Kolumne : Oko nas

Aleksandra Primorac

Kolumne

Oko nas
Piše: Aleksandra Primorac
Objavljeno: 16.11.2016. u 21:30
Prikaza: 4144
|

U ratu (ni)je sve dopušteno

Sa Stipićem i Podunajec ne slažem se niti u jednom slovu

root : Sa Stipićem i Podunajec ne slažem se niti u jednom slovuS okruglog stola(Foto: AP/SBplus/arhiva)

Na osnovu čega mi to možemo tvrditi da ove žene lažu? Na osnovu toga što svi oni koji su nosili odoru hrvatskog vojnika nisu činili nikakve zločine? Bilo bi divno da nisu. Nažalost jesu. Ako ove, na bojišnici hrabre, žene nisu ili nemaju snage boriti se pravno, dokazujući seksualna zlostavljanja za koja one tvrde da ih je bilo, gdje su njihovi suborci? Neka oni prozovu suborce koji su zločine počinili. Ne samo nad braniteljicama.

„Što se seksualnog zlostavljanja tiče, izjave su apsurdne jer kad bi Jasenka Marić navela makar jednu dragovoljku, hrvatsku braniteljicu koja je zbog seksualnog zlostavljanja, već u samom pokušaju, napustila postrojbu, prihvatio bih to kao činjenicu. Dragovoljni ostanak značio je i pristanak" – dio je to komentara čitatelja SBplusa objavljen ispod članka 'Visoki časnici hrvatske vojske silovali su braniteljice'.

Iako je autor komentara Borislav Stipić suradnik portala SBplus, osobno se ne slažem s njegovim mišljenjem. Autor komentara je i dragovoljac domovinskog rata, časnik, a ja kao čovjek želim čvrsto vjerovati da se s ovakvim njegovim komentarom ne slaže niti jedan branitelj, niti jedan časnik. Jer rečenicom da je 'dragovoljni ostanak značio i pristanak' autor komentara zapravo je potvrdio riječi braniteljica izrečene na okruglom stolu, a kojima su kazale da su poštovanje kolega suboraca stjecale teškom mukom u ratu, dok se danas u miru moraju susretati s omalovažavanjima i posprdnim upitima „Vi ste braniteljica?" koji aludiraju na nemoralno ponašanje. Pa taman i da je među njima bilo onih koje su se dijelom i nemoralno ponašale, svako izrečeno a ignorirano 'NE' – silovanje je.

Ne ulazeći u načelna mišljenja konkretno se pitam tko smo mi da tvrdimo jesu li braniteljice, jer izrečene riječi Jasenke Marić njene kolegice suborci, tada, niti jednom riječju i gestom nisu demantirale (niti njihove kolege koje su bile nazočne skupu nisu odreagirale, nap.a.), bile ili nisu bile silovane. Postoje institucije koje se njihovim navodima mogu i trebaju baviti. Iako bih osobno, po bilo koju cijenu, uprla prstom u takve spodobe, u potpunosti mogu razumjeti žene koje su silovane, a ne žele prijaviti počinitelje čak i kada ih znaju. U miru silovane žene u sudskom postupku ponovno prolaze pakao silovanja, u ratnim vremenima ne želim niti zamisliti kako bi se to odrazilo na njihove živote. Ako je točno da su silovane i da su neke od njih zatrudnile i rodile, pita li se itko od komentatora koji ih osuđuju, ne šute li možda jer svojoj djeci nisu rekle da su plod silovanja, želeći ih sačuvati od osude malograđana koji žive svuda oko nas.

Od osuda tipa one koju je na fb profilu SBplusa ispod linka na objavljeni tekst napisala Dragica Dada Podunajec: „fuj lažljivice... zašto ste išle. KAKO MENE NITKO, NIKADA, NIGDJE NIJE SILOVAO, IMENA, DA STE ŠTA VRIJEDILE MUŽEVIMA ONI BI IŠLI U RAT A NE VI".

Poštujem činjenicu da su i Borislav Stipić i gospođa Podunajec svoje komentare napisali pod punim imenom i prezimenom. Ali uzimam si za pravo da se ne slažem s njima niti u jednom slovu. Na osnovu čega mi to možemo tvrditi da ove žene lažu? Na osnovu toga što svi oni koji su nosili odoru hrvatskog vojnika nisu činili nikakve zločine? Bilo bi divno da nisu. Nažalost jesu. Ako ove, na bojišnici hrabre, žene nisu ili nemaju snage boriti se pravno, dokazujući seksualna zlostavljanja za koja one tvrde da ih je bilo, gdje su njihovi suborci? Dragovoljci, branitelji, svi oni koji su braniteljice doživljavali kao sebi ravnima. Svi oni koji su ih cijenili i poštovali. Svi oni koji su znali da su zlostavljane i koje njihov ostanak na bojišnici, nakon zločina kojem su bile žrtve, ne smatraju pristankom. Neka oni prozovu suborce koji su zločine počinili. Ne samo nad braniteljicama. Neka, na taj način, speru ljagu sa svih onih branitelja i časnika koji su ratovali, a ne se iživljavali. Jer u ratu nije sve dozvoljeno. Ili ipak je? Ako znate i odšutite pristali ste biti suučesnici u zločinu.

O tome gdje su članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije, koje je organiziralo Okrugli stol na kojem su ove žene izrekle riječi zbog kojih su izvrgnute, blago rečeno, neprimjerenim komentarima, nekom drugom prilikom. Ili su jednostavno i za njihovu šutnju krivi novinari koji su svojim "ružnim medijskim naslovima i člancima" samo radili svoj posao i izvijestili o onome što se događalo u županijskoj vijećnici.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:59

1

MILENIJUM@ ne seri
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 17.11.2016. | 13:57

2

ajde malo mučni glavom ne daj bože da ti ženi ili kčerki neki klinac anus i vaginu raznese mixerom i dobije tri godine ili manje o kakvom ti zakonu i zakonima govoriš o zakonima od kojih ništa koristi ali nečemo o tome na današnji i sutrašnji dan . samo razmisli što bi napravio
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:55

3

AculeusApis@ na koji se komentar referirate kad spominjete vrijeđanje "potpisnice gornjega teksta"?
AculeusApis

AculeusApis

Komentirano: 17.11.2016. | 13:52

4

Nije lijepo vrijeđati potpisnicu gornjeg teksta. Uvreda je znak nemoći. Rasprava , slaganje, neslaganje, stavovi ,argumenti .... A gospođama treba pomoći ako se može. da se vidi što je a što nije. Osuđivati ih unaprijed da su lažljivice i da imaju neku lošu namjeru nije primjereno. Ima sigurno pravih stručnjaka koji u ovom mogu pomoći.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:51

5

I, Aleksandra@ pročitajte si zakon koji žrtvama omogućava određenu satisfakciju a uhedno potpuno štiti integritet i identitet žrtava, pa se onda pitajte jesam li, ili nisam, u pravu kada sam "osudio" način i vrijeme iznošenja paušalnih optužbi. http://www.zakon.hr/z/794/Zakon-o-pravima-%C5%BErtava-seksualnog-nasilja-za-vrijeme-oru%C5%BEane-agresije-na-Republiku-Hrvatsku-u-Domovinskom-ratu
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:41

6

Aleksandra@ molim Vas potkrijepite navođenjem mjesta, komentara, mojih riječi... svoje riječi da sam ja negdje (tj, igdje) "tvrdio da ove žene lažu". Hvala.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:30

7

Aleksandra@ već početna konstatacija nije Vam istinita, a kad se s neistinom krene, teško je očekivati minimum objektivnosti koji se i u formi kolumne traži. Dakle, (i) Vama je poznato kako, za razliku od onoga što ste naveli, već mjesecima, svojom odlukom, nisam suradnik SBplusa, nisam novinar SBplusa, nisam zamjenik glavnog urednika SBplusa, odnosno od sredine ljeta ove godine ni u kakvom formalnom ili neformalnom smislu nemam veze s SBplusom.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 13:18

8

a netko je DANAS negdje nekoga silovao!?
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 17.11.2016. | 12:59

9

osobno VUKOVAR POŠTUJEM VIŠE NEGO ŠTO MISLIŠ ali to mi ne daje za pravo da danas opljačkam trgovinu i da se vadim da je to zbog VUkovara Vidiš ja se danas vračam u Brod da bi sutra bio u Vukovaru sa suborcima prijateljima roditeljima
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 17.11.2016. | 12:39

10

Čestitam i na anketi... izjednačiti ono i one što i koje ste izjednačili u prvom ponuđenom odgovoru (kao i u kolumni) može samo mašta Mary Shelley. Sumnjam da imate tako osebujnu maštu. Ipak se radi o nečem drugom...

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Da nije tragično, bilo bi komično

Komentar tjedna

Da nije tragično, bilo bi komično

20.1.2019. | 21:00
Zbivanja koja su se dogodila proteklih tjedan dana u Hrvatskoj, usudili bismo se reći, nadmašila su filmske scene. Dok lokalni političari, još uljuljkani u sivilo siječnja, miruju, oni na državnoj razini pružili su i više nego dovoljno materijala da se svatko normalan više puta u
Zbivanja koja su se dogodila proteklih tjedan dana u Hrvatskoj, usudili bismo se reći, nadmašila su filmske scene. Dok lokalni političari, još uljuljkani u sivilo siječnja, miruju, oni na državnoj razini pružili su i više nego dovoljno materijala da se svatko normalan više puta u
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolege novinari, kritiku smo zaslužili svi

Otvorena izložba novinske fotografije

Kolege novinari, kritiku smo zaslužili svi

28.12.2018. | 21:00
Ako kao novinari kritiziramo događanja, pojave, odluke i radnje drugih kada to zaslužuju, onda - da bismo tako mogli raditi i nadalje - moramo kritizirati i sami sebe. A ovaj puta, kolege novinari, kritiku smo zaslužili svi.
Ako kao novinari kritiziramo događanja, pojave, odluke i radnje drugih kada to zaslužuju, onda - da bismo tako mogli raditi i nadalje - moramo kritizirati i sami sebe. A ovaj puta, kolege novinari, kritiku smo zaslužili svi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Božićna želja

Umjesto komentara tjedna od 17. - 23.12.

Božićna želja

23.12.2018. | 21:10
Nećemo ove nedjelje, uoči Badnjaka i blagdana Božića o događajima koji su obilježili proteklih tjedan dana. Umjesto komentara tjedna Božićna želja. Za sve.
Nećemo ove nedjelje, uoči Badnjaka i blagdana Božića o događajima koji su obilježili proteklih tjedan dana. Umjesto komentara tjedna Božićna želja. Za sve.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad nakon mise pozivamo na linč neistomišljenika

Komentar tjedna od 2. do 9. prosinca

Kad nakon mise pozivamo na linč neistomišljenika

9.12.2018. | 21:05
Sveti Nikola je prošao i kasno je od njega tražiti promjene, no imamo vremena još moliti malog Isusa, pisati Djedu Božićnjaku ili razgovarati sami sa sobom pa krenuti u pozitivnom smislu mijenjati sebe kako bismo u radosti i veselju treće svijeće dočekali četvrtu nedjelju adventa
Sveti Nikola je prošao i kasno je od njega tražiti promjene, no imamo vremena još moliti malog Isusa, pisati Djedu Božićnjaku ili razgovarati sami sa sobom pa krenuti u pozitivnom smislu mijenjati sebe kako bismo u radosti i veselju treće svijeće dočekali četvrtu nedjelju adventa
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vi ste gospodo krivi što se propituje Vukovarska kolona

Komentar tjedna od 19. do 25. studenoga

Vi ste gospodo krivi što se propituje Vukovarska kolona

25.11.2018. | 21:00
Ako i iduće godine kanite u Vukovar u studenom ići na izlet po novu dozu objava na društvenim mrežama, nemojte doći. Nemojte zbog tih ljudi koji su izgubili svoje živote. Nemojte zbog njihovih obitelji. Nemojte, jer zbog vas će netko uistinu biti prisiljen ukinuti komemoraciju i
Ako i iduće godine kanite u Vukovar u studenom ići na izlet po novu dozu objava na društvenim mrežama, nemojte doći. Nemojte zbog tih ljudi koji su izgubili svoje živote. Nemojte zbog njihovih obitelji. Nemojte, jer zbog vas će netko uistinu biti prisiljen ukinuti komemoraciju i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministru Ćoriću, čini se, možemo vjerovati

Komentar tjedna od 5. do 11. studenoga

Ministru Ćoriću, čini se, možemo vjerovati

11.11.2018. | 21:10
Obzirom da je ovaj tjedan iznenadio Sikirevčane, koji mu u početku nisu vjerovali da će biti priključeni na tamošnje vodocrpilište - očito je da obećanjima ministra Ćorića možemo vjerovati. Stoga ne treba sumnjati u to kad kaže da neće inzistirati na tome da se utvrdi tko je, kak
Obzirom da je ovaj tjedan iznenadio Sikirevčane, koji mu u početku nisu vjerovali da će biti priključeni na tamošnje vodocrpilište - očito je da obećanjima ministra Ćorića možemo vjerovati. Stoga ne treba sumnjati u to kad kaže da neće inzistirati na tome da se utvrdi tko je, kak
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad bi barem slavonski novčanici bili prazni kao produktovod

Komentar tjedna od 21. do 28. 10. 2018.

Kad bi barem slavonski novčanici bili prazni kao produktovod

28.10.2018. | 22:15
Suđenje požeškom županu, predavanje o zraku druge katoegrije u Slavonskom Brodu te pražnjenje praznog produktovoda - teme su koje su obilježile protekli tjedan koji je veliki broj Brođana, nakon informacija iz medija, poželio novčanik prazan kao što je prazan Plinacrov produktovo
Suđenje požeškom županu, predavanje o zraku druge katoegrije u Slavonskom Brodu te pražnjenje praznog produktovoda - teme su koje su obilježile protekli tjedan koji je veliki broj Brođana, nakon informacija iz medija, poželio novčanik prazan kao što je prazan Plinacrov produktovo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Generaliziranjem ne prekidamo šutnju nego pozivamo na linč

Lako je iz gomile vrištati na gomilu

Generaliziranjem ne prekidamo šutnju nego pozivamo na linč

17.10.2018. | 18:00
Lov na vještice je trebala biti davna prošlost. Bilo je dovoljno samo urti prstom u ženu i već je bila stavljena na lomaču. Imamo li pravo danas iz gomile uprti prstom u gomilu i 'spaliti', s onim lošim, i veliki broj iznimno kvalitetnih i vrijednih zdravstvenih djelatnika?
Lov na vještice je trebala biti davna prošlost. Bilo je dovoljno samo urti prstom u ženu i već je bila stavljena na lomaču. Imamo li pravo danas iz gomile uprti prstom u gomilu i 'spaliti', s onim lošim, i veliki broj iznimno kvalitetnih i vrijednih zdravstvenih djelatnika?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nisu krivi oni, nego je problem u nama

Tito ili Kolinda - svejedno je

Nisu krivi oni, nego je problem u nama

11.10.2018. | 14:00
Mediji su, nedavno, na veliko izvještavali kako je u Sarajevu Erdogan dočekan kao Tito. Doduše mi u Brodsko-posavskoj županiji nismo dočekivali tuđeg nego svoju predsjednicu, ali nismo se daleko odmakli od paralele s nekadašnjim bacanjem cvijeća na kolonu u kojoj je omraženi nam
Mediji su, nedavno, na veliko izvještavali kako je u Sarajevu Erdogan dočekan kao Tito. Doduše mi u Brodsko-posavskoj županiji nismo dočekivali tuđeg nego svoju predsjednicu, ali nismo se daleko odmakli od paralele s nekadašnjim bacanjem cvijeća na kolonu u kojoj je omraženi nam
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su dali živote za jednu drugačiju Hrvatsku

Komentar tjedna od 10. do 16. rujna

Oni su dali živote za jednu drugačiju Hrvatsku

16.9.2018. | 21:00
Ne zaboravimo, ako oni koji nas vode imaju cilj u koji će uložiti trud i htijenje - pronaći će načina i za bolji i kvalitetniji odnos prema Slavoniji čiji su, u ratu poginuli, mladići i djevojke davali svoje živote za jednu drugačiju Hrvatsku. Onu u kojoj će se živjeti, a ne iz n
Ne zaboravimo, ako oni koji nas vode imaju cilj u koji će uložiti trud i htijenje - pronaći će načina i za bolji i kvalitetniji odnos prema Slavoniji čiji su, u ratu poginuli, mladići i djevojke davali svoje živote za jednu drugačiju Hrvatsku. Onu u kojoj će se živjeti, a ne iz n
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li krivi i građani ili samo političari?

Sve veći broj iseljavanja

Jesu li krivi i građani ili samo političari?

11.9.2018. | 10:15
Snosimo li i mi sami dio krivnje za situaciju u kojoj se danas nalazimo? Jesmo li krivi mi koji smo šutili, što bi rekao Balašević? I je li šutnja uisitnu zlato kako su nas učili roditelji, ili ponekad, za svoje dobro, treba znati progovoriti pa i podići glas?
Snosimo li i mi sami dio krivnje za situaciju u kojoj se danas nalazimo? Jesmo li krivi mi koji smo šutili, što bi rekao Balašević? I je li šutnja uisitnu zlato kako su nas učili roditelji, ili ponekad, za svoje dobro, treba znati progovoriti pa i podići glas?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stiže li fotoreporter Cortez u Mandžukićev Slavonski Brod?

Turizam naš svagdanji

Stiže li fotoreporter Cortez u Mandžukićev Slavonski Brod?

3.9.2018. | 18:15
U Hrvatsku je ovih dana stigao Yurijo Cortez, fotoreportera AFP-a. Sjećate se to je onaj fotoreporter kojeg su hrvatski nogometaši srušili u erupciji slavlja, nakon što je Brođanin Mario Mandžukić zabio gol za odlazak u finale na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Bit će Co
U Hrvatsku je ovih dana stigao Yurijo Cortez, fotoreportera AFP-a. Sjećate se to je onaj fotoreporter kojeg su hrvatski nogometaši srušili u erupciji slavlja, nakon što je Brođanin Mario Mandžukić zabio gol za odlazak u finale na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Bit će Co
SBplus.hr, Slavonski Brod : Interesne zajednice umjesto ozbiljnih političkih stranaka

Komentar tjedna od 26. 8. do 1. 9.

Interesne zajednice umjesto ozbiljnih političkih stranaka

2.9.2018. | 21:00
Da umjesto interesnih zajednica pojedinaca, kojima dugoročni planovi sežu najdalje do financijskog osiguranja unuka, imamo ozbiljne političke stranke možda bismo mogli vjerovati u bolje sutra. Ovako ostaje nam hrvatska riba do odlaska na pecanje u Njemačku, Irsku, Kanadu…I čuđenj
Da umjesto interesnih zajednica pojedinaca, kojima dugoročni planovi sežu najdalje do financijskog osiguranja unuka, imamo ozbiljne političke stranke možda bismo mogli vjerovati u bolje sutra. Ovako ostaje nam hrvatska riba do odlaska na pecanje u Njemačku, Irsku, Kanadu…I čuđenj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li termin objave o slučajno zagađenoj vodi isto slučajan?

Komentar tjedna od 15. do 22. srpnja

Je li termin objave o slučajno zagađenoj vodi isto slučajan?

22.7.2018. | 21:15
U srijedu, dok je 20 tisuća Brođana uživalo u neopisivom trenutku zajedništva sa Mariom Mandžukićem, ti isti Brođani dobili su čašu vode u lice. Otriježnjenje. Voda u Slavonskom Brodu slučajno je zagađena. I ne sva, nego samo ona koja je uzorkovana. Izvijestio je ŽDO. Jesu li slu
U srijedu, dok je 20 tisuća Brođana uživalo u neopisivom trenutku zajedništva sa Mariom Mandžukićem, ti isti Brođani dobili su čašu vode u lice. Otriježnjenje. Voda u Slavonskom Brodu slučajno je zagađena. I ne sva, nego samo ona koja je uzorkovana. Izvijestio je ŽDO. Jesu li slu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijeme je za neka nova okupljanja i razloge za slavlje

Komentar tjedna od 2. do 8. srpnja

Vrijeme je za neka nova okupljanja i razloge za slavlje

8.7.2018. | 21:00
Dosta je narodu igrica, pa su se okrenuli igrama. Onima u kojima akteri pobjeđuju, i daju i njima razloga za slavlje i okupljanje. Kad bi se bar jednom građani tako okupili i u borbi za svoja prava možda bi češće imali razloga za slavlje. Ovako ostaje im čekati srijedu i novi mog
Dosta je narodu igrica, pa su se okrenuli igrama. Onima u kojima akteri pobjeđuju, i daju i njima razloga za slavlje i okupljanje. Kad bi se bar jednom građani tako okupili i u borbi za svoja prava možda bi češće imali razloga za slavlje. Ovako ostaje im čekati srijedu i novi mog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan bi bio najsretniji kad bi znao kako zadržati mlade

Komentar tjedna od 17. do 24. lipnja

Župan bi bio najsretniji kad bi znao kako zadržati mlade

24.6.2018. | 21:10
Dok se to ne dogodi sretan Dan državnosti zemlje, za čiju je slobodu živote dalo više od 400 mladića i djevojaka s područja bivše Općine Slavonski Brod, Brođani će si sve češće čestitati u Minhenima diljem Europe. Ili će u Brodu sanjati Švicarsku i savršen život u njoj.
Dok se to ne dogodi sretan Dan državnosti zemlje, za čiju je slobodu živote dalo više od 400 mladića i djevojaka s područja bivše Općine Slavonski Brod, Brođani će si sve češće čestitati u Minhenima diljem Europe. Ili će u Brodu sanjati Švicarsku i savršen život u njoj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li i ovo napravili "Bosanci"?

I to je Brod

Jesu li i ovo napravili "Bosanci"?

24.6.2018. | 18:30
Krivi su nam "Bosanci" koji u Slavonskom Brodu, za razliku od nas, izlaze na izbore i biraju svog gradonačelnika - "Bosanca", kao i oni "hadezeovi Bosanci" koji izlaze na izbore po "partijskoj dužnosti"i biraju HDZ-ovovog župana, koji je opet "Bosanac".
Krivi su nam "Bosanci" koji u Slavonskom Brodu, za razliku od nas, izlaze na izbore i biraju svog gradonačelnika - "Bosanca", kao i oni "hadezeovi Bosanci" koji izlaze na izbore po "partijskoj dužnosti"i biraju HDZ-ovovog župana, koji je opet "Bosanac".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komentar tjedna 4. do 10. lipnja

Aleksandra Primorac:

Komentar tjedna 4. do 10. lipnja

10.6.2018. | 21:15
Navikli su Brođani na raznorazne farse. Nije ih se, zato, previše dojmila ni premijerova izjava kako su za odlazak mladih krivi mediji. Znaju oni i bez medija kako im je.
Navikli su Brođani na raznorazne farse. Nije ih se, zato, previše dojmila ni premijerova izjava kako su za odlazak mladih krivi mediji. Znaju oni i bez medija kako im je.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 21. do 27. svibnja

Aleksandra Primorac:

Pregled tjedna od 21. do 27. svibnja

27.5.2018. | 21:00
I to je Hrvatska. Zemlja u kojoj se nitko od onih koji odlučuju, ma koje boje bio, neće posramiti pred mladosti što su im već sada ukrali budućnost.
I to je Hrvatska. Zemlja u kojoj se nitko od onih koji odlučuju, ma koje boje bio, neće posramiti pred mladosti što su im već sada ukrali budućnost.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 22. do 29. travnja

Aleksandra Primorac:

Pregled tjedna od 22. do 29. travnja

29.4.2018. | 22:15
Čini se da je, što se Croduxa tiče, stavljena točka na i sanacije nedavnog ekološkog incidenta. Vidljivo je to i iz galerije koju donosimo u prilogu pregleda tjedna. O posljedicama koje je ovaj incident imao na okoliš, kao i o tome dokle se došlo sa pokrenutom istragom - za sada
Čini se da je, što se Croduxa tiče, stavljena točka na i sanacije nedavnog ekološkog incidenta. Vidljivo je to i iz galerije koju donosimo u prilogu pregleda tjedna. O posljedicama koje je ovaj incident imao na okoliš, kao i o tome dokle se došlo sa pokrenutom istragom - za sada
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zamjenjiv si'

Kritika znatiželjnog uma

Piše: Željka Gavranović

'Zamjenjiv si'

SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke