Kolumne : Oko nas

Aleksandra Primorac

Kolumne

Oko nas
Piše: Aleksandra Primorac
Objavljeno: 16.11.2016. u 21:30
Prikaza: 3992
|

U ratu (ni)je sve dopušteno

Sa Stipićem i Podunajec ne slažem se niti u jednom slovu

root : Sa Stipićem i Podunajec ne slažem se niti u jednom slovuS okruglog stola(Foto: AP/SBplus/arhiva)

Na osnovu čega mi to možemo tvrditi da ove žene lažu? Na osnovu toga što svi oni koji su nosili odoru hrvatskog vojnika nisu činili nikakve zločine? Bilo bi divno da nisu. Nažalost jesu. Ako ove, na bojišnici hrabre, žene nisu ili nemaju snage boriti se pravno, dokazujući seksualna zlostavljanja za koja one tvrde da ih je bilo, gdje su njihovi suborci? Neka oni prozovu suborce koji su zločine počinili. Ne samo nad braniteljicama.

„Što se seksualnog zlostavljanja tiče, izjave su apsurdne jer kad bi Jasenka Marić navela makar jednu dragovoljku, hrvatsku braniteljicu koja je zbog seksualnog zlostavljanja, već u samom pokušaju, napustila postrojbu, prihvatio bih to kao činjenicu. Dragovoljni ostanak značio je i pristanak" – dio je to komentara čitatelja SBplusa objavljen ispod članka 'Visoki časnici hrvatske vojske silovali su braniteljice'.

Iako je autor komentara Borislav Stipić suradnik portala SBplus, osobno se ne slažem s njegovim mišljenjem. Autor komentara je i dragovoljac domovinskog rata, časnik, a ja kao čovjek želim čvrsto vjerovati da se s ovakvim njegovim komentarom ne slaže niti jedan branitelj, niti jedan časnik. Jer rečenicom da je 'dragovoljni ostanak značio i pristanak' autor komentara zapravo je potvrdio riječi braniteljica izrečene na okruglom stolu, a kojima su kazale da su poštovanje kolega suboraca stjecale teškom mukom u ratu, dok se danas u miru moraju susretati s omalovažavanjima i posprdnim upitima „Vi ste braniteljica?" koji aludiraju na nemoralno ponašanje. Pa taman i da je među njima bilo onih koje su se dijelom i nemoralno ponašale, svako izrečeno a ignorirano 'NE' – silovanje je.

Ne ulazeći u načelna mišljenja konkretno se pitam tko smo mi da tvrdimo jesu li braniteljice, jer izrečene riječi Jasenke Marić njene kolegice suborci, tada, niti jednom riječju i gestom nisu demantirale (niti njihove kolege koje su bile nazočne skupu nisu odreagirale, nap.a.), bile ili nisu bile silovane. Postoje institucije koje se njihovim navodima mogu i trebaju baviti. Iako bih osobno, po bilo koju cijenu, uprla prstom u takve spodobe, u potpunosti mogu razumjeti žene koje su silovane, a ne žele prijaviti počinitelje čak i kada ih znaju. U miru silovane žene u sudskom postupku ponovno prolaze pakao silovanja, u ratnim vremenima ne želim niti zamisliti kako bi se to odrazilo na njihove živote. Ako je točno da su silovane i da su neke od njih zatrudnile i rodile, pita li se itko od komentatora koji ih osuđuju, ne šute li možda jer svojoj djeci nisu rekle da su plod silovanja, želeći ih sačuvati od osude malograđana koji žive svuda oko nas.

Od osuda tipa one koju je na fb profilu SBplusa ispod linka na objavljeni tekst napisala Dragica Dada Podunajec: „fuj lažljivice... zašto ste išle. KAKO MENE NITKO, NIKADA, NIGDJE NIJE SILOVAO, IMENA, DA STE ŠTA VRIJEDILE MUŽEVIMA ONI BI IŠLI U RAT A NE VI".

Poštujem činjenicu da su i Borislav Stipić i gospođa Podunajec svoje komentare napisali pod punim imenom i prezimenom. Ali uzimam si za pravo da se ne slažem s njima niti u jednom slovu. Na osnovu čega mi to možemo tvrditi da ove žene lažu? Na osnovu toga što svi oni koji su nosili odoru hrvatskog vojnika nisu činili nikakve zločine? Bilo bi divno da nisu. Nažalost jesu. Ako ove, na bojišnici hrabre, žene nisu ili nemaju snage boriti se pravno, dokazujući seksualna zlostavljanja za koja one tvrde da ih je bilo, gdje su njihovi suborci? Dragovoljci, branitelji, svi oni koji su braniteljice doživljavali kao sebi ravnima. Svi oni koji su ih cijenili i poštovali. Svi oni koji su znali da su zlostavljane i koje njihov ostanak na bojišnici, nakon zločina kojem su bile žrtve, ne smatraju pristankom. Neka oni prozovu suborce koji su zločine počinili. Ne samo nad braniteljicama. Neka, na taj način, speru ljagu sa svih onih branitelja i časnika koji su ratovali, a ne se iživljavali. Jer u ratu nije sve dozvoljeno. Ili ipak je? Ako znate i odšutite pristali ste biti suučesnici u zločinu.

O tome gdje su članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije, koje je organiziralo Okrugli stol na kojem su ove žene izrekle riječi zbog kojih su izvrgnute, blago rečeno, neprimjerenim komentarima, nekom drugom prilikom. Ili su jednostavno i za njihovu šutnju krivi novinari koji su svojim "ružnim medijskim naslovima i člancima" samo radili svoj posao i izvijestili o onome što se događalo u županijskoj vijećnici.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:59

1

MILENIJUM@ ne seri
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 17.11.2016. | 13:57

2

ajde malo mučni glavom ne daj bože da ti ženi ili kčerki neki klinac anus i vaginu raznese mixerom i dobije tri godine ili manje o kakvom ti zakonu i zakonima govoriš o zakonima od kojih ništa koristi ali nečemo o tome na današnji i sutrašnji dan . samo razmisli što bi napravio
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:55

3

AculeusApis@ na koji se komentar referirate kad spominjete vrijeđanje "potpisnice gornjega teksta"?
AculeusApis

AculeusApis

Komentirano: 17.11.2016. | 13:52

4

Nije lijepo vrijeđati potpisnicu gornjeg teksta. Uvreda je znak nemoći. Rasprava , slaganje, neslaganje, stavovi ,argumenti .... A gospođama treba pomoći ako se može. da se vidi što je a što nije. Osuđivati ih unaprijed da su lažljivice i da imaju neku lošu namjeru nije primjereno. Ima sigurno pravih stručnjaka koji u ovom mogu pomoći.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:51

5

I, Aleksandra@ pročitajte si zakon koji žrtvama omogućava određenu satisfakciju a uhedno potpuno štiti integritet i identitet žrtava, pa se onda pitajte jesam li, ili nisam, u pravu kada sam "osudio" način i vrijeme iznošenja paušalnih optužbi. http://www.zakon.hr/z/794/Zakon-o-pravima-%C5%BErtava-seksualnog-nasilja-za-vrijeme-oru%C5%BEane-agresije-na-Republiku-Hrvatsku-u-Domovinskom-ratu
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:41

6

Aleksandra@ molim Vas potkrijepite navođenjem mjesta, komentara, mojih riječi... svoje riječi da sam ja negdje (tj, igdje) "tvrdio da ove žene lažu". Hvala.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:30

7

Aleksandra@ već početna konstatacija nije Vam istinita, a kad se s neistinom krene, teško je očekivati minimum objektivnosti koji se i u formi kolumne traži. Dakle, (i) Vama je poznato kako, za razliku od onoga što ste naveli, već mjesecima, svojom odlukom, nisam suradnik SBplusa, nisam novinar SBplusa, nisam zamjenik glavnog urednika SBplusa, odnosno od sredine ljeta ove godine ni u kakvom formalnom ili neformalnom smislu nemam veze s SBplusom.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:18

8

a netko je DANAS negdje nekoga silovao!?
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 17.11.2016. | 12:59

9

osobno VUKOVAR POŠTUJEM VIŠE NEGO ŠTO MISLIŠ ali to mi ne daje za pravo da danas opljačkam trgovinu i da se vadim da je to zbog VUkovara Vidiš ja se danas vračam u Brod da bi sutra bio u Vukovaru sa suborcima prijateljima roditeljima
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 12:39

10

Čestitam i na anketi... izjednačiti ono i one što i koje ste izjednačili u prvom ponuđenom odgovoru (kao i u kolumni) može samo mašta Mary Shelley. Sumnjam da imate tako osebujnu maštu. Ipak se radi o nečem drugom...

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li termin objave o slučajno zagađenoj vodi isto slučajan?

Komentar tjedna od 15. do 22. srpnja

Je li termin objave o slučajno zagađenoj vodi isto slučajan?

22.7.2018. | 21:15
U srijedu, dok je 20 tisuća Brođana uživalo u neopisivom trenutku zajedništva sa Mariom Mandžukićem, ti isti Brođani dobili su čašu vode u lice. Otriježnjenje. Voda u Slavonskom Brodu slučajno je zagađena. I ne sva, nego samo ona koja je uzorkovana. Izvijestio je ŽDO. Jesu li slu
U srijedu, dok je 20 tisuća Brođana uživalo u neopisivom trenutku zajedništva sa Mariom Mandžukićem, ti isti Brođani dobili su čašu vode u lice. Otriježnjenje. Voda u Slavonskom Brodu slučajno je zagađena. I ne sva, nego samo ona koja je uzorkovana. Izvijestio je ŽDO. Jesu li slu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijeme je za neka nova okupljanja i razloge za slavlje

Komentar tjedna od 2. do 8. srpnja

Vrijeme je za neka nova okupljanja i razloge za slavlje

8.7.2018. | 21:00
Dosta je narodu igrica, pa su se okrenuli igrama. Onima u kojima akteri pobjeđuju, i daju i njima razloga za slavlje i okupljanje. Kad bi se bar jednom građani tako okupili i u borbi za svoja prava možda bi češće imali razloga za slavlje. Ovako ostaje im čekati srijedu i novi mog
Dosta je narodu igrica, pa su se okrenuli igrama. Onima u kojima akteri pobjeđuju, i daju i njima razloga za slavlje i okupljanje. Kad bi se bar jednom građani tako okupili i u borbi za svoja prava možda bi češće imali razloga za slavlje. Ovako ostaje im čekati srijedu i novi mog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan bi bio najsretniji kad bi znao kako zadržati mlade

Komentar tjedna od 17. do 24. lipnja

Župan bi bio najsretniji kad bi znao kako zadržati mlade

24.6.2018. | 21:10
Dok se to ne dogodi sretan Dan državnosti zemlje, za čiju je slobodu živote dalo više od 400 mladića i djevojaka s područja bivše Općine Slavonski Brod, Brođani će si sve češće čestitati u Minhenima diljem Europe. Ili će u Brodu sanjati Švicarsku i savršen život u njoj.
Dok se to ne dogodi sretan Dan državnosti zemlje, za čiju je slobodu živote dalo više od 400 mladića i djevojaka s područja bivše Općine Slavonski Brod, Brođani će si sve češće čestitati u Minhenima diljem Europe. Ili će u Brodu sanjati Švicarsku i savršen život u njoj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komentar tjedna 4. do 10. lipnja

Aleksandra Primorac:

Komentar tjedna 4. do 10. lipnja

10.6.2018. | 21:15
Navikli su Brođani na raznorazne farse. Nije ih se, zato, previše dojmila ni premijerova izjava kako su za odlazak mladih krivi mediji. Znaju oni i bez medija kako im je.
Navikli su Brođani na raznorazne farse. Nije ih se, zato, previše dojmila ni premijerova izjava kako su za odlazak mladih krivi mediji. Znaju oni i bez medija kako im je.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 21. do 27. svibnja

Aleksandra Primorac:

Pregled tjedna od 21. do 27. svibnja

27.5.2018. | 21:00
I to je Hrvatska. Zemlja u kojoj se nitko od onih koji odlučuju, ma koje boje bio, neće posramiti pred mladosti što su im već sada ukrali budućnost.
I to je Hrvatska. Zemlja u kojoj se nitko od onih koji odlučuju, ma koje boje bio, neće posramiti pred mladosti što su im već sada ukrali budućnost.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 22. do 29. travnja

Aleksandra Primorac:

Pregled tjedna od 22. do 29. travnja

29.4.2018. | 22:15
Čini se da je, što se Croduxa tiče, stavljena točka na i sanacije nedavnog ekološkog incidenta. Vidljivo je to i iz galerije koju donosimo u prilogu pregleda tjedna. O posljedicama koje je ovaj incident imao na okoliš, kao i o tome dokle se došlo sa pokrenutom istragom - za sada
Čini se da je, što se Croduxa tiče, stavljena točka na i sanacije nedavnog ekološkog incidenta. Vidljivo je to i iz galerije koju donosimo u prilogu pregleda tjedna. O posljedicama koje je ovaj incident imao na okoliš, kao i o tome dokle se došlo sa pokrenutom istragom - za sada
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije moguće pod sloganom za smrt boriti se za život

Nakon iskrenog kajanja i Bog oprašta

Nije moguće pod sloganom za smrt boriti se za život

18.4.2018. | 22:45
Nadam se kako, nikada više, ne da nećete na onakav ili sličan način potpisivati svoje dokumente, nego da nećete - radi uvjerenja i budućnosti svoje djece - niti pomisliti koristiti nešto slično. Jer jezivije od potpisa koji ste rabili je to što pronalazite opravdanja za njegovo k
Jezivije od potpisa koji ste ovaj puta rabili je to što pronalazite opravdanja za njegovo korištenje. Želim vjerovati da se više neće ponoviti. U suprotnom: neka, hvala, jer s navodnicima i velikim slovom "Z" za moju djecu i mene nemojte voditi borbe. One i ja ćemo udisati zagađ
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tjedni pregled od 08. do 15. travnja 2018.

Aleksandra Primorac

Tjedni pregled od 08. do 15. travnja 2018.

15.4.2018. | 22:05
Ništa manje važna tema od vode, nije niti tema zagađenja tla u Slobodnici. Jedino čini se važna nije načelniku općine Sibinj koji o tome nije prozborio niti riječi. Niti kad se incident dogodio niti u tjednu koji je na izmaku, a koji su još obilježili izbor predsjednice brodskog
Ništa manje važna tema od vode, nije niti tema zagađenja tla u Slobodnici. Jedino čini se važna nije načelniku općine Sibinj koji o tome nije prozborio niti riječi. Niti kad se incident dogodio niti u tjednu koji je na izmaku, a koji su još obilježili izbor predsjednice brodskog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pazite kako odgajate sinove i kćeri

Drage Hrvatice

Pazite kako odgajate sinove i kćeri

7.3.2018. | 23:59
"Ruž dok radiš na poslu, ruž dok brineš o djeci, ruž dok kuhaš, ruž dok meteš, ruž dok opet odrađuješ posao za tvrtku, ruž dok pereš i vješaš rublje, ruž dok brišeš prašinu, nekako si mislim ja bih baš voljela biti muško, onda bih bez problema sutra stavila crveni ruž."
"Ruž dok radiš na poslu, ruž dok brineš o djeci, ruž dok kuhaš, ruž dok meteš, ruž dok opet odrađuješ posao za tvrtku, ruž dok pereš i vješaš rublje, ruž dok brišeš prašinu, nekako si mislim ja bih baš voljela biti muško, onda bih bez problema sutra stavila crveni ruž."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mile Budak može, a Ivan Mažuranić ne?!

Kome smeta naziv škole?

Mile Budak može, a Ivan Mažuranić ne?!

1.3.2018. | 9:15
Da škola u Sibinju, ne daj Bože, nosi naziv kakav nosi jedna slavonskobrodska ulica, onda bi promjena bila dobrodošla i nužna. Ovako, promjena ie nepotrebna jer odražava tek ispunjavanje pojedinačnih želja.
Da škola u Sibinju, ne daj Bože, nosi naziv kakav nosi jedna slavonskobrodska ulica, onda bi promjena bila dobrodošla i nužna. Ovako, promjena ie nepotrebna jer odražava tek ispunjavanje pojedinačnih želja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelniče, uklonite ovaj i slične grafite

U susret dolasku Vučića

Gradonačelniče, uklonite ovaj i slične grafite

11.2.2018. | 21:00
Dok je ovakvih natpisa, pružat ćemo argumente onima koji tvrde da u Hrvatskoj Srbe dočekuju ustaše - zločinci pod čijom su čizmom ubijani drugi i drukčiji. A nitko normalan, nikome, ne želi dati povoda da ga, iz bilo kojeg razloga, povezuju s onima koji su hladnokrvno ubijali.
Dok je ovakvih natpisa, pružat ćemo argumente onima koji tvrde da u Hrvatskoj Srbe dočekuju ustaše - zločinci pod čijom su čizmom ubijani drugi i drukčiji. A nitko normalan, nikome, ne želi dati povoda da ga, iz bilo kojeg razloga, povezuju s onima koji su hladnokrvno ubijali.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatska mora riješiti problem sa Slavonijom

Lapsus linguae?

Hrvatska mora riješiti problem sa Slavonijom

6.1.2018. | 13:00
Sve dok Slavonci s poštovanjem budu gledali one zastupnike koji, ustvari, prezir zaslužuju, dotle će ti 'narodni poslanici' odmahivati rukom i smješkati se, ne samo zbog lapsusa voditelja neke radijske emisije, nego i zbog rijetkih kritika njihova (ne)rada.
Sve dok Slavonci s poštovanjem budu gledali one zastupnike koji, ustvari, prezir zaslužuju, dotle će ti 'narodni poslanici' odmahivati rukom i smješkati se, ne samo zbog lapsusa voditelja neke radijske emisije, nego i zbog rijetkih kritika njihova (ne)rada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I ovo je brodska kazališna publika

Na sramotu

I ovo je brodska kazališna publika

10.12.2017. | 21:30
Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović u Brodu su u petak doživjeli upravo to - nepoštivanje od strane publike iza čijih je nacifranih i napudranih outfita pravo lice pokazala dvorana iz koje su izašli. A ono je bilo jako ružno i jako prljavo.
Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović u Brodu su u petak doživjeli upravo to - nepoštivanje od strane publike iza čijih je nacifranih i napudranih outfita pravo lice pokazala dvorana iz koje su izašli. A ono je bilo jako ružno i jako prljavo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gdje je nestao čovjek? Gdje je nestao vjernik?

Božićna priča

Gdje je nestao čovjek? Gdje je nestao vjernik?

7.12.2017. | 17:25
I ne. Nije istina da ovo o čemu pišem nije istina. Jer svi vi koji kažete da nije, ukoliko ste vjernici, ne zaboravite tu laž koju ste izgovorili sami sebi, ispovijedati sad za Božić. Jer ova Božićna priča, koja nam se dogodila na samom početku Adventa, poruka je svima nama da se
I ne. Nije istina da ovo o čemu pišem nije istina. Jer svi vi koji kažete da nije, ukoliko ste vjernici, ne zaboravite tu laž koju ste izgovorili sami sebi, ispovijedati sad za Božić. Jer ova Božićna priča, koja nam se dogodila na samom početku Adventa, poruka je svima nama da se
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naplata parkinga na kućnom pragu

Zarada i do 12 tisuća kuna mjesečno

Naplata parkinga na kućnom pragu

31.8.2017. | 10:15
Vlasnik na svom, šljunkom nasutom, placu, uz samu kuću može primiti desetak automobila. Po automobilu 40 kuna, 30 dana u mjesecu i eto potencijalnih 12 tisuća kuna mjesečno bez po muke. Naravno sve bez računa. Onog fiskalnog. Ali računicu imaju i iznajmljivač i korisnik.
Vlasnik na svom, šljunkom nasutom, placu, uz samu kuću može primiti desetak automobila. Po automobilu 40 kuna, 30 dana u mjesecu i eto potencijalnih 12 tisuća kuna mjesečno bez po muke. Naravno sve bez računa. Onog fiskalnog. Ali računicu imaju i iznajmljivač i korisnik.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Udarac po džepu rješenje za bahate i nekulturne kupce?

"Za pultom"

Udarac po džepu rješenje za bahate i nekulturne kupce?

13.6.2017. | 12:30
Je li riječ o nekulturi ili čistom bahatom bezobrazluku u ovom slučaju teško je reći - tek ružna je slika i nekorektan odnos prema trgovcima - koje na društvenim mrežama svi podržavamo i žalimo što rade od jutra do sutra, blagdanima, petkom i svecom. Ali kad im tu podršku treba d
Je li riječ o nekulturi ili čistom bahatom bezobrazluku u ovom slučaju teško je reći - tek ružna je slika i nekorektan odnos prema trgovcima - koje na društvenim mrežama svi podržavamo i žalimo što rade od jutra do sutra, blagdanima, petkom i svecom. Ali kad im tu podršku treba d
SBplus.hr, Slavonski Brod : Budite Non-stop na oprezu, da vas ne 'izvozamo'

Muke po taxiju

Budite Non-stop na oprezu, da vas ne 'izvozamo'

12.2.2017. | 22:40
Nisam došla u ovaj grad jučer pa da ne znam kojim putem je najbliže doći od točke A do točke B. Nije niti vozač od jučer u ovome gradu. Pa čemu onda takvo nepoštivanje klijenata.
Nisam došla u ovaj grad jučer pa da ne znam kojim putem je najbliže doći od točke A do točke B. Nije niti vozač od jučer u ovome gradu. Pa čemu onda takvo nepoštivanje klijenata.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li veća društvena sramota 'jakna viška', ili naša šutnja?

Čemu se mi to radujemo u 21. stoljeću?

Je li veća društvena sramota 'jakna viška', ili naša šutnja?

23.1.2017. | 21:00
Iza svakog bravo ide jedno 'ali'. Ovaj puta veliko 'ali'. Ne znam za vas, ali mene je akcija kaput dobrote, uistinu razljutila. Oduševljenje koje je zavladalo društvenim mrežama, što se akciji odazvao veliki broj ljudi, u meni je probudila gorčinu. Čemu se mi to radujemo u 21. st
Iza svakog bravo ide jedno 'ali'. Ovaj puta veliko 'ali'. Ne znam za vas, ali mene je akcija kaput dobrote, uistinu razljutila. Oduševljenje koje je zavladalo društvenim mrežama, što se akciji odazvao veliki broj ljudi, u meni je probudila gorčinu. Čemu se mi to radujemo u 21. st
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko su, i zbog čega, kupci rabljene robe?

Sramota ili ne?

Tko su, i zbog čega, kupci rabljene robe?

9.6.2016. | 0:01
Iako mnogi ni pod koju cijenu neće priznati da su stalni kupci trgovina koje po povoljnim cijenama nude rabljenu robu, poslovanje ovih trgovina i činjenica da u njima stalno ima kupaca jasan su dokaz kako se jedan dio Brođana odijeva u njima. Dok je vani kupovanje rabljene odjeće
Iako mnogi ni pod koju cijenu neće priznati da su stalni kupci trgovina koje po povoljnim cijenama nude rabljenu robu, poslovanje ovih trgovina i činjenica da u njima stalno ima kupaca jasan su dokaz kako se jedan dio Brođana odijeva u njima. Dok je vani kupovanje rabljene odjeće
SBplus.hr, Slavonski Brod : Autobus za Dortmund kreće s perona jedan

Slavonski Brod, svaki dan, 13 sati

Autobus za Dortmund kreće s perona jedan

11.5.2016. | 0:01
Kolodovor Slavonski Brod. Peron jedan. Svaki dan, 13 sati. Autobus za Njemačku. I sve veći broj Brođana koji u svoje kofere strpali su snove i nade u bolje sutra - daleko od zemlje u kojoj nemaju ni sadašnjost, a kamoli izglednu budućnost.
Kolodovor Slavonski Brod. Peron jedan. Svaki dan, 13 sati. Autobus za Njemačku. I sve veći broj Brođana koji u svoje kofere strpali su snove i nade u bolje sutra daleko od zemlje u kojoj nemaju niti sadašnjost, a kamoli izglednu budućnost.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I sin bi tata

Manjinaš

Piše: Jerko Zovak

I sin bi tata

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :