SBplus.hr, Slavonski Brod :

Gospodarstvo : Građevinarstvo

Objavljeno: 7.2.2017. u 13:25
Prikaza: 6381
|
Autor: SBplus

Traže još dva mjeseca

Rotor planiraju završiti pola godine nakon ugovorenog roka

JZ/SBplus
Foto: JZ/SBplusNastavljaju s izgradnjom kružnog toka 'Kod Hebranga'
  • JZ/SBplus

Izvođači radova na najskupljem, 15 milijuna kuna vrijednom, brodskom rotoru zatražili produljenje roka za dovršetak kružnog toka, koji je prvotno trebao biti završen još u rujnu prošle godine.

SLAVONSKI BROD - Radovi na najskupljem brodskom rotoru, vrijednom 15 milijuna kuna, kasne. Riječ je o kružnom toku na Glogovici, na križanju Zrinske ulice, Đalskog, Osječke ulice i Naselja Andrija Hebrang. Izvođači radova, Osijek koteks i Feliks regulacije, prema ugovorolu imali su obvezu dovršiti ga do rujna 2016. godine, no zbog problema s izmještanjem vodova iz starog mosta preko Glogovice, od investitora Hrvatskih cesta zatražili su i dobili produženjje roka gradnje do 20. studenog 2016. godine.

Niti taj rok nije ispoštivan, a obzirom na situaciju na terenu jasno je kako će se na završetak radova na izgradnji rotora, koji će, uz podvožnjak u Osječkoj ulici, služiti kao ključna poveznica Svačićeve ulice i Istočne vezne ceste, još uvijek čekati.

Potvrda za to stigla je i iz Grada. - U telefonskom razgovoru sa predstavnikom Hrvatskih cesta, a vezano na dovršetak radova na kružnom toku na Glogovici (Zrinska-Osječka, Đalskog i ulaz na Hebrang) saznali smo da je rok za izvođenje radova istekao. No, Izvođač je pravovremeno podnio zahtjev za produženje roka. Glavni razlog za traženje produljenja su vremenski uvjeti koji onemogućuju izvođenje radova, a koji se smatraju opravdanim razlogom. U isto vrijeme, radove koje je bilo moguće radnici su izvodili jučer - kazao je pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Slavonskog Broda, Damir Klaić, dodavši kako se čeka formalna potvrda za produljenje roka za oko dva mjeseca.

Po tome bi, rotor na Hebrangu, koji je investicija Hrvatskih cesta, trebao konačno biti završen koncem ožujka.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 28.2.2017. | 0:10

1

Felix, razguli, idu izbori. Prije četiri godine ste govorili kako se zmije legu u travi...A zmije nismo vidjeli oko Broda već 50 i više godina...SB televizija je to objavljivala. Morao bih znati da, kada nešto gradimo, ima i prašine i blata i popucanih staza, rubnika...i svega drugoga. Kolaterarna šteta. No, sve će se popraviti. Jesi li ti gradio kuću? Gazio si i po prašini i po blatu...pa si preživio, a ako nisi gradio, dobio stan naprimjer, onda su velika zvijerka, skočio iz opanka u cipelu i sada pokušavaš mutit kašu. Dok si ovo dolje pisao, odoše cijene plina, struje, vode, cestarina, goriva. Tvoji nam, na posljednjim izborima, obećaše kako ćemo živjeti u blagostanju, kao Švicarci...Osvijesti se...Brod mijenja ruho, izgled, image u skladu sa mogućnostima. I na kraju, znaš li neke bolje izvođače radova, pa da ih angažiramo?
Feliks

Feliks

Komentirano: 27.2.2017. | 22:50

2

Mogu kako hoće jer znaju da neće platiti penale, a to im dozvoljava naša gradska uprava s gradonačelnikom na čelu. Što njih briga što pješaci gaze po vodi i blatu ili gutaju prašinu po suhom vremenu.Izgradnja podvožnjaka, probijeni rokovi i dobili produženje radova. Pješački podhodnik još nije saniran ( stavljene nekakve šine ) Lift izvan upotrebe a mislim da je masno plaćen. Pješačke staze napravljene s padom prema kućama, voda leži na biciklističkim stazama, kocke se nakon tri mjeseca razdvojile i izdigle. Nisu svagdje stavili kanalice za odvod vode i auti koji jure prilaznom cestom zaliju pješake vodom kada pada jača kiša. Jednom riječju živa anarhija i nikoga nije briga. Otvorenje kružnog toka kao i podvožnjaka će biti pred izbore kako bi netko pokupio glasove zbog napretka i uređenja grada.
sharon

sharon

Komentirano: 9.2.2017. | 22:01

3

Ima i četvrto brate Kahfrate. Ničim izazvan napadaš druge i braniš Dusparu, a za to nema potrebe jer ovaj rotor gradi država, a ne Duspara, on tu nema baš nikakve krivnje pa ga ne treba ni braniti. Duspara kad radi rotore, tu sve štima i kažu da neki tako svijetle da se vide iz svemira.
sharon

sharon

Komentirano: 9.2.2017. | 21:54

4

Kahfrate brate, što se prosipaš ? Nijedna škola kao prvo nije stranačka i takvo izražavanje govori o tvom IQ. Ako ti uopće znaš što je to IQ. A drugo, škola u Podcrkavlju je područna škola gradske škole, a znamo tko je u gradu gazda. I treće, škola u Ruščici normalno radi, malo se informiraj i ne blebeći bez veze.
malisb

malisb

Komentirano: 9.2.2017. | 21:07

5

Treba li bi platiti penale za svaki dan kašnjenja 500 kn bi bilo sasvim primjereno.Od toga neće biti ništa jer Josip Škorić(investitor) i Zoran Škorić(izvođač Osijek Koteks) slučajno su rodbina.Osijek Koteks dobiva puno natječaja baš za HR ceste,koje dobiva sa pre niskim cijenama ili si namjeste da budu sami na natječaju....
vidiovako

vidiovako

Komentirano: 8.2.2017. | 8:30

6

Stipe@ Možda nisam bio dovoljno jasan. Hoću reći da s takvim načinom rada i svega par radnika na gradilištu nitko ne može ispoštovati rokove. Jednako tako nije bilo šanse da će ovi izvođači završiti radove do rujna 2016. Pomicanje roka završetka u ovom slučaju odgovara političarima koji će se slikati na otvorenju. I to uslijed izborne trke. Super...... za njih, a mi vozimo po blatu još koji mjesec.
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 7.2.2017. | 22:10

7

HDZ-ova škola se u Podcrkavlju čekala 7 godina i nema frke...Otvorena! Možemo joj pričekati dva mjeseca do završetka radova na kružnom toku...Ona u Ruščici još nije otvorena...HDZ-na djelu.
smurf

smurf

Komentirano: 7.2.2017. | 20:44

8

...naša posla...
Stipe

Stipe

Komentirano: 7.2.2017. | 18:04

9

@vidiovako - jesi ti vidovit? I ja mislim da neće završiti u rujnu 2016. Ja tjednima nisam vidio ni jednog radnika, voda i snijeg su napravili cijele provalije. Više se niti ne nasipaju te rupetine. Ne treba ga ni završavati, ostavite ga ovako bar do izbora.
gort

gort

Komentirano: 7.2.2017. | 15:39

10

jadni mi sa ovakvim izvođačima radova,žalosno kakva bahatost i bezobrazluk kad imaju obraza tražit produženje roka kad otvore radove 21.12.2015 i onda ne rade ništa do trećeg mjeseca i onda se čude kako kasne sa radovima i svi su drugi krivi osim njih.Žalosno da mjerodavni za to puše takve priče.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li posao biti obavljen u roku?

pratimo obnovu Hotela Park

Hoće li posao biti obavljen u roku?

24.6.2018. | 16:30
Posao obnove i rekonstrukcije starog Hotela Park, koji je u vlasništvu Rajka Čuljka, dobila je tvrtka HOST čiji su radnici s prvim radovima započeli krajem 2014. Hoće li posao privesti kraju kako je planirano ugovornim obvezama?
Posao obnove i rekonstrukcije starog Hotela Park, koji je u vlasništvu Rajka Čuljka, dobila je tvrtka HOST čiji su radnici s prvim radovima započeli krajem 2014. Hoće li posao privesti kraju kako je planirano ugovornim obvezama?
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu postupak legalizacije (pre)spor

Rok za predaju zahtjeva: 30. lipnja

U Slavonskom Brodu postupak legalizacije (pre)spor

18.6.2018. | 18:30
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja danas je na svojoj službenoj internetskoj stranici još jednom podsjetilo kako uskoro ističe i produženi rok za predaju zahtjeva. Legalizacija bespravno sagrađenih zgrada moći će biti obavljena do 30. lipnja 2018.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja danas je na svojoj službenoj internetskoj stranici još jednom podsjetilo kako uskoro ističe i produženi rok za predaju zahtjeva. Legalizacija bespravno sagrađenih zgrada moći će biti obavljena do 30. lipnja 2018.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte kako grade najsloženiju brodsku prometnicu

Pratimo gradnju prve brodske avenije

Pogledajte kako grade najsloženiju brodsku prometnicu

21.5.2018. | 10:45
Riječ je o iskopu dubokom oko metra, a kada sve bude gotovo sjeverni kolnički trak imat će širinu oko sedam i pol metara. Od toga će širina prometnice biti oko sedam metara a 50 cm će otpasti na rigol.
Riječ je o iskopu dubokom oko metra, a kada sve bude gotovo sjeverni kolnički trak imat će širinu oko sedam i pol metara. Od toga će širina prometnice biti oko sedam metara a 50 cm će otpasti na rigol.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi na brodskoj 'Palači pravde'

Uređenje

Radovi na brodskoj 'Palači pravde'

9.5.2018. | 11:15
Uz sve ostale radove koji su u tijeku u Gradu Slavonskom Brodu, radi se i na uređenju slavonskobrodskog Županijskog suda.
Uz sve ostale radove koji su u tijeku u Gradu Slavonskom Brodu, radi se i na uređenju slavonskobrodskog Županijskog suda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon isteka krajnjeg roka, rušenje nezakonitih građevina

Borba države protiv bespravne gradnje

Nakon isteka krajnjeg roka, rušenje nezakonitih građevina

6.5.2018. | 16:00
Većinu dosad srušenih građevina uklonili su sami vlasnici jer je to za njih povoljnije nego kada uklanjanje provodi ugovorna tvrtka građevinske inspekcije.
Uvjeti ozakonjenja ostaju isti, odnosno, može se legalizirati samo ona zgrada koja je vidljiva na karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju snimanja iz zraka započetog 21. lipnja 2011.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlasnica objasnila zašto je velika 'pojela' malu kuću

Priča o građevini u Zrinskoj ulici

Vlasnica objasnila zašto je velika 'pojela' malu kuću

4.5.2018. | 18:30
Nakon objave fotografije neobične građevine u slavonskorbodskoj Zrinskoj ulici, javila se i vlasnica Mirela Suljević koja je objasnila o čemu se tu zapravo radi.
Nakon objave fotografije neobične građevine u slavonskorbodskoj Zrinskoj ulici, javila se i vlasnica Mirela Suljević koja je objasnila o čemu se tu zapravo radi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto stare stavljaju klinker opeku

Obnova Trnoružice

Umjesto stare stavljaju klinker opeku

3.5.2018. | 19:45
Preko postojećih cigli ide stiropor, a na njega ukrasna cigla. Postavlja se takozvana klinker opeka debljine desetak milimetara, koja se lijepi na stiropor kako bi napravili kopiju cigle i zadržali postojeći izgled zgrade.
Preko postojećih cigli ide stiropor, a na njega ukrasna cigla. Postavlja se takozvana klinker opeka debljine desetak milimetara, koja se lijepi na stiropor kako bi napravili kopiju cigle i zadržali postojeći izgled zgrade.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velika kuća 'pojela' malu

Čudo arhitekture u Sl. Brodu:

Velika kuća 'pojela' malu

3.5.2018. | 15:00
Brat i sestra prodali su majčinu kuću u Zrinskoj ulici u Slavonskom Brodu. Novi vlasnik je oko stare kuće sagradio novu. Od stare kuće ostali su samo zidovi...
Brat i sestra prodali su majčinu kuću u Zrinskoj ulici u Slavonskom Brodu. Novi vlasnik je oko stare kuće sagradio novu. Od stare kuće ostali su samo zidovi...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počinje gradnja sjevernog kolničkog traka

Izgradnja prve brodske avenije

Počinje gradnja sjevernog kolničkog traka

23.4.2018. | 10:25
Rok za završetak prve faze izgradnje sjevernog kolničkog traka Svačićeve ulice je osam mjeseci od početka radova, a kako sada stvari stoje rok će biti ispoštovan.
Rok za završetak prve faze izgradnje sjevernog kolničkog traka Svačićeve ulice je osam mjeseci od početka radova, a kako sada stvari stoje rok će biti ispoštovan.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li vrtićarci iz Trnoružice još biti u "Braci i seki"

Obnova vrtića

Hoće li vrtićarci iz Trnoružice još biti u "Braci i seki"

15.4.2018. | 13:30
Podsjetimo, radovi su započeli sredinom veljače. Iako su loši vremenski uvjeti u jednom trenutku donekle usporili radove, oni su, s ljepšim danima, ponovno intenzivirani. Za vrijeme trajanja radova djeca koja pohađaju ovaj vrtić, privremeno su preseljena u obližnji Dječji vrtić "
Podsjetimo, radovi su započeli sredinom veljače. Iako su loši vremenski uvjeti u jednom trenutku donekle usporili radove, oni su, s ljepšim danima, ponovno intenzivirani. Za vrijeme trajanja radova djeca koja pohađaju ovaj vrtić, privremeno su preseljena u obližnji Dječji vrtić "
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završni radovi na izgradnji prostora Kajak kanu kluba

Još jedan objekt za sportaše

Završni radovi na izgradnji prostora Kajak kanu kluba

12.4.2018. | 9:45
Donosimo fotografije iz kojih se nazire unutarnji izgled budućeg, 9.6 milijuna kuna vrijednog, objekta Kajak kanu kluba.
Donosimo fotografije iz kojih se nazire unutarnji izgled budućeg, 9.6 milijuna kuna vrijednog, objekta Kajak kanu kluba.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog radova uvedena posebna regulacija prometa

Vozače pozivaju na strpljenje

Zbog radova uvedena posebna regulacija prometa

7.4.2018. | 12:40
U jednoj od najprometnijih slavonskobrodskih ulica uvedena je posebna regulacija prometa, pa se vozače upozorava na oprez i strpljenje u prometu, kako zbog novonastale prometne situacije tako i zbog mogućih gužvi.
U jednoj od najprometnijih slavonskobrodskih ulica uvedena je posebna regulacija prometa, pa se vozače upozorava na oprez i strpljenje u prometu, kako zbog novonastale prometne situacije tako i zbog mogućih gužvi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo upozorava na nužnost legalizacije

Broj rješenja u Brodu i Županiji

Ministarstvo upozorava na nužnost legalizacije

6.4.2018. | 11:00
Građevinska je inspekcija tijekom 2017. godine zaprimila više od četiri tisuće prijava bespravne gradnje, tako da su imali pune ruke posla u obilascima na terenu i donošenju rješenja.
Građevinska je inspekcija tijekom 2017. godine zaprimila više od četiri tisuće prijava bespravne gradnje, tako da su imali pune ruke posla u obilascima na terenu i donošenju rješenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na snazi je posebna regulacija prometa

U središtu grada

Na snazi je posebna regulacija prometa

27.3.2018. | 12:08
U središtu Slavonskog Broda na snazi je privremena regulacija prometa. Vozače se moli za razumijevanje.
U središtu Slavonskog Broda na snazi je privremena regulacija prometa. Vozače se moli za razumijevanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulaganje od 370 milijuna kn kako bi spriječili novo pucanje

Modernizacija savskog nasipa:

Ulaganje od 370 milijuna kn kako bi spriječili novo pucanje

5.3.2018. | 15:30
Ugovaranje radova planirano je do svibnja s rokom izvođenja radova od 20 mjeseci. Ukupna procijenjena vrijednost nabave radova na navedenih šest dionica je oko 160 milijuna kuna.
Ugovaranje radova planirano je do svibnja s rokom izvođenja radova od 20 mjeseci. Ukupna procijenjena vrijednost nabave radova na navedenih šest dionica je oko 160 milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo opet poziva na legalizaciju građevina

Predaja zahtjeva do kraja lipnja

Ministarstvo opet poziva na legalizaciju građevina

25.2.2018. | 17:30
Ako imate objekt koji ste sagradili bez valjanih dozvola, do 30. lipnja 2018. godine možete predati zahtjev za njegovo ozakonjenje.
Ako imate objekt koji ste sagradili bez valjanih dozvola, do 30. lipnja 2018. godine možete predati zahtjev za njegovo ozakonjenje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li prva brodska avenija biti gotova prije roka

Pratimo radove

Hoće li prva brodska avenija biti gotova prije roka

19.2.2018. | 10:45
Na gradilištu je tijekom današnjeg dana angažirano nekoliko bagera što je, rijetka slika iz središta grada. Radi se punom parom, radovi su intenzivirani, a evo hoće li biti gotovi i prije roka.
Na gradilištu je tijekom današnjeg dana angažirano nekoliko bagera što je, rijetka slika iz središta grada. Radi se punom parom, radovi su intenzivirani, a evo hoće li biti gotovi i prije roka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drži vodu dok majstori odu, ili ...

Hoće li s proljeća biti bolje?

Drži vodu dok majstori odu, ili ...

6.2.2018. | 18:21
Dok se s jedne strane ulaže u velike i 'oku prvo vidljive' prometnice, sporedne ulice druga su zona, da ne kažemo, ona sumraka.
Dok se s jedne strane ulaže u velike i 'oku prvo vidljive' prometnice, sporedne ulice druga su zona, da ne kažemo, ona sumraka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od jednih će uzeti više kako bi drugi plaćali manje

Vlada opet glumi Robina Hooda

Od jednih će uzeti više kako bi drugi plaćali manje

6.2.2018. | 10:10
"Želimo da oni koji su siromašniji, koji imaju lošiju nekretninu, plaćaju manje, a oni koji imaju bolju da plaćaju više. Bit će različiti koeficijenti i s obzirom na to gdje se nekretnine nalaze."
"Želimo da oni koji su siromašniji, koji imaju lošiju nekretninu, plaćaju manje, a oni koji imaju bolju da plaćaju više. Bit će različiti koeficijenti i s obzirom na to gdje se nekretnine nalaze."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Hrvatske ceste poslušati Brođane?

Bageri u Svačićevoj

Hoće li Hrvatske ceste poslušati Brođane?

24.1.2018. | 16:30
Rok za završetak radova prve faze izgradnje sjevernog kolničkog traka Svačićeve ulice je osam mjeseci. Kada bude gotova, avenija u Svačićevoj itekako će doprinijeti smanjenju prometnih gužvi u Slavonskom Brodu.
Rok za završetak radova prve faze izgradnje sjevernog kolničkog traka Svačićeve ulice je osam mjeseci. Kada bude gotova, avenija u Svačićevoj itekako će doprinijeti smanjenju prometnih gužvi u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :