Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 26.9.2018. u 13:10
Prikaza: 2784
|
Autor: AP/SBplus

Završen Aktualni sat Gradskog vijeća

"Svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste oporba'

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

– Gradonačelniku je važno da se projektira, a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je vijećnica Dizdar Grgurević u raspravi o stanovima za mlade nazvavši ih "gradonačelnikovim stanovima". "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

 13.40 sati:

 

U nastavku sjednice usvojena su Izvješća o radu i financijska izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine, a vezano za to prisutni ravnatelji ustanova odgovarali su na postavljena pitanja vijećnika. Tako su uz pohvale za rad od strane pojedinih vijećnika, usvojena izvješća za Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić i Dječji vrtić Potjeh. Prihvaćena su izvješća Gradske knjižnice, Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, za Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanovu za gospodarenje športskim objektima i naposljetku za Hrvatski institut za povijest –Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje. Izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj ove godine usvojeno je, a jednako tako i polugodišnji Izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu. 

Zasigurno jedna od važnijih točaka dnevnog reda bilo je Izvješće o radu gradonačelnika grada Slavonskog Broda. Gradonačelnik Mirko Duspara u svom Izvješću za prvu polovinu ove godine prezentirao je aktualne i završene projekte te protokolarne aktivnosti u kojima je sudjelovao, a izvješće je potom usvojeno. Nadalje, vijećnicima je predstavljena Informacija o analizi financijskog stanja i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda te je usvojen prijedlog Lokalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda za period od 2018. do 2022. godine.

Tijekom rasprave o radu ustanova u Vlasništvu grada, sjednicu su napustili oporbeni vijećnici i to nakon što im predsjednik vijeća nije dao stanku koju su tražili nakon što su sa sjednice, odlukom predsjednika Vijeća Stribora Valente, udaljeni vijećnici Slavica Lemaić, Boro Grubišić i Tomislav Tekić. Vijećnici su udaljeni tijekom rasprave o incidentu koji se zbio za vrijeme stanke za ručak, a tijekom koje su, navodno, vijećnici Lemaić i Grubišić izvrijeđali uposlenicu Gradske uprave zbog čega su uposelnici naknadno reagirali i priopćenjem.

 

 12.31 sati: 

 Izvješća o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine (08 - Izvjesce_Brod_plin_2017.pdf,09 - izvjesce_Brod_plin_sijecanj_lipanj_2018.pdf;10 - Izvjesce_vodovod_2017.pdf,11 - Izvjesce_vodovod_sijecanj_lipanj_2018.pdf;12 - Izvjesce_komunalac_2017.pdf,13 - Izvjesce_komunalac_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 14 - Izvjesce_Razvojna_2017.pdf,15 - Izvjesce_Razvojna_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 16 - Izvjesce_Brod_turist_2017.pdf,17 - Izvjesce_Brod_turist_sijecanj_lipanj_2018.pdf) prihvaćena su većinom vijećničkih glasova.

Izvješća o Posavskoj Hrvatskoj i Lasici (18 - Izvjesce_Lasica_2017.pdf,19 - Izvjesce_Lasica_sijecanj_lipanj_2018.pdf) nisu prihvaćena većinom vijećničkih glasova.

10.10 sati:

Točno u 9 sati započela je sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda, kojoj su nazočna 22 vijećnika. Nakon usvajanja dnevnog reda, uslijedio je Aktualni sat. Evo nekih od današnjih pitanja vijećnika:

Tomislav Tekić(HDZ):

1. Što je s kućom Đure Đakovića u Varošu koja u stanju u kojem se nalazi predstavlja prijetnju za djecu i prolaznike?

2. Zašto T.D. Brodin nije uvršteno u točku izvješća trgovačkih društava grada?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Kuća je pod zaštitom Ministarstva kulture pa dinamika rada ovisi o njima. Prostor je bio ograđen, nedavno se dio kuće urušio. Izgradnja je 1,4 milijun kuna i projekt je kandidiran prema eu fondovima.

2. Brodin je bio u fazi likvidacije, likvidiran je i više ne postoji te zato nema izvješća.

Boro Grubišić, vijećnik Gradskog vijeća:

1. Postoji li tužba Trgovačkog lanca Lidl prema Gradu Slavonskom Brodu?

2. 'Pao' je natječaj za javni prijevoz u Slavonskom Brodu, pa me zanima u kojoj je fazi ponavljanje natječaja?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Ne znam zašto bi nas Lidl tužio. Mislim može nas on tužiti, ali ne vidim razloga.

2. Da natječaj je pao, ali je u pripremi novi koji će biti raspisan uskoro.

Slavica Lemaić, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Koliko će koštati stadion NK Marsonije i kako ga kanite raditi? Imate li i kakva je studija isplativosti ovog projekta?

2. Na jednom portalu objavljeno je pismo ponude kineskom investitoru u kojem ste mu ponudili zonu Jelas koja ima tek 89 hektara, a oni su tražili 136 hektara. Svjesno ste ih obmanuli.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Stadion Marsonie gradit ćemo u etapama i kako bude bilo potrebe i sukladno napretku kluba prema prvoj ligi. Financirat ćemo to iz naših sredstava jer EU ne gradi stadione nigdje pa ni kod nas.

2. Što se tiče kineske tvrtke, obavili smo kontakte s njima. To zemljište je u vlasništvu RH-a, ali vjerujemo da bi, kao što to čine u drugim sredinama, sporno zemljište pokloniti gradu. A i da ga ne poklone vjerojatno bi i njima bio u interesu da imaju takvog investitora. Što se tiče toga da smo im rekli u zoni na Jelasu omogućiti 136 potrebnih hektara, a da – kako kažete – zona ima tek nešto više od 89 hektara - moram kazati da se ona može širiti u svom južnom dijelu.

Vijećnica Lemaić iskazala je nezadovoljstvo dobivenim odgovorima te je, uz ostalo, kazala kako je neodgovorno krenuti u jedan veliki projekt kakav je izgradnja stadiona bez studije izvedivosti i uopće krenuti u jedan višemilijunski projekt u trenutku kada je gospodarski razvoj 'na koljenima' zbog čega mladi odlaze s ovih prostora.

Adela Kovačević (HDZ):

1. Udruga "Veselo dvorište" pokrenula je projekt kastracije mačaka i pasa na području grada. U 2017. dobili su sredstva od 30 tisuća kuna. Jesu li im sredstva isplaćena?

2. Zašto nema linije Javnog gradskog prijevoza kroz Ulicu Vida Došena?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Prošle godine nisu ni obavili kastraciju, a ove godine sredstva su im isplaćena.

2. Kroz Ulicu Vida Došena nikada nije ni planiran prijevoz.

Sandra Livia Maduna (HDZ):

1. Zašto Grad Brod nije na ljestvici 128 najboljih gradova u zemlji? Zašto nismo tu i kada ćemo to doživjeti?

2. Prema statistici posljednjih pet godina najviše EU sredstva povukli su Lipik, Pleternica, Osijek, Virovitica, Županja i Osjijek. Slavonskog Broda ni na mapi, a ja se pitam do kada će to tako biti.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Zanimljivo je da smo s većinom tih gradova u istom rangu ili čak i bolji. Primjerice od nekih gradova smo tri puta više uložili u projekte škola i vrtića. I dok su neki za, primjerice, projekte Helping i Lunch paket dobili sredstva EU mi smo to sami osigurali.

Od EU sredstva dobili smo, uz ostalo, za energetsku obnova OŠ Antun Mihanović više od 6 milijuna kuna, za OŠ Blaž Tadijanović tri milijuna, Kuću tambure 23 milijuna kuna, program produženog boravka za romsku nacionalnu manjinu 1,6 milijuna kuna, Malu barutanu 200 tisuća kuna, izgradnju kružnog toka Budakova-Kumičićeva – koji je završen - 500 tisuća kuna, vrtić u Kažotićevoj – koji se treba graditi - 600 tisuća kuna, nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada preko 6 milijuna kuna…To je samo dio od ukupno oko 69 milijuna kuna EU sredstava. Prošli smo iu ITU mehanizam sa 31 milijuna eura,

Emina Berbić Kolar, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Jesu li učinjeni pomaci da bi djeca dobivala svježiju užinu u školama?

2. Brodsko kolo u odnosu na Vinkovačke jeseni i Đakovačke vezove, trebalo bi dobiti neke nove ljude i ideje kako bi bilo dovedeno na razinu koju ta manifestacija zaslužuje.

Dubravka Marković, pročelnica:

1. U dogovoru sa školama napravljen je jelovnik prema kojem bi djeca trebala imati peciva sa cjelovitim žitaricama, primjerice i žgance gdje je to moguće. Prehrana je krenula i vidjet ćemo sada s dobavljačem je li u prvih mjesec dana udovoljio.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Što se tiče Brodskog kola moramo naći kuma, jer ako su HEP i HŠ pokrovitelji u Vinkovcima i Đakovu onda mogu biti i našem Brodskom kolu. Tamo je cijeli državni vrh, a kod nas smo tek jednom jedva namolili jednog predstavnika države da dođe na Brodsko kolo. Slažem se s Vama da treba ići i na neke ljude s više i kvalitetnije ideje jer to ova manifestacija zaslužuje.

Karmen Dizdar Grgurević, gradska vijećnica:

1. Zašto je raspisan novi natječaj za gradske stanove za mlade u Došenovoj ulici, kad je pola stanova ostalo prazno?

2. Navedite nam imena medija koji od Grada dobivaju sredstva temeljem ugovora, narudžbenica i donacija, kao i iznose koje dobivaju?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Mi smo poznati kao Uprava koja ne daje novac lagano, ali dobit ćete odgovor pismenim putem.

2. Ne bih se složio da su gradski stanovi loše osmišljen program. Jedinstven je u zemlji. Gradimo ih na dostupnoj lokaciji. Stanovi koji nisu iznajmljeni garantiram da će biti.

U replici vijećnica Dizdar Grgurević iskazala je nezadovoljstvo gradonačelnikovim odgovorom te je navela da je Sildi dano 36 tisuća kuna, Udruzi SBplus 75 tisuća kuna, portalu 1 i portalu 2 po 28 tisuća kuna, a za medijsko praćenje i analizu 120 tisuća kuna. Vezano uz stanove za mlade, kazala je vijećnica Grgurević, puno su bolja rješenja POS-ovi stanovi. – Gradonačelniku je važno da se projektira a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je Dizdar Grgurević dodavajući kako su POS-ovi stanovi ikvalitetniji i jeftiniji od 'gradonačelnikovih stanova. "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

Anita Holub (HDZ):

Ima li SDP Klub vijećnika u Gradskom vijeću Slavonskog Broda? To je pitanje koje sam već četiri puta postavila predsjedniku vijeća zbog kojeg sam bila i udaljavana. A kako nisam dobila odogovor od predsjednika vijeća pokušavam to doznati od Vas. Riječ je o čisto tehničkom pitanju kako bi rad sjednica protekao u kvalitetnijem tonu.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda: 

Ako već pitanje postavljate meni onda mogu reći da o tome ima li neka stranka klub ili ne u vijeću ne remeti njegov rad. To može značiti tek ako netko nema klub da će manje pričati.

SLAVONSKI BROD - Za gradske vijećnike Slavonskog Brod  završava ljetna stanka. Naime, danas će,u 9 sati, ponovno sjesti u vijećničke klupe kako bi održali 9. sjednicu Gradskog vijeća, za koju je predložen dnevni red od 13 točaka. Među njima bit će i izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu grada, kao i ustanova. Vijećnici će na devetoj sjednici vijeća, čiji je početak u deve sati, raspravljati i o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna za 2018. godinu te o izvješću gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine.

Dnevni red uobičajeno će započeti aktualnim prijepodnevom.

1. Aktualno prijepodne

2. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine:

3. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine:

4. Izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine

5. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu

6. Izvješće gradonačelnika Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

7. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

8. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda u 2018. godini

9. Prijedlog Odluke o izgledu službene odore te izgledu i sadržaju službene iskaznice i značke komunalnog redara

10. Informacija o stanju i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda

11. Lokalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda od 2018. do 2022. godine

12. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

13. Odluka o komunalnoj infrastrukturi Grada Slavonskog Broda i njezinom pravnom statusu

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Kradezej_zna

  Kradezej_zna

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:18

  1

  Šta kaže dipl.advokat od Teslića?
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:07

  2

  To gradonačelničku samo ribaj te vijećnik. Nisu naučili siušati istinu pa im je teško Mladež će uskoro postati starež. Jesu jadni Pero mijenja pod hitno odvedi Dubravka i Slavka ako treba iŽarka a Slavicu u mirovinu žena ne zna sta više priča
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:01

  3

  Dragi Bože jel je teško biti oporba u Brodu, ništa ti ne valja, sve je loše. Naučili ste biti na vlasti pa vam je sad teško. Mogli ste naći pametnije adz vijećnik ovakvo ste poslali vijećnik koji nemaju vezu s vezom jadna djeca pući će ko sijalica ako dugo ostanu viječnici

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolinda Grabar Kitarović u Sikirevcima je zabila autogol

  Imamo livadu:

  Kolinda Grabar Kitarović u Sikirevcima je zabila autogol

  20.10.2018. | 11:15
  Sve što trebate znati o odnosu politike i političara prema djeci, mladima te odgoju i obrazovanju zbilo se u kratkom razgovoru predsjednice države s osnovcima iz Sikirevaca, koje je tješila zato što nemaju sportsku dvoranu, zaključuje komentator tportala čiji članak prenosimo u c
  Sve što trebate znati o odnosu politike i političara prema djeci, mladima te odgoju i obrazovanju zbilo se u kratkom razgovoru predsjednice države s osnovcima iz Sikirevaca, koje je tješila zato što nemaju sportsku dvoranu, zaključuje komentator tportala čiji članak prenosimo u c
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanje kolnika dijela gradskih ulica ravno je zoni sumraka

  Započelo asfaltiranje u Zagrebačkoj

  Stanje kolnika dijela gradskih ulica ravno je zoni sumraka

  19.10.2018. | 16:15
  Po izgledu i stanju kolnika neke ulice doslovce spadaju u zonu sumraka pa stanarima ostaje samo nadati se da će 'velika' ulaganja brzo biti privedena kraju kako bi se i njihove ceste mogle zaliječiti. Bez obzira u čijoj nadležnosti bile. I nadati se kako, nakon obnove, neće biti
  Po izgledu i stanju kolnika neke ulice doslovce spadaju u zonu sumraka pa stanarima ostaje samo nadati se da će 'velika' ulaganja brzo biti privedena kraju kako bi se i njihove ceste mogle zaliječiti. Bez obzira u čijoj nadležnosti bile. I nadati se kako, nakon obnove, neće biti
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na radna mjesta u Gradskoj upravi nije primljen nitko

  Poništeni natječaji za posao

  Na radna mjesta u Gradskoj upravi nije primljen nitko

  18.10.2018. | 12:00
  Od većeg broja natječaja koji su posljednjih tjedana objavljeni za radna mjesta u slavonskobrodskoj Gradskoj upravi poništena su dva za više stručne suradnike - u Gradu smo provjerili zašto.
  Od većeg broja natječaja koji su posljednjih tjedana objavljeni za radna mjesta u slavonskobrodskoj Gradskoj upravi poništena su dva za više stručne suradnike - u Gradu smo provjerili zašto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgradnja infrastrukture je redovan posao i/ili kampanja

  Nije li mu to tekući posao?

  Izgradnja infrastrukture je redovan posao i/ili kampanja

  17.10.2018. | 15:15
  Je li brodski gradonačelnik, kako bi rekao čovjek koji je želio biti 'gradonačelnik svih gradonalčelnika', Milan Bandić, 365 dana u godini, 24 sata na dan u predizbornoj kampanji, koja je počela odmah nakon prebrojavanja listića na zadnjim lokalnim izborima.
  Je li brodski gradonačelnik, kako bi rekao čovjek koji je želio biti 'gradonačelnik svih gradonalčelnika', Milan Bandić, 365 dana u godini, 24 sata na dan u predizbornoj kampanji, koja je počela odmah nakon prebrojavanja listića na zadnjim lokalnim izborima.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potencijali za ulaganja u Panonskom parku, Šaguljama, Luci

  Sa sastanka župana i predsjednice

  Potencijali za ulaganja u Panonskom parku, Šaguljama, Luci

  15.10.2018. | 18:10
  Kao jednu od najvećih prednosti ove slavonske županije Marušić je istaknuo povoljan geostrateški položaj i prometnu povezanost
  Kao jednu od najvećih prednosti ove slavonske županije Marušić je istaknuo povoljan geostrateški položaj i prometnu povezanost
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prilika za rad u školi

  Poslovna ponuda

  Prilika za rad u školi

  15.10.2018. | 16:30
  U tijeku je natječaj za posao za ukupno pet osoba, a zainteresirani prijave trebaju podnijeti u roku osam dana. Evo o kojim poslovima je riječ.
  U tijeku je natječaj za posao za ukupno pet osoba, a zainteresirani prijave trebaju podnijeti u roku osam dana. Evo o kojim poslovima je riječ.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesmo li zreli za novu, drugačiju eksploziju?

  Komentar tjedna od 8. do 14. listopada

  Jesmo li zreli za novu, drugačiju eksploziju?

  14.10.2018. | 21:20
  Jesmo li, nakon ovog tjedna kojeg ćemo dugo pamtiti, konačno spremni za nekakve nove, drugačije eksplozije?
  Jesmo li, nakon ovog tjedna kojeg ćemo dugo pamtiti, konačno spremni za nekakve nove, drugačije eksplozije?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedan Dječji vrtić dobio novo igralište

  Nastavak ulaganja

  Još jedan Dječji vrtić dobio novo igralište

  11.10.2018. | 13:48
  U posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna. Tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta.
  U posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna. Tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Predsjednica danas u Slav. Brodu nastavlja izbornu kampanju

  Na ovom području bit će dva dana

  Predsjednica danas u Slav. Brodu nastavlja izbornu kampanju

  9.10.2018. | 8:00
  Nakon što položi cvijeće ispred spomenika 'Prekinuto djetinjstvo' i prisustvuje podizanju svoje zastave na ulazu u Upravnu zgradu Brodsko posavske županije, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavit će s permanentnom izbornom kampanjom za drugi mandat u ovom dijelu
  Nakon što položi cvijeće ispred spomenika 'Prekinuto djetinjstvo' i prisustvuje podizanju svoje zastave na ulazu u Upravnu zgradu Brodsko posavske županije, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavit će s permanentnom izbornom kampanjom za drugi mandat.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Gradonačelnik nije u sukobu sa tvrtkom Crodux"

  Iz grada demantiraju napise i tvrde:

  "Gradonačelnik nije u sukobu sa tvrtkom Crodux"

  4.10.2018. | 16:45
  Nakon napisa u dijelu medija kako, zbog sukoba na relaciji Grad Slavonski Brod i tvrtka Crodux, kasni projekt plinofikacije Rafinerije, iz Gradske uprave obratili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
  Nakon napisa u dijelu medija kako, zbog sukoba na relaciji Grad Slavonski Brod i tvrtka Crodux, kasni projekt plinofikacije Rafinerije, iz Gradske uprave obratili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Primaju 62 osobe, a prijaviti se za posao možete još uvijek

  Produljen rok

  Primaju 62 osobe, a prijaviti se za posao možete još uvijek

  4.10.2018. | 16:00
  Riječ je o poslovima na puno radno vrijeme, a koje će zaposlene osobe obavljati na području grada. Prijevoz na rad je u cijelosti plaćen, a ugovor će biti potpisan na 24 mjeseca.
  Riječ je o poslovima na puno radno vrijeme, a koje će zaposlene osobe obavljati na području grada. Prijevoz na rad je u cijelosti plaćen, a ugovor će biti potpisan na 24 mjeseca.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Raspisali još jedan oglas za popunu radnog mjesta

  Gradski upravni odjel

  Raspisali još jedan oglas za popunu radnog mjesta

  2.10.2018. | 18:10
  Objaveljen je oglas o prijemu jedne osobe za rad u Gradskoj upravi. Evo o kojem je poslu riječ te koje uvjete kandidati trebaju ispunjavati.
  Objaveljen je oglas o prijemu jedne osobe za rad u Gradskoj upravi. Evo o kojem je poslu riječ te koje uvjete kandidati trebaju ispunjavati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi vrijedni 2,7 milijuna kuna

  Radi se punom parom

  Radovi vrijedni 2,7 milijuna kuna

  2.10.2018. | 16:00
  Ukupna ugovorena vrijednost radova na sve četiri lokacije iznosi gotovo 2,7 milijuna kuna.
  Ukupna ugovorena vrijednost radova na sve četiri lokacije iznosi gotovo 2,7 milijuna kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U prehranu učenika uvode žgance i griz s mlijekom

  Nakon prošlogodišnjih suhih kifli

  U prehranu učenika uvode žgance i griz s mlijekom

  30.9.2018. | 12:30
  U anketi koju je prošle odgojno-obrazovne godine proveo SBplus, od 287 anketiranih njih 84 posto nije bilo zadovoljno školskom užinom.
  U anketi koju je prošle odgojno-obrazovne godine proveo SBplus, od 287 anketiranih njih 84 posto nije bilo zadovoljno školskom užinom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od vulgarne pojave u društvu gore je licemjerje u zajednici

  Parkiranje zrcali naš društveni karakter

  Od vulgarne pojave u društvu gore je licemjerje u zajednici

  29.9.2018. | 14:14
  Pristojnosti radi, nećemo napisati "što je više baba kilavije dijete" jer bi nas brojni puritanci koji posjećuju naš portal mogli proglasiti vulgarnima. A mi to nismo. Vulgarni. Dapače, vrlo smo blagi u karakteriziranju vulgarnih pojava u društvu i i licemjernog ponašanja u zajed
  Pristojnosti radi, nećemo napisati "što je više baba kilavije dijete" jer bi nas brojni puritanci koji posjećuju naš portal mogli proglasiti vulgarnima. A mi to nismo. Vulgarni. Dapače, vrlo smo blagi u karakteriziranju vulgarnih pojava u društvu i i licemjernog ponašanja u zajed
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Požar na obiteljskoj kući gasili pripadnici JVP-e i DVD-a

  Obavljen očevid

  Požar na obiteljskoj kući gasili pripadnici JVP-e i DVD-a

  28.9.2018. | 14:46
  Prema policijskom izvješću požar se, iz prostorije u kojoj se nalazila peć na kruta goriva, proširio na nekoliko prostorija te dvorišne zgrade i prostor u kojem su se nalazili pilići.
  Prema policijskom izvješću požar se, iz prostorije u kojoj se nalazila peć na kruta goriva, proširio na nekoliko prostorija te dvorišne zgrade i prostor u kojem su se nalazili pilići.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova mogućnost zaposlenja u Gradskoj upravi

  Raspisan novi natječaj

  Nova mogućnost zaposlenja u Gradskoj upravi

  28.9.2018. | 13:30
  Natječaj za popunu radnog mjesta u Gradskoj upravi Slavonskog Broda raspisan je na neodređeno vrijeme, a evo koje uvjete kandidati moraju ispunjavati žele li poslati gradski zaposlenici.
  Natječaj za popunu radnog mjesta u Gradskoj upravi Slavonskog Broda raspisan je na neodređeno vrijeme, a evo koje uvjete kandidati moraju ispunjavati žele li poslati gradski zaposlenici.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U sustavu Civilne zaštite nova oprema vrijedna 2,1 mil kn

  Institucije sustava CZ

  U sustavu Civilne zaštite nova oprema vrijedna 2,1 mil kn

  28.9.2018. | 11:15
  Za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi nabavljene dvije visokotlačne pumpe za vodu, nova ronilačka oprema, nosila, automatski defibrilatori i trijažne torbe - samo je dio nove opreme koje sud obile institucije koje djeluju u sustavu Civilne zaštite Brodsko-posvske županije.
  Za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi nabavljene dvije visokotlačne pumpe za vodu, nova ronilačka oprema, nosila, automatski defibrilatori i trijažne torbe - samo je dio nove opreme koje sud obile institucije koje djeluju u sustavu Civilne zaštite Brodsko-posvske županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku je obnova dječjih igrališta

  Na radost najmlađih

  U tijeku je obnova dječjih igrališta

  27.9.2018. | 13:35
  Mališanima će na raspolaganju biti novi tobogani, ljuljačke, vrtuljic, klakckalice...
  Mališanima će na raspolaganju biti novi tobogani, ljuljačke, vrtuljic, klakckalice...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Boro Grubuišić tajnici: "Mr'š nazad u kancelariju"

  Kočijaški vokabular

  Boro Grubuišić tajnici: "Mr'š nazad u kancelariju"

  26.9.2018. | 22:00
  I vijećnici, vladajući i oporbeni, i čelnici vijeća, i čelnici Grada Slavonskog Broda trebali bi prije svega poštivati funkcije na kojima se nalaze ako se već međusobno, kao kolege, ne poštuju. Trebali bi poštivati svoje poslodavce - birače Slavonskog Broda koji su ih izabrali da
  I vijećnici, vladajući i oporbeni, i čelnici vijeća, i čelnici Grada Slavonskog Broda trebali bi prije svega poštivati funkcije na kojima se nalaze ako se već međusobno, kao kolege, ne poštuju. Trebali bi poštivati svoje poslodavce - birače Slavonskog Broda koji su ih izabrali da
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :