Život : Okoliš

Objavljeno: 1.12.2018. u 14:00
Prikaza: 2316
|
Autor: Drago Hedl

Još se ne zna tko je zagadio vodu

Donosimo zanimljivosti iz Zapisnika o istrazi

Slavonski Brod : Donosimo zanimljivosti iz Zapisnika o istrazi

Policija se o njemu raspitivala kod njegove bivše supruge, uredno bilježeći i posve privatne podatke koji s istragom ne bi trebale imati nikakve veze. Tako bivša supruga kaže, a policijski službenik uredno bilježi ...

SLAVONSKI BROD - Zagađenje vode u vodovodnoj mreži iz koje se opskrbljuju građani Slavonskog Broda, krajem ožujka ove godine, čini se, jedna je od većih, do danas neobjašnjenih misterija, vrijedna epizode popularne tv-serije X files. Telegram je ovih dana došao u posjed više od 150 stranica materijala iz istrage koja se oko toga vodila, a koji otkrivaju dosad nepoznatu stranu te misterije, piše telegram.hr

Ona se, doduše tek šturo, mogla iščitati iz priopćenja Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu koje se oglasilo u srpnju ove godine senzacionalnim zaključkom kako je: do onečišćenja uzoraka vode, vjerojatno, došlo je slučajno.

U tom priopćenju kaže se kako je istraga o tome zašto su Brođani desetak dana bili bez pitke vode bila usmjerena i na utvrđivanje kaznene odgovornosti osoba koje su sudjelovale u prikupljanju uzoraka vode, njenog transporta i laboratorijskog ispitivanja. Utvrđen je identitet svih osoba ”koje su došle u kontakt s uzorcima vode i aparaturom koja se koristi, odnosno koje su svojim radnjama mogle dovesti do onečišćenja vode”.

Sve je još čudnije, a to brodsku misteriju sa zagađenjem vode čini još zagonetnijom, kada se zna da je tijekom prošlog mjeseca iz produktovoda (za kojeg se tvrdilo da je prazan) odvezeno više od 50 cisterni tekućine koja se u njemu nalazila, dakle više od 500.000 litara nečega čiji sadržaj ni do danas nije objavljen.

SLUČAJ ĆE, DAKLE, OSTATI POTPUNA MISTERIJA

Iz dokumenata u posjedu Telegrama sada se zna i tko su osobe prema kojima je bila usmjerena istraga, kakvog je opsega istraga bila i što je istražitelje zanimalo. No, ta istraga, o kojoj ćemo nešto kasnije, nije dala nikakva rezultata, pa se eto, s obzirom da je zaključena, nikada neće saznati zašto je cijeli jedan grad (s vodovodnom mrežom koju koristi 90.000 ljudi) nekoliko dana bio bez pitke vode. Prava priča za X-files.

ŽDO Slavonski Brod zaključio je kako je ”nakon poduzimanja svih potrebnih radnji, utvrđeno da se ni u postupanju tih osoba ne ostvaruju obilježja prijavljenih, a niti kojih drugih kaznenih djela, za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti”. Dakle, potpuna misterija.

MIRIS BENZINA I MRLJA NA TISUĆU KVADRATA TRAVE

S obzirom da se cijeli događaj zbio prije sedam mjeseci, valja ukratko podsjetiti kako je do cijelog eko-incidenta došlo. Službenici PU Brodsko-posavske, 28. ožujka, nakon dojave, izašli su na mjesto događaja gdje su oko 13.15 sati, u blizini poslovne zgrade tvrtke Plinacro, na zapadnoj veznoj cesti kod Gromačnika, u blizini Slavonskog Broda, na travnatoj površini uočili crnu mrlju na oko 1.000 metara četvornih koja je, kako stoji u očevidu ”imala intenzivni miris benzina”.

Tada se ispostavilo da je tvrtka Crodux, od Plinacra zatražila ispitivanje cijevi produktovoda, izgrađenog 1968. godine. Crodux je bio potencijalni zakupac produktovoda kojim je trebao snabdijevati plinom rafineriju nafte u Bosanskom Brodu, gradu u BiH, s druge strane Save.

Plinacro je te radove povjerio tvrtki Mato – LD, iz Ivanić Grada, čiji su radnici toga dana u produktovod utisnuli dušik pod tlakom od 1,8 bara. Bilo je to oko 11 sati, a dva sata kasnije, u krugu tvrtke Plinacro, osjetio se jak miris benzina i pojavila se ona ogromna mrlja, na travnatoj površini, čiju je veličinu policija procijenila na tisuću metara četvornih.

VRLO NEOBIČNI NAVODI PUNOMOĆNIKA TVRTKA CRODUX

U zapisniku PU Brodsko-posavske stoji kako je tijekom očevida ispitan i Branko Radošević, koga se spominje kao punomoćnika tvrtke Crodux. On je, a ovo je za našu priču posebno važno, izjavio kako se iz produktovoda izlilo oko 150 litara (!) tekućine. Dva dana kasnije Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije javlja da je u vodovodnoj mreži kojom se koriste stanovnici sedmog po veličini grada u Hrvatskoj, drastično povećana koncentracija ugljikovodika u vodi, a analize pokazuj deseterostruko veće vrijednosti od dopuštenih.

U Slavonskom Brodu nastaje alarmantno stanje. Na sastanak Stožera civilne zaštite u taj grad stižu premijer Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krstičević, te ministri zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i zdravstva Milan Kujundžić. Hrvatska vojska doprema cisterne s pitkom vodom, a Crveni križ flaširanu vodu. Građani su očajni, tiskaju se pred cisternama i guraju za bočice pitke vode. I sve to, čini se, zbog onih 150 litara (!) benzina koji su, prema riječima punomoćnika tvrtke Crodux, iscurili iz produktovoda za kojeg se tvrdilo da je prazan.

ISPITANI SU LJUDI KOJI SU BILI U DOTICAJU S UZORCIMA

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, odmah je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, pa se prikupljaju uzorci tla, ali i vode. S analizom uzoraka tla sve ide dosta traljavo, no zato istraga oko analize uzoraka vode ide izvrsno. Točnije, istraga o osobama koje su bile u kontaktu s uzorcima vode – od onih koji su uzorke uzimali, vozača koji su prevozili uzorke, do osoba u laboratorijima koje su radile analizu.

A sve je počelo još jednom kaznenom prijavom koju je 13. travnja, također protiv NN osobe, podnijela nezavisna vijećnica u gradskom vijeću, Slavica Lemaić. Ona je posumnjala da su ”uzorci vode bili kontaminirani od strane nepoznatog počinitelja”.

POLICIJA SE RASPITIVALA I O PRIVATNOSTIMA KOD BIVŠE ŽENE

Istraga, po nalogu ŽDO Slavonski Brod, sada kreće u drugom pravcu. Službenici PU Brodsko-posavske u razdoblju od 6. do 15. travnja ispitali su ukupno 18 osoba, koje su dolazile u dodir s uzorcima vode poslanim na analizu. Radi se o zaposlenicima Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ) u Slavonskom Brodu i Osijeku. Devetero njih podvrgnuto je i poligrafskom vještačenju, a koliko je napora policija uložila da bi pronašla osobu koja je namjerno ili nehotično kontaminirala uzorke vode (što je bio cilj cijele te 10-dnevne akcije) svjedoči i bilješka o obavijesnom razgovoru s bivšom suprugom jednog od zaposlenika ZZJZ-a u Slavonskom Brodu.

Policija se o njemu raspitivala kod njegove bivše supruge, uredno bilježeći i posve privatne podatke koji s istragom ne bi trebale imati nikakve veze. Tako bivša supruga kaže, a policijski službenik uredno bilježi, kako taj zaposlenik ZZJZ-a sada živi s drugom ženom (njeno ime navodi se u službenoj zabilješci!) u iznajmljenom stanu, te spominje čak i ime stanodavke, kao i podatak da je njihova maloljetna kći (čije se ime također navodi u službenoj zabilješci!) bila na ručku kod oca kada je on komentirao zagađenje vode u Slavonskom Brodu.

ISPITIVALI SU I ČISTAČICU IZ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Jednu od službenica ZZJZ-a iz Slavonskog Broda koja je zajedno s kolegom uzorke prevozila u Osijeku, policijski je službenik pitao jesu li usput, na nekoj od benzinskih crpki, točili gorivo, a koliko se pedantno i sveobuhvatno vodila istraga o tom dijelu priče o zagađenoj brodskoj vodi, vidi se i iz službene zabilješke u kojoj je svoja saznanja o mogućem namjernom ili slučajnom zagađenju dala i čistačica u brodskom ZZJZ-u!

No, nakon sati i sati istrage i ispitivanja, poligrafskog vještačenja i kopanja po privatnom životu moguće sumnjivih osoba, u posebnom izvješću koje je brodska policija poslala ŽDO Slavonski Brod skrušeno se priznaje da nije otkriveno tko bi, namjerno ili slučajno, mogao zagaditi uzorke vode. Pri tom je, ponavljamo, bilo i devet (9) poligrafskih vještačenja!

Zanimljivo u cijeloj priči je i to, da kad se radilo o uzorcima tla oko zagađenog područja, nije bilo iste policijske pedantnosti. Postoji samo jedna zabilješka vezano uz osobe koje su sudjelovale u ispitivanju produktovoda. Nitko od onih koji su uzimali uzorke tla - za koje je vještak napisao kako se ne može izjasniti je li tekućina koja je iscurila iz produktovoda mogla dovesti do povećanja razine ugljikovodika u uzorcima vode u brodskom vodovodu - nije dao iskaz policiji. I naravno, nitko od njih nije podvrgnut poligrafskom ispitivanju.

ODVEZENO JE 50 CISTERNI, NI DANAS SE NE ZNA ČEGA

Ostaje pitanje zašto se prema onima koji su nosili uzorke vode na ispitivanje postupalo tako sveobuhvatno, predano i išlo u nevjerojatne detalje, dok se s osobama koje su uzimale uzorke tla i prevozile ih iz Slavonskog Broda u Zagreb, uopće nije razgovaralo, niti se posumnjalo kako se moglo manipulirati tim uzorcima.

Sve je još čudnije, a to brodsku misteriju sa zagađenjem vode čini još zagonetnijom, kada se zna de je tijekom prošlog mjeseca iz produktovoda (za kojeg se tvrdilo da je prazan) odvezeno više od 50 cisterni tekućine koja se u njemu nalazila, dakle više od 500.000 litara nečega čiji sadržaj ni do danas nije objavljen.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Jerihon

Jerihon

Komentirano: 1.12.2018. | 18:51

1

A koliko je flaširane vode ostalo u ĐĐ, a nije podijeljena?
12345

12345

Komentirano: 1.12.2018. | 16:44

2

Nemojte se brukat s naslovom. Pitanje je tko je zagadio uzorke vode. Vodu osim politike nije mutio nitko.
joso87

joso87

Komentirano: 1.12.2018. | 16:39

3

Kad kreće zamjena uništenih filtera s aktivnim ugljenom?

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Slavonski Brod postati grad smeća?

Kada se na otpadu bude moglo uštedjeti

Hoće li Slavonski Brod postati grad smeća?

12.2.2019. | 21:00
I danas na svakoj strani grada postoje ilegalna odlagališta otpada. Na hrpama se može pronaći sve - od životinjskih lubanja, preko dijelova vozila pa sve do odbačenog namještaja. No, ako je tako sada, pravo je pitanje što nas tek čeka kada se na odvozu otpada bude moglo uštedjeti
I danas na svakoj strani grada postoje ilegalna odlagališta otpada. Na hrpama se može pronaći sve - od životinjskih lubanja, preko dijelova vozila pa sve do odbačenog namještaja. No, ako je tako sada, pravo je pitanje što nas tek čeka kada se na odvozu otpada bude moglo uštedjeti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sava danas 'miruje'

Pratimo vodostaj Save

Sava danas 'miruje'

7.2.2019. | 11:00
Mada je Sava početkom tjedna prijetila ubrzanim rastom, čini se kako su pred Brođanima lijepi i sunčani zimski dani.
Mada je Sava početkom tjedna prijetila ubrzanim rastom, čini se kako su pred Brođanima lijepi i sunčani zimski dani.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz vodeni val, stižu i 'otoci' otpada

Pratimo vodostaj Save

Uz vodeni val, stižu i 'otoci' otpada

6.2.2019. | 11:10
Sutrašnji vrhunac vodenog vala koji stiže iz Slovenije, gotovo je sigurno, neće ugroziti stanovnike Brodsko-posavske županije. No, kroz središte su grada Savom jutros jurili golemi otoci otpada.
Sutrašnji vrhunac vodenog vala koji stiže iz Slovenije, gotovo je sigurno, neće ugroziti stanovnike Brodsko-posavske županije. No, kroz središte su grada Savom jutros jurili golemi otoci otpada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pašnjak Gajna smanjuje rizik od poplave

Slavonskobrodski stručnjaci tvrde:

Pašnjak Gajna smanjuje rizik od poplave

5.2.2019. | 16:50
Vlažna staništa pomažu u borbi s klimatskim promjenama, tvrde slavonskobrodski stručnjaci. Tu gdje su ljudi naviknuti živjeti uz ritam prirode uz sve teškoće koje to donosi nalaze se retencije – mjesta koja upravo ovih dana primaju višak vode u poplavama i tako smanjuju rizike i
Vlažna staništa pomažu u borbi s klimatskim promjenama, tvrde slavonskobrodski stručnjaci. Tu gdje su ljudi naviknuti živjeti uz ritam prirode uz sve teškoće koje to donosi nalaze se retencije – mjesta koja upravo ovih dana primaju višak vode u poplavama i tako smanjuju rizike i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mjerenja razine vodostaja sve učestalija

Pratimo vodostaj Save

Mjerenja razine vodostaja sve učestalija

5.2.2019. | 9:13
Slična je situacija s naglim dolaskom vodenog vala bila lani kada je, prema mjerenjima Hrvatskih voda, vodostaj Save 22. ožujka 2018. godine, u osam sati ujutro, iznosio 844 centimetra. Tada su brojni Brođani fotografirali kako je Sava došla do gornje, najviše razine šetališta uz
Slična je situacija s naglim dolaskom vodenog vala bila lani kada je, prema mjerenjima Hrvatskih voda, vodostaj Save 22. ožujka 2018. godine, u osam sati ujutro, iznosio 844 centimetra. Tada su brojni Brođani fotografirali kako je Sava došla do gornje, najviše razine šetališta uz
SBplus.hr, Slavonski Brod : U očekivanju novog vodenog vala

Pratimo vodostaj Save

U očekivanju novog vodenog vala

4.2.2019. | 12:10
Rijeka Sava u Slavonskom je Brodu tijekom noći porasla za pola metra. Građani su danas, zbog jučerašnjih vijesti o stanju u Zagrebu i Bosni i Hercegovini, bojažljivo gledali prema obali, prisjećajući se svibnja 2014. godine kada su svi branili grad od nabujale rijeke.
Rijeka Sava u Slavonskom je Brodu tijekom noći porasla za pola metra. Građani su danas, zbog jučerašnjih vijesti o stanju u Zagrebu i Bosni i Hercegovini, bojažljivo gledali prema obali, prisjećajući se svibnja 2014. godine kada su svi branili grad od nabujale rijeke.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko-posavska županija idealno je stanište štetnika

Tko je dužan štititi puk od zaraze?

Brodsko-posavska županija idealno je stanište štetnika

29.1.2019. | 21:00
Od kolovoza do listopada 2018. godine na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je šest pojedinačnih autohtonih oboljenja ljudi od groznice Zapadnog Nila koju prenose komarci vrste Culex. Dva slučaja oboljenja zabilježena su na području grada Slavonskog Broda, a četiri u
Od kolovoza do listopada 2018. godine na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je šest pojedinačnih autohtonih oboljenja ljudi od groznice Zapadnog Nila koju prenose komarci vrste Culex. Dva slučaja oboljenja zabilježena su na području grada Slavonskog Broda, a četiri u
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mladi' kamp čeka i slavonskobrodske posjetitelje

Top odmorište u blizini

'Mladi' kamp čeka i slavonskobrodske posjetitelje

29.1.2019. | 19:00
Brođani ne moraju 'potegnuti' previše daleko kako bi stigli do vrhunskih slavonskih turstičkih odredišta. No, malo ih je čulo za dvije godine staro Kamp odmorište Duboka koje pruža sve prirodne blagodati kao i puno poznatije 'zelene oaze'.
Brođani ne moraju 'potegnuti' previše daleko kako bi stigli do vrhunskih slavonskih turstičkih odredišta. No, malo ih je čulo za dvije godine staro Kamp odmorište Duboka koje pruža sve prirodne blagodati kao i puno poznatije 'zelene oaze'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zaleđena Sava u Slavonskom Brodu 1929., 1932., 1964...

Al' je nekad dobro mrzlo

Zaleđena Sava u Slavonskom Brodu 1929., 1932., 1964...

23.1.2019. | 11:00
Mada znaju biti nemilosrdne, i zime imaju svojih čari. U prilogu donosimo veliku fotogaleriju smrznute Save u Slavonskom Bordu od 1929. do nedavno.
Mada znaju biti nemilosrdne, i zime imaju svojih čari. U prilogu donosimo veliku fotogaleriju smrznute Save u Slavonskom Bordu od 1929. do nedavno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Labudovi ponovni gosti

Uz savsku šetnicu

Labudovi ponovni gosti

16.1.2019. | 20:20
Po svojoj ljepoti i ponosnom držanju, na labudove najviše podsjećaju djevojke u slavonskim šlinganim narodnim nošnjama koje šuškaju onako uštirkane, 'noseći' stoljetna sjećanja.
Po svojoj ljepoti i ponosnom držanju, na labudove najviše podsjećaju djevojke u slavonskim šlinganim narodnim nošnjama koje šuškaju onako uštirkane, 'noseći' stoljetna sjećanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljen niz upozorenja i savjeta

Zbog nadolazećih hladnih dana

Objavljen niz upozorenja i savjeta

7.1.2019. | 10:45
Nemojte ignorirati drhtavicu kod boravka na vanjskom zraku. Predugo izlaganje hladnoći uz pojavu drhtavice znak je za hitan povratak u unutrašnji prostor.
Nemojte ignorirati drhtavicu kod boravka na vanjskom zraku. Predugo izlaganje hladnoći uz pojavu drhtavice znak je za hitan povratak u unutrašnji prostor.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Idući tjedan temperature zraka i do -10°C

Stiže hladnije vrijeme

Idući tjedan temperature zraka i do -10°C

6.1.2019. | 18:25
Kako Brođani pamte i daleko hladnije zime i niže temperature zraka, od čak minus 26°C koliko je bilo 9. veljače 2012. godine, najave nižih temperatura zraka ovih dana neće ih, sigurni smo, uplašiti. Tek podsjetiti kako se valja toplo i slojevito obući i uživati u vremenu primjere
Kako Brođani pamte i daleko hladnije zime i niže temperature zraka, od čak minus 26°C koliko je bilo 9. veljače 2012. godine, najave nižih temperatura zraka ovih dana neće ih, sigurni smo, uplašiti. Tek podsjetiti kako se valja toplo i slojevito obući i uživati u vremenu primjere
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Prodali bismo sve, ali tko će kupiti kuću na buretu baruta'

Brođani žive u strahu i očajni poručuju:

'Prodali bismo sve, ali tko će kupiti kuću na buretu baruta'

5.1.2019. | 17:00
Iako su Brođani s hrvatske strane Save, često glasniji u pobuni protiv štete koju Rafinerija nanosi njihovom okruženju, životi onih koji stanuju neposredno uz njezinu blizinu također su tragično obilježeni svime što se već desetljećima oko tog postrojenja događa.
Iako su Brođani s hrvatske strane Save, često glasniji u pobuni protiv štete koju Rafinerija nanosi njihovom okruženju, životi onih koji stanuju neposredno uz njezinu blizinu također su tragično obilježeni svime što se već desetljećima oko tog postrojenja događa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad još jednom u bijelom ruhu

Donosimo galeriju fotografija

Grad još jednom u bijelom ruhu

5.1.2019. | 11:30
Iako su subotnja jutra poznata po gužvama, prometna je situacija u širem i užem centru grada zasad pod kontrolom, a 'suhe' pahulje koje se lako 'otpuhuju', olakšale su posao vozačima, tako da zbog čišćenja snijega jutros nitko nije kasnio.
Iako su subotnja jutra poznata po gužvama, prometna je situacija u širem i užem centru grada zasad pod kontrolom, a 'suhe' pahulje koje se lako 'otpuhuju', olakšale su posao vozačima, tako da zbog čišćenja snijega jutros nitko nije kasnio.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I slavonskobrodski labudovi uplovili u Novu

Idilični prizori pokraj Save

I slavonskobrodski labudovi uplovili u Novu

1.1.2019. | 9:45
Osim što su atrakcija i omiljena 'meta' fotoreportera, Brođani se za svoje 'zimske goste' uvijek pošteno i pobrinu pa ih svakodnevno hrane. Međutim, iako labudovi obožavaju jesti kruh, on za njih nije najbolji izbor. Pročitajte koji im mènī bolje 'leži'.
Osim što su atrakcija i omiljena 'meta' fotoreportera, Brođani se za svoje 'zimske goste' uvijek pošteno i pobrinu pa ih svakodnevno hrane. Međutim, iako labudovi obožavaju jesti kruh, on za njih nije najbolji izbor. Pročitajte koji im mènī bolje 'leži'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I za Slavoniju izdano 'vremensko' upozorenje

Posljednji dan 2018. godine

I za Slavoniju izdano 'vremensko' upozorenje

30.12.2018. | 16:00
Jak vjetar i kiša ispratit će, čini se, Brođane iz stare u novu godinu. Naime, prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda objavili su prognozu prema kojoj će u Slavoniji sutra vladati 'potencijalno opasni' vremenski uvjeti.
Jak vjetar i kiša ispratit će, čini se, Brođane iz stare u novu godinu. Naime, prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda objavili su prognozu prema kojoj će u Slavoniji sutra vladati 'potencijalno opasni' vremenski uvjeti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stiže nova promjena vremena?

Vrijeme za Staru godinu

Stiže nova promjena vremena?

26.12.2018. | 19:00
Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana te što kažu prognoze kakva će biti silvestrovska noć.
Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana te što kažu prognoze kakva će biti silvestrovska noć.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod u bijelom ruhu

Grad pod snježnim pokrivačem

Slavonski Brod u bijelom ruhu

15.12.2018. | 13:30
Jutros je Brođane pred vratima dočekao snježni pokrivač debeo čak 26 centimetara, nastao nakon cjelonoćnog padanja pahulja. U galeriji fotografija donosimo prizore snježnog Slavonskog Broda, snimljene jučer i danas.
Jutros je Brođane pred vratima dočekao snježni pokrivač debeo čak 26 centimetara, nastao nakon cjelonoćnog padanja pahulja. U galeriji fotografija donosimo prizore snježnog Slavonskog Broda, snimljene jučer i danas.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Snijeg po četvrti put ove sezone

Meteorološki kutak

Snijeg po četvrti put ove sezone

15.12.2018. | 9:20
Snijeg u Brodu po četvrti put ove sezone
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Slavoniju ovaj vikend prekriti snijeg?

Prognostičari otkrivaju

Hoće li Slavoniju ovaj vikend prekriti snijeg?

13.12.2018. | 10:00
Današnji blagdan svete Lucije dočekali smo s temperaturom ispod ništice i jednim od hladnijih jutara posljednjih dana. I u nastavku nas tjedna očekuju minusi, ali i snježni pokrivač.
Današnji blagdan svete Lucije dočekali smo s temperaturom ispod ništice i jednim od hladnijih jutara posljednjih dana. I u nastavku nas tjedna očekuju minusi, ali i snježni pokrivač.