Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 28.3.2018. u 22:45
Prikaza: 1842
|

Od drveća ne vide šumu

U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

SBplus
Foto: SBplusVertikalna prometna signalizacija
 • SBplus

Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.

KAO svuda u svijetu, tako i u Hrvatskoj, horizontalna i vertikalna prometna signalizacija ljude čuva od pogibelji. Pritom, dakako, izuzetno je važna i razina dostignute nacionalne prometne kulture. Međutim, ponekad, odgovorni za uvođenje i održanje reda u toj društvenoj oblasti kasne s regulacijom ili je uopće ne uvode, što uvelike otežava ponašanje sudionika u prometu, neovisno o  stupnju njihove socijaliziranosti.

Jedan od više takvih primjera u Slavonskom Brodu jeste Trg pobjede - na dionici između ulice Augusta Cesarca i Đure Pilara - kad prometnica iz jednosmjerne prelazi u dvosmjernu.

U manjim urbanim sredinama i manje prometnim ulicama, odgovorni za regulaciju prometa mogli bi kazati kako su znakom na početku dionice označili da je, u nastavku prometnice, u pitanju dvosmjerna ulica te da je to sasvim dovoljno. Malo pedantniji pak mogli bi 'praviti se ludi' te uz cestu ili na pješačkoj stazi stati, odnosno parkirati, jer nema znaka koji bi ih upozoravao kako to nije dopušteno.

I radi provjere jesmo li postupili ispravno kad smo upozorili aktualnog zamjenika, još uvijek v.d. predsjednika Općinskog suda u Slavonskom Brodu, Pavu Garića - kako je njegov Mercedes, kao i automobil registarskih oznaka SB 570 CO na naslovnoj fotografiji, bio parkiran na mjestu gdje to nije dopušteno - nadležni odjel u brodskoj Gradskoj upravi upitali smo: jesmo li postupili ispravno, ili ne? Je li vozilo s naslovne fotografije parkirano sukladno važećim općim i posebnim propisima, ili nije?

"... znak A26 (promet u oba smjera) upozorava vozače koji dolaze iz smjera juga da je dionica Trga pobjede - od ulice A. Cesarca do ulice Đ. Pilara - dvosmjerna prometnica.
Na slici je također vidljivo  vozilo koje je nepravilno parkirano na nogostupu i time krši odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ako se zadržalo duže od tri minute, za što nije potrebno postavljati prometnu signalizaciju koja bi odredila zabranu, jer je to definirano čl. 82. stavak 1. točka 10. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15, 108/17 na snazi od 16.11.2017.)
Iznimno, na predmetnoj dionici može se i parkirati, ali to mora biti definirano prometnom signalizacijom sukladno čl. 82. stavak 2. istog zakona.
U Prilogu Vam dostavljamo kopiju dijela "Naredbe" iz koje je vidljiv i članak 8., a odnosi se na predmetnu ulicu.
Nadalje, ističemo kako Grad Slavonski Brod ne posjeduje točne podatke kada je prereguliran promet u tom dijelu Grada, niti imamo prometni elaborat jer jeregulacija rađena sukladno 'Naredbi o reguliranju prometa na cestama i ulicama grada Slavonskog Broda' iz 1995. godine."

Bio je to pošten i ekspeditivan odgovor privremene pročelnice Upravnog odjela za komunalni sustav i takvo redarstvo, Barbare Rakitić Gavranić, dipl.ing. Što obećava. Naime, privremena pročelnica nije petljala, prikrivala činjenice niti bježala od (su)odgovornosti.

Ono s čime mi - kao medij Udruge za promicanje lokalne uprave i samouprave - nismo zadovoljni jeste činjenica da aktualna Gradska uprava u Slavonskom Brodu promet regulira sukladno sadržaju 'Naredbe' iz 1995. godine. Naime, naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem 'Naredbe' koja je nastla temeljem parametara od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.

Držeći kako je u pitanju nesporazum, još jednom, pisali smio Gradskoj upravi neka nam potvrdi: je li to istina, a ako jeste, zbog čega Grad nema Prometnu strategiju i njoj sukladne izvedbene dokumente primjerene izgrađenosti prometne infrastrukture?

U razumnom roku, glasnogovornica, Ifigenija Račić Sarić, mag.nov., dostavila nam je odgovor iz kojeg donosimo naglaske.

Nakon provedenog javnog natječaja, tadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, 1. lipnja 2015. godine, sa županom Danijelom Marušićem, potpisao je "Ugovor o izradi Master plana održivog razvoja prometnog sustava na području Brodsko-posavske županije". Bio je to jedan od deset takvih ugovora područnog karaktera.

Mada je, četiri mjeseca ranije, na isti natječaj, s tri projekta, prijavio se i Grad Slavonski Brod, odbijen je uz obrazloženje da je, na razini Brodsko-posavske županije, planiran projekt izrade Master plana .

Odbijeni su im sljedeći projekti:
- Projekt promicanja održive mobilnosti u gradu Slavonskom Brodu kroz izradu sveobuhvatnog prometnog rješenja u obliku Master plana razvoja prometa s uključenom prometnom studijom,
- Projekt promicanja održive mobilnosti u gradu Slavonskom Brodu kroz proširenje postojećeg sustava biciklističkih staza, te
- Projekt razvoja integriranog prometa grada Slavonskog Broda.

Vrijednost potpisanog Ugovora između Ministarstva i Županije iznosila je 966 tisuća kuna, a sve je trebalo biti sufinancirana s 85 posto iz fondova Europske unije. No, to se nije dogodilo.

Naime, gotovo godinu dana nakon potpisivanja Ugovora, Gradska uprava zatražila je od županijske informaciju u kojoj fazi je izrada Master plana i, 3. lipnja 2016., dobili su odgovor kako je zaustavljena provedba projekta „Master plan održivog razvoja prometnog sustava na području Brodsko-posavske županije".

U svome pismenom očitovanju Gradu, odgovorna osoba u Županiji za provedbu projekta dr.sc. Miroslav Jarić, dipl.ing., kao razlog obustave njegove realizacije, naveo je da su, nakon provedenog natječaja, utvrdili kako nemaju dovoljno sredstva za njegovo pokretanje.

U međuvremenu, 14. ožujka 2017., Županija je ponovno uključena u izradu Master plana, ovog puta "funkcionalne regije Istočne Hrvatske". Vrijednost Ugovora je 6.8 milijuna kuna i njime bi se trebale identificirati prometne potrebe i prilike za poboljšanje prometnog sustava pet slavonskih županija, između ostalog, navela je glasnogovornica Grada u svome odgovoru SBplus-u.

Od drveća ne vide šumu

Tijekom sedmogodišnje, načelne i konkretne, kritike rada brodske Gradske uprave otvarali smo razne teme, poticali na rješavanje raznih urbanih problema, čak smo branili i/ili hvalili neke odluke Gradske uprave... ali na ovako nešto još nismo naišli. Gradski promet reguliran je dokumentom starim četvrt stoljeća, a Gradska uprava se pravda činjenicama da ih je 2015. Država odbila svojom bahatošću, a 2016. godine Županija zajebala svojom aljkavošću.

A što je s prethodnih 20 godina, s posebnim naglaskom na onih 10 iz "Dusparina vakta", glasnogovornica ništa zborila nije. Uostalom, ni 'Županijski' niti 'Istočno hrvatski' Master plan apsolutno nikakve veze neće imati, na primjer, s režimom prometa u brodskoj Cesarčevoj ulici - na njezinoj dvosmjernoj dionici - gdje je onomad na nogostupu bio parkiran Mercedes zamjenika aktualnog v.d. predsjednika brodskog Općinskog suda, Pave Garića, a nedavno i njegov oponašatelj nepoznata imena.
Za to je kriva Gradska uprava, a njezin čelni čovjek, gradonačelnik Mirko Duspara, odgovoran je jer, u toj i takvoj Gradskoj upravi, očito, nema dovoljno kompetentnih i odgovornih ljudi koji bi, u konačnici, onemogućili "tamo nekog Đurinog švajsera" da ih zajebava putem portala čije usluge plaća i sam Grad.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 2

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  haSSan_beg

  haSSan_beg

  Komentirano: 29.3.2018. | 2:30

  1

  Svi sretni
  detox

  detox

  Komentirano: 28.3.2018. | 23:24

  2

  U uređenim zemljama toga nema.U uređenim zemljama komunalni redari i policajci rade bez straha svoj posao.

  Broj komentara: 2

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  'Nečovjek' - jer je Bosanac

  'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  21.10.2018. | 17:00
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  Ekskluzivno i cjelovito

  Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  20.10.2018. | 16:30
  Podržavamo Dusparu kad se sa suradnicima trudi njihove ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako niti besplatne medijske usluge nisu od koristi - ako su formalno nedovoljno profesionalne, a sadržaj
  Nemamo ništa protiv kad Duspara sa suradnicima trudi se ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako mu ni besplatne medijske usluge ne koriste - ako su diletantski rađene i/ili zanemarivo konzumirane
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  Iz jedne brodske trgovine

  Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  16.10.2018. | 0:01
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  Što je gore - stanje ili njegov opis?

  'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  13.10.2018. | 13:10
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  U društvu Kolinde Grabar Kitarović

  Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  10.10.2018. | 22:45
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

  Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  10.10.2018. | 0:01
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

  Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  2.10.2018. | 0:01
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad crveni crne košulje obuku

  U ratu mali miševi u miru velike ustaše

  Kad crveni crne košulje obuku

  1.10.2018. | 0:01
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

  'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

  Krmak

  27.9.2018. | 0:01
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  U neznanju ili ...

  Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  26.9.2018. | 12:59
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  Pero Ćosić i ekipa drže:

  Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  26.9.2018. | 0:02
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  Kad institucije ne rade svoj posao

  Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  17.9.2018. | 0:01
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  Incident bez presedana

  Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  12.9.2018. | 17:30
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  'Do istrage vaše ili naše'

  Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  12.9.2018. | 0:01
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  (Ne)normalna tržišna pojava

  Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  8.9.2018. | 18:18
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  Besprijekorna procedura

  Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  5.9.2018. | 0:01
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

  Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  2.9.2018. | 0:01
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  Otkud voda koju danas piju (i) Brođani

  Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  1.9.2018. | 11:55
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

  Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  31.8.2018. | 22:10
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

  IMAMO SLUŽBENU INFORMACIJU

  Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

  29.8.2018. | 16:00
  'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
  'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

  Bez okolišanja

  Piše: Marija Radošević

  Naši, a tuđi

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :