Politika : Političke stranke

Objavljeno: 30.7.2016. u 9:00
Prikaza: 3629
|
Autor: SBplus

Priopćenjam na priopćenje

Nemilosrdan obračun dojučerašnjih partnera

Nova Gradiška : Nemilosrdan obračun dojučerašnjih partnera

'U cilju promicanja demokracije i prava javnosti na istinitu informaciju, želimo ukazati na namjerno prešućenu pozadinu političko-medijskoga obračuna ORAH-ovaca sa Željkom Bigovićem i drugim kandidatima s njegove liste.

Nakon priopćenja ORAH-ovih kandidata o napuštanju „Bigovićeve liste" ostali su kandidati održali sastanak i, time nimalo iznenađeni, zaključili kako je to bilo i očekivano, s obzirom  na pritiske i neutaživu želju Dejana Ivankovića da „uđe" u Gradsko vijeće. Zato, u cilju promicanja demokracije i prava javnosti na istinitu informaciju, želimo ukazati na namjerno prešućenu pozadinu političko-medijskoga  obračuna ORAH-ovaca  sa  Ž. Bigovićem i s drugim kandidatima s Liste.

Iako su svima dobro znani povod, uzroci i interesi  koji su doveli do prijevremenih  izbora u Novoj Gradiški, autori ovoga Priopćenja političke događaje interpretiraju onako kako im to odgovara u dnevnopolitičke svrhe (a još jučer mislili su i govorili suprotno?!).  Već nakon izbora bilo je evidentno kako je jedini cilj ORAH-a osigurati Dejanu Ivankoviću  mjesto gradskog vijećnika, što je sasvim legitimno, ali insistiranje na konstituiranju Gradskog vijeća bez transparentnog političkog dogovora razotkrilo je mogućnost političke trgovine za „račun i obraz" naše Liste. Ucjene D. Ivankovića za mjestom gradskog vijećnika ukazale su na moguću „sigurnu ruku"  s naše Liste, a kako je to nakon izbora tvrdio SDP (Je li dr. Boris Lovrić „manje vrijedan"  gradski vijećnik  od  D. Ivankovića?). Osim za ORAH, drugim je kandidatima s Liste  bilo nemoralno  i nedopustivo trgovati  bilo za interese pojedinca  ili stranke. A dobro je znano što se sve nudilo našim vijećnicima (ne samo iz HSLS-a), te koga se ucjenjivalo i kome se prijetilo! Tvrdeći  (za HSLS) kako „ je to obično  insinuiranje i dodvoravanje  ne bi li se zadobilo Bigovićevo  povjerenje"  ORAH-ovci moraju javno reći tko u čije ime tako govore ih je za to ovlastio, a toga se ne odriču oni koji su to činili?

Dakako, zahvaljujemo se našim mladim ORAH-ovcima na poduci kako „većina političara nikako da shvati da je politika znanost...", no mi „priučeni i neprosvjetljeni" lokalni  političari: doktori, profesori, učitelji, inžinjeri i ostali s NEZAVISNE LISTE GRUPE BIRAČA - ŽELJKO BIGOVIĆ , prije svega, i nadalje ćemo, u politici i u životu, insistirati na ljudskom poštenju, znanju i stručnim kompetencijama, dosljednosti i pravičnosti, te na svemu što ipojedinca i društvo čini boljim i uspješnijim. A autore Priopćenja pitamo je li u skladu s ORAH-ovim znanstvenim političkim pristupom i „skidanje" fotografija i brisanje ljudi, kako to oni izrijekom zahtjevaju od Ž. Bigovića?  Za nas je to krivotvorenje povijesti i svima je dobro znano u kojemu su režimu, preko noći, nestajali ljudi, i to ne samo s  fotografija, nego s lica zemlje. Zato, mi nećemo brisati imena i skidati s fotografija NJIH koji više nisu s nama.

A osobito sramotno  za sve ORAH-ovce je javno vrijeđanje članica HSLS-a,  Ernestine  Straga-Šašić,  Lovorke Kovačević-Poletto i Renate Matijašević, za koje autori tvrde kako ih je Marija Karlovčan-Subić „regrutirala" na Listu. Zar se ove naše ugledne sugrađanke, koje aktivno  sudjeluju i pridonose  kulturnom i javnom životu Nove Gradiške, uz to su i požrtvovne majke, supruge, kćeri,...  ne znaju misliti „svojom glavom" i našim  se mladim ORAH-ovcima  čine nesposobnima za donošenje vlastitih političkih odluka? Ovakvo  njihovo razmišljanje, osim što je nekulturno i necivilizirano, ujedno je diskriminirajuće za sve žene, ne samo one u politici. I zato, od D. Ivankovića i novogradiškog ORAH-a očekujemo (tražimo) javnu ispriku? (Imate li vi ORAH-ovci majku, sestru, djevojku, prijateljicu,... ? Koliko ih poštujete?)

Željko Bigović osobno se očitovao 'o notornim podmetanjima' u Priopćenju:
Nisam ja pitao Ivankovića  da se ORAH priključi  „mojoj" listi, već su oni prepoznali moj rad, postignute rezultate i uspješnu politiku koju sam provodio kao gradonačelnik te „vrebajući" priliku s kim će na izbore. Već u početku  jasno sam naglasio kako ta lista biti bez predznaka bilo koje političke  stranke i da izlazim na izbore samo kao nositelj nezavisne liste građana .
Kako sam cijeli  svoj  radni vijek  proveo u neposrednom gospodarstvu i nikada  nisam  živio od  politike, uvijek sam se politikomm bavio na odgovoran, pošten  i  transparentan način - i kao  član HDZ-a i kao gradonačelnik - tako se želim  baviti politikom i u budućnosti. Zato nije razumijem D. Ivankovića,  koji  ima  teške egzistencijalne  probleme i  neriješena životna  pitanja, a odbio je nuđeni posao skladu sa svojom  kvalifikacijom  (s pristojnim mjesečnim  primanjima).  On rješenje svojih životne teškoća, isključivo, traži putem politike i otuda njegova želja i pritisak za ulaskom u Gradsko  vijeće! Napominjem kako njegov rad u svezi s predizbornim aktivnostima nije bio volonterski, kao što su to činili drugi kandidati, nego je bio  plaćen.
Tumačenje i interpretacija odluka  Gradskog odbora HDZ  - a, a koje su bile  iznuđene pritiscima  i prijetnjama svima znanih gramzivih HDZ-ovih ucjenjivača (koji i danas vode HDZ Nove Gradiške), isključivo zbog njihovih osobnih interesa, prljava su podmetanja od strane samih autora (i njihovih političkih mentora). Naime, vodstvo novogradiškog (i županijskog) HDZ-a, odgovorno je za  krah Domoljubne koalicije na proteklim lokalnim izborima. Isključivo zbog osobnih interesa (i animoziteta) oni su izbore poklonili SDP-u i Vinku Grgiću! Ponosan sam, kao jedan od osnivača  HDZ–a na  novogradiškom području, što  ti i takvi ljudi više nisu moje „društvo". Pritom naglašavam kako se ponosim svime što  sam  radio kao  član i  dužnosnik HDZ-a, te da nadalje poštujem sve one časne, vrijedne i domoljubne članove koji su najčvršći  oslonac i snaga HDZ-a.
Ne želeći time zamarati javnost, kao gradonačelnik „iz  usta" mojih  zamjenika nisam čuo kako naša suradnja nije dobra, iako neke  njihove prijedloge kadrovskih  rješenja u  školama, ustanovama  i gradskim tvrtkama nisam prihvatio, zato što su bila određena osobnim (obiteljskim i prijateljskim) interesima te,  zacjelo, na štetu  grada i građana, a osobito štetna u svezi budućnosti naših mladih.
A krivnju za nekonstituiranje Gradskog vijeća, na prvoj i drugoj sjednici, snosi izvršna  vlast na čelu  s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, a veliku odgovornost ima i Domoljubna koalicija, osobito HDZ   koji je zbog interesa pojedinaca žrtvovao  interese grada i građana. Istina je da  s našom Listom, koja ima 4 vijećnika, nije razgovarao - niti SDP, niti Domoljubna koalicija.  Kako su tijekom izborne kampanje imali su iste „političke mentore" (sve se kuhalo u istom loncu)  te su međusobno surađivali protiv „Bigovićeve liste"    „ispod žita" su dogovorili i konstituiranje Gradskoga vijeća. Glavni cilj je bio „potrošiti" kandidate s naše Liste kao nevjerodostojne i potkupljive, kako se to unazad dva desetljeća radilo s vijećnicima  znanog nam „trgovačkog  društva". Osobito sam ponosan što članovi Gradskog  vijeća s  naše  Liste nisu pristali na političku trgovinu, a nudilo se svašta - od zapošljavanja u gradskim ustanovama i tvrtkama  do mjesta ravnatelja! Na takvu ponudu naša (nezaposlena) gradska vijećnica je odgovorila „... treba ujutro ustati i pogledati se u zrcalo "! Naravno, nisu se posramili, no o njezinim rječima trebali bi razmišljati svi gradski vijećnici - i sadašnji i budući. Ovime smo pokazali kako politika ne mora biti prljava. Takve ljude okupit ćemo na našoj listi i na sljedećim izborima.  
Kao čovjek i kao političar, bio sam prvi predsjednik Županijske skupštine Brodsko – posavske županije i gradonačelnik, pošteno sam radio svoj posao i zato mogu svima pogledati „u oči".   Na zadnjem našem sastanku D. Ivanković nije imao snage, pred svima,  reći da ORAH napušta Listu zbog toga što ON nije  ušao u Gradsko vijeće. Zato sada to čini ovim priopćenjem i preko lažnih facebook profila, vrijeđajući mene i moju obitelj. No, unatoć tomu, osjećam zadovoljstvo što sam mu pomogao, kada je trebalo i koliko  sam  mogao.
I zato, bez ikakve zle primisli, Dejanu Ivankoviću, Ivanu  Maričeviću i  Nikoli  Cindriću  mogu iskreno i gledajući im u oči reći „ dečki, hvala vam za sve što ste s iskrenim uvjerenjem učinili za našu Listu i želim vam puno uspjeha u životu. Dakako, i u politici, ali ne na način „ bistrenja  politike po kafićima", nego u skladu s ORAH-om izbornom porukom "zasučimo  rukave".
Usput, na znanje mladim ORAH-ovcima, bista dr. Andrije Štampara odavno je postaveljna u novoj Gradiški,  ispred Doma zdravlja, koji nosi njegovo ime, u Relkovićevoj ulici. 
Ovim priopćenjem Željko Bigović i kandidati s NEZAVISNE LISTE GRUPE BIRAČA  - ŽELJKO BIGOVIĆ" zaključuju kako  nemaju namjeru i potrebu daljnjeg javnog komuniciranjana na ovu temu.           

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cijeli život posvetio Partiji i Stranci u Slavonskom Brodu

Politički tajnik Dragutin Gojković

Cijeli život posvetio Partiji i Stranci u Slavonskom Brodu

25.7.2018. | 0:01
Svaki član koji o unutarstranačkim problemima bude govorio izvan stranke - kako bi na osobnoj razini kompromitirao drugove iz protivničke frakcije - ustvari, radit će u korist štete SDP-a. Ustvari, demonstrirat će kako mu je njegov osobni status u stranci važniji od statusa stran
Svaki član koji o unutarstranačkim problemima bude govorio izvan stranke - kako bi na osobnoj razini kompromitirao drugove iz protivničke frakcije - ustvari, radit će u korist štete SDP-a. Ustvari, demonstrirat će kako mu je njegov osobni status u stranci važniji od statusa stran
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izborni slavodobitnik Vinko Grgić postaje lider Slavonije

Izborna pobjednica Ljepša R. Vujčić

Izborni slavodobitnik Vinko Grgić postaje lider Slavonije

4.6.2018. | 0:01
Od nedjelje, 3. lipnja 2018. godine, novogradiški gradonačelnik, Vinko Grgić, postao je najmarkantnija politička figura hrvatskih socijaldemokrata u Slavoniji, a time i jedan od najvrjednijih kadrova SDP-a Hrvatske.
Od nedjelje, 3. lipnja 2018. godine, novogradiški gradonačelnik, Vinko Grgić, postao je najmarkantnija politička figura hrvatskih socijaldemokrata u Slavoniji, a time i jedan od najvrjednijih kadrova SDP-a Hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vaš grad ogledni je model za uspjeh za cijelu zemlju'

Davor Bernardić:

'Vaš grad ogledni je model za uspjeh za cijelu zemlju'

1.6.2018. | 17:30
"U ovom trenutku dogovorene su investicije u Industrijskom parku preko 250 milijuna kuna. Očekujemo još novih investicija u vrijednosti 100 milijuna kuna. Želimo raditi i stvarati, želimo grad kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja."
"U ovom trenutku dogovorene su investicije u Industrijskom parku preko 250 milijuna kuna. Očekujemo još novih investicija u vrijednosti 100 milijuna kuna. Želimo raditi i stvarati, želimo grad kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Liste kandidata prijavili samo SDP i HDZ

Izbori 3. lipnja

Liste kandidata prijavili samo SDP i HDZ

29.5.2018. | 21:00
Političke stranke i grupe građana, za izbore 3. lipnja, imali su rok za prijavu lista do 11. svibnja, a svoje liste kandidata prijavili su samo SDP-a i HDZ-a.
Političke stranke i grupe građana, za izbore 3. lipnja, imali su rok za prijavu lista do 11. svibnja, a svoje liste kandidata prijavili su samo SDP-a i HDZ-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želite li uhljebničko mjesto ne učlanjujte se u HDS'

Novi glasnogovornik Crkve

'Želite li uhljebničko mjesto ne učlanjujte se u HDS'

3.3.2018. | 12:10
'Za nas je apsolutno neprihvatljivo da je abortus kontracepcija. Prošla su tamna vremena kad se nije smjelo reći kad počinje život. Život počinje začećem. Naš nauk je nauk kršćanstva utemeljen na kanonskom pravu. Naš nauk nalazi se u programskim dokumentima Vatikana'
'Za nas je apsolutno neprihvatljivo da je abortus kontracepcija. Prošla su tamna vremena kad se nije smjelo reći kad počinje život. Život počinje začećem. Naš nauk je nauk kršćanstva utemeljen na kanonskom pravu. Naš nauk nalazi se u programskim dokumentima Vatikana'
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Na nas se vrši hajka jer smo dirnuli u osinje gnijezdo'

Davor Bernardić (SDP):

'Na nas se vrši hajka jer smo dirnuli u osinje gnijezdo'

28.2.2018. | 14:00
"Novim Programom i Statutom stranke, moderniziramo i demokratiziramo SDP. Pišemo povijest stranke stvarajući temelje za budućnost Hrvatske."
"Novim Programom i Statutom stranke, moderniziramo i demokratiziramo SDP. Pišemo povijest stranke stvarajući temelje za budućnost Hrvatske."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uzor nam je Angela Merkel

Njemačko demokršćanstvo kao vodilja

Uzor nam je Angela Merkel

11.1.2018. | 21:20
Utjecaj, stručnost, ljudske osobine i moralni kredibilitet glavne su značajke vodstva novog ogranka stranke.
Utjecaj, stručnost, ljudske osobine i moralni kredibilitet glavne su značajke vodstva novog ogranka stranke.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnivaju novu političku stranku

Upravo ono što nam treba

Osnivaju novu političku stranku

10.1.2018. | 18:00
Slogan stranke je „Pet milijuna zadovoljnih, a ne stotinu bogatih“.
Slogan stranke je „Pet milijuna zadovoljnih, a ne stotinu bogatih“.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno, riješili najveći problem Nove Gradiške

Spektakularno okončali 2017. godinu

Konačno, riješili najveći problem Nove Gradiške

31.12.2017. | 11:55
Riješili su se partijske sramote i kapitalnog stranačkog neuspjeha koji je, zadnjih osam godina, kao Damoklov mač, visio im iznad glave.
Riješili su se partijske sramote i kapitalnog stranačkog neuspjeha koji je, zadnjih osam godina, kao Damoklov mač, visio im iznad glave.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grgić je novi stari predsjednik novogradiškog SDP-a

Izbori u SDP-u

Grgić je novi stari predsjednik novogradiškog SDP-a

18.12.2017. | 15:01
U stranačkim prostorijama glasovalo se od devet do 16 sati, a glasovanju su od ukupno 162, pristupila 74 člana.
U stranačkim prostorijama glasovalo se od devet do 16 sati, a glasovanju su od ukupno 162, pristupila 74 člana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : “77+” početak je novog doba za grad

SDP i partneri:

“77+” početak je novog doba za grad

23.4.2017. | 0:01
SDP i partneri prikupit će nešto više od potrebnog broja potpisa za kandidature, ne žele se - kažu - natjecati u tome već žele razgovarati s građanima i osluhnuti njihove potrebe.
SDP i partneri prikupit će nešto više od potrebnog broja potpisa za kandidature, ne žele se - kažu - natjecati u tome već žele razgovarati s građanima i osluhnuti njihove potrebe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priznaju 'partizanske mirovine' samo starijima od 85 godina

Lokalni HSP samostalno na izbore

Priznaju 'partizanske mirovine' samo starijima od 85 godina

16.3.2017. | 16:40
Borit ćemo se za nezavisne medije, zapošljavanje stručnih osoba u javnim ustanovama, ukidanje mirovina za “bivše partizane”, zaustavljanje urušavanja sela te za to da mladim ljudima daju neobrađenu zemlju u zakup na 15 godina bez naplate.
Borit ćemo se za nezavisne medije, zapošljavanje stručnih osoba u javnim ustanovama, ukidanje mirovina za “bivše partizane”, zaustavljanje urušavanja sela te za to da mladim ljudima daju neobrađenu zemlju u zakup na 15 godina bez naplate.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSP "P. Pavišić" spremni koalirati sa svima osim s HSP AS

Politički život

HSP "P. Pavišić" spremni koalirati sa svima osim s HSP AS

2.3.2017. | 20:15
Članovi Hrvatske stranke prava, Podružnica "Petar Pavišić“ pripremaju se za predstojeće lokalne izbore, već imaju listu za Gradsko vijeće i otvoreni su za koalicije sa svim političkim opcijama u gradu osim sa HSP AS.
Članovi Hrvatske stranke prava, Podružnica "Petar Pavišić“ pripremaju se za predstojeće lokalne izbore, već imaju listu za Gradsko vijeće i otvoreni su za koalicije sa svim političkim opcijama u gradu osim sa HSP AS.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Željko Bigović zahvalio 'svom dragom narodu'

Državni tajnik

Željko Bigović zahvalio 'svom dragom narodu'

2.3.2017. | 0:01
Nakon zapošljavanja kumova i rođaka na visoke dužnosti u državnim tvrtkama, Most je izgubio političku nevinost, a nakon imenovanja za državnog tajnika najvećeg političkog nasrtljivca na prostorima Brodsko-posavske županije, ta novokomponirana stranka demonstrirala je kako joj
Nakon zapošljavanja kumova i rođaka na visoke dužnosti u državnim tvrtkama, Most je izgubio političku nevinost, a nakon imenovanja za državnog tajnika najvećeg političkog nasrtljivca na prostorima Brodsko-posavske županije, ta novokomponirana stranka demonstrirala je kako joj nit
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U Brodskoj županiji Kolundžić je Glavaševa opcija'

Vladimir Šišljagić (HDSSB):

'U Brodskoj županiji Kolundžić je Glavaševa opcija'

9.2.2017. | 10:30
Povjerenik HDSSB-a za Novu Gradišku, Dubravko Gubić kaže kako na izbore idu samostalno te da su otvoreni prema svim političkim opcijama i svim građanima, a spremni, kao i do sada, surađivati s onima koji korektno postupanju te da će i dalje pokazati dosljednost i biti korektivn
Povjerenik HDSSB-a za Novu Gradišku, Dubravko Gubić kaže kako na izbore idu samostalno te da su otvoreni prema svim političkim opcijama i svim građanima, a spremni, kao i do sada, surađivati s onima koji korektno postupanju te da će i dalje pokazati dosljednost i biti korektivn
SBplus.hr, Slavonski Brod : S krivotvoriteljem Golovrškim torpediraju reformatora Grgića

Sto dana prije izbora SDP

S krivotvoriteljem Golovrškim torpediraju reformatora Grgića

2.2.2017. | 14:41
I kad pomisliš kako novogradiški socijaldemokratski lider, Vinko Grgić, trudi se društvo očistiti od raznih marifetluka kojim su taj grad kontaminirali donedavni HDZ-ovi i SDP-ovi samodopadni čelnici - sto dana prije lokalnih izbora - on iz vlastitih redova pušta kapitalca, Mirka
I kad pomisliš kako novogradiški socijaldemokratski lider, Vinko Grgić, trudi se društvo očistiti od raznih marifetluka kojim su taj grad kontaminirali donedavni HDZ-ovi i SDP-ovi samodopadni čelnici - sto dana prije lokalnih izbora - on iz vlastitih redova pušta kapitalca, Mirka
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrh SDP-a u Novoj Gradiški, a neoustaše u njihovu sjedištu

Jačaju najslabije karike

Vrh SDP-a u Novoj Gradiški, a neoustaše u njihovu sjedištu

17.12.2016. | 14:00
Dnas ćemo se naći s rukovodstvima općinskih i gradskih organizacija u Brodsko posavskoj županiji te razgovarati o budućnosti Brodsko posavske županije koja je, nažalost, nakon 25 godina i rata, ostavljena je na milost i nemilost, iseljavanju i siromaštvu.
Dnas ćemo se naći s rukovodstvima općinskih i gradskih organizacija u Brodsko posavskoj županiji te razgovarati o budućnosti Brodsko posavske županije koja je, nažalost, nakon 25 godina i rata, ostavljena na milost i nemilost, iseljavanju i siromaštvu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogu li pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću?

Razjedinjeni pravaši

Mogu li pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću?

5.12.2016. | 9:45
Koliki su pravaški dosezi na političkoj sceni znati će se vrlo brzo. U svibnju naredne godine su lokalni izbori nakon kojih će se vidjeti koliku će podršku birača dobile pojedine pravaške stranke i mogu li razjedinjeni pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću.
Koliki su pravaški dosezi na političkoj sceni znati će se vrlo brzo. U svibnju naredne godine su lokalni izbori nakon kojih će se vidjeti koliku će podršku birača dobile pojedine pravaške stranke i mogu li razjedinjeni pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Unatoč izbornoj pobjedi, novogradiški SDP ne miruje

Nisu ugledali se na Slavonski Brod

Unatoč izbornoj pobjedi, novogradiški SDP ne miruje

9.10.2016. | 13:00
Vinko Grgić izrazio je zadovoljstvo jer opet funkcionira Foruma mladih u Novoj Gradiški. Gradska uprava čini puno kako bi život i aktivnosti mladih ljudi što više proširile se, a mladim ljudima stvorili preduvjeti za posao i ostanak u svom gradu.
Vinko Grgić izrazio je zadovoljstvo jer opet funkcionira Foruma mladih u Novoj Gradiški. Gradska uprava čini puno kako bi život i aktivnosti mladih ljudi što više proširile se, a mladim ljudima stvorili preduvjeti za posao i ostanak u svom gradu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Brišite me iz vaše političke priče'

Dejan Ivanković - Željku Bigoviću:

'Brišite me iz vaše političke priče'

20.7.2016. | 14:14
Za razliku od poznatih povijesnih vizualnih eliminacija ljudi nakon što su, obično, i fizički eliminirani bili - koje su provodili učitelji i vođe pobjednici kako bi iz kolektivne svijesti sljedbenika izbrisali nepoćudne 'drugove' - gospodin Dejan Ivanković zatražio je od dojučer
Za razliku od poznatih povijesnih vizualnih eliminacija ljudi nakon što su, obično, i fizički eliminirani bili - koje su provodili učitelji i vođe pobjednici kako bi iz kolektivne svijesti sljedbenika izbrisali nepoćudne 'drugove' - gospodin Dejan Ivanković zatražio je od dojučer
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :