SBplus.hr, Slavonski Brod :

Politika : Lokalni izbori 2017

Objavljeno: 13.4.2017. u 12:15
Prikaza: 2696
|
Autor: AP/SBplus

Petar Bašić, kandidat za gradonačelnika

Omogućit ćemo građanima 50 postotnu uštedu na grijanju

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusBranimir Vujčić, Petar Bašić, Ankica Novaković
  • AP/SBplus

'Više od 15 posto zaposlenih u javnim poduzećima i gradskoj upravi je višak, na kojem se u četiri godine može uštediti četrdeset milijuna kuna s kojima možemo financirati sve ovo što smo obećali." - kazao je Petar Bašić.

SLAVONSKI BROD - Očekujem kako ćemo na ovim izborima biti presudna koalicija i u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini te kako se bez nas neće moći napraviti većina, a ono što građanima jamčimo je kako će uvjet koaliranja i podrške bilo kome biti ispunjenje naših predizbornih obećanja - kazao je Petar Bašić, na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je Koalicija Brodsko proljeće predstavila svoje kandidate.

Petar Bašić nositelj je liste za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda. Predstavljanje je, kaže, održao ispred Toplane u Naselju Slavonija I jer je želio poručiti građanima kako im jamči, kada dođe na vlast, i do 50 posto jeftinije grijanje.

- Kroz etažiranje plinskog grijanja na trošak gradskih poduzeća dovest ćemo do smanjenja cijene grijanja za konačne potrošače - pojasnio je Bašić, dodavši kako su temeljni programi koalicije demografska obnova i povećanje socijalnih prava. Sve to kane ostvariti uz pomoć četrdeset milijuna kuna kroz četiri godine, koje koalicija pronalazi u 15 posto viška zaposlenih u javnim poduzećima i gradskoj upravi.

Kandidatkinja Koalicije Brodsko proljeće za dogradonačelnicu Slavonskog Broda je Ankica Novaković, magistra prava zaposlena na poslovima marketinga u jednoj privatnoj tvrtki. Aktivna u stranci najviše je, kaže dala kroz Žensku inicijativu HNS liberalni demokrati boreći se za veći angažman žena u politici.

 

Kandidat za dogradonačelnika je Branimir Vujčić, agronom po struci, djelatnik Veleučilišta Slavonski Brod, trenutno u zvanju višeg predavača.

I dok su kandidati za zamjenike gradonačelnika Slavonskog Broda koalicije Hrvatsko proljeće novija lica na političkojj sceni grada, Petar Bašić odavna je poznat. Ovo nije prvi puta kako je u utrci za gradonačelnika, a kaže umorio se od toga nije jer smatra kako je biračima potrebna alternativa. 

Broj komentara: 24

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 14.4.2017. | 16:34

1

Kako bi vam olakšao prelazak sa centralnog grijanja na etažno, potrebno je naći osobu koja bi se obvezala to učiniti, koja bi odobrovoljila stanare za određena radnje u vezi toga, a evo i linka koji o tome govori (plinara u Zagrebu): http://www.plinara-zagreb.hr/default.aspx?id=550 Ima li među nama takvih ljudi? Na kraju će ga optužiti da on to ne bi radio da nema neke koristi.
pegaz

pegaz

Komentirano: 14.4.2017. | 14:12

2

Petar se drži one, nitko ti ne može dati ono što ti ja mogu obećati.
borat

borat

Komentirano: 14.4.2017. | 11:25

3

kahfrate, jasno je da štitiš masnu koku koja ti donosi lovu. No, vidi golube računice: stručnjaci su izračunali da nije velika razlika između plina i struje pa netko može uzeti tri norveška električna radijatora: za dnevnu za dječiju i za kupatilo, a za spavaću mu ni ne treba za 5-6 tisuća kuna i opet se grijati puno jeftinije nego na vaše pljačkaške cijene? Uštede kreću već nakon par mjeseci korištenja. Za kupanje imaju električni bojleri. Uzmeš sa malo većom efikasnošću i griješ ih kad je jeftina struja i gle čuda. Dobro da znamo da se radi o novim pljačkaškim taktikama pretvaranja blokova u zgrade. Najbolje da kažete da ako se netko želi otkačiti od gradskog toplinarstva, onda to može ako dobije potpise sviju u gradu koji koriste usluge toplinarstva. Zašto se ograničiti samo na blok ili naselje? A ti mozgu jedan odmah pretpostavio 30-40 tisuća kuna, kao da će se netko usrećiti tim vašim plinom. Ni to neće dugo.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 14.4.2017. | 11:21

4

Kahfrate@ slažem se u svezi gotovo nemoguće misije ujedinjavanja stanara oko istoga cilja (ma kakav cilj bio). I da . nisam čitao članak na toj poveznici jer su mi problemi i bez toga poznati. Prethodni moji komentari imali su jedini cilj #vjerodostojno utvrditi kako na Hebrangu nema zgrada ni s približnim brojem stanova koji si ti naveo. Za mene gotova priča (kako ne bismo opterećivali ovoga što škrguće zubima ;-) )
smurf

smurf

Komentirano: 14.4.2017. | 10:34

5

Pero baš ne odustaje....
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 14.4.2017. | 9:16

6

Borislave, vjerojatno nisi čitao članak na linku: http://www.udruga-stanara.hr/hr/etazno_grijanje__pozitivna_praksa/1136/210 . .Pročitaj i ocijeni da li bi to moglo proći u bilo kojem od blokova na Hebrangu? Tko ima snage i volje ujediniti stanare u ovakvim društveno - ekonomskim prilikama? U krajnjem slučaju, jedino bi nastradali oni koji su slabog imovinskog stanja, a takvih je svakim danom sve više. Više od polovice stanara.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 14.4.2017. | 0:21

7

Dakle cijeli blok, a ne zgrada. Zgrada je samostalna unutar dilatacijske rešetke koju čini blok. Onaj tko se sjeća ranije numeracije kućnih brojeva na Hebrangu, ili ima stari gruntovni izvadak, zna da su dilatacije posebne zgrade, a znamo to i po računima za zajedničku pričuvu koji se vode upravo prema zgradama (dilatacijama) a ne po blokovima u cjelini. No, to nije bitno - bitno kod svake odluke o zajedničkoj imovini (zgradi) po Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima osigurati pristanak vlasnikâ natpolovične posebne imovine (stambene površine i poslovnih prostora) a ne stanara i pogotovo ne svih stanara.
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 13.4.2017. | 23:47

8

Borislav, blok 4 ima približno 270 stanova...Njega sam naveo kao primjer. Toj brojci su blizu blokovi 5 i 6. Za ostale ne znam...Tu su uračunati i poslovni prostori...Uostalom, točan broj stanova može se provjeriti u Brod-plinu. Dakle nisu predizborni spinovi. Pozdrav.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 13.4.2017. | 22:49

9

Kahfrate@ jasno je da u predizbornom razmetanju obećanjima nema nikoga tko zaostaje, ali mi nisu jasne tvoje brojke. Stao sam kod prve i obzirom da je proizvoljna, ne da mi se više čitati. Imaš li ti pojma što je na Hebrangu stan, što ulaz, što zgrada, što blok, a što naselje, ili si se zabunio? Moj mozak, jasno ti je, ne može shvatiti da živim u zgradi gabaritima sličnoj ostalim zgradama na Hebrangu a ima tek nešto više od 30 stanova. Gdje nađe 270?
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 13.4.2017. | 22:24

10

Kako neki komentatori ne čitaju što se ovdje napiše neću trošiti svoje slobodno vrijeme na vaše nebuloze. Bilo bi zanimljivo nekima od vas dati da pokušate uvesti etažno grijanje, na Hebrangu, naprimjer, gdje su zgrade sa približno 270 stanova. Da bi se uvelo etažno grijanje potrebna je suglasnost svih stanara. Nadalje, svaki stan bi trebao investirati oko 35-40.000 kuna (minimalno). Kažite mi, tko je u ovom financijsko-ekonomskom okruženju spreman taj iznos izdvojiti? Niste si dali truda pročitati koji sve ostali problemi nastaju pri tom pokušaju...dao sam vam link u kojemu to možete vidjeti. Problem do problema, zahtjev do zahtjeva, zakon do zakona koje se treba poštivati, a nema niti podruma za eventualno spremanje drva ....nema mjesta gdje se može ugraditi kombi-bojler. Nema potrebne ventilacije koju zahtjeva zakon...ma kome ja to uopće pišem. Mozgovi vam to ne mogu shvatiti. U stanju ste samo obećavati i varati narod...Zato, izvolite nastaviti tu rabotu. Bez mene.

Broj komentara: 24

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS je najliberalnija brodsko-posavska politička stranka

Evo koliko su potrošio za izbore 2017.

HSS je najliberalnija brodsko-posavska politička stranka

13.8.2017. | 14:00
Ekipe Davora Vlaovića i Klare Šćuke, koalirale su sa SDP-om i protiv njega, kao i s HDZ-om i protiv njega. Očito, lideri HSS-a nisu robovali nikakvim ideološkim i/ili programskim načelima, nego su vodili se isključivo personalnim interesima svojih ljudi.
Ekipe Davora Vlaovića i Klare Šćuke, koalirale su sa SDP-om i protiv njega, kao i s HDZ-om i protiv njega. Očito, lideri HSS-a nisu robovali nikakvim ideološkim i/ili programskim načelima, nego su vodili se isključivo personalnim interesima svojih ljudi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo koliko je HDZ potrošio za lokalne izbore u županiji

Na jednom mjestu svih 29 jedinica

Donosimo koliko je HDZ potrošio za lokalne izbore u županiji

8.8.2017. | 17:17
Toliko su željeli funkciju brodskog gradonačelnika da su na Hrvoja Špicera potrošili dvostruko više prijavljenog novaca nego za funkciju brodsko-posavskog župana, Danijela Marušića.
Toliko su željeli funkciju brodskog gradonačelnika da su na Hrvoja Špicera potrošili dvostruko više prijavljenog novaca nego za funkciju brodsko-posavskog župana, Danijela Marušića.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi rezultati HDZ-a od 1993. do 2017. godine

Županija i Slavonski Bord

Svi rezultati HDZ-a od 1993. do 2017. godine

6.6.2017. | 0:01
Nakon smrti prvog predsjednika HDZ-a, dr. Franje Tuđmana, najbolji izborni rezultat za Županijsku skupštinu postigao je Danijel Marušić 2017. godine osvojivši 41,76 posto glasova, a u izborima za Gradsko vijeće, najbolji rezultat postigao je Hrvoje Špicer 2017. godine, osvojivši
Nakon smrti prvog predsjednika HDZ-a, dr. Franje Tuđmana, najbolji izborni rezultat za Županijsku skupštinu postigao je Danijel Marušić 2017. godine osvojivši 41,76 posto glasova, a u izborima za Gradsko vijeće, najbolji rezultat postigao je Hrvoje Špicer 2017. godine, osvojivši
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski Romi s Mirkom Dusparom proslavili pobjedu

Nakon izbora

Slavonskobrodski Romi s Mirkom Dusparom proslavili pobjedu

5.6.2017. | 23:00
'S ovim ljudima u romskom naselju družili smo se protekle četiri godine i za to vrijeme dosta posla smo uradili. U razgovoru pred ove izbore, kazali su mi kako ne žele predizborni skup, ali da žele poslije izbora proslaviti pobjedu'.
'S ovim ljudima u romskom naselju družili smo se protekle četiri godine i za to vrijeme dosta posla smo uradili. U razgovoru pred ove izbore, kazali su mi kako ne žele predizborni skup, ali da žele poslije izbora proslaviti pobjedu'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad pokazati tri, kad dva, a kad jedan prst?

Prsti nas prokazuju

Kad pokazati tri, kad dva, a kad jedan prst?

5.6.2017. | 17:00
Ovisno o tome tko prste pokazuje i s kojim ciljem. Kako ne bi bilo zabune, donosimo neutralna pojašnjenja poruka poslanih putem demonstrativnog isticanja određenog broja prstiju.
Ovisno o tome tko prste pokazuje i s kojim ciljem. Kako ne bi bilo zabune, donosimo neutralna pojašnjenja poruka poslanih putem demonstrativnog isticanja određenog broja prstiju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto slavodobitne tiskovne konferencije - skromna poruka

Iz Dusparinog izbornog stožera

Umjesto slavodobitne tiskovne konferencije - skromna poruka

5.6.2017. | 14:00
Duspara: „Nastavljamo raditi za naš grad i sve građane. Hvala svima na iskazanoj podršci!“
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara dobio povjerenje građana voditi Slavonski Brod

Konačni izborni rezultati 2017. i 2013.

Mirko Duspara dobio povjerenje građana voditi Slavonski Brod

4.6.2017. | 19:05
Pored toga što prenosimo konačne rezultate drugog izbornog kruga, u prilogu članka, donosimo usporedne rezultate s 2013. godinom. Osim toga, donosimo završne izjave Mirka Duspare i Hrvoja Špicera te foto galeriju o atmosferi u izbornim stožerima.
Pored toga što prenosimo konačne rezultate drugog izbornog kruga, u prilogu članka, donosimo usporedne rezultate s 2013. godinom. Osim toga, donosimo završne izjave Mirka Duspare i Hrvoja Špicera te foto galeriju o atmosferi u izbornim stožerima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odaziv birača manji u poslijepodnevnim satima

Drugi krug lokalnih izbora

Odaziv birača manji u poslijepodnevnim satima

4.6.2017. | 16:45
Donosimo pregled izlaznosti birača u drugom izbornom krugu. Odaziv birača manji u poslijepodnevnim satima.
Donosimo pregled izlaznosti birača u drugom izbornom krugu. Odaziv birača manji u poslijepodnevnim satima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani u drugom krugu biraju gradonačelnika

LOKALNI IZBORI 2017.

Brođani u drugom krugu biraju gradonačelnika

4.6.2017. | 7:05
U drugom krugu lokalnih izbora Brođani biraju gradonačelnika, dok će načelnike birati žitelji šest brodsko-posavskih općina.
U drugom krugu lokalnih izbora Brođani biraju gradonačelnika, dok će načelnike birati žitelji sedam brodsko-posavskih općina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema ozbiljnijih kršenja izborne šutnje

DIP:

Nema ozbiljnijih kršenja izborne šutnje

3.6.2017. | 13:35
Iako svoju izvršnu vlast u drugom krugu ne biraju sve lokalne jedinice, izborna šutnja vrijedi za cijelu državu, sve izborne sudionike i sve medije.
Iako svoju izvršnu vlast u drugom krugu ne biraju sve lokalne jedinice, izborna šutnja vrijedi za cijelu državu, sve izborne sudionike i sve medije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na Dusparinom predizbornom skupu preko dvije tisuće ljudi

Kao nikad dosad

Na Dusparinom predizbornom skupu preko dvije tisuće ljudi

2.6.2017. | 23:30
Mirko Duspara okupljenima se obratio oko 21 sat. Zahvalivši na glasovima koje je dobio u prvom krugu, pozvao je birače neka ga podrže i u nedjelju, 4. lipnja, kada će u drugom krugu imati priliku birati gradonačelnika Slavonskog Broda....
Mirko Duspara okupljenima se obratio oko 21 sat. Zahvalivši na glasovima koje je dobio u prvom krugu, pozvao je birače neka ga podrže i u nedjelju, 4. lipnja, kada će u drugom krugu imati priliku birati gradonačelnika Slavonskog Broda....
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završni predizborni skup Hrvoja Špicera na Jelasu

Kandidat zna pjevati

Završni predizborni skup Hrvoja Špicera na Jelasu

2.6.2017. | 23:20
Mada HDZ nije dopustio da SBplus prati predizborne skupove njihovog kandidata za gradonačelnika, iz uvjerenja da javnost želi znati 'i drugu stranu priče', odlučili smo prenijeti dio razdragane atmosfere sa zadnjeg predizbornog skupu Hrvoja Špicera, koju je na svom facebook prof
Kako HDZ nije želio da SBplus prati predizborne skupove njihovog kandidata za gradonačelnika, a uvjereni da javnost želi znati 'i drugu stranu priče', odlučili smo prenijeti dio razdragane atmosfere sa zadnjeg predizbornog skupu Hrvoja Špicera, koju je na svom facebook profilu o
SBplus.hr, Slavonski Brod : Fantastična poruka HDZ-ovog kandidata Hrvoja Špicera

Sa završnog predizbornog skupa

Fantastična poruka HDZ-ovog kandidata Hrvoja Špicera

2.6.2017. | 16:20
"Kažu mi: 'Nečeš dobiti glasove, nečeš biti gradonačelnik, mi smo ovdje većinski narod'. Tko to može biti većinski narod u Slavonskom Brodu? Slavonce koji su se borili u Bosni, Bosance koji su ginuli u Vukovaru - ne dam da se dijele. Svi smo mi jedan narod!", poručio je Špicer -
"Kažu mi: 'Nečeš dobiti glasove, nečeš biti gradonačelnik, mi smo ovdje većinski narod'. Tko to može biti većinski narod u Slavonskom Brodu? Slavonce koji su se borili u Bosni, Bosance koji su ginuli u Vukovaru - ne dam da se dijele. Svi smo mi jedan narod!", poručio je Špicer -
SBplus.hr, Slavonski Brod : Podlim podmetanjima bave se tek podli ljudi

'Tko laže taj i krade'

Podlim podmetanjima bave se tek podli ljudi

2.6.2017. | 14:10
Naša novinarka bila je 'na licu mjesta' te od Maria Rubila, jednog od Dusparinih suradnika, saznala kako su četiri radnika iz Beograda, zaposlena u sestrinskoj tvrtki bjelovarske firme 'Kudumija trade', pozvali šefovi iz Bjelovara i zapovjedili im neka sudjeluju u postavljanju ša
Naša novinarka bila je 'na licu mjesta' te od Maria Rubila, jednog od Dusparinih suradnika, saznala kako su četiri radnika iz Beograda, zaposlena u sestrinskoj tvrtki bjelovarske firme 'Kudumija trade', pozvali šefovi iz Bjelovara neka sudjeluju u postavljanju šatora u Slavonskom
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Imamo europski, stabilan i transparentan grad'

Kandidat za gradonačelnika Mirko Duspara

'Imamo europski, stabilan i transparentan grad'

2.6.2017. | 12:55
"Grad je, u odnosu na prije deset godina, dobio jedno sasvim drugo lice. Prije deset godina nije bilo puno bitnih projekata za grad i građane, a koje danas imamo. Postajemo grad primjer zahvaljujući nekim projektima poput najljepših bazena u zemlji, najljepše i najveće Tržnice."
"Grad je, u odnosu na prije deset godina, dobio jedno sasvim drugo lice. Prije deset godina nije bilo puno bitnih projekata za grad i građane, a koje danas imamo. Postajemo grad primjer zahvaljujući nekim projektima poput najljepših bazena u zemlji, najljepše i najveće Tržnice."
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ-ovog kandidata Špicera podupiru pripadnici HVO-a

Čelnici udruge 101. i 103. brigade

HDZ-ovog kandidata Špicera podupiru pripadnici HVO-a

1.6.2017. | 18:20
Tijekom kampanje u izborima za brodskog gradonačelnika, kao pripadnici 101. i 103. brigade HVO-a, javnu potporu dali ste HDZ-ovom kandidatu Hrvoju Špiceru, a ne suborcu Mirku Duspari. Zašto, kad je nepisano pravilo da se branitelje ne dijeli po stranačkoj, vjerskoj, nacionalnoj i
Tijekom kampanje u izborima za brodskog gradonačelnika, kao pripadnici 101. i 103. brigade HVO-a, javnu potporu dali ste HDZ-ovom kandidatu Hrvoju Špiceru, a ne suborcu Mirku Duspari. Zašto? kad je nepisano pravilo da se branitelje ne dijeli po stranačkoj, vjerskoj, nacionalnoj i
SBplus.hr, Slavonski Brod : To je devastacija tuđe imovina, ma kakva ona bila

Nije korektno

To je devastacija tuđe imovina, ma kakva ona bila

1.6.2017. | 14:30
Ako su Špicerovi suparnici željeli suprotstaviti se njegovim plakatnim porukama mogli su to učiniti na primjeren način - tiskati vlastite poruke, zalijepiti ih na zakupljeni prostor i tako replicirati Špicerovim obećanjima, bez devastiranja njegove imovine.
Ako su Špicerovi suparnici željeli suprotstaviti se njegovim plakatnim porukama mogli su to učiniti na primjeren način - tiskati vlastite poruke, zalijepiti ih na zakupljeni prostor i tako replicirati Špicerovim obećanjima, bez devastiranja njegove imovine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Most NL uz gradonačelnika Mirka Dusparu

Službeno priopćenje

Most NL uz gradonačelnika Mirka Dusparu

1.6.2017. | 13:30
Most NL posebno poziva sve građane Slavonskog Broda koji su 21.lipnja svoj glas dali listi Mosta NL, neka 4. lipnja izađu na izbore i glasaju za gradonačelnika Mirka Dusparu.
Most NL posebno poziva sve građane Slavonskog Broda koji su 21.lipnja svoj glas dali listi Mosta NL, neka 4. lipnja izađu na izbore i glasaju za gradonačelnika Mirka Dusparu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imena onih koji su izabrani u Županijsku skupštinu

Nakon lokalnih izbora

Imena onih koji su izabrani u Županijsku skupštinu

1.6.2017. | 9:25
Od ukupno 136.481 upisanih birača glasovalo je njih 60.970, a važećih listića bilo je 58.469. Na osnovu toga, prema konačnim rezultatima izbora, u Županijskoj skupštini Brodsko-posavske županije HDZ-ova koalicija ostvarila je 20 mjesta, SDP-ova devet, NL MD - osam, a Most četiri
Od ukupno 136.481 upisanih birača glasovalo je njih 60.970, a važećih listića bilo je 58.469. Na osnovu toga, prema konačnim rezultatima izbora, u Županijskoj skupštini Brodsko-posavske županije HDZ-ova koalicija ostvarila je 20 mjesta, SDP-ova devet, NL MD - osam, a Most četiri
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :