Politika : Ostalo

Objavljeno: 20.11.2017. u 17:00
Prikaza: 2958
|
Autor: J.Z./SBplus

Brodu priča, Rijeci, Zadru i Puli novac

Sutra u Slavonski Brod dolazi pola hrvatske Vlade

Slavonski Brod : Sutra u Slavonski Brod dolazi pola hrvatske Vlade

Pod predsjedanjem Andreja Plenkovića, sutra će u Slavonskom Brodu biti održana 3. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj će, pored ovdašnjih političkih lidera, sudjelovati pola hrvatske Vlade.

SLAVONSKI BROD - Trenutna situacija na području Slavonije i Baranje rezultat je dugotrajnog zanemarivanja stanja na području pet slavonskih županija - istaknuli su ministrica regionalnog razvoja, Gabrijela Žalac, i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, na drugoj sjednici Savjeta za Slavoniju i Baranju, koja je 3. srpnja., pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića, održana u Požegi.

Možda je sutrašnji sastanak s premijerom prilika da mu neko kaže neka teatralnost u predstavljanje svojih politika nosi iz Slavonskog Broda, a u njega neka odmah pusti europskih 31 milijun eura, koliko, od njih 345, treba dobiti to urbano područje.

Mada su, kako su naglasili, trenutne mogućnosti ograničene, Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, predstavljaju odličan početak za poboljšavanje situacije. Predsjednik Vlade Plenković tom je prigodom ohrabrujućim ocijenio podatak da su do tada aktivnosti na Projektu Slavonija, Baranja i Srijem udvostručene, no i naglasio je kako broj projekata mora biti puno veći želi li se osigurati veća zaposlenost i ravnomjeran razvoj. 

Kolika je opravdanost provođenja projekta kojem je u fokusu Salvonija najbolje, rečeno je, pokazuju podaci o prosjeku razvoja županija, koji govore kako se četiri slavonske županije: Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Vukovarsko srijemska, nalaze među dva i pol posto najnerazvijenijih NUTS III regija u Europskoj uniji. 

A upravo u jednoj od tih najnerazvijenijih županija, Brodsko-posavskoj, sutra će biti održana treća sjednica Savjeta za Slavoniju i Baranju, u Velikoj vijećnici zgrade Županijske uprave, s početkom u 11 sati.

Lijepe priče u Slavonski Bord a novac u Zadar i Pulu

Kao i zadnjih četvrt stoljeća, dok se na velika zvona objavljuju planovi i programi o svekolikoj revitalizaciji Slavonije, dotle "ispod radara" prolazi njezina diskriminacija. Zadnji primjer je takozvani ITU mehanizam.

Europska unija razvila je novi mehanizam - Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU mehanizam) za razdoblje 2014.-2020. godine čiji je glavni cilj ojačati ulogu gradova kao pokretača gospodarskog razvoja. Kroz ovaj mehanizam moguće je - dobivanjem bespovratnih sredstava EU - ostvariti projekte poput razvoja poduzetništva, pomoći u zapošljavanju mladih, povećanja učinkovitosti sustava toplinarstva ili očuvanja i promoviranja kulturne baštine i slično.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 5. listopada 2016. godine, donijelo je Odluku o odabiru područja za provedbu ITU mehanizma u koju je uvrstilo i Urbano područje Slavonskog Broda. Pored Slavonskog Broda odabrano je još šest urbanih područja/aglomeracija.

Sljedeći korak je objava poziva za dostavu projektnih prijedloga. Na posljednjem koordinacijskom sastanku gradova koji provode ITU mehanizam i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, održanog 13. studenog 2017. godine, Ministarstvo je izvijestilo gradove da se objava prvih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava planira na način da se u 2017. godini objave pozivi za Rijeku, Zadar i Pulu te početkom 2018. godine za Slavonski Brod, Zagreb, Osijek i Split. Na upite zašto tako? Ministarstvo je kao razlog navelo ograničenost njihovih kapaciteta te da zbog toga nisu u mogućnosti, u isto vrijeme, pripremiti pozive za sve gradove koji imaju gotove programe i projekte.

Međutim, čime opravdavaju činjenicu da su Zadru i Puli dali prednost u odnosu na Slavonski Brod - koji bi po svim kriterijima i zdravom razumu trebao imati prioritet ne samo u ovom poslu - iz ministarstva nitko nije znao reći. Možda je sutrašnji sastanak s premijerom prilika da mu neko kaže neka teatralnost u predstavljanje svojih politika nosi iz Slavonskog Broda, a u njega neka odmah pusti europskih 31 milijun eura, koliko, od njih 345, treba dobiti to urbano područje. Naime, nije svejedno kad će novac biti uložen, za jednu ili tri godine. A ta dinamika ulaza kapitala iz Europe u Hrvatsku - ni danas - ne ovisi o lokalnim upravama nego, primarno, o stručnosti, uspješnosti i protočnosti u radu i Plenkovićeve Vlade - u širem smislu te riječi.

Predloženi Dnevni red:

1. Uvodni pozdrav župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića

2. Uvodno obraćanje predsjednika Vlade mr. sc. Andreja Plenkovića

3. Informacija o provedbi projekta Slavonija Baranja, Srijem - ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac

4. Mogućnost unaprjeđenja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija - ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković

5. Stavljanje u funkciju neaktivne državne imovine za potrebe korištenja JLS-e - ministar državne imovine Goran Marić (O zemljištu iz Zone za malo gospodarstvo i veliki kriminal Sibinj, dakako, nitko niti riječi kazati neće, mada godinama ukazujemo kako su zahvaljujući protuzakonitom činjenju lokalnih šerifa, kriminalci besramno pokrali taj dio državne imovine, a zahvaljujući suspektnom nečinjenju državnih dužnosnika ta imovina još uvijek nije vraćena u državno vlasništvo). 

6. Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju RH-a - ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Gabrijela Žalac

7. Objedinjena rasprava i zaključci

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Auzinas

Auzinas

Komentirano: 16.6.2018. | 19:10

1

Financiranje projekata do 500.000.000 € simonaauzina90@gmail.com
panonski_mornar

panonski_mornar

Komentirano: 21.11.2017. | 15:37

2

Inati se daj napisi da se salis,jos cu stvarno pomislitu da postoje takvi likovi.
luky

luky

Komentirano: 21.11.2017. | 14:27

3

Ma oni došli zapravo vidjeti jesmo li zaista grad pretilih, 2 sezone Života na vagi i četvero brođana. Ipak smo u nečemu najjači.
abcabc

abcabc

Komentirano: 21.11.2017. | 14:12

4

Dolaze li oni brođanima, pa gdje je tu gradonačelnik ?
smurf

smurf

Komentirano: 21.11.2017. | 11:27

5

".....Mujo u Zagreb, Mujo iz Zagreba..."-dnevnice, gorivo i žderanje na račun onih zbog kojih su tobože došli-poreznih obveznika a koristi nikakve
Brodanin_sb

Brodanin_sb

Komentirano: 21.11.2017. | 7:28

6

Dokle god nam hdz sdp kroje drzavu mi necemo imati sta jest,dokle god smo u njoj. Zalosno to vec svi znaju,ali nista se ne poduzima samo i dalje bjezimo iz lijepe njihove!!
bpz2011

bpz2011

Komentirano: 20.11.2017. | 21:29

7

Hoćemo li sutra imati više informacije o plinofikaciji Rafinerije?
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 20.11.2017. | 20:35

8

Gdje dolaze kod zupana ili gradonacelnika? Hoce li ih docekati gradonacelnik?
MatoKlaric

MatoKlaric

Komentirano: 20.11.2017. | 19:17

9

takve se "sjednice" trebaju komercionalizirati i održavati u odgovarajućim kazališnim prostorima . Barem neku kunu da se u kasu "ukasi" . Mi i nemamo stvarnu opoziciju pa se onda unutar HDZ-a međusobno "takmiče" budući kandidati za Predsjednika/cu države, pa lupetaju bez ikakvog obzira . Naših 5 županija trebaju zanemarit sve politike i "združeno" se suprostavit kontinuitetu laži svih "vlada". Mi trebamo u politiku unijeti malo samopoštovanja jer se "naši" političari lako "prodaju" i zaborave tko i što su .

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani Gradu mogu dostaviti prijedloge i komentare

Kreiranje gradskog proračuna

Brođani Gradu mogu dostaviti prijedloge i komentare

16.10.2018. | 13:15
Navedite koje projekte želite vidjeti ostvarene u Slavonskom Brodu te koje radove smatrate važnima. Želimo čuti Vaše prijedloge i komentare jer su upravo oni najbolji pokazatelji toga što je potrebno u našem gradu.
Navedite koje projekte želite vidjeti ostvarene u Slavonskom Brodu te koje radove smatrate važnima. Želimo čuti Vaše prijedloge i komentare jer su upravo oni najbolji pokazatelji toga što je potrebno u našem gradu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brod je opet izvrsno mjesto za skupljanje političkih bodova

Pretakanje iz šupljeg u prazno

Brod je opet izvrsno mjesto za skupljanje političkih bodova

10.10.2018. | 18:45
Danas je još jednom zaključeno - postuoak plinofikacije Rafinerije Brod je u tijeku, produktovod trenutno testiraju, a vladajući čine sve kako bi Brođanima omogućili ispunjenje osnovnih ljudskih prava, prvenstveno onog na čist zrak. Da se u Slavonski Brod, umjesto Mostovaca, spus
Danas je još jednom zaključeno - postuoak plinofikacije Rafinerije Brod je u tijeku, produktovod trenutno testiraju, a vladajući čine sve kako bi Brođanima omogućili ispunjenje osnovnih ljudskih prava, prvenstveno onog na čist zrak. Da se u Slavonski Brod, umjesto Mostovaca, spus
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čelnici Grada i Županije čestitali građanima

Dan neovisnosti

Čelnici Grada i Županije čestitali građanima

7.10.2018. | 11:35
Čestitke koje su gradonačelnik Mirko Duspara i župan Danijel Marušić uputili građanima uoči proslave Dana neovisnosti, prenosimo u cijelosti.
Čestitke koje su gradonačelnik Mirko Duspara i župan Danijel Marušić uputili građanima uoči proslave Dana neovisnosti, prenosimo u cijelosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : V. Prskalo o reformi, 'svojoj' školi i Biotehnološkom centru

Razgovor s povodom

V. Prskalo o reformi, 'svojoj' školi i Biotehnološkom centru

5.10.2018. | 21:00
"Mi ove godine nismo ukinuli ništa, ali smo stoposto uključili poslodavce, koji su zapravo sami kazali da im treba dualno obrazovanje te su nam ponudili 266 radnih mjesta. To znači da tih 266 učenika kad završe školu imat će gdje raditi."
"Mi ove godine nismo ukinuli ništa, ali smo stoposto uključili poslodavce, koji su zapravo sami kazali da im treba dualno obrazovanje te su nam ponudili 266 radnih mjesta. To znači da tih 266 učenika kad završe školu imat će gdje raditi."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnik i muškarac, ali nadasve - čovjek

Ispravak netočnog navoda

Vijećnik i muškarac, ali nadasve - čovjek

3.10.2018. | 11:00
Zbog nenamjernog propusta učinjenog tijekom izvještavanja, HDZ-ov županijski vijećnik novinarki SBplus-a održao je kratku, ali veoma edukativnu, lekciju o imenicama 'čovjek' i 'muškarac'. Želite li se i sami informirati o toj problematici, predlažemo da pročitate pojašnjenja.
Zbog nenamjernog propusta učinjenog tijekom izvještavanja, HDZ-ov županijski vijećnik novinarki SBplus-a održao je kratku, ali veoma edukativnu, lekciju o imenicama 'čovjek' i 'muškarac'. Želite li se i sami informirati o toj problematici, predlažemo da pročitate pojašnjenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Procvat je moguć samo ako se maknu HDZ-ovi ljudi'

Brojke govore same za sebe

'Procvat je moguć samo ako se maknu HDZ-ovi ljudi'

2.10.2018. | 15:29
Rasprava među županijskim vijećnicima polako se zahuktava. Nakon već poznatih tema poput onih o azilu za životinje, sveučilištu u Slavonskom Brodu koje su još jednom aktualizirali Mostovci, na red je došlo i stanje s brojem liječnika te teška situacija s brojem timova hitne medic
Rasprava među županijskim vijećnicima polako se zahuktava. Nakon već poznatih tema poput onih o azilu za životinje, sveučilištu u Slavonskom Brodu koje su još jednom aktualizirali Mostovci, na red je došlo i stanje s brojem liječnika te teška situacija s brojem timova hitne medic
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odali počast poginulim pripadnicima MUP-a

Nastavljeno obilježavanje Dana policije

Odali počast poginulim pripadnicima MUP-a

27.9.2018. | 14:40
Svetu Misu u zgradi policijske uprave služio je kapelan Policijske uprave brodsko – posavske Davorin Anđić.
Svetu Misu u zgradi policijske uprave služio je kapelan Policijske uprave brodsko – posavske Davorin Anđić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Štromarov vozač svojevoljno parkirao na dozvoljeno mjesto

Iako su mu iz Suda predlagali drugačije

Štromarov vozač svojevoljno parkirao na dozvoljeno mjesto

18.9.2018. | 17:30
Vozač potpredsjednika Vlade RH-a Predraga Štromara oglušio se na prijedloge sudaca brodskog suda i vozilo svojevoljno parkirao po vlastitom nahođenju.
Vozač potpredsjednika Vlade RH-a Predraga Štromara oglušio se na prijedloge sudaca brodskog suda i vozilo svojevoljno parkirao po vlastitom nahođenju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vanja je imao dva moždana, ali nije u toplicama kao Merčep

Njemu ne daju u toplice

Vanja je imao dva moždana, ali nije u toplicama kao Merčep

16.9.2018. | 16:10
"Više ni ne tražim. Znam da će me odbiti. Za sustav obični građani ne postoje", rekao je Vanja iz Slavonskog Broda, koji je imao dva moždana udara.
"Više ni ne tražim. Znam da će me odbiti. Za sustav obični građani ne postoje", rekao je Vanja iz Slavonskog Broda, koji je imao dva moždana udara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nisu oni tek romska nego naša, brodska djeca

Pred Bogom i 'Carem' svi smo isti. Ili?

Nisu oni tek romska nego naša, brodska djeca

2.9.2018. | 12:30
To, 520 tisuća kuna vrijedno ulaganje, obuhvaća opremanje šest učionica brodske područne škole Jelas namještajem i didaktičkom opremom za provođenje predškolskog programa…
To, 520 tisuća kuna vrijedno ulaganje, obuhvaća opremanje šest učionica brodske područne škole Jelas namještajem i didaktičkom opremom za provođenje predškolskog programa…
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zaštićeni najmoprimci imat će prednost pri kupnji stanova

Ministarstvo graditeljstva:

Zaštićeni najmoprimci imat će prednost pri kupnji stanova

14.7.2018. | 9:10
"Zaštićeni podstanari, pored pet godina zadržavanja statusa zaštićenog najmoprimca, dobivaju i državnu subvenciju pri plaćanju tržišne najamnine nakon isteka postojećeg statusa, u trajanju dodatnih pet godina. Također, zaštićeni najmoprimci imat će pravo prvokupa stanova u vlasni
"Zaštićeni podstanari, pored pet godina zadržavanja statusa zaštićenog najmoprimca, dobivaju i državnu subvenciju pri plaćanju tržišne najamnine nakon isteka postojećeg statusa, u trajanju dodatnih pet godina. Također, zaštićeni najmoprimci imat će pravo prvokupa stanova u vlasni
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jasenovac nije bio lječilište, ali ni mučilište'

Kontroverzni autor u Slavonskom Brodu

'Jasenovac nije bio lječilište, ali ni mučilište'

4.7.2018. | 22:00
Od autora knjige 'Radni logor Jasenovac' koji nastoji, kako sam kaže, otkriti pravu istinu i ispraviti činjenice i brojke iskrivljene radi politike, nakon gostovanja na javnoj televiziji, novinari su morali 'prati ruke'. O medijskom linču kao i 'istini o Jasenovcu', govorio je i
Od autora knjige 'Radni logor Jasenovac' koji nastoji, kako sam kaže, otkriti pravu istinu i ispraviti činjenice i brojke iskrivljene radi politike, nakon gostovanja na javnoj televiziji, novinari su morali 'prati ruke'. O medijskom linču kao i 'istini o Jasenovcu', govorio je i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sretan nam Dan državnosti dragi naši u Minhenima i Viennama

Sve nas je manje ovdje

Sretan nam Dan državnosti dragi naši u Minhenima i Viennama

25.6.2018. | 11:05
Brođani su tako, nakon što su za vrijeme rata u svom gradu primali izbjeglice, danas prisiljeni sami odlaziti u druge sredine kao svojevrsni ekonomski migranti. Doduše malo više dobrodošli od nekih drugih koji imaju taj status, ali to ipak neumanjuje činjenicu kako je 402 branit
Brođani su tako, nakon što su za vrijeme rata u svom gradu primali izbjeglice, danas prisiljeni sami odlaziti u druge sredine kao svojevrsni ekonomski migranti. Doduše malo više dobrodošli od nekih drugih koji imaju taj status, ali to ipak neumanjuje činjenicu kako je 402 branit
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su osigurali današnje granice Republike Hrvatske

Povodom Dana antifašističke borbe

Oni su osigurali današnje granice Republike Hrvatske

20.6.2018. | 16:00
Zahvaljujući NOB-u i političkim odlukama donesenim na Drugom zasjedanju AVNOJ-a, 29. i 30. studenog 1943. u Jajcu, zajedno sa suradnicima, Tito je uspio izbjeći ulazak kralja Petra i Draže Mihajlovića u vladu nove Jugoslavije. Na taj način, osigurane su današnje granice Republike
Zahvaljujući NOB-u i političkim odlukama donesenim na Drugom zasjedanju AVNOJ-a, 29. i 30. studenog 1943. u Jajcu, zajedno sa suradnicima, Tito je uspio izbjeći ulazak kralja Petra i Draže Mihajlovića u vladu nove Jugoslavije. Na taj način, osigurane su današnje granice Republike
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više od 63 posto pitke vode u Hrvatskoj je neispravno

Kakva je voda u Brodskoj županiji?

Više od 63 posto pitke vode u Hrvatskoj je neispravno

15.6.2018. | 20:00
Od 353 uzeta uzorka njih čak 223 bilo je zdravstveno neispravno. Jednostavnije rečeno, 63,2 posto pitke vode u Hrvatskoj nije zdravstveno ispravno za ljudsku potrošnju. Evo kakva je situacija sada u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.
Od 353 uzeta uzorka njih čak 223 bilo je zdravstveno neispravno. Jednostavnije rečeno, 63,2 posto pitke vode u Hrvatskoj nije zdravstveno ispravno za ljudsku potrošnju. Evo kakva je situacija sada u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luci Brod Vlada odobrila zaduženje od 80 milijuna kuna

Nastavljaju graditi infrastrukturu

Luci Brod Vlada odobrila zaduženje od 80 milijuna kuna

31.5.2018. | 0:01
'Izgradnja Luke je u tijeku, a prihodi koji će se ostvariti otvaranjem Luke i za međuanrodni promet, za što je potrebna izgradnja infrastrukture, bili bi dovoljni za otplatu dugoročnih kredita', pojasnio je ministar Marić.
Izgradnja Luke je u tijeku, a prihodi koji će se ostvariti otvaranjem Luke i za međuanrodni promet, za što je potrebna izgradnja infrastrukture, bili bi dovoljni za otplatu dugoročnih kredita', pojasnio je ministar Marić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Slavonski Brod bi trebala biti pokretač razvoja regije

Davor Vlaović:

Luka Slavonski Brod bi trebala biti pokretač razvoja regije

30.5.2018. | 17:30
U svojoj saborskoj raspravi zastupnik Davor Vlaović, uz osvrt na problematiku gospodarskih zona, govorio je i o važnosti razvojnih agencija, projektu Slavonija, ali i ponovno prozvao odgovorne neka "daju obrazloženje kako je došlo onečišćenja vode u Slavonskom Brodu i t
U svojoj saborskoj raspravi zastupnik Davor Vlaović, uz osvrt na problematiku gospodarskih zona, govorio je i o važnosti razvojnih agencija, projektu Slavonija, ali i ponovno prozvao odgovorne neka "daju obrazloženje kako je došlo onečišćenja vode u Slavonskom Brodu i t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije svaka podignuta ruka zločinačka

Ne svojatajte nevinu djecu

Nije svaka podignuta ruka zločinačka

23.5.2018. | 11:55
U ovom slučaju nije zabrinjavajuće podmetanje 'bezimenog' - jer na puno odvratniji i eksplicitniji način čine to neki od uglednijih pripadnika hrvatske elite - nego je opasna konstatacija kako bi neofašist u Hrvatskoj završio "možda i s prijavom", dok takvima u Austriji prijeti
U ovom slučaju nije zabrinjavajuće podmetanje 'bezimenog' - jer na puno odvratniji i eksplicitniji način čine to neki od uglednijih pripadnika hrvatske elite - nego je opasna konstatacija kako bi neofašist u Hrvatskoj završio "možda i s prijavom", dok takvima u Austriji prijeti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komunistički zločini nad Hrvatima i velikosrpski mitovi

Blanka Matković

Komunistički zločini nad Hrvatima i velikosrpski mitovi

4.5.2018. | 17:00
U programu sudjeluju David Magdić, mag. hist., Stjepan Štimac i mr.sc. Blanka Matković, a bit će najavljena i nova knjiga koja je već u pripremi naziva "Zločini jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću (1945.): dokumetni".
U programu sudjeluju David Magdić, mag. hist., Stjepan Štimac i mr.sc. Blanka Matković, a bit će najavljena i nova knjiga koja je već u pripremi naziva "Zločini jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću (1945.): dokumetni".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država će im dvije godine plaćati stan

Zbrinjavanje migranata

Država će im dvije godine plaćati stan

20.4.2018. | 19:30
Plan je da se u Slavonskom Brodu zbrine ukupno 36 osoba, što znači kako bi u narednom razdoblju moglo doći do doseljenja novih 20 osoba koji će svoju bolju i svjetliju budućnost pokušati naći u Gradu na Savi.
Plan je da se u Slavonskom Brodu zbrine ukupno 36 osoba, što znači kako bi u narednom razdoblju moglo doći do doseljenja novih 20 osoba koji će svoju bolju i svjetliju budućnost pokušati naći u Gradu na Savi.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :