SBplus.hr, Slavonski Brod :

Obrazovanje : Srednje

Objavljeno: 28.5.2017. u 0:01
Prikaza: 10184
|
Autor: JZ/SBplus

'Kakve su to prljave političke igre?'

Ravnatelj brodske gimnazije, Goran Zavor, govori i neistinu

Slavonski Brod : Ravnatelj brodske gimnazije, Goran Zavor, govori i neistinuGoran Zavor (Foto: Marija Radošević)

Goran Zavor, kao i svaki drugi građanin, pa i ravnatelj tako ugledne brodske ustanove kao što je Gimnazija, ima pravo biti politički aktivan, dapače, neku od stranaka i donirati. Međutim, nema pravo lagati. Ni malo.

U utorak, 23. svibnja (i) SBplus dobio je anonimno reagiranje 'zabrinutih nastavnika' Gimnazije „Matija Mesić" u kojem iznose svoju sumnju u korektnost natječajnog procesa za ravnatelja škole te ističu niz kritika na rad aktualnog ravnatelja Gorana Zavora.
Anonimno pismo nastavnika, i demantij ravnatelja Zavora donosimo u cijelosti te mali dopisak SBplus-a


Prljavi izbori za ravnatelja Gimnazije „Matija Mesić"

Poštovani,
Obraćamo vam se u ime većine kolektiva Gimnazije „Matija Mesić" s ciljem zaštite zakona i sprečavanja samovolje sadašnjeg ravnatelja koji je poništio natječaj za izbor ravnatelja Gimnazije na kojem je izgubio i s ciljem zadržavanja funkcije, ne birajući sredstva, objavio novi natječaj.

Naime, sadašnjem ravnatelju Gimnazije „Matija Mesić", Goranu Zavoru, u lipnju ove godine istječe petogodišnji mandat te je sukladno tome u travnju objavljen natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Gimnazije „Matija Mesić". Na natječaj su se osim ravnatelja Zavora, javili i dvoje profesora i dugogodišnjih djelatnika Gimnazije; Verica Milinović i Zlatko Markovinović. Da bi kandidat postao ravnatelj potrebno je da dobije 4 od 7 glasova Školskog odbora koji se sastao 02.05.2017. (3 glasa - Radničko i nastavničko vijeće (u kojem se nalazi svo nastavno i nenastavno osoblje škole), 1 glas - Vijeće roditelja (predstavnici roditelja), 3 glasa – vanjski članovi (predstavnici osnivača, Županije Brodsko-posavske).

Postavljamo pitanje: „Što se to događa sa izborom ravnatelja? Kakve su to prljave političke igre?".

Sadašnji ravnatelj Goran Zavor je na Odboru dobio samo jedan glas (od Vijeća roditelja) dok je profesor Zlatko Markovinović dobio njih četiri, i to sva tri glasa radničkog i nastavničkog vijeća (dobio je gotovo 2/3 svih glasova) te jedan glas od strane vanjskog člana. Druga dva vanjska člana su bila suzdržana. Prema tome je jasno da je izbore dobio profesor Markovinović budući je imao natpolovičnu većinu glasova, četiri od sedam.

Od donošenja odluke školskog odbora, trenutnog ravnatelja Gorana Zavora gotovo da niste mogli zateći na radnom mjestu u propisano radno vrijeme. Na posao je dolazio samo povremeno i na kratko. Kolege su odlazile na službene putove bez potpisanog putnog naloga jer ga nije imao tko potpisati. Za to vrijeme, dok nije bio na radnom mjestu u radno vrijeme, viđan je sa predstavnicima jedne političke stranke.

Postavljamo pitanje: „Što se to događa sa izborom ravnatelja? Kakve su to prljave političke igre?". Umjesto da dostojanstveno ode sa sadašnje pozicije, koristi sve moguće načine kako bi silom ostao na tom radnom mjestu premda je većina kolektiva glasanjem na nastavničkom i radničkom vijeću pokazala da ga ne podržava i da ga više ne želi na tom mjestu.

U tim igrama ga podržava tajnica Gorana Lavrenčić, pitamo se da li je to vraćanje usluge za zaposlenje njenog sina na neodređeno vrijeme u Gimnaziji iako je prednost na tom natječaju imala dugogodišnja kolegica sa nepunim radnim vremenom?!

Nekoliko dana nakon glasanja u Ministarstvo znanosti i obrazovanja je poslana prijava kojom se „anonimni" autor žali na rezultate izbora. Inspekcija je bila u školi, na sastanku su sudjelovali sadašnji ravnatelj Goran Zavor, tajnica Gorana Lavrenčić i predstavnici inspekcije. Nitko od članova kolektiva kao ni profesor Markovinović koji je regularno dobio izbore za ravnatelja nisu imali informaciju o čemu je bilo riječi na spomenutom sastanku ni koji je razlog dolaska inspekcije.

U ustanovi znanja živimo u neznanju. Zašto ravnatelja Zavora većina kolektiva ne podržava? Zbog nesocijalnih i nehumanih uvjeta na poslu. Naime, dijelio je opomene pred otkaz članovima kolektiva po simpatičnosti i trenutnom raspoloženju bez objektivnog opravdanja – ne znamo koji su kriteriji da bi dobili opomenu.

Nemalo puta je bezrazložno vikao na članove kolektiva u zbornici pred svima ne imajući na umu etički kodeks GMM. Prema djelovanju ravnatelja, nastavni sat je sat samo ako se održi u učionici. Nismo li mi odgojno obrazovna ustanova?! Kako možemo utjecati na mlade ako ćemo ih samo poučavati iz udžbenika? Gdje su socijalne i odgojne vještine? Kako nastavnik koji dolazi na posao sa „grčem u želucu" može dati maksimalno od sebe?

Oni koji su njegovi istomišljenici mogu dobiti sve, a ostali baš i ne (jedino je svojoj supruzi kupio televizor za učionicu). Tek pred izbore se počeo vidno dodvoravati kolektivu (opremanje ureda administrativnog osoblja novim namještajem – za to se ima novaca, a za odlaske na stručna usavršavanja nema, iako je on išao na sva stručna usavršavanja za ravnatelje; isto tako nastavnici moraju sami kupovati papir za printanje i flomastere za bijelu ploču, a to im je osnovni materijal za rad;)

Predizborna kampanja mu je bila izuzetno prljava. Koristio se raznoraznim neprovjerenim pisanim materijalima koje je pokazivao u zbornici kako bi naštetio drugim kandidatima. Uz sve to u subotu, 20.5.2017. na web stranicu škole je stavljena obavijest o neizboru kandidata za mjesto nastavnika informatike – neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom. Što se dogodilo? Na natječaj su se javile dvije kolegice iz škole koje zadovoljavaju sve uvjete natječaja. Na školskom odboru ravnatelj je predložio trećeg kandidata koji ne zadovoljava uvjete te se s time školski odbor nije složio čime je natječaj automatizmom poništen. Kako ravnatelj može predlagati nestručnog kandidata ako postoje stručni, i to još oni koji već rade u školi? Ruši li se namjerno natječaj? Ili se vraća usluga nekom iz političkih krugova za ponovo raspisivanje natječaja za mjesto ravnatelja?

Hoće li trenutni izbori u županiji utjecati i na izbore za ravnatelja jedne škole s tradicijom i vrijednošću? Opet prljave igre! Zlatko Markovinović je predstavnik radnika u školskom odboru. Odabirom za ravnatelja treba istupiti iz odbora i treba se postaviti nova osoba na to mjesto. Zašto je predstavnik sindikata 15.5.2017. stavio obavijest o izboru člana radničkog vijeća u školski odbor ako je 20.5.2017. objavljen novi natječaj za ravnatelja? Hoćemo li biti škola sa dva ravnatelja? Da li je u redu da kandidat koji je dobio prve izbore bude apsolutno neinformiran o događanjima vezanim za izbore?

Puno je pitanja, a odgovora nema. Nemamo koga pitati. Ali želimo da ostali čuju što se događa u našoj školi. Ovo vam pišemo anonimno jer se bojimo što bi sve ravnatelj mogao učiniti obzirom da je osvetoljubljiva osoba i već se prijeti kolegama kako „će vidjeti" kada potvrdi svoje mjesto ravnatelja. Nadamo se da vas je barem malo zaintrigirala ova tema te da ćete istražiti činjenice vezane za nju. Isto tako odobravamo objavu ovog teksta u potpunosti.

Zabrinuti nastavnici

Kategorički obacujem sve navode iz anonimnog podneska o prljavom izboru ravnatelja Gimnazije, prijetnjama, ucjenama, kupovini glasova, zabranama, otkazima i slično.

Škola je nakon provedenoga izbora ravnatelja uputila zahtjev MZO za imenovanje ravnatelja nakon Školskog odbora 2.5.2017.godine.
Uprava za odgoj i obrazovanje je internim aktom zatražila nadzor prosvjetne ispekcije,što nije neuobičajen postupak,pogotovo što su iz zapisnika uočili da 2 člana školskog odbora nisu glasovala. Inspekcija uvijek obavlja nadzor u nazočnosti ravnatelja, tajnika škole ili osoba za koje zatraži da su nazočne pri nadzoru. Dio nadzora proveden je samostalno uz dokumentaciju, bez nazočnosti ravnatelja i tajnice.
Nekoliko dana nakon obavljenog nadzora stiglo je u školu Rješenje prosvjetne inspekcije o zabrani imenovanja ravnatelja zbog uočenih nepravilnosti, te je Školski odbor na ponovnoj sjednici donio odluku o raspisivanju novoga natječaja koji je u tijeku.
Odbacujem navode da nisam u školi, kada se zna da sam ja jedan od ravnatelja koji je u školi i u vrijeme godišnjih odmora, prošle godine samo jedan dan na godišnjem 24.7.2016. Imam li ja kao ravnatelj pravo na godišnji?
Nitko od zaposlenika nikada nije upućen na službeni put bez putnoga naloga.
Nisam se sastajao s predstavnicima političkih stranaka niti sam igrao političke igre.
Nikada nikome nije uskraćena nastava izvan učionice ako ju je planirao i imao suglasnost roditelja učenika za to.
Nikada supruzi nisam kupio TV u učionicu.
Nikada se nisam nikomu dodvoravao.
Nikada nisam predložio kandidata za radno mjesto a da ne udovoljava uvjetima. Predložena kandidatkinja za nastavnika informatike je iz Slavonskog Broda, ima zvanje diplomiranog informatičara, ima zvanje profesor mentor, doktorat znanosti i predaje informatiku na dvije škole i više je nego kompetentna.
Nikakvi izbori za novi Školski odbor nisu provedeni, niti se provode.
Tajničin sin je primljen na radno mjesto nastavnika geografije jer je prof povijesti i geografije a kadar geografa je deficitaran i jedva smo našli stručni kadar.
Sve obavijesti o zbivanjima u školi su transparentne i na oglasnoj ploči,a prema zakonu o pravu pristupa na informacije sve zainteresirane strane mogu doći do svih podataka.
Lijep pozdrav, Goran Zavor


Dopisak
Nakon objave dokumenata ukazujemo na tek jedan mali detalj: ravnatelj Zavor napisao je neistinu tvrdnjom kako nije "sastajao se s predstavnicima političkih stranaka niti igrao političke igre". Naime, njegovo aktivno sudjelovanje na nedavnoj predizbornoj donatorskoj večeri HDZ-a i razgovor s čelnicima te stranke nedvojbeno potvrđuje suprotno. Dakako, Goran Zavor, kao i svaki drugi građanin, pa i ravnatelj tako ugledne brodske ustanove kao što je Gimnazija, smije biti politički aktivan, dapače, neku od stranaka i donirati. Međutim, ne smije lagati. Ni malo.

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
ibarix

ibarix

Komentirano: 2.6.2017. | 0:27

1

G. Zavor... Ovo G nije ni Goran ni Gospodin nego Govno. Govno Zavor. Otkad se ta ljiga utrpala na mjesto ravnatelja, Gimnazija je izgubila dobrano na reputaciji. Ne znam kako se uopće dopušta tom mini Hitleru da bude na tako važnoj fuknciji. U normalnoj zemlji bi ga se već davno uklonilo. Jer on je parazit koji sisa život i "kolegama" i učenicima. Da postoji psihotest na učiteljskim fakultetima, ovaj izrod ne bi nikad prošao.
AculeusApis

AculeusApis

Komentirano: 30.5.2017. | 23:34

2

Danilović, Džakula, Zavor. Sve poznata "naša" imena. Hram u kojem su u tijeku 20. st brojni mladi sticali znanje (sad liječnici , zubari , prof. inženjeri ,suci i mnogi dr. ) ugled je toliko umanjen da mnogi talentirani, daroviti ne žele se upisati u tu Gimnaziju kažu zbog nekorektnih unutarnjih postupaka i odnosa prema učenicima i roditeljima a sad vidimo i djelatnicima. Dakle Gorane Z ako te 2/3 djelatnika ne želi za ravnatelja, zašto i dalje inzistiraš , ili netko tobom upravlja i čini štetu. Dakle promjene su nužne i potrebne . I neka bude naš ravnatelj kojeg će svi uvažavat .
khodak

khodak

Komentirano: 29.5.2017. | 12:28

3

Što drugo očekivati od nekoga tko je član HDZa?
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 29.5.2017. | 12:10

4

Danilović je prije toga bio i profesor matematike i to vanserijski, naravno u pozitivnom smislu. Zavor, ako ga već učenici nisu mogli smisliti, kako je uopće postao ravnatelj. To valjda po onoj, ako ne znaš nešto raditi, daj mu da nečim upravlja. FUUUUUUUUJ.
NikolaS

NikolaS

Komentirano: 29.5.2017. | 8:50

5

Posljednji normalni ravnatelj/direktor ove škole bio je Danilović. Poslje toga sirovina Džakula, a sad ova budaletina Zavor. Ne znam što bi za ovu školu bilo gore, da Zavor ostane ravnatelj ili da se vrati biti profesor. Najbolje bi bilo da ode nekud, na primjer, u Državni arhiv.
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 29.5.2017. | 0:31

6

Mrki- to je problem drzavne sluzbe. Jednom kad udjes ne mogu te ni silom istjerati van, osim ako sam ne izadjes.
mrki55

mrki55

Komentirano: 28.5.2017. | 23:45

7

Ja nemam ni 70 ni 80 godina. Mnogo manje, ali u gimnaziji Matija Mesić kad sam je ja pohađao, ravnatelj je bio netko koga smo cijenili. Nitko mu se od nas nije iza leđa ismijavao, koliko smo mi učenici vidjeli, nisu ni profesori. Ovom se čovjeku podsmjehuju ljudi kad ide preko Korza, u lice, svašta o njemu pričaju roditelji, ne djeca. Kolege ga ne mogu gledati... Da , netko je smislio , skloniti ga iz učionica da ne muči djecu , a on sada muči i djecu i kolege. I ne može mu nitko ništa, navodno!
Blade

Blade

Komentirano: 28.5.2017. | 22:55

8

To je obicni krkan koji baca ljagu na prosvjetarsko zvanje...to treba izbaciti iz prosvjete i zabranit mu se vaviti istim.
balkanforever

balkanforever

Komentirano: 28.5.2017. | 21:34

9

O zavoru kao profesoru od njegovih bivsih ucenika nisam cuo lijepe rijeci.
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 28.5.2017. | 20:54

10

Bezimeni- devet! Jel to tocan odgovor?

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Turneja matematičkih radionica po Slavoniji

Uključena i brodska gimnazija

Turneja matematičkih radionica po Slavoniji

21.6.2018. | 16:30
Mentori Udruge Mladi nadareni matematičari, planiraju svaku drugu subotu u razdoblju od nekoliko mjeseci putovati iz Zagreba u Osijek i održavati predavanja za slavonske srednjoškolske natjecatelje iz matematike i sve one koji bi htjeli to postati ili za one koji, pak, samo vole
Mentori Udruge Mladi nadareni matematičari, planiraju svaku drugu subotu u razdoblju od nekoliko mjeseci putovati iz Zagreba u Osijek i održavati predavanja za slavonske srednjoškolske natjecatelje iz matematike i sve one koji bi htjeli to postati ili za one koji, pak, samo vole
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dio novca za eksperiment u školstvu stiže i u Slavonski Brod

Škola iz kataloga bira opremu

Dio novca za eksperiment u školstvu stiže i u Slavonski Brod

19.6.2018. | 17:35
Ministarstvo će školama koje sudjeluju u eksperimentalnoj fazi, a samim time i brodskoj 'poljoprivrednoj školi', poslati katalog s više od tisuću artikala, a škole će same odabrati što žele u sklopu svoga financijskog limita.
Ministarstvo će školama koje sudjeluju u eksperimentalnoj fazi, a samim time i brodskoj 'poljoprivrednoj školi', poslati katalog s više od tisuću artikala, a škole će same odabrati što žele u sklopu svoga financijskog limita.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski osmaši od rujna mogu upisati i dva nova smjera

Srednje škole objavile natječaje za upis

Brodski osmaši od rujna mogu upisati i dva nova smjera

15.6.2018. | 11:00
Klasična gimnazija i Srednja medicinska škola upisat će dva razreda novih obrazovnih programa koji bi trebali obogatiti ponudu brodskih srednjih škola. Svaki od ta dva odjela upisat će po dvadeset učenika koji će prvi pohađati nove smjerove.
Klasična gimnazija i Srednja medicinska škola upisat će dva razreda novih obrazovnih programa koji bi trebali obogatiti ponudu brodskih srednjih škola. Svaki od ta dva odjela upisat će po dvadeset učenika koji će prvi pohađati nove smjerove.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Napravite mjesta za curke u znanosti

Dvije Brođanke u svijetu tehnologije

Napravite mjesta za curke u znanosti

14.6.2018. | 12:15
STEM područje i IT sektor itekako trebaju žene u svojim redovima, ali najprije je u to potrebno uvjeriti same cure, a zatim i njihovo okruženje koje zanimanja iz tih grana svrstavaju pod muška. Curke iz brodske Tehničke škole, pokazale su kako i njih zanima tehnologija.
STEM područje i IT sektor itekako trebaju žene u svojim redovima, ali najprije je u to potrebno uvjeriti same cure, a zatim i njihovo okruženje koje zanimanja iz tih grana svrstavaju pod muška. Curke iz brodske Tehničke škole, pokazale su kako i njih zanima tehnologija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski su gimnazijalci najbolji studenti

Veliko priznanje za brodsku gimnaziju

Brodski su gimnazijalci najbolji studenti

12.6.2018. | 14:40
Gimnazija Matija Mesić ima zašto biti ponosna. Osim što je ove godine proslavila stoti rođendan, učenici nakon izlaska iz njezinih klupa nastavljaju nizati uspjehe, a na fakultetima koje pohađaju, redovito su među najboljima
Gimnazija Matija Mesić ima zašto biti ponosna. Osim što je ove godine proslavila stoti rođendan, učenici nakon izlaska iz njezinih klupa nastavljaju nizati uspjehe, a na fakultetima koje pohađaju, redovito su među najboljima
SBplus.hr, Slavonski Brod : Maja je dokaz da i plavuše dobro voze

Brodska srednjoškolka u utrci

Maja je dokaz da i plavuše dobro voze

11.6.2018. | 10:00
Mlada vozačica iz Slavonskog Broda na utrci je pokazala spretnost upravljanja automobilom na solarni pogon koji su izradili učenici Industrijsko-obrtničke škole te time pokazali kako se mogu mjeriti s najboljim fakultetima u državi.
Mlada vozačica iz Slavonskog Broda na utrci je pokazala spretnost upravljanja automobilom na solarni pogon koji su izradili učenici Industrijsko-obrtničke škole te time pokazali kako se mogu mjeriti s najboljim fakultetima u državi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Modnim kreacijama i svečanim frizurama oduševile publiku

Mlade frizerke i krojačice

Modnim kreacijama i svečanim frizurama oduševile publiku

8.6.2018. | 16:40
Dan brodske Obrtničke škole svake godine prođe u veselju i dobrom druženju, a kvalitetnog programa nikad ne nedostaje. Tako je bilo i danas, a najočekivaniji dio - revija frizura i kreacija, još je jednom u najboljem svjetlu predstavio obrtnička zanimanja.
Dan brodske Obrtničke škole svake godine prođe u veselju i dobrom druženju, a kvalitetnog programa nikad ne nedostaje. Tako je bilo i danas, a najočekivaniji dio - revija frizura i kreacija, još je jednom u najboljem svjetlu predstavio obrtnička zanimanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dođite u Muzej i saznajte više

Osmaši, želite li u umjetničku školu?

Dođite u Muzej i saznajte više

8.6.2018. | 13:46
U školi aktivno djeluje Učenička zadruga u okviru koje se učenici mogu upoznati s osnovama poduzetništva, a brojne suradnje, projekti i aktivnosti učenicima pružaju mogućnost izvrsne pripreme za buduću karijeru.
U školi aktivno djeluje Učenička zadruga u okviru koje se učenici mogu upoznati s osnovama poduzetništva, a brojne suradnje, projekti i aktivnosti učenicima pružaju mogućnost izvrsne pripreme za buduću karijeru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za Dan škole pripremili reviju i moderne frizure

Kreacije će nositi 'školski modeli'

Za Dan škole pripremili reviju i moderne frizure

6.6.2018. | 18:00
Učenici završnih razreda trogodišnjih zanimanja brodske Obrtničke škole, frizeri i krojači, tradicionalno su za Dan škole pripremili program modne revije na kojoj će modeli nositi njihove modne kreacije, ali i frizure.
Učenici završnih razreda trogodišnjih zanimanja brodske Obrtničke škole, frizeri i krojači, tradicionalno su za Dan škole pripremili program modne revije na kojoj će modeli nositi njihove modne kreacije, ali i frizure.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sutra prvi ispiti Državne mature 2018.

Uskoro upisi u srednje škola

Sutra prvi ispiti Državne mature 2018.

6.6.2018. | 10:15
Što zbog lošeg stope nataliteta, a što zbog sve prisutnijeg iseljavanja kompletnih mladih obitelji, na području županije je već pretprošle odgojno-obrazovne godine zabilježeno 450 učenika manje u osnovnim i srednjim školama. Prošle je godine ta brojka iznosila gotovo šest stotina
Što zbog lošeg stope nataliteta, a što zbog sve prisutnijeg iseljavanja kompletnih mladih obitelji, na području županije je već pretprošle odgojno-obrazovne godine zabilježeno 450 učenika manje u osnovnim i srednjim školama. Prošle je godine ta brojka iznosila gotovo šest stotina
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski gimnazijalci spakirali ruksake za djecu Afrike

Svakom školarcu jednak dar

Brodski gimnazijalci spakirali ruksake za djecu Afrike

3.6.2018. | 10:40
Svi su ruksaci napunjeni istim sadržajem kako se ne bi dogodilo da jedno dijete dobije više, a drugo manje. Isto tako, označeni su ruksaci za djevojčice i dječake.
Svi su ruksaci napunjeni istim sadržajem kako se ne bi dogodilo da jedno dijete dobije više, a drugo manje. Isto tako, označeni su ruksaci za djevojčice i dječake.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedan uspjeh slavonskobrodskih srednjoškolaca

Učenici na natjecanju u Mađarskoj

Još jedan uspjeh slavonskobrodskih srednjoškolaca

2.6.2018. | 17:50
Na 17. Europskom natjecanju u šumarskim vještinama sudjelovali su učenici slavonskobrodske srednje škole, što je po prvi puta u povijesti Hrvatske da učenici sudjeluju na ovakvom tipu natjecanja.
Na 17. Europskom natjecanju u šumarskim vještinama sudjelovali su učenici slavonskobrodske srednje škole, što je po prvi puta u povijesti Hrvatske da učenici sudjeluju na ovakvom tipu natjecanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Žele napustiti školu kako bi pomogli roditeljima!

Brodski srednjoškolci

Žele napustiti školu kako bi pomogli roditeljima!

2.6.2018. | 10:30
Do prije godinu-dvije ljudi su se ovdje opirali iseljavanju, ali sad je, nažalost, zavladala klima beznađa pa kažu da nemaju više što ovdje tražiti i da svi koji mogu i imaju priliku trebaju otići – zaključuje Matošević.
Do prije godinu-dvije ljudi su se ovdje opirali iseljavanju, ali sad je, nažalost, zavladala klima beznađa pa kažu da nemaju više što ovdje tražiti i da svi koji mogu i imaju priliku trebaju otići – zaključuje Matošević.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako su oni obilježili svoj dan

Bogat program

Ovako su oni obilježili svoj dan

30.5.2018. | 15:45
Uz bogat glazbeno scenski program pripremili i reviju učeničkih kreacija.
Uz bogat glazbeno scenski program pripremili i reviju učeničkih kreacija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Košarkaški portal proglasio ih najboljima

Odali počast Draženu Petroviću

Košarkaški portal proglasio ih najboljima

23.5.2018. | 17:00
Medicinari ni ove godine nisu propustili biti kreativni pa su odjenuli dres kojim su se prisjetili najveće hrvatske košarkaške legende.
Medicinari ni ove godine nisu propustili biti kreativni pa su odjenuli dres kojim su se prisjetili najveće hrvatske košarkaške legende.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tradicionalna gimnazijska oproštajna priredba

Dovoljno i za suze i za smijeh

Tradicionalna gimnazijska oproštajna priredba

23.5.2018. | 16:40
Originalnim nastupima, pomno smišljenim koreografijama i izabranim pjesmama, gimnazijski su maturanti i ove godine pokazali zašto su posebni i drugačiji. Svaka je točka plijenila pozornost publike u kojoj su jedni plakali od smijeha, a drugi od nostalgije.
Originalnim nastupima, pomno smišljenim koreografijama i izabranim pjesmama, gimnazijski su maturanti i ove godine pokazali zašto su posebni i drugačiji. Svaka je točka plijenila pozornost publike u kojoj su jedni plakali od smijeha, a drugi od nostalgije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najljepši oproštaj od srednjoškolskih klupa

Mladost, radost, ludost

Najljepši oproštaj od srednjoškolskih klupa

22.5.2018. | 21:15
U velikoj galeriji fotografija i snimkama povorke, donosimo vam veselje, mladost, smijeh, pjesmu i oproštaj brodskih maturanata od prijatelja s kojima su godinama dijelili školske klupe.
U velikoj galeriji fotografija i snimkama povorke, donosimo vam veselje, mladost, smijeh, pjesmu i oproštaj brodskih maturanata od prijatelja s kojima su godinama dijelili školske klupe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolje objasnili zašto je dobro biti frizer, stolar, pekar

Učenici snimili video o školi

Najbolje objasnili zašto je dobro biti frizer, stolar, pekar

21.5.2018. | 16:30
Učenici brodske srednje škole s nastavnicima i ravnateljicom uistinu su se potrudili kako bi ovogodišnje osmaše uvjerili da je najbolji izbor za upis zanimanja kojim će se baviti čitav život, upravo njihova strukovna škola.
Učenici brodske srednje škole s nastavnicima i ravnateljicom uistinu su se potrudili kako bi ovogodišnje osmaše uvjerili da je najbolji izbor za upis zanimanja kojim će se baviti čitav život, upravo njihova strukovna škola.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni će platiti boravak djece u kampovima

Doznali smo

Oni će platiti boravak djece u kampovima

18.5.2018. | 19:30
"Mi podupiremo naše vrsne učenike jer nam je svima u interesu da prepoznamo tu djecu, pratimo ih i učinimo sve kako bismo ih zadržali u Brodsko-posavskoj županiji u kojoj će onda, nadamo se, biti korisni članovi društva. Svakako da ćemo za boravak te djece u kampovima iznaći sred
"Mi podupiremo naše vrsne učenike jer nam je svima u interesu da prepoznamo tu djecu, pratimo ih i učinimo sve kako bismo ih zadržali u Brodsko-posavskoj županiji u kojoj će onda, nadamo se, biti korisni članovi društva. Svakako da ćemo za boravak te djece u kampovima iznaći sred
SBplus.hr, Slavonski Brod : Klara je srušila stereotip da strukovnjaci ne vole knjige

Najčitateljica brodske srednje škole

Klara je srušila stereotip da strukovnjaci ne vole knjige

16.5.2018. | 12:30
Čak 130 učenika iz cijele Hrvatske, mahom ljubitelja pisane riječi, rješavalo je 75 pitanja online kviza vezanih za književna djela obrađena na nastavi Hrvatskog jezika ili u slobodnom vremenu učenika.
Čak 130 učenika iz cijele Hrvatske, mahom ljubitelja pisane riječi, rješavalo je 75 pitanja online kviza vezanih za književna djela obrađena na nastavi Hrvatskog jezika ili u slobodnom vremenu učenika.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :