Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 26.8.2017. u 0:01
Prikaza: 4185
|
Autor: SBplus

Ovo je sad već pravi rat

Je li ravnateljica Snježana Vinarić obmanula javnost?

Slavonski Brod : Je li ravnateljica Snježana Vinarić obmanula javnost?Ravnateljice Snježane Vinarić i gradonačelnik Mirko Duspara(Foto: .)

Da Školski odbor ne donosi odluke iz nadležnosti osnivača govori i činjenica da je Grad, za učenike predmetne nastave, bez ikakvih problema uveo jednosmjensku nastavu u OŠ „Ivana Brlić Mažuranić", Područna škola Brodski Varoš; OŠ „Vladimir Nazor" Područna škola Bebrina, Klakar, Ruščica; OŠ „Blaž Tadijanović", OŠ „Hugo Badalić" i OŠ „Ivan Goran Kovačić".

Kao osnivač osnovnih škola, Grad Slavonski Brod ima obvezu poboljšavati pedagoški standarda, a jedan od načina jeste i uvođenje jednosmjenske nastave u one gradske škole u kojima za to postoje uvjeti. Ovih dana, u Osnovnoj školi „Antun Mihanović" Područna škola Mali Pariz, trebali su početi radovi na pregradnji učionica, međutim, zbog protivljenja određenih djelatnika te škole, odgođeni su, piše gradska uprava na svojoj službenoj stranici.

Glavni razlog odgodi jeste tvrdnja ravnateljice Snježane Vinarić da je Školski odbor donio odluku kako se protivi pregradnji prostora za potrebe jednosmjenske nastavem, mada Školski odbor nema ovlasti donositi odluke iz oblasti prava osnivača škole, dakle Grada. O čemu pak Školski odbor odlučuje, regulirano je člankom 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Da Školski odbor ne donosi odluke iz nadležnosti osnivača govori i činjenica da je Grad, za učenike predmetne nastave, bez ikakvih problema uveo jednosmjensku nastavu u OŠ „Ivana Brlić Mažuranić", Područna škola Brodski Varoš; OŠ „Vladimir Nazor" Područna škola Bebrina, Klakar, Ruščica; OŠ „Blaž Tadijanović", OŠ „Hugo Badalić" i OŠ „Ivan Goran Kovačić".

Međutim, to nije spriječilo Školski odbor OŠ 'Antun Mihanović' da, na sjednici održanoj 23. kolovoza 2017. godine u 11.00 sati, glasuje o točki Dnevnog reda pod nazivom: „Davanje suglasnosti za prenamjenu učionica OŠ „Antun Mihanović" PŠ Mali Pariz, predloženu od strane osnivača". Na sjednici su bili prisutni Željko Čmelješević, Blaž Šokčević, Diana Filković, Zoran Komesarović, Marina Zirdum i Snježana Vinarić (ravnateljica), a nisu bile nazočne Nives Plazanić i Đurđica Vrkljan. Od pet prisutnih članova, protiv pregradnje učionica glasalo je njih troje, dok ih je dvoje bilo suzdržano te je nakon toga utvrđeno kako "nije dana suglasnost za pregrade učionica".

Mada je to u ovom slučaju irelevantno, čl. 119 st. 8 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi stoji: „Odluke školskog odbora pravovaljane su ako za njih glasuje većina od ukupnog broja članova." Budući da Školski odbor ima sedam članova, nameće se pitanje: na koju se odluku poziva ravnateljica Vinarić kad u svom priopćenju za javnost navodi: Nisam dala ključ od škole izvođaču radova, jer ne mogu prekršiti odluke Školskog odbora i Učiteljskog vijeća te tako prekršiti Zakon". Naime, odluke tog Školskog odbora pravovaljane su kad za njih galasa većina svih, a ne tek nazočnih, članova.

Budući da od Škole ništa tražili nisu nitu su što predlagali Školskom odboru, Gradska uprava zaključuje kako, u ovom slučaju, ravnateljica Vinarić nije štitila Zakon, nego je, iz njoj poznatih razloga, manipulirala javnošću.

Kako bi ovu neuobičajenu situaciju riješili na dobrobit učenika, nastavnika i roditelja, Grad je o svemu obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Prosvjetnu inspekciju.

Zapisnik sa sjednice Školskog odbora i nepravovaljanu odluku moguće je pogledati na priloženoj poveznici, između ostalog, stoji u službenom priopćenju Grada i/ili tvrde u gradskoj upravi.

Zapisnik sa sjednice Školskog odbora

Dopis upućen Ministarstvu i Prosvjetnoj inspekciji</a></p>"

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
ibarix

ibarix

Komentirano: 28.8.2017. | 14:28

1

„ nije kolumna, niti novinarski izvještaj, nego preneseno priopćenje i stav gradske uprave“ Moj komentar je suma svega šta se pisalo o temi od samog starta, nije vezan samo za posljednje preneseno priopćenje gradske uprave. Zašto takva reakcija? Evo zašto... ***** Je li i pljuvanje učitelja Tandarića u tekstu od 20.8. također preneseno priopćenje? Ili je možda kolumna? Jer izvještaj sigurno nije. Dotični je „navodno voditelj Područne škole“, „mobilizira javnost da zaustavi gradonačelnika“, „dramatizira“, a njegovo protivljenje je „ravno protivljenju digitalizaciji, klimatizaciji, ili postavljanju pametnih ploča u učionice - čemu teže svi ljudi svijeta.“ U istom tekstu vam je „čudno da problem ne artikulira ravnateljica škole, nego nastavnik“, a nije vam palo na pamet tko će raditi u tim novim pregrađenim „učionicama“. Dalje stoji „ravnateljica posredstvom svog nastavnika šalje, javno, poruku (gradonačelniku)“. Je li to po vama novinarski izvještaj??? Potpisan JZ. Gospodin Petar Bašić je sve jako lijepo objasnio u svom komentaru ne tekst pa pročitajte. Takvog čovjeka mogu cijeniti. ***** Zatim 24.8. JZ (valjda ponovno) „izvještava“ kako je „odlučna ravnateljica iz dvorišta izbacila dogradonačelnika i ostale“. Wow. Senzacionalizam i clickbait naslov na stotu potenciju. Naivno sam kliknuo da vidim te slike izbacivanja, ali nije ih bilo.  Da nisam usamljen u ocjeni ovog tipa „izvještavanja“ potvrđuje i komentar korisnika 12345 ispod teksta koji kaže „vjerujem da ima i novinara na ovom portalu, pa nek istraze“ i „ima li objektivan novinar koji moze napraviti objektivan clanak s realnim podatcima“. Mene bi kao novinara bila sramota da mi netko ovako komentira tekst. ***** Osobno čak i ne sudim koja strana je u pravu. Bit će kako bude kad se očituje Ministarstvo. Ono na što ukazujem je očajna razina izvještavanja, neobjektivnost, pristranost, aluzije, manipuliranje i pljuvanje. ***** „Sve 'izvještajne' članke trudimo se pisati sukladno novinarskom kodeksu - nepristrano“ Potrudite se malo više.
ivanrad

ivanrad

Komentirano: 26.8.2017. | 20:56

2

A tko će da pljuje po Zovku nego hdz-ovi pljuvači koji i ne pročitaju članak a pišu komentar,a i dotična ravnateljica zna se čiji je simpatizer.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 26.8.2017. | 13:01

3

Nije da branim ikoga al posao novinara je da izvještava i iznosi činjenice. Kad dođe mišljenje mzosa vjerujem da ćemo ga ovdje vidjeti. Sbplus je po meni jedan od boljih portala u našoj županiji. Nema clickbaitova i aktualni a imaju u puno kolumni sa mišljenjima kolumnista. Koliko kod nas ima vijesti, toliko se i portal razvija...
Jerko Zovak

Jerko Zovak

Komentirano: 26.8.2017. | 12:57

4

Unatoč činjenici da je jedna od temeljnih vrijednosti portala SBplus sloboda komentiranja bez cenzure - ako nije vrijeđan netko nemoćan ili obitelj moćnika - 'ibarixov' komentar držim jednim od paradigmatičnih i zbog toga reagiram. Članak zbog kojeg me komentator optužuje da "prljavo šikaniram ljude" jer sam "pristran" te da se više niti ne potpisujem imenom nego kao "SBplus", nije kolumna, niti novinarski izvještaj, nego preneseno priopćenje i stav gradske uprave, što u dva navrata izrijekom pišemo i linkom potvrđujemo. Dakle, optužuje me čovjek koji, očito, nije niti pročitao (ili razumio) članak i potom ističe kako sam 'pristran'. Kao da zna da sam baš ja osobno, a ne netko od novinara, objavio gradsko priopćenje. Ili, kao da je pristran biti nešto kriminogeno. Sve 'izvještajne' članke trudimo se pisati sukladno novinarskom kodeksu - nepristrano, a kolumne pišemo 'pristrano' jer je to osobni stav novinara o nekom čovjeku i/ili društvenoj pojavi. Uostalom, svačije mišljenje je 'pristrano' jer je tek mišljenje, a ne znanstvena teza. To što bih ja kod 'ibarixa' bio okarakteriziran kao 'lešinar' i ne bih smio iznijeti svoje 'pristrano' mišljenje tek je prilog dokazu da hrvatsko društvo vrvi od autokrata, jednoumnika, totalitarista... i drugih društvenih štetočina, zbog čega je još vidljivija opravdanost postojanja demokratskog medija kakav se trudi biti SBplus. I ovim putem pozivam sve zainteresirane s 'pristranim' mišljenjem neka ga objave na portalu SBplus. Pod svojim imenom, a koji može biti objavljen ili tek redakciji poznat.
ibarix

ibarix

Komentirano: 26.8.2017. | 11:50

5

Ovaj Jerko Zovak prljavo šikanira ljude koji mu se ne sviđaju i sad kad se zahuktalo, sad se više ni inicijalima ne potpisuje nego je autor sad odjednom SBplus. Vjerojatno mu se nije dalo pratit ovu priču, al eto mora kad mu je stigao dopis tamo nekog nastavnika. Zašto je svima problem pričekati očitovanje Ministarstva??? Jer mora se skupit klikova. Jerko Zovak, od starta si bio pristran, favoriziraš žutilo i senzacionalizam. To što ti radiš je smeće od novinarstva. Budi objektivan i prenesi vijest kako treba. Kod mene ne bi radio takav lešinar.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 26.8.2017. | 8:25

6

Bezimeni, mzos je dalo suglasnost. Nije ništa rađeno van zakonske procedure osim ravnateljičinih postupaka. Ne treba forsirati ali treba osigurati uvjete i nema razloga da se ne krene u jednosmjensku nastavu.
bezimeni

bezimeni

Komentirano: 26.8.2017. | 7:41

7

Grad ima obvezu poboljšavati uvjete rada u školama ali ne mimo zakonske procedure!! Grad sigurno nije ovlašten SAM, "na svoju ruku" mijenjati organizaciju rada škole.Za sve to treba odluka ŠKOLSKOG ODBORA i uz uvijete koje propisuje i potvrđuje MZOS. Npr, Nastava u novoj dvorani na Jelasu ne može početi bez davanja suglasnosti MZOS da su za to stečeni uvjeti!! To što je u ovim drugim školama učinjeno je zato što ravnatelji idu "linijom manjeg otpora"!! Ne žele se zamjerati Duspari!! Ne bi ni ravnateljica Vinarić postupila drugačije. I ona bi to pustila ali svi zaboravljaju učitelja TANDARIĆA. On je sve "zakuho". Jedino što je u članku točno je to da ova odluka nije važeća, što opet znači da treba ponovo sazvati ŠKOLSKI ODBOR i donijeti važeću odluku te postupiti po istoj.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Višeboj za brodske osnovnoškolce

Tradicija se nastavlja

Višeboj za brodske osnovnoškolce

23.2.2018. | 9:45
Mali sportaši natjecat će se u različitim sportskim disciplinama: nogometu, rukometu, košarci, trčanju, skoku u dalj, štafetama i potezanju užeta.
Mali sportaši natjecat će se u različitim sportskim disciplinama: nogometu, rukometu, košarci, trčanju, skoku u dalj, štafetama i potezanju užeta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko đaka sjedi u brodskim klupama

Učitelja previše, djece sve manje

Koliko đaka sjedi u brodskim klupama

15.2.2018. | 17:30
Ukupni broj osnovnoškolaca prema posljednjim ovogodišnjim podatcima je 5617, dok u brodskim školama postoje sveukupno 333 razreda. U svakom se razredu, dakle, u prosjeku nalazi 16 učenika.
Ukupni broj osnovnoškolaca prema posljednjim ovogodišnjim podatcima je 5617, dok u brodskim školama postoje sveukupno 333 razreda. U svakom se razredu, dakle, u prosjeku nalazi 16 učenika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski učenici predstavili svoje stvaralaštvo

LiDraNo

Brodski učenici predstavili svoje stvaralaštvo

14.2.2018. | 16:35
LiDraNo se održava već niz godina s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, otkrivanja i poticanja posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti učenika te predstavljanja dječjih stvaralaštva javnosti.
LiDraNo se održava već niz godina s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, otkrivanja i poticanja posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti učenika te predstavljanja dječjih stvaralaštva javnosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatno ljetovanje za brodske osnovnoškolce

Putovanje na Hvar

Besplatno ljetovanje za brodske osnovnoškolce

10.2.2018. | 8:50
Pravo na besplatno ljetovanje imaju učenici koji zadovoljavaju posebne uvjete.
Pravo na besplatno ljetovanje imaju učenici koji zadovoljavaju posebne uvjete.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljetna škola ove godine upisuje i Brođane

Ugodno s korisnim

Ljetna škola ove godine upisuje i Brođane

1.2.2018. | 18:00
Za petsto kuna brodski roditelji ovog ljeta mogu svoje osnovnoškolce koji imaju afinitet prema matematici poslati na trodnevni spoj učenja i odmora. Usijane glave u Istri će se nakon zbrajanja i oduzimanja moći ohladiti u moru.
Za petsto kuna brodski roditelji ovog ljeta mogu svoje osnovnoškolce koji imaju afinitet prema matematici poslati na trodnevni spoj učenja i odmora. Usijane glave u Istri će se nakon zbrajanja i oduzimanja moći ohladiti u moru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Akcija za pomoć Kući sretnih ciglica

Prikupljanje školskog pribora

Akcija za pomoć Kući sretnih ciglica

29.1.2018. | 16:35
Kako u Centru svakodnevno boravi veliki broj djece koja tamo izvršavaju izvanškolske obaveze poput učenja i pisanja domaće zadaće, neprestano im je potreban novi pribor.
Kako u Centru svakodnevno boravi veliki broj djece koja tamo izvršavaju izvanškolske obaveze poput učenja i pisanja domaće zadaće, neprestano im je potreban novi pribor.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su najbolji razred u Hrvatskoj

Zasluženo idu na izlet

Oni su najbolji razred u Hrvatskoj

29.1.2018. | 11:00
Učenici Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije još jednom pokazali kako su uspješni. Za nagradu učenici su dobili i prigodne poklone te će ići na izlet, dok je voditeljici najuspješnijeg razreda pripao Tablet PC.
Učenici Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije još jednom pokazali kako su uspješni. Za nagradu učenici su dobili i prigodne poklone te će ići na izlet, dok je voditeljici najuspješnijeg razreda pripao Tablet PC.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Djeca u školama i dalje jedu suhe kifle i lošu užinu'

Mislite li i vi tako

'Djeca u školama i dalje jedu suhe kifle i lošu užinu'

29.1.2018. | 10:45
"Riječ je o proizvodima koji se rade tijekom noći a u školu dolaze oko sedam sati. Ako znamo da poslijepodnevna smjena ima užinu u 15 sati, a da mi u školi i nemamo blagovaonu onda je jasno da užina bude hladna."
"Riječ je o proizvodima koji se rade tijekom noći a u školu dolaze oko sedam sati. Ako znamo da poslijepodnevna smjena ima užinu u 15 sati, a da mi u školi i nemamo blagovaonu onda je jasno da užina bude hladna."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jednake startne pozicije u obrazovanju

Predškola za sve brodske mališane

Jednake startne pozicije u obrazovanju

23.1.2018. | 14:15
Dosad su se djeca koja su pripadnici romske nacionalne manjine u prvom razredu mučila sa siromašnim vokabularom ili potpunom jezičnom barijerom. Predškolski program odgoja i obrazovanja pripremit će ih za školu u čije će klupe sjesti jednako spremni kao njihovi vršnjaci.
Dosad su se djeca koja su pripadnici romske nacionalne manjine u prvom razredu mučila sa siromašnim vokabularom ili potpunom jezičnom barijerom. Predškolski program odgoja i obrazovanja pripremit će ih za školu u čije će klupe sjesti jednako spremni kao njihovi vršnjaci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski učenici u Celju

Uzbudljivo zimsko putovanje

Brodski učenici u Celju

23.1.2018. | 10:00
Tijekom zimovanja mali će Brođani moći pohađati školu skijanja, upoznati se s kulturom i poviješću toga kraja, družiti sa vršnjacima u jednoj celjskoj osnovnoj školi te uživati u brojnim zabavnim sadržajima.
Tijekom zimovanja mali će Brođani moći pohađati školu skijanja, upoznati se s kulturom i poviješću toga kraja, družiti sa vršnjacima u jednoj celjskoj osnovnoj školi te uživati u brojnim zabavnim sadržajima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako su se snašli brodski nastavnici

Informatika kao novi obvezni predmet

Kako su se snašli brodski nastavnici

9.1.2018. | 21:00
Upravo o nastavnicima ovisi uspjeh reforme, a time i uspjeh nastavnog predmeta.
Upravo o nastavnicima ovisi uspjeh reforme, a time i uspjeh nastavnog predmeta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Moraju li čitati o paranju utroba i odsijecanju spolovila

Lektire brodskih osnovnoškolaca

Moraju li čitati o paranju utroba i odsijecanju spolovila

3.1.2018. | 12:00
Zvonimir Balog, inače omiljeni dječji pisac, u spomenutoj zbirci pjesama bavi se nešto drugačijim temama i naglašava odnos čovjeka i Boga, a osim religioznog karaktera, zbirka odiše i prenaglašenim nacionalnim nabojem.
Zvonimir Balog, inače omiljeni dječji pisac, u spomenutoj zbirci pjesama bavi se nešto drugačijim temama i naglašava odnos čovjeka i Boga, a osim religioznog karaktera, zbirka odiše i prenaglašenim nacionalnim nabojem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici o autohtonim biljkama uče uz pomoć QR kodova

Brodska škola

Učenici o autohtonim biljkama uče uz pomoć QR kodova

23.11.2017. | 9:00
U dvorištu OŠ Đuro Pilar izgrađen je edukativni interaktivni park u sklopu kojeg učenici promatraju i analiziraju biljni svijet
U dvorištu OŠ Đuro Pilar izgrađen je edukativni interaktivni park u sklopu kojeg učenici promatraju i analiziraju biljni svijet
SBplus.hr, Slavonski Brod : Očitavanjem kodova upoznajte biljni svijet

Spoj tehnologije i prirode

Očitavanjem kodova upoznajte biljni svijet

14.11.2017. | 22:00
Park je izgrađen i zamišljen tako da uz pomoć autohtonih sadnica stabala, voćki te spiralnog aromatičnog vrta, koji se nalazi u samom središtu parka, učenici mogu uživo promatrati i analizirati biljni svijet našeg podneblja.
Park je izgrađen i zamišljen tako da uz pomoć autohtonih sadnica stabala, voćki te spiralnog aromatičnog vrta, koji se nalazi u samom središtu parka, učenici mogu uživo promatrati i analizirati biljni svijet našeg podneblja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Male su gluposti dopuštene, a velike nisu

Opet svjetli u školskom dvorištu

Male su gluposti dopuštene, a velike nisu

12.11.2017. | 0:01
Kao društvo i zajednica, spremni smo tvrditi kako mrak u dvorišti Osnovne škole u Podvinju nije problem koji zaslužuje toliku pažnju. Kako društvo i zajednica imaju većih problema od par pregorjelih žarulja (sijalica). Zbog toga i živimo u mraku - mada svi tvrde kako je netko upa
Kao društvo i zajednica, spremni smo tvrditi kako mrak u dvorišti Osnovne škole u Podvinju nije problem koji zaslužuje toliku pažnju. Kako društvo i zajednica imaju većih problema od par pregorjelih žarulja (sijalica). Zbog toga i živimo u mraku - mada svi tvrde kako je netko upa
SBplus.hr, Slavonski Brod : #Nemamo rasvjete! Prosvjedno vape brodski đaci

Nevjerojatan nemar

#Nemamo rasvjete! Prosvjedno vape brodski đaci

9.11.2017. | 20:00
Tko je kriv za nevjerojatan nemar prema društvenoj imovini i osobnoj ulozi u zajednici: župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara ili ravnateljica škole Veronika Čerenko?
Tko je kriv za nevjerojatan nemar prema društvenoj imovini i osobnoj ulozi u zajednici: župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara ili ravnateljica škole Veronika Čerenko?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolje znanje pokazali učenici brodske OŠ 'Hugo Badalić'

Kviz o životu i djelu D. Tadijanovića

Najbolje znanje pokazali učenici brodske OŠ 'Hugo Badalić'

4.11.2017. | 11:15
Prekrasno je bilo druženje a posebno ih se dojmio odlazak u Tadijino rodno Rastušje, neiscrpni izvor njegove inspiracije, mjesto kojemu se uvijek vraćao, svojoj majci, sestrama, rodnoj kući - o čemu je vječno pisao i govorio pa i kada je boravio u Firenci. "Otići u Rastušje na o
Prekrasno je bilo druženje a posebno ih se dojmio odlazak u Tadijino rodno Rastušje, neiscrpni izvor njegove inspiracije, mjesto kojemu se uvijek vraćao, svojoj majci, sestrama, rodnoj kući - o čemu je vječno pisao i govorio pa i kada je boravio u Firenci. "Otići u Rastušje na o
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz 10 slavonskobrodskih osnovnih škola ispisano 158 učenika

U školskoj 2016./2017. godini

Iz 10 slavonskobrodskih osnovnih škola ispisano 158 učenika

22.9.2017. | 0:02
Ljudi, naravno, ne odlaze zbog HDZ-a ili SDP-a ili zato što Đuro Đaković jest ili nije hrvatski - i sličnih tema za političke salone i prigradske birtije. Odlaze jer je plaća sobarice u Irskoj 1000 eura, a u Hrvatskoj 500. I to uglavnom zato što 500 eura na ovaj ili onaj način uz
Ljudi, naravno, ne odlaze zbog HDZ-a ili SDP-a ili zato što Đuro Đaković jest ili nije hrvatski - i sličnih tema za političke salone i prigradske birtije. Odlaze jer je plaća sobarice u Irskoj 1000 eura, a u Hrvatskoj 500. I to uglavnom zato što 500 eura na ovaj ili onaj način uz
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvorili školsku dvoranu vrijednu 7,4 milijuna kuna

Na prvi dan nove školske godine

Otvorili školsku dvoranu vrijednu 7,4 milijuna kuna

4.9.2017. | 13:00
'U zadnjih 12 godina u gradu smo, s ovom, izgradili četiri školsko sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva su uložena i u energetsku obnovu škola. Standardi se poboljšavaju i cilj nam je nastaviti dalje.'
'U zadnjih 12 godina u gradu smo, s ovom, izgradili četiri školsko sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva su uložena i u energetsku obnovu škola. Standardi se poboljšavaju i cilj nam je nastaviti dalje.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li nastava u OŠ "I.G.Kovačić" početi na vrijeme?

U tijeku je pregradnja učionica

Hoće li nastava u OŠ "I.G.Kovačić" početi na vrijeme?

29.8.2017. | 13:15
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" jedna je od gradskih škola u kojoj se pregradnjom učionica postižu uvjeti za održavanjem jednosmjenske nastave. Nažalost radovi na pregradnji učionice, čini se, neće biti gotovi do početka školske godine. Hoće li zbog toga nastava u ovoj školi k
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" jedna je od gradskih škola u kojoj se pregradnjom učionica postižu uvjeti za održavanjem jednosmjenske nastave. Nažalost radovi na pregradnji učionice, čini se, neće biti gotovi do početka školske godine. Hoće li zbog toga nastava u ovoj školi k
SBplus.hr, Slavonski Brod :