Kolumne : Nedjeljna propovijed

Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 26.3.2017. u 13:00
Prikaza: 2525
|

Piše Drago Hedl

Matilda je ravnateljica APP agencije – ako prođe, prođe

root : Matilda je ravnateljica APP agencije – ako prođe, prođeMatilda i prijatelj joj Tomislav(Foto: compas.com.hr)

U Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa saznala je kako može vratiti dobivene poticaje, što je Matilda Copić i učinila. Tako je izbjegla nezgodnu situaciju da dospije na stup srama, ako je zločesti mediji prokažu osobom koja nema ni pedlja zemlje, ni grla stoke, a prima poticaje.

''Snalazim se jako dobro. Iznimno sam ponosna što mi je ukazano povjerenje za obavljanje ove vrlo odgovorne i časne funkcije, a ovom poslu sam tako i pristupila: odgovorno, profesionalno i predano. Ukazivanje povjerenja je također i pokazatelj da su rezultati mog rada, koje sam ostvarila zajedno sa svim svojim kolegama, bilo u Agenciji za regionalni razvoj RH ili Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, u kojima sam radila tijekom svih prethodnih godina, prepoznati''. Citat završen.

No, vratimo se na trenutak pridjevima ''jako dobro'', ''iznimno'', ''odgovorno'', ''časno'', ''profesionalno'', ''predano''… To su samo neki od komplimenata kojima je aktualna ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), Matilda Copić, skromno i samozatajno ocijenila svoj rad u intervju koji je u subotu prenio ovaj portal. Spomenuta gospođa Copić, na čelu agencije nepuna je tri mjeseca, a već je uspjela, u samo dvije rečenice podužeg intervjua, pokazati zavidno znanje i vještine i da ju je novinar zamolio da brojčano iskaže ocjenu svojih postignuća, bila bi to čista petica. Čista kao suza radosnica, kad poput bisera klizne niz obraz. Jer, da nije tako, Matilda Copić sigurno se ne bi našla u najužem krugu suradnika ministra poljoprivrede i jednog od najperspektivnijih HDZ-ovih muževa, Tomislava Tolušića.

No, pustimo Matildu Copić da to sama kaže, pa ponovno citirajmo dio njezinog intervjua: ''Ministar Tolušić od mene očekuje isto ono što je očekivao i danom donošenja odluke o izboru mene kao ravnateljice, da profesionalno i predano obavljam svoj posao i da su vidljivi rezultati mog rada''. Dakle opet ''profesionalno'' i ''predano'', ovoga puta uz mali dodatak – ''vidljivi rezultati mog rada''. Ako smo u išta sigurni, sigurni smo da Matilda Copić, ravnateljica agencije neobične kratice APPRRR, neće umrijeti od skromnosti.

Unazad petnaestak dana bavio sam se likom i djelom te – po njenoj vlastitoj ocijeni – predane, odgovorne, iznimne, časne i profesionalne državne dužnosnice. Saznao sam tako da je po struci diplomirana ekonomistica za menadžment u turizmu, da je još od rujna 2009. radilau Agenciji za regionalni razvoj, kao viša savjetnica za financijska pitanja i vodila tim od petero stručnjaka odgovornih za financije i menadžment, pa vrlo brzo dogurala do vršiteljice dužnosti ravnatelja. A onda prešla u APPRRR, državnu agenciju koja ima dugačku kraticu, pa ćemo je u nastavku, ekonomičnosti prostora radi, zvati kraće – APP.

Matilda Coipić, saznao sam iz njene imovinske kartice, živi u stanu u Zagrebu, veličine 64,46 metara četvornih. Google mi je pak pružio podatak da često putuje; takva je priroda njezina posla. Pokazala je i hrabrost u svom poslu, ništa manju od one ministra Tolušića. Gledao sam je na HTV-u kako se diči da je APP, na čijem je čelu, odlučno krenuo u bitku protiv onih koji su godinama uzimali državne poticaje, a da nisu imali ni jednog grlo stoke na pašnjacima.

A onda, ostao sam potpuno iznenađen vidjevši da ta ''iznimna'', ''odgovorna'', ''časna'', ''profesionalna'' i ''predana'' osoba uza sav silan i odgovoran posao stiže i sama baviti se poljoprivredom. I ona je naime, kao više stotina drugih vlasnika obiteljskog gospodarstava, prošle godine dobila poticaj za male poljoprivrednike. Nekih 15.000 eura, od čega joj je polovina već bila isplaćena na njezin račun. No, ostao sam u čudu vidjevši da Matilda Copić, ravnateljica APP-a, u svojoj imovinskoj kartici nema ni pedlja zemlje, ni jednog grla stoke.

Pomislivši kako se poljoprivredom, možda, bavi na balkonu svog zagrebačkog stana, ili ribarstvom u akvariju dnevnog boravka, nazvao sam je ne bih li to saznao. Rekla mi je da je ''dite sa sela'', iz okolice Šibenika, da vikendima i tijekom godišnjeg odmora kosi travu i bere grožđe na imanju svoje obitelji, koje također - provjerio sam - prima državne poticaje. A onda mi je ispričala i kako je dobiveni poticaj vratila, jer kad joj je novac doznačen na račun, sjetila se da bi mogla biti u sukobu interesa. Ipak, ona je državna službenica, prije dolaska u APP, bila je vršiteljica dužnosti ARR-a (Agencije za regionalni razvoj).

U Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa saznala je kako može vratiti dobivene poticaje, što je Matilda Copić i učinila. Tako je izbjegla nezgodnu situaciju da dospije na stup srama, ako je zločesti mediji prokažu osobom koja nema ni pedlja zemlje, ni grla stoke, a prima poticaje. Pa je ravnateljica APP-a novac vratila.

APP. Ta kratica podsjetila me na vic o konobaru koji je gostu izdao račun. Na specifikaciji uz iznose koliko je koštala juha, glavno jelo, salata, desert i piće, stajalo je i 100 kuna uz opasku APP. Začuđeni gost upitao je konobara što je to još pojeo ili popio, a što je na računu naznačeno kao APP. Uhvaćen u neobranu grožđu konobar je priznao da je tih 100 kuna htio zamračiti i da kratica APP, znači – ako prođe, prođe. 

Ovo potonje je, rekosmo, vic; ono prije toga hrvatska zbilja.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Brada5

Brada5

Komentirano: 27.3.2017. | 9:37

1

Nista novo od ADZ novi ljudi stara skola
pavo95

pavo95

Komentirano: 26.3.2017. | 23:26

2

Trebamo biti sretni što ta agencija ima samo jednu ravnateljicu. . Zamisli Drago da imaju po 2 direktora, ravnatelja po uzoru na gradska poduzeća Slavonskog Broda. APP.
sharon

sharon

Komentirano: 26.3.2017. | 22:53

3

@XSIZE, jasno sam napisala da nikako ne opravdavam ovo što je napravila ova ravnateljica. A ti tvrdiš da opravdavam? Zašto imaš potrebu gledati u oči i lagati, za crno tvrditi da je bijelo? I kakvu to paranoju vi koji branite gradonačelnika imate u sebi kad svakog onog tko ga nešto očeše i to opravdano, odmah krstite adezejovcima? Ma ne bojte se, vaš će šampion pobijediti. Nažalost za ovaj grad, a jedino na vašu sreću.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 26.3.2017. | 22:04

4

Je, ajmo razapeti gradonačelnika za 3000kn a sharon (i ostali adzovci) opravdavaju što je uzela 15000€ jer je vratila. Koja parodija od ljudi, ali hdz ne može ni podržavati nitko tko ima imalo soli u glavi. Pametnom dosta...
mrki55

mrki55

Komentirano: 26.3.2017. | 18:51

5

JAD!!!
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 26.3.2017. | 16:40

6

Jel to ona sto ima zemlje sto stane u dvoje saksije na balkonu,a dobila poticaja uuuuu,a poljoprivredom se bavi iz hobija.
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 26.3.2017. | 15:10

7

Poslije crvenih mora i kradeze nesto uzeti........kradeze ima daleku povijest tko je jamio jamio je njihovog poznatog pisca rojsa
sharon

sharon

Komentirano: 26.3.2017. | 13:46

8

Opet moralna vertikala Hedl. Žena vratila novce po sistemu APP (što nikako ne opravdavam) isto kao i Vodovod i njegov predsjednik Skupštine MD. Onda kad su otkriveni. Samo po Hedlu i ovom portalu ovo prvo je APP, a ovo drugo "neka sitna mala nehotična greškica" koja je, jel'te ispravljena.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vukovar je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratu

Prvi i drugi 'ešalon'

Vukovar je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratu

19.11.2017. | 13:31
Gledam jučer kolonu sjećanja na žrtve Vukovara i mislim kako Vukovarci i njihov grad nisu bili samo žrtve u ratu. Podjednako su i žrtve u miru. Svi se u njih zaklinju, svima su puna usta Vukovara, a uzima im tko god stigne i tko god može. I sjete ih se jednom godišnje, 18 studeno
Gledam jučer kolonu sjećanja na žrtve Vukovara i mislim kako Vukovarci i njihov grad nisu bili samo žrtve u ratu. Podjednako su i žrtve u miru. Svi se u njih zaklinju, svima su puna usta Vukovara, a uzima im tko god stigne i tko god može. I sjete ih se jednom godišnje, 18 studeno
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani znaju za pjesmu Uzalud vam trud svirači

Smrtno ozbiljni

Brođani znaju za pjesmu Uzalud vam trud svirači

12.11.2017. | 14:00
Zar gradonačelnik, župan, predsjednik HDZ-a ili SDP-a, nitko od vijećnika u brodskom gradskom vijeću ili županijskoj skupštini, nitko od zastupnikâ u Saboru, ili ministara, uključujući i rođenog Brođanima, ministra financija Zdravka Marića, ne zaslužuje pažnju lokalnog stand-up
Zar gradonačelnik, župan, predsjednik HDZ-a ili SDP-a, nitko od vijećnika u brodskom gradskom vijeću ili županijskoj skupštini, nitko od zastupnikâ u Saboru, ili ministara, uključujući i rođenog Brođanima, ministra financija Zdravka Marića, ne zaslužuje pažnju lokalnog stand-up
SBplus.hr, Slavonski Brod : Baš nas briga što karavane prolaze

Rusi dolaze, Arapi odlaze

Baš nas briga što karavane prolaze

5.11.2017. | 14:00
Dolazak Rusa i odlazak Arapa, površno gledano, nemaju nikakve dodirne točke osim činjenice da se radnja događa na obalama Save, ovoj lijevoj i onoj desnoj i da je vremenski koincidirala. No prava poveznica ta dva događaja je u trećem: jedni dolaze, drugi odlaze, a mi stojimo.
Dolazak Rusa i odlazak Arapa, površno gledano, nemaju nikakve dodirne točke osim činjenice da se radnja događa na obalama Save, ovoj lijevoj i onoj desnoj i da je vremenski koincidirala. No prava poveznica ta dva događaja je u trećem: jedni dolaze, drugi odlaze, a mi stojimo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Županijski sud u Slav. Brodu, doslovno, i prijeki je sud'

'Tvrdim to s punom odgovornošću':

'Županijski sud u Slav. Brodu, doslovno, i prijeki je sud'

29.10.2017. | 13:40
Nameće se krajnje uznemirujuće pitanje: ne obuzme li vas nemir, nespokoj, strah i blagi užas kada pokušavate zamisliti kako tek na tom sudu prolaze obični građani, kada se ondje prijeki sud primjenjuje i na vlastite suce.
Nameće se krajnje uznemirujuće pitanje: ne obuzme li vas nemir, nespokoj, strah i blagi užas kada pokušavate zamisliti kako tek na tom sudu prolaze obični građani, kada se ondje prijeki sud primjenjuje i na vlastite suce.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najvažnija osoba u 10 tisuća godina povijesti V. Kopanice

Ružica Vukovac

Najvažnija osoba u 10 tisuća godina povijesti V. Kopanice

22.10.2017. | 12:40
Čak i da je – a nije – sve onako kako to opisuje autor, stvarno je neviđeno da se povrijeđeni autor, izv. prof. dr. sc. Emer Munjiza, u ''Povijesti Velike Kopanice'', u monografiji čija bi svrha trebala biti ono što i naslov kaže, povijest toga mjesta, obračunava na 18 stranica
Čak i da je – a nije – sve onako kako to opisuje autor, stvarno je neviđeno da se povrijeđeni autor, izv. prof. dr. sc. Emer Munjiza, u ''Povijesti Velike Kopanice'', u monografiji čija bi svrha trebala biti ono što i naslov kaže, povijest toga mjesta, obračunava na 18 stranica s
SBplus.hr, Slavonski Brod : Budaku treba i spomenik, 'skromna' ulica nije dovoljna

Nedjeljom U

Budaku treba i spomenik, 'skromna' ulica nije dovoljna

15.10.2017. | 14:00
I kako sada zamjeriti županu i liječniku što su malo mlatili i šamarali svoje supruge, nastojeći ih izvesti na pravi put, ali na žalost, njihovi napori, očito, nisu dali željeni rezultat. Pa ljudi su samo slijedili misao velikog književnika dr. Mile Budaka - kome je kao književni
I kako sada zamjeriti županu i liječniku što su malo mlatili i šamarali svoje supruge, nastojeći ih izvesti na pravi put, ali na žalost, njihovi napori, očito, nisu dali željeni rezultat. Pa ljudi su samo slijedili misao velikog književnika dr. Mile Budaka - kome je kao književni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanima treba uvesti porez na (čisti) zrak

Čuvajte se političara i kad darove nose

Brođanima treba uvesti porez na (čisti) zrak

8.10.2017. | 13:31
Iako će za 10 godina Čermak rafineriji dostaviti plina za 1,5 milijardi kuna, rekao je kako mu taj posao, u smislu profita, zapravo ništa ne donosi: on to više radi iz patriotskih razloga, zbog toga da bi Brođanima osigurao čist zrak.
Iako će za 10 godina Čermak rafineriji dostaviti plina za 1,5 milijardi kuna, rekao je kako mu taj posao, u smislu profita, zapravo ništa ne donosi: on to više radi iz patriotskih razloga, zbog toga da bi Brođanima osigurao čist zrak.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara bi Rusu Azimovu trebao podići spomenik

Piše Drago Hedl

Duspara bi Rusu Azimovu trebao podići spomenik

1.10.2017. | 14:00
Kad je srpski Knez Miloš svog ambasadora slao u Carigrad, uz vjerodajnice dao mu je i sljedeći (diplomatski) savjet: ''Turci vole dvije stvari: dupe i zlato. Mi zlata nemamo!''.
Kad je srpski Knez Miloš svog ambasadora slao u Carigrad, uz vjerodajnice dao mu je i sljedeći (diplomatski) savjet: ''Turci vole dvije stvari: dupe i zlato. Mi zlata nemamo!''.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar Kuščević lokalnim šerifima kupuje nove Magnume

Piše Drago Hedl

Ministar Kuščević lokalnim šerifima kupuje nove Magnume

24.9.2017. | 14:00
Uglavnom, financiranje lokalnih medija i njihov opstanak ovisi o volji lokalnih šerifa; oni ih plaćaju na način kako to radi pripito društvo u krčmi kada od seoskih tamburaša naručuju pjesmu. Plaćaju samo ono što žele čuti.
Uglavnom, financiranje lokalnih medija i njihov opstanak ovisi o volji lokalnih šerifa; oni ih plaćaju na način kako to radi pripito društvo u krčmi kada od seoskih tamburaša naručuju pjesmu. Plaćaju samo ono što žele čuti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Marušić bi premijeru Plenkoviću mogao citirati Tita

Piše Drago Hedl

Župan Marušić bi premijeru Plenkoviću mogao citirati Tita

17.9.2017. | 14:30
Marušić će imati razloga pohvaliti se da od siječnja 2008., otkad sjedi u fotelji župana, nije traćio vrijeme. Svog će šefa moći dočekati parafrazom rečenice onog zločinca čije su ime napokon maknuli s najljepšeg zagrebačkog trga: ''Narod koji ima (ovakvu) omladinu, ne mora brinu
Marušić će imati razloga pohvaliti se da od siječnja 2008., otkad sjedi u fotelji župana, nije traćio vrijeme. Svog će šefa moći dočekati parafrazom rečenice onog zločinca čije su ime napokon maknuli s najljepšeg zagrebačkog trga: ''Narod koji ima (ovakvu) omladinu, ne mora brinu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Crkva bez zvona ne može, škola bez interneta može

Piše Drago Hedl

Crkva bez zvona ne može, škola bez interneta može

10.9.2017. | 14:00
U državi čija trećina saborskih zastupnika ne treba besplatno prijenosno računalo nije eksces graditi školu koja nema pristup normalnom, a kamoli širokopojasnom, internetu. Sreća je u činjenici da će taj nedostatak nadomjestiti ispodpojasni vjerski odgoj.
U državi čija trećina saborskih zastupnika ne treba besplatno prijenosno računalo nije eksces graditi školu koja nema pristup normalnom, a kamoli širokopojasnom internetu. Sreća je u činjenici da će taj nedostatak nadomjestiti ispodpojasni vjerski odgoj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Med i mlijeko u debelom crijevu hrvatske Vlade

Piše Drago Hedl

Med i mlijeko u debelom crijevu hrvatske Vlade

3.9.2017. | 17:00
Pitao sam dvaput jesam li dobro čuo: da je posljednjih pet - šest godina u Hrvatskoj propalo oko 55.600 farmi muznih krava. I dobio odgovor: da dobro si čuo.
Pitao sam dvaput jesam li dobro čuo: da je posljednjih pet - šest godina u Hrvatskoj propalo oko 55.600 farmi muznih krava. I dobio odgovor: da dobro si čuo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Franjo Lucić zakonito je dijete našeg sustava

Piše Drago Hedl

Franjo Lucić zakonito je dijete našeg sustava

30.7.2017. | 11:55
Nakaradni sustav koji dopušta i potiče velike neka rade što hoće, a male gazi i plijeni im imovinu ako par mjeseci ne plate struju, vodu ili tv-pretplatu, u slučaju Franje Lucića, pokazao je svu svoju zastrašujuću snagu. Franji Luciću na ruku su išle 'institucije sustava' koje, z
Nakaradni sustav koji dopušta i potiče velike neka rade što hoće, a male gazi i plijeni im imovinu ako par mjeseci ne plate struju, vodu ili tv-pretplatu, u slučaju Franje Lucića, pokazao je svu svoju zastrašujuću snagu. Franji Luciću na ruku su išle 'institucije sustava' koje, z
SBplus.hr, Slavonski Brod : Da brinu o svojim građanima, Duspara i Vrkić ušli bi u HDZ

Piše Drago Hedl

Da brinu o svojim građanima, Duspara i Vrkić ušli bi u HDZ

23.7.2017. | 14:41
Duspara i Vrkić ništa tu ne mogu i nitko ih ništa neće pitati kada se taj, bratski podijeljeni novac, bude kapilarno ulagao po slavonskim županijama i gradivima. Doduše, mogli bi. Trebali bi samo okaniti se svoje stranačke neopredijeljenosti pa ući u HDZ. Jer, tamo se dijeli brat
Duspara i Vrkić ništa tu ne mogu i nitko ih ništa neće pitati kada se taj, bratski podijeljeni novac, bude kapilarno ulagao po slavonskim županijama i gradivima. Doduše, mogli bi. Trebali bi samo okaniti se svoje stranačke neopredijeljenosti pa ući u HDZ. Jer, tamo se dijeli brat
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saborski zastupnik bez baze je kao govno na kiši

Piše Drago Hedl

Saborski zastupnik bez baze je kao govno na kiši

16.7.2017. | 13:30
Naši saborski zastupnici imaju nojevsku logiku poput one stare američke gospođe koja - na vijest da je te godine žetva pšenice potpuno podbacila - samo je odmahnula rukom i kazala: baš me briga, ja ionako kruh kupujem u samoposluzi!
Naši saborski zastupnici imaju nojevsku logiku poput one stare američke gospođe koja - na vijest da je te godine žetva pšenice potpuno podbacila - samo je odmahnula rukom i kazala: baš me briga, ja ionako kruh kupujem u samoposluzi!
SBplus.hr, Slavonski Brod : Turizam u Slavoniji? Da, sjajna iluzija!

Piše Drago Hedl

Turizam u Slavoniji? Da, sjajna iluzija!

9.7.2017. | 13:33
Nekako mi ruku pod ruku idu demokracija u Turskoj, zaklinjanje bivšem maršalu i turizam u Slavoniji. Jer baš ničega stvarnog u tim marketinško-političkim porukama nije bilo: ni demokracije u Turskoj, ni iskrenosti u zaklinjanju, ni turizma u Slavoniji.
Nekako mi ruku pod ruku idu demokracija u Turskoj, zaklinjanje bivšem maršalu i turizam u Slavoniji. Jer baš ničega stvarnog u tim marketinško-političkim porukama nije bilo: ni demokracije u Turskoj, ni iskrenosti u zaklinjanju, ni turizma u Slavoniji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo Kolundžić vjeruje da je smijenio Vulina s čela HDSSB-a

Piše Drago Hedl

Samo Kolundžić vjeruje da je smijenio Vulina s čela HDSSB-a

2.7.2017. | 14:50
Šteta što Dubravko Kolundžić nije posavjetovao se s bivšim partijskim drugom, Borom Grubišićem, prije nego je iz Slavonskog Broda umiješao se u osječke 'unutrašnje stvari' kritizirajući Dragana Vulina jer je 'odmaknu se od Branimira Glavaša i HDSSB-a'
Šteta što Dubravko Kolundžić nije posavjetovao se s bivšim partijskim drugom, Borom Grubišićem, prije nego je iz Slavonskog Broda umiješao se u osječke 'unutrašnje stvari' kritizirajući Dragana Vulina jer je 'odmaknu se od Branimira Glavaša i HDSSB-a'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva praznika, jedna Hrvatska

San i java

Dva praznika, jedna Hrvatska

25.6.2017. | 18:00
Svakako je koincidencija da se, kalendarski gledano, u Hrvatskoj prvo slavi Dan antifašističke borbe (22. lipnja), a potom Dan državnosti (25. lipnja). Ali ta je koincidencija logična. Da nije bilo prvog, ne bi se slavilo ni drugo.
Svakako je koincidencija da se, kalendarski gledano, u Hrvatskoj prvo slavi Dan antifašističke borbe (22. lipnja), a potom Dan državnosti (25. lipnja). Ali ta je koincidencija logična. Da nije bilo prvog, ne bi se slavilo ni drugo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plenković u klinču Duspare i Vrkića

Piše Drago Hedl

Plenković u klinču Duspare i Vrkića

18.6.2017. | 14:40
Vrkić i Duspara, formalno dva najjača čovjeka Slavonije (uloga županâ ipak je ponešto drugačija) morali bi postati svjesni sinergije koju mogu koristi u nastupu prema središnjim vlastima. Možda je malo pretenciozno, ali kad je u pitanju magloviti ''Projekt Slavonija'', oni bi tre
Vrkić i Duspara, formalno dva najjača čovjeka Slavonije (uloga županâ ipak je ponešto drugačija) morali bi postati svjesni sinergije koju mogu koristi u nastupu prema središnjim vlastima. Možda je malo pretenciozno, ali kad je u pitanju magloviti ''Projekt Slavonija'', oni bi tre
SBplus.hr, Slavonski Brod : I u 56-oj Duspara je mogao četvrti put zaredom

Piše Drago Hedl

I u 56-oj Duspara je mogao četvrti put zaredom

11.6.2017. | 13:13
HDZ ima jaku stranku, ali nema prave ljude. Kao stranka pobjeđuju, a kao ljudi gube.
HDZ ima jaku stranku, ali nema prave ljude. Kao stranka pobjeđuju, a kao ljudi gube.
SBplus.hr, Slavonski Brod :