Politika : Političke stranke

Objavljeno: 9.6.2016. u 16:45
Prikaza: 1368
|
Autor: Franjo Samardžić

Željko Bigović:

'Bitne su im samo vlastite fotelje, a ne dobro zajednice'

Nova Gradiška : 'Bitne su im samo vlastite fotelje, a ne dobro zajednice'Želljko Bigović(Foto: Franjo Samardžić)

Političkim strankama najvažnije su njihove političke, ravnateljske, upraviteljske i fotelje zamjenika ravnatelja. Bitne su im samo vlastite pozicije, one s visokim plaćama, a to što gradu i zajednici ne doprinose dobro, nego čine štetu, nije bitno.

NOVA GRADIŠKA - Gradski vijećnici Liste grupe birača Željka Bigovića održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su govorili o nekoliko aktualnih političkih i za život Novogradiščana važnih tema, piše novagra. Osim osvrta na konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća grada, govorili su o statusu Opće bolnice Nova Gradiška, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ispostava Nova Gradiška.

'Totalno apsurdno je tvrditi da je kriza trajala dva mjeseca, kad svi znamo da je trajala od prošle godine padom gradskog proračuna.'

Željko Bigović je konstituirajuću sjednicu nazvao nepotrebnom farsom jer smatra da je gradonačelnik Vinko Grgić mogao dogovorom svih političkih opcija u Gradskom vijeću postići da se ono konstituira na prvoj sjednici, kazavši kako njega nitko na dogovor nije zvao. Prozvao je i novogradiške hadezeovce.

- Postojao je tihi dogovor Vinka Grgića i užeg rukovodstva HDZ-a u Novoj Gradiški. Surađivali su prije i za vrijeme izbora pa su mogli nastaviti i nakon izbora. Krunoslav Glavač putem šalabahtera je lobirao i nagovarao gradske vijećnike Domoljubne koalicije da glasaju za predsjednika kojeg predloži Vinko Grgić. Predsjednik GO HDZ-a Danijel Marušić i Davor Slišurić licemjernom politikom dovode Zorana Jukića u situaciju da mora glasati sam za sebe, a dan prije su obećali da je on kandidat Domoljubne koalicije i da ima podršku. Političkim strankama najvažnije su njihove političke, ravnateljske, upraviteljske i fotelje zamjenika ravnatelja. Bitne su im samo vlastite pozicije, one s visokim plaćama, a to što ovome gradu i zajednici ne doprinose dobro, nego čine štetu, nije bitno. Ljudi s naše Liste, kao i ja osobno, tako se nismo i nećemo ponašati - kazao je Željko Bigović i još jednom dodao kako prijevremeni izbori Novoj Gradiški nisu bili potrebni i da će se u radu Gradskog vijeća ponašati konstruktivno.

- Pozdravljam što je napokon oformljeno Gradsko vijeće i pomirujući ton predsjednika Gradskog vijeća. Dvije stvari u završnom govoru dr. Zorana Jukuća su me zasmetale. Prva je izjava da je konačno završena kriza vlasti u Novoj Gradiški, koja je trajala dva mjeseca. Totalno apsurdno je tvrditi da je kriza trajala dva mjeseca, kad svi znamo da je trajala od prošle godine padom gradskog proračuna. Drugo što me zasmetalo je pohvala svim medijima u Novoj Gradiški na nepristranom i demokratskom izvješćivanju izborne kampanje, naročito onima najstarijima, vjerojatno aludirajući na Radio Novu Gradišku. Smatram da od nepristranosti i demokratičnosti na tom mediju nije bilo ni N ni D, a znamo da dobivaju jako velika sredstva od državnih agencija da se tim stvarima bave, znači da nepristrano i demokratično izvještavaju - kazao je Boris Lovrić.

Željko Bigović govorio je o postupcima državne i županijske vlasti koji su doveli do toga da Opća bolnica u Novoj Gradiški izgubi legitimitet te učinjenoj šteti građanima u zadovoljavanju potreba u zdravstvenoj zaštiti nakon pripajanja brodskoj bolnici. Prozvao je gradonačelnika Vinka Grgića i župana Danijela Marušića da se očituju o tome što poduzimaju i što namjeravaju poduzeti da se vrati subjektivitet novogradiškoj bolnici. Najavio je inicijativu za pokretanje rasprave na Gradskom vijeću o stanju u Općoj bolnici Nova Gradiška. Boris Lovrić se založio za utvrđivanje razloga zašto su mladi specijalisti, koji su trebali biti budućnost novogradiške bolnice, napustili Novu Gradišku.

Bigović: 'Gospodine župane jeste li vi i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klara Šćuka dali suglasnost za uništavanje ispostava u Novoj Gradiški i diskriminiranje naših osiguranika-građana ili vi o tome po običaju ništa ne znate.'

- Svi smo emocionalno vezani za bolnicu koju smatram jednom od najznačajnijih ustanova u Novoj Gradiški. Radi se oko 70 000 stanovnika koji gravitiraju u Novoj Gradiški. Pozivam novinare da istraže zašto je šest do sedam mladih specijalista u zadnjih par godina otišlo iz novogradiške bolnice. Mogli su biti nova generacija u vodstvu bolnice. Bili su krema novogradiškog društva, imali su osigurane poslove u Novoj Gradiški i nisu otišli zbog materijalnih ili obiteljskih razloga, već uvjeravam vas, zbog lošeg vodstva na svojim odjelima i u upravi bolnice. Pozivam novinare da to istraže. Svi su napredovali u svom poslu, postali su subspecijalizanti i voditelji odjela na kliničkim centrima u koje su morali otići, a koji imaju puno bolju reputaciju od novogradiške bolnice. Zašto oni nisu tu napredovali, a htjeli su, nego su morali dići sidro i reći zbogom Novoj Gradiški? To je jedan od ključnih problema, odlazak mladih specijalista jer na nekim odjelima u našoj bolnici ne funkcioniraju stvari kako bi trebale. Tako smo izgubili jednog kirurga, pa drugoga i to plastičnog, trojicu internista i patologinju. Provjerite zašto - pozvao je Boris Lovrić.

O statusu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ispostava Nova Gradiška govorili su Željko Bigović i Ernestina Straga-Šašić. Neprihvatljivim, neopravdanim i ekonomski neisplativim smatraju zatvaranje tih ispostava i putovanje djelatnika na posao u Slavonski Brod.

- Gospodine župane jeste li vi i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klara Šćuka dali suglasnost za uništavanje ispostava u Novoj Gradiški i diskriminiranje naših osiguranika-građana ili vi o tome po običaju ništa ne znate. Županije imaju zadaću ravnomjernog razvoja, mogućnosti i usluga svih stanovnika na njihovom prostoru, a vi kao nositelji izvršne vlasti zadaću da to provodite i nadzirete - kazao je Željko Bigović.

- Uz velike problem s bolnicom imam još velikih problema i kao grad se nalazimo u jako nepovoljnom položaju. Sustavnom centralizacijom usluga dobivamo suprotan učinak. Smanjuje se dostupnost usluga, a povećavaju se troškovi za krajnje korisnike. Nabrojat ću neke od institucija koje smo izgubili i koje su preseljene u Slavonski Brod. Otišao je Ured za obranu, otišla je Agencija za poljoprivredu, Općinsko državno odvjetništvo, Kazneni odjel Općinskog suda, a to se želi napraviti i s građanskim odjelom, Ured za statistiku, Opća bolnica Nova Gradiška pripojena je Općoj bolnici „Josip Benčević", a otišao je i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Na kraju se postavlja pitanje što je slijedeće i što će ostati u Novoj Gradiški i da li ćemo uopće biti grad. Postavlja se pitanje gdje su tu uštede i financijske koristi. Pitamo se to kao građani ali i kao predstavnici građana u Gradskom vijeću. Smatram, da se trebaju prikazati stvarni financijski pokazatelji i vidjeti da li je to učinkovito ili ne. Mi smatramo da nije i da se tako ne može pružiti bolja usluga građanima. Naša je zadaća vratiti sve urede koji su iz Nove Gradiške preseljeni u Slavonski Brod - kazala je Ernestina Straga-Šašić.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cijeli život posvetio Partiji i Stranci u Slavonskom Brodu

Politički tajnik Dragutin Gojković

Cijeli život posvetio Partiji i Stranci u Slavonskom Brodu

25.7.2018. | 0:01
Svaki član koji o unutarstranačkim problemima bude govorio izvan stranke - kako bi na osobnoj razini kompromitirao drugove iz protivničke frakcije - ustvari, radit će u korist štete SDP-a. Ustvari, demonstrirat će kako mu je njegov osobni status u stranci važniji od statusa stran
Svaki član koji o unutarstranačkim problemima bude govorio izvan stranke - kako bi na osobnoj razini kompromitirao drugove iz protivničke frakcije - ustvari, radit će u korist štete SDP-a. Ustvari, demonstrirat će kako mu je njegov osobni status u stranci važniji od statusa stran
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izborni slavodobitnik Vinko Grgić postaje lider Slavonije

Izborna pobjednica Ljepša R. Vujčić

Izborni slavodobitnik Vinko Grgić postaje lider Slavonije

4.6.2018. | 0:01
Od nedjelje, 3. lipnja 2018. godine, novogradiški gradonačelnik, Vinko Grgić, postao je najmarkantnija politička figura hrvatskih socijaldemokrata u Slavoniji, a time i jedan od najvrjednijih kadrova SDP-a Hrvatske.
Od nedjelje, 3. lipnja 2018. godine, novogradiški gradonačelnik, Vinko Grgić, postao je najmarkantnija politička figura hrvatskih socijaldemokrata u Slavoniji, a time i jedan od najvrjednijih kadrova SDP-a Hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vaš grad ogledni je model za uspjeh za cijelu zemlju'

Davor Bernardić:

'Vaš grad ogledni je model za uspjeh za cijelu zemlju'

1.6.2018. | 17:30
"U ovom trenutku dogovorene su investicije u Industrijskom parku preko 250 milijuna kuna. Očekujemo još novih investicija u vrijednosti 100 milijuna kuna. Želimo raditi i stvarati, želimo grad kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja."
"U ovom trenutku dogovorene su investicije u Industrijskom parku preko 250 milijuna kuna. Očekujemo još novih investicija u vrijednosti 100 milijuna kuna. Želimo raditi i stvarati, želimo grad kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Liste kandidata prijavili samo SDP i HDZ

Izbori 3. lipnja

Liste kandidata prijavili samo SDP i HDZ

29.5.2018. | 21:00
Političke stranke i grupe građana, za izbore 3. lipnja, imali su rok za prijavu lista do 11. svibnja, a svoje liste kandidata prijavili su samo SDP-a i HDZ-a.
Političke stranke i grupe građana, za izbore 3. lipnja, imali su rok za prijavu lista do 11. svibnja, a svoje liste kandidata prijavili su samo SDP-a i HDZ-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želite li uhljebničko mjesto ne učlanjujte se u HDS'

Novi glasnogovornik Crkve

'Želite li uhljebničko mjesto ne učlanjujte se u HDS'

3.3.2018. | 12:10
'Za nas je apsolutno neprihvatljivo da je abortus kontracepcija. Prošla su tamna vremena kad se nije smjelo reći kad počinje život. Život počinje začećem. Naš nauk je nauk kršćanstva utemeljen na kanonskom pravu. Naš nauk nalazi se u programskim dokumentima Vatikana'
'Za nas je apsolutno neprihvatljivo da je abortus kontracepcija. Prošla su tamna vremena kad se nije smjelo reći kad počinje život. Život počinje začećem. Naš nauk je nauk kršćanstva utemeljen na kanonskom pravu. Naš nauk nalazi se u programskim dokumentima Vatikana'
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Na nas se vrši hajka jer smo dirnuli u osinje gnijezdo'

Davor Bernardić (SDP):

'Na nas se vrši hajka jer smo dirnuli u osinje gnijezdo'

28.2.2018. | 14:00
"Novim Programom i Statutom stranke, moderniziramo i demokratiziramo SDP. Pišemo povijest stranke stvarajući temelje za budućnost Hrvatske."
"Novim Programom i Statutom stranke, moderniziramo i demokratiziramo SDP. Pišemo povijest stranke stvarajući temelje za budućnost Hrvatske."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uzor nam je Angela Merkel

Njemačko demokršćanstvo kao vodilja

Uzor nam je Angela Merkel

11.1.2018. | 21:20
Utjecaj, stručnost, ljudske osobine i moralni kredibilitet glavne su značajke vodstva novog ogranka stranke.
Utjecaj, stručnost, ljudske osobine i moralni kredibilitet glavne su značajke vodstva novog ogranka stranke.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnivaju novu političku stranku

Upravo ono što nam treba

Osnivaju novu političku stranku

10.1.2018. | 18:00
Slogan stranke je „Pet milijuna zadovoljnih, a ne stotinu bogatih“.
Slogan stranke je „Pet milijuna zadovoljnih, a ne stotinu bogatih“.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno, riješili najveći problem Nove Gradiške

Spektakularno okončali 2017. godinu

Konačno, riješili najveći problem Nove Gradiške

31.12.2017. | 11:55
Riješili su se partijske sramote i kapitalnog stranačkog neuspjeha koji je, zadnjih osam godina, kao Damoklov mač, visio im iznad glave.
Riješili su se partijske sramote i kapitalnog stranačkog neuspjeha koji je, zadnjih osam godina, kao Damoklov mač, visio im iznad glave.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grgić je novi stari predsjednik novogradiškog SDP-a

Izbori u SDP-u

Grgić je novi stari predsjednik novogradiškog SDP-a

18.12.2017. | 15:01
U stranačkim prostorijama glasovalo se od devet do 16 sati, a glasovanju su od ukupno 162, pristupila 74 člana.
U stranačkim prostorijama glasovalo se od devet do 16 sati, a glasovanju su od ukupno 162, pristupila 74 člana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : “77+” početak je novog doba za grad

SDP i partneri:

“77+” početak je novog doba za grad

23.4.2017. | 0:01
SDP i partneri prikupit će nešto više od potrebnog broja potpisa za kandidature, ne žele se - kažu - natjecati u tome već žele razgovarati s građanima i osluhnuti njihove potrebe.
SDP i partneri prikupit će nešto više od potrebnog broja potpisa za kandidature, ne žele se - kažu - natjecati u tome već žele razgovarati s građanima i osluhnuti njihove potrebe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priznaju 'partizanske mirovine' samo starijima od 85 godina

Lokalni HSP samostalno na izbore

Priznaju 'partizanske mirovine' samo starijima od 85 godina

16.3.2017. | 16:40
Borit ćemo se za nezavisne medije, zapošljavanje stručnih osoba u javnim ustanovama, ukidanje mirovina za “bivše partizane”, zaustavljanje urušavanja sela te za to da mladim ljudima daju neobrađenu zemlju u zakup na 15 godina bez naplate.
Borit ćemo se za nezavisne medije, zapošljavanje stručnih osoba u javnim ustanovama, ukidanje mirovina za “bivše partizane”, zaustavljanje urušavanja sela te za to da mladim ljudima daju neobrađenu zemlju u zakup na 15 godina bez naplate.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSP "P. Pavišić" spremni koalirati sa svima osim s HSP AS

Politički život

HSP "P. Pavišić" spremni koalirati sa svima osim s HSP AS

2.3.2017. | 20:15
Članovi Hrvatske stranke prava, Podružnica "Petar Pavišić“ pripremaju se za predstojeće lokalne izbore, već imaju listu za Gradsko vijeće i otvoreni su za koalicije sa svim političkim opcijama u gradu osim sa HSP AS.
Članovi Hrvatske stranke prava, Podružnica "Petar Pavišić“ pripremaju se za predstojeće lokalne izbore, već imaju listu za Gradsko vijeće i otvoreni su za koalicije sa svim političkim opcijama u gradu osim sa HSP AS.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Željko Bigović zahvalio 'svom dragom narodu'

Državni tajnik

Željko Bigović zahvalio 'svom dragom narodu'

2.3.2017. | 0:01
Nakon zapošljavanja kumova i rođaka na visoke dužnosti u državnim tvrtkama, Most je izgubio političku nevinost, a nakon imenovanja za državnog tajnika najvećeg političkog nasrtljivca na prostorima Brodsko-posavske županije, ta novokomponirana stranka demonstrirala je kako joj
Nakon zapošljavanja kumova i rođaka na visoke dužnosti u državnim tvrtkama, Most je izgubio političku nevinost, a nakon imenovanja za državnog tajnika najvećeg političkog nasrtljivca na prostorima Brodsko-posavske županije, ta novokomponirana stranka demonstrirala je kako joj nit
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U Brodskoj županiji Kolundžić je Glavaševa opcija'

Vladimir Šišljagić (HDSSB):

'U Brodskoj županiji Kolundžić je Glavaševa opcija'

9.2.2017. | 10:30
Povjerenik HDSSB-a za Novu Gradišku, Dubravko Gubić kaže kako na izbore idu samostalno te da su otvoreni prema svim političkim opcijama i svim građanima, a spremni, kao i do sada, surađivati s onima koji korektno postupanju te da će i dalje pokazati dosljednost i biti korektivn
Povjerenik HDSSB-a za Novu Gradišku, Dubravko Gubić kaže kako na izbore idu samostalno te da su otvoreni prema svim političkim opcijama i svim građanima, a spremni, kao i do sada, surađivati s onima koji korektno postupanju te da će i dalje pokazati dosljednost i biti korektivn
SBplus.hr, Slavonski Brod : S krivotvoriteljem Golovrškim torpediraju reformatora Grgića

Sto dana prije izbora SDP

S krivotvoriteljem Golovrškim torpediraju reformatora Grgića

2.2.2017. | 14:41
I kad pomisliš kako novogradiški socijaldemokratski lider, Vinko Grgić, trudi se društvo očistiti od raznih marifetluka kojim su taj grad kontaminirali donedavni HDZ-ovi i SDP-ovi samodopadni čelnici - sto dana prije lokalnih izbora - on iz vlastitih redova pušta kapitalca, Mirka
I kad pomisliš kako novogradiški socijaldemokratski lider, Vinko Grgić, trudi se društvo očistiti od raznih marifetluka kojim su taj grad kontaminirali donedavni HDZ-ovi i SDP-ovi samodopadni čelnici - sto dana prije lokalnih izbora - on iz vlastitih redova pušta kapitalca, Mirka
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrh SDP-a u Novoj Gradiški, a neoustaše u njihovu sjedištu

Jačaju najslabije karike

Vrh SDP-a u Novoj Gradiški, a neoustaše u njihovu sjedištu

17.12.2016. | 14:00
Dnas ćemo se naći s rukovodstvima općinskih i gradskih organizacija u Brodsko posavskoj županiji te razgovarati o budućnosti Brodsko posavske županije koja je, nažalost, nakon 25 godina i rata, ostavljena je na milost i nemilost, iseljavanju i siromaštvu.
Dnas ćemo se naći s rukovodstvima općinskih i gradskih organizacija u Brodsko posavskoj županiji te razgovarati o budućnosti Brodsko posavske županije koja je, nažalost, nakon 25 godina i rata, ostavljena na milost i nemilost, iseljavanju i siromaštvu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogu li pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću?

Razjedinjeni pravaši

Mogu li pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću?

5.12.2016. | 9:45
Koliki su pravaški dosezi na političkoj sceni znati će se vrlo brzo. U svibnju naredne godine su lokalni izbori nakon kojih će se vidjeti koliku će podršku birača dobile pojedine pravaške stranke i mogu li razjedinjeni pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću.
Koliki su pravaški dosezi na političkoj sceni znati će se vrlo brzo. U svibnju naredne godine su lokalni izbori nakon kojih će se vidjeti koliku će podršku birača dobile pojedine pravaške stranke i mogu li razjedinjeni pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Unatoč izbornoj pobjedi, novogradiški SDP ne miruje

Nisu ugledali se na Slavonski Brod

Unatoč izbornoj pobjedi, novogradiški SDP ne miruje

9.10.2016. | 13:00
Vinko Grgić izrazio je zadovoljstvo jer opet funkcionira Foruma mladih u Novoj Gradiški. Gradska uprava čini puno kako bi život i aktivnosti mladih ljudi što više proširile se, a mladim ljudima stvorili preduvjeti za posao i ostanak u svom gradu.
Vinko Grgić izrazio je zadovoljstvo jer opet funkcionira Foruma mladih u Novoj Gradiški. Gradska uprava čini puno kako bi život i aktivnosti mladih ljudi što više proširile se, a mladim ljudima stvorili preduvjeti za posao i ostanak u svom gradu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nemilosrdan obračun dojučerašnjih partnera

Priopćenjam na priopćenje

Nemilosrdan obračun dojučerašnjih partnera

30.7.2016. | 9:00
'U cilju promicanja demokracije i prava javnosti na istinitu informaciju, želimo ukazati na namjerno prešućenu pozadinu političko-medijskoga obračuna ORAH-ovaca sa Željkom Bigovićem i drugim kandidatima s njegove liste.
'U cilju promicanja demokracije i prava javnosti na istinitu informaciju, želimo ukazati na namjerno prešućenu pozadinu političko-medijskoga obračuna ORAH-ovaca sa Željkom Bigovićem i drugim kandidatima s njegove liste.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :