Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 26.9.2018. u 13:10
Prikaza: 2949
|
Autor: AP/SBplus

Završen Aktualni sat Gradskog vijeća

"Svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste oporba'

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

– Gradonačelniku je važno da se projektira, a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je vijećnica Dizdar Grgurević u raspravi o stanovima za mlade nazvavši ih "gradonačelnikovim stanovima". "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

 13.40 sati:

 

U nastavku sjednice usvojena su Izvješća o radu i financijska izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine, a vezano za to prisutni ravnatelji ustanova odgovarali su na postavljena pitanja vijećnika. Tako su uz pohvale za rad od strane pojedinih vijećnika, usvojena izvješća za Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić i Dječji vrtić Potjeh. Prihvaćena su izvješća Gradske knjižnice, Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, za Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanovu za gospodarenje športskim objektima i naposljetku za Hrvatski institut za povijest –Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje. Izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj ove godine usvojeno je, a jednako tako i polugodišnji Izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu. 

Zasigurno jedna od važnijih točaka dnevnog reda bilo je Izvješće o radu gradonačelnika grada Slavonskog Broda. Gradonačelnik Mirko Duspara u svom Izvješću za prvu polovinu ove godine prezentirao je aktualne i završene projekte te protokolarne aktivnosti u kojima je sudjelovao, a izvješće je potom usvojeno. Nadalje, vijećnicima je predstavljena Informacija o analizi financijskog stanja i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda te je usvojen prijedlog Lokalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda za period od 2018. do 2022. godine.

Tijekom rasprave o radu ustanova u Vlasništvu grada, sjednicu su napustili oporbeni vijećnici i to nakon što im predsjednik vijeća nije dao stanku koju su tražili nakon što su sa sjednice, odlukom predsjednika Vijeća Stribora Valente, udaljeni vijećnici Slavica Lemaić, Boro Grubišić i Tomislav Tekić. Vijećnici su udaljeni tijekom rasprave o incidentu koji se zbio za vrijeme stanke za ručak, a tijekom koje su, navodno, vijećnici Lemaić i Grubišić izvrijeđali uposlenicu Gradske uprave zbog čega su uposelnici naknadno reagirali i priopćenjem.

 

 12.31 sati: 

 Izvješća o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine (08 - Izvjesce_Brod_plin_2017.pdf,09 - izvjesce_Brod_plin_sijecanj_lipanj_2018.pdf;10 - Izvjesce_vodovod_2017.pdf,11 - Izvjesce_vodovod_sijecanj_lipanj_2018.pdf;12 - Izvjesce_komunalac_2017.pdf,13 - Izvjesce_komunalac_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 14 - Izvjesce_Razvojna_2017.pdf,15 - Izvjesce_Razvojna_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 16 - Izvjesce_Brod_turist_2017.pdf,17 - Izvjesce_Brod_turist_sijecanj_lipanj_2018.pdf) prihvaćena su većinom vijećničkih glasova.

Izvješća o Posavskoj Hrvatskoj i Lasici (18 - Izvjesce_Lasica_2017.pdf,19 - Izvjesce_Lasica_sijecanj_lipanj_2018.pdf) nisu prihvaćena većinom vijećničkih glasova.

10.10 sati:

Točno u 9 sati započela je sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda, kojoj su nazočna 22 vijećnika. Nakon usvajanja dnevnog reda, uslijedio je Aktualni sat. Evo nekih od današnjih pitanja vijećnika:

Tomislav Tekić(HDZ):

1. Što je s kućom Đure Đakovića u Varošu koja u stanju u kojem se nalazi predstavlja prijetnju za djecu i prolaznike?

2. Zašto T.D. Brodin nije uvršteno u točku izvješća trgovačkih društava grada?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Kuća je pod zaštitom Ministarstva kulture pa dinamika rada ovisi o njima. Prostor je bio ograđen, nedavno se dio kuće urušio. Izgradnja je 1,4 milijun kuna i projekt je kandidiran prema eu fondovima.

2. Brodin je bio u fazi likvidacije, likvidiran je i više ne postoji te zato nema izvješća.

Boro Grubišić, vijećnik Gradskog vijeća:

1. Postoji li tužba Trgovačkog lanca Lidl prema Gradu Slavonskom Brodu?

2. 'Pao' je natječaj za javni prijevoz u Slavonskom Brodu, pa me zanima u kojoj je fazi ponavljanje natječaja?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Ne znam zašto bi nas Lidl tužio. Mislim može nas on tužiti, ali ne vidim razloga.

2. Da natječaj je pao, ali je u pripremi novi koji će biti raspisan uskoro.

Slavica Lemaić, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Koliko će koštati stadion NK Marsonije i kako ga kanite raditi? Imate li i kakva je studija isplativosti ovog projekta?

2. Na jednom portalu objavljeno je pismo ponude kineskom investitoru u kojem ste mu ponudili zonu Jelas koja ima tek 89 hektara, a oni su tražili 136 hektara. Svjesno ste ih obmanuli.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Stadion Marsonie gradit ćemo u etapama i kako bude bilo potrebe i sukladno napretku kluba prema prvoj ligi. Financirat ćemo to iz naših sredstava jer EU ne gradi stadione nigdje pa ni kod nas.

2. Što se tiče kineske tvrtke, obavili smo kontakte s njima. To zemljište je u vlasništvu RH-a, ali vjerujemo da bi, kao što to čine u drugim sredinama, sporno zemljište pokloniti gradu. A i da ga ne poklone vjerojatno bi i njima bio u interesu da imaju takvog investitora. Što se tiče toga da smo im rekli u zoni na Jelasu omogućiti 136 potrebnih hektara, a da – kako kažete – zona ima tek nešto više od 89 hektara - moram kazati da se ona može širiti u svom južnom dijelu.

Vijećnica Lemaić iskazala je nezadovoljstvo dobivenim odgovorima te je, uz ostalo, kazala kako je neodgovorno krenuti u jedan veliki projekt kakav je izgradnja stadiona bez studije izvedivosti i uopće krenuti u jedan višemilijunski projekt u trenutku kada je gospodarski razvoj 'na koljenima' zbog čega mladi odlaze s ovih prostora.

Adela Kovačević (HDZ):

1. Udruga "Veselo dvorište" pokrenula je projekt kastracije mačaka i pasa na području grada. U 2017. dobili su sredstva od 30 tisuća kuna. Jesu li im sredstva isplaćena?

2. Zašto nema linije Javnog gradskog prijevoza kroz Ulicu Vida Došena?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Prošle godine nisu ni obavili kastraciju, a ove godine sredstva su im isplaćena.

2. Kroz Ulicu Vida Došena nikada nije ni planiran prijevoz.

Sandra Livia Maduna (HDZ):

1. Zašto Grad Brod nije na ljestvici 128 najboljih gradova u zemlji? Zašto nismo tu i kada ćemo to doživjeti?

2. Prema statistici posljednjih pet godina najviše EU sredstva povukli su Lipik, Pleternica, Osijek, Virovitica, Županja i Osjijek. Slavonskog Broda ni na mapi, a ja se pitam do kada će to tako biti.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Zanimljivo je da smo s većinom tih gradova u istom rangu ili čak i bolji. Primjerice od nekih gradova smo tri puta više uložili u projekte škola i vrtića. I dok su neki za, primjerice, projekte Helping i Lunch paket dobili sredstva EU mi smo to sami osigurali.

Od EU sredstva dobili smo, uz ostalo, za energetsku obnova OŠ Antun Mihanović više od 6 milijuna kuna, za OŠ Blaž Tadijanović tri milijuna, Kuću tambure 23 milijuna kuna, program produženog boravka za romsku nacionalnu manjinu 1,6 milijuna kuna, Malu barutanu 200 tisuća kuna, izgradnju kružnog toka Budakova-Kumičićeva – koji je završen - 500 tisuća kuna, vrtić u Kažotićevoj – koji se treba graditi - 600 tisuća kuna, nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada preko 6 milijuna kuna…To je samo dio od ukupno oko 69 milijuna kuna EU sredstava. Prošli smo iu ITU mehanizam sa 31 milijuna eura,

Emina Berbić Kolar, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Jesu li učinjeni pomaci da bi djeca dobivala svježiju užinu u školama?

2. Brodsko kolo u odnosu na Vinkovačke jeseni i Đakovačke vezove, trebalo bi dobiti neke nove ljude i ideje kako bi bilo dovedeno na razinu koju ta manifestacija zaslužuje.

Dubravka Marković, pročelnica:

1. U dogovoru sa školama napravljen je jelovnik prema kojem bi djeca trebala imati peciva sa cjelovitim žitaricama, primjerice i žgance gdje je to moguće. Prehrana je krenula i vidjet ćemo sada s dobavljačem je li u prvih mjesec dana udovoljio.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Što se tiče Brodskog kola moramo naći kuma, jer ako su HEP i HŠ pokrovitelji u Vinkovcima i Đakovu onda mogu biti i našem Brodskom kolu. Tamo je cijeli državni vrh, a kod nas smo tek jednom jedva namolili jednog predstavnika države da dođe na Brodsko kolo. Slažem se s Vama da treba ići i na neke ljude s više i kvalitetnije ideje jer to ova manifestacija zaslužuje.

Karmen Dizdar Grgurević, gradska vijećnica:

1. Zašto je raspisan novi natječaj za gradske stanove za mlade u Došenovoj ulici, kad je pola stanova ostalo prazno?

2. Navedite nam imena medija koji od Grada dobivaju sredstva temeljem ugovora, narudžbenica i donacija, kao i iznose koje dobivaju?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Mi smo poznati kao Uprava koja ne daje novac lagano, ali dobit ćete odgovor pismenim putem.

2. Ne bih se složio da su gradski stanovi loše osmišljen program. Jedinstven je u zemlji. Gradimo ih na dostupnoj lokaciji. Stanovi koji nisu iznajmljeni garantiram da će biti.

U replici vijećnica Dizdar Grgurević iskazala je nezadovoljstvo gradonačelnikovim odgovorom te je navela da je Sildi dano 36 tisuća kuna, Udruzi SBplus 75 tisuća kuna, portalu 1 i portalu 2 po 28 tisuća kuna, a za medijsko praćenje i analizu 120 tisuća kuna. Vezano uz stanove za mlade, kazala je vijećnica Grgurević, puno su bolja rješenja POS-ovi stanovi. – Gradonačelniku je važno da se projektira a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je Dizdar Grgurević dodavajući kako su POS-ovi stanovi ikvalitetniji i jeftiniji od 'gradonačelnikovih stanova. "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

Anita Holub (HDZ):

Ima li SDP Klub vijećnika u Gradskom vijeću Slavonskog Broda? To je pitanje koje sam već četiri puta postavila predsjedniku vijeća zbog kojeg sam bila i udaljavana. A kako nisam dobila odogovor od predsjednika vijeća pokušavam to doznati od Vas. Riječ je o čisto tehničkom pitanju kako bi rad sjednica protekao u kvalitetnijem tonu.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda: 

Ako već pitanje postavljate meni onda mogu reći da o tome ima li neka stranka klub ili ne u vijeću ne remeti njegov rad. To može značiti tek ako netko nema klub da će manje pričati.

SLAVONSKI BROD - Za gradske vijećnike Slavonskog Brod  završava ljetna stanka. Naime, danas će,u 9 sati, ponovno sjesti u vijećničke klupe kako bi održali 9. sjednicu Gradskog vijeća, za koju je predložen dnevni red od 13 točaka. Među njima bit će i izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu grada, kao i ustanova. Vijećnici će na devetoj sjednici vijeća, čiji je početak u deve sati, raspravljati i o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna za 2018. godinu te o izvješću gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine.

Dnevni red uobičajeno će započeti aktualnim prijepodnevom.

1. Aktualno prijepodne

2. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine:

3. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine:

4. Izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine

5. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu

6. Izvješće gradonačelnika Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

7. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

8. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda u 2018. godini

9. Prijedlog Odluke o izgledu službene odore te izgledu i sadržaju službene iskaznice i značke komunalnog redara

10. Informacija o stanju i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda

11. Lokalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda od 2018. do 2022. godine

12. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

13. Odluka o komunalnoj infrastrukturi Grada Slavonskog Broda i njezinom pravnom statusu

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Kradezej_zna

  Kradezej_zna

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:18

  1

  Šta kaže dipl.advokat od Teslića?
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:07

  2

  To gradonačelničku samo ribaj te vijećnik. Nisu naučili siušati istinu pa im je teško Mladež će uskoro postati starež. Jesu jadni Pero mijenja pod hitno odvedi Dubravka i Slavka ako treba iŽarka a Slavicu u mirovinu žena ne zna sta više priča
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:01

  3

  Dragi Bože jel je teško biti oporba u Brodu, ništa ti ne valja, sve je loše. Naučili ste biti na vlasti pa vam je sad teško. Mogli ste naći pametnije adz vijećnik ovakvo ste poslali vijećnik koji nemaju vezu s vezom jadna djeca pući će ko sijalica ako dugo ostanu viječnici

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dobar dan. Inspekcija. Došli smo u nadzor.'

  Prijaviti ili ne

  'Dobar dan. Inspekcija. Došli smo u nadzor.'

  15.2.2019. | 14:30
  - Gospođo pričekajte malo. Molim Vas uzmite račun - obratila se jutros trgovkinja jednoj gospođi, u pekarnici u koju sam i sama ušla. - Ma nema veze, ne treba mi račun - odgovorila je gospođa, ali na opetovanu zamolbu djevojke iza pulta račun je ipak uzela.
  - Gospođo pričekajte malo. Molim Vas uzmite račun - obratila se jutros trgovkinja jednoj gospođi, u pekarnici u koju sam i sama ušla. - Ma nema veze, ne treba mi račun - odgovorila je gospođa, ali na opetovanu zamolbu djevojke iza pulta račun je ipak uzela.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Priliku vam nudi Gradska uprava, a oglas je još aktivan

  Tražite posao

  Priliku vam nudi Gradska uprava, a oglas je još aktivan

  15.2.2019. | 13:00
  Novi oglas za prijem osobe koja bi mogla raditi u Gradskoj upravi Slavonskog Broda raspisan je jučer, a evo do kada se primaju prijave zainteresiranih kandidata.
  Novi oglas za prijem osobe koja bi mogla raditi u Gradskoj upravi Slavonskog Broda raspisan je jučer, a evo do kada se primaju prijave zainteresiranih kandidata.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad nastavlja pomagati mladim obiteljima

  Oprema za prvo dijete u obitelji

  Grad nastavlja pomagati mladim obiteljima

  15.2.2019. | 11:20
  Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, poručuju iz Gradske uprave.
  Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, poručuju iz Gradske uprave.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo četiri milijarde kuna za poljoprivrednike

  Ministarstvo poljoprivrede

  Gotovo četiri milijarde kuna za poljoprivrednike

  15.2.2019. | 10:45
  "U ožujku nastavljamo s isplatom prve rate te će biti isplaćeno 400 milijuna kuna poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13). U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju, a u
  "U ožujku nastavljamo s isplatom prve rate te će biti isplaćeno 400 milijuna kuna poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13). U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju, a u
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pronašao šest granata

  Oružja još uvijek ima i previše

  Pronašao šest granata

  14.2.2019. | 10:40
  Čisteći kuću pronašao šest granata te je odmah pozvao policiju.
  Čisteći kuću pronašao šest granata te je odmah pozvao policiju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreće obnova slavonskobrodske bolnice

  Uz stipendiranje studenata medicine

  Kreće obnova slavonskobrodske bolnice

  13.2.2019. | 10:45
  Ukupna vrijednost energetske obnove Opće bolnice u SB iznosi preko 41 milijun kuna, a iz županije najavljuju i natječaj za stipendiranje studenata medicine čije bi stipendije trebale biti nešto veće nego li stipendije studenata ostalih fakulteta.
  Ukupna vrijednost energetske obnove Opće bolnice u SB iznosi preko 41 milijun kuna, a iz županije najavljuju i natječaj za stipendiranje studenata medicine čije bi stipendije trebale biti nešto veće nego li stipendije studenata ostalih fakulteta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Država rasprodaje zemljišta u Slavonskom Brodu

  Ne žele udovoljiti zahtjevu Grada

  Država rasprodaje zemljišta u Slavonskom Brodu

  12.2.2019. | 17:35
  Mada se radi o dijelu grada od iznimne gospodarske važnosti, zemljišta koja imaju potencijal postati poduzetnička zona, država ne želi darovati Gradu Slavonskom Brodu, nego će ih ponuditi na prodaju.
  Mada se radi o dijelu grada od iznimne gospodarske važnosti, zemljišta koja imaju potencijal postati poduzetnička zona, država ne želi darovati Gradu Slavonskom Brodu, nego će ih ponuditi na prodaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Priznanje za transparentnost u komunikaciji

  Hrvatska zajednica županija

  Priznanje za transparentnost u komunikaciji

  12.2.2019. | 12:25
  Županije su, prema istraživanju Instituta za javne financije, najtransparentnije među jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a „Otvoreni proračun" po prvi je puta građanima omogućio uvid u financijsko poslovanje jedne razine samouprave vlasti i to u stvarnom vremenu.
  Županije su, prema istraživanju Instituta za javne financije, najtransparentnije među jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a „Otvoreni proračun" po prvi je puta građanima omogućio uvid u financijsko poslovanje jedne razine samouprave vlasti i to u stvarnom vremenu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Predložite kandidate za gradske laureate

  Javna priznanja i nagrade

  Predložite kandidate za gradske laureate

  12.2.2019. | 12:15
  Uz prijavu ili prijedlog za dodjelu javnog priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda predlagatelji su dužni obrazložiti prijedlog, prikupiti i priložiti sve potrebne podatke i dokumentaciju.
  Uz prijavu ili prijedlog za dodjelu javnog priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda predlagatelji su dužni obrazložiti prijedlog, prikupiti i priložiti sve potrebne podatke i dokumentaciju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski policajci Kristini donirali nova kolica

  Kako smo i najavili

  Brodski policajci Kristini donirali nova kolica

  12.2.2019. | 12:00
  Unatoč tome što su ukradena kolica pronađena, brodski policajci su svoje obećanje ispunili. Kristini su načelnik Policijske postaje Slavonski Brod Mario Vujić i djelatnik Marijan Sojčić donirali nova kolica i uručili ih joj. - Dečki veliko Vam hvala od srca - poručila je Kristina
  Unatoč tome što su ukradena kolica pronađena, brodski policajci su svoje obećanje ispunili. Kristini su načelnik Policijske postaje Slavonski Brod Mario Vujić i djelatnik Marijan Sojčić donirali nova kolica i uručili ih joj. - Dečki veliko Vam hvala od srca - poručila je Kristina
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Manje liste čekanja i zapošljavanje 50 osoba

  Uskoro grade novi Dom za starije

  Manje liste čekanja i zapošljavanje 50 osoba

  12.2.2019. | 11:00
  - Ovaj projekt je od velike važnosti za Slavonski Brod tim više jer je našim sugrađanima treće životne dobi nužna bolja skrb. Činjenica je kako su liste čekanja za trenutno dostupne domove duge te da mnogi naši stariji sugrađani godinama čekaju ne bi li dobili mjesto u domu. Izgr
  - Ovaj projekt je od velike važnosti za Slavonski Brod tim više jer je našim sugrađanima treće životne dobi nužna bolja skrb. Činjenica je kako su liste čekanja za trenutno dostupne domove duge te da mnogi naši stariji sugrađani godinama čekaju ne bi li dobili mjesto u domu. Izgr
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novčana zahvala za promociju Slavonskog Broda

  Mali 'veleposlanici'

  Novčana zahvala za promociju Slavonskog Broda

  11.2.2019. | 12:15
  - Bilo je jako emotivno. Vježbali smo puno i naporno, a na kraju se sve isplatilo. Prvo nismo mogli vjerovati da smo uspjeli, a onda smo plakali od sreće - kazala je Leona.
  - Bilo je jako emotivno. Vježbali smo puno i naporno, a na kraju se sve isplatilo. Prvo nismo mogli vjerovati da smo uspjeli, a onda smo plakali od sreće - kazala je Leona.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpisani ugovori za Program usavršavanja managera

  PUMA

  Potpisani ugovori za Program usavršavanja managera

  11.2.2019. | 12:10
  Program usavršavanja managera PUMA na najbolji način doprinosi razvoju gospodarstva i poduzetničke klime, prepoznajući specifične teme prisutne u praksi određenih tvrtki i podneblja.
  Program usavršavanja managera PUMA na najbolji način doprinosi razvoju gospodarstva i poduzetničke klime, prepoznajući specifične teme prisutne u praksi određenih tvrtki i podneblja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Stvaramo centar kulture Slavonije i Baranje'

  Mirko Duspara:

  'Stvaramo centar kulture Slavonije i Baranje'

  11.2.2019. | 11:10
  - Mislim da ćemo, kroz sadržaje koje smo predvidjeli, i uspjeti u tom naumu - najavio je gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara na današnjoj svečanosti potpisivanja ugovora o rekonstrukciji prostora u koji će preseliti Muzej tambure.
  - Mislim da ćemo, kroz sadržaje koje smo predvidjeli, i uspjeti u tom naumu - najavio je gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara na današnjoj svečanosti potpisivanja ugovora o rekonstrukciji prostora u koji će preseliti Muzej tambure.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreću radovi na Slavonskoj notnoj bajki

  Svečano potpisivanje ugovora

  Kreću radovi na Slavonskoj notnoj bajki

  9.2.2019. | 21:00
  Trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 27.372.625,00 kuna, a iznos EU sufinanciranja je 85 posto, odnosno 23.266.731,25 kuna, dok se ostatak od 15 posto sredstava o
  Trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 27.372.625,00 kuna, a iznos EU sufinanciranja je 85 posto, odnosno 23.266.731,25 kuna, dok se ostatak od 15 posto sredstava o
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stavovi mladih o budućnosti u Hrvatskoj nisu optimistčni

  Hoće li itko ostati?

  Stavovi mladih o budućnosti u Hrvatskoj nisu optimistčni

  9.2.2019. | 18:05
  Da bi ostali u Hrvatskoj, mladi žele poslovnu i stambenu sigurnost, veće šanse za napredovanje ali i, primjerice, 'smanjenje nepravde i nazadovanja društva'.
  Da bi ostali u Hrvatskoj, mladi žele poslovnu i stambenu sigurnost, veće šanse za napredovanje ali i, primjerice, 'smanjenje nepravde i nazadovanja društva'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Djelatnici Centra 112 trebaju pratiti i TV serije

  Ako bi sudili po pozivima

  Djelatnici Centra 112 trebaju pratiti i TV serije

  9.2.2019. | 16:15
  Rekreativnom utrkom, posvećenom teško oboljelom Tihomiru Blaževiću, danas je u Slavonskom Brodu obilježen Dan broja 112 koji su na području Brodsko-posavske županije, tijekom protekle godine, građani okrenuli 35 tisuća. A pitanja je bilo svakakvih, od zlonamjernih do onih koja sp
  Rekreativnom utrkom, posvećenom teško oboljelom Tihomiru Blaževiću, danas je u Slavonskom Brodu obilježen Dan broja 112 koji su na području Brodsko-posavske županije, tijekom protekle godine, građani okrenuli 35 tisuća. A pitanja je bilo svakakvih, od zlonamjernih do onih koja sp
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad i dalje želi graditi sportsku dvoranu od 10 mil kn

  Treća sreća

  Grad i dalje želi graditi sportsku dvoranu od 10 mil kn

  8.2.2019. | 21:00
  Zašto je gradska uprava raspisala i treći natječaj za gradnju istoga objekta provjerili smo kod Damira Klaića, pročelnika Upravog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša
  Zašto je gradska uprava raspisala i treći natječaj za gradnju istoga objekta provjerili smo kod Damira Klaića, pročelnika Upravog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenike je zanimalo koje su obveze županijskih dužnosnika

  Posjetili Brodsko-posavsku županiju

  Učenike je zanimalo koje su obveze županijskih dužnosnika

  8.2.2019. | 16:00
  Učenike je ipak najviše zanimalo koje su dužnosti, obveze i ovlasti županijskih dužnosnika, stoga im je zamjenik Mirković ukratko pojasnio sve prednosti i mane ovih funkcija.
  Učenike je ipak najviše zanimalo koje su dužnosti, obveze i ovlasti županijskih dužnosnika, stoga im je zamjenik Mirković ukratko pojasnio sve prednosti i mane ovih funkcija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako tražite posao možda je ovo prilika za vas

  Vrijedi pokušati

  Ako tražite posao možda je ovo prilika za vas

  7.2.2019. | 19:30
  Ako ste u potrazi za poslom možda je ovaj raspisani oglas prilika za vas. Evo detalja vezanih uz oglas i radno mjesto te rokove prijave.
  Ako ste u potrazi za poslom možda je ovaj raspisani oglas prilika za vas. Evo detalja vezanih uz oglas i radno mjesto te rokove prijave.