Kolumne : Nedjeljna propovijed

Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 1.10.2017. u 14:00
Prikaza: 3029
|

Piše Drago Hedl

Duspara bi Rusu Azimovu trebao podići spomenik

root : Duspara bi Rusu Azimovu trebao podići spomenik

Kad je srpski Knez Miloš svog ambasadora slao u Carigrad, uz vjerodajnice dao mu je i sljedeći (diplomatski) savjet: ''Turci vole dvije stvari: dupe i zlato. Mi zlata nemamo!''.

Hoće li Brođani, za koju godinu, na lijevoj obali Save - nasuprot rafineriji u susjednoj državi - podići velebni spomenik Rusu Anvaru Azimovu, ništa manji od onog kakav su Srbi, u središtu Beograda, nedavno podigli ruskom caru Nikolaju Drugom Romanovu? Anvar Azimov, za one manje obaviještene, veleposlanik je Ruske Federacije u Hrvatskoj, onaj uvijek ozbiljni baćuška, koji se, okićen (ordenjem) poput božićnog drvca, rado slika u vojnoj uniformi.

Ruska tvrtka Zarubežnjeft, vlasnica rafinerije i Crodux te tvrtka hrvatskog naftaša Ivana Čermaka - složni kao ''zbornaja komanda'', navodno, učinit će sve kako bi Rafinerija u Bosanskom Brodu dogodine dobila plin.

Azimov se ovih dana oglasio rečenicom na koju ne može ostati ravnodušan ni jedan stanovnik Slavonskog Broda. Rekao je: "Rusija daje sve od sebe da se riješi problem onečišćenja zraka u Slavonskom i Bosanskom Brodu". I dodao kako će ruska tvrtka Zarubežnjeft, vlasnica rafinerije i Crodux, tvrtka hrvatskog naftaša Ivana Čermaka - složni kao ''zbornaja komanda'', učinit sve da rafinerija u Bosanskom Brodu dogodine dobije plin, što će onda riješiti problem zagađenja, noćnu moru Brođana i stanovnika okolnih mjesta.

Ne znamo je li brodski gradonačelnika Mirko Duspara već počeo tražiti najpogodniju lokaciju za spomenik Azimovu, no ispuni li baćuška obećanje, to je svakako zaslužio.

Brođani su se proteklih godina naslušali sličnih obećanja. Kada bismo naveli što su sve o tome rekli naši vodeći političari - i lijevi i desni, i bivši i sadašnji - bila bi to dirljiva zbirka citata čiji bi se smisao otprilike mogao sažeti ovako: sve dok vi budete disali, mi ćemo vrijedno raditi na riješavanju tog problema!

A sada se pojavio ruski veleposlanik Azimov te uz konkretno obećanje naveo i konkretan rok. Zašto baš sada i zašto baš veleposlanik Ruske Federacije? Ima li njegov istup ikakve veze sa skorom posjetom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Moskvi, gdje će u Kremlju razgovarati s Vladimirom Putinom? I je li Azimov ukrao pet minuta slave hrvatskoj predsjednici koja bi nakon povratka iz Rusije mogla slavodobitno doći u Slavonski Brod i, upirući prstom u rafineriju s druge strane savske obale, trijumfalno reći: jedan od rezultata moje posjete Moskvi jest rješenje problema zagađenja koji vas godinama muči.

Na ta pitanja, vjerojatno, nikada nećemo saznati odgovor. Ali jedna nam je stvar poznata: u politici, a onoj najvišoj najčešće, rijetko se kada događaju slučajnosti. Sve je, manje-više, uzročno posljedično povezano, sve ima svoje zašto i svoje zato.  

Oni koji su pročitali izvorni tekst Azimovljevog istupa pred Međunarodni forum o energetskim odnosima Europske unije i Rusije, koji se održava u Splitu, sasvim su sigurno zapazili da je u istom intervjuu ruski veleposlanik, osim rafinerije uz Savu, rekao još nešto. Govoreći o problemu s kojim se ruske banke, veliki kreditori posrnulog Agrokora, suočavaju u naplati svojih potraživanja vrijednih više od milijarde eura, bio je više nego odlučan: ''Dug prema Rusiji i ruski novac moraju biti vraćeni Rusiji''. Jasno?

S malo mašte, a u diplomatskom jeziku ona je itekako potrebna da bi se lakše dokučilo ''što je pisac htio reći'' dvije izjave ruskog veleposlanika mogle bi se spojiti u jednu: ''vi želite čist zrak, a mi čiste račune''. Naravno, to u Kremlju našoj predsjednici neće biti rečeno na taj način. Diplomacija se uči na ozbiljnim sveučilištima pa bi problem Agrokora koji će se (sigurno) i zagađenja zraka iz bosanske rafinerije koji će se (vjerojatno) naći zajedno s posluženjem, na stolu u Kremlju, pred Grabar Kitarović i Putinom, biti izložen drugačije. U priopćenju s razgovora to bi moglo biti formulirano otprilike ovako: ''Obje strane su se, u duhu uzajamnog prijateljstva i razumijevanja, složile kako bi rješenje Agrokorovog duga prema ruskim bankama moglo ubrzati rješenje zagađenja iz ruske rafinerije nafte u Bosanskom Brodu''.

Paradoksalno je, ali čini se kako je ipak tako, da se ključ problema ruske rafinerije u dvorištu Slavonskog Broda ipak nalazi u rukama hrvatske politike. Čini se, dakle, da Brođane nisu lagali svi oni silni ministri i premijeri, pa i šefovi države, koji su građanima obećavali da će riješiti problem onečišćenje zraka govorili istinu i ništa osim istine.

Zato moramo vjerovati predsjednici Republike koja je još u veljači ove godine, nakon što se u Münchenu našla s ruskim ministrom vanjskih poslova Lavrovom, obznanila kako su Hrvatska i Rusija našle rješenje za problem zagađenje zraka iz ruske rafinerije u Bosanskom Brodu. Dodavši kako konkretni rokovi još nisu dogovoreni, Grabar Kitarović je najavila: "Rusi su rekli kako su svjesni tog problema, da ga žele riješiti što prije i molili su pomoć hrvatske Vlade".  

Stvari će, dakle, ipak riješiti diplomacija, a u njoj treba itekako umijeća. Iz nekih razloga, vezano uz ovu priču - a ponajviše s obzirom na stanje državnih financija -  pada mi na pamet anegdota koja se pripisuje srpskom Knezu Milošu. Kad je slao svog ambasadora u Carigrad, uz vjerodajnice dao mu je i sljedeći (diplomatski) savjet: ''Turci vole dvije stvari: dupe i zlato. Mi zlata nemamo!''.

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 2.10.2017. | 14:00

1

dok je u bosni koaliranje dodik hdz u bih nema nama u brodu što se tiče zraka nikakvog pomaka a da apsurd bude veći ministar okoliša bih stanuje ili je stanovao u brodu počasni član plinske akademije pardon vinske kakva je to farsa a u pitanju ljudski životi
malipariz

malipariz

Komentirano: 2.10.2017. | 13:15

2

"Možda je i Tito kriv jer se Staljinu usprotivio kad je pomeo Mađare. .." Nisi baš neki znalac. Kad je okupirana Mađarska, čika Džugašvilija već odavno nisu zubi boljeli...
Blade

Blade

Komentirano: 2.10.2017. | 12:14

3

Odabrao Drago (Dragutin) Hedl.
Jabihnesto22

Jabihnesto22

Komentirano: 2.10.2017. | 9:43

4

Nažalost, ako ova teorija oko Agrokora prevlada, Brođanima neće biti pomoći ni slijedećih 5-6 godina, kako nije bilo pomoći ni nakon aneksije Krima... Samo da se prisjetimo, još je u studenom 2013.g. tadašnji ministar Zmajlović uspio dogovoriti s visokom ruskom delegacijom način plinofikacije BB Rafinerije... i onda je nastala velika crna rupa u našem pamćenju. Sve dok Dodik početkom 2015.g. nije slavodobitno izjavio da RS i Rafinerija neće hrvatski plin!
Znalac

Znalac

Komentirano: 1.10.2017. | 19:48

5

Koji razlog je bio u 12mj ? Tada nije bilo frke s Agrokorom a smrdilo i zagadivalo je i tada. ...smijurija od članka. I pisca. Možda je i Tito kriv jer se Staljinu usprotivio kad je pomeo Mađare. ..
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 1.10.2017. | 17:57

6

previše se toga dešava da vjerujem u slučajnosti
Znalac

Znalac

Komentirano: 1.10.2017. | 17:35

7

Problem postoji ..ništa novo . I to za njih iz zg si u pravu .Ali povezivati Agrokor i rafineriju je smiješno. Napraviti članak samo s tom poveznicom je amaterski. Slično piscu .
milenijum

milenijum

Komentirano: 1.10.2017. | 17:11

8

znalac a oni naši političari u zg što su godinama uzimali a mi taj smrad udisali zahvaljujuči njima da prođu nekažnjeno kao isve drugo što prolazi
Znalac

Znalac

Komentirano: 1.10.2017. | 17:05

9

Drago kakve ti gluposti pišeš. Problem Rusi-Agrokor je 8m,j a Sb rafinerija 8godina. Sutra nešto treće da se dogodi ti ćeš i to povezati s rafinerijom. Oni mogu kako hoće i briga ih za nas .A ti odi u mirovinu ii poštedi nas kombinacija svojih.
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 1.10.2017. | 15:14

10

Mora nam biti jasno, dovoljno smo se iskukali, angažirali oko problema zagađenog zraka u Brodu, od gradonačelnika Duspare do eko udruga u Brodu...Oni su svoje učinili. Na potezu su veliki državni igrači i interesi, kako jedne države, naše, tako i druge dvije, BiH i Rusije. Pustimo im da riješe naše probleme i nemojmo uvlačiti lokalne političare u sve to. Bez velikih nema niti riješenja problema. Ako veliki ne uspiju i ako nas pokušaju ignorirati smjenimo ih na izborima i postavimo druge koji će to učiniti...

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Misterij brodske vode vrijedan je Dosjea X

Piše Drago Hedl

Misterij brodske vode vrijedan je Dosjea X

15.4.2018. | 14:00
Netko u Hrvatskoj sigurno zna kako je i zašto brodska voda onečišćena, a onda na čudesan način, sama od sebe, opet postala pitka. I zašto oni koji drže kako bi to trebalo biti objavljeno, misle da su u pravu? Logika i politika, naime, najčešće ne idu zajedno: prva zaključke gradi
Netko u Hrvatskoj sigurno zna kako je i zašto brodska voda onečišćena, a onda na čudesan način, sama od sebe, opet postala pitka. I zašto oni koji drže kako bi to trebalo biti objavljeno, misle da su u pravu? Logika i politika, naime, najčešće ne idu zajedno: prva zaključke gradi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar Kujundžić štuje Hipokrata, a ne Sokrata

Piše Drago Hedl

Ministar Kujundžić štuje Hipokrata, a ne Sokrata

8.4.2018. | 14:00
Oko brodske vode bilo je toliko improvizacija, toliko neodgovornih i proturječnih izjava, toliko spinova i toliko opravdanih sumnji da se mnogo toga skriva(lo) od javnosti, da je sasvim sigurno kako će, jednom, kad se brodska voda uistinu dovede u red i postane pitka i sigurna za
Oko brodske vode bilo je toliko improvizacija, toliko neodgovornih i proturječnih izjava, toliko spinova i toliko opravdanih sumnji da se mnogo toga skriva(lo) od javnosti, da je sasvim sigurno kako će, jednom, kad se brodska voda uistinu dovede u red i postane pitka i sigurna za
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako nemate vode, pijte naftu!

Piše Drago Hedl

Ako nemate vode, pijte naftu!

1.4.2018. | 13:20
Sve zapravo liči na crnu komediju u kojoj nekakav majstor dolazi u nečiju kuću da bi popravio slavinu, a onda kad krene u raskopavanje zidova, probuši plinsku instalaciju pa cijela kuća odleti u zrak. Tako nešto, slikovito rečeno, dogodilo se u Slavonskom Brodu.
Sve zapravo liči na crnu komediju u kojoj nekakav majstor dolazi u nečiju kuću da bi popravio slavinu, a onda kad krene u raskopavanje zidova, probuši plinsku instalaciju pa cijela kuća odleti u zrak. Tako nešto, slikovito rečeno, dogodilo se u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod, grad opasnog življenja

Piše Drago Hedl

Slavonski Brod, grad opasnog življenja

25.3.2018. | 13:45
Je li Slavonski Brod nekakav hrvatski "Twin Peaks", nekakva ''zona sumraka''?
Je li Slavonski Brod nekakav hrvatski "Twin Peaks", nekakva ''zona sumraka''?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Između kriminalaca i kriminalista često nema razlike

Piše Drago Hedl

Između kriminalaca i kriminalista često nema razlike

18.3.2018. | 14:00
Malo sam, kako bi se to rekao, guglao, i našao sijaset priča o policajcima koji su krali, pljačkali i varali. Guglao i oguglao, shvativši da, ne baš rijetko, između kriminaliste i kriminalca nema razlike. Da su to, često, sinonimi posve istog značenja.
Malo sam, kako bi se to rekao, guglao, i našao sijaset priča o policajcima koji su krali, pljačkali i varali. Guglao i oguglao, shvativši da, ne baš rijetko, između kriminaliste i kriminalca nema razlike. Da su to, često, sinonimi posve istog značenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako je brodski Općinski sud oklevetao brodski Općinski sud

Piše Drago Hedl

Kako je brodski Općinski sud oklevetao brodski Općinski sud

11.3.2018. | 14:00
I koji me sudac, na kugli zemaljskoj, od Švedske do Sjeverne Koreje, zbog takve hereze ne bi propisno rebnuo da mi više nikad ne padne na pamet igrati se s ugledom i profesionalnom sposobnošću sudaca, sudskih savjetnika i pravosuđa u cjelini? A puk bi, kao onomad plebs u arenama
I koji me sudac, na kugli zemaljskoj, od Švedske do Sjeverne Koreje, zbog takve hereze ne bi propisno rebnuo da mi više nikad ne padne na pamet igrati se s ugledom i profesionalnom sposobnošću sudaca, sudskih savjetnika i pravosuđa u cjelini? A puk bi, kao onomad plebs u arenama
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija u Slavonskom Brodu izvela čudo neviđeno

Piše Drago Hedl

Policija u Slavonskom Brodu izvela čudo neviđeno

4.3.2018. | 15:30
U civiliziranom svijetu normalno je da pred šalterom kakve državne službe postoji stolica, a ne kao u nas, da iza šaltera sjedi državni službenik, dok vi, kao stranka, pokorno i ponizno pred njim stojite.
U civiliziranom svijetu normalno je da pred šalterom kakve državne službe postoji stolica, a ne kao u nas, da iza šaltera sjedi državni službenik, dok vi, kao stranka, pokorno i ponizno pred njim stojite.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski suci sude 'kobajagi', ali primaju stvarne plaće

Piše Drago Hedl

Brodski suci sude 'kobajagi', ali primaju stvarne plaće

25.2.2018. | 14:00
Što, recimo, ako suci koji ''kobajagi'' riješe neke ovršne predmete, u kaznenom postupku prihvate ''kobajagi'' dokaze i iskaze ''kobajagi'' svjedoka, pa ''kobajagi'' primjene zakon i oderu vam par godina zatvora? S tim, naravno, što zatvor nije ''kobajagi'' već stvaran.
Što, recimo, ako suci koji ''kobajagi'' riješe neke ovršne predmete, u kaznenom postupku prihvate ''kobajagi'' dokaze i iskaze ''kobajagi'' svjedoka, pa ''kobajagi'' primjene zakon i oderu vam par godina zatvora? S tim, naravno, što zatvor nije ''kobajagi'' već stvaran.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedna besplatna ideja gradonačelniku Duspari

Piše Drago Hedl

Jedna besplatna ideja gradonačelniku Duspari

18.2.2018. | 13:30
Ne znam koliko je brodska policija zainteresirana za borbu protiv pisaca grafita i ima li kažnjenih za oštećenje tuđe imovine, ali znam da je osječkoj to posljednja briga.
Ne znam koliko je brodska policija zainteresirana za borbu protiv pisaca grafita i ima li kažnjenih za oštećenje tuđe imovine, ali znam da je osječkoj to posljednja briga.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Janafu su draži Krstičević i staklari nego Đurini bravari

Piše Drago Hedl

Janafu su draži Krstičević i staklari nego Đurini bravari

11.2.2018. | 13:30
Naravno, nećemo reći kako je u cijeloj toj priči - oko izmaklog posla Đuri Đakoviću - svoje prste imao ministar vojni, Damir Krstičević. Ali da ih je mogao imati, mogao je.
Naravno, nećemo reći kako je u cijeloj toj priči - oko izmaklog posla Đuri Đakoviću - svoje prste imao ministar vojni, Damir Krstičević. Ali da ih je mogao imati, mogao je.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jakovina krenuo stopama Granića, Pašalića, Canjuge

Piše Drago Hedl

Jakovina krenuo stopama Granića, Pašalića, Canjuge

4.2.2018. | 14:00
Ako su znali voditi državu, kako dovraga ne bi znali upravljati nekom tvrtkom. U njima je toliko iskustva, toliko znanja i nagomilane pameti, toliko uspostavljenih kontakata, poznanstava i veza, toliko ljudi kojima su pomogli i koji jedva čekaju da im uzvrate istom mjerom, da bi
Ako su znali voditi državu, kako dovraga ne bi znali upravljati nekom tvrtkom. U njima je toliko iskustva, toliko znanja i nagomilane pameti, toliko uspostavljenih kontakata, poznanstava i veza, toliko ljudi kojima su pomogli i koji jedva čekaju da im uzvrate istom mjerom, da bi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naš Duspara i njihov Ćosić (2)

Piše Drago Hedl

Naš Duspara i njihov Ćosić (2)

28.1.2018. | 14:00
Jasno je da će samo budala gricnuti ruku koja ga hrani i hračnuti u vlastiti tanjur, a akter na kojeg se ta poslovica odnosi, to nipošto nije.
Jasno je da će samo budala gricnuti ruku koja ga hrani i hračnuti u vlastiti tanjur, a akter na kojeg se ta poslovica odnosi, to nipošto nije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naš Duspara i njihov Ćosić

Piše Drago Hedl

Naš Duspara i njihov Ćosić

21.1.2018. | 14:00
Beskrajno je naivno Dusparino apeliranje na sve brodsko-posavske saborske zastupnike za koje kaže da su ''naši'', a ne ''njihovi'', neka ''svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko-posavske županije, prevažnog problema''
Beskrajno je naivno Dusparino apeliranje na sve brodsko-posavske saborske zastupnike za koje kaže da su ''naši'', a ne ''njihovi'', neka ''svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko-posavske županije, prevažnog problema''
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska policija u Vijuš, Plenkovićeva Vlada u Arenu Zagreb

Piše Drago Hedl

Brodska policija u Vijuš, Plenkovićeva Vlada u Arenu Zagreb

14.1.2018. | 14:00
Ne znam kako financijski posluje Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu, ali joj sigurno neće biti naodmet lova koju će zaraditi iznajmi li jakim snagama MUP-a dio svog kompleksa.
Ne znam kako financijski posluje Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu, ali joj sigurno neće biti naodmet lova koju će zaraditi iznajmi li jakim snagama MUP-a dio svog kompleksa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuro i Luka su siročad čijeg se očinstva Vlada odrekla

Piše Drago Hedl

Đuro i Luka su siročad čijeg se očinstva Vlada odrekla

7.1.2018. | 14:00
Izvrsna vijest jeste odluka ministra Goran Marić da na popisu 40 tvrtki od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku ostavi osječku Zračnu luku Klisa. Na taj način Slavoncima je omogućio lakši i brži odlazak u Irsku i Njemačku, zemlje od njihova strateškog i posebnog
Izvrsna vijest jeste odluka ministra Goran Marić da na popisu 40 tvrtki od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku ostavi osječku Zračnu luku Klisa. Na taj način Slavoncima je omogućio lakši i brži odlazak u Irsku i Njemačku, zemlje od njihova strateškog i posebnog i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što je vijest: kad Duspara ugrize novinara, ili obrnuto?

Piše Drago Hedl

Što je vijest: kad Duspara ugrize novinara, ili obrnuto?

31.12.2017. | 14:00
Iz iskustva znam što političari misle o novinarima i kako ih tretiraju ali, na žalost, iz mnogih novinskih tekstova znam što novinari misle o političarima.
Iz iskustva znam što političari misle o novinarima i kako ih tretiraju ali, na žalost, iz mnogih novinskih tekstova znam što novinari misle o političarima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plašim se za Slavonski Brod, država o njemu previše skrbi

Drago Hedl

Plašim se za Slavonski Brod, država o njemu previše skrbi

24.12.2017. | 15:00
Toliko skrbi, u tako malo vremena, sigurni smo, nije doživio niti jedan grad u Hrvatskoj. Pobrojimo još jednom: ... svi su oni upeli se za dobrobit građana Slavonskog Broda i u tri posljednja mjeseca svoje dragocjeno vrijeme fokusirali na taj grad, naravno, za dobrobit njegovih g
Toliko skrbi, u tako malo vremena, sigurni smo, nije doživio niti jedan grad u Hrvatskoj. Pobrojimo još jednom: ... svi su oni upeli se za dobrobit građana Slavonskog Broda i u tri posljednja mjeseca svoje dragocjeno vrijeme fokusirali na taj grad, naravno, za dobrobit njegovih g
SBplus.hr, Slavonski Brod : Posjeli smo Dusparu i Vrkića; sljedeći su Marušić i Anušić

Umjesto tramvaja Brođani grade rotore

Posjeli smo Dusparu i Vrkića; sljedeći su Marušić i Anušić

17.12.2017. | 13:31
Anušić i Marušić, dva župana rođena početkom sedamdesetih, u vrijeme kada je Zagrebom kružio 71, a Osijekom desetak tramvaja proizvedenih u Đuri, krišom se pogledavaju pa jedan od njih, onaj hrabriji, kaže premijeru: ''A kako bi bilo da te niskopodne tramvaje, za potrebe osječkog
Anušić i Marušić, dva župana rođena početkom sedamdesetih, u vrijeme kada je Zagrebom kružio 71, a Osijekom desetak tramvaja proizvedenih u Đuri, krišom se pogledavaju pa jedan od njih, onaj hrabriji, kaže premijeru: ''A kako bi bilo da te niskopodne tramvaje, za potrebe osječkog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Eksplozija brodske bombe i Bandićeva antifašizma

Piše Drago Hedl

Eksplozija brodske bombe i Bandićeva antifašizma

10.12.2017. | 14:00
No, ovaj naš rat, ipak je malo specifičan. Ne vodi se on samo zbog toga da bi se Ivu Lolu Ribara i njemu slične vratilo pod zemlju, već da bi se iz zemlje izvukli oni poraženi, oni koji su tada istaknuli bijelu zastavu.
No, ovaj naš rat, ipak je malo specifičan. Ne vodi se on samo zbog toga da bi se Ivu Lolu Ribara i njemu slične vratilo pod zemlju, već da bi se iz zemlje izvukli oni poraženi, oni koji su tada istaknuli bijelu zastavu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Premijer Plenković je plagijator

"Day before tomorrow''

Premijer Plenković je plagijator

3.12.2017. | 14:15
Premijer, kao i neki njegovi ministri (bivši i sadašnji), te jedan njegov potpredsjednik Sabora i vrli stranački drug, skloni su plagiranju. Dokazuju to šetajući Slavonijom. Od Požege, preko Slavonskog Broda do Osijeka i Vukovara.
Premijer, kao i neki njegovi ministri (bivši i sadašnji), te jedan njegov potpredsjednik Sabora i vrli stranački drug, skloni su plagiranju. Dokazuju to šetajući Slavonijom. Od Požege, preko Slavonskog Broda do Osijeka i Vukovara.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :