Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 26.9.2018. u 13:10
Prikaza: 2863
|
Autor: AP/SBplus

Završen Aktualni sat Gradskog vijeća

"Svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste oporba'

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

– Gradonačelniku je važno da se projektira, a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je vijećnica Dizdar Grgurević u raspravi o stanovima za mlade nazvavši ih "gradonačelnikovim stanovima". "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

 13.40 sati:

 

U nastavku sjednice usvojena su Izvješća o radu i financijska izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine, a vezano za to prisutni ravnatelji ustanova odgovarali su na postavljena pitanja vijećnika. Tako su uz pohvale za rad od strane pojedinih vijećnika, usvojena izvješća za Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić i Dječji vrtić Potjeh. Prihvaćena su izvješća Gradske knjižnice, Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, za Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanovu za gospodarenje športskim objektima i naposljetku za Hrvatski institut za povijest –Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje. Izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj ove godine usvojeno je, a jednako tako i polugodišnji Izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu. 

Zasigurno jedna od važnijih točaka dnevnog reda bilo je Izvješće o radu gradonačelnika grada Slavonskog Broda. Gradonačelnik Mirko Duspara u svom Izvješću za prvu polovinu ove godine prezentirao je aktualne i završene projekte te protokolarne aktivnosti u kojima je sudjelovao, a izvješće je potom usvojeno. Nadalje, vijećnicima je predstavljena Informacija o analizi financijskog stanja i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda te je usvojen prijedlog Lokalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda za period od 2018. do 2022. godine.

Tijekom rasprave o radu ustanova u Vlasništvu grada, sjednicu su napustili oporbeni vijećnici i to nakon što im predsjednik vijeća nije dao stanku koju su tražili nakon što su sa sjednice, odlukom predsjednika Vijeća Stribora Valente, udaljeni vijećnici Slavica Lemaić, Boro Grubišić i Tomislav Tekić. Vijećnici su udaljeni tijekom rasprave o incidentu koji se zbio za vrijeme stanke za ručak, a tijekom koje su, navodno, vijećnici Lemaić i Grubišić izvrijeđali uposlenicu Gradske uprave zbog čega su uposelnici naknadno reagirali i priopćenjem.

 

 12.31 sati: 

 Izvješća o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine (08 - Izvjesce_Brod_plin_2017.pdf,09 - izvjesce_Brod_plin_sijecanj_lipanj_2018.pdf;10 - Izvjesce_vodovod_2017.pdf,11 - Izvjesce_vodovod_sijecanj_lipanj_2018.pdf;12 - Izvjesce_komunalac_2017.pdf,13 - Izvjesce_komunalac_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 14 - Izvjesce_Razvojna_2017.pdf,15 - Izvjesce_Razvojna_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 16 - Izvjesce_Brod_turist_2017.pdf,17 - Izvjesce_Brod_turist_sijecanj_lipanj_2018.pdf) prihvaćena su većinom vijećničkih glasova.

Izvješća o Posavskoj Hrvatskoj i Lasici (18 - Izvjesce_Lasica_2017.pdf,19 - Izvjesce_Lasica_sijecanj_lipanj_2018.pdf) nisu prihvaćena većinom vijećničkih glasova.

10.10 sati:

Točno u 9 sati započela je sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda, kojoj su nazočna 22 vijećnika. Nakon usvajanja dnevnog reda, uslijedio je Aktualni sat. Evo nekih od današnjih pitanja vijećnika:

Tomislav Tekić(HDZ):

1. Što je s kućom Đure Đakovića u Varošu koja u stanju u kojem se nalazi predstavlja prijetnju za djecu i prolaznike?

2. Zašto T.D. Brodin nije uvršteno u točku izvješća trgovačkih društava grada?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Kuća je pod zaštitom Ministarstva kulture pa dinamika rada ovisi o njima. Prostor je bio ograđen, nedavno se dio kuće urušio. Izgradnja je 1,4 milijun kuna i projekt je kandidiran prema eu fondovima.

2. Brodin je bio u fazi likvidacije, likvidiran je i više ne postoji te zato nema izvješća.

Boro Grubišić, vijećnik Gradskog vijeća:

1. Postoji li tužba Trgovačkog lanca Lidl prema Gradu Slavonskom Brodu?

2. 'Pao' je natječaj za javni prijevoz u Slavonskom Brodu, pa me zanima u kojoj je fazi ponavljanje natječaja?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Ne znam zašto bi nas Lidl tužio. Mislim može nas on tužiti, ali ne vidim razloga.

2. Da natječaj je pao, ali je u pripremi novi koji će biti raspisan uskoro.

Slavica Lemaić, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Koliko će koštati stadion NK Marsonije i kako ga kanite raditi? Imate li i kakva je studija isplativosti ovog projekta?

2. Na jednom portalu objavljeno je pismo ponude kineskom investitoru u kojem ste mu ponudili zonu Jelas koja ima tek 89 hektara, a oni su tražili 136 hektara. Svjesno ste ih obmanuli.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Stadion Marsonie gradit ćemo u etapama i kako bude bilo potrebe i sukladno napretku kluba prema prvoj ligi. Financirat ćemo to iz naših sredstava jer EU ne gradi stadione nigdje pa ni kod nas.

2. Što se tiče kineske tvrtke, obavili smo kontakte s njima. To zemljište je u vlasništvu RH-a, ali vjerujemo da bi, kao što to čine u drugim sredinama, sporno zemljište pokloniti gradu. A i da ga ne poklone vjerojatno bi i njima bio u interesu da imaju takvog investitora. Što se tiče toga da smo im rekli u zoni na Jelasu omogućiti 136 potrebnih hektara, a da – kako kažete – zona ima tek nešto više od 89 hektara - moram kazati da se ona može širiti u svom južnom dijelu.

Vijećnica Lemaić iskazala je nezadovoljstvo dobivenim odgovorima te je, uz ostalo, kazala kako je neodgovorno krenuti u jedan veliki projekt kakav je izgradnja stadiona bez studije izvedivosti i uopće krenuti u jedan višemilijunski projekt u trenutku kada je gospodarski razvoj 'na koljenima' zbog čega mladi odlaze s ovih prostora.

Adela Kovačević (HDZ):

1. Udruga "Veselo dvorište" pokrenula je projekt kastracije mačaka i pasa na području grada. U 2017. dobili su sredstva od 30 tisuća kuna. Jesu li im sredstva isplaćena?

2. Zašto nema linije Javnog gradskog prijevoza kroz Ulicu Vida Došena?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Prošle godine nisu ni obavili kastraciju, a ove godine sredstva su im isplaćena.

2. Kroz Ulicu Vida Došena nikada nije ni planiran prijevoz.

Sandra Livia Maduna (HDZ):

1. Zašto Grad Brod nije na ljestvici 128 najboljih gradova u zemlji? Zašto nismo tu i kada ćemo to doživjeti?

2. Prema statistici posljednjih pet godina najviše EU sredstva povukli su Lipik, Pleternica, Osijek, Virovitica, Županja i Osjijek. Slavonskog Broda ni na mapi, a ja se pitam do kada će to tako biti.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Zanimljivo je da smo s većinom tih gradova u istom rangu ili čak i bolji. Primjerice od nekih gradova smo tri puta više uložili u projekte škola i vrtića. I dok su neki za, primjerice, projekte Helping i Lunch paket dobili sredstva EU mi smo to sami osigurali.

Od EU sredstva dobili smo, uz ostalo, za energetsku obnova OŠ Antun Mihanović više od 6 milijuna kuna, za OŠ Blaž Tadijanović tri milijuna, Kuću tambure 23 milijuna kuna, program produženog boravka za romsku nacionalnu manjinu 1,6 milijuna kuna, Malu barutanu 200 tisuća kuna, izgradnju kružnog toka Budakova-Kumičićeva – koji je završen - 500 tisuća kuna, vrtić u Kažotićevoj – koji se treba graditi - 600 tisuća kuna, nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada preko 6 milijuna kuna…To je samo dio od ukupno oko 69 milijuna kuna EU sredstava. Prošli smo iu ITU mehanizam sa 31 milijuna eura,

Emina Berbić Kolar, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Jesu li učinjeni pomaci da bi djeca dobivala svježiju užinu u školama?

2. Brodsko kolo u odnosu na Vinkovačke jeseni i Đakovačke vezove, trebalo bi dobiti neke nove ljude i ideje kako bi bilo dovedeno na razinu koju ta manifestacija zaslužuje.

Dubravka Marković, pročelnica:

1. U dogovoru sa školama napravljen je jelovnik prema kojem bi djeca trebala imati peciva sa cjelovitim žitaricama, primjerice i žgance gdje je to moguće. Prehrana je krenula i vidjet ćemo sada s dobavljačem je li u prvih mjesec dana udovoljio.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Što se tiče Brodskog kola moramo naći kuma, jer ako su HEP i HŠ pokrovitelji u Vinkovcima i Đakovu onda mogu biti i našem Brodskom kolu. Tamo je cijeli državni vrh, a kod nas smo tek jednom jedva namolili jednog predstavnika države da dođe na Brodsko kolo. Slažem se s Vama da treba ići i na neke ljude s više i kvalitetnije ideje jer to ova manifestacija zaslužuje.

Karmen Dizdar Grgurević, gradska vijećnica:

1. Zašto je raspisan novi natječaj za gradske stanove za mlade u Došenovoj ulici, kad je pola stanova ostalo prazno?

2. Navedite nam imena medija koji od Grada dobivaju sredstva temeljem ugovora, narudžbenica i donacija, kao i iznose koje dobivaju?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Mi smo poznati kao Uprava koja ne daje novac lagano, ali dobit ćete odgovor pismenim putem.

2. Ne bih se složio da su gradski stanovi loše osmišljen program. Jedinstven je u zemlji. Gradimo ih na dostupnoj lokaciji. Stanovi koji nisu iznajmljeni garantiram da će biti.

U replici vijećnica Dizdar Grgurević iskazala je nezadovoljstvo gradonačelnikovim odgovorom te je navela da je Sildi dano 36 tisuća kuna, Udruzi SBplus 75 tisuća kuna, portalu 1 i portalu 2 po 28 tisuća kuna, a za medijsko praćenje i analizu 120 tisuća kuna. Vezano uz stanove za mlade, kazala je vijećnica Grgurević, puno su bolja rješenja POS-ovi stanovi. – Gradonačelniku je važno da se projektira a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je Dizdar Grgurević dodavajući kako su POS-ovi stanovi ikvalitetniji i jeftiniji od 'gradonačelnikovih stanova. "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

Anita Holub (HDZ):

Ima li SDP Klub vijećnika u Gradskom vijeću Slavonskog Broda? To je pitanje koje sam već četiri puta postavila predsjedniku vijeća zbog kojeg sam bila i udaljavana. A kako nisam dobila odogovor od predsjednika vijeća pokušavam to doznati od Vas. Riječ je o čisto tehničkom pitanju kako bi rad sjednica protekao u kvalitetnijem tonu.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda: 

Ako već pitanje postavljate meni onda mogu reći da o tome ima li neka stranka klub ili ne u vijeću ne remeti njegov rad. To može značiti tek ako netko nema klub da će manje pričati.

SLAVONSKI BROD - Za gradske vijećnike Slavonskog Brod  završava ljetna stanka. Naime, danas će,u 9 sati, ponovno sjesti u vijećničke klupe kako bi održali 9. sjednicu Gradskog vijeća, za koju je predložen dnevni red od 13 točaka. Među njima bit će i izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu grada, kao i ustanova. Vijećnici će na devetoj sjednici vijeća, čiji je početak u deve sati, raspravljati i o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna za 2018. godinu te o izvješću gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine.

Dnevni red uobičajeno će započeti aktualnim prijepodnevom.

1. Aktualno prijepodne

2. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine:

3. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine:

4. Izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine

5. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu

6. Izvješće gradonačelnika Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

7. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

8. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda u 2018. godini

9. Prijedlog Odluke o izgledu službene odore te izgledu i sadržaju službene iskaznice i značke komunalnog redara

10. Informacija o stanju i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda

11. Lokalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda od 2018. do 2022. godine

12. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

13. Odluka o komunalnoj infrastrukturi Grada Slavonskog Broda i njezinom pravnom statusu

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Kradezej_zna

  Kradezej_zna

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:18

  1

  Šta kaže dipl.advokat od Teslića?
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:07

  2

  To gradonačelničku samo ribaj te vijećnik. Nisu naučili siušati istinu pa im je teško Mladež će uskoro postati starež. Jesu jadni Pero mijenja pod hitno odvedi Dubravka i Slavka ako treba iŽarka a Slavicu u mirovinu žena ne zna sta više priča
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:01

  3

  Dragi Bože jel je teško biti oporba u Brodu, ništa ti ne valja, sve je loše. Naučili ste biti na vlasti pa vam je sad teško. Mogli ste naći pametnije adz vijećnik ovakvo ste poslali vijećnik koji nemaju vezu s vezom jadna djeca pući će ko sijalica ako dugo ostanu viječnici

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Važnost radioamatera za kriznih situacija je velika

  Jednodneva terenska vježba

  Važnost radioamatera za kriznih situacija je velika

  9.12.2018. | 16:30
  Jednodnevna terenska vježba namijenjena je za operativnu provjeru sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite i uvježbavanje komunikacije putem radio veze
  Jednodnevna terenska vježba namijenjena je za operativnu provjeru sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite i uvježbavanje komunikacije putem radio veze
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedna prilika za nezaposlene

  Ako ste u potrazi za poslom

  Još jedna prilika za nezaposlene

  7.12.2018. | 12:00
  Objavljen je novi oglas za prijem radnika. Provjerite ispunjavate li uvjete za podnošenje prijave.
  Objavljen je novi oglas za prijem radnika. Provjerite ispunjavate li uvjete za podnošenje prijave.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuro 'iza plota' iščekuje radnike

  Kada će stići radnici?

  Đuro 'iza plota' iščekuje radnike

  7.12.2018. | 9:15
  Dok Đaković 'preko plota čeka radnike' u Gradu iščekuju rezultate natječaja Mjere 7 prema kojoj je kandidiran ovaj 1,612 milijuna kuna vrijedan projekt.
  Dok Đaković 'preko plota čeka radnike' u Gradu iščekuju rezultate natječaja Mjere 7 prema kojoj je kandidiran ovaj 1,612 milijuna kuna vrijedan projekt.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sveti Nikola danas je darivao djecu u vrtićima

  Poslijepodne stiže na Korzo

  Sveti Nikola danas je darivao djecu u vrtićima

  6.12.2018. | 13:30
  Kao i ranijih godina, prigodni pokloni povodom blagdana sv. Nikole uručeni su i Odjelu pedijatrije Opće bolnice „dr. Josip Benčević“ te štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“.
  Kao i ranijih godina, prigodni pokloni povodom blagdana sv. Nikole uručeni su i Odjelu pedijatrije Opće bolnice „dr. Josip Benčević“ te štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatan program za najmlađe u Tvrđavi

  Uz klizalište

  Besplatan program za najmlađe u Tvrđavi

  5.12.2018. | 11:50
  Uz klizalište mališanima je priređen i niz popratnih sadržaja, a sve je besplatno.
  Uz klizalište mališanima je priređen i niz popratnih sadržaja, a sve je besplatno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zajedno smo jači

  Ujedinjenje slavonskih županija:

  Zajedno smo jači

  5.12.2018. | 10:40
  "Zajedno smo jači. Ovih pet županija ima puno veću težinu kad zajedno nastupamo nego kad svaka od nas pokušava isto to postići pojedinačno."
  "Zajedno smo jači. Ovih pet županija ima puno veću težinu kad zajedno nastupamo nego kad svaka od nas pokušava isto to postići pojedinačno."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što sve 'stoji' u Vodiču kroz slavonskobrodski proračun?

  Precizan prikaz prihoda i troškova

  Što sve 'stoji' u Vodiču kroz slavonskobrodski proračun?

  4.12.2018. | 17:40
  Odakle se uopće slijeva 'lova' u slavonskobrodski proračun, tko će dobiti najveći, a tko najmanji dio kolača, što će se graditi, a što mijenjati - samo su neka od pitanja na koje precizne odgovore u brojkama donosi novi (i slikoviti) gradski vodič.
  Odakle se uopće slijeva 'lova' u slavonskobrodski proračun, tko će dobiti najveći, a tko najmanji dio kolača, što će se graditi, a što mijenjati - samo su neka od pitanja na koje precizne odgovore u brojkama donosi novi (i slikoviti) gradski vodič.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Paljenjem prve svijeće počeo advent u Slavonskom Brodu

  Božićna bajka

  Paljenjem prve svijeće počeo advent u Slavonskom Brodu

  1.12.2018. | 18:40
  "Nastojmo kroz ovih 25 dana pomoći svima onima koji su potrebi. Neka svatko od nas bude ona četvrta svijeća, svijeća nade. Budimo nada za sve one koji su ju možda izgubili i pomozimo jedni drugima kako bi nam svima bilo bolje."
  "Nastojmo kroz ovih 25 dana pomoći svima onima koji su potrebi. Neka svatko od nas bude ona četvrta svijeća, svijeća nade. Budimo nada za sve one koji su ju možda izgubili i pomozimo jedni drugima kako bi nam svima bilo bolje."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Usvojen brodski proračun 'težak' 371 milijun kuna

  'Za' 14, 'protiv' sedam, 'uzdržan' jedan

  Usvojen brodski proračun 'težak' 371 milijun kuna

  30.11.2018. | 16:00
  - Ponavljamo iste postupke, a očekujemo drugačije rezultate. Upravo se tako definira ludost. - komentirao je HDZ-ov gradski vijećnik novi proračun Grada Slavonskog Broda. Za kakve će sve 'ludosti' biti izdvojen novac građana u narednoj godini, pročitajte u nastavku.
  - Ponavljamo iste postupke, a očekujemo drugačije rezultate. Upravo se tako definira ludost. - komentirao je HDZ-ov gradski vijećnik novi proračun Grada Slavonskog Broda. Za kakve će sve 'ludosti' biti izdvojen novac građana u narednoj godini, pročitajte u nastavku.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Božićna bajka 2018. u Slavonskom Brodu

  Detaljan program svih događanja

  Božićna bajka 2018. u Slavonskom Brodu

  30.11.2018. | 15:40
  Evo detaljnog popisa svih programa sa satnicom održavanja koji su organizirani u povodu manifestacije Božićna bajka u Slavonskom Brodu.
  Evo detaljnog popisa svih programa sa satnicom održavanja koji su organizirani u povodu manifestacije Božićna bajka u Slavonskom Brodu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnica zatražila neka se gradonačelnik ogradi od SBplus-a

  Današnje aktualno prijepodne

  Vijećnica zatražila neka se gradonačelnik ogradi od SBplus-a

  30.11.2018. | 14:30
  Aktualno je prijepodne sjednice Gradskog vijeća proteklo burno kao i uvijek. Oporbeni su vijećnici imali 'hrpu' prigovora zbog kršenja poslovnika, a predsjednik Stribor Valenta pokušao se obraniti od napada. Kao što inače rijetko koja sjednica, bilo da se radi o Gradskom vijeću i
  Aktualno je prijepodne sjednice Gradskog vijeća proteklo burno kao i uvijek. Oporbeni su vijećnici imali 'hrpu' prigovora zbog kršenja poslovnika, a predsjednik Stribor Valenta pokušao se obraniti od napada. Kao što inače rijetko koja sjednica, bilo da se radi o Gradskom vijeću i
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatan gradski prijevoz za pojedine skupine građana

  Vrijeme je za prijave

  Besplatan gradski prijevoz za pojedine skupine građana

  29.11.2018. | 11:00
  Umirovljenici, starije osobe bez primanja, ali i dobrovoljni darivatelji krvi i u narednoj će godini imati subvencioniran gradski prijevoz. Sve što trebaju učiniti kako bi ostvarili to pravo je ispuniti obrazac i, zajedno s ostalom dokumentacijom, dostaviti ga Gradu Slavonskom Br
  Umirovljenici, starije osobe bez primanja, ali i dobrovoljni darivatelji krvi i u narednoj će godini imati subvencioniran gradski prijevoz. Sve što trebaju učiniti kako bi ostvarili to pravo je ispuniti obrazac i, zajedno s ostalom dokumentacijom, dostaviti ga Gradu Slavonskom Br
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će ove zime imati još jedno klizalište

  Novost

  Brođani će ove zime imati još jedno klizalište

  28.11.2018. | 18:30
  Na brodskom Korzu već nekoliko dana postavljaju klizalište koje ljubitelji ove zimske aktivnosti željno iščekuju. No, Slavonski Brod će ove sezone dobiti još jedno klizalište. Evo i gdje.
  Na brodskom Korzu već nekoliko dana postavljaju klizalište koje ljubitelji ove zimske aktivnosti željno iščekuju. No, Slavonski Brod će ove sezone dobiti još jedno klizalište. Evo i gdje.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Popunjeni svi novoizgrađeni stanovi za mlade

  Grad ovom mjerom potiče i doseljavanje

  Popunjeni svi novoizgrađeni stanovi za mlade

  28.11.2018. | 11:10
  Pred same će blagdane još šest mladih slavonskobrodskih obitelji moći useliti u novoizgrađene gradske stanove namijenjene onima do 45 godina starosti koji još nisu riješili stambeno pitanje. Među njima su, nakon što je Grad u trećem krugu proširio uvjete natječaja, sada i samohra
  Pred same će blagdane još šest mladih slavonskobrodskih obitelji moći useliti u novoizgrađene gradske stanove namijenjene onima do 45 godina starosti koji još nisu riješili stambeno pitanje. Među njima su, nakon što je Grad u trećem krugu proširio uvjete natječaja, sada i samohra
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Srbi zainteresirani za primjere dobre prakse Slav. Broda

  EU projekti

  Srbi zainteresirani za primjere dobre prakse Slav. Broda

  27.11.2018. | 18:15
  Kako je Slavonski Brod jedan od gradova koji će ostvariti značajne razvojne projekte i kroz ITU mehanizam, delegaciju Republike Srbije posebno je zanimalo i ovo područje.
  Kako je Slavonski Brod jedan od gradova koji će ostvariti značajne razvojne projekte i kroz ITU mehanizam, delegaciju Republike Srbije posebno je zanimalo i ovo područje.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Proračunom najavljeni veliki projekti za Slavonski Brod

  Nagodinu 80 milijuna više za investicije

  Proračunom najavljeni veliki projekti za Slavonski Brod

  27.11.2018. | 10:20
  Veliki dio proračunskog novca za sljedeću godinu, otići će na velike projekte poput izgradnje inovacijskog inkubatora, obnove Tvrđave i opremanje Kuće tambure, otvaranja trećeg reciklažnog dvorišta, sortirnice i kompostane, obnove rodne kuće Đure Đakovića i slično. Isto tako, pre
  Veliki dio proračunskog novca za sljedeću godinu, otići će na velike projekte poput izgradnje inovacijskog inkubatora, obnove Tvrđave i opremanje Kuće tambure, otvaranja trećeg reciklažnog dvorišta, sortirnice i kompostane, obnove rodne kuće Đure Đakovića i slično. Isto tako, pre
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li Grad nabaviti kombi vozila za brodske sportaše?

  Pitamo gradske vijećnike i čitatelje

  Treba li Grad nabaviti kombi vozila za brodske sportaše?

  25.11.2018. | 8:15
  Brojni gradovi u Hrvatskoj su nabavili takva vozila za potrebe svojih sportskih, i drugih, udruga te uz vrlo jasne kriterije i uvjete omogućili korištenje istih što je za posljedicu imalo financijsko rasterećenje udruga, ali i kvalitetniji rad.
  Brojni gradovi u Hrvatskoj su nabavili takva vozila za potrebe svojih sportskih, i drugih, udruga te uz vrlo jasne kriterije i uvjete omogućili korištenje istih što je za posljedicu imalo financijsko rasterećenje udruga, ali i kvalitetniji rad.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Primaju li gradski vijećnici previsoku naknadu za svoj rad?

  Možda bude: nova godina - nova pravila

  Primaju li gradski vijećnici previsoku naknadu za svoj rad?

  24.11.2018. | 10:45
  Oko deset tisuća kuna godišnje iz gradskog se proračuna izdvaja za svakog od 25 vijećnika. Bi li na njihove naknade trebala utjecati aktivnost, kao i broj dolazaka odnosno napuštanja sjednica, pitanje je na koje bi, vjerujemo, većina građana koje predstavljaju odgovorila potvrdno
  Oko deset tisuća kuna godišnje iz gradskog se proračuna izdvaja za svakog od 25 vijećnika. Bi li na njihove naknade trebala utjecati aktivnost, kao i broj dolazaka odnosno napuštanja sjednica, pitanje je na koje bi, vjerujemo, većina građana koje predstavljaju odgovorila potvrdno
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko će Grad sljedeće godine uložiti u uljepšavanje ulica?

  Aktualne teme za kraj godine

  Koliko će Grad sljedeće godine uložiti u uljepšavanje ulica?

  23.11.2018. | 19:35
  Kraj godine 'na repertoar' stavlja dobro poznate teme rasprave vijećnika na gradskim sjednicama - koliko će i na što biti potrošen novac iz proračuna za sljedeću godinu te kakvi su radovi u planu na ulicama Slavonskog Broda.
  Kraj godine 'na repertoar' stavlja dobro poznate teme rasprave vijećnika na gradskim sjednicama - koliko će i na što biti potrošen novac iz proračuna za sljedeću godinu te kakvi su radovi u planu na ulicama Slavonskog Broda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad je osigurao Božićnice za umirovljenike

  I ove godine

  Grad je osigurao Božićnice za umirovljenike

  20.11.2018. | 13:05
  U tijeku je podnošenje prijava umirovljenika za isplatom ovogodišnje Božićnice.
  U tijeku je podnošenje prijava umirovljenika za isplatom ovogodišnje Božićnice.