Obrazovanje : Ostalo

Objavljeno: 21.8.2017. u 22:50
Prikaza: 4257
|
Autor: A.P./J.Z./SBplus

Učitelji s Gradom zategnuli odnose

Tko pravi probleme - politikanti ili diletanti?

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusRoditelji učenika
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus

"Nismo sazvali sastanak da bi dizali bunu niti da bi govorili protiv bilo koga, nego da bismo govorili ZA one koji bi nam svima trebali biti na prvom mjestu, a to su naši učenici. Mi, učitelji OŠ "Antun Mihanović" smo ZA uvođenje jednosmjenskog rada, ali smo protiv pregrađivanja učionica".

SLAVONSKI BROD - U Područnoj školi OŠ "Antun Mihanović" u Malom Parizu danas je održan izvanredni roditeljski sastanak. Tema je bila uvođenje jednosmjenskog rada u ovoj školi koju pohađa 97 učenika, a sazvali su ga učitelji škole i to, kako su istaknuli, u prvom redu da bi roditelje upoznali s ovom problematikom, ali i motivirani napisima u pojedinim medijima koji su, prema njihovom mišljenju, iznosili jednostrane i nepotpune informacije.

Naime, Grad Slavonski Brod je, kako je istaknuto, s ciljem podizanja standarda u radu s učenicima u ovoj školi, odlučio uvesti jednosmjenski rad. Prijedlog je da se pregradom učionica dobije potrebni prostor kako bi svi učenici mogli ići u jednu smjenu. No, učitelji ove škole smatraju kako to nije dobro rješenje. 

"Mi učitelji s tim učenicima provodimo sate i dane i smatramo da javnost mora čuti naše mišljenje. Nismo sazvali sastanak da bi dizali bunu niti da bi govorili protiv bilo koga, nego da bismo govorili ZA one koji bi nam svima trebali biti na prvom mjestu, a to su naši učenici. Mi, učitelji OŠ "Antun Mihanović" smo ZA uvođenje jednosmjenskog rada, ali smo protiv pregrađivanja učionica", naglašeno je na današnjem izvanrednom roditeljskom sastanku, kojem je prethodio jutrošnji sastanak u gradskoj upravi. Tamo su predstavnici škole i roditelja sastali se s predstavnicima Grada. 

"Tom prilikom prisutni su (učitelji opa.a.) iznijeli svoje stajalište o uvođenju jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi „Antun Mihanović" Područna škola Mali Pariz te su naveli svoje primjedbe o navedenoj tematici. Naime, jedna od primjedbi odnosi se na pretpostavku da će pregradnjom učionica učitelji izgubiti kabinetski prostor. Međutim, u zgradi škole postoji predviđen prostor za kabinete te će on biti na raspolaganju svim učiteljima. Učionice ove gradske škole do sada su bile korištene kao praktikumi za potrebe studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. S obzirom da predstavnici škole tvrde kako pregradnjom prostorija to više neće biti moguće, ovim putem ističemo kako će i dalje ostati dovoljno prostora za obavljanje njihovih aktivnosti, a na tu temu su predstavnici Grada obavili razgovor i s nadležnim djelatnicima Fakulteta, koji na predviđene preinake nemaju primjedbi jer dvije od četiri učionice zadržavaju svoje gabarite", između ostaloga, piše u priopćenju s ovoga sastanka, a koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

I dok u gradu tvrde kako će pedagoški standardi, glede prostora, biti poštivani, učitelji nisu tog mišljenja. Prema standardu površina učionice po učeniku mora iznositi 2,5 m2. Kada bi pregrađene učionice imale 35 m2, u njiba bi bilo maksimalno 14 učenika.

"Što ako za koju godinu budemo morali upisati 17 Ili više učenika? Od izvođenja takvih građevinskih radova naši učenici neće imati koristi", kazao je Mario Tandarić u ime učitelja, a dobili su i podršku dobrog dijela roditelja koji drže kako uvođenje jednomsjenskog rada trenutno nije najidealnije rješenje za njihovu djecu. 

 "Jednosmjenski rad nije jedini način za podizanje pedagoških standarda. Podizanje standarda ostvaruje se metodičkim kutkom, kutkom za čitanje, crtanje, prostorom za igru, rekreativnu stanku, prostorom za ostavljanje didaktičkih materijala! Mi sada imamo sreću da sve to imamo, a na ovaj način ćemo sve to izgubiti.

Predložili bismo da se sredstva za pregradnju preusmjere u obnovu sanitarnih čvorova koji su u lošem stanju, da se promijene ploče koje su pohabane, da se nabave projektori za sve učionice... tako se podižu pedagoški standardi! Ovo je stav učitelja naše škole, koji smo potvrdili glasovanjem na sjednici Učiteljskog vijeća 18. 8. 2017. godine. Na roditeljskom sastanku dobili smo i pisanu suglasnost roditelja da se slažu sa našom odlukom da se pregradnja učionica zaustavi ili odgodi do sljedeće školske godine", stoji u priopćenju koje je, nakon izvanrednog roditeljskog sastanka u prisustvu pozvanih medija, medijima uputio Mario Tandarić.

Osim toga, Tandarić je u svojoj izjavi naveo kako će, od iduće školske godine, ovu školu pohađati pet razreda. Budući da škola ima pet učionica, tad će biti moguće uvesti jednosmjenski rad, bez materijalnih troškova i na korist djece.

- U slučaju kada bi se ove godine uveo jednosmjenski rad, postavlja se pitanje kako bi više od 90 učenika, u isto vrijeme, užinalo u ovako malom prostoru, a da ne govorimo o problemu sanitarnog čvora koji bi u takvim okolnostima bio nedovoljan na toliki broj učenika", kazala je i ravnateljica Snježana Vinarić

Mada su dobili podršku roditelja s jednosmjenskim radom krenu od iduće školske godine, u slučaju da osnivač bude inzistirao na uvođenju jednosmjenskog rada, tražit će mišljenje viših instanci.

- U tom slučaju, ići ćemo prema ministarstvu kako bismo od odgovornih dobili informaciju radi li Grad po zakonu ili smo mi u krivu. Kakva odluka bude donesena mi ćemo ju poštivati, ali u bojkot nastave nećemo ići jer, ponavljam, ja sam protiv bojkota nastave obzirom da smo mi ovdje isključivo zbog djece", kazao je, uz ostalo, Tandarić.

Kakav će biti konačni epilog ove priče ostaje vidjeti, tek raduje informacija kako mališani, ako je vjerovati ovom obećanju, neće kasniti s početkom nastave.

Budući da je Gradska uprava ovaj slučaj, sa strukom i javnošću, komunicirala lošije od HDZ-ove partnerice, gradske vijećnice Slavice Lemajić - koja je na zadnjoj sjednici Gradskg vijeća ponijela se kao glasnogovornik (od 15:15) učitelja, roditelja i djece ove Škole - ostaje vidjeti je li Grad u ovom slučaju krenuo 'grlom u jagode', ili je u pitanju rutinski otpor opozicije u funkciji ubiranja političkih poena. Ako u postupku uvođenja jednosmjenske nastave Gradska uprava postupa sukladno Državnom pedagoškom standardu, njihovi protivnici najniži su politikanti i obrnuto, ako Gradska uprava ne postupa sukladno Standardu, najviši su diletanti.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
brodno2

brodno2

Komentirano: 22.8.2017. | 17:15

1

Ajmo i u škole po dva ravnatelja pa da namirimo sve želje članova svih udruga, stranaka i nezavisnih lista
ibarix

ibarix

Komentirano: 22.8.2017. | 12:05

2

Znači nakon svega što je obrazloženo, vi napišete "ili je u pitanju rutinski otpor opozicije u funkciji ubiranja političkih poena". Stvarno ste idioti. Kad vam djeca budu u prvom planu, onda ćete možda skinuti oglavine.
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 22.8.2017. | 11:27

3

po meni je važnije i ljepše da brodske učenike knjige i to besplatne dočekaju u školi a smjene jedna i to samo zato da bi roditelji bili više s djecom
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 22.8.2017. | 11:26

4

koliko god se ne slažemo ovaj put se moram složiti ipak jedna caka tko uopče poštuje zakone e to je tragično i mislim da je ovo pitanje radi pitanja jedna ili dvije ja mislim da bi gro roditelja prihvatilo jednu smjenu a i učenici a opet svejedno stvaramo problem gdje ga nema a trebamo riješavati važnije stvari
Borislav_Stipic

Borislav_Stipic

Komentirano: 22.8.2017. | 10:57

5

Što roditelji i školsko osoblje o jednosmjenskoj ili višesmjenskoj nastavi misle, irelevantno je na razini jedne škole jer su stvari normirane i trebaju se provesti. (Ako nisu zadovoljni, mogu pokrenuti kampanju i lobirati za izmjenama pedagoških standarda na razini na kojoj se ti standardi donose i mijenjaju). Kako je krajnji rok za usklađivanje sustava osnovnog školstva s Državnim pedagoškim standardom osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja 2022. godina, nije potrebno ishitreno i parcijalno rješavati samo jednu ili tek neke od propisanih standardnih normi. Za sve osnovne škole Grad je, u suradnji sa školama trebao izraditi dinamički plan (prema propisanim koeficijentima izvodljivosti) kojim su, pored rokova, trebali biti definirani svi parametri a s krajnjim zaključkom o tehničkim mogućnostima potpune prilagodbe svim propisanim normama, osobito rokovima završetka prilagodbe i cijenom. Uostalom, samim Standardom predviđena je postupnost. Za rad osnovne škole u jednoj smjeni (članak 6. stavak 4.) koeficijenti izvodljivosti pedagoških standarda (obveze koje su utvrđene u tekstu Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja Republike Hrvatske) je 3 što znači da se moraju se postići u roku od deset godina, po donošenju Standarda i normativa, odnosno do kraja ove godine. Jedino što mi nije jasno, to je - zašto se u slučaju ove škole čekao krajnji rok, odnosno gotovo deset godina od donošenja Standarada?
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 22.8.2017. | 9:42

6

Usput, u Osijeku je provedena takva anketa...85% je bilo ZA, 14% protiv, a 1% nije znalo što okružiti.
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 22.8.2017. | 9:40

7

borat: "leči se"... Bila bi zanimljiva anketa s pitanjem (za sve zainteresirane): "Da li ste za uvođenje jednosmjenske nastave u školama (ne samo u osnovnim)???" Odgovori bi trebali biti: DA ili NE! Treći odgovor (NE ZNAM) ne treba nam. Zanemariv!
borat

borat

Komentirano: 22.8.2017. | 9:31

8

Gradska se uprava već više puta pokazala totalno autistična i autoritarna kada su u pitanju škole. Ne zanima ih što misle nastavnici i roditelji ili čak učenici, ne zanima ih što je školi stvarno neophodno već izvode radove i nabavljaju opremu prema nekim svojim kriterijima koji nemaju veze sa stvarnim životom.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 22.8.2017. | 6:04

9

Po ljudima koji pričaju, vjerojatno politikantstvo. Naivni roditelji nasjedaju. Već viđeno.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što nam djeca jedu u vrtićima i školama?

Umjesto krumpirića sjemenke

Što nam djeca jedu u vrtićima i školama?

6.2.2019. | 21:00
"Osim što sami biraju prilično nezdravu hranu, prijetila sam i kako im ponuda nije dobra. Stoga ćemo uvesti više povrća i voća, izbacit ćemo suhomesnate proizvode, a uvesti više bijelog mesa kao izvor bjelančevina, ribu barem jednom tjedno te svježi sir, ali i orašaste plodove te
"Osim što sami biraju prilično nezdravu hranu, prijetila sam i kako im ponuda nije dobra. Stoga ćemo uvesti više povrća i voća, izbacit ćemo suhomesnate proizvode, a uvesti više bijelog mesa kao izvor bjelančevina, ribu barem jednom tjedno te svježi sir, ali i orašaste plodove te
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odličan uspjeh učenica Glazbene škole

Međunarodno natjecanje pjevača

Odličan uspjeh učenica Glazbene škole

4.2.2019. | 16:30
Osim učenicama čestitke idu i njihovoj mentorici Tihani Havelka Tudaković te korepetitoru prof. Andreju Šeperu, posebno zbog toga što je ovo bilo prvo sudjelovanje učenika slavonskobrodske Glazbene škole na ovome natjecanju.
Osim učenicama čestitke idu i njihovoj mentorici Tihani Havelka Tudaković te korepetitoru prof. Andreju Šeperu, posebno zbog toga što je ovo bilo prvo sudjelovanje učenika slavonskobrodske Glazbene škole na ovome natjecanju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski učenici otputovali u Sloveniju

Suradnja

Brodski učenici otputovali u Sloveniju

28.1.2019. | 10:10
Za vrijeme zimovanja moći će, uz ostalo, pohađati i školu skijanja.
Za vrijeme zimovanja moći će, uz ostalo, pohađati i školu skijanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako to izgleda kad treneri imaju trening

Europa

Ovako to izgleda kad treneri imaju trening

25.1.2019. | 15:50
Trening, koji provodi trenerski tim Europskog doma Slavonski Brod, započeo je danas u Centru mladih. Trajat će do 1. veljače svaki dan od 9.30 do 19 sati.
Trening, koji provodi trenerski tim Europskog doma Slavonski Brod, započeo je danas u Centru mladih. Trajat će do 1. veljače svaki dan od 9.30 do 19 sati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad ljudi postanu 'knjige'

Nov pristup učenju

Kad ljudi postanu 'knjige'

17.1.2019. | 13:15
Edukativni tim Europskog doma Slavonski Brod osposobljava međunarodne terenere za koristenje Human Library (HL), takozvane ljudske knjižnice. Riječ je o metodi koja pretvara ljude u "žive knjige".
Edukativni tim Europskog doma Slavonski Brod osposobljava međunarodne terenere za koristenje Human Library (HL), takozvane ljudske knjižnice. Riječ je o metodi koja pretvara ljude u "žive knjige".
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pravo priznanje mogu nam dati samo naši učenici'

Brodski 'prosvjetari' među najboljima

'Pravo priznanje mogu nam dati samo naši učenici'

16.1.2019. | 21:00
I ove su godine izabrani najbolji 'prosvjetari' koji su zbog truda i predanog rada napredovali u svom zvanju. Među njima je i devet zvijezda slavonskobrodskih srednjih i osnovnih škola. Neke od njih otkrile su nam što misle o svom pozivu i kako su postigle zavidne rezultate.
I ove su godine izabrani najbolji 'prosvjetari' koji su zbog truda i predanog rada napredovali u svom zvanju. Među njima je i devet zvijezda slavonskobrodskih srednjih i osnovnih škola. Neke od njih otkrile su nam što misle o svom pozivu i kako su postigle zavidne rezultate.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više neće biti iskorištavanja studenata na tržištu rada

Novi zakon stupio na snagu

Više neće biti iskorištavanja studenata na tržištu rada

11.1.2019. | 12:30
Novim Zakonom o radu studenata regulirana su mnoga prava kojima se štiti studente. Među njima je i onaj o minimalnoj neto zaradi od 23,44 kune po satu kao i obvezno 50-postotno uvećanje satnice za prekovremeni rad, rad noću, nedjeljom i u dane blagdana.
Novim Zakonom o radu studenata regulirana su mnoga prava kojima se štiti studente. Među njima je i onaj o minimalnoj neto zaradi od 23,44 kune po satu kao i obvezno 50-postotno uvećanje satnice za prekovremeni rad, rad noću, nedjeljom i u dane blagdana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što povezuje Banju Luku i Slavonski Brod?

(Ne)zanemariva sličnost

Što povezuje Banju Luku i Slavonski Brod?

30.12.2018. | 11:30
Osim stare utvrde, dva ne tako udaljena grada, Banja Luka i Slavonski Brod, dijele još neke sličnosti. I dok kod hrvatskog grada rijetki griješe, bosanskohercegovački je uglavnom 'oštećen' jednom (pre)čestom pogreškom.
Osim stare utvrde, dva ne tako udaljena grada, Banja Luka i Slavonski Brod, dijele još neke sličnosti. I dok kod hrvatskog grada rijetki griješe, bosanskohercegovački je uglavnom 'oštećen' jednom (pre)čestom pogreškom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Treba skupiti hrabrosti, ali i imati nekoga za savjet'

Srednjoškolac o vršnjačkom nasilju:

'Treba skupiti hrabrosti, ali i imati nekoga za savjet'

27.11.2018. | 15:00
Psihičko i fizičko nasilje, kao i cyberbullying odnosno nasilje putem društvenih mreža, svakodnevna su pojava među vršnjacima u slavonskobrodskim srednjim školama. Za prijaviti da ti se takvo nešto događa, kazao nam je Luka iz trećeg razreda, potrebno je puno hrabrosti, ali i osj
Psihičko i fizičko nasilje, kao i cyberbullying odnosno nasilje putem društvenih mreža, svakodnevna su pojava među vršnjacima u slavonskobrodskim srednjim školama. Za prijaviti da ti se takvo nešto događa, kazao nam je Luka iz trećeg razreda, potrebno je puno hrabrosti, ali i osj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo ne podržava Bornine nasljednike

Za pobjednike nema novaca

Ministarstvo ne podržava Bornine nasljednike

22.11.2018. | 19:00
Hrvatski matematičari, među kojima su dosad bili i Brođani, već pet godina zaredom osvajaju zlato na Međunarodnim matematičkim olimpijadama, no Ministarstvo je odlučilo kako ove godine nisu dovoljno bitni za financiranje.
Hrvatski matematičari, među kojima su dosad bili i Brođani, već pet godina zaredom osvajaju zlato na Međunarodnim matematičkim olimpijadama, no Ministarstvo je odlučilo kako ove godine nisu dovoljno bitni za financiranje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko su pobjednici znanja o Tadiji

Obljetnica rođenja D. Tadijanovića

Evo tko su pobjednici znanja o Tadiji

11.11.2018. | 9:30
Jedan od zadataka koji su učenici imali u sklopu kviza bio je osmisliti i otpjevati bećarac s temom iz života i djela Dragutina Tadijanovića.
Jedan od zadataka koji su učenici imali u sklopu kviza bio je osmisliti i otpjevati bećarac s temom iz života i djela Dragutina Tadijanovića.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne bojte se svojih razmišljanja i uvijek prelazite crtu'

Omiljeni profesor Fizike o pisanju:

'Ne bojte se svojih razmišljanja i uvijek prelazite crtu'

9.11.2018. | 19:25
'Kod mladog čovjeka, pisca i onoga tko se bavi radom izloženim javnosti, a to je i knjiga, najvažnije je to da se ne smije bojati osobnih stavova i razmišljanja. Njih nikad ne prestajemo mijenjati i razvijati, no u trenutku kada ste za tipkovnicom, morate stajati iza onoga što pi
'Kod mladog čovjeka, pisca i onoga tko se bavi radom izloženim javnosti, a to je i knjiga, najvažnije je to da se ne smije bojati osobnih stavova i razmišljanja. Njih nikad ne prestajemo mijenjati i razvijati, no u trenutku kada ste za tipkovnicom, morate stajati iza onoga što pi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kedžo je ambasador ovogodišnje kampanje

Poznati pjevač stiže u Slavonski Brod

Kedžo je ambasador ovogodišnje kampanje

19.10.2018. | 13:45
Čak 50 posto pješaka prelazi prometnice ne prateći zbivanja oko sebe upravo zbog korištenja mobitela. Svi Brođani pozvani su da se u nedjelju na korzu pridruže učenicima srednjih škola i pjevaču Damiru Kedži te sudjeluju u kampanji protiv korištenja mobitela u vožnji i šetnji.
Čak 50 posto pješaka prelazi prometnice ne prateći zbivanja oko sebe upravo zbog korištenja mobitela. Svi Brođani pozvani su da se u nedjelju na korzu pridruže učenicima srednjih škola i pjevaču Damiru Kedži te sudjeluju u kampanji protiv korištenja mobitela u vožnji i šetnji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi iz sedam zemalja o poštivanju vjerskih razlika

Erasmus+

Mladi iz sedam zemalja o poštivanju vjerskih razlika

6.10.2018. | 13:30
Ukupno 45 mladih ljudi iz sedam zemalja, uključujući i Hrvatsku, u Slavonskom Brodu uči o važnosti poštivanja vjerskih i kulturnih razlika.
Ukupno 45 mladih ljudi iz sedam zemalja, uključujući i Hrvatsku, u Slavonskom Brodu uči o važnosti poštivanja vjerskih i kulturnih razlika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djeca u Slavoniji ne prepoznaju pile, kravu, patku

Poražavajuće informacije

Djeca u Slavoniji ne prepoznaju pile, kravu, patku

5.10.2018. | 10:00
Zvuči nevjerojatno i krajnje zabrinjavajuće da dobar dio djece nikada nije imao iskustvo izravnog kontakta sa životinjama. Podatak je tim više poražavajući jer je riječ o nevelikom gradu, samom srcu žitnice, doslovce okruženom intenzivnom poljoprivredom.
Zvuči nevjerojatno i krajnje zabrinjavajuće da dobar dio djece nikada nije imao iskustvo izravnog kontakta sa životinjama. Podatak je tim više poražavajući jer je riječ o nevelikom gradu, samom srcu žitnice, doslovce okruženom intenzivnom poljoprivredom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prskalo: 'Primjer iz Sl. Broda, primijenit ćemo na državu.'

Učenici postaju i radnici

Prskalo: 'Primjer iz Sl. Broda, primijenit ćemo na državu.'

4.10.2018. | 14:35
U šestominutom videu koji je ministrica Divjak objavila prije sat vremena na društvenim mrežama, zajedno s poznatim slavonskobrodskim ravnateljem, danas njezinim najvećim pomoćnikom, uklanja predrasude o novom (dualnom) modelu obrazovanja.
U šestominutom videu koji je ministrica Divjak objavila prije sat vremena na društvenim mrežama, zajedno s poznatim slavonskobrodskim ravnateljem, danas njezinim najvećim pomoćnikom, uklanja predrasude o novom (dualnom) modelu obrazovanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Škole iz Brodsko-posavske županije su među tri najgore?

Prepolovljen broj ponavljača

Škole iz Brodsko-posavske županije su među tri najgore?

24.9.2018. | 20:30
Većina srednjih škola drastično je srezala "padove razreda", u čemu se ističe Brodsko-posavska županija koja je gotovo prepolovila taj broj - sa 120 na 69, dok je istovremeno imala najveći porast osnovaca koji su ponovili razred, njih 28 više.
Većina srednjih škola drastično je srezala "padove razreda", u čemu se ističe Brodsko-posavska županija koja je gotovo prepolovila taj broj - sa 120 na 69, dok je istovremeno imala najveći porast osnovaca koji su ponovili razred, njih 28 više.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slav. Brodu upisana dva razreda prvašića više nego lani

Dok se neke hrvatske škole zatvaraju

U Slav. Brodu upisana dva razreda prvašića više nego lani

2.9.2018. | 9:30
U Brodsko-posavskoj županiji ove godine u čak 13 škola nije upisan niti jedan prvašić. Unatoč toj nimalo pozitivnoj brojki, ipak, ukupno gledajući, na području županije upisano je 75 prvašića više, a u slavonskobrodskim osnovnim školama čak dva razreda više nego li prošle godine
U Brodsko-posavskoj županiji ove godine u čak 13 škola nije upisan niti jedan prvašić. Unatoč toj nimalo pozitivnoj brojki, ipak, ukupno gledajući, na području županije upisano je 75 prvašića više, a u slavonskobrodskim osnovnim školama čak dva razreda više nego li prošle godine
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatnim tabletom 'privlače' buduće srednjoškolce

Upisi u srednje škole

Besplatnim tabletom 'privlače' buduće srednjoškolce

19.6.2018. | 14:30
Evo u kojoj školi ćete dobiti besplatan tablet ukoliko, kao završeni osmaš, upišete jedan od obrazovnih smjerova koji vam u njoj nude.
Evo u kojoj školi ćete dobiti besplatan tablet ukoliko, kao završeni osmaš, upišete jedan od obrazovnih smjerova koji vam u njoj nude.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kompleti udžbenika i za 150 kuna

Razmjena učeničkih udžbenika

Kompleti udžbenika i za 150 kuna

18.6.2018. | 9:15
Svjesni činjenice kako se i na ovaj način može pomoći roditeljskom budžetu, učenici sve više paze na svoje udžbenike te ih na kraju školske godine prodaju a za dobiveni novac kupe komplete za viši razred u koji će krenuti na jesen. Osim što otkup udžbenika i njihovu prodaju organ
Svjesni činjenice kako se i na ovaj način može pomoći roditeljskom budžetu, učenici sve više paze na svoje udžbenike te ih na kraju školske godine prodaju a za dobiveni novac kupe komplete za viši razred u koji će krenuti na jesen. Osim što otkup udžbenika i njihovu prodaju organ