SBplus.hr, Slavonski Brod :

Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 3.12.2017. u 23:10
Prikaza: 7213
|
Autor: J.Z./SBplus

Tko je na kraju skuplji Cestar ili PZC?

Je li Opačak postao Dusparin VIP izvođač radova?

Slavonski Brod : Je li Opačak postao Dusparin VIP izvođač radova? Tko je skuplji: Cestar ili PZC?(Foto: SBplus/arhiva)

Budući da mediji oblikuju javno mnijenje, a na portalu SBplus u tome sudjeluju i posjetitelji komentatori, odlučili smo provjeriti je li moguće da će održavanje cesta i pješačkih staza iduće dvije godine biti skuplje milijun kuna nego je bilo dosad?

SLAVONSKI BROD - Ukoliko to potvrdi Gradsko vijeće, iduće dvije godine, na području Slavonskog Broda, prometnice će održavati Poduzeće za ceste, izvijestili smo 28. studenog.

Tijekom 2018./2019. godine, PZC Brod održavat će ceste i pješačke staze za 1.735.141,54 kuna jeftinije nego je to činio Cestar protekle dvije godine.

Nakon provedenog natječaja, PZC Brod je taj posao 'preuzeo' Cestaru, koji je ceste i pješačke staze održavao tijekom 2016. i 2017. godinre. Poslije objave članka, pojavili su se komentari kako je Grad, ustvari, odlukom o izboru izvođača radova, PZC-u pogodovao na štetu proračuna, jer će, navodno, njihovo održavanje biti milijun kuna skuplje nego je bilo Cestarovo.

Budući da mediji oblikuju javno mnijenje, a na portalu SBplus u tome sudjeluju i posjetitelji komentatori, odlučili smo provjeriti je li moguće da će održavanje cesta i pješačkih staza, iduće dvije godine, biti skuplje milijun kuna nego je bilo dosad?

Evo što je istina

Tvrtka Cestar, protekle dvije godine, slavonskobrodske ceste i pješačke staze održavala je po cijeni od 8.619.694,18 kuna s PDV-om. Za ovu godinu ponudili su cijenu od 8.771.230.61 kunu, također s PDV-om.

Za isti posao, u istom vremenskom razdoblju, međutim, PZC je ponudio da će to činiti za 6.884.552.64 kune s PDV-om, dok je Cestar svoju cijenu održavanja, u odnosu na prethodne dvije godine, povisio za 151. 536, 43 kuna.

Prema tome, tijekom 2018./2019. godine, PZC Brod održavat će ceste i pješačke staze za 1.735.141,54 kuna jeftinije nego je to činio Cestar protekle dvije gopdine.

Iz tog razloga Povjerenstvo za provedbu natječaja za održavanje nerazvrstanih cesta i pješačkih staza na području grada Slavonskog Broda, posredstvom gradonačelnika, predložilo je Gradskom vijeću neka taj posao iduće dvije godine povjere PZC-u Brod.

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
miromaric

miromaric

Komentirano: 9.12.2017. | 8:24

1

origigi,,,ti si origigi hdz
origigi_brod

origigi_brod

Komentirano: 9.12.2017. | 0:15

2

Administrator je izbrisao komentar!
Znalac

Znalac

Komentirano: 4.12.2017. | 22:06

3

Manja ponuda ne mora značiti i kvalitetu .Pogledajte samo cestu kod Ine-plin koju su radili Osjecani. .nakon par mjeseci propali sahtovi. ..a nakon POPRAVKA njihovog , opet propalo na istim mjestima . Pa ti izaberi manju ponudu ,a nemaš m... im prigovoriti preko nadzora i obustaviti plaćanje dok god ne odrade posao ,a ovo je kaos bio. Ima toga još po gradu sto je jako loše napravljeno uglavnom nikom ništa. U ugovor točno navesti rok izvedbe i u slučaju kršenja istog penali , a ne produženje roka radova- javno objaviti rok izvršenja da i mi pratimo jer i mi trpimo -financijski a oni što tu žive di su radovi još i više . Jer svaki dan duže košta ...
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 4.12.2017. | 17:06

4

pogled_u_nistavilo@ . . . kada je raspisan natječaj za sve je bio isti. Trebali su za određeni obim poslova dati svoju cijenu. Opačak je bio jeftiniji za 1.700.000 kuna. Kraj priče. Jedan reče i ostade živ: jeftinija ponuda=veća provizija. Za mene bi bilo logičnije da je grad prihvatio veću ponudu, jer bi onda bilo mogućnosti, nakon dobijenog natječaja, uzvratiti provizijom. Opačak je, kako reče, svojom niskom ponudom skinuo sam sebi gaće. Od kuda mu još i lova za proviziju?
franko

franko

Komentirano: 4.12.2017. | 16:40

5

E markoo na što smo svi spali pa takvi polupismeni kao ti imaju privilegiju javno pisati xD A što se tiče poduzetništva, podebljaj si i ti dosIJe kao OpaĆak, pa možda i ti budeš radio milijunske poslove xD
markoo

markoo

Komentirano: 4.12.2017. | 13:13

6

Na što smo svi pali.Da osoba sa debelim krim.dosijeom kao taj Opačak dobiva na važnosti govori nešto i o nama.U normalnim i uređenim državama spomen Tome Opaćka tretirao bi se kao kršenje zakona.
Kropotkin

Kropotkin

Komentirano: 4.12.2017. | 9:35

7

Slavonski Brod je mala bara, a izgleda puno (zlonamjernih) krokodila. Komentirate zlonamjerno Opačka, da li iz zavisti ili drugih interesa nije bitno – čovjeka osobno poznajem, u Slavonskom Brodu nema poduzetnika njegovog kalibra. Njegove tvrtke rade 200 milijuna kuna prihoda godišnje, i sam sam ga pitao zašto ulazi u posao s gradom za kikirki. „Ja sam lokalpatriot, moram raditi za grad i županiju, od mene ovdje živi oko 2000 ljudi“. A zavisti i zavidnih će uvijek biti, ili kako Nijemci kažu: „Zavist se nikada ne prikrade u prazne ambare.“
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 4.12.2017. | 7:52

8

Iz oba članka nije vidljivo koje to staze i ceste treba održavati. Ako sad treba održavati ceste i staze koje su svježe obnovljene, onda je jasno zašto ponuda može biti jeftinija. Pitanje je što ako nije tako. Dosta obnovljenih cesta je obnovljeno vrlo loše, ako ne u kvaliteti kolnika, onda sigurno u tome da se na dobrom dijelu pojedinih cesta voda zadržava na kolniku jer su šahtovi previsoko. Sad je i tu pitanje zašto su ostali previsoko, a geometar dobro obilježi do koje visine treba ići asfalt, ali izvođač to ne poštuje. Naravno da ni onaj koji prima radove uopće ne poštuje te oznake inače NIKADA NE BI PRIMIO TAKVU CESTU!!! Kakva je to cesta uz koju pješaci ne smiju proći jer bi mogli okupani bez vlastite privole i to hladnom, blatnom vodom s kolnika? Kakva je to cesta gdje vozila prolaskom kroz takve bare zalijevaju kuće uz staze? Inače, obično uz te obnovljene ceste se mogu vidjeti obnovljeni pojedini kolni ulazi. Da li su obnovljeni od tog asfalta koji nije ugrađen u cestu, to neka istražuje netko drugi. Sve ovo vodi do zaključka da će održavanje biti još lošije za manje love ili su nas veslali sve ovo vrijeme po visokim cijenama. Ubrzo ćemo i to vidjeti i osjetiti.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 4.12.2017. | 2:16

9

bili@ . . ..Tko je kome trubio pred kućom uopće nije relevantno...Važno je da se zna da je ponuda PZC-a bolja od od Cestara za 1.700.000 kuna. Da si privatna osoba, kome bi ti dao posao?
bili

bili

Komentirano: 3.12.2017. | 23:36

10

Pa ja se samo sjecam da je spomenuti VIP izvodjac onomad pred par godina sa svojom mehanizacijom Duspiju pred kucom i poslom prosvjedovao, negodovao i trubio. A time i uznemiravao ostale gradjane. A sad, tko je skuplji il jeftiniji ja ti nemam pojma.

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do početka prosinca planiramo završiti polaganje kockica'

Donosimo stanje gradilišta 'u brojkama'

'Do početka prosinca planiramo završiti polaganje kockica'

18.11.2018. | 20:00
Posljednji trzaji lijepog vremena nadomak zime, dopustili su da radovi na obaloutvrdi traju i tijekom studenog. Vrijeme izgubljeno početkom godine zbog visokog vodostaja time je nadoknađeno pa novi izgled savske obale već sada oduševljava prolaznike. S obzirom na to da je 'teži'
Posljednji trzaji lijepog vremena nadomak zime, dopustili su da radovi na obaloutvrdi traju i tijekom studenog. Vrijeme izgubljeno početkom godine zbog visokog vodostaja time je nadoknađeno pa novi izgled savske obale već sada oduševljava prolaznike. S obzirom na to da je 'teži'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ono što se nekomu čini malim, drugome je veliki problem

Pisanjem (i) o sitnicama činimo nešto

Ono što se nekomu čini malim, drugome je veliki problem

18.11.2018. | 9:10
Glasovi građana, kada su usamljeni, nerijetko se teško čuju ili lako gube u masi. Obraćanje medijima ponekad je jedini način kako bi se riješili njihovi problemi koji se, možda, drugima čine nevažnima. Ipak, zbog 'višeg dobra' često odlučujemo pisati i o 'sitnicama' te tako mij
Glasovi građana, kada su usamljeni, nerijetko se teško čuju ili lako gube u masi. Obraćanje medijima ponekad je jedini problem kako bi se riješili njihovi problemi koji se, možda, drugima čine nevažnima. Ipak, zbog 'višeg dobra' često odlučujemo pisati i o 'sitnicama' te tako mij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko o čemu mi o nepropisnom zaustavljanju i parkiranju

Sizifov posao?

Tko o čemu mi o nepropisnom zaustavljanju i parkiranju

17.11.2018. | 17:15
Dok je čitatelja koji shvaćaju kako su ovakvi postupci nekulturnih i bahatih vozača za svaku osudu i da na njih treba upozoravati dotle ćemo i mi objavljivati ovakve fotografije i članke. Bez obzira na sve one koji, pomalo podrugljivo, znaju reći: "tko o čemu oni o nepropisnom za
Dok je čitatelja koji shvaćaju kako su ovakvi postupci nekulturnih i bahatih vozača za svaku osudu i da na njih treba upozoravati dotle ćemo i mi objavljivati ovakve fotografije i članke. Bez obzira na sve one koji, pomalo podrugljivo, znaju reći: "tko o čemu oni o nepropisnom za
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko je odgovoran za šikaru uz brzu cestu

Istražili smo

Evo tko je odgovoran za šikaru uz brzu cestu

16.11.2018. | 15:10
Kad veće neće oni koji bi trebali, Grad bi, iako nije riječ o njihovoj lokaciji, morao tražiti od vlasnika da površinu urede, jer ovakva kakva je nagrđuje izgled i ostavlja ružan dojam.
Kad veće neće oni koji bi trebali, Grad bi, iako nije riječ o njihovoj lokaciji, morao tražiti od vlasnika da površinu urede, jer ovakva kakva je nagrđuje izgled i ostavlja ružan dojam.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreću s izgradnjom spojnog cjevovoda u Sikirevcima

Objavljen javni poziv za uvid u predmet

Kreću s izgradnjom spojnog cjevovoda u Sikirevcima

12.11.2018. | 18:15
Završetak izgradnje spojnog cjevovoda trebao bi biti gotov u slijedeća dva do tri mjeseca, kada će sa sikirevačkih zdenaca prema Slavonskom Brodu teći 200 litara kvalitetne vode u sekundi. U ovom trenutku u sam grad i zapadne općine dolazi sto litara u sekundi sikirevačke vode.
Završetak izgradnje spojnog cjevovoda trebao bi biti gotov u slijedeća dva do tri mjeseca, kada će sa sikirevačkih zdenaca prema Slavonskom Brodu teći 200 litara kvalitetne vode u sekundi. U ovom trenutku u sam grad i zapadne općine dolazi sto litara u sekundi sikirevačke vode.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi na slavonskobrodskim cestama nastavljeni i u studenom

Vrijeme i dalje blago prema radnicima

Radovi na slavonskobrodskim cestama nastavljeni i u studenom

10.11.2018. | 9:15
Trenutno su radnici aktivni na šest većih gradskih lokacija - osim izgradnje obaloutvrde uz rijeku Savu, u tijeku je dovršetak uređenja Zagrebačke ulice, izgradnja kanalizacije u Menčetićevoj, spojne ceste na Livadi, potpuno nove ceste u Naselju biskupa Ćirila Kosa te izgradnja k
Trenutno su radnici aktivni na šest većih gradskih lokacija - osim izgradnje obaloutvrde uz rijeku Savu, u tijeku je dovršetak uređenja Zagrebačke ulice, izgradnja kanalizacije u Menčetićevoj, spojne ceste na Livadi, potpuno nove ceste u Naselju biskupa Ćirila Kosa te izgradnja k
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vandali ponovno uništili cvjetnu instalaciju u Tvrđavi

Dokle više

Vandali ponovno uništili cvjetnu instalaciju u Tvrđavi

9.11.2018. | 12:15
Vrlo često čujemo kako nam grad ne izgleda kako bi trebao, da mu nedostaje zelenila, cvijeća, detalja...a kada to dobijemo onda, nažalost, vrlo brzo bude i uništeno. S toga ne čudi što u Komunalcu ozbiljno razmišljaju o uklanjanju cvjetnog obzora koji se inače vrlo uspješno stopi
Vrlo često čujemo kako nam grad ne izgleda kako bi trebao, da mu nedostaje zelenila, cvijeća, detalja...a kada to dobijemo onda, nažalost, vrlo brzo bude i uništeno. S toga ne čudi što u Komunalcu ozbiljno razmišljaju o uklanjanju cvjetnog obzora koji se inače vrlo uspješno stopi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bez straha i srama pokrali sadnice iz Tvrđave

Samo par dana nakon što su posađene

Bez straha i srama pokrali sadnice iz Tvrđave

6.11.2018. | 10:30
Nadamo se samo kako su lopovi od noćas 'namirili' svoje cvjetne apetite te će ovaj puta dozvoliti i nama drugima da uživamo u cvjeću i u krugu Tvrđave.
Nadamo se samo kako su lopovi od noćas 'namirili' svoje cvjetne apetite te će ovaj puta dozvoliti i nama drugima da uživamo u cvjeću i u krugu Tvrđave.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kvar u parku otklonjen je tijekom prijepodneva

Što se dogodilo

Kvar u parku otklonjen je tijekom prijepodneva

3.11.2018. | 13:10
Voda izvire na pješačku stazu čiji je jedan dio prekrila. Ekipa Vodovoda krenula je na teren kako bi kvar otklonila što prije. No, za sada još nije saniran. Evo i zašto.
Voda izvire na pješačku stazu čiji je jedan dio prekrila. Ekipa Vodovoda krenula je na teren kako bi kvar otklonila što prije. No, za sada još nije saniran. Evo i zašto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova biciklistička i obnovljena pješačka staza

U jednoj od najdužih ulica

Nova biciklistička i obnovljena pješačka staza

2.11.2018. | 9:10
Jedna od najdužih slavonskobrodskih ulica konačno je dobila potpuno novu biciklističku stazu, ali i obnovljeni nogostup. Kretanje tom frekventnom gradskom relacijom sada će za pječake i bicikliste biti puno sigurnije, a grad je za taj veliki projekt 'povukao sredstva' u iznosu od
Jedna od najdužih slavonskobrodskih ulica konačno je dobila potpuno novu biciklističku stazu, ali i obnovljeni nogostup. Kretanje tom frekventnom gradskom relacijom sada će za pječake i bicikliste biti puno sigurnije, a grad je za taj veliki projekt 'povukao sredstva' u iznosu od
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro kreću s deratizacijom

Komunalni poslovi

Uskoro kreću s deratizacijom

31.10.2018. | 20:40
Deratizacija će biti provedena u stambenim objektima (dvorišta, okućnice i stambene zgrade-stanovi) na području grada Slavonskog Brodu, na javnim zelenim površinama, na obalama vodotoka, u kanalizacijskoj mreži i na odlagalištu otpada.
Deratizacija će biti provedena u stambenim objektima (dvorišta, okućnice i stambene zgrade-stanovi) na području grada Slavonskog Brodu, na javnim zelenim površinama, na obalama vodotoka, u kanalizacijskoj mreži i na odlagalištu otpada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I građani mogu pomoći u rješavanju problema

Proradile svjetiljke na Korzu

I građani mogu pomoći u rješavanju problema

30.10.2018. | 21:00
Zaposleni u komunalnim službama, niti u jednom mjestu pa tako ni u Slavonskom Brodu, ne mogu 24 sata na dan biti na svim mjestima u gradu. U takvim situacijama dojave građana presudne su za pojedine intervencije.
Zaposleni u komunalnim službama, niti u jednom mjestu pa tako ni u Slavonskom Brodu, ne mogu 24 sata na dan biti na svim mjestima u gradu. U takvim situacijama dojave građana presudne su za pojedine intervencije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska zgrada ovaj vikend bez grijanja

Zbog zamjene dotrajalih ventila

Brodska zgrada ovaj vikend bez grijanja

30.10.2018. | 12:35
Lijepo vrijeme i gotovo ljetne temperature Brod plin iskoristit će za trodnevni prekid isporuke toplinske energije korisnicima u slavonskobrodskom naselju kako bi stare termoventile mogli zamijeniti novim balans ventilima.
Lijepo vrijeme i gotovo ljetne temperature Brod plin iskoristit će za trodnevni prekid isporuke toplinske energije korisnicima u slavonskobrodskom naselju kako bi stare termoventile mogli zamijeniti novim balans ventilima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Voda u slavonskobrodskom naselju 'obojena'

Građani javljaju

Voda u slavonskobrodskom naselju 'obojena'

30.10.2018. | 12:20
Uplašeni građanin slavonskobrodskog Naselja Kolonija, SBplus-u dostavio je netom snimljenu fotografiju vode koju je iz slavine ulio u čašu i neugodno se iznenadio kada je uočio da je potpuno smeđe boje.
Uplašeni građanin slavonskobrodskog Naselja Kolonija, SBplus-u dostavio je netom snimljenu fotografiju vode koju je iz slavine ulio u čašu i neugodno se iznenadio kada je uočio da je potpuno smeđe boje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpuna obnova tribina gradskog stadiona

Počeli veliki radovi

Potpuna obnova tribina gradskog stadiona

29.10.2018. | 11:15
Tribine će dobiti nova sjedala, bit će izgrađen tunel za izlazak igrača na teren, a predviđeno je i montiranje novih kućica za rezervne igrače i delegate te ugradnja novog pulta u VIP loži.
Tribine će dobiti nova sjedala, bit će izgrađen tunel za izlazak igrača na teren, a predviđeno je i montiranje novih kućica za rezervne igrače i delegate te ugradnja novog pulta u VIP loži.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko će posude za otpad sam morati voziti na čipiranje

Kodovi na posudama za otpad

Evo tko će posude za otpad sam morati voziti na čipiranje

25.10.2018. | 12:10
Cilj ovoga posla je, kako je još ranije kazao direktor Komunalca Pero Jelinić, stvaranje informatičke podloge za projekt u sklopu kojeg će biti očitavan broj odvoza otpada u pojedinim kućanstvima, što u konačnici treba dvoesti do manjih računa za samačka domaćinstva, ali i ona ko
Cilj ovoga posla je, kako je još ranije kazao direktor Komunalca Pero Jelinić, stvaranje informatičke podloge za projekt u sklopu kojeg će biti očitavan broj odvoza otpada u pojedinim kućanstvima, što u konačnici treba dvoesti do manjih računa za samačka domaćinstva, ali i ona ko
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavak promjene rasvjetnih tijela u gradu

Nova javna rasvjeta za još dvije ulice

Nastavak promjene rasvjetnih tijela u gradu

24.10.2018. | 20:00
Radovima predviđenim za ovu godinu obuhvaćene su 33 gradske lokacije, što čini ukupno 15,6 kilometara mreže javne rasvjete na kojima će biti zamijenjena postojeća te postavljena nova rasvjetna tijela. Ukupna vrijednost radova iznosi dva milijuna kuna.
Radovima predviđenim za ovu godinu obuhvaćene su 33 gradske lokacije, što čini ukupno 15,6 kilometara mreže javne rasvjete na kojima će biti zamijenjena postojeća te postavljena nova rasvjetna tijela. Ukupna vrijednost radova iznosi dva milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li prijava onih koji krše zakon cinkanje?

Vaš glas

Je li prijava onih koji krše zakon cinkanje?

24.10.2018. | 9:15
Je li prijavljivanje onih koji čine prekršaje i remete javni red i mir odgovornost svakog pojedinca ili je riječ o bespotrebnom cinkanju?
Je li prijavljivanje onih koji čine prekršaje i remete javni red i mir odgovornost svakog pojedinca ili je riječ o bespotrebnom cinkanju?
SBplus.hr, Slavonski Brod : U centru grada autobusom blokirao prolaz pješacima

Na (luksuznoj) usluzi putnicima

U centru grada autobusom blokirao prolaz pješacima

23.10.2018. | 16:40
Na rečenicu našeg čitatelja dodali bismo „…ali ne mogu dokad žele“, kada bismo bili sigurni da se u blizini našao kakav policijski službenik ili prometni redar kako bi riješio situaciju i kaznio nesavjesnog vozača.
Na rečenicu našeg čitatelja dodali bismo „…ali ne mogu dokad žele“, kada bismo bili sigurni da se u blizini našao kakav policijski službenik ili prometni redar kako bi riješio situaciju i kaznio nesavjesnog vozača.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otkrivamo što znače kodovi koji su 'osvanuli' na kantama

Komunalac počeo 'čipirati' svaku kantu

Otkrivamo što znače kodovi koji su 'osvanuli' na kantama

22.10.2018. | 21:00
'Danas sam primijetila bar kod na crnoj kanti za otpad. Kako nas nitko nije obavijestio o bilo kakvim promjenama, uplašila sam se da će nas već početi kažnjavati ako ne razdvajamo otpad.'
'Danas sam primijetila bar kod na crnoj kanti za otpad. Kako nas nitko nije obavijestio o bilo kakvim promjenama, uplašila sam se da će nas već početi kažnjavati ako ne razdvajamo otpad.'
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :