu, čak povećava
Gradonačelnik Mirko Duspara, nedavno, izjavio je kako namjerava podržati Vladinu mjeru tek kada se utvrdi iznos ukupnih dugovanja, jer ni trgovačka društva ne smije dovesti u nepovoljan položaj. Naglasio je i kako Grad, unatoč teškoj situaciji i smanjenom proračunu, čak povećava
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na kućne adrese poslano tisuću ovrha

Dužnici za parkiranje

Na kućne adrese poslano tisuću ovrha

30.1.2015. | 13:15
Brod-parking poslao je ovrhe na kućne adrese tisuću svojih najvećih dužnika, aovih dana poslat će i nove ovrhe.
Brod-parking poslao je ovrhe na kućne adrese tisuću svojih najvećih dužnika, aovih dana poslat će i nove ovrhe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prisiljeni tražiti pomoć od medija

Nakon šest mjeseci

Prisiljeni tražiti pomoć od medija

21.12.2014. | 12:30
Upravitelj je obvezan dati Vam informaciju koju, ako mu ne vjerujete, možete provjeriti i u banci.
Upravitelj je obvezan dati Vam informaciju koju, ako mu ne vjerujete, možete provjeriti i u banci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad država svoje građane u roblje pretvara

Primjer brodske obitelji Brkić

Kad država svoje građane u roblje pretvara

4.2.2014. | 14:15
Peteročlana obitelj Brkić još je jedna u dugom nizu obitelji koje ne mogu vratiti stambeni kredit. Bez obzira na volju pojedinca da vrati dug to je, u velikom broju slučajeva, nemoguće zbog pogrešne monetarne politike HNB-a.
Peteročlana obitelj Brkić još je jedna u dugom nizu obitelji koje ne mogu vratiti stambeni kredit. Bez obzira na volju pojedinca da vrati dug to je, u velikom broju slučajeva, nemoguće zbog pogrešne monetarne politike HNB-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Moraš imati vezu

Treći krug fiskalizacije

Moraš imati vezu

29.6.2013. | 11:38
Mušterije traže robu, prevrću, kupuju… Na ovu sliku smo se navikli. Kako će to izgledati od ponedjeljka kada vlasnica štanda bude morala trčati iza kuta kako bi imala internetsku vezu, jer bez veze nema ni računa, a bez računa se ne smije izdati roba.
Treći krug fiskalizacije
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :