SBplus.hr, Slavonski Brod :

Život : Okoliš

Objavljeno: 26.10.2018. u 22:10
Prikaza: 1050
|
Autor: Željka Gavranović

Pratimo kontaminirano područje

Za pražnjenje 'praznog' produktovoda koriste dvije cisterne

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

Unatoč najavama, da ne kažemo dezinformacijama, kako radovi ovaj tjedan neće početi, danas u 15.30 sati radnici su na obje lokacije smještene iznad slavonskobrodskog produktovoda pokrenuli njegovo testiranje odnosno 'pražnjenje eventualno zaostalih ugljikovodika'. Da je 'zaostaloga' u cjevovodu itekako bilo, dokaz su i dvije cisterne koje su u smjeru Zagreba odvezle 'sadržaj'.

SLAVONSKI BROD - Nakon što su u utorak, 23. listopada, u Slobodnici započeli pripremni radovi na mjestu gdje je krajem ožujka došlo do curenja naftnih derivata iz cjevovoda koji je Crodux trebao prenamijeniti u produktovod u sklopu projekta plinofikacije Rafinerije u bosanskom Brodu, svaki dan obilazili smo objekt očekujući početak radova na pražnjenju 'prazne' cijevi. Osim toga, svakodnevno smo do informacija o početku radova pokušali doći preko Plinacrova zagrebačkog Ureda za odnose s javnošću.

U utorak smo na Plinacrovu adresu poslali upit u kojemu smo zatražili odgovor na pitanje tko je ove jeseni investitor u procesu svih mjera, postupaka i radnji u poslovima prenamjene produktovoda u plinovod na lokaciji u Slavonskom Brodu, odnosno, Slobodnici.

Najavljeno ''pražnjenje produktovoda od eventualno zaostalih ugljikovodika'' prošlo je, očigledno, uspješno jer, dok su radnici na lokaciji uz viseći most pod tlakom tiskali ''eventualno zaostalu tekućinu'', oni u Slobodnici su stvarnu skupljali u dvije cisterne parkirane na mjestu proljetnog akcidenta

- Plinacro d.o.o. i Crodux Plin d.o.o. su u rujnu 2017. potpisali Ugovor o procjeni stanja produktovoda Opatovac - Bosanski Brod. Navedenim dokumentom (Ugovorom) su regulirana međusobna prava i obveze isključivo vezano uz provedbu postupka ispitivanja odnosno utvrđivanja trenutačnog stanja produktovoda te određeni daljnji koraci u cilju njegove moguće podobnosti za prenamjenu u izravni plinovod. Spomenuto ispitivanje produktovoda provodilo se kako bi se utvrdile mogućnosti realizacije projekta opskrbe Rafinerije nafte Brod prirodnim plinom putem izravnog plinovoda i to priključenjem na hrvatski transportni sustav, a sukladno odredbama Zakona o tržištu plina, smjernicama Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) kao i Protokola o suradnji na realizaciji Projekta, potpisanog od strane ministra zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske. Pri tome napominjemo da je odlukom HERA-e o davanju suglasnosti za izgradnju i pogon izravnog plinovoda (iz travnja 2018.)  energetski subjekt Crodux Plin d.o.o., kao registrirani opskrbljivač plinom u RH, dobio suglasnost za izgradnju i pogon izravnog plinovoda MRS Slobodnica - granica BiH.  S tim u vezi, investitor izravnog plinovoda bit će opskrbljivač krajnjega kupca, Rafinerije nafte Brod, a sve u skladu s pozitivnim  zakonskim propisima i uz suglasnost HERA-e. - glasio je odgovor Plinacra

Kada smo jutros obišli mjesta radova dobili smo informaciju kako izvođači zasad još uvijek ne mogu započeti s poslovima pražnjenja produktovoda.

- Radnici i dalje rade na pripremnim radovima, a kada krene posao pražnjenja obavijestit ćemo vas mailom. -  za SBplus jutros je u telefonskom razgovoru kazala Branka Belamarić, Voditeljica odnosa s javnošću tvrtke Plinacro.

Razlog odgađanja radova, kažu, jeste činjenica da Plinacro od Grada Slavonskog Broda nije dobio odobrenje za preregulaciju prometa na mjestima održavanja radova (primarno se to odobrenje odnosi na prometovanje cestom na nasipu uz rijeku Savu od Slavonskog Broda prema Migalovcima).

Usprkos ranijem uvjeravanju kako radovi danas neće započeti, iz Plinacra su nas putem maila, baš kako su i obećali, u 15.30 sati obavijestili da je „nakon obavljenih pripremnih radova, Plinacro danas započeo s radovima čišćenja produktovoda Slobodnica-Brod, odnosno njegova pražnjenja od eventualno zaostalih ugljikovodika". Radove su, naime, ipak odlučili započeti bez odobrenja Grada za privremenu regulaciju prometa.

Priopćenjem je naglašeno kako je Plinacro još 10. listopada, na zahtjev inspektorice zaštite okoliša, a radi obavljanja gore spomenutih radova, Gradu Slavonskom Brodu dostavio zahtjev za ishođenje odobrenja za privremenu regulaciju prometa.

- Grad je 17. listopada od Plinacra zatražio izradu prometnog elaborata te je navedeni dokument, već 19. listopada, predan. Iako su odonda prošla već gotovo dva tjedna, Plinacru od strane Grada još nije izdano odobrenje za privremenu regulaciju prometa. Iz navedenih razloga, a s obzirom na predviđeno pogoršanje vremenskih prilika, Plinacro nije više bio u mogućnosti čekati ranije spomenuto odobrenje te je započeo s radovima čišćenja tehnološki prilagođenima situaciji. Pri tome, bitno je naglasiti kako navedeno rješenje nije samo tehnološki i praktično zahtjevnije, već i vremenski produžuje izvođenje radova te je, zbog očekivanog pogoršanja vremenskih prilika, u ovom trenutku teško predvidjeti do kojeg točno roka će radovi biti završeni. - stoji u Plinacrovu odgovoru SBplusu.

Budući da u svakom odgovoru na naše pitanje Plinacro u prvi plan ističe što je uzrok njihovoj dinamici u postupanju, očito, drže kako SBplus i njegovi čitatelji ne znaju da su „Zahtjev za ishođenje odobrenja za privremenu regulaciju prometa" Gradskoj upravi u Slavonskom Brodu mogli dostaviti u svibnju, lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu 2018. godine, a ne tek 17. listopada. Na taj bi način nadležnima omogućili da proces kontrole 'Elaborata' obave sukladno struci, a ne uz javni pritisak jedne državne tvrtke pa bio to i, ovdje vrlo popularan, Plinacro.

Po primitku 'dojave' o početku pražnjenja cjevovoda danas smo, po drugi put, obišli obje lokacije na kojima su najavljeni radovi - onu kod visećeg mosta uz Savu, nasuprot rafineriji koja se nalazi s druge strane rijeke te, isto tako, mjesto u Slobodnici prekoputa Plinacrova slavonskobrodskog sjedišta, gdje je posljednje testiranje 'praznog' cjevovoda izazvalo ekološki akcident i curenje tisuća litara nafte.

S obzirom na to da nitko od prisutnih nije smio davati izjave za medije (za što je ovlašten samo zagrebački Ured za odnose s javnošću tvrtke Plinacro), možemo samo opisati ono što smo na tim 'adresama' vidjeli i čuli.

Najavljeno ''pražnjenje produktovoda od eventualno zaostalih ugljikovodika'' prošlo je, očigledno, uspješno jer, dok su radnici na lokaciji uz viseći most pod tlakom tiskali ''eventualno zaostalu tekućinu'', oni u Slobodnici su stvarnu skupljali u dvije cisterne parkirane na mjestu proljetnog akcidenta (prema Hrvatskom jezičnom portalu definiranom kao 'nezgoda, nesreća, havarija prouzrokovana nepažnjom').

Na objema su lokacijama i danas bili prisutni našički vatrogasci, Plinacrovi radnici, tvrtka Aeks iz Ivanić Grada (koja je i nakon proljetnog ekološkog akcidenta zbrinula 'tekućinu' iz produktovoda), tvrtka Monter - Strojarske montaže,...

Drugim riječima, malo tko iz Slavonskog Broda uključen je u akciju čišćenja 'praznog' produktovoda.

Zagrebačke su registracije, pak, najčešće koje kruže oko mjesta radova, a primijetili smo i kako više rade mobiteli, nego lopate.

Kao što činimo od 15. listopada, prvog dana kada je najavljen novi početak radova na testiranju produktovoda, nastavit ćemo pratiti i istraživati sva događanja vezana za ovaj slučaj. Makar bili jedini u Hrvatskoj, ustrajat ćemo u rasvjetljavanju događaja od kojih sve institucije žele dignuti ruke i zaboraviti ih (ekološka katastrofa s kontaminacijom tla zasad neutvrđenog obujma, zabrana korištenja slavonskobrodske pitke vode iz gradskog vodovoda, 'sanacija' tla nakon akcidenta, međusobni odnos između privatne tvrtke Crodux i državne Plinacro, ulogu državnih ustanova i institucija u zataškavanju i prikrivanju materijalnih činjenica i tako dalje i tomu slično). 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plinacro je Dusparu izvijestio o sastavu izvađene 'tekućine'

Za točan odgovor nikad nije kasno

Plinacro je Dusparu izvijestio o sastavu izvađene 'tekućine'

14.11.2018. | 11:45
SBplus ne prihvaća dosadašnje službene i javno obznanjene informacije državnih institucija kako je do svega došlo "slučajno" - bez odgovora na pitanje: 'Tko, kad, gdje, kako i zašto je zatrovao vodu?'.
SBplus ne prihvaća dosadašnje službene i javno obznanjene informacije državnih institucija kako je do svega došlo "slučajno" - bez odgovora na pitanje: 'Tko, kad, gdje, kako i zašto je zatrovao vodu?'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pražnjenje koje je (zamalo) prošlo u tišini

Prenosimo reportažu o produktovodu

Pražnjenje koje je (zamalo) prošlo u tišini

10.11.2018. | 19:45
Kako je i najavio SBplus, jučerašnja je RTL-ova emisija Potraga, istraživačke novinarke Danke Derifaj, bila posvećena višednevnom odvozu cisterni punih benzina iz produktovoda u Slobodnici - i to sve daleko od očiju javnosti, bez ikakvih službenih informacija sve do posljednjeg d
Kako je i najavio SBplus, jučerašnja je RTL-ova emisija Potraga, istraživačke novinarke Danke Derifaj, bila posvećena višednevnom odvozu cisterni punih benzina iz produktovoda u Slobodnici - i to sve daleko od očiju javnosti, bez ikakvih službenih informacija sve do posljednjeg d
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagli pad razine Save za sobom ostavlja 'tragove'

Posvuda golemi dijelovi stabala

Nagli pad razine Save za sobom ostavlja 'tragove'

9.11.2018. | 18:05
Prije tjedan dana Brođane je iznenadio visok vodostaj Save koja je tijekom noći naočigled 'narasla'. Jutarnji šetači su se tada tomu čudili, a danas ih je, pak, dočekao rezultat naglog pada razine rijeke.
Prije tjedan dana Brođane je iznenadio visok vodostaj Save koja je tijekom noći naočigled 'narasla'. Jutarnji šetači su se tada tomu čudili, a danas ih je, pak, dočekao rezultat naglog pada razine rijeke.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poznata novinarka 'uhvatila se' priče o produktovodu

Ekipa 'Potrage' u Slavonskom Brodu

Poznata novinarka 'uhvatila se' priče o produktovodu

9.11.2018. | 16:50
Istraživačka novinarka Danka Derifaj i ekipa RTL-ove emisije 'Potraga', nakon praćenja svakodnevnih SBplus-ovih članaka o višednevnom pražnjenju produktovoda u Slobodnici, odlučili su istražiti što se zapravo krije iza šutnje svih umiješanih strana.
Istraživačka novinarka Danka Derifaj i ekipa RTL-ove emisije 'Potraga', nakon praćenja svakodnevnih SBplus-ovih članaka o višednevnom pražnjenju produktovoda u Slobodnici, odlučili su istražiti što se zapravo krije iza šutnje svih umiješanih strana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svatko može dotaknuti nebo

Visokogorac Matej Perkov

Svatko može dotaknuti nebo

9.11.2018. | 10:15
"Riječ je o zbirci priča s mojih visokogorskih ekspedicija u kojima ljudima pokušavam približiti činjenicu da za fantastičan planinski doživljaj nije nužno otići na daleko i skupo putovanje, nego je dovoljno popeti se i na neku manju planinu u okruženju i dobiti doživljaj avantur
"Riječ je o zbirci priča s mojih visokogorskih ekspedicija u kojima ljudima pokušavam približiti činjenicu da za fantastičan planinski doživljaj nije nužno otići na daleko i skupo putovanje, nego je dovoljno popeti se i na neku manju planinu u okruženju i dobiti doživljaj avantur
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odvezena količina tekućine 'govori' kako je cjevovod bio pun

Kraj prebrojavanja cisterni

Odvezena količina tekućine 'govori' kako je cjevovod bio pun

8.11.2018. | 23:00
Prema našim izračunima, produktovod dug pet kilometara i promjera 40 cm., prije proljetne havarije bio je dupke pun s oko 630 tisuća litara benzina. Potvrđuje to činjenica da je zadnjih deset dana iz njega izvađeno oko 560 tisuća litara benzina, a proljetos vjerojatna razlika.
Prema našim izračunima, produktovod dug pet kilometara i promjera 40 cm., prije proljetne havarije bio je dupke pun s oko 630 tisuća litara benzina. Potvrđuje to činjenica da je zadnjih deset dana iz njega je izvađeno oko 560 tisuća litara benzina, a proljetos vjerojatna razlika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar neće inzistirati da ŽDO pronađe zagađivača vode

Ne čudi se benzinu u praznoj cijevi

Ministar neće inzistirati da ŽDO pronađe zagađivača vode

8.11.2018. | 21:00
Ne, nismo se prevarili - on jest ministar „zaštite okoliša i energetike", ali nema informacije o količini niti vrsti tvari isisane iz produktovoda „zapečaćenog" duže od četvrt stoljeća, a sve i da ih ima, s njima ne bi napravio ništa jer - što je čudno u tome da se u produktovodu
Ne, nismo se prevarili - on jest ministar „zaštite okoliša i energetike", ali nema informacije o količini niti vrsti tvari isisane iz produktovoda „zapečaćenog" duže od četvrt stoljeća, a sve i da ih ima, s njima ne bi napravio ništa jer - što je čudno u tome da se u produktovodu
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Molimo vas, napustite teren'

Nakon deset dana ostvarena komunikacija:

'Molimo vas, napustite teren'

7.11.2018. | 21:00
'Plinacrovi ljudi' najprije su nam danas dopustili snimanje iz blizine nakon odlaska cisterne prema Ivanić Gradu, ali su se za nekoliko minuta vratili na mjesto pražnjenja i zamolili nas da napustimo teren. Pogledajte što smo ipak uspjeli fotografirati.
'Plinacrovi ljudi' najprije su nam danas dopustili snimanje iz blizine nakon odlaska cisterne prema Ivanić Gradu, ali su se za nekoliko minuta vratili na mjesto pražnjenja i zamolili nas da napustimo teren. Pogledajte što smo ipak uspjeli fotografirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iza Brođana je deveti dan šutnje

Cisterne i danas putovale

Iza Brođana je deveti dan šutnje

6.11.2018. | 23:00
Odavno je prijeđen prag kada je javnost trebala glasno reagirati, a Plinacro, pritisnut medijskom upornošću, omogućiti pristup službenim podatcima o sastavu i točnoj količini koju već deveti dan isisavaju iz produktovoda.
Odavno je prijeđen prag kada je javnost trebala glasno reagirati, a Plinacro, pritisnut medijskom upornošću, omogućiti pristup službenim podatcima o sastavu i točnoj količini koju već deveti dan isisavaju iz produktovoda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oboren rekord u broju odvezenih cisterni

Pratimo kontaminirano područje

Oboren rekord u broju odvezenih cisterni

5.11.2018. | 23:50
Prema informacijama do kojih je došao SBplus, tijekom zadnjih osam dana čišćenja cijevi produktovoda, ukupna količina istisnutog benzina (ili čega već) iz cjevovoda popela se na fascinantnih...
Prema informacijama do kojih je došao SBplus, tijekom zadnjih osam dana čišćenja cijevi produktovoda, ukupna količina istisnutog benzina (ili čega već) iz cjevovoda popela se na fascinantnih 420 tisuća litara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik pozvao ekološke udruge na aktivizam

'Čist okoliš ne čini samo zrak'

Gradonačelnik pozvao ekološke udruge na aktivizam

5.11.2018. | 22:00
Nakon osam dana pražnjenja produktovoda, javnosti je par riječi vezanih za ovaj proces konačno uputio i gradonačelnik Duspara, prvenstveno upozorivši eko-udruge kako je i sad pravo vrijeme za njihov angažman, a ne samo onda kada je u pitanju čist zrak koji, na kraju krajeva, ovis
Nakon osam dana pražnjenja produktovoda, javnosti je par riječi vezanih za ovaj proces konačno uputio i gradonačelnik Duspara, prvenstveno upozorivši eko-udruge kako je i sad pravo vrijeme za njihov angažman, a ne samo onda kada je u pitanju čist zrak koji, na kraju krajeva, ovis
SBplus.hr, Slavonski Brod : Planinari znaju pronaći ljepotu u malim stvarima

Uživanje u jeseni

Planinari znaju pronaći ljepotu u malim stvarima

4.11.2018. | 18:40
Uporniji su planinari na Vidovom brdu nabrali šipka za čaj koji će ih zimi u toplini doma podsjećati na lijepi izlet, a oni najuporniji napravit će zahtjevni pekmez od šipka za unuke i drage ljude.
Uporniji su planinari na Vidovom brdu nabrali šipka za čaj koji će ih zimi u toplini doma podsjećati na lijepi izlet, a oni najuporniji napravit će zahtjevni pekmez od šipka za unuke i drage ljude.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vjerni parovi labudova nastanili se na Poloju

Nije dobro hraniti ih kruhom

Vjerni parovi labudova nastanili se na Poloju

4.11.2018. | 10:00
Labudovi vole jesti kruh, ali on, zbog kvasca i aditiva, nije najbolji izbor za njih. Brođani bi im, umjesto toga, kao poslasticu trebali ponuditi kukuruz i suncokret odnosno uljarice koje im daju snagu. Žito također mogu jesti, ali ne u velikoj mjeri jer sadrži previše kalcija k
Labudovi vole jesti kruh, ali on, zbog kvasca i aditiva, nije najbolji izbor za njih. Brođani bi im, umjesto toga, kao poslasticu trebali ponuditi kukuruz i suncokret odnosno uljarice koje im daju snagu. Žito također mogu jesti, ali ne u velikoj mjeri jer sadrži previše kalcija k
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz 'praznog' produktovoda odvezli 300 tisuća litara benzina

Pratimo kontaminirano područje

Iz 'praznog' produktovoda odvezli 300 tisuća litara benzina

2.11.2018. | 23:00
Demistifikacija svih mjera i radnji poduzetih kako bi ekološka katastrofa i njezine posljedice na prilazu Slavonskom Brodu bili trivijalizirani, bit će jedan od vrednijih priloga vraćanju povjerenja u ovdašnje 'institucije sustava'.
Demistifikacija svih mjera i radnji poduzetih kako bi ekološka katastrofa i njezine posljedice na prilazu Slavonskom Brodu bili trivijalizirani, bit će jedan od vrednijih priloga vraćanju povjerenja u ovdašnje 'institucije sustava'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nabujala rijeka donosi otpad

Nagli rast vodostaja Save

Nabujala rijeka donosi otpad

2.11.2018. | 10:10
Osim što je Brođane jutros iznenadila naglo nabujala Sava jer su se početkom tjedna još mogli šetati na najnižoj 'razini' slavonskobrodskog keja, rijeka je sa sobom donijela i gomile otpada pa prizori šetačima i nisu bili najljepši.
Osim što je Brođane jutros iznenadila naglo nabujala Sava jer su se početkom tjedna još mogli šetati na najnižoj 'razini' slavonskobrodskog keja, rijeka je sa sobom donijela i gomile otpada pa prizori šetačima i nisu bili najljepši.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plinacro vozi i šuti

Pratimo kontaminirano područje

Plinacro vozi i šuti

31.10.2018. | 22:45
Prema nama dostupnim informacijama, u četiri prethodna dana, u Ivanić Gradu odvezeno je 200 tisuća litara benzina, a s današnjih sedam cisterni ukupno je ispumpano i odvezeno 270 tisuća litara benzina.
Prema nama dostupnim informacijama, u četiri prethodna dana, u Ivanić Gradu odvezeno je 200 tisuća litara benzina, a s današnjih sedam cisterni ukupno je ispumpano i odvezeno 270 tisuća litara benzina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potjeh od danas na leđima nosi puno veći 'teret'

Podsjetnik na odnos prema prirodi

Potjeh od danas na leđima nosi puno veći 'teret'

31.10.2018. | 11:30
Fotografija snimljena jutros na slavonskobrodskom Šetalištu braće Radić mogla bi biti zvono za uzbunu kada je riječ o odnosu čovjeka prema prirodi. Na njoj se, naime, nalazi sve - čovjek, plastika, rijeka - tri pojma koja u modernom svijetu, kada se spoje, znače samo jedno - ekol
Fotografija snimljena jutros na slavonskobrodskom Šetalištu braće Radić mogla bi biti zvono za uzbunu kada je riječ o odnosu čovjeka prema prirodi. Na njoj se, naime, nalazi sve - čovjek, plastika, rijeka - tri pojma koja u modernom svijetu, kada se spoje, znače samo jedno - ekol
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za četiri dana izvukli ukupno 200 tisuća litara benzina

NA KONTAMINIRANOM PODRUČJU

Za četiri dana izvukli ukupno 200 tisuća litara benzina

30.10.2018. | 23:20
Iza nas je četvrti dan pražnjenja i čišćenja slavonskobrodskog produktovoda koji je, navodno, od 1990. godine bio zapečaćen i prazan. Šest cisterni je i danas napunjeno sa 60 tisuća litara benzina i odvezeno u Ivanić Grad.
Iza nas je četvrti dan pražnjenja i čišćenja slavonskobrodskog produktovoda koji je, navodno, od 1990. godine bio zapečaćen i prazan. Šest cisterni je i danas napunjeno sa 60 tisuća litara benzina i odvezeno u Ivanić Grad.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tiho, o tiho govori nam jesen

Ljepota je u očima promatrača

Tiho, o tiho govori nam jesen

30.10.2018. | 19:00
Kažu kako je ljepota u očima promatrača. I slažemo se s tim, ali priznat ćete, malo tko neće uvidjeti svu ljepotu Dilja koju nam je 'okom svoje kamere' prenio kolega Ivan Salantić.
Kažu kako je ljepota u očima promatrača. I slažemo se s tim, ali priznat ćete, malo tko neće uvidjeti svu ljepotu Dilja koju nam je 'okom svoje kamere' prenio kolega Ivan Salantić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tri dana izvučeno oko 140 tisuća litara benzina

Pratimo kontaminirano područje

U tri dana izvučeno oko 140 tisuća litara benzina

29.10.2018. | 22:00
Treći je dan pražnjenja i čišćenja slavonskobrodskog produktovoda koji je već odavno trebao biti zapečaćen i prazan. Cisterne i dalje tijekom cijelog dana neumorno odvoze pune spremnike 'tekućine' u smjeru Zagreba.
Treći je dan pražnjenja i čišćenja slavonskobrodskog produktovoda koji je već odavno trebao biti zapečaćen i prazan. Cisterne i dalje tijekom cijelog dana neumorno odvoze pune spremnike 'tekućine' u smjeru Zagreba.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :