Obrazovanje : Vrtići

Objavljeno: 12.5.2018. u 0:01
Prikaza: 5787
|
Autor: Jerko Zovak

U brodskom vrtiću

'Član Upravnog vijeća zaposlio svoju suprugu'

Slavonski Brod : 'Član Upravnog vijeća zaposlio svoju suprugu' Zorana Butorac, prof, ravnateljica Vrtića Ivana Brlić mažuranić(Foto: SBplus/arhiva)

"Kad je zapošljavanje u pitanju, sukladno Pravilniku o našem radu i Statutu Vrtića, Upravno vijeće tek prihvaća ili odbija prijedloge ravnateljice. Dakle, članovi Upravnog vijeća tu nemaju manevarskog prostora"

SLAVONSKI BROD - "U prilogu je pdf. dokument gdje možete vidjeti kako član upravnog vijeca Z.K. zapošljava svoju ženu A.K.", napisao je čitatelj SBplus-a i poslao nam Izvod iz zapisnika 13. sjednice Upravnog vijeća dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonsdki Bord.

U kojoj mjeri je zajamčena anonimnost naših izvora informacija najbolje kazuje osma godina rada portala bez i jednog incidenta iz te oblasti.

I zaista, u Zapisniku je vidljiva istovjetnost prezimena jednog člana Upravnog vijeća vrtića s jednom odgajateljicom koja je 29. rujna 2017. "primljena u radni odnos na radno mjesto odgajateljica za rad u programu predškole - pola radnog vremena u 2017/2018. godini".

Držeći svaki upit, prijedlog, sugestiju, informaciju... naših čitatelja vrijednom interakcijom, vrlo ozbiljno pristupamo pokušaju udovoljavanja njihovim željama. Pogotovo onda kad su one od općeg interesa.

Zbog toga, i u ovom slučaju, postupamo tako. Ravnateljicu Vrtića Ivana Brlić Mažuranić, Zoranu Butorac, zamolili smo neka se očituje na primjedbu da je, može biti, pod utjecajem jednog od članova Upravnog vijeća, gospođa A.K. "jednoglasno" zaposlena kao i ostale četiri kolegice.

"Kod zapošljavanja A.K. poštovali smo zakonsku proceduru sukladno čl. 26. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Kandidatkinja A.K. je ispunjavala sve uvjete iz natječaja. U Dječjem vrtiću Ivana Brlić Mažuranić je radila i prije na istim poslovima gdje se pokazala kao izuzetno kvalitetna. O njenom radu pristizale su pohvale i od strane roditelja.

Temeljem gore navedenih činjenica Upravno vijeće je jednoglasno prihvatilo prijedlog ravnatelja o zasnivanju radnog odnosa s A.K.

Ovom prigodom bih istaknula činjenicu da smo se ove pedagoške godine našli u situaciji nedostatka odgojitelja. S ovim problemom neke sredine se bore već par godina. Drago mi je da su sve odgojiteljice iz Brodsko-posavske županije imale priliku raditi i da nisu dugo čekale na posao", odgovorila je ravnateljica Butorac.

Budući da je u pitanju dokument Upravnog vijeća Vrtića, njihovog predsjednika, Maria Rubila, zamolili smo neka komentira sumnju u regularnost postupanja tijela kojem predsjedava.

"Kad je zapošljavanje u pitanju, sukladno Pravilniku o našem radu i Statutu Vrtića, Upravno vijeće tek prihvaća ili odbija prijedloge ravnateljice. Zasad, nismo imali razloga sumnjati u ispravnost prijedloga ravnateljice. Inače, članovi Upravnog vijeća u slučajevima zapošljavanja nemaju manevarskog prostora", za SBplus kazao je predsjednik Rubil.

Kako od našeg čitatelja nismo dibili niti jedan drugi dokument osim onog službenog kojeg je moguće pročitati na stranicama Vrtića Ivana Brlić Mažuranić ništa više učiniti nismo mogli doli zaključiti - dok netko ne dokaže suprotno, zasad, sve je u skladu sa Zakonom.

Našem čitatelju zahvaljujemo na informaciji i sve ostale pozivamo na stalnu suradnju. U kojoj mjeri je zajamčena anonimnost naših izvora informacija najbolje kazuje osma godina rada portala bez i jednog incidenta iz te oblasti. Naši izvori sigurniji su od 'trezora Deutsche Bank', volimo reći. Znaju to u ovdašnjim državnim odvjetništvima i policiji koji su, u više navrata, bezuspješno, pokušali saznati tko su nam izvori informacija. Tako će ostati i ubuduće - jer mi želimo opstati kao korektan informativni medij.

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
legionar

legionar

Komentirano: 13.5.2018. | 14:05

1

ivomarkić,nemam se šta ograđivati od politike HDZ-a jer nisam ,niti sam ikada bio njihov član.Ukazujem samo s gađanjem na stvari koje nisu dobre,a pri tome su mi svi isti.Ti si vjerojatno član stranke Duspara Mirko i stvari koje osuđuješ kad radi hdz , braniš kad rade "Dusparaši"..Meni je zapošljavanje po stranačkoj liniji u županiji,bolnici isto kao i zapošljavanje u gradskim službama i vrtćui.Jedina razlika što hdz više zapošljava stranački,a Duspara prvo rodbinski,a stranački što ostane
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 13.5.2018. | 12:01

2

Tetrapak@ . .legionar se iskazao...kao, ne druka za HDZ. I od tebe očekujemo istu stvar. Ogradi se od HDZ-ove politike inače nisi vjerodostojan. Od njih je sve počelo još 1990. u baraci. Kada su prevarili Veselicu, javili mu krivo mjesto sastanka i umjesto Veslice izabrali Tuđmana. Al' mora se priznati, dižem vam tlak.
Tetrapak

Tetrapak

Komentirano: 13.5.2018. | 10:31

3

Kada novinar otvori temu o turističkoj zajednici slobodno dođi komentirati . Možda novinar uskoro otvori to poglavlje za IvuMarkića. Ajmo opet o ribi iz priče .
legionar

legionar

Komentirano: 13.5.2018. | 9:26

4

ivomarkić, kakve veze ima županija s ovim? Šta želiš reci? Ako u županiji vlada nepotizsm ,notmalno da je tako i u gradu???? Ma ja se slažem u globalu..I jedni i drugi zapošljavaju svoje, namještaju poslove , uzimaju lovu.Samo je jedna stvar.. HDZ ovci barem po portalima ne moraliziraju kao neki Dusparini.Kao npr. dotični gospodin koji zaposljava u vrtice stranacki kadar ,a na fb optužuje stalno druge za iste stvari koje sam radi.. Za mene su to ista govna.. Baš ista!!
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 13.5.2018. | 8:55

5

legionar i Tetrapak@ . kada u zgradi županije nađete nekoga zaposlenog, a da je iz Dusparine stranke plaćam piće. Vama odgovara napadati osobe koje su radile sve u skladu sa zakonom, koje su zaposlile djelatnicu koja ima kvalifikacije, koja je dokazala svojim radom da može biti primljena na to radno mjesto. Mene želite ušutkati kada vama, argumentirano, pišem o nečasnim političkim transferima. Digli ste se složno na zadnje noge. Znači boli vas kada ste prozvani za političku trgovinu. U pravu ste, jedan slučaj s drugim nemaju veze. Niste ništa napisali kako samo jedna djelatnica ima jednu direktoricu iznad sebe? Javite se, hitno!
legionar

legionar

Komentirano: 13.5.2018. | 7:06

6

ivomarkić upravo radi ono za čega je i plaćen.Skretati sa teme kad ne ide u prilog
Tetrapak

Tetrapak

Komentirano: 12.5.2018. | 21:19

7

Ivomarkić buncaš gluposti. Tema nije Ružica Vidaković , niti Pero Čosić. Drži se teme ili odi u jagode.
Emerik

Emerik

Komentirano: 12.5.2018. | 21:06

8

Bublasti svaler iz oriovca je nedoprcana sina zaposlio u vatrogasce i to s kupljenim tecajem iz bosne.
legionar

legionar

Komentirano: 12.5.2018. | 19:05

9

Garantiram da Ribar nikad nije ravnateljici ništa nametao....haha ha... evo smijem se sam sebi..haha ha
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 12.5.2018. | 18:30

10

HDZ zaposlio Ružicu Vidaković kao direktoricu TZ BPŽ odmah nakon što je izdala koaliciju SDP-a, HSLS-a, HNS-a, HSS-a nakon posljednjih izbora i prešla u sasvim suprotnu koaliciju. Postala je direktorica jednoj, jedinoj djelatnici. Turistička zajednica ima prihod od 860.000 kuna, a dvije djelatnice potroše 26% proračuna TZ BPŽ. Zanimljivo, HDZ je neprestano napadao Brod-plin što imaju dva direktora, glavnog i tehničkog, iako imaju 100 puta veći prihod od TZ BPŽ. HDZ-ovci napadajte malo Peru Ćosića, predsjednika Županijske skupštine, pitajte ga kako je stvorio većinu u županijskoj skupštini?

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro će i njihova djeca boraviti u obnovljenom prostoru

Uslišane molbe roditelja

Uskoro će i njihova djeca boraviti u obnovljenom prostoru

25.7.2018. | 13:00
Stara zgrada koja više nije mogla odolijevati zubu vremena, dobila je konačno prijeko potreban makeover. Dotrajalu stolariju, podove, kupaonice i namještaj uskoro će zamijeniti nova energetski učinkovita građevina.
Stara zgrada koja više nije mogla odolijevati zubu vremena, dobila je konačno prijeko potreban makeover. Dotrajalu stolariju, podove, kupaonice i namještaj uskoro će zamijeniti nova energetski učinkovita građevina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi na 'Trnoružici' bliže se kraju

Buđenje uspavane ljepotice

Radovi na 'Trnoružici' bliže se kraju

24.7.2018. | 14:55
Dječji smijeh uskoro će ponovno ispuniti prostorije brodskog dječjeg vrtića jer pri kraju je još jedna energetska obnova koja je rezultirala funkcionalnim i ekološki prihvatljivim prostorom za brodske mališane.
Dječji smijeh uskoro će ponovno ispuniti prostorije brodskog dječjeg vrtića jer pri kraju je još jedna energetska obnova koja je rezultirala funkcionalnim i ekološki prihvatljivim prostorom za brodske mališane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Roditelji i mališani moraju se još malo strpjeti

'Trnoružici' nova stolarija

Roditelji i mališani moraju se još malo strpjeti

3.7.2018. | 16:30
Brodski roditelji koji su negodovali zbog preseljenja djece iz jednog vrtića u drugi za vrijeme energetske obnove, vjerujemo, bit će zadovoljni tijekom radova i novim izgledom 'Trnoružice' što će u konačnici pokazati kako se njihova 'mala žrtva' ipak isplatila.
Brodski roditelji koji su negodovali zbog preseljenja djece iz jednog vrtića u drugi za vrijeme energetske obnove, vjerujemo, bit će zadovoljni tijekom radova i novim izgledom 'Trnoružice' što će u konačnici pokazati kako se njihova 'mala žrtva' ipak isplatila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pčelica' konačno dobila novu ogradu

Nakon rušenja više desetljeća stara zida

'Pčelica' konačno dobila novu ogradu

20.6.2018. | 21:00
Rušenje starog oronulog zida i postavljanje nove ograde potrajalo je tek nekoliko tjedana, tako da 'Pčelica' sada izgleda još ljepše.
Rušenje starog oronulog zida i postavljanje nove ograde potrajalo je tek nekoliko tjedana, tako da 'Pčelica' sada izgleda još ljepše.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski vrtići održali završnu priredbu

Večeras u Sportskoj dvorani Vijuš

Brodski vrtići održali završnu priredbu

15.6.2018. | 23:30
Večeras je u Sportskoj dvorani Vijuš održana završna priredba gradskih vrtića, na kojoj su zanimljive dječje kreacije gromoglasnim pljeskom pozdravili mnogobrojni Brođani.
Večeras je u Sportskoj dvorani Vijuš održana završna priredba gradskih vrtića, na kojoj su zanimljive dječje kreacije gromoglasnim pljeskom pozdravili mnogobrojni Brođani.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završna priredba polaznika "Cekina"

Kraj pedagoške godine

Završna priredba polaznika "Cekina"

15.6.2018. | 18:29
Ovaj vrtić, koji ima 110 polaznika, od čega je njih 40 s teškoćama u razvoju, odličan je primjer integracije i socijalizacije u predškolskom odgoju.
Ovaj vrtić, koji ima 110 polaznika, od čega je njih 40 s teškoćama u razvoju, odličan je primjer integracije i socijalizacije u predškolskom odgoju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljeni rezultati upisa brodske djece u vrtiće

Roditelji mogu podignuti rješenja

Objavljeni rezultati upisa brodske djece u vrtiće

6.6.2018. | 20:00
Brodski gradski vrtići već su objavili upisne liste za novu pedagošku godinu 2018./2019. Osim novih mališana koji su 'upali' u gradske vrtićke skupine, objavljena je i lista onih koji nastavljaju korištenje usluga vrtića koje već pohađaju.
Brodski gradski vrtići već su objavili upisne liste za novu pedagošku godinu 2018./2019. Osim novih mališana koji su 'upali' u gradske vrtićke skupine, objavljena je i lista onih koji nastavljaju korištenje usluga vrtića koje već pohađaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski klinci učili prometna pravila

Lijevo-desno-lijevo prije prelaska ceste

Brodski klinci učili prometna pravila

1.6.2018. | 12:30
Djeca su u pokladnoj povorci bila prometni znakovi, koje su izradili zajedno s roditeljima u vrtićkoj radionici, a za Dan vrtića nastupaju s kartonskim automobilima uz glazbu „Beba u autu“.
Djeca su u pokladnoj povorci bila prometni znakovi, koje su izradili zajedno s roditeljima u vrtićkoj radionici, a za Dan vrtića nastupaju s kartonskim automobilima uz glazbu „Beba u autu“.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Srušen prastari zid oko vrtića

Pčelica mijenja izgled

Srušen prastari zid oko vrtića

20.5.2018. | 11:30
U dvorištu „Pčelice“ ne bi bilo naodmet zamijeniti i prastare sprave koje čine igralište, a na kojima su se igrali i roditelji djece koja sada taj vrtić pohađaju.
U dvorištu „Pčelice“ ne bi bilo naodmet zamijeniti i prastare sprave koje čine igralište, a na kojima su se igrali i roditelji djece koja sada taj vrtić pohađaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : O radu vrtića u drugoj smjeni odlučivat će roditelji

Ministarstvo ulaže u vrtiće

O radu vrtića u drugoj smjeni odlučivat će roditelji

16.3.2018. | 13:00
Uvođenje druge smjene u brodske vrtiće značilo bi otvaranje novih radnih mjesta za nezaposlene brodske odgojitelje kao i veliku pomoć roditeljima koji tijekom vlastitog poslijepodnevnog rada nemaju komu ostaviti djecu na čuvanje.
Uvođenje druge smjene u brodske vrtiće značilo bi otvaranje novih radnih mjesta za nezaposlene brodske odgojitelje kao i veliku pomoć roditeljima koji tijekom vlastitog poslijepodnevnog rada nemaju komu ostaviti djecu na čuvanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Trnoružica' prolazi temeljitu preobrazbu

Radovi u punom jeku

'Trnoružica' prolazi temeljitu preobrazbu

12.3.2018. | 16:20
Projektom obnove predviđeno je uređenje krovišta i fasade vrtića, postavljanje nove vanjske stolarije, kotlovnice, unutarnjih rasvjetnih tijela i energetski učinkovitog sustava hlađenja.
Projektom obnove predviđeno je uređenje krovišta i fasade vrtića, postavljanje nove vanjske stolarije, kotlovnice, unutarnjih rasvjetnih tijela i energetski učinkovitog sustava hlađenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko brodska djeca izostaju iz vrtića

Istražili smo

Koliko brodska djeca izostaju iz vrtića

21.2.2018. | 10:45
Tijekom siječnja i veljače 202 djece u brodskim vrtićima izostalo je iz svoje skupine zbog zaraznih bolesti kao što su virusne infekcije nespecificirane lokalizacije, crijevne infekcije ili varicelle.
Tijekom siječnja i veljače 202 djece u brodskim vrtićima izostalo je iz svoje skupine zbog zaraznih bolesti kao što su virusne infekcije nespecificirane lokalizacije, crijevne infekcije ili varicelle.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski roditelji nezadovoljni rješenjem gradskih vrtića

Vi ste pitali, mi donosimo odgovor

Brodski roditelji nezadovoljni rješenjem gradskih vrtića

16.2.2018. | 16:00
Djecu se, navode roditelji, iz jednog pretrpanog gradskog vrtića, premješta u drugi zbog čega očekuju kaotičnu situaciju i neadekvatnu skrb za svoju djecu.
Djecu se, navode roditelji, iz jednog pretrpanog gradskog vrtića, premješta u drugi zbog čega očekuju kaotičnu situaciju i neadekvatnu skrb za svoju djecu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novac za obnovu još dva vrtića

Počeli gradski projekti

Novac za obnovu još dva vrtića

25.1.2018. | 9:10
Grad Slavonski Brod je u posljednjih sedam godina energetski obnovio dječje vrtiće „Stribor“, „Kosjenka“, „Radost“, „Seka i Braco“, a posljednji čija je obnova završena u rujnu prošle godine, je vrtić „Pčelica“.
Grad Slavonski Brod je u posljednjih sedam godina energetski obnovio dječje vrtiće „Stribor“, „Kosjenka“, „Radost“, „Seka i Braco“, a posljednji čija je obnova završena u rujnu prošle godine, je vrtić „Pčelica“.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva nova vrtića za brodske mališane

Nastavlja se izgradnja gradskih objekata

Dva nova vrtića za brodske mališane

11.1.2018. | 16:00
Pored izgradnje i obnove vrtića, u ovoj godini planira se izgradnja i opremanje nove dvodijelne školsko sportske dvorane za najveću brodsku osnovnu školu, „Bogoslav Šulek“, za koju će to biti prva faza do ostvarenja uvođenja u jednosmjenski način rada kako bi se postigli kvalitet
Pored izgradnje i obnove vrtića, u ovoj godini planira se izgradnja i opremanje nove dvodijelne školsko sportske dvorane za najveću brodsku osnovnu školu, „Bogoslav Šulek“, za koju će to biti prva faza do ostvarenja uvođenja u jednosmjenski način rada kako bi se postigli kvalitet
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iznenađenje za vrtiće, bolnicu i sretnu kućicu

Nesvakidašnja posjeta

Iznenađenje za vrtiće, bolnicu i sretnu kućicu

6.12.2017. | 14:20
Zamjenici gradonačelnika Grada Slavonskog Broda, Mirka Duspare, Tea Tomas i Hrvoje Andrić danas su posjetili sve gradske dječje vrtiće kako bi mališanima podijelili poklone povodom blagdana svetog Nikole Nikole.
Zamjenici gradonačelnika Grada Slavonskog Broda, Mirka Duspare, Tea Tomas i Hrvoje Andrić danas su posjetili sve gradske dječje vrtiće kako bi mališanima podijelili poklone povodom blagdana svetog Nikole Nikole.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uvjeti upisa mališana u predškolu

Objavljen javni poziv

Uvjeti upisa mališana u predškolu

29.8.2017. | 9:10
Program predškole u godini prije polaska u prvi razred osnovne škole obvezan je za svu djecu koja nisu pohađala vrtić.
Program predškole u godini prije polaska u prvi razred osnovne škole obvezan je za svu djecu koja nisu pohađala vrtić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za razliku od većine seoske djece, brodska imaju sreću

Opremaju Dječji vrtić "Potjeh"

Za razliku od većine seoske djece, brodska imaju sreću

7.8.2017. | 13:31
Zahvaljujući politici brodske gradske uprave koja je svojevremeno 'koracima od sedam milja' krenula u osiguranje većih kapaciteta u dječjim vrtićima - za razliku od većine vrtićke i predškolske seoske djece - oni mališani koji žive u Slavonskom Brodu imaju izvrsne uvjete za borav
Zahvaljujući politici brodske gradske uprave koja je 'koracima od sedam milja' krenula u osiguranje većih kapaciteta u dječjim vrtićima - za razliku od većine vrtićke i predškolske seoske djece - oni mališani koji žive u Slavonskom Brodu imaju izvrsne uvjete za boravak, odgoj i o
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za najmlađe ulažu novih 3,2 milijuna kuna

Grad Slavonski Brod

Za najmlađe ulažu novih 3,2 milijuna kuna

20.7.2017. | 0:01
U srijedu, 19. srpnja, u sjedišti brodske gradske uprave, komisijski je provedeno otvaranje prispjelih ponuda za 'Energetsku obnovu zgrade brodskih dječjih vrtića 'Trnoružica' i 'Maslačak'. Za svaki objekt dostavljene su po tri ponude, a tko je poslove nudio i po kojoj cijeni vid
U srijedu, 19. srpnja, u sjedišti brodske gradske uprave, komisijski je provedeno otvaranje prispjelih ponuda za 'Energetsku obnovu zgrade brodskih dječjih vrtića 'Trnoružica' i 'Maslačak'. Za svaki objekt dostavljene su po tri ponude, a tko je poslove nudio i po kojoj cijeni vid
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završnom priredbom mališani obilježili Dan vrtića

Velika fotogalerija

Završnom priredbom mališani obilježili Dan vrtića

30.6.2017. | 23:59
Kako je bilo na završnoj priredbi gradskih dječjih vrtića, možete pogledati u galeriji fotografija.
Kako je bilo na završnoj priredbi gradskih dječjih vrtića, možete pogledati u galeriji fotografija.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :