SBplus.hr, Slavonski Brod :

Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 5.1.2017. u 16:49
Prikaza: 2772
|
Autor: SBplus

Za 136 računala osigurali 400 tisuća kn

Kad neće država, Grad ulaže u viši standard učenika

Slavonski Brod : Kad neće država, Grad ulaže u viši standard učenikaIlustracija(Foto: sb)

Gradska uprava uložila je sredstva u nabavu 136 novih računala. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 400.000 kuna.

SLAVONSKI BROD - Grad Slavonski Brod nastavlja s radom na stvaranju što boljih uvjeta obrazovanja za polaznike gradskih osnovnih škola. U cilju poboljšanja pedagoškog standarda i unapređenja uvjeta informatičkog obrazovanja najmlađih građana, Gradska uprava uložila je sredstva u nabavu 136 novih računala kojima će biti opremljene informatičke učionice gradskih škola.

Nova računala učenike će dočekati na početku sljedećeg polugodišta čime će problemi zastarjele opreme u nastavi informatike za njih postati prošlost.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 400 tisuća kuna, a računala će biti na raspolaganju polaznicima OŠ „Vladimir Nazor", OŠ „Bogoslav Šulek", OŠ „I.G.Kovačić", OŠ „Blaž Tadijanović", OŠ „Dragutin Tadijanović", OŠ „Antun Mihanović", OŠ „Ivana Brlić-Mažuranić" i OŠ „Hugo Badalić".

 


Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
walter

walter

Komentirano: 7.1.2017. | 12:17

1

U 21. stoljeću slušamo kako je GRADONAČELNIK kupio djeci u školama računala i to vjerojatno po cijelu jednu učlionicu po školi. Nevjerojatno. Niste nam javili je li im kupio i stolice i klupe? Zamisli jebote kupio im računala!. Pa on je fenomenalan. Ako nastavi ovakvim tempom za koju godinu će dobiti i Internet u školama, možda čak i mreže po školama. E baš je naš Mirko jedan moderan gospodin.
veles

veles

Komentirano: 7.1.2017. | 11:49

2

Ma lijepo što je uloženo nešto novca u školstvo. Našeg novca, ne Dusparinog, iliti tralalalla.....našeg novca. Ali ...uvijek postoji aliii..... U ovom trenutku totalno promašena investicija. Zašto? Samo otvorite udžbenike, ako ih uopće imaju, vaše djece i pogledajte programe, smijurija.... zastarjeli totalno...ne inovativni... Dalje, informatika izborni predmet, u više od polovine škola ne predaje se od 1 razreda.... u rasporedu izvan nastave, većinom zadnji sati ili čak u drugoj smjeni.... Ogroman broj odličnih učenika uopće ne ide na "izbornu" nastavu ......zašto? A veliki broj brodskih škola ima hrpe učionica bez normalne obične ploče, a kamoli pametne ploče, nema projektore, laptope..... itd. Tako da... eto, lijepa gesta, ali bojim se promašena. Bar u ovom trenutku.
domobran

domobran

Komentirano: 7.1.2017. | 11:16

3

Klasična predizborna farsa.
Perun

Perun

Komentirano: 7.1.2017. | 0:07

4

Ovim bi se novinari, u interesu javnosti, trebali baviti: Je li Gradsko vijeće donijelo Program rada Gradskog vijeća grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i, u svezi s tim programom, na temelju Vladine Odluke, a sukladno Zakonu, donijelo Odluku o načinu, kriterijima i mjerilima financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnom školstvu na području grada Slavonskog Broda? Ako nije, je li Gradska uprava time što je „uložila sredstva u nabavu 136 novih računala“ koja “iznosi oko 400 tisuća kuna“, anticipirala Odluku koju na prijedlog Gradonačelnika donosi Gradsko vijeće i time uzurpirala ovlasti koje nema?
Perun

Perun

Komentirano: 6.1.2017. | 23:26

5

administrator@ jednu dobru vijest začiniti otrovom prema nekome tko može i ne mora (Državi) procijeniti je li baš u ovom trenutku potrebno u slavonsko-brodske osnovne škole uložiti ovoliko ili onoliko, i tako dodatno naglasiti veličinu ionako Velikoga koji brine, jer treba brinuti, kako ste u komentaru naveli i o "financiranju 'višeg standarda' u obrazovanju" nepotrebno nije pametno, štoviše, može biti kontraproduktivno u odnosu na ono što ste takvim isticanjem htjeli postići.
znalac

znalac

Komentirano: 6.1.2017. | 20:25

6

Care ..imenom Dusparu nitko nije spomenuo . I da pojasnim On nedaje svoj novac nego novac svih gradjana ovog grada .Dakle i Vi i ja sufinanciramo ta ista racunala i ni malo mi nije zao zbog toga iskreno .Bolje u skole nego u Nk Varos NkPodvinje NK Amater itd itd ...Ali zar grad nije imao tih 400tis kuna i prosle godine? Pretprosle isto ? ....netko ce reci - Nikad nije kasno . Opet uvijek se moze bolje- ako si realan/normalan to ces priznati . Mozda zbog navijackog gledista niste skuzili sto sam htio reci -(ali sami ste se otkrili pricom o izborima) . 400tis kn nije velika lova ...zasto sad ,a ne i prije? ..p.s.Gospodin Duspara i dalje ima moj glas ali kritika je kritika jbg .
administrator

administrator

Komentirano: 6.1.2017. | 19:10

7

Perun, znalac... - Sukladno zakonima, osnovno, srednje i visoko obrazovanje država mora financirati u cijelosti, a gradovi i općine financiraju vrtiće. Posljedica je to činjenice da država inkasira 92 posto svih poreza i doprinosa, Zagreb 4 posto, a sve ostale sredine u Hrvatskoj oko 4 posto. Halo, četiri posto sredstava je namijenjeno izgradnji lokalne infrastrukture (ceste, staze, voda, kanalizacija, plin...) dječjih vrtića te stvaranju preduvjeta za razvoj sporta, kulture, gospodarstva (industrijske zone i sl.) ... i financiranju 'višeg standarda' u obrazovanju. Onog standarda kojeg država ne želi i/ili ne može financirati - jer vode ju kreteni i imperijalističke sluge. Zbog toga nadnaslov "Kad država ne želi", a ne 'Što se do sad čekalo'. Za razliku od vas koji kritizirate Dusparu jer ne ulaže u gospodarstvo i školstvo, SBplus ga kritizira kad ulaže u te oblasti - jer je sredstva namijenjena u te svrhe država uzela i potrošila u sanaciju svojih glupih politika. Kad Duspara i drugi djeci kupuju knjige i računala, ustvari, ulažu u predizbornu kampanju jer je to najprizemniji populizam, a ne pametna lokalna politika. Možda bi svrhovitije bilo da Duspara, povremeno, gradskim novcem financiranje najam vlakova i autobusa za prijevoz demonstranata iz Broda u Zagreb s ciljem učinkovitije borbe protiv tamošnje političke mafije svih boja. Mafije koja četvrt stoljeća sustavno ruinira Slavoniju pa time i Slavonski Brod. U svemu, pa i u informatizaciji obrazovnih ustanova koje su u njihovoj nadležnosti. Ulaganje sredstava iz lokalnih sirotinjskih proračuna u državne projekte i programe nedopušteno je prikrivanje nesposobnosti hrvatskih vlada. Usporedbe radi, isto bi bilo kad bi vodstvo Đure Đakovića svojim radnicima moralo isplatiti pristojnu naknadu za njihov rad i osigurati radna odijela, a umjesto toga, dali im malu plaću i prinudili ih neka si sami kupe radnu opremu. I, umjesto da s radnicima organizira štrajk protiv uprave, Sindikat hvali one koji sami sebi kupuju radna odjela. Perun, Znalac i njima slični mogli bi biti članovi tog sindikata.
znalac

znalac

Komentirano: 6.1.2017. | 18:12

8

Kao sto Perun lijepo rece ...zasto bi drzava ako grad upravlja s osnovnim skolama? ..zasto nas dragi Jerko ne postavi protupitanje gradskoj upravi ...sto se do sad cekalo ??
Perun

Perun

Komentirano: 6.1.2017. | 15:41

9

Ne kreće se, Davorexp111@ od nule. Do sada su, bar neke škole, i više puta na različite načine modernizirale svoju informatočku infrastrukturu i, jasno, podržavam i pozdravljam ovaj projekt gradske uprave. Imam još jednu primjedbu, no ona se ne odnosi na sam projekt, nego na naslov ove vijesti - "Kad neće država..." I pitam novinara - a zašto bi Država? Imenuje li Država školske odbore u brodskim osnovnim školama? Zapošljava li Država učitelje, drugo stručno i pomoćno osoblje u brodskim osnovnim školama, imenuje li ravnatelje u brodskim osnovnim školama, raspisuje li natječaje za obnovu i gradnju školskih sportskih dvorana i drugih školskih objekata i ugovara li izvođače radova?
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 6.1.2017. | 12:41

10

Perun, od nečega se mora krenuti...Svojevremeno sam kupio računalo koje je imalo 128 MB RAM-a, tvrdi disk od 3 GB, išao na kurs. Sada ja, onima koji su mi bili učitelji, mogu biti učitelj...Učenike treba usmjeravati na ozbiljne stvari iz računalnog okruženja, izbjegavati igranje...

Broj komentara: 15

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagrade za najuspješnije, nastupi za posjetitelje

Proslava njihovog dana

Nagrade za najuspješnije, nastupi za posjetitelje

30.5.2018. | 13:30
Nakon dodjele nagrada, održani su plesni i pjevački nastupi te kratka predstava mladih glumaca škole, a gosti su mogli razgledati i izložbu učeničkih radova.
Nakon dodjele nagrada, održani su plesni i pjevački nastupi te kratka predstava mladih glumaca škole, a gosti su mogli razgledati i izložbu učeničkih radova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dalekog rujna 1959. 'Nazorovci' su čuli prvo zvono

Velika svečanost za Dan škole

Dalekog rujna 1959. 'Nazorovci' su čuli prvo zvono

25.5.2018. | 19:50
Prvih godina škola je imala oko devetsto učenika, da bi u ranim devedesetima imala njih oko dvije tisuće. Danas u šest školskih zgrada nastavu pohađa ukupno 711 učenika u 42 odjela.
Prvih godina škola je imala oko devetsto učenika, da bi u ranim devedesetima imala njih oko dvije tisuće. Danas u šest školskih zgrada nastavu pohađa ukupno 711 učenika u 42 odjela.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici s Jelasa spremni za život u različitosti

Učili fotkanjem svoje okoline

Učenici s Jelasa spremni za život u različitosti

18.5.2018. | 10:00
Projekt je promicao univerzalne vrijednosti i poštivanje ljudskih prava među mladim adolescentima koji su još uvijek u procesu izgradnje svojih identiteta kako bi dobili buduće kritične i odgovorne građane.
Projekt je promicao univerzalne vrijednosti i poštivanje ljudskih prava među mladim adolescentima koji su još uvijek u procesu izgradnje svojih identiteta kako bi dobili buduće kritične i odgovorne građane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova dvorana i jednosmjenski rad kao želje za iduću godinu

Najveća osnovna gradska škola

Nova dvorana i jednosmjenski rad kao želje za iduću godinu

27.4.2018. | 16:00
Pod nazivom „Djetinjstvo je zlatno doba“ učenici su svojim glazbeno-vokalnim točkama, plesnim i scenskim nastupima te folklornim izvedbama prikazali i dočarali zašto je i koliko je lijepo biti dijete.
Pod nazivom „Djetinjstvo je zlatno doba“ učenici su svojim glazbeno-vokalnim točkama, plesnim i scenskim nastupima te folklornim izvedbama prikazali i dočarali zašto je i koliko je lijepo biti dijete.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski osnovnoškolci ispitivali o minama i puškama

Druženje s policijom

Brodski osnovnoškolci ispitivali o minama i puškama

19.4.2018. | 13:05
Iako je od Domovinskog rata prošlo više od dvadeset godina, nesavjesni građani još uvijek kod kuća drže različito vatreno oružje, streljivo, ručne bombe, mine i ostala eksplozivna sredstva. Policija je danas djeci pokušala približiti koliku opasnost takve naprave predstavljaju.
Iako je od Domovinskog rata prošlo više od dvadeset godina, nesavjesni građani još uvijek kod kuća drže različito vatreno oružje, streljivo, ručne bombe, mine i ostala eksplozivna sredstva. Policija je danas djeci pokušala približiti koliku opasnost takve naprave predstavljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi

Sva su djeca umjetnici

Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi

16.4.2018. | 17:15
"Stručni žiri je imao težak posao odabrati, od niza pristiglih radova, ponajbolje, a pročišćeni radovi predstavljaju presjek likovne situacije u Hrvatskoj", kazala je ravnateljica Galerije, Romana Tekić.
"Stručni žiri je imao težak posao odabrati, od niza pristiglih radova, ponajbolje, a pročišćeni radovi predstavljaju presjek likovne situacije u Hrvatskoj", kazala je ravnateljica Galerije, Romana Tekić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Seoska djeca u Brodu uče plivati i upoznaju Grad

Dva u jedan-pod nastavom tjelesnog

Seoska djeca u Brodu uče plivati i upoznaju Grad

11.4.2018. | 18:00
I prošle godine su na isti način deset dana išli na plivanje i svi su proplivali. Sad "utvrđuju" gradivo a bilo bi lijepo, kažu, kad bi im se i slijedeće godine pružila ista prilika. Cilj je da svi nauče plivati, ali i da obogate nastavu pa zaslužuju pohvalu i podršku lokalne zaj
I prošle godine su na isti način deset dana išli na plivanje i svi su proplivali. Sad "utvrđuju" gradivo a bilo bi lijepo, kažu, kad bi im se i slijedeće godine pružila ista prilika. Cilj je da svi nauče plivati, ali i da obogate nastavu pa zaslužuju pohvalu i podršku lokalne zaj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski osnovnoškolci tijekom nastave neće biti gladni

Previše mališana živi u siromaštvu

Brodski osnovnoškolci tijekom nastave neće biti gladni

6.4.2018. | 12:00
Kroz pet mjeseci u 23 osnovne škole Brodsko-posavske županije bit će osigurana prehrana za najugroženiju djecu.
Kroz pet mjeseci u 23 osnovne škole Brodsko-posavske županije bit će osigurana prehrana za najugroženiju djecu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djedova priča o uskrsnom zecu

Djeca pričaju djeci

Djedova priča o uskrsnom zecu

26.3.2018. | 16:50
Ovakvim se događanjima ne slave samo nadolazeći blagdani, nego se knjižnicu pretvara u prostor u kojemu djeca rado borave - mjesto zabave, igre, veselja, ali i stjecanja novih znanja.
Ovakvim se događanjima ne slave samo nadolazeći blagdani, nego se knjižnicu pretvara u prostor u kojemu djeca rado borave - mjesto zabave, igre, veselja, ali i stjecanja novih znanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne potpišu li uskoro ugovore, učitelji najavili štrajk

Brođani na prosvjedu pred Ministarstvom

Ne potpišu li uskoro ugovore, učitelji najavili štrajk

15.3.2018. | 17:00
Iz Brodsko-posavske županije na prosvjed je stiglo 54 učitelja, a uz njih su trg pred zgradom Ministarstva napunili i ostali osnovnoškolski djelatnici - tajnici, računovođe, kuhari, domari.
Iz Brodsko-posavske županije na prosvjed je stiglo 54 učitelja, a uz njih su trg pred zgradom Ministarstva napunili i ostali osnovnoškolski djelatnici - tajnici, računovođe, kuhari, domari.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako dobijete razglednicu - odgovorite na nju

Provjerite poštanske sandučiće

Ako dobijete razglednicu - odgovorite na nju

14.3.2018. | 11:10
Ovih dana možda će te u svojim poštanskim sandučićima pronaći razglednice s kuvertama za besplatni odgovor. Nemojte ih baciti. Odgovorite na njih. Pišu vam vaši mali susjedi. I to s razlogom.
Ovih dana možda će te u svojim poštanskim sandučićima pronaći razglednice s kuvertama za besplatni odgovor. Nemojte ih baciti. Odgovorite na njih. Pišu vam vaši mali susjedi. I to s razlogom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vodni agenti aktivni

Projekt brodskog Vodovoda

Vodni agenti aktivni

5.3.2018. | 23:00
Cilj je podizanje svijesti i promjena svakodnevnih navika u smjeru racionalnije potrošnje pitke vode i smanjenja količine otpadnih voda.
Cilj je podizanje svijesti i promjena svakodnevnih navika u smjeru racionalnije potrošnje pitke vode i smanjenja količine otpadnih voda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Višeboj za brodske osnovnoškolce

Tradicija se nastavlja

Višeboj za brodske osnovnoškolce

23.2.2018. | 9:45
Mali sportaši natjecat će se u različitim sportskim disciplinama: nogometu, rukometu, košarci, trčanju, skoku u dalj, štafetama i potezanju užeta.
Mali sportaši natjecat će se u različitim sportskim disciplinama: nogometu, rukometu, košarci, trčanju, skoku u dalj, štafetama i potezanju užeta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko đaka sjedi u brodskim klupama

Učitelja previše, djece sve manje

Koliko đaka sjedi u brodskim klupama

15.2.2018. | 17:30
Ukupni broj osnovnoškolaca prema posljednjim ovogodišnjim podatcima je 5617, dok u brodskim školama postoje sveukupno 333 razreda. U svakom se razredu, dakle, u prosjeku nalazi 16 učenika.
Ukupni broj osnovnoškolaca prema posljednjim ovogodišnjim podatcima je 5617, dok u brodskim školama postoje sveukupno 333 razreda. U svakom se razredu, dakle, u prosjeku nalazi 16 učenika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski učenici predstavili svoje stvaralaštvo

LiDraNo

Brodski učenici predstavili svoje stvaralaštvo

14.2.2018. | 16:35
LiDraNo se održava već niz godina s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, otkrivanja i poticanja posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti učenika te predstavljanja dječjih stvaralaštva javnosti.
LiDraNo se održava već niz godina s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, otkrivanja i poticanja posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti učenika te predstavljanja dječjih stvaralaštva javnosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatno ljetovanje za brodske osnovnoškolce

Putovanje na Hvar

Besplatno ljetovanje za brodske osnovnoškolce

10.2.2018. | 8:50
Pravo na besplatno ljetovanje imaju učenici koji zadovoljavaju posebne uvjete.
Pravo na besplatno ljetovanje imaju učenici koji zadovoljavaju posebne uvjete.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljetna škola ove godine upisuje i Brođane

Ugodno s korisnim

Ljetna škola ove godine upisuje i Brođane

1.2.2018. | 18:00
Za petsto kuna brodski roditelji ovog ljeta mogu svoje osnovnoškolce koji imaju afinitet prema matematici poslati na trodnevni spoj učenja i odmora. Usijane glave u Istri će se nakon zbrajanja i oduzimanja moći ohladiti u moru.
Za petsto kuna brodski roditelji ovog ljeta mogu svoje osnovnoškolce koji imaju afinitet prema matematici poslati na trodnevni spoj učenja i odmora. Usijane glave u Istri će se nakon zbrajanja i oduzimanja moći ohladiti u moru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Akcija za pomoć Kući sretnih ciglica

Prikupljanje školskog pribora

Akcija za pomoć Kući sretnih ciglica

29.1.2018. | 16:35
Kako u Centru svakodnevno boravi veliki broj djece koja tamo izvršavaju izvanškolske obaveze poput učenja i pisanja domaće zadaće, neprestano im je potreban novi pribor.
Kako u Centru svakodnevno boravi veliki broj djece koja tamo izvršavaju izvanškolske obaveze poput učenja i pisanja domaće zadaće, neprestano im je potreban novi pribor.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su najbolji razred u Hrvatskoj

Zasluženo idu na izlet

Oni su najbolji razred u Hrvatskoj

29.1.2018. | 11:00
Učenici Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije još jednom pokazali kako su uspješni. Za nagradu učenici su dobili i prigodne poklone te će ići na izlet, dok je voditeljici najuspješnijeg razreda pripao Tablet PC.
Učenici Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije još jednom pokazali kako su uspješni. Za nagradu učenici su dobili i prigodne poklone te će ići na izlet, dok je voditeljici najuspješnijeg razreda pripao Tablet PC.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Djeca u školama i dalje jedu suhe kifle i lošu užinu'

Mislite li i vi tako

'Djeca u školama i dalje jedu suhe kifle i lošu užinu'

29.1.2018. | 10:45
"Riječ je o proizvodima koji se rade tijekom noći a u školu dolaze oko sedam sati. Ako znamo da poslijepodnevna smjena ima užinu u 15 sati, a da mi u školi i nemamo blagovaonu onda je jasno da užina bude hladna."
"Riječ je o proizvodima koji se rade tijekom noći a u školu dolaze oko sedam sati. Ako znamo da poslijepodnevna smjena ima užinu u 15 sati, a da mi u školi i nemamo blagovaonu onda je jasno da užina bude hladna."
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :