Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 27.12.2018. u 21:30
Prikaza: 927
|
Autor: AP/SBplus

U Slavonskom Brodu

Ovako je izgledala protekla 2018. godina

Slavonski Brod : Ovako je izgledala protekla 2018. godinaIlustracija(Foto: SBplus/arhiva)

Kraj godine vrijeme je rezimiranja učinjenog u proteklih 365 dana. Evo kako godinu koja je na izmaku, kada su u pitanju projekti koji su odrađeni, ocjenjuju čelni ljudi Slavonskog Broda.

SLAVONSKI BROD - U protekloj 2018. godini puno se toga u Slavonskom Brodu radilo, gradilo i postiglo. Naravno kako uvijek može bolje i više. Ipak u slavonskobrodskoj Gradskoj upravi ističu zadovoljstvo postignutim u godini koja je na izmaku i koja im, kako su istaknuli, daje za pravo nadati se kako će i 2019. biti uspješna godina za grad i Brođane.

Evo koja su to 24 projekta kojima se u Gradskoj upravi Slavonskog Broda posebno diče:

Brod je jedan od prvih Gradova u Hrvatskoj koji s 5.000 kuna roditelje daruje potrebnom opremom za prvo dijete.

DEMOGRAFIJA

Grad Slavonski Brod radio je na projektima kojima se željelo poboljšati demografsku sliku, za koju se svi slažemo da nije dobra. Jasno je da se Grad sâm ne može boriti s problemom koji zahtijeva napore cijele države, no, kažu, u okviru svojih mogućnosti dali su maksimum. Evo što su na tom polju činili:

1. Kako bi pomogli mladima obiteljima da što povoljnije riješe stambeno pitanje, izgradili su prve gradske stanove za najam. U dvije zgrade u Ulici Vida Došena, u 12 stanova, danas živi 12 brodskih mladih obitelji. Zbog velikog zanimanja ugovoreni su radovi za izgradnju još dvije stambene zgrade, također s 12 stanova, predviđenih za najam. Novina u natječaju je što omogućuje prijavu i samohranim roditeljima s djecom, te izvanbračnim zajednicama.

2. Kako bi privukli što veći broj mladih obitelji u Slavonski Brod, uz izgradnju gradskih stanova za najam, pokrenuli su i projekt osiguranja gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji imaju pravo građenja obiteljskih kuća. Mlade obitelji, za samo stotinjak kuna mjesečno, imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na 99 godina. Pravo građenja je nasljedno. Nakon razdoblja od 10 godina moguće je otkupiti gradsko zemljište, a kupoprodajna cijena zemljišta umanjuje se za iznos uplaćenog prava građenja. Nakon sklopljenog ugovora mlade obitelji imaju rok od tri godine za izgradnju kuće. Zanimanje je veliko:već je sklopljeno 19 ugovora.

3. Jedan su od prvih Gradova u Hrvatskoj koji s 5.000 kuna roditelje daruju potrebnom opremom za prvo dijete, a ove godine dodatno je povećan iznos jednokratnih naknada za novorođenčad ( 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo te 5.000 kuna za treće i svako iduće dijete). Ovakvu pomoć Grada do sada je primilo 158 brodskih obitelji. Za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima u 2018. iz proračuna je izdvojeno 1,1 milijun kuna.

Nakon dugogodišnjeg zalaganja i napora Grada, po prvi puta su u državnom proračunu planirana sredstva za osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu. 

ŠKOLSTVO I OBRAZOVANJE

Uz niz mjera za poboljšanje demografske slike Slavonskog Broda, Grad je uložio velike napore u pružanju prilike za što boljim i kvalitetnijim odgojem i obrazovanjem, od vrtićke i školske do studentske dobi:

4. Na dječjem vrtiću Trnoružica zamijenjeno je krovište, postavljena vanjska izolacija i solarni kolektorski paneli za učinkovitiji sustav grijanja. Obavljeni su radovi na uređenju unutarnjeg prostora gdje je postavljena toplinska izolacija podova, zidova i stropova i nova rasvjeta. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove vrtića iznosi 1,54 milijuna kuna, od čega je 497.859 kuna sufinancirano europskim sredstvima. Projektom energetske obnove zgrade dječjeg vrtića, značajno je unaprjeđena kvaliteta prostora za boravak djece, a smanjena je i ukupna potrošnja energije na području grada, pa time i emisija stakleničkih plinova i onečišćenja zraka na području grada.

5. Dječji vrtić Maslačak uskoro se pridružuje popisu gradskih dječjih vrtića koji će djeci omogućiti još bolje uvjete predškolskog odgoja. Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta energetske obnove: toplinske izolacije zidova, stropova, podova i krova, zamjena vanjske stolarije, solarnog kolektorskog sustava, energetski učinkovitog sustava hlađenja, te kotlovnice. Ukupna vrijednost projekta iznosi dva milijuna kuna, od čega je Grad osigurao nešto više od 550.000 kuna bespovratnih sredstava putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, te dodatnih 206.878 kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.

6. Prijavili su se za Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića i odobreno im je 670.000 kuna čime će se sufinancirati izgradnja novog dječjeg vrtića na području Mjesnog odbora Dr. Ante Starčević. Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje vrtića iznosi 6,4 milijuna kuna. Vrtić u Ulici Augustina Kažotića tako će biti četvrti novoizgrađeni na području grada u posljednjih osam godina.

7. Osnovna škola Milan Amruš jedina je škola za djecu s posebnim potrebama na području Brodsko-posavske županije. Njeni učenici zaslužuju novi, moderan prostor za rehabilitaciju i obrazovanje. Grad Slavonski Brod samostalno je financirao izradu projektne dokumentacije, osigurao zemljište za izgradnju objekta te ishodio građevinsku dozvolu. Zahvaljujući dugogodišnjim naporima Grada, djeca s posebnim potrebama dobit će novu zgradu osnovne škole: projekt izgradnje uvršten je u državni proračun za 2020.-2021.godinu.

8. U suradnji s Razvojnom agencijom Grad je prije četiri godine izradio projekt Helping, jer je bez asistenata u nastavi obrazovanje učenika s posebnim potrebama gotovo nemoguće. Projekt je uz pomoć značajnih bespovratnih sredstava iz europskih fondova omogućio angažman pomoćnika u nastavi u gradskim osnovnim školama. Krajem 2017. godine projekt je ušao u treću fazu, a u novoj školskoj godini neophodna pomoć je osigurana još većem broju učenika s posebnim potrebama. Naime, projektom treće faze Helpinga, ukupne vrijednosti 9,24 milijuna kuna za koji je odobreno 8 milijuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, omogućen je angažman 51 pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u razdoblju od iduće četiri školske godine, za ukupno 56 učenika s posebnim potrebama. Tako je omogućena potpuna integracija učenika s posebnim potrebama i stvoreni uvjeti za njihov napredak i bolja postignuća u gradskim osnovnim školama.

9. Naporima uprave Grada i ove školske godine program produženog boravka dostupan je u svim redovnim osnovnim školama. Inicijativa Gradske uprave i pokretanje programa produženog boravka u svim redovnim gradskim školama rezultat su otvorene komunikacije s ravnateljima škola i roditeljima koji su ukazivali na ovu potrebu. Do školske godine 2015./2016. produženi boravak provodio se u samo dvije osnovne škole te je u njega bilo uključeno 86 učenika. Danas, program produženog boravka uveden je u sve redovne osnovne škole na području grada i u njega je uključeno oko 300 učenika.

10. Osnovna škola Antun Mihanović postala je jedna od gradskih škola koja kroz energetsku obnovu dobiva primjerenije i kvalitetnije uvjete boravka, odgoja i obrazovanja za sve učenike, učitelje i djelatnike. Temeljem prijave projekta Grada, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je Odluku o financiranju energetske obnove zgrade škole u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 6,1 milijuna kuna.

11. I Osnovna škola Blaž Tadijanović, dobit će, energetskom obnovom, kvalitetnije uvjete boravka, odgoja i obrazovanja, jer je naporima Grada koji je prijavio projekt, natječući se za sredstva u okviru programa Energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora,Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo Odluku o financiranju energetske obnove zgrade OŠ Blaž Tadijanović u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 3,9 milijuna kuna.

12. Kako bi se u svim gradskim osnovnim školama omogućili što kvalitetniji uvjeti održavanja nastave, Grad Slavonski Brod financirao je radove na mrežnoj infrastrukturi u preostale četiri gradske osnovne škole - Ivana Brlić Mažuranić, Vladimir Nazor, Blaž Tadijanovići Bogoslav Šulek- u kojima do sada nisu bili uvedeni e-dnevnici. Nabavljena su 64 prijenosna računala i 182 tokena za svakog nastavnika koji koristi aplikaciju za e-dnevnike putem Carneta. Ukupna vrijednost opreme iznosi oko 130.000 kuna. U 2018. gradske osnovne škole opremljene su i interaktivnim pločama koje unaprjeđuju nastavu i omogućuje učenicima lakše svladavanje složenijeg gradiva. Nabavljeno je 18 interaktivnih ploča (po dvije za svaku školu), širokokutni projektori te MozaBook edukativnih software, ukupne vrijednost od 213.750 kuna.

13. Nakon niza godina pokušaja osnivanja Sveučilišta u Slavonskom Brodu i osporavanja od strane Rektorskog zbora, a koji nije prošao na Ustavnom sudu te nakon dugogodišnjeg zalaganja i napora Grada, po prvi puta su u državnom proračunu planirana sredstva za osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Grad je izradio potrebni elaborat, prvi korak na tom važnom putu.

Za izgradnju Inovacijskog inkubatora proračunom za 2019. godinu predviđen je iznos od 5 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 16 milijuna kuna.

GOSPODARSTVO

Gradska je uprava, onoliko koliko je to u njenoj nadležnosti i u okviru svojih mogućnosti, učinila - tvrde - maksimalne napore da se gospodarstvenicima što više olakša poslovanje.

14. Početkom 2018. godine je potpisan Sporazum o provedbi ITU mehanizma u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine čime je definiran popis novih razvojnih projekata u Slavonskom Brodu koji će biti financirani značajnim bespovratnim europskim sredstvima. Jedan je i izgradnja Inovacijskog inkubatora za koji je proračunom za 2019. godinu predviđen iznos od 5 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 16 milijuna kuna.

Cestogradnja:

15. Ugovorom o financiranju ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, potpisanom u veljači 2018. godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Grad Slavonski Brod dobio je za projekt rekonstrukcije Zagrebačke ulice sredstva u iznosu od 7,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 9,4 milijuna kuna. Kako bi se, pak, povećala razina sigurnosti u prometu, kroz ITU mehanizam planirani su i radovi na izgradnji novih biciklističkih staza.

Građevinarstvo:

16. Belgijska tvrtka Lindbergh Group i Grad Slavonski Brod potpisali su ugovor o izgradnji Doma za starije i nemoćne, nazvan Slavonski Brod Rotor Života. Uz glavni objekt, Dom za starije i nemoćne, Belgijanci će ponuditi i apartmanski blok kao novi način asistiranog življenja, gdje se uz intimnost daje mogućnost korištenja svih usluga glavnog objekta.

Zbog velike potrebe i interesa za adekvatnom igraonicom u Slavonskom Brodu, jedan dio novog kompleksa, odnosno jedno krilo glavne zgrade, koristit će najmlađi Brođani. Igraonica će imati više funkcija, a neke od najvažnijih bit će mogućnost organiziranja rođendanskih proslava i čuvanja djece pod stručnim nadzorom. Vrijednost projekta, veličine 6.500 metara četvornih, procjenjuje se na 4,5 milijuna eura. Bit će otvoreno četrdesetak novih radnih mjesta, a korisnici Doma, njih oko 200, imat će smještaj prema najsuvremenijim standardima.

SOCIJALNA POLITIKA

17. U sklopu projekta Zaželi - program zapošljavanja žena, Grad je potpisao Ugovor za Projekt Zaposlena - pružanje podrške u svakodnevnom životu, namijenjen starijim osobama s područja grada. Gradu su za tu svrhu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 9,95 milijuna kuna. To omogućava zapošljavanje 62 žene za razdoblje od dvije godine i pomoć za 285 korisnika kojima je potrebna skrb. 

NACIONALNE MANJINE

"Grad Slavonski Brod drži se civilizacijskog načela kako su manjine, koje poštuju svoju domovinu, bogatstvo te države. Gradska uprava pomagala je kroz različite oblike rad nacionalnih manjina, kako bi se u većinskom hrvatskom narodu, osjećali ravnopravni i prihvaćeni.", poručili su iz Grada.

18. Tijekom siječnja 2018. u novouređenim učionicama OŠ Hugo Badalić, Područna škola Jelas, predstavljena je druga faza programa Krenimo zajedno. Cilj je uključiti djecu iz Naselja Josip Rimac u predškolski odgoj i obrazovanje te kasnije uspješnije uključivanje u osnovnu školu. Ulaganje od 520.000 kuna obuhvaća opremanje šest učionica, prijevoz djece autobusom i profesionalno usavršavanje za predškolske odgojiteljice i odgojitelje, s fokusom na uključivanje romske djece u obrazovanje. U dvije integrirane predškolske grupe u toj je školi uključeno 42 djece, od kojih su 22 pripadnici romske nacionalne manjine.

Grad Slavonski Brod kao Grad – prijatelj djece, kontinuirano i sustavno radi na poboljšanju uvjeta života za svu djecu s područja grada s posebnim naglaskom na onu koja se nalaze u najranjivijoj skupini, uključujući i romsku djecu. Kao Grad prijatelj djece, Slavonski Brod u suradnji s UNICEF-om provodi program Krenimo zajedno, a glavni ciljevi druge faze su osigurati pristup poticajnom i inkluzivnom okruženju za predškolsko obrazovanje najugroženije skupine djece te ojačati sponu između obrazovnih ustanova i romske zajednice.

19. Slavonskom Brodu za pomoć u obrazovanju romske djece odobreno je 1,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za novi projekt Win-Win. Od Ministarstva obrazovanja zatraženo je i odobreno sufinanciranje u maksimalnom stopostotnom iznosu od 1,6 milijuna kuna. Projektom će biti obuhvaćeno 25 djece predškolske dobi i 100 učenika od prvog do četvrtog razreda, pripadnika romske nacionalne manjine. Program produženog boravka kao i program predškolskog obrazovanja bit će organizirani u prostoru Područne škole OŠ Hugo Badalić koja je najbliža romskom naselju i koju polazi najveći broj romske djece.

Ukupna vrijednost projekta Kuće tambure je 27,37 milijuna kuna, od čega su 85 posto, odnosno 23,27 milijuna novci iz EU fondova, a ostalih 15 posto osigurava Grada.

KULTURA

Kulturnom životu grada, očuvanju i njegovanju kulturne baštine, te financiranju ustanova kulture također je posvećena dužna pažnja. ovo su najvažnij i projekti koji su obilježili proteklu godinu:

20. Grad Slavonski Brod potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje (SAFU) ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za projekt Kuća Tambure - Slavonska notna bajka - infrastrukturni radovi. Tako će se krenuti u ostvarenje jednog od projekata koji će pridonijeti turističkoj ponudi, urbanizaciji i kulturnom razvoju gradskog lokaliteta, svakodnevnog života lokalne zajednice i održivom gospodarskom razvoju Slavonskog Broda.

Cilj projekta je obnoviti sjeverni dio zapadnog kavalira Tvrđave Brod u prostor Kuće tambure - Slavonska notna bajka, posvećen tamburi kao novoj kulturno-turističkoj atrakciji s ciljem očuvanja glazbenog stvaralaštva i promocije, te stvaranja inovativnih kulturno-umjetničkih, edukativnih i drugih sadržaja. Projekat će biti proveden za 24 mjeseca, a sufinancira ga Europska unija. Ukupna vrijednost je 27,37 milijuna kuna, od čega su 85 posto, odnosno 23,27 milijuna novci iz EU fondova, a ostalih 15 posto osigurava Grada.

SPORT

Ulaganje u sport jedan je od gradskih prioriteta, bez obzira radi li se o profesionalnim sportašima ili rekreativcima, kako bi imali što bolje uvjete za bavljenje sportom. Evo što je učinjeno na tom polju:

21. Izgradnja novog prostora za kajak kanu klubove brodskim će kajakašima i kajakašicama pružiti novi, moderan prostor za rad. Prostor kajak-kanu klubova obuhvaća dvije etaže ukupne površine oko 740 metara četvornih. Neki od sadržaja koji se nalaze u novom objektu su dvoetažna teretana, svlačionice, prostor za masažu, spremišta za kajake i radionica, prostorija predviđena za smještaj gostujućih klubova, velika terasa na gornjoj etaži, poslovni prostor za uprave klubova, te dva hangara za čamce.

22. Nogometni klub NK Graničar Brodski Varoš od kraja sredine 2018. ima na raspolaganju novi klupski prostor. Riječ je o 3,4 milijuna kuna vrijednom gradskom projektu, površine 650 metara četvornih. Prizemlje obuhvaća četiri svlačionice, uredski prostor i manju svlačionicu za suce. S vanjske strane su ulazi u spremište, kotlovnicu, te dodatni sanitarni čvorovi, dok se na katu nalaze još dvije veće prostorije te terasa.Grad Slavonski Brod financirao je njihovo opremanje.

23. Uređenje objekta NK MV Croatia 1976, projekta vrijednog oko 500.000 kuna, predviđenim građevinsko-obrtničkim radovima zadržat će se u cijelosti postojeći sportsko-rekreacijski i poslovno-ugostiteljski sadržaj. Bit će nadograđeni spremišta i nadstrešnice sa sjeveroistočne strane objekta. Tijekom 2017. Grad je već financirao radove na uređenju prostorija kluba.

24. Projektom uređenja postojećih tribina na Stadionu na Savi u vrijednosti od 440.860 kuna, obuhvaćeno je postavljanje novih sjedala za gledatelje, izrada tunela za izlazak igrača na teren, montiranje novih kućica za rezervne igrače i delegate, te ugradnja novog pulta u VIP loži. Sanirat će se oštećenja na postojećoj podlozi tribina i prilazna stepeništa kao i postojeća metalna ograda. Radovi na izgradnji kajak kanu kluba i uređenju postojećih tribina na Stadionu kraj Save, s planiranom izgradnjom istočne tribine, zajedno će tvoriti prvu fazu cjelovitog uređenja Stadiona.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Kompas

Kompas

Komentirano: 28.12.2018. | 10:21

1

Ajmo hdz-ovi spavaci,navalite sa komentarima. Naredba je stigla iz vrha stranke (zlocinacke)
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 28.12.2018. | 8:14

2

Opet ovaj babaycream kmeči. Da je više projekata tj. više novca ulupano u kulturu, rekao bi, jebeš kulturu, ljudi ne rade. Kme kme
babycream

babycream

Komentirano: 28.12.2018. | 2:46

3

Jedan jedini projekat na području kulture!? Ni manje ni više nego “urbanizacija” tamburom!!! Hehe, Monty Python bi umro od zavisti, kako se oni nisu toga sjetili... A da zaposlite nekoga tko je barem na Wikipediji pročitao i shvatio što je to kultura?
Stipe

Stipe

Komentirano: 27.12.2018. | 23:19

4

Kad možemo očekivati konkretne brojke vezane uz mjere vezane uz demografiju? Zna li se već jesu li bar usporile iseljavanje? Ovo sa Rotorom života je vjerojatno zajebancija? Ako nije, onda je to vrhumski vic: Rotor Života u gradu rotora :)

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto ratnika izabrali bajkopričalicu

Još samo da potvrdi Stribor Valenta

Umjesto ratnika izabrali bajkopričalicu

16.1.2019. | 21:30
Ako i Gradsko vijeće, sukladno prijedlozima navedenih tijela, donese odluku o njezinu imenovanju, bit će okončan proces zamjene dosadašnjih dugogodišnjih ravnatelja ustanova imenovanjem ravnateljica.
Ako i Gradsko vijeće, sukladno prijedlozima navedenih tijela, donese odluku o njezinu imenovanju, bit će okončan proces zamjene dosadašnjih dugogodišnjih ravnatelja ustanova imenovanjem ravnateljica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U bolje uvjete za najmlađe uložili više od 30 milijuna kuna

Tijekom zadnjih devet godina

U bolje uvjete za najmlađe uložili više od 30 milijuna kuna

16.1.2019. | 11:10
Tijekom posljednjih devet godina Grad Slavonski Brod je za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojio preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, do danas su izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta, a plani
Tijekom posljednjih devet godina Grad Slavonski Brod je za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojio preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, do danas su izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta, a plani
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tri ulice počelo obilježavanje granica nerazvrstanih cesta

Upis u vlasništvo Grada Slavonskog Broda

U tri ulice počelo obilježavanje granica nerazvrstanih cesta

15.1.2019. | 18:10
Nakon rješenja eventualnih nedoumica građana, nerazvrstane će ceste biti evidentirane u katastar i upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
Nakon rješenja eventualnih nedoumica građana, nerazvrstane će ceste biti evidentirane u katastar i upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I Brođane očekuju velike promjene pri 'bacanju' otpada

Slavonski Brod postao grad-primjer

I Brođane očekuju velike promjene pri 'bacanju' otpada

14.1.2019. | 15:45
Nabavljena su nova komunalna vozila, radni strojevi, spremnici za otpad te oprema za čipiranje spremnika koju Komunalac trenutno koristi za uspostavljanje evidencije koja će sadržavati podatke o korisniku usluge, korištenju javne usluge za obračunsko mjesto, korištenju reciklažno
Nabavljena su nova komunalna vozila, radni strojevi, spremnici za otpad te oprema za čipiranje spremnika koju Komunalac trenutno koristi za uspostavljanje evidencije koja će sadržavati podatke o korisniku usluge, korištenju javne usluge za obračunsko mjesto, korištenju reciklažno
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskom Brodu trebaju hotel i groblje za kućne ljubimce?

Prilika za samozapošljavanje

Slavonskom Brodu trebaju hotel i groblje za kućne ljubimce?

12.1.2019. | 16:45
Kada bi u Brodu postojala ustanova za smještaj životinja ili čak - zašto ne - i hotel za kućne ljubimce možda bi bilo manje napuštenih životinja u sezoni godišnjih odmora, a s čime se iz godine u godinu susrećemo. Osim nedostatka jedne takve ustanove Slavonski Brod nema niti grob
Kada bi u Brodu postojala ustanova za smještaj životinja ili čak - zašto ne - i hotel za kućne ljubimce možda bi bilo manje napuštenih životinja u sezoni godišnjih odmora, a s čime se iz godine u godinu susrećemo. Osim nedostatka jedne takve ustanove Slavonski Brod nema niti grob
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Gradnju' Muzeja tambure Duspara povjerava tvrtki Šprajc THD

Projekt vrijedan 25 milijuna kuna

'Gradnju' Muzeja tambure Duspara povjerava tvrtki Šprajc THD

12.1.2019. | 0:01
Temeljem kriterija za odabir - što je ekonomski najpovoljnija ponuda s najvećim brojem bodova - izabrana je ponuda ponuditelja Sprajc THD d.o.o. Slavonski Brod po ponuđenoj cijeni od 24.923.253,88 kn (s PDV-om).
Temeljem kriterija za odabir - što je ekonomski najpovoljnija ponuda s najvećim brojem bodova - izabrana je ponuda ponuditelja Sprajc THD d.o.o. Slavonski Brod po ponuđenoj cijeni od 24.923.253,88 kn (s PDV-om).
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nitko ne obilazi korisnike i nisu primili nikakve pakete'

Je li Projekt negdje zapeo?

'Nitko ne obilazi korisnike i nisu primili nikakve pakete'

11.1.2019. | 21:00
'Najteže je raditi s ljudima', nerijetko govorimo jedni drugima. U avanturu s jednom od takvih profesija, krenule su početkom studenog i 64 žene koje na području Slavonskog Broda brinu o starijima, nemoćnima, potrebitima. No, na e-adresu SBplus-a već stižu prve zamjerke provedbi
'Najteže je raditi s ljudima', nerijetko govorimo jedni drugima. U avanturu s jednom od takvih profesija, krenule su početkom studenog i 64 žene koje na području Slavonskog Broda brinu o starijima, nemoćnima, potrebitima. No, na e-adresu SBplus-a već stižu prve zamjerke provedbi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradska uprava nizom projekata pomaže mladima

Grad prijatelj djece

Gradska uprava nizom projekata pomaže mladima

11.1.2019. | 14:50
Kroz sve ove projekte i mjere Grad nastoji omogućiti što bolji uvjeti života za djecu i mlade u Slavonskom Brodu, pri čemu ih se istovremeno uči zdravom načinu života, bavljenju sportom, zaštiti okoliša, razvijanju kreativnosti i talenata, toleranciji i drugim važnim pitanjima ko
Kroz sve ove projekte i mjere Grad nastoji omogućiti što bolji uvjeti života za djecu i mlade u Slavonskom Brodu, pri čemu ih se istovremeno uči zdravom načinu života, bavljenju sportom, zaštiti okoliša, razvijanju kreativnosti i talenata, toleranciji i drugim važnim pitanjima ko
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad raspisao novi natječaj za građenje obiteljskih kuća

Pronatalitetna politika

Grad raspisao novi natječaj za građenje obiteljskih kuća

11.1.2019. | 10:25
Donosimo popis lokacija zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a za čiji je najam natječaj raspisan danas. Tijekom prošle godine ovo je pravo ostvarilo ukupno 19 obitelji.
Donosimo popis lokacija zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a za čiji je najam natječaj raspisan danas. Tijekom prošle godine ovo je pravo ostvarilo ukupno 19 obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo do kada ćete moći uživati u klizanju na Korzu

SBplus je doznao

Evo do kada ćete moći uživati u klizanju na Korzu

11.1.2019. | 9:25
Ove sezone na slavonskobrodskom klizalištu ponovno je zabilježeno oko 12 tisuća izlazaka na led. No, kako klizalište i dalje radi ta bi brojka mogla biti i veća. Doznali smo do kada će zaljubljenici u ovu zimsku aktivnost moći uživati na Korzu.
Ove sezone na slavonskobrodskom klizalištu ponovno je zabilježeno oko 12 tisuća izlazaka na led. No, kako klizalište i dalje radi ta bi brojka mogla biti i veća. Doznali smo do kada će zaljubljenici u ovu zimsku aktivnost moći uživati na Korzu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako to izgleda kada urgira načelnik policije Antun Valić

Ispred Milovićke

Ovako to izgleda kada urgira načelnik policije Antun Valić

10.1.2019. | 17:00
Slučaj koji se jutros zbio pred zgradom Milovićke doveo je do toga da je morao urgirati sam načelnik policije. Evo što se zapravo dogodilo i kako je priča na kraju završila.
Slučaj koji se jutros zbio pred zgradom Milovićke doveo je do toga da je morao urgirati sam načelnik policije. Evo što se zapravo dogodilo i kako je priča na kraju završila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad će uložiti dva milijuna kuna u Autobusni kolodvor

U 2019. godini

Grad će uložiti dva milijuna kuna u Autobusni kolodvor

10.1.2019. | 15:30
Na popisu novih projekata u 2019. godini su i radovi na uređenju Hrvatskog doma, za što je proračunom predviđen iznos od 4 milijuna kuna te dvomilijunsko ulaganje u Autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu.
Na popisu novih projekata u 2019. godini su i radovi na uređenju Hrvatskog doma, za što je proračunom predviđen iznos od 4 milijuna kuna te dvomilijunsko ulaganje u Autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najveći iznos iz 'Proračuna za udruge', usmjeren na sport

Kada je riječ o financiranju udruga

Najveći iznos iz 'Proračuna za udruge', usmjeren na sport

10.1.2019. | 8:50
Iz dijela Proračuna Grada Slavonskog Broda namijenjenog udruga, najviše novca samo prividno odlazi u sport. Naime, iako se za sufinanciranje javnih potreba u sportu izdvaja više od tri milijuna i osamsti tisuća kuna, taj se iznos dijeli između najviše udruga odnosno potpisnika ug
Iz dijela Proračuna Grada Slavonskog Broda namijenjenog udruga, najviše novca samo prividno odlazi u sport. Naime, iako se za sufinanciranje javnih potreba u sportu izdvaja više od tri milijuna i osamsti tisuća kuna, taj se iznos dijeli između najviše udruga odnosno potpisnika ug
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na prodaju zemljište neobičnog oblika

Objavljen poziv na dostavu ponuda

Na prodaju zemljište neobičnog oblika

9.1.2019. | 14:45
Zemljište, smješteno uz poslovne objekte Gradske tržnice, u vlasništvu je Komunalca, a kao logični kupci, zbog neobičnog oblika i male kvadrature, nameću se gotovo isključivo vlasnici susjednih parcela odnosno nekretnina.
Zemljište, smješteno uz poslovne objekte Gradske tržnice, u vlasništvu je Komunalca, a kao logični kupci, zbog neobičnog oblika i male kvadrature, nameću se gotovo isključivo vlasnici susjednih parcela odnosno nekretnina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski roditelji i dalje se prijavljuju

I u novoj godini Grad nastavlja s mjerom

Slavonskobrodski roditelji i dalje se prijavljuju

9.1.2019. | 12:40
Opremom koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, Grad Slavonski Brod svojim novim sugrađanima želi, barem na početku njihova života, pružiti donekle jednake uvjete, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji.
Opremom koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, Grad Slavonski Brod svojim novim sugrađanima želi, barem na početku njihova života, pružiti donekle jednake uvjete, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će platiti troškove nastale u vrijeme krize s vodom?

Država je nekome majka, nekome maćeha

Brođani će platiti troškove nastale u vrijeme krize s vodom?

8.1.2019. | 21:00
Povećanje troškova trgovačkih društava u vrijeme krize s vodom, za Uskrs 2018. godine, "Vlada nema obvezu platiti" - tvrde čelnici Županije. To bi u slobodnom prijevodu moglo značiti kako ovisimo o dobroj volji Zagreba. Hoće li, na kraju, država Brođanima biti majka ili maćeha?
Povećanje troškova trgovačkih društava u vrijeme krize s vodom, za Uskrs 2018. godine, "Vlada nema obvezu platiti" - tvrde čelnici Županije. To bi u slobodnom prijevodu moglo značiti kako ovisimo o dobroj volji Zagreba. Hoće li, na kraju, država Brođanima biti majka ili maćeha?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dvije osobe uskoro bi mogle početi raditi u Gradskoj upravi

Slavonski Brod

Dvije osobe uskoro bi mogle početi raditi u Gradskoj upravi

7.1.2019. | 18:10
Prijave na oglas svi zainteresirani trebaju poslati u roku osam dana od dana objave i to na adresu: Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, 35 000 Slavonski Brod s naznakom "oglas - Viši stručni suradnik 1 - za provedbu ITU mehanizma".
Prijave na oglas svi zainteresirani trebaju poslati u roku osam dana od dana objave i to na adresu: Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, 35 000 Slavonski Brod s naznakom "oglas - Viši stručni suradnik 1 - za provedbu ITU mehanizma".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jeste li očistili snijeg ispred svojih domova

Slavonski Brod

Jeste li očistili snijeg ispred svojih domova

6.1.2019. | 15:25
Iz Grada su pozvali građane neka, sukladno gradskoj Odluci o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda, očiste snijeg i led ispred svojih obiteljskih kuća, stambenih zgrada te poslovnih prostora.
Iz Grada su pozvali građane neka, sukladno gradskoj Odluci o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda, očiste snijeg i led ispred svojih obiteljskih kuća, stambenih zgrada te poslovnih prostora.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako je 2018. godinu vidio župan Danijel Marušić

Osvrt na proteklu godinu

Evo kako je 2018. godinu vidio župan Danijel Marušić

6.1.2019. | 12:40
"Imamo viziju Brodsko-posavske županije kao gospodarsko održive, kao centra obrazovanja, zaštićene kulturne i prirodne baštine, socijalne uključivosti te kao primjer sinergije ruralnog i urbanog razvoja. spremni za prijavu a neki u fazi pripreme...Unatoč teškoj situaciji zadržali
"Imamo viziju Brodsko-posavske županije kao gospodarsko održive, kao centra obrazovanja, zaštićene kulturne i prirodne baštine, socijalne uključivosti te kao primjer sinergije ruralnog i urbanog razvoja. spremni za prijavu a neki u fazi pripreme...Unatoč teškoj situaciji zadržali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ni većim igračima nisam dopustio da me ucjenjuju

Gradonačelnik Duspara 'oprao' SBplus

Ni većim igračima nisam dopustio da me ucjenjuju

4.1.2019. | 14:00
Ima više ljudi u Slavonskom Brodu koji se predstavljaju novinarima i koji pokušavaju mene, odnosno gradsku upravu, ucjenjivati pisanjem insinuacija, konstrukcija i čistih laži, ne bismo li prihvatili financirati njihov diletantizam i nepismenost, odnosno, ne bismo li prihvatili
Ima više ljudi u Slavonskom Brodu koji se predstavljaju novinarima i koji pokušavaju mene, odnosno gradsku upravu, ucjenjivati pisanjem insinuacija, konstrukcija i čistih laži, ne bismo li prihvatili financirati njihov diletantizam i nepismenost, odnosno, ne bismo li prihvatili