Gospodarstvo : Industrija

Objavljeno: 22.1.2018. u 21:15
Prikaza: 2711
|
Autor: Aleksandra Primorac

Zbog proceduralne pogreške

Iako dobro posluju država ih može sutra blokirati

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

Tvrtka Đuro Đaković Aparati, danas relativno dobro radi. Iz redovnog poslovanja financira plaće i sve obveze prema dobavljačima, porezu i državi. No ipak država je već sutra može blokirati.

SLAVONSKI BROD - Tomislav Lučić mladi je CNC operater koji, kaže, ne kani otići iz tvrtke Đuro Đaković Aparati. No pitanje je dokle će tako misliti te hoće li na kraju i on krenuti u inozemstvo za četvoricom svojih kolega, koji su iz ove tvrtke otišli zbog nesigurnosti. 

Naime, tvrtka Đuro Đaković Aparati, danas relativno dobro posluje. Osim svog programa proizvoda (opreme za aparate i uređaje za disanje, opreme za bolnice i ambulante, usluge plinskih instalacija, infracrvenog grijanja) oko 15 posto usluga rade i za vanjske dobavljače. Plaće isplaćuju. Obveze izmiruju. No ipak svakoga dana može se dogoditi da im država stavi ključ u bravu. Kako?

Tvrtka ĐĐ Aparati resornom je ministarstvu 1996. godine isporučila i naplatila naručenih 10 tisuća minobacačkih granata. I tu ne bi bilo ništa sporno da nije došlo do, kako tvrde, proceduralne greške. Naime, tadašnja uprava Aparata je, temeljem presude Visokog trgovačkog suda, ovrhom, 2006. godine uspjela naplatiti posao. No, MORH-ova je revizija utvrdila kako je dug utužen šest mjeseci nakon isteka trogodišnjeg roka za zastaru naplate. Nakon što su uložili žalbu na presudu Visokog, Vrhovni je sud presudio da Aparati naplaćeni novac moraju vratiti. - Dug je ogroman i zajedno s kamatama iznosi 11,5 milijuna kuna - kaže Zlatko Hrkač, sadašnji direktor tvrtke, koja na sve načine pokušava s predstavnicima lokalne i državne vlasti riješiti problem moguće blokade koja im 'visi nad glavom'.

Jedno od rješenja na koje pristaju jeste nagodba. - Očekujemo da nas država shvati i da nam pomogne. Posla imamo, ali zbog situacije u kojoj jesmo radnici nam odlaze, a nove je pod ovim okolnostima teško dobiti. S toga očekujemo da država odustane od ovog potraživanja, kao što je to znala činiti i u nekim drugim slučajevima. Mi smo u našem prijedlogu nagodbe zatražili da se država odrekne kompletnog potraživanja jer je u pitanju stvar proceduralne prirode. Roba je naručena, isporučena i naplaćena - kazao je Hrkač, koji zajedno s ostalih 37 zaposlenika svakoga dana strepi nad ishodom situacije u kojoj su se našli. 

U rješavanje problema uključio se i Sindikat metalaca Hrvatske. Prema riječima povjerenika Antuna Štivića oni preko lokalnih političara pokušavaju dogovoriti sastanak i pokušaj rješenja nimalo zavidne situacije u kojoj su se našli radnici tvrtke koja danas iz poslovanja financira plaće i podmiruje sve svoje obveze, ali je država u svakom trenutku može blokirati.

Obzirom na situaciju u kojoj se nalaze radnici su strpljivi, kazao je Danijel Lučić, glavni sindikalni povjerenik SMH-IS u ĐĐ Aparatima.

Situaciju s MORH-om itekako dobro poznaju, dodaje Lučić. Naime, upravo su zbog nje i postali mali dioničari jer su iz stečaja izašli na način da su svoja potraživanja pretvorili u vlasnički udjel. 

Hoće li se na kraju taj potez isplatiti te hoće li se radnici i sadašnja uprava uspjeti izboriti za otpis dugovanja tek će se vidjeti. No, ono što donekle ohrabruje jeste podatak kako se Ministarstvo obrane, unatoč iskazanoj potrebi poštivanja sudske presude prema kojoj Aparati državi duguju 6,9 milijuna kuna s kamatama, "ne protivi mogućnosti rješenja spora putem nagodbe u kojoj bi sudjelovala i druga nadležna tijela".

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 23.1.2018. | 21:28

1

i da ne radi se tu samo o APARATIMA I ĐĐ RADI SE OPSTANKU GRADA , MLADI ODLAZE KAO OD ŠALE, kada čemo to shvatiti
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 23.1.2018. | 21:25

2

ajde prestanimo filozofirati , glavni krivac je država,politika i sindikat koji samo postoji na papiru i umrežen sa tom politikom, i puno toga imaš ako nekog imaš na htv i u saboru koji mogu diči prašinu a mi nemamo ništa, što su radnici krivi , branite nekog kvazi MAZALA iz zg što je napravio osim što je uzeo dobre dnevnice plaču mobitel i laptop a takvih je iz hns dovučeno barem dvadesetak iz raznih dijelova lijepe naše i jebalo im se Živo za SL BROD I ĐĐ
hrvatina

hrvatina

Komentirano: 23.1.2018. | 19:24

3

Gledala sam sada Dnevnik i za ovih nekoliko dana zaostatka u isplati plaće u Uljaniku napravili su toliku frku,digli na noge cijelu državu,prijete sa svih strana,od prvog dana su sa njima sve moguće političke snage županije,grada pa čak je i Jakovčić stigao iz Brisela.Kada treba neovisno o političkom opredjeljenju svi brane svoje i bome dobili su. Usporedio bih to s Slavonskim Brodom ako se može i nemam više komentara.
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 23.1.2018. | 10:02

4

30 milijardi kuna za brodogradnju? To je moglo 300.000 novih radnih mjesta u IT industriji koja radi za cijeli svijet i gdje bi čak i u Hrvatskoj plaće bile po 2000 eura prosjek. I to da je država poklonila poduzetnicima po 100 tisuća kuna, a ne im pozajmila ili slično. A ovako je "sačuvano" 5-6000 radnih mjesta (a nije ni sačuvanao, jer su totalno neodrživi i kad tad će se ugasiti, nakon još 10 ili koliko bačenih milijardi). Ista stvar sa željezarom Sisak: 1.2 milijarde maraka za 1000 radnih mjesta. U ĐĐ je otišlo 14.000 radnih mjesta, država nije ni naručila robe za milijardu maraka a kamoli da je poklonila 10 milijardi maraka!... Inače, što se tiče Aparata, radnici i direktor nek osnuju tvrtku, prebace poslovanje na nju i nek pohlepnoj državi ostave doo s nenaplativom blokadom od 11 milijuna... "Nije moralno, al je po zakonu" pa kad država za obavljeni posao izbjegava naplatu, neka Aparati izbjegnu ovrhu i nastave egzistenciju.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 23.1.2018. | 9:30

5

Da to sam napisao, ali nisam napisao da me boli briga za 37 radnika iz firme Aparati.Vi još živite u socijalizmu i nevjerojatno je koliko ste pruturiječni sami sebi.Sto puta ste ovdje ponovili da ste protiv privatizacije , a istovremeno zazivate državu koja je uništila Đuru i koja je sve ove godine upravljala Đurom katastrofalno. Unutar Đuro Đaković Grupe imate 4 firme koje su međusobno jedne drugima jamci.Od te 4 firme samo Industrijska rješenja posluju negativno.Za prvih 9 mjeseci imaju 17 mil gubitka.I naravno da ih treba restrukturirati ( što uključuje i otpuštanje radnika ) kako ona ne bi povukla cijelu Grupu u propast. Za ovo niste krivi ni Vi ni radnici Industrijskih rješenja nego država koja je postavljala na rukovodeće pozicije podobne a , ne sposobne preko 25 godina. Evo kako država koju Vi zazivate upravlja.1998. Petrokemija je vrijedila 2,47 milijardi kuna.Sada ne vrijedi ni 50 milijuna. http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=Vijesti&id=808051
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 23.1.2018. | 9:11

6

Upravo to..Pogledajte koliko je novca spaljeno u brodogradnji...30 MILIJARDI!!! https://www.tportal.hr/biznis/clanak/za-odrzavanje-brodogradilista-na-zivotu-drzava-je-spalila-30-milijardi-kuna-20160330 Koliko novca je dobila Đuro Đaković Grupa?Ne da ne daju za Slavoniju, nego evo na primjeru Aparata se vidi da ne bi da plate i ono što im je uredno isporućeno. Jel vidite Vi koliko je Slavonski Brod marginaliziran.Ne samo Brod, nego cijela Slavonija.Nekima se daje šakom i kapom, a drugima se prodaje Projekt Slavonija. Država općenito ne treba spašavati firme, odnosno treba ih restrukturirati i privatizirati.Najbolji primjer su Vam i firme koje su privatizirane u sklopu industrijske zone Đuro Đaković kao što su Tep,Montaža, Tvornica kombajna itd...Sve te firme rade dobro i posluju pozitivno.
Stipe

Stipe

Komentirano: 23.1.2018. | 8:52

7

Jako se slabo govori o jamstvima koja je država ovih dana dala ua Uljanik. Slijedi restrukturiranje koje će koštati jako puno novca, a svi nam nad glavom lebdi njihovih milijardu eura dubioza. Država daje i to daje momačke pare, ali za Istru da se tamo ne bi javljali separatisti i zato što iz Istre sstiže puno u proračun. Političari koji nas predstavljaju su kita, ali stupidna raja ih je birala. Neka sad likovi iz HDZ-a pokažu kako to funkcionira njihova vertikala.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 23.1.2018. | 8:39

8

Pa sigurno nisam, a niti bi rekao ovo što mi ti inputiraš "da bi rekao" za ovih 37 radnika.Sa poslovanjem Aparata nisam upoznat i neću poslovanje ni komentirati.Komntar je usmjeren na Morh koji bi i "jare i pare".Nemam problema da komentiraš moje objave ali nemoj komentirati ono što nisam napisao .
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 23.1.2018. | 7:29

9

Ovo je nevjerojatno i još jedan primjer kako država uništava Slavoniju..Koja je svrha projekta Slavonija? Možda uništiti industriju i raseliti cijelu Slavoniju?Znači Aparati su ispunili svoju obavezu te napravili i isporučili traženi proizvod.Nakon što im Morh nije platio Aparati idu u ovrhu kako bi naplatili svoj rad i proizvod te se naplaćuju.Kakva je to država koja ide u ovrhu protiv svojih građana radi dugova od 100kn , a istovremeno koristeći pravne mehanizme želi sada oduzeti Aparatima ono što im pripada za posao koji su odradili. Znači Ministarstvo obrane ne osporava da su im Aparati isporučili proizvod, ali hoće nazad novac jer eto nastupila je zastara. Ministarstvo obrane koje bi trebalo biti primjer moralnosti je nažalost najveći primjer LICEMJERSTVA.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 23.1.2018. | 7:14

10

Primjer kako država uništava sve što može... Zašto država nije na vrijeme izmirila svoje obveze? Imali su na nešto bolje utrošiti, sigurno.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi ugovori potpisani i sa ĐĐ Specijalnim vozilima

Ministarstvo obrane

Novi ugovori potpisani i sa ĐĐ Specijalnim vozilima

12.2.2019. | 13:30
"Ugovori s hrvatskim proizvođačima predstavljaju značajan doprinos hrvatskom gospodarstvu i pokazuju kako Ministarstvo obrane nije samo potrošač, već generator razvoja i promotor hrvatskih proizvoda. Također, MORH pomaže i aktivno sudjeluje u razvoju i promociji Hrvatske obramben
"Ugovori s hrvatskim proizvođačima predstavljaju značajan doprinos hrvatskom gospodarstvu i pokazuju kako Ministarstvo obrane nije samo potrošač, već generator razvoja i promotor hrvatskih proizvoda. Također, MORH pomaže i aktivno sudjeluje u razvoju i promociji Hrvatske obramben
SBplus.hr, Slavonski Brod : ĐĐ Specijalna vozila potpisali ugovor vrijedan 71,8 mil kn

Dobra vijest

ĐĐ Specijalna vozila potpisali ugovor vrijedan 71,8 mil kn

1.2.2019. | 14:15
"Sadašnji ulaz i obujam ugovora stvaraju uvjete koji će omogućiti punu zaposlenost proizvodnih kapaciteta tijekom 2019. godine te kontinuirani nastavak proizvodnje u 2020. godini."
"Sadašnji ulaz i obujam ugovora stvaraju uvjete koji će omogućiti punu zaposlenost proizvodnih kapaciteta tijekom 2019. godine te kontinuirani nastavak proizvodnje u 2020. godini."
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vlada je ovim potezom ispucala metak u čelo industriji'

Kraj Industrijskih rješenja

'Vlada je ovim potezom ispucala metak u čelo industriji'

24.1.2019. | 21:00
"Oni od kada su došli na vlast kao da žele uništiti hrvatsku industriju. To se vidi po tome što se gasi brodogradnja, gasi se proizvodnja u rafineriji nafte u Sisku i evo danas smo svjedoci gašenja metalske proizvodnja u ĐĐ. Gasi se ovdje jedna velika tradicija i mislim kako je V
"Oni od kada su došli na vlast kao da žele uništiti hrvatsku industriju. To se vidi po tome što se gasi brodogradnja, gasi se proizvodnja u rafineriji nafte u Sisku i evo danas smo svjedoci gašenja metalske proizvodnja u ĐĐ. Gasi se ovdje jedna velika tradicija i mislim kako je V
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako 'stoji' Đurina dionica

Burza

Evo kako 'stoji' Đurina dionica

10.1.2019. | 18:00
Dobitnik dana dionica je tekstilne kompanije Varteks koja je na prometu od 10.000 kuna porasla 3,7 posto na 13,90 kuna.
Dobitnik dana dionica je tekstilne kompanije Varteks koja je na prometu od 10.000 kuna porasla 3,7 posto na 13,90 kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đurine dionice rastu treći dan uzastopno

Dobra vijest

Đurine dionice rastu treći dan uzastopno

3.1.2019. | 14:40
Iako je nova godine na Zagrebačkoj burzi počela u negativnom tonu, za Đuru Đakovića iz metropole ipak stižu pozitivne vijesti.
Iako je nova godine na Zagrebačkoj burzi počela u negativnom tonu, za Đuru Đakovića iz metropole ipak stižu pozitivne vijesti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Američki veleposlanik posjetio Đuru

ĐĐ Grupa

Američki veleposlanik posjetio Đuru

21.11.2018. | 10:05
Prilikom posjeta Grupaciji američki veleposlanik obišao je proizvodne pogone Specijalnih vozila.
Prilikom posjeta Grupaciji američki veleposlanik obišao je proizvodne pogone Specijalnih vozila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju 678 milijuna kuna ugovorenih poslova

Đuro Đaković Grupa

Imaju 678 milijuna kuna ugovorenih poslova

30.10.2018. | 16:00
"Tržišna situacija grupacije je vrlo dobra i jamči optimalnu popunjenost kapaciteta u budućem razdoblju. Na dan 30.09.2018. grupacija ima ukupno 678 milijuna kuna ugovorenih poslova."
"Tržišna situacija grupacije je vrlo dobra i jamči optimalnu popunjenost kapaciteta u budućem razdoblju. Na dan 30.09.2018. grupacija ima ukupno 678 milijuna kuna ugovorenih poslova."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nenametljivo stvaraju nove vrijednosti, doprinose zajednici

Samozatajni gospodarstvenici

Nenametljivo stvaraju nove vrijednosti, doprinose zajednici

13.10.2018. | 14:30
Vrijednim držimo izvijestiti kako je, svojedobno izgorjela, Upravna zgrada Tvornice termoenergetskih postrojenja (TEP-a) u industrijskoj zoni Đuro Đaković, zablistala onako kako su to zamislili njezin vlasnik i arhitekt.
Vrijednim držimo izvijestiti kako je, svojedobno izgorjela, Upravna zgrada Tvornice termoenergetskih postrojenja (TEP-a) u industrijskoj zoni Đuro Đaković, zablistala onako kako su to zamislili njezin vlasnik i arhitekt.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodska tvrtka u potrazi za 45 radnika

Otvoren veliki natječaj

Slavonskobrodska tvrtka u potrazi za 45 radnika

11.10.2018. | 17:00
Do 4. studenog bit će otvoren natječaj slavonskobrodske tvrtke koja traži ukupno 45 radnika na određeno vrijeme zbog novootvorenih poslova.
Do 4. studenog bit će otvoren natječaj slavonskobrodske tvrtke koja traži ukupno 45 radnika na određeno vrijeme zbog novootvorenih poslova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlada danas postala jamac kredita 'Đure Đakovića'

'Brodski' ministar ipak brine o 'Đuri'?

Vlada danas postala jamac kredita 'Đure Đakovića'

4.10.2018. | 12:25
Đuro Đaković od banke će dobiti kredit od 95 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od četiri posto godišnje. Prva rata stiže na naplatu 30. lipnja 2021. godine, a Vlada je dala i jamstvo u korist HBOR-a u visini od 76 milijuna kuna, što predstavlja 80 posto iznosa kredita.
Đuro Đaković od banke će dobiti kredit od 95 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od četiri posto godišnje. Prva rata stiže na naplatu 30. lipnja 2021. godine, a Vlada je dala i jamstvo u korist HBOR-a u visini od 76 milijuna kuna, što predstavlja 80 posto iznosa kredita.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi govore o plinofikaciji Rafinerije, 'ko 'šiša' okoliš

Crodux i Zarubežnjeft u klinču

Svi govore o plinofikaciji Rafinerije, 'ko 'šiša' okoliš

3.10.2018. | 0:01
Na sastanku u ponedjeljak nazočili su ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić, predstavnici Croduxa te Zarubežnjefta, ruske tvrtke vlasnice Rafinerije Brod te ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.
Na sastanku u ponedjeljak nazočili su ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić, predstavnici Croduxa te Zarubežnjefta, ruske tvrtke vlasnice Rafinerije Brod te ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izvoz drvne industrije veći je od jedne milijarde eura

Pilinari jugoistočne Europe opet u Brodu

Izvoz drvne industrije veći je od jedne milijarde eura

26.9.2018. | 21:00
U fokusu ovogodišnjeg kongresa, koji je okupio više od 250 sudionika iz raznih dijelova Europe, bila je mobilizacija dodatnih količina sirovine uslijed velike potražnje za drvom, ali i veće povlačenje sredstava iz EU fondova.
U fokusu ovogodišnjeg kongresa, koji je okupio više od 250 sudionika iz raznih dijelova Europe, bila je mobilizacija dodatnih količina sirovine uslijed velike potražnje za drvom, ali i veće povlačenje sredstava iz EU fondova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U 4 godine sklopili posao vrijedan oko 120 milijuna eura

Đurine tvrtke na sajmu u Berlinu

U 4 godine sklopili posao vrijedan oko 120 milijuna eura

24.9.2018. | 13:45
Sadašnji kapaciteti omogućavaju proizvodnju oko 500-ak vagona godišnje, a po potrebi, uz manju prilagodbu čitavog sustava i proširenje kooperacije, Specijalna vozila mogla bi pokriti i narudžbe od 600 vagona godišnje.
Sadašnji kapaciteti omogućavaju proizvodnju oko 500-ak vagona godišnje, a po potrebi, uz manju prilagodbu čitavog sustava i proširenje kooperacije, Specijalna vozila mogla bi pokriti i narudžbe od 600 vagona godišnje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Imat ćemo 320 mil. kn prihoda, a nagodinu i 10 posto više"

Bartol Jerković, Specijalna vozila ĐĐ:

"Imat ćemo 320 mil. kn prihoda, a nagodinu i 10 posto više"

15.9.2018. | 8:40
Prije posla s izvozom vagona imali smo oko 400 zaposlenih, a danas 562. Samo ove godine smo zaposlili 30 ljudi, a u kooperacijama koje su izravno vezane uz nas radi dodatnih 350 do 400 osoba.
Prije posla s izvozom vagona imali smo oko 400 zaposlenih, a danas 562. Samo ove godine smo zaposlili 30 ljudi, a u kooperacijama koje su izravno vezane uz nas radi dodatnih 350 do 400 osoba.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu gradit će trup ratne napadačke podmornice

Dobra vijest

U Slavonskom Brodu gradit će trup ratne napadačke podmornice

13.9.2018. | 11:30
Odluku o gradnji trupa podmornice u Slavonskom Brodu investitori su donijeli, jer su ustanovili kako upravo slavonskobrodske tvrtke imaju najbolju opremu i najsposobnije stručnjake i majstore za zavarivanje i obradu čeličnih ploča.
Odluku o gradnji trupa podmornice u Slavonskom Brodu investitori su donijeli, jer su ustanovili kako upravo slavonskobrodske tvrtke imaju najbolju opremu i najsposobnije stručnjake i majstore za zavarivanje i obradu čeličnih ploča.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi, 127 milijuna kuna vrijedan, ugovor Specijalnih vozila

Đuro Đaković Grupa

Novi, 127 milijuna kuna vrijedan, ugovor Specijalnih vozila

27.8.2018. | 10:50
Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je u prethodnih deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih ko
Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je u prethodnih deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih ko
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želimo li novi uspon, moramo riješiti dva ključna problema'

Uprava odlučno krenula u promjene

'Želimo li novi uspon, moramo riješiti dva ključna problema'

31.7.2018. | 15:00
Industrijska rješenja i dalje su najveći gubitaš te 'uteg grupacije' bez čijeg se rješavanja ne može očekivati poboljšanje stanja. Đuro Đaković postat će ponovno profitabilan i atraktivan investitorima tek kada se riječi 'starih repova'.
Industrijska rješenja i dalje su najveći gubitaš te 'uteg grupacije' bez čijeg se rješavanja ne može očekivati poboljšanje stanja. Đuro Đaković postat će ponovno profitabilan i atraktivan investitorima tek kada se riječi 'starih repova'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpisali 53 milijuna kuna vrijedan ugovor

Đuro Đaković Grupa

Potpisali 53 milijuna kuna vrijedan ugovor

16.7.2018. | 13:15
U sjeni velikog nogometnog uspejha hrvatske ngoometne reprezentacije prolazi još jedna pozitivna vijest. Riječ je o vrijednom ugovoru koji su potpisali ĐĐ Grupa i Industrijska rješenja.
U sjeni velikog nogometnog uspejha hrvatske ngoometne reprezentacije prolazi još jedna pozitivna vijest. Riječ je o vrijednom ugovoru koji su potpisali ĐĐ Grupa i Industrijska rješenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Skupština donijela odluku o novoj dokapitalizaciji

Đuro Đaković Grupa

Skupština donijela odluku o novoj dokapitalizaciji

2.7.2018. | 8:00
Povećanje temeljnog kapitala bit će provedeno javnom ponudom uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, s tim da će oni, suprotno prvotnim najavama, ipak imati mogućnost sudjelovanja u postupku upisa novih dionica pod jednakim uvjetima kao i ostali ulagatelji.
Povećanje temeljnog kapitala bit će provedeno javnom ponudom uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, s tim da će oni, suprotno prvotnim najavama, ipak imati mogućnost sudjelovanja u postupku upisa novih dionica pod jednakim uvjetima kao i ostali ulagatelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li uspjeti nova dokapitalizacija Đure Đakovića?

Uoči glavne Skupštine

Hoće li uspjeti nova dokapitalizacija Đure Đakovića?

19.6.2018. | 9:20
U rujnu prošle godine Skupština je bila donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna. Na taj se iznos išlo i zbog obećavajuće ponude tvrtke Crni čelik, iza koje su stajali inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta.
U rujnu prošle godine Skupština je bila donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna. Na taj se iznos išlo i zbog obećavajuće ponude tvrtke Crni čelik, iza koje su stajali inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta.