SBplus.hr, Slavonski Brod :

Kolumne : Nedjeljna propovijed

Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 2.4.2017. u 14:00
Prikaza: 2293
|

Piše Drago Hedl

Boreći se za istinu Dubravko Jošić proizveo je laž

root : Boreći se za istinu Dubravko Jošić proizveo je lažDubravko Jošić(Foto: Facebook)

Kako je, dakle, moguće da jedan ozbiljan čovjek kojega toliko ''pogađa, šokira i uznemiruje'' ono što je čuo, to prenosi bez ikakve provjere?

DUBRAVKO JOŠIĆ, umirovljeni natporučnik Hrvatske vojske iz Oriovca, čovjek je u zrelim godinama i već pomalo, kako se ono veli, ''sijeda glava''. Magistar je fizike, dakle akademski obrazovan. Da nije, ne bi u Privrednoj banci Zagreb bio savjetnik za informatičko telekomunikacijsku djelatnost. Politički je više nego iskusan, kalio se u čak tri hrvatske stranke. U HDZ je ušao 1990. i bio sudionik Prvog općeg sabora te stranke. Iz HDZ-a izlazi 2005., jer se nije slagao s politikom Ive Sanadera, pa pristupa brodskom HSP-u. Političko iskustvo dalje će stjecati u Hrvatskoj čistoj stranci prava, jer su ga, veli, zbog kritike, iz HSP-a izbacili Mirko Duspara i Anto Đapić. Svoje domoljublje dokazao je boreći se u Domovinskom ratu, bio je zamjenik ratnog zapovjednika u 139. brigadi Slavonski Brod. Čovjek je dakle blistavog životopisa.

Vijest je, dakle, u osnovi bila točna, samo se, eto, potkralo nekoliko malih, beznačajnih grešaka.Ali, Dubravko Jošić ovih me dana podsjetio na jedan stari sovjetski vic o tome što je to vijest, a što demanti te vijesti. Vijest je, kaže, vic da je Josif Primakov iz Moskve na lutriji dobio Ladu. Demanti, kaže vic, glasi: Vijest je u osnovi točna, ali nije riječ o Josifu Primakovu, već o Sergeju Babuškinu i on nije iz Moskve već iz Vladivostoka. I ne radi se o Ladi već o Moskviču. I nije auto dobio na lutriji, već ga je auto pregazio na cesti.

Vijest koju je u siječnju ove godine u javnost plasirao Dubravko Jošić, glasila je kako je novinarka Hrvatske televizije, Jagoda Bastalić, tijekom srpske agresije na Hrvatsku i okupacije dijela zapadne Slavonije, 1990. pobjegla s HRT-a da bi postala urednica na srpskom Radiju Okučani. Nadalje, stajalo je u vijesti koju je u javnost, šaljući otvoreno pismo urednici Informativno medijskog servisa HRT-a, Katarini Periši Čakarun, kako osobe poput Jagode Bastalić mogu raditi na javnoj televiziji. Postavljajući to pitanje Dubravko Jošić navodi i da je Jagoda Bastalić kćer komandanta tzv. Prve slavonske udarne tenkovske divizije Vojske Republike Srpske Krajine, a njen brat Saša Bastalić, kapetan iste agresorske vojske.

Vijest je, baš kao iz onog sovjetskog vica, u osnovi bila točna. Saznali smo to ovih dana u demantiju kada se Dubravko Jošić javno ispričao novinarki Hrvatske televizije Jagodi Bastalić. Dakle, Jagoda Bastalić nije pobjegla u Okučane 1990., štoviše nikada ondje nije ni radila ni živjela, nema brata, a otac joj nije bio zapovjednik agresorske vojske. Tako prošloga tjedna u javnoj isprici tvrdi  Dubravko Jošić.

Posipajući se pepelom, umirovljeni natporučnik HV-a, magistar fizike, iskusni političar i bivši ratni zapovjednik, sada kaže kako je ''netočno prikazivano njeno poslovno stanje i ponašanje tijekom agresije na Hrvatsku''.

''Tijekom razgovora u rujnu 2016. s jednim od djelatnika HTV-a, ticalo se stanja na HTV, dobio sam informaciju i o novinarki Jagodi Bastalić, koju sam iznio u otvorenom pismu IMS-u i portalu Kamenjar'', nastavlja Jošić svoju ispriku. A potom dodaje: ''Informacija je bila upravo onakva kakvu sam je prikazao, ne sluteći da dotični urednik HTV-a nije iznio istinu ili je i sam bio doveden u stanje da je prenio krivu informaciju. Mene je pak kao časnika HV-a, koji je sudjelovao u oslobađanju područja u VRO  'Bljesak' to strašno pogodilo, takva njegova informacija me šokirala i uznemirila i od tada sam stekao krivi dojam o Jagodi Bastalić temeljem tog razgovora''. 

Cijeneći javnu ispriku Dubravka Jošića, ipak, nemoguće je ne zapitati se nekoliko stvari. Taj iskusni političar, akademski obrazovani čovjek u respektabilnoj životnoj dobi, prekaljeni ratni veteran, često se u medijima javlja otvorenim pismima u kojima upozorava na društvene nepravde. Tako je prošle godine premijeru Andreju Plenkoviću pisao da danas ''ne vidi puno od onoga'' što su hrvatski branitelji sanjali boreći se za svoju državu, jer je u njoj ''previše demagoga, karijerista i kleptomana''. Poziva Plenkovića da odstupi ne bude li bio spreman promijeniti takvo stanje.

Nije to međutim jedino otvoreno pismo Dubravka Jošića. Uz to, aktivan je i na društvenim mrežama. Kao neumoljiv borac protiv nepravde, osobito laži koja se širi u dijelu medija, na svom Facebook profilu Jošić se krajem prosinca 2014. obraća Velimiru Bujancu: ''Dragi prijatelju, najbitnije je srušiti tvornicu laži - EPH ! A zatim idemo na Bastilju yugoslovenstva - YUTEL na Prisavlju''.

Pa je u bitci za istinu, u pohodu na ''Bastilju yugoslovenstva'', kao jednog od nositelja politike ''YUTEL-a na Prisavlju'' locirao novinarku Jagodu Bastalić.

A sada ona pitanja: kako je, dakle, moguće da jedan ozbiljan čovjek kojega toliko ''pogađa, šokira i uznemiruje'' ono što je čuo, to prenosi bez ikakve provjere? Znate ono: pošto kupio, po to prodao. Nije li se, prije otvorenog pisma u kojem je jednu novinarku brutalno oklevetao ipak malo trebao raspitati o tome što je, gdje i kako radila? I zašto, u isprici koja je uslijedila, nije naznačio tko je urednik HTV-a koji mu je prenio lažnu informaciju?

Tada bismo mu više vjerovali. I očekivali, u skladu s njegovim moralnIm načelima, prije svega načelom borbe za istinu, da ponovno uputi jedno otvoreno pismo i javno se upita mogu li urednici poput onog koji ga je doveo u zabludu, šireći laži o novinarki Bastalić, raditi na HTV-u?

Ovako, njegova isprika, koliko god može biti iskresan, ipak podsjeća na vic što je to vijest, a što njen demanti.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Dubravko55

Dubravko55

Komentirano: 3.4.2017. | 19:51

1

Ne pratim ovaj portal, no skrenuli su mi pozornost da postoji komentar o mojoj malenkosti nekog novinara „propovjednika „Drage Hedla iz Osijeka !? S obzirom da je čovjek ničim izazvan napisao podosta izmišljotina i običnih floskula o meni, moram ukratko reći par rečenica. U Registru hrvatskih branitelja svatko može provjeriti činjenicu da sam hrvatski dragovoljac, od 28.lipnja 1990.g. na zbornom mjestu Sibinj. Isprva sam bio u 2.pb 108.br a po utemeljenju 139.br, u listopadu mjesecu 1990.g.postavljen na mjesto načelnika SIS kao aktivni časnik, s činom natporučnika HV . U Registru je ubilježeno „borbeni sektor 303 dana“ . Ukazom predsjednika Tuđmana sam promaknut u čin aktivnog časnika, no zbog toga što nisam sebe vidio u vojnom sektoru nsam potpisao ugovor te sam prešao u pričuvni sastav 139.br. na isto ustrojbeno mjesto. http://blog.vecernji.hr/ratne-price/samostalni-izvidnicki-vod-139-brigade-hv-a-2513 Komentator pod nadimkom THOR mogao je s par klikova mišem provjeriti moja 303 dana borbenog sektora a i provjeriti da je pričhvni brigadir Marko Brajković iz Sl.Broda bio prvi zapovjednik 139.br. s područja bivše Općine Slavonski Brod. Tako da tvrdnju da nisam ni bio a valjda da nije ni postojala 139.br.HV okvalificirat ću kao blago kao neznanje a ne kao nešto drugo. Što se politike tiče sve je točno pa ne vidim razloga za taksativno nabrajanje, točno je da sam jedan od utemeljitelja HDZ u Oriovcu, član ratnog Predsjedništva bivše Općine Slavonski Brod te prvi predsjednik demokratski izabrane Skupštine tadašnjeg mjesnog odbora Oriovac. Točno je i da se uopće nisam mogao složiti s politikom Ive Sanadera te sam podnio ostavku na mjesto predsjednika IO HDZ Općine Oriovac i prešao u HSP. Kao što reče dr.Drago Prgomet, ako sam promijenio stranku nisam nikada mijenjao svoja ljudska i politička uvjerenja. Pisac pokušava biti šaljiv pa ubacuje neke foskule i doskočice ali ja nemam namjeru odgovarati niti polemizirati. Ostalo što je napisano je posve efemerno i ne bih ulazio u raspravu i detalje. Ne znam samo što se taj Drago Hedl češe o YUtel jer o tome isto nije bilo zbora. Valjda ima neke svoje razloge, koji se mene uopće ne tiču. Ljudski je priznati pogrješku, ljudski je ispričati se – i točka. Ne vidim smisao daljih komentara jer se sve rečeno.
Pula

Pula

Komentirano: 3.4.2017. | 9:01

2

Da je uzoriti pričuvni natporučnik i revnosno brojilac krvnih zrnaca ovakovu izmišljotinu i laž objavio u nekom "kamenjaru "90-tih problem četnikuše sa HRT bi bio rješen po kratkom postupku a domovina bi nam bila danas urednija i čišća. Uzoriti pričuvni časnik se ispričao samo da bi izbjegao kazneno gonjenje, ali bolesni um če zasigurno nastaviti goniti imaginarne yutelovce po Oriovcu i šire.
THOR

THOR

Komentirano: 2.4.2017. | 21:08

3

Ako Drago Hedl piše o D. Jošiću mogao se je i bolje informirati. Naime Dubravko Jošić nije umirovljeni časnik HV-a, nego je zaposlen u PBZ. Isto tako Dubravko Jošić nije nikada bio zamjenik ratnog zapovjednika 139. brigade, nije čak nikada ni bio u 139. brigadi. Najbolje bi bilo da se oglasi Dubravko Jošić i ispravi sve što je netočno napisano o njemu, a Drago Hedl da se ispriča što proizvodi laži.
12345

12345

Komentirano: 2.4.2017. | 19:53

4

Da se ukine abolicija brzo bi srbi odvojili žito od kukolja...ovako dobar dio njih krije proslost i proci ce nekaznjeno, a zna se sto su radili...ovako je alkar dubravko pogodio uništa...i naravno snosi posljedice...mladi seseljev ucenik vucic se ne stidi svojih govorancija za vrijeme rata...mozda koji srbin bar stid za ucinjeno pokaze kad vec odgovornost ne preuzimaju...

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

Piše: Drago Hedl

Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

17.6.2018. | 13:30
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

Drago Hedl:

'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

27.5.2018. | 14:00
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
SBplus.hr, Slavonski Brod : I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

Čija je zajebancija škola u Ruščici?

I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

20.5.2018. | 14:00
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

Piše Drago Hedl

Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

13.5.2018. | 14:00
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

Piše Drago Hedl

Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

6.5.2018. | 14:00
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bi li sutkinja Balenović mogla protiv svog šefa Svirčevića?

Kad bi trebala i htjela

Bi li sutkinja Balenović mogla protiv svog šefa Svirčevića?

29.4.2018. | 14:00
Zanimao me izraz lica i ''govor tijela'' sutkinje Balenović kada je izricala presudu Vidoviću: je li na njenom licu bio izraz straha, nelagode, možda čak i stida, ili pak čvrstog uvjerenja i trijumfa da ''u ime Republike Hrvatske'' čini upravo ono što Republika Hrvatska od nje, k
Zanimao me izraz lica i ''govor tijela'' sutkinje Balenović kada je izricala presudu Vidoviću: je li na njenom licu bio izraz straha, nelagode, možda čak i stida, ili pak čvrstog uvjerenja i trijumfa da ''u ime Republike Hrvatske'' čini upravo ono što Republika Hrvatska od nje, k
SBplus.hr, Slavonski Brod : Misterij brodske vode vrijedan je Dosjea X

Piše Drago Hedl

Misterij brodske vode vrijedan je Dosjea X

15.4.2018. | 14:00
Netko u Hrvatskoj sigurno zna kako je i zašto brodska voda onečišćena, a onda na čudesan način, sama od sebe, opet postala pitka. I zašto oni koji drže kako bi to trebalo biti objavljeno, misle da su u pravu? Logika i politika, naime, najčešće ne idu zajedno: prva zaključke gradi
Netko u Hrvatskoj sigurno zna kako je i zašto brodska voda onečišćena, a onda na čudesan način, sama od sebe, opet postala pitka. I zašto oni koji drže kako bi to trebalo biti objavljeno, misle da su u pravu? Logika i politika, naime, najčešće ne idu zajedno: prva zaključke gradi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar Kujundžić štuje Hipokrata, a ne Sokrata

Piše Drago Hedl

Ministar Kujundžić štuje Hipokrata, a ne Sokrata

8.4.2018. | 14:00
Oko brodske vode bilo je toliko improvizacija, toliko neodgovornih i proturječnih izjava, toliko spinova i toliko opravdanih sumnji da se mnogo toga skriva(lo) od javnosti, da je sasvim sigurno kako će, jednom, kad se brodska voda uistinu dovede u red i postane pitka i sigurna za
Oko brodske vode bilo je toliko improvizacija, toliko neodgovornih i proturječnih izjava, toliko spinova i toliko opravdanih sumnji da se mnogo toga skriva(lo) od javnosti, da je sasvim sigurno kako će, jednom, kad se brodska voda uistinu dovede u red i postane pitka i sigurna za
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako nemate vode, pijte naftu!

Piše Drago Hedl

Ako nemate vode, pijte naftu!

1.4.2018. | 13:20
Sve zapravo liči na crnu komediju u kojoj nekakav majstor dolazi u nečiju kuću da bi popravio slavinu, a onda kad krene u raskopavanje zidova, probuši plinsku instalaciju pa cijela kuća odleti u zrak. Tako nešto, slikovito rečeno, dogodilo se u Slavonskom Brodu.
Sve zapravo liči na crnu komediju u kojoj nekakav majstor dolazi u nečiju kuću da bi popravio slavinu, a onda kad krene u raskopavanje zidova, probuši plinsku instalaciju pa cijela kuća odleti u zrak. Tako nešto, slikovito rečeno, dogodilo se u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod, grad opasnog življenja

Piše Drago Hedl

Slavonski Brod, grad opasnog življenja

25.3.2018. | 13:45
Je li Slavonski Brod nekakav hrvatski "Twin Peaks", nekakva ''zona sumraka''?
Je li Slavonski Brod nekakav hrvatski "Twin Peaks", nekakva ''zona sumraka''?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Između kriminalaca i kriminalista često nema razlike

Piše Drago Hedl

Između kriminalaca i kriminalista često nema razlike

18.3.2018. | 14:00
Malo sam, kako bi se to rekao, guglao, i našao sijaset priča o policajcima koji su krali, pljačkali i varali. Guglao i oguglao, shvativši da, ne baš rijetko, između kriminaliste i kriminalca nema razlike. Da su to, često, sinonimi posve istog značenja.
Malo sam, kako bi se to rekao, guglao, i našao sijaset priča o policajcima koji su krali, pljačkali i varali. Guglao i oguglao, shvativši da, ne baš rijetko, između kriminaliste i kriminalca nema razlike. Da su to, često, sinonimi posve istog značenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako je brodski Općinski sud oklevetao brodski Općinski sud

Piše Drago Hedl

Kako je brodski Općinski sud oklevetao brodski Općinski sud

11.3.2018. | 14:00
I koji me sudac, na kugli zemaljskoj, od Švedske do Sjeverne Koreje, zbog takve hereze ne bi propisno rebnuo da mi više nikad ne padne na pamet igrati se s ugledom i profesionalnom sposobnošću sudaca, sudskih savjetnika i pravosuđa u cjelini? A puk bi, kao onomad plebs u arenama
I koji me sudac, na kugli zemaljskoj, od Švedske do Sjeverne Koreje, zbog takve hereze ne bi propisno rebnuo da mi više nikad ne padne na pamet igrati se s ugledom i profesionalnom sposobnošću sudaca, sudskih savjetnika i pravosuđa u cjelini? A puk bi, kao onomad plebs u arenama
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija u Slavonskom Brodu izvela čudo neviđeno

Piše Drago Hedl

Policija u Slavonskom Brodu izvela čudo neviđeno

4.3.2018. | 15:30
U civiliziranom svijetu normalno je da pred šalterom kakve državne službe postoji stolica, a ne kao u nas, da iza šaltera sjedi državni službenik, dok vi, kao stranka, pokorno i ponizno pred njim stojite.
U civiliziranom svijetu normalno je da pred šalterom kakve državne službe postoji stolica, a ne kao u nas, da iza šaltera sjedi državni službenik, dok vi, kao stranka, pokorno i ponizno pred njim stojite.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski suci sude 'kobajagi', ali primaju stvarne plaće

Piše Drago Hedl

Brodski suci sude 'kobajagi', ali primaju stvarne plaće

25.2.2018. | 14:00
Što, recimo, ako suci koji ''kobajagi'' riješe neke ovršne predmete, u kaznenom postupku prihvate ''kobajagi'' dokaze i iskaze ''kobajagi'' svjedoka, pa ''kobajagi'' primjene zakon i oderu vam par godina zatvora? S tim, naravno, što zatvor nije ''kobajagi'' već stvaran.
Što, recimo, ako suci koji ''kobajagi'' riješe neke ovršne predmete, u kaznenom postupku prihvate ''kobajagi'' dokaze i iskaze ''kobajagi'' svjedoka, pa ''kobajagi'' primjene zakon i oderu vam par godina zatvora? S tim, naravno, što zatvor nije ''kobajagi'' već stvaran.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedna besplatna ideja gradonačelniku Duspari

Piše Drago Hedl

Jedna besplatna ideja gradonačelniku Duspari

18.2.2018. | 13:30
Ne znam koliko je brodska policija zainteresirana za borbu protiv pisaca grafita i ima li kažnjenih za oštećenje tuđe imovine, ali znam da je osječkoj to posljednja briga.
Ne znam koliko je brodska policija zainteresirana za borbu protiv pisaca grafita i ima li kažnjenih za oštećenje tuđe imovine, ali znam da je osječkoj to posljednja briga.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Janafu su draži Krstičević i staklari nego Đurini bravari

Piše Drago Hedl

Janafu su draži Krstičević i staklari nego Đurini bravari

11.2.2018. | 13:30
Naravno, nećemo reći kako je u cijeloj toj priči - oko izmaklog posla Đuri Đakoviću - svoje prste imao ministar vojni, Damir Krstičević. Ali da ih je mogao imati, mogao je.
Naravno, nećemo reći kako je u cijeloj toj priči - oko izmaklog posla Đuri Đakoviću - svoje prste imao ministar vojni, Damir Krstičević. Ali da ih je mogao imati, mogao je.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jakovina krenuo stopama Granića, Pašalića, Canjuge

Piše Drago Hedl

Jakovina krenuo stopama Granića, Pašalića, Canjuge

4.2.2018. | 14:00
Ako su znali voditi državu, kako dovraga ne bi znali upravljati nekom tvrtkom. U njima je toliko iskustva, toliko znanja i nagomilane pameti, toliko uspostavljenih kontakata, poznanstava i veza, toliko ljudi kojima su pomogli i koji jedva čekaju da im uzvrate istom mjerom, da bi
Ako su znali voditi državu, kako dovraga ne bi znali upravljati nekom tvrtkom. U njima je toliko iskustva, toliko znanja i nagomilane pameti, toliko uspostavljenih kontakata, poznanstava i veza, toliko ljudi kojima su pomogli i koji jedva čekaju da im uzvrate istom mjerom, da bi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naš Duspara i njihov Ćosić (2)

Piše Drago Hedl

Naš Duspara i njihov Ćosić (2)

28.1.2018. | 14:00
Jasno je da će samo budala gricnuti ruku koja ga hrani i hračnuti u vlastiti tanjur, a akter na kojeg se ta poslovica odnosi, to nipošto nije.
Jasno je da će samo budala gricnuti ruku koja ga hrani i hračnuti u vlastiti tanjur, a akter na kojeg se ta poslovica odnosi, to nipošto nije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naš Duspara i njihov Ćosić

Piše Drago Hedl

Naš Duspara i njihov Ćosić

21.1.2018. | 14:00
Beskrajno je naivno Dusparino apeliranje na sve brodsko-posavske saborske zastupnike za koje kaže da su ''naši'', a ne ''njihovi'', neka ''svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko-posavske županije, prevažnog problema''
Beskrajno je naivno Dusparino apeliranje na sve brodsko-posavske saborske zastupnike za koje kaže da su ''naši'', a ne ''njihovi'', neka ''svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko-posavske županije, prevažnog problema''
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska policija u Vijuš, Plenkovićeva Vlada u Arenu Zagreb

Piše Drago Hedl

Brodska policija u Vijuš, Plenkovićeva Vlada u Arenu Zagreb

14.1.2018. | 14:00
Ne znam kako financijski posluje Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu, ali joj sigurno neće biti naodmet lova koju će zaraditi iznajmi li jakim snagama MUP-a dio svog kompleksa.
Ne znam kako financijski posluje Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu, ali joj sigurno neće biti naodmet lova koju će zaraditi iznajmi li jakim snagama MUP-a dio svog kompleksa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komentar tjedna 4. do 10. lipnja

Oko nas

Piše: Aleksandra Primorac

Komentar tjedna 4. do 10. lipnja

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :