Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 31.12.2017. u 0:02
Prikaza: 3806
|

Predsjednica Komore donijela Odluku

Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

Facebook
Foto: FacebookJelena Ivaniš, preedsjednica Obrtničke komore Brodsko posavske županije
 • Facebook

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nije obrtnica, a izabrali ju za predsjednicu Komore, pisali smo kad se to dogodilo u Slavonskom Brodu, 18. ožujka 2016. godine. Bio je to još jedan u nizu skandala koji je, u to vrijeme, tresao brodsko Udruženje obrtnika i njihovu Komoru. Uglavnom, nova obrtnička liderica, Jelena Ivaniš, od prvog dana kad je preuzela upravne uzde Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, odlučila je u toj kući "uvesti red". Odlučila je sve upravljačke poluge koje je, dotad, "u svojim rukama držala poslovna tajnica, Željke Pergl", preuzeti osobno. Odlučila je biti predsjednica stvarno, a ne tek nominalno.

Nakon što je u Komori provela više od 20 godina kao njezin operativni lider i na (re)izbornoj funkciji poslovnog tajnika, Željka Pergl nije željela skrštenih ruku promatrati novu predsjednicu kako, "na dotad neviđen način" želi voditi Komoru - bez suradnje s poslovnom tajnicom.

Borba za lidersku ulogu u Komori

Budući da tako mala 'tvrtka' nije mogla podnijeti dvije tako velike šefice, jedna je morala "spustiti pogled". Kako je Ivaniš bila netom izabrani, dakle legitimni, "Capo di tutti capi", a dva dana prije toga, 16. ožujka, Pravilnikom o ustrojstvu Komore..., ukinuto je radno mjesto poslovnog tajnika, novoj predsjednici nije padalo na pamet tek stečene ovlasti dijeliti s podčinjenom Pergl.

Kako, sad već bivša, poslovna tajnica nije bila spremna, olako, odreći se dotadašnjih poslovno-tajničkih prinadležnosti i neto plaće od "sedam-osam tisuća kuna" te mirno prihvatiti novu ulogu Višeg referenta s duplo manjim primanjima i nikakvim ovlastima, razboljela se i 13. svibnja 2016. godine otišla je na bolovanje.

Tu si, al' k'o da nisi

Po okončanju bolovanja, 1. listopada 2016., Pergl se vratila na posao, ali ju tamo nije dočekala ozarenost. "Osim prazne sobe, bez računala, dokumentacije, pribora za rad, nije imala što raditi jer nije dobivala radne zadaće".

Zbog takvog odnosa, primarno predsjednice Ivaniš, prema njoj, Pergl je protiv Komore podigla više tužbi iz oblasti "radnih sporova". Sporovi još nisu okončani, ali prvi rezultati Željki daju za pravo biti optimistična.

Dotad vrlo zategnuti odnosi između bivše poslovne tajnice i nove predsjednice eskalirali su do te mjere da je predsjednica Ivaniš, "temeljem 41. članka Statuta Hrvatske obrtničke komore..., 7. listopada 2016. godine", donijela Odluku kojom je, "sukladno pravomoćnom Rješenju Županijskog suda u Splitu od 6. listopada 2016. godine, utvrdila obvezu povrata na posao do okončanja spora radnice Željke Pergl".

Međutim, "kako je 16. ožujka 2016. godine stupio na snagu Pravilnik o ustrojstvu... Komore, a kojim aktom nije predviđeno radno mjesto tajnika, Željku Pergl nije bilo moguće zaposliti na radno mjesto za koje je otkazan posljednji važeći Ugovor o radu", nevino je pisala Ivaniš u svojoj Odluci. Zbog toga, "Željki Pergl će se zasnovati radni odnos za radno mjesto Višeg referenta", u nastavku, nemoćno i "dobronamjerno", konstatira predsjednica.

Radni odnos bez radnih obveza

Poentirajući u svojoj Odluci, Ivaniš će navesti: "Kako je Željka Pergl protiv Obrtničke komore... pokrenula nekoliko sudskih sporova, inspekcijskih nadzora i sl., a iz kojih je vidljivo kako se koristi dokumentacijom koja je otuđena iz prostorija Komore te kako su ... trajno narušeni odnosi između Željke Pergl i predsjednice Komore, kao i s ostalim radnicima, Željka Pergl se oslobađa radne obveze... Za vrijeme trajanja radnog odnosa, ista će ostvarivati sva prava koja proizlaze iz radnog odnosa... no bez obveze rada".

Drugim riječima, ustvari, predsjednica Ivaniš je zabranila radnici Komore dolazak na posao i prinudila ju primati plaću bez rada.

Budući da Željka Pergli nije željela prihvatiti "ponižavajući status" u tvrtki - primati plaću bez rada - ona je, nakon godišnjeg odmora, odlučila dolaziti na posao i pokušati raditi. Međutim, raditi nije mogla jer su joj sredstva rada bila uskraćena. Kako je tekao taj proces (ne)rada, znaju samo zaposleni i članovi Komore.

Uglavnom, stanje je bilo "mučno i neodrživo". Zbog toga, predsjednica Ivaniš dosjetila se jadu te je donijela novi dokument: "Odluku o korištenju godišnjeg odmora radnika za 2018. godinu". A upravo spektakularnost te odluke bio je povod ponovnom otvaranju teme: "Poslovna tajnica u Komori".

Odluka bez presedana

Tri dana poslije katoličkog Božića 2017. godine, a "temeljem članka 77. Zakona o radu... predsjednica Obrtničke komore Brodsko-posavske županije donijela je sljedeću Odluku: "Radnica Željka Pergl, zaposlena temeljem privremene mjere Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ima pravo na godišnji odmor u 2018. godini u trajanju od ukupno 240 radnih dana".

Ništa ne prepuštajući slučaju, predsjednica Ivaniš Odluku završava imperativnom rečenicom: "Imenovana je dužna početi koristiti godišnji odmor dana 22. siječnja 2018. god., a dana 2. siječnja 2019. godine mora se javiti na radno mjesto".

Kao i svaka pristojna odluka i ova ima Obrazloženje u kojem stoji: "Na temelju članka 77. Zakona o radu, radnik ima pravo na godišnji odmor u trajanju od najmanje 4 tjedna. Iz prethodnog proizlazi da ne postoje zapreke da radnik bude i duže na godišnjem odmoru. Sukladno prethodno narečenome, a i činjenici da je radno mjesto radnice ukinuto te je jedini razlog zbog čega je ona u radnom odnosu Privremena mjera Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ne postoji niti jedan razlog koji bi govorio protivno ovoj Odluci.

Uz prethodno narečeno, a sukladno članku 85. Zakona o radu, radnici se omogućava da jedan dan godišnjeg odmora može koristiti kad god to poželi".

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka" u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nakon što smo u razgovoru s predsjednicom Komore konstatirali kako je ta odluka bez presedana - apsurdna, Ivaniš nam je kazala da je Komora bila "prinuđena" povući takav potez jer "s jedne strane mora poštovati apsurdnu odluku Suda i Željku Pergl držati zaposlenicom, a s druge strane mora poštovati odluke upravnih tijela Komore i njome upravljati manirom dobrog gospodara.

 

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Marinko2

  Marinko2

  Komentirano: 25.1.2018. | 16:53

  1

  Gospodin "Novinar", autor ovog članka, je najblaže rečeno krajnje neupućen u stvarno zbivanje u Obrtničkoj komori. Nigdje se navode Ugovori o radu za plaću od netto 9000 kn gđe Željke Pergl te kojekakvi aneksi gdje joj praktički omogućeno da doživotno bude na poziciji tajnice Komore, a koje je sama pisala i sve skupa joj je potpisao i omogućio tadašnji predsjednik Komore gdin Zvonko Ćirić ( kojega ovdje nitko ne spominje, a kriv je nastalu situaciiu jednako koliko i gđa Željka). Radno mjesto tajnika Komore postoji i dalje , ali gđa Željka nema potrebnu stručnu spremu da ga obavlja budući da je radno mjesto spojeno sa radnim mjestom Stručnog suradnika za obrazovanje. Svatko tko je pogledao opis radnih mjesta u Komori, jasno mu je sve. Gđi Pergl je istekao mandat na mjesto tajnice i kada je shvatila da više neće moći biti plaćena 9000 kn, objektivno za nerad, počela se boriti svim silama da ostane u Komori i nastavi sisati novac obrtnika na sve moguće načine i bez obzira na posljedice po obrtnike, Komoru, itd. Također nitko ne spominje da gđa Pergl ima jako dobre veze sa svim sucima suda u Slav. Brodu te je stoga u njenom sporu sud u Slav. Brodu izuzet u jednom postupku, ali u svim ostalima nije. Drugim riječima, gđa Pergl sama "piše presude" kako joj to odgovara. Ovi silni postupci će se razvući sve do trenutka kada gđa Pergl ne stekne uvjete za mirovinu. Do tada će se promijeniti još nekoliko predsjednika Komore. Zaključno, jao onome koji naslijedi Jelenu Ivaniš na mjestu presjednika Komore!
  bubalu

  bubalu

  Komentirano: 12.1.2018. | 13:59

  2

  Liderska uloga u Komori??? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Netko stvarno ima problem s riječnikom. Prvo novinar, pa tek onda Ona koja bi to htjela biti. Imam savjet: neka otvori obrt pa može biti što hoće i koliko hoće, ali bez dugogodišnje "masne" plaće koju su joj davali obrtnici, koje sada vuče po sudovima zbog vlastitog (ne)činjenja tajničkog posla. Zbog svih nedostataka sada se može tužakati do mirovine, jer svu manjkavost akata je sama proizvela, da bi čuvala fotelju u baroknom uredu sa skupim tepihom i telefonskom sekretaricom.
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 20:09

  3

  Jerihon@ ako je izgubila mandat i nema za nju mjesta zašto nije dobila otkaz...a zašto nije smjenjena predsjednica koja nije legalno izabrana...netko ne radi svoj posao...ja i ti radimo..osim ako nismo oni koji su plaćeni da rješavaju ovakve nebuloze...mislim da postoji institucija koja može stati na rep ovim nenadoprcanim bakicama...ili nas novinar sve dezinformira...da iz svakog ovakvog članka proizađe kazna novinaru ili objektu pisanja nešto bi se postiglo...ovako, trla baba lan.... Možda se u Novoj nešto promjeni ;)
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:41

  4

  Djelatnica ne mora iskoristiti to pravo iz odluke o godisnjem odmoru, bez obzira na rjesenje o godisnjem odmoru. Cirkus.
  dara_bubamara

  dara_bubamara

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:04

  5

  Ako ima morala i karktera dati će ostavku, ali čini mi se da je Jeleni bitnija fotelja predsjednice i neto plaća od 3.000,00 kuna mjesečno (kao volonter) koju si isplaćuje. Odakle joj je pravo da iz proračuna komore naših obrtničkih novaca isplaćuje godinu dana plaću za nerad Perglovice. Razlog je jednostavan - 2018. je izborna godina i Jelena poduzima sve samo da Željka ne vidi što radi....i donosi ovakvu apsurdnu odluku koju svijet nije vidio. Dobro nas farba i šiša predsjednica i bez imalo srama maže oči svim obrtnicima da komorom upravlja manirom dobrog gospodara, da ali za sebe.
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 16:31

  6

  123456,nisi skužio bit problema,Pergl je bila tamo prije Jelene, Jelena ima problema jer joj datumi završetka majstorskog ne odgovaraju sa izabranim mandatom.Tamo jedino znanje sa svim problematikama je rješavala Željka.....to što je ova želi skinuti a nemože je njen problem...može, ali ovakvim posprdnim odlukama......i onda odjednom novinarski senzacionalizam...zbog ovakve gluposti, Jelena mora dati neopozivu ostavku....
  duroo1

  duroo1

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:39

  7

  Službena stranica HOK na kojoj je vidljivo da radno mjesto tajnika komore Brod nije ukinuto. Vec je radi Tatjana Tijan OBRTNIČKA KOMORA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE 35000 SLAVONSKI BROD, Petra Krešimira IV 46/1 Telefon: 035 447 017 Telefaks: 035 447 017 Web: http://www.okbp.hr e-Mail: ok.slavonski.brod@hok.hr Predsjednik: Jelena Ivaniš Tajnik: Tatjana Tijan https://www.hok.hr/adresar_pok_uo/obrtnicka_komora_brodsko_posavske_zupanije
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:38

  8

  Jerihon@... nisam ja zadužen za biranje uhljeba...svi bi fotelju, a kasnije se nitko ne da iz nje..a tko je sposobniji nikad kod nas nije bio kriterij...ja mogu pisat gluposti, ako oni koji biraju izaberu glupane...a sad što se to financira iz naših džepova, sami smo si krivi...
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 11:23

  9

  12345,pišeš gluposti.Perglovica je za ovu lumen u svakom pogledu.Uostalom, kakve su tu odluke donesene bez sudjelovanja svih obrtnika?Kako se može ići na putovanja u Pariz i ostale metropole?Na teret koga i čega'Gdje je ta famozna diploma o majstorskom ispitu?I Brkić bi pozavidio...To treba ukinuti kompletno kao u Tz,.....ili neka se sami financiraju....neka budu konkurentni....
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 10:12

  10

  ...ne mogu joj dati otkaz, a njenog radnog mjesta više nema...a ona ne zna i neće raditi ništa drugo niti nigdje drugdje...zašto naslov nije...kako uhljeb prima plaću za nerad...u privatnom sektoru brzo bi bila preseljena na burzu rada...evo idem malo žalovat za svima koji dobivaju plaću, a ne daju im da rade i za uhljebima koji nažalost moraju na burzu rada uz milijunske otpremnine...šmrc.. Kad je natječaj za predsjednika komore da se prijavim...

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

  Četiri puta ih je više nego u SFRJ

  Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

  21.2.2018. | 12:12
  Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
  Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

  Za isti propust različite sankcije

  Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

  17.2.2018. | 15:00
  Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
  Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

  Razlika između države i kolonije

  Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

  12.2.2018. | 0:01
  Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
  Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

  Mada političar i kočijaš to često žele

  Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

  4.2.2018. | 0:01
  Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
  Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

  Kako je Zovak zaradio prvi milijun

  Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

  18.1.2018. | 10:15
  Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
  Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

  U pitanju je 'položajna renta' ili teror

  Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

  13.1.2018. | 0:01
  Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
  Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

  Ako Valić drukčije ne odluči

  Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

  12.1.2018. | 0:01
  Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
  Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

  Rimac kompromitirao tvrtku Lidl

  Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

  20.12.2017. | 0:01
  Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu
  Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu d
  SBplus.hr, Slavonski Brod : SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

  Umjesto njegovih pobočnika

  SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

  16.12.2017. | 14:50
  Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
  Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

  Izbori po Eurosong-ovom principu

  Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

  4.12.2017. | 14:35
  Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
  Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

  Ljubitelji nogometa ga obožavaju

  Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

  27.11.2017. | 0:01
  Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
  Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

  Zabranili novinarsko praćenje suđenja

  Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

  20.11.2017. | 22:15
  U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
  U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

  Ustvari, tko vodi Grad?

  Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

  16.11.2017. | 23:55
  Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
  Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Agresija na zakone, struku i zdrav razum bit će dopuštena

  Ako tako odluče institucije države

  Agresija na zakone, struku i zdrav razum bit će dopuštena

  14.11.2017. | 0:01
  Mada ne bi korektno bilo tvrditi kako zbog ovakvog postupanja hrvatskih institucija mladi ljudi odlaze u Njemačku, sasvim sigurno, moguće je tvrditi kako njemačke institucije, niti u ovakvom slučaju, ne bi se ponašale kao hrvatske.
  Mada ne bi sasvim korektno bilo tvrditi kako zbog ovakvog postupanja hrvatskih institucija mladi ljudi odlaze u Njemačku, sasvim sigurno, moguće je tvrditi kako njemačke institucije, niti u ovakvom slučaju, ne bi se ponašale kao hrvatske.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kompromitirali imenovanje načelnika policije Antuna Valića?

  Institucionalno bezakonje

  Kompromitirali imenovanje načelnika policije Antuna Valića?

  12.11.2017. | 22:00
  Da smo zločesti ovaj slučaj predstavili bismo kao primjer institucionalnog podrivanja društveno-političkog sustava Republike Hrvatske. Budući da zločesti nismo, ističemo ga tek kao benignu indolentnost hrvatske represivne elite - koja drugima služi kao reper ''normalnog" ponašanj
  Da smo zločesti ovaj slučaj predstavili bismo kao jedan od primjera institucionalnog podrivanja društveno-političkog sustava Republike Hrvatske. Budući da zločesti nismo, ističemo ga tek kao benignu indolentnost hrvatske represivne elite - koja drugima služi kao reper ''normalnog
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jalne, a ne tek jalove kritike 'Dusparinog' Doma na Livadi

  Politički diletanti, bezglavi smušenjaci

  Jalne, a ne tek jalove kritike 'Dusparinog' Doma na Livadi

  4.11.2017. | 15:40
  'Kritike koje su do nas doprle obične su gluposti i uvrede koje ne zaslužuju našu pažnju. Kad bismo se obazirali na takvu vrstu komentara skretali bismo pozornost s ozbiljnih poslova kojima se bavimo mi na gluposti kojima se bave oni'
  'Kritike koje su do nas doprle obične su gluposti i uvrede koje ne zaslužuju našu pažnju. Kad bismo se obazirali na takvu vrstu komentara skretali bismo pozornost s ozbiljnih poslova kojima se bavimo mi na gluposti kojima se bave oni'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Republika Hrvatska ugrozila suverenitet Republike BiH

  Prva zemlja EU koja je priznala 'Srpsku'

  Republika Hrvatska ugrozila suverenitet Republike BiH

  3.11.2017. | 0:01
  "Prekomjerno (medijsko) granatiranje" Rafinerije, koju vodi par brodskih ekoloških aktivisti, nije primarno u funkciji zaštite građana od zagađenog zraka, nego je u funkciji zaštite Čermakovog i ruskog profita od hrvatske i bosansko-hercegovačke pravne države. Uostalom, oni "već
  "Prekomjerno (medijsko) granatiranje" Rafinerije koju vodi par brodskih ekoloških aktivisti, primarno, nije u funkciji zaštite građana od zagađenog zraka, nego zaštite Čermakovog i ruskog profita od hrvatske i bosansko-hercegovačke pravne države. Uostalom, oni "već pet godina raz
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 17 godina, SDP će usvojiti Zovkov amandman

  Napuštaju Račanov autokratski sustav

  Nakon 17 godina, SDP će usvojiti Zovkov amandman

  30.10.2017. | 0:01
  Kolosalan je to iskorak SDP-a iz komitetske u parlamentarnu stranku. U odnosu na nedvojbeno velik demokratski pomak, kakav je bila odluka o izboru predsjednika po principu 'jedan čovjek jedan glas', napuštanje predsjedničkog i uvođenje parlamentarnog sustava upravljanja strankom
  Sudeći prema količini negativne propagande protiv vodstva SDP-a koju, bezmalo već godinu dana, proizvode te putem HDZ-ovih i katoličkih medija u javnost plasiraju Milanka Opačić & Co., očito je da su protivnici te stranke u temeljnom nastojanju uspjeli - najveća oporbena političk
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mater vam jebem nacisocijalističku!'

  Berislav Erpačić:

  'Mater vam jebem nacisocijalističku!'

  29.10.2017. | 11:00
  To što većina hrvatskih građana šuti, ne znači da ćete "sutra" moći zatvoriti "koridor" i nastaviti tamo gdje ste stali 1945. a planirali nastaviti 1991. godine. Na sreću, u hrvatskom narodu vi ste tek urlajuća mizerna manjina, a dok je nas, hrvatskih demokratskih domoljuba, to
  To što većina hrvatskih građana šuti, ne znači da ćete "sutra" moći zatvoriti "koridor" i nastaviti tamo gdje ste stali 1945. a planirali nastaviti 1991. godine. Na sreću, u hrvatskom narodu vi ste tek urlajuća mizerna manjina, a dok je nas, hrvatskih demokratskih domoljuba, to
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zločinački poduhvat u brodskoj Osječkoj ulici

  Još jedan organiziran

  Zločinački poduhvat u brodskoj Osječkoj ulici

  28.10.2017. | 15:45
  Dakako, SBplus ne donosi ovu vijest s ciljem da potakne kriminalce na zakonito postupanje, nego tek bilježi još jednu kockicu u mozaiku hrvatskog jada i čemera od države, kako bi oni koji nas posjećuju i generacije poslije nas znale da, kao medij, nismo ni glupi, ni kukavice, neg
  Dakako, SBplus ne donosi ovu vijest s ciljem da potakne kriminalce na zakonito postupanje, nego tek bilježi još jednu kockicu u mozaiku hrvatskog jada i čemera od države, kako bi oni koji nas posjećuju i generacije poslije nas znale da nismo bili ni glupi, ni kukavice nego tek ne
  SBplus.hr, Slavonski Brod :