Kultura : Književnost

Objavljeno: 1.6.2018. u 21:00
Prikaza: 4178
|
Autor: Aleksandra Primorac

Goran Hiller

'Spasio me pravi četnik, kakve viđamo u filmovima'

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusGoran Hiller, autor knjige "Ispovijest zarobljenika"
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

"Spasio me pravi četnik. Ali samo netko tako važan i mogao me spasiti. Vratio mi je moje stvari, a sve što je ostalo bila je krunica. Doveo me do crte razgraničenja i pustio. S druge strane bili su naši i molio sam se da naiđem na nekoga koga poznajem. Šanse za to bile su u promilima, ali meni se dogodilo čudo. Bio sam spašen."

SLAVONSKI BROD - "Oprostio jesam, ali zaboraviti ne mogu", riječi je u koje je Goran Hiller sažeo svoj stav prema golgoti koju je preživio u Domovinskom ratu, predstavljajući danas svoju autobiografsku knjigu "Ispovijest zarobljenika".

"Znam da ova naša Hrvatska nije onakva kakvu smo zamišljali. Često puta je nepravedna prema nama. Ponekad nam se čini da je više maćeha nego majka. Ali nemojte zaboraviti da je ona upravo onakva kakvi smo mi."

 Riječ je o knjizi u kojoj progovara o 18 dana svog zarobljeništva u srpskom logoru u Bosanskoj Posavini, gdje je doveden i mučen zajedno sa svojim bratom i ocem.

- Svjestan kako u ovom ratu ima onih koji su prolazili daleko veću golgotu iz koje su izlazili s puno više trauma te znajući kako nisam pisac dugo sam razmišljao o tome prihvatiti se pisanja ili ne. No zahvaljujući ustrajnosti moje supruge na kraju sam popustio - kazao je Goran s govornice u dvorani Doma HVIDR-e, koja nikada nije bila punija za promocije nečijeg djela.

Susperžući emocije i stalno pogledavajući prema obitelji Goran se prisjetio kako je zapravo teško bilo ponovno odlutati u dane kada im život nije vrijedio ništa i kada su jedinu utjehu pronalazili u molitvi.

- Dugo godina o tim danima nismo ništa pričali. Niti ja, niti moj brat i otac, a onda sam shvatio kako se vrlo malo govori o istini u Domovinskom ratu. Nisam želio da ova priča nestane s nama. Ali kada sam 1. siječnja 2016. godine krenuo s pisanjem shvatio sam kako neće biti lako. Taksativno nabrajanje činjenica nije vodilo nikamo i valjalo je u sve uključiti emocije, a to je značilo ponovno proživljavati sjećanja na dane kada smo bili tučeni i maltretirani - ispričao je Goran.

Ponovno uhvaćen u vrtlog emocija našao se u situaciji kada je, kaže, s njim bilo teško komunicirati. S toga je odlučio prvo knjigu pisati samo navečer, kako nakon ispisanih stranica ne bi morao s nikim pričati, a onda, shvativši koliki je i to teret, odlučio je stvarati samo subotom. - Zato je knjiga nastajala toliko dugo te je svjetlo dana ugledala tek početkom ove godine - pojasnio je Goran, kojem je predgovor za knjigu napisao Vilim Karlović, autor knjige "Preživio sam Vukovar i Ovčaru.

Njih dvojicu povezao je Ivica Kožul. - Nakon jednog mog svjedočenja ovdje u Brodu prišao mi je Ivica i ispričao priču o Goranu Hilleru i patnji njegove obitelji. Ja sam kroz vukovarski pakao prolazio sam, ali ne mogu niti zamisliti kako se primjerice osjećao Goran dok je gledao kako mu tuku oca Karla i brata Dražena, ili što je sve trpio Karlo dok je morao biti svjedokom patnje svojih sinova. Izdržali su zahvaljujući snazi vjere koju su imali. Posebno mi je drago jer je ova knjiga, osim povijesnog svjedočanstva jednog vremena za naš hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, nevjerojatno svjedočanstvo božje ljubavi - kazao je Karlović, koji je pišući o tome koliko je počašćen što je imao priliku napisati predgovor o Hillerovoj knjizi istaknuo. "Način na koji je ova knjiga pisana je u svemu prihvatljiva za svakoga čovjeka. U njoj nećemo naći ni najmanji oblik mržnje ili sličnih negativnih emocija prema neprijateljskoj strani. Ova je knjiga, za mene kao kršćanina i čovjeka, prihvatljiva te ju doživljavam kao duhovno i obogaćujuće životno štivo.".

Knjiga je odraz autorovih proživljenih događaja, ali i njegova stava o tome vremenu. - Iako nisam zadovoljan činjenicom da nitko od zvanične vlasti naroda koji nam je to učinio nije izrekao ispriku, ja nisam ljut na način da u sebi nosim gorčinu. Pokušao sam to zaboraviti svjestan da postoji neka viša sila koja će to jednog dana sve skupa ispraviti - kazao je Hiller, čijeg su oca u logoru natjerali da bira kojeg će sina povesti sa sobom, a kojeg ostaviti u logoru. Igrom sudbine u logoru je ostao Goran, a njega je zahvaljujući jednoj, prije rata učinjenoj, dobroj gesti, spasio, kako je sam rekao, 'pravi četnik'. 

- Samo netko tako važan i mogao me spasiti. Vratio mi je moje stvari, a sve što je ostalo bila je krunica. Doveo me do crte razgraničenja i pustio. S druge strane bili su naši i molio sam se da naiđem na nekoga koga poznajem. Šanse za to bile su u promilima, ali meni se dogodilo čudo. Bio sam spašen - u svom emotivnom obraćanju ispričao je Goran.

Ono dobro u njemu iskazano kroz dobro djelo učinejno nekada davno, u ratu je potaklo osobu koja je činila zlo, da napravi iskorak prema dobru i spasi Gorana. - Moram ovdje podijeliti s Vama jedno svoje razmišljanje. Znam da ova naša Hrvatska nije onakva kakvu smo zamišljali. Često puta je nepravedna prema nama. Ponekad nam se čini da je više maćeha nego majka. Ali nemojte zaboraviti da je ona upravo onakva kakvi smo mi - poručio je Goran velikom broju onih koji su se okupili na promociji njegove knjige.

Goran Hiller je iz Zborišta, mjesta u Bosanskoj Posavini, koje se nalazi na pola puta između Bosanskog Broda i Dervente. Prije rata imalo je oko 850 stanovnika, Oko 71 posto stanovnika činili su Srbi, 17 posto je bilo Hrvata, dok se ostatak stanovništva izjašnjavao Jugolslovenima ili ostalima. Odrastao je kao najmlađi član šesteročlane obitelji. Osnovnu školu završuio je u Lužanima i Novom Selu, a srednju je pohađao u 15-ak kilometara udaljenom Bosanskom Brodu.


Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Blade

Blade

Komentirano: 5.6.2018. | 16:20

1

bond900@ to je nasa realnost i sramota..ili ces se pomiriti s tim sto si naveo ili ces puknuti od muke....znam ja dosta takvih koji su '91 i '92 bili u podrumima a danas casnici, visi ili visoki. Satnici Bojnici, Pukovnici itd.
bond900

bond900

Komentirano: 5.6.2018. | 11:53

2

Blade@ da nazalost nismo svi isti. I sam se dan danas borim sa tim sjecanjima od 91-95 ijako nisam ranjen i zarobljen (imao srecu ludu) u samom tijelu i dan dans zakuha kad se vrate misli na te godine pa nemam nista od toga nego radim za placu 4-5 tisuca kn. Najvise me dusa boli kad vidim razno razne uhljebe koji hodaju gradom a ratiste vidjeli par dana i imaju mirovine po 7-8 tk a ako ne i vise.To je zalosno i boli!!
bara

bara

Komentirano: 2.6.2018. | 10:24

3

Veliko hvala Goranu na hrabrosti i ustrajanju da napiše knjigu o stradanju bosansko brodskih Hrvata i zloćinima poćinjenih od strane bosansko brodskih Srba. Glavna cesta BB - Derventa prolazi kroz Zborište koje je na odprilike pola puta i prostire se između rijeke Ukrine, Novog Sela, Gornjih Koliba, Unke i Bosanskih Lužana.
2005

2005

Komentirano: 1.6.2018. | 22:06

4

Da ima svakakvi sudbina ja sam zarobljen u Šagovini kod Nove Gradiške bio u logoru u Staroj Gradiški i Okučanima proveo 33dana pakla. Ranjen u Vukovaru HRVI 40 posto i imam mirovinu 3400 kn. Mozda bi i ja trebao napisati knjigu. Ali ne mogu puno je tu boli kad se sjetim tih tortura i batina i mnogo više drugih stvari.
Blade

Blade

Komentirano: 1.6.2018. | 21:27

5

Ako cemo se drzati glavne ceste onda nikako nije na pola puta izmedju BB i DR jer kad bi isao kroz Zboriste u Derventu onda bi morao ici u Novo Selo ( new village) pa u Zboriste i vracati se uokolo na glavnu cestu prema DR
Jozo_Taraba

Jozo_Taraba

Komentirano: 1.6.2018. | 21:15

6

Prijatelju živ nam i zdrav bio 100 godina

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Matica hrvatske ne posustaje

Unatoč teškim finacijskim okolnostima

Matica hrvatske ne posustaje

13.6.2018. | 17:05
Nepravedno smo proglašeni udrugom, a ne institucijom što zapravo jesmo, istaknuli su članovi Matice Hrvatske koji unatoč teškim financijskim okolnostima ne posustaju s radom.
Nepravedno smo proglašeni udrugom, a ne institucijom što zapravo jesmo, istaknuli su članovi Matice Hrvatske koji unatoč teškim financijskim okolnostima ne posustaju s radom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Veselim se upoznavanju drugih knjiških moljaca'

Brodski ljubitelji knjiga došli na svoje

'Veselim se upoznavanju drugih knjiških moljaca'

6.6.2018. | 17:35
Gradska knjižnica ispunila je obećanje i osnovala prvi brodski Klub čitatelja kakve su Brođani dosad imali prilike gledati samo u filmovima. Skupina od deset zaljubljenika u pisanu riječ sastajat će se jednom mjesečno kako bi raspravila o pročitanom djelu.
Gradska knjižnica ispunila je obećanje i osnovala prvi brodski Klub čitatelja kakve su Brođani dosad imali prilike gledati samo u filmovima. Skupina od deset zaljubljenika u pisanu riječ sastajat će se jednom mjesečno kako bi raspravila o pročitanom djelu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Po mnogočemu prelazi okvire standardnih knjižnica

Sedam desetljeća Gradske knjižnice

Po mnogočemu prelazi okvire standardnih knjižnica

25.5.2018. | 14:00
Danas knjižnica broji oko 135 tisuća knjiga i 3600 članova, no broj korisnika je kroz godine varirao pa je znao doseći i desetak tisuća onih koji rado dolaze i posuđuju knjige. Bobovečki vjeruje da će ubuduće broj korisnika rasti a tome u prilog idu njihove ideje i planovi da se
Danas knjižnica broji oko 135 tisuća knjiga i 3600 članova, no broj korisnika je kroz godine varirao pa je znao doseći i desetak tisuća onih koji rado dolaze i posuđuju knjige. Bobovečki vjeruje da će ubuduće broj korisnika rasti a tome u prilog idu njihove ideje i planovi da se
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predstavljena najnovija knjiga Mile Bogovića

U Državnom arhivu

Predstavljena najnovija knjiga Mile Bogovića

3.5.2018. | 20:40
U organizaciji Državnog arhiva, Ogranka Matice Hrvatske i Zavičajne udruge Ličana Vrilo mudrosti, večeras je u dvorani Državnog arhiva predstavljena najnovija knjiga Mile Bogovića "Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj, u prošlosti i sadašnjosti".
U organizaciji Državnog arhiva, Ogranka Matice Hrvatske i Zavičajne udruge Ličana Vrilo mudrosti, večeras je u dvorani Državnog arhiva predstavljena najnovija knjiga Mile Bogovića "Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj, u prošlosti i sadašnjosti".
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U Haagu bi trebali sjediti novinari RTS-a'

Hrvatska književnica i braniteljica:

'U Haagu bi trebali sjediti novinari RTS-a'

26.4.2018. | 21:00
'Nama braniteljima ukradene su najljepše godine. Dok smo mi žrtvovali ono najvrijednije za Domovinu, svoje živote, drugi su rat iskoristili kao zavjesu za prijevaru stoljeća i osobni profit.'
'Nama braniteljima ukradene su najljepše godine. Dok smo mi žrtvovali ono najvrijednije za Domovinu, svoje živote, drugi su rat iskoristili kao zavjesu za prijevaru stoljeća i osobni profit.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brod - hrvatska prijestolnica dječje književnosti

Budućnost knjige

Brod - hrvatska prijestolnica dječje književnosti

24.4.2018. | 9:10
Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić svečano je otvorio „Noć knjige" te istaknuo da Slavonski Brod nakon završene prošlotjedne manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" i ovim programom, kojim se potiče potreba djece za čitanjem, ima sve preduvjete da postane hrvatsk
Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić svečano je otvorio „Noć knjige" te istaknuo da Slavonski Brod nakon završene prošlotjedne manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" i ovim programom, kojim se potiče potreba djece za čitanjem, ima sve preduvjete da postane hrvatsk
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Mudre budale" vladaju sve do nedjelje

Počinje 3.festival pripovijedanja

"Mudre budale" vladaju sve do nedjelje

19.3.2018. | 20:20
Festival , kao kulturno‐umjetnički‐edukativni događaj ove će godine trajati šest dana u prostoru Likovnog salona V.Becić, tijekom kojih sve zainteresirane, male i velike očekuju besplatni programi pripovijedanja, stručno predavanje, radionice te 4. obiteljska biciklijada „Biciklo
Festival , kao kulturno‐umjetnički‐edukativni događaj ove će godine trajati šest dana u prostoru Likovnog salona V.Becić, tijekom kojih sve zainteresirane, male i velike očekuju besplatni programi pripovijedanja, stručno predavanje, radionice te 4. obiteljska biciklijada „Biciklo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za Mani Gotovac tražilo se mjesto više

Ženskom stranom književnosti

Za Mani Gotovac tražilo se mjesto više

23.2.2018. | 11:35
"Najgore što se u životu može dogoditi čovjeku je - ne imati ljubav."
"Najgore što se u životu može dogoditi čovjeku je - ne imati ljubav."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prvi Hrvat koji je pješačio od Meksika do Kanade

Stiže u Brod prepričati doživljaje

Prvi Hrvat koji je pješačio od Meksika do Kanade

7.2.2018. | 11:20
Osim ogromne fizičke boli, ekstremnih vremenskih uvjeta te susreta s divljim životinjama, Nikola se na putu susreo s problemima osobne, emotivne prirode o kojima je progovorio u filmu koji će sutra biti prikazan u Slavonskom Brodu.
Osim ogromne fizičke boli, ekstremnih vremenskih uvjeta te susreta s divljim životinjama, Nikola se na putu susreo s problemima osobne, emotivne prirode o kojima je progovorio u filmu koji će sutra biti prikazan u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Brod dolazi Mani Gotovac

Nastavak susreta s književnicama

U Brod dolazi Mani Gotovac

6.2.2018. | 13:45
Projekt „Ženskom stranom književnosti" brodske Gradske knjižnice, zamišljen je kao razgovor s književnicama o njihovu stvaralaštvu, promišljanjima i osobnim motivima za pisanje.
Projekt „Ženskom stranom književnosti" brodske Gradske knjižnice, zamišljen je kao razgovor s književnicama o njihovu stvaralaštvu, promišljanjima i osobnim motivima za pisanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Knjiga kao most na Savi koji nas i spaja i razdvaja

"Ćirilica je naše pismo"

Knjiga kao most na Savi koji nas i spaja i razdvaja

2.2.2018. | 21:00
Univerzalni jezik poezije večeras je uspio barem na kratko spojiti i povezati sve Brođane, bez obzira na njihovu vjeru, nacionalnost, jezik ili pismo koje koriste. Zajednička poruka svih okupljenih bilo je očuvanje kulture, povijesti i običaja Posavine.
Univerzalni jezik poezije večeras je uspio barem na kratko spojiti i povezati sve Brođane, bez obzira na njihovu vjeru, nacionalnost, jezik ili pismo koje koriste. Zajednička poruka svih okupljenih bilo je očuvanje kulture, povijesti i običaja Posavine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Arlovićeva knjiga ruši mit o dogovoru oko podjele BiH'

S predstavljanja je poslana poruka

'Arlovićeva knjiga ruši mit o dogovoru oko podjele BiH'

18.1.2018. | 23:00
"Zakazali smo s engleskim prijevodom knjige Mate Arlovića o zajednici Herceg-Bosni. Ne kažem da bi ona promijenila haške presude, ali meni bi tada savjest bila mirna da smo učinili sve što je u našoj moći."
"Zakazali smo s engleskim prijevodom knjige Mate Arlovića o zajednici Herceg-Bosni. Ne kažem da bi ona promijenila haške presude, ali meni bi tada savjest bila mirna da smo učinili sve što je u našoj moći."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čovjek koji je zaustavio vrijeme

Sakupljač riječi

Čovjek koji je zaustavio vrijeme

24.11.2017. | 11:20
Odavno sam se zarazio knjigama i upao u taj čarobni svijet. Sada sam sakupljač već toliko godina da me najpoznatiji kolekcionari i antikvarijati sami zovu kada imaju neku knjigu za koju su sigurni da bi mi se svidjela i da pripada mom polju interesa.
Odavno sam se zarazio knjigama i upao u taj čarobni svijet. Sada sam sakupljač već toliko godina da me najpoznatiji kolekcionari i antikvarijati sami zovu kada imaju neku knjigu za koju su sigurni da bi mi se svidjela i da pripada mom polju interesa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za velike stvari u životu nije potreban novac

Upornost, odvažnost i hrabrost

Za velike stvari u životu nije potreban novac

22.11.2017. | 10:30
Najdraži mu je trenutak po dolasku u Afriku bila posjeta njegova oca koji je godinu dana nakon toga preminuo pa je, kako Tomislav kaže, time jednom starom Hercegovcu ispunio želju iz mladosti da posjeti taj daleki kontinent.
Najdraži mu je trenutak po dolasku u Afriku bila posjeta njegova oca koji je godinu dana nakon toga preminuo pa je, kako Tomislav kaže, time jednom starom Hercegovcu ispunio želju iz mladosti da posjeti taj daleki kontinent.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sedam godina proveo na cesti

Cipelice lutalice

Sedam godina proveo na cesti

19.11.2017. | 11:10
Zanimljivo je da je Tomislav na put krenuo gotovo bez novca, dokazujući da ono materijalno ne treba predstavljati nikakvo ograničenje našim željama i snovima.
Zanimljivo je da je Tomislav na put krenuo gotovo bez novca, dokazujući da ono materijalno ne treba predstavljati nikakvo ograničenje našim željama i snovima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Putovanje u Slavonski Brod kao nagrada

I to je moguće

Putovanje u Slavonski Brod kao nagrada

18.11.2017. | 14:15
Kviz koji se sastojao od četrdeset pitanja iz različitih razdoblja povijesti hrvatske književnosti, osmislila je knjižničarka Irena Ivković, porijeklom iz Broda, a mentorice timova su profesorice Hrvatskog jezika Sanja Janković i Romana Žukina.
Kviz koji se sastojao od četrdeset pitanja iz različitih razdoblja povijesti hrvatske književnosti, osmislila je knjižničarka Irena Ivković, porijeklom iz Broda, a mentorice timova su profesorice Hrvatskog jezika Sanja Janković i Romana Žukina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rodoslovlja obitelji Podlapače

Promocija knjige

Rodoslovlja obitelji Podlapače

15.11.2017. | 20:45
Večeras je u Gradskoj knjižnici, u organizaciji Zavičajne udruge Ličana Vrilo Mudrosti, održano predstavljanje knjige pod nazivom "Rodoslovlja obitelji Podlapca/Podlapače" autora Đure Mesića.
Večeras je u Gradskoj knjižnici, u organizaciji Zavičajne udruge Ličana Vrilo Mudrosti, održano predstavljanje knjige pod nazivom "Rodoslovlja obitelji Podlapca/Podlapače" autora Đure Mesića.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Tito mi nije bio seksi, a Tuđman nije imao seksipila'

Milana Vuković Runjić:

'Tito mi nije bio seksi, a Tuđman nije imao seksipila'

10.11.2017. | 11:15
Na pitanje jesu li žene (kroz pisanu riječ) više voljele Tita ili Tuđmana, koji je od njih bio više "seksi" odgovorila je ; "Meni osobno Tito nije bio ni malo seksi, ali moram priznati da je doživljavan kao neka popularna rock zvijezda dok Tuđman nije uopće imao seksipila."
Na pitanje jesu li žene (kroz pisanu riječ) više voljele Tita ili Tuđmana, koji je od njih bio više "seksi" odgovorila je ; "Meni osobno Tito nije bio ni malo seksi, ali moram priznati da je doživljavan kao neka popularna rock zvijezda dok Tuđman nije uopće imao seksipila."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li čitanje pomoći političarima?

Vlada zabrinuta

Može li čitanje pomoći političarima?

6.11.2017. | 13:00
Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu trenutno ima 3825 korisnika čija je prosječna dob 36 godina i koji za godišnju članarinu izdvajaju 80 kuna. Dnevno se u Knjižnici posudi 350 naslova, mjesečno oko 7.500 naslova, a na godišnjoj razini u prosjeku oko 95.000 naslova.
Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu trenutno ima 3825 korisnika čija je prosječna dob 36 godina i koji za godišnju članarinu izdvajaju 80 kuna. Dnevno se u Knjižnici posudi 350 naslova, mjesečno oko 7.500 naslova, a na godišnjoj razini u prosjeku oko 95.000 naslova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Laureati Goran Gatalica, Barbara Tolić i Tena Andrić

X. sjećanje na Dragutina Tadijanovića

Laureati Goran Gatalica, Barbara Tolić i Tena Andrić

3.11.2017. | 17:45
Knjiga Kozmolom su Goranovi pjesnički svjetovi povezani s onim čime se profesionalno bavi, a to je fizika i kemija. U svim se pjesmama tako nalaze prisutni tragovi znanosti, a zanimljiv spoj prepoznali su članovi komisije koja ovu zbirku cijeni rijetkom po lirskoj senzibilnos
Knjiga Kozmolom su Goranovi pjesnički svjetovi povezani s onim čime se profesionalno bavi, a to je fizika i kemija. U svim se pjesmama tako nalaze prisutni tragovi znanosti, a zanimljiv spoj prepoznali su članovi komisije koja ovu zbirku cijeni rijetkom po lirskoj senzibilnos
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :