Kolumne : Nedjeljna propovijed

Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 23.7.2017. u 14:41
Prikaza: 2911
|

Piše Drago Hedl

Da brinu o svojim građanima, Duspara i Vrkić ušli bi u HDZ

root : Da brinu o svojim građanima, Duspara i Vrkić ušli bi u HDZJedan od rijetkih susreta Duspare i ovdašnjih lidera HDZ-a (Foto: ebrod.net)

Duspara i Vrkić ništa tu ne mogu i nitko ih ništa neće pitati kada se taj, bratski podijeljeni novac, bude kapilarno ulagao po slavonskim županijama i gradivima. Doduše, mogli bi. Trebali bi samo okaniti se svoje stranačke neopredijeljenosti pa ući u HDZ. Jer, tamo se dijeli bratski.

POZNATA anegdota kaže kako su skolastici, samo uz pomoć uma, danima pokušavali saznati koliko konj ima zuba. Pa su vijećali, raspravljali, mozgali sve dok tim mudrim sijedim glavama jedan obični fratar nije predložio da odu u štalu, otvore konjsku gubicu i saznaju odgovor na pitanje koje ih je mučilo danima.

Ako je Vlada Projektom Slavonija odlučila u tu ''regiju'' rasporediti 2,5 milijardi eura - od ukupno 10,7 milijardi - postavlja se vrlo logični pitanje koje je postavio i gradonačelnik Slavonskog Broda: U čemu je, naime, takvom raspodjelom novca izražena posebna skrb Vlade prema Slavoniji?
Sjetio sam se te anegdote razgovarajući nedavno s gradonačelnicima Osijeka i Slavonskog Broda, Ivicom Vrkićem i Mirkom Dusparom, u studiju SBplusa, iznenađen njihovim odgovorom da ih nitko, ni iz jednog hrvatskog ministarstva - niti premijer osobno - nije kontaktirao, pitao za savjet ili mišljenje prilikom izrade Projekta Slavonija. Još više sam se iznenadio saznavši kasnije kako ni Duspara, ni Vrkić, nisu članovi Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koji je Vlada imenovala na sjednici održanoj 8. ožujka ove godine.

Taj bi se glomazni savjet – ali ipak ne toliko velik da bi u njemu bilo mjesta za jednog Vrkića ili Dusparu – trebao sastajati jednom mjesečni i kako piše u Vladinoj odluci, brinuti oko ''koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova [tzv. ESI fondovi], instrumenata i programa Europske unije, Europskog gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem''.

Iako jezik birokracije nije lako razumjeti (u Googlu, pored silnih alata koji omogućavaju prevođenje tekstova pisanih i na padžanskom, sindskom, svahiliju, maorskom ili jeziku ratničkog plemena Zulu, još nisu smislili kako naš birokratski jezik prevesti da bude razumljiv običnu čovjeku) čini se da bi taj Savjet - u kojem su pored inih premijer i njegovih 12 ministara (kao 12 apostola), te pet župana (svi naravno iz HDZ-a) trebao brinuti kako će se rasporediti tih famoznih 2,5 milijardi eura isključivo za projekte u Slavoniji, koji bi se proveli do 2020. ili najkasnije do kraja 2023. godine. A u Savjetu koji će o tome brinuti, uz kojekakve agencije, komore i udruge još će sudjelovati i predstavnik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i to iz Slavonije. Koliko znaju Vrkić i Duspara, to neće biti ni jedan od njih. U razdoblju od 2014. do 2020. iz europskih strukturnih i investicijskih fondova Hrvatskoj je osigurano 10,7 milijardi eura za regionalni razvoj. Kroz Projekt Slavonija, kažu u Vladi, ''namjera je provedbom različitih mjera osigurati 2,5 milijardi isključivo za projekte u Slavoniji''.

Iako Hrvatska, administrativno, nije podijeljene ne regije, već na 20 županija + Grad Zagreb, nekako se uvriježilo da se pod pojmom regije, smatraju četiri: Slavonija i Baranja, Dalmacija, Istra i Zagreb. Otpori regionalizaciji su ogromni jer naravno bolje je imati 20 mjesta za kojekakve uhljebe, nego četiri. Za ovu priču to je nevažno, ali je važno sljedeće. Ako je Vlada Projektom Slavonija odlučila u tu ''regiju'' (jer EU financira regionalni razvoj) rasporediti 2,5 milijardi eura od ukupno 10,7 milijardi postavlja se vrlo logični pitanje koje je (uz malo slobodniju interpretaciju ovog novinara) postavio i gradonačelnik Slavonskog Broda: U čemu je, naime, takvom raspodjelom novca izražena skrb Vlade prema Slavoniji?

Dijeljene spada u osnovne matematičke operacije (drugog stupnja, odmah iza oduzimanja i zbrajanja) pa svatko – i s četiri razreda osnovne – može izračunati da kada se 10,7 milijardi (eura) podijeli s četiri (regije) dobije 2,675. Hajd'mo zaokružiti tu brojku na 2,7 milijardi eura. Toliko bi novca, uključujući i Slavoniju, trebala dobiti svaka od četiri hrvatske regije. Pa pitanje, dakle, glasi: zašto se pravi predstava i izmišlja Projekt Slavonija, kada bi toj regiji ionako trebalo pripasti 2,7 milijardi eura (što je, budimo malo sitničavi, 200 milijuna eura više nego što je Vlada planirala). Jer, da se, recimo, želi pomoći istoku Hrvatske, Slavoniji bi se dalo više od onog što joj ionako pripada. Ali, Vlada je taj novac podijelila bratski, na način iz jedne druge anegdote, iz vremena bratstva i jedinstva, kada su republičke delegacije Srbije i Hrvatske, u bivšoj državi, trebale podijeliti neki novac. Anegdota kaže: srpska delegacija je predložila da se novac podijeli bratski, no iz hrvatske su se tome usprotivili pa su rekli da je pravednije podijeliti novac pola – pola.

Duspara i Vrkić ništa tu ne mogu i nitko ih ništa neće pitati kada se taj, bratski podijeljeni novac, bude kapilarno ulagao po slavonskim županijama i gradivima. Doduše, mogli bi. Trebali bi samo okaniti se svoje stranačke neopredijeljenosti (obojica su bili nezavisni kandidati na prošlim lokalnim izborima) pa ući u HDZ. Jer, tamo se dijeli bratski.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 25.7.2017. | 13:23

1

Zuja i gradani krivi sto perica nije presao prag
pegaz

pegaz

Komentirano: 25.7.2017. | 12:30

2

Petre, jel to ti o "certificiranju tržnice" u Komunalcu, na kojoj si digao lovu kao veliki poljoprivredni jazavac, ups. stručnjak.
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 25.7.2017. | 11:45

3

Evo dva jazavca...pegaz u komunalcu, a i za marsoniu se nešto našlo... Zaboli ih ona stvar za 200 milijuna za grad, kad njihove apanažice sjedaju.
abcabc

abcabc

Komentirano: 25.7.2017. | 10:04

4

Nećemo rafineriju, dajte nam parfumeriju !
marsonia

marsonia

Komentirano: 24.7.2017. | 17:44

5

Gajbu zuje mu dajte da bolje pise jer za drugo i nije.
borat

borat

Komentirano: 24.7.2017. | 16:39

6

Petre, ne treba ovoj korumpiranoj marvi davati nikakav novac. Probaj se samo provozati po friško asfaltiranim ulicama preskupo plaćenim našim novcem. Prvio čovjek pomislio da mu se auto pokvario (doduše, to se ne osjeti u boljim autima, recimo audijima koje građani kupe). Asfal nije ravan nego valovit. Očito je riječ o loše pripremljenoj podlozi i loše odrađenim radovima. O šahtovima smo već sto puta govorili na ovom portalu i ne vrijedi više nepotrebno trošiti riječi i energiju. Ni sam ne znam je li dobro kada na mjesec dana starom asfaltnom sloju osvanu zakrpe ili kada ih nema. U prvom slučaju znači da netko ipak otklanja nedostatke iako je sama zakrpa novi nedostatak, a u drugom slučaju se vidi da "a đe sam tu ja" dio pojeo sve rezervacije vezane uz otklanjanje nedostataka. Kako se ne radi o sporadičnim, rijetkim već redovitim pojavama, normalan čovjek ne može zaključiti drugo nego da su naručitelji radova i izvođači u šteli. Kako netko ne bi rrekao da osuđujem nekoga bez dokaza, moram ostaviti mogućnost da se ne radi o korupciji već o teškom obliku tupavosti i nesposobnosti, ali nda se pitam koliko trebaš biti pametan da pokreneš reklamaciju na loše obavljene radove? Doduše, jednom ju je i pokrenuo pa smo o tome presedanu slušali mjesecima, već je ušao u legendu.
pegaz

pegaz

Komentirano: 24.7.2017. | 11:10

7

Petre koliko si stručan za privlačenje sredstava iz EU najbolje su ocijenili birači na prošlim lokalnim izborima kada si prošao ups. nisi prošao, opet krivi građani jer ne znaju izabrati haha.
borat

borat

Komentirano: 24.7.2017. | 11:07

8

Petre zamišljam i to onda mangupi naprave kao što su napravili obnovu mosta u tvrđavi??? Radije nek onda lova ide u Šibenik ili Zadar.
borat

borat

Komentirano: 24.7.2017. | 11:06

9

U Norveškoj nema tajnih plaća. S obzirom da plaćaju ogromne poreze (gotvo kao Hrvati) d5ržava je odlučila da svaki građanin ima pravo vidjeti koliko je drugi zaradio i koliko je poreza platio na taj iznos. To na ovo da nigdje nema potpune transparentnosti. Meni bi ovo bilo dovoljno. Neke bi se stvari promijenile u društvu. Možda bi netko onda odlučio da Mateo Beusan i njemu slični ipak ne zaslužuju tolike honorare i da bi se naš novac mogao korisnije upotrijebiti. Skupo nas koštaju oka sokolova. Preskupo. Što se tiče spomenute love, nitko ne govori o pripremljenim projektima. Ne zanimaju vas? Želite da Duspari ili Vrkiću netko istovari vagon love na povjerenje pa nek smišljaju nešto u hodu kako je to Kalmeta radio? Ja radije ne bih tako. Bit će da sam zato za hrvatske pojmove glup odnosno da nisam dovoljno prefrigan.
seka

seka

Komentirano: 24.7.2017. | 11:00

10

Petre! Narod puši obećanja , a ne glasa za one koji mu mogu otvoriti radno mjesto. Nakon što se u predizbornoj kampanji počne s obečanjima, nastavlja se s pljuvanjima po prethodnicima ili protukandidatima i tako se fokus naroda usmjeri na svađe , vaše i naše i zabavu za narod, koji onda zaokruži onoga tko je bolje lagao ili napadao. A gospoda političari šetaju ili stranke u stranku, gdje ima mjesta.

Broj komentara: 21

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mala je to žrtva Brođana za tako velik profit Croduxa

Piše Drago Hedl

Mala je to žrtva Brođana za tako velik profit Croduxa

14.10.2018. | 15:00
Dragi građani Slavonskog Broda, strpite se još godinu dana, udišite smrdljiv, toksičan, zagađen zrak, trujte se još malo, zajedno sa svojom djecom, dok se ne dogovorimo o razlici u cijeni koju ćemo postići prodajom plina. I budite strpljivi: vaša žrtva je malena u odnosu na visin
Dragi građani Slavonskog Broda, strpite se još godinu dana, udišite smrdljiv, toksičan, zagađen zrak, trujte se još malo, zajedno sa svojom djecom, dok se ne dogovorimo o razlici u cijeni koju ćemo postići prodajom plina. I budite strpljivi: vaša žrtva je malena u odnosu na visin
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što Dusparu i Vrkića veže s Marxom?

Piše Drago Hedl

Što Dusparu i Vrkića veže s Marxom?

7.10.2018. | 14:00
Političari su stanje u Slavoniji samo različito interpretirali; radi se o tome da ga valja promijeniti. No, šanse za to su male: dok su nam prije političari padali s Marxa, danas kao da padaju s Marsa.
Političari su stanje u Slavoniji samo različito interpretirali; radi se o tome da ga valja promijeniti. No, šanse za to su male: dok su nam prije političari padali s Marxa, danas kao da padaju s Marsa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Komunalac raspiruje vandalizam

Piše Drago Hedl

Brodski Komunalac raspiruje vandalizam

30.9.2018. | 14:00
Kada bi se netko latio posla i istražio koliko je gradskog inventara (koševi, klupe i slično) uništeno i koliko je policija takvih uhvatila, a nadležne službe naplatile kazni, bilo bi jasno o čemu pričamo.
Kada bi se netko latio posla i istražio koliko je gradskog inventara (koševi, klupe i slično) uništeno i koliko je policija takvih uhvatila, a nadležne službe naplatile kazni, bilo bi jasno o čemu pričamo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Đuri se nisu upecali, u Đakovu jesu

Piše Drago Hedl

U Đuri se nisu upecali, u Đakovu jesu

23.9.2018. | 14:00
Mnogi lokalni šerifi, uzdigli su se do razine faraona. Razlika između onih egipatski i onih naših, današnjih, samo je utoliko što ovi naši, današnji, ne grade piramide. Njima je dovoljna piramida vlasti na čijem su vrhu oni. Sami, nepogrešivi, neupitni, najbolji, najpametniji, sv
Mnogi lokalni šerifi, uzdigli su se do razine faraona. Razlika između onih egipatski i onih naših, današnjih, samo je utoliko što ovi naši, današnji, ne grade piramide. Njima je dovoljna piramida vlasti na čijem su vrhu oni. Sami, nepogrešivi, neupitni, najbolji, najpametniji, sv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko rješava prometni udes - policija ili politika?

Piše Drago Hedl

Tko rješava prometni udes - policija ili politika?

16.9.2018. | 14:00
Policija zna i identitet 22-godišnjeg mladića i njegove vršnjakinje, koja je s njim bila u automobilu kada se dogodila nesreća. No, policija, kao i mi, zna još nešto: L. M. je obiteljski povezan s dvojicom jakih ljudi iz HDZ-a: bivšim požeškim županom i aktualnim predsjednikom
Policija zna i identitet 22-godišnjeg mladića i njegove vršnjakinje, koja je s njim bila u automobilu kada se dogodila nesreća. No, policija, kao i mi, zna još nešto: L. M. je obiteljski povezan s dvojicom jakih ljudi iz HDZ-a: bivšim požeškim županom i aktualnim predsjednikom Gr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo sotoni mogu smetati crkvena zvona

Piše Drago Hedl

Samo sotoni mogu smetati crkvena zvona

9.9.2018. | 13:13
Oni kojima smetaju crkvena zvona imaju rješenje: mogu prodati stanove i odseliti u neki drugi, zasad, tiši dio grada. Možda će cijena stanova zbog zvonjave biti nešto niža, jer je kvaliteta stanovanja narušena, ali treba li imati milosti prema bezbožnicima?
Oni kojima smetaju crkvena zvona imaju rješenje: mogu prodati stanove i odseliti u neki drugi, zasad, tiši dio grada. Možda će cijena stanova zbog zvonjave biti nešto niža, jer je kvaliteta stanovanja narušena, ali treba li imati milosti prema bezbožnicima?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto Brođane ne zanima seks?

Piše Drago Hedl

Zašto Brođane ne zanima seks?

2.9.2018. | 14:00
Ne želim biti zloguki prorok, pa ću se malo našaliti, kao i na početku teksta. Radni naslov njihovog okruglog stola mogao bi biti sličan naslovu romana kojeg sam nedavno promovirao u Slavonskom Brodu: Vrijeme seksa u doba nemilosti.
Ne želim biti zloguki prorok, pa ću se malo našaliti, kao i na početku teksta. Radni naslov njihovog okruglog stola mogao bi biti sličan naslovu romana kojeg sam nedavno promovirao u Slavonskom Brodu: Vrijeme seksa u doba nemilosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nećemo u Brodu četnika Bajagu, dajte nam Thompsona i U2

Piše Drago Hedl

Nećemo u Brodu četnika Bajagu, dajte nam Thompsona i U2

12.8.2018. | 13:30
Pitate se vjerojatno otkud mi je palo na pamet na hrvatski prevesti onu odvratnu Bajaginu pjesmu citiranu na početku ovog teksta? S olakšanjem kažem: nisam to učinio ja. Pitajte one dečke iz Slavonskog Broda, onaj rock sastav Divlji dječak koji ne samo što pjeva tu Bajaginu pjesm
Pitate se vjerojatno otkud mi je palo na pamet na hrvatski prevesti onu odvratnu Bajaginu pjesmu citiranu na početku ovog teksta? S olakšanjem kažem: nisam to učinio ja. Pitajte one dečke iz Slavonskog Broda, onaj rock sastav Divlji dječak koji ne samo što pjeva tu Bajaginu pjesm
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad policija svoj posao revnosno radi

Piše Drago Hedl

Kad policija svoj posao revnosno radi

5.8.2018. | 14:00
Dirljiva je briga naše policije o građanima za kojima nije raspisana tjeralica, ni Interpolova, ni naših sudova, pa je teško ne usporediti to s policijskom logikom iz jednog starog vica.
Dirljiva je briga naše policije o građanima za kojima nije raspisana tjeralica, ni Interpolova, ni naših sudova, pa je teško ne usporediti to s policijskom logikom iz jednog starog vica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija i Gradiška Stara

Piše Drago Hedl

Policija i Gradiška Stara

29.7.2018. | 14:00
Netko nazove šefa smjene na granici i kaže: 'Ej rođo, ne diraj mi one moje iz autobusa, pusti ih da prođu, to su sve naši pošteni dečki, a žuri im se na janjetinu, javili im da je upravo skinuta s ražnja, pa da se ne o'ladi.
Netko nazove šefa smjene na granici i kaže: 'Ej rođo, ne diraj mi one moje iz autobusa, pusti ih da prođu, to su sve naši pošteni dečki, a žuri im se na janjetinu, javili im da je upravo skinuta s ražnja, pa da se ne o'ladi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zagađena voda plod je kolektivne halucinacije Brođana

Piše Drago Hedl

Zagađena voda plod je kolektivne halucinacije Brođana

22.7.2018. | 14:00
S obzirom da na svijetu postoji mnogo onih koji su uvjereni kako je cijelo nebo zapravo jedan ogromni LCD ekran na kojem nam prikazuju holograme, zašto ne ponuditi i odgovor na brodski misterij kako je sve što se oko brodske vode događalo posljednjih dana ožujka i prvih dana
S obzirom da na svijetu postoji mnogo onih koji su uvjereni kako je cijelo nebo zapravo jedan ogromni LCD ekran na kojem nam prikazuju holograme, zašto ne ponuditi i odgovor na brodski misterij kako je sve što se oko brodske vode događalo posljednjih dana ožujka i prvih dana trav
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mandžukić i Slavonski Brod vole se javno

Piše Drago Hedl

Mandžukić i Slavonski Brod vole se javno

15.7.2018. | 21:21
Ako Županja, šezdesetak kilometar istočnije od Slavonskog Broda, može imati spomenik nogometnoj lopti, zašto Slavonski Brod, isto toliko kilometara uzvodno uz Savu, ne bi mogao imati spomenik kopački. Onoj Mandžukićevoj na kojoj bi pisalo: Slavonski Brod.
Ako Županja, šezdesetak kilometar istočnije od Slavonskog Broda, može imati spomenik nogometnoj lopti, zašto Slavonski Brod, isto toliko kilometara uzvodno uz Savu, ne bi mogao imati spomenik kopački. Onoj Mandžukićevoj na kojoj bi pisalo: Slavonski Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tužno je da Sessa mora podučavati Svirčevića o pravu

Piše: Drago Hedl

Tužno je da Sessa mora podučavati Svirčevića o pravu

8.7.2018. | 23:55
Najmanje što bi, u konkretnom slučaju, morao učiniti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jest da se ugleda na predsjednika Vrhovnog suda i stane u zaštitu načela koje ''gađanima pruža bolju, kvalitetniju i bržu pravnu zašita''.
Najmanje što bi, u konkretnom slučaju, morao učiniti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jest da se ugleda na predsjednika Vrhovnog suda i stane u zaštitu načela koje ''gađanima pruža bolju, kvalitetniju i bržu pravnu zašita''.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Svirčević je Jasni Krnić na ruke stavio 'lisice'

Piše Drago Hedl

Mirko Svirčević je Jasni Krnić na ruke stavio 'lisice'

1.7.2018. | 14:00
Zbog godišnjeg raspored poslova, kojeg je sačinila trenutačno prva osoba Općinskog suda, Jasna Krnić, nezadovoljni sutkinje i suci tog Suda: Biserka Trstenjak Opačak, Jasna Bratek, Lidija Klašnja, Željka Paunović, Josip Petričević, Ivanka Kovačević, Slaven Vidmar, Ivanka Šaravanj
Zbog godišnjeg raspored poslova, kojeg je sačinila trenutačno prva osoba Općinskog suda, Jasna Krnić, nezadovoljni sutkinje i suci tog Suda: Biserka Trstenjak Opačak, Jasna Bratek, Lidija Klašnja, Željka Paunović, Josip Petričević, Ivanka Kovačević, Slaven Vidmar, Ivanka Šaravanj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država smije varati građene, obrnuto ne važi

Piše Drago Hedl

Država smije varati građene, obrnuto ne važi

24.6.2018. | 14:10
Kada država vara svoje građane, kada ih potkrada i ne osigurava im ono što joj spada u opis posla, kada vlast tone u skandalima, laže i ruga se svojim građanima, tada ti građani, u demokratskom svijetu, izlaze na ulice da bi rekli: dosta.
Kada država vara svoje građane, kada ih potkrada i ne osigurava im ono što joj spada u opis posla, kada vlast tone u skandalima, laže i ruga se svojim građanima, tada ti građani, u demokratskom svijetu, izlaze na ulice da bi rekli: dosta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

Piše: Drago Hedl

Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

17.6.2018. | 13:30
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

Drago Hedl:

'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

27.5.2018. | 14:00
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
SBplus.hr, Slavonski Brod : I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

Čija je zajebancija škola u Ruščici?

I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

20.5.2018. | 14:00
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

Piše Drago Hedl

Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

13.5.2018. | 14:00
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

Piše Drago Hedl

Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

6.5.2018. | 14:00
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :