Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 31.12.2017. u 0:02
Prikaza: 4336
|

Predsjednica Komore donijela Odluku

Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

Facebook
Foto: FacebookJelena Ivaniš, preedsjednica Obrtničke komore Brodsko posavske županije
 • Facebook

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nije obrtnica, a izabrali ju za predsjednicu Komore, pisali smo kad se to dogodilo u Slavonskom Brodu, 18. ožujka 2016. godine. Bio je to još jedan u nizu skandala koji je, u to vrijeme, tresao brodsko Udruženje obrtnika i njihovu Komoru. Uglavnom, nova obrtnička liderica, Jelena Ivaniš, od prvog dana kad je preuzela upravne uzde Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, odlučila je u toj kući "uvesti red". Odlučila je sve upravljačke poluge koje je, dotad, "u svojim rukama držala poslovna tajnica, Željke Pergl", preuzeti osobno. Odlučila je biti predsjednica stvarno, a ne tek nominalno.

Nakon što je u Komori provela više od 20 godina kao njezin operativni lider i na (re)izbornoj funkciji poslovnog tajnika, Željka Pergl nije željela skrštenih ruku promatrati novu predsjednicu kako, "na dotad neviđen način" želi voditi Komoru - bez suradnje s poslovnom tajnicom.

Borba za lidersku ulogu u Komori

Budući da tako mala 'tvrtka' nije mogla podnijeti dvije tako velike šefice, jedna je morala "spustiti pogled". Kako je Ivaniš bila netom izabrani, dakle legitimni, "Capo di tutti capi", a dva dana prije toga, 16. ožujka, Pravilnikom o ustrojstvu Komore..., ukinuto je radno mjesto poslovnog tajnika, novoj predsjednici nije padalo na pamet tek stečene ovlasti dijeliti s podčinjenom Pergl.

Kako, sad već bivša, poslovna tajnica nije bila spremna, olako, odreći se dotadašnjih poslovno-tajničkih prinadležnosti i neto plaće od "sedam-osam tisuća kuna" te mirno prihvatiti novu ulogu Višeg referenta s duplo manjim primanjima i nikakvim ovlastima, razboljela se i 13. svibnja 2016. godine otišla je na bolovanje.

Tu si, al' k'o da nisi

Po okončanju bolovanja, 1. listopada 2016., Pergl se vratila na posao, ali ju tamo nije dočekala ozarenost. "Osim prazne sobe, bez računala, dokumentacije, pribora za rad, nije imala što raditi jer nije dobivala radne zadaće".

Zbog takvog odnosa, primarno predsjednice Ivaniš, prema njoj, Pergl je protiv Komore podigla više tužbi iz oblasti "radnih sporova". Sporovi još nisu okončani, ali prvi rezultati Željki daju za pravo biti optimistična.

Dotad vrlo zategnuti odnosi između bivše poslovne tajnice i nove predsjednice eskalirali su do te mjere da je predsjednica Ivaniš, "temeljem 41. članka Statuta Hrvatske obrtničke komore..., 7. listopada 2016. godine", donijela Odluku kojom je, "sukladno pravomoćnom Rješenju Županijskog suda u Splitu od 6. listopada 2016. godine, utvrdila obvezu povrata na posao do okončanja spora radnice Željke Pergl".

Međutim, "kako je 16. ožujka 2016. godine stupio na snagu Pravilnik o ustrojstvu... Komore, a kojim aktom nije predviđeno radno mjesto tajnika, Željku Pergl nije bilo moguće zaposliti na radno mjesto za koje je otkazan posljednji važeći Ugovor o radu", nevino je pisala Ivaniš u svojoj Odluci. Zbog toga, "Željki Pergl će se zasnovati radni odnos za radno mjesto Višeg referenta", u nastavku, nemoćno i "dobronamjerno", konstatira predsjednica.

Radni odnos bez radnih obveza

Poentirajući u svojoj Odluci, Ivaniš će navesti: "Kako je Željka Pergl protiv Obrtničke komore... pokrenula nekoliko sudskih sporova, inspekcijskih nadzora i sl., a iz kojih je vidljivo kako se koristi dokumentacijom koja je otuđena iz prostorija Komore te kako su ... trajno narušeni odnosi između Željke Pergl i predsjednice Komore, kao i s ostalim radnicima, Željka Pergl se oslobađa radne obveze... Za vrijeme trajanja radnog odnosa, ista će ostvarivati sva prava koja proizlaze iz radnog odnosa... no bez obveze rada".

Drugim riječima, ustvari, predsjednica Ivaniš je zabranila radnici Komore dolazak na posao i prinudila ju primati plaću bez rada.

Budući da Željka Pergli nije željela prihvatiti "ponižavajući status" u tvrtki - primati plaću bez rada - ona je, nakon godišnjeg odmora, odlučila dolaziti na posao i pokušati raditi. Međutim, raditi nije mogla jer su joj sredstva rada bila uskraćena. Kako je tekao taj proces (ne)rada, znaju samo zaposleni i članovi Komore.

Uglavnom, stanje je bilo "mučno i neodrživo". Zbog toga, predsjednica Ivaniš dosjetila se jadu te je donijela novi dokument: "Odluku o korištenju godišnjeg odmora radnika za 2018. godinu". A upravo spektakularnost te odluke bio je povod ponovnom otvaranju teme: "Poslovna tajnica u Komori".

Odluka bez presedana

Tri dana poslije katoličkog Božića 2017. godine, a "temeljem članka 77. Zakona o radu... predsjednica Obrtničke komore Brodsko-posavske županije donijela je sljedeću Odluku: "Radnica Željka Pergl, zaposlena temeljem privremene mjere Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ima pravo na godišnji odmor u 2018. godini u trajanju od ukupno 240 radnih dana".

Ništa ne prepuštajući slučaju, predsjednica Ivaniš Odluku završava imperativnom rečenicom: "Imenovana je dužna početi koristiti godišnji odmor dana 22. siječnja 2018. god., a dana 2. siječnja 2019. godine mora se javiti na radno mjesto".

Kao i svaka pristojna odluka i ova ima Obrazloženje u kojem stoji: "Na temelju članka 77. Zakona o radu, radnik ima pravo na godišnji odmor u trajanju od najmanje 4 tjedna. Iz prethodnog proizlazi da ne postoje zapreke da radnik bude i duže na godišnjem odmoru. Sukladno prethodno narečenome, a i činjenici da je radno mjesto radnice ukinuto te je jedini razlog zbog čega je ona u radnom odnosu Privremena mjera Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ne postoji niti jedan razlog koji bi govorio protivno ovoj Odluci.

Uz prethodno narečeno, a sukladno članku 85. Zakona o radu, radnici se omogućava da jedan dan godišnjeg odmora može koristiti kad god to poželi".

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka" u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nakon što smo u razgovoru s predsjednicom Komore konstatirali kako je ta odluka bez presedana - apsurdna, Ivaniš nam je kazala da je Komora bila "prinuđena" povući takav potez jer "s jedne strane mora poštovati apsurdnu odluku Suda i Željku Pergl držati zaposlenicom, a s druge strane mora poštovati odluke upravnih tijela Komore i njome upravljati manirom dobrog gospodara.

 

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Marinko2

  Marinko2

  Komentirano: 25.1.2018. | 16:53

  1

  Gospodin "Novinar", autor ovog članka, je najblaže rečeno krajnje neupućen u stvarno zbivanje u Obrtničkoj komori. Nigdje se navode Ugovori o radu za plaću od netto 9000 kn gđe Željke Pergl te kojekakvi aneksi gdje joj praktički omogućeno da doživotno bude na poziciji tajnice Komore, a koje je sama pisala i sve skupa joj je potpisao i omogućio tadašnji predsjednik Komore gdin Zvonko Ćirić ( kojega ovdje nitko ne spominje, a kriv je nastalu situaciiu jednako koliko i gđa Željka). Radno mjesto tajnika Komore postoji i dalje , ali gđa Željka nema potrebnu stručnu spremu da ga obavlja budući da je radno mjesto spojeno sa radnim mjestom Stručnog suradnika za obrazovanje. Svatko tko je pogledao opis radnih mjesta u Komori, jasno mu je sve. Gđi Pergl je istekao mandat na mjesto tajnice i kada je shvatila da više neće moći biti plaćena 9000 kn, objektivno za nerad, počela se boriti svim silama da ostane u Komori i nastavi sisati novac obrtnika na sve moguće načine i bez obzira na posljedice po obrtnike, Komoru, itd. Također nitko ne spominje da gđa Pergl ima jako dobre veze sa svim sucima suda u Slav. Brodu te je stoga u njenom sporu sud u Slav. Brodu izuzet u jednom postupku, ali u svim ostalima nije. Drugim riječima, gđa Pergl sama "piše presude" kako joj to odgovara. Ovi silni postupci će se razvući sve do trenutka kada gđa Pergl ne stekne uvjete za mirovinu. Do tada će se promijeniti još nekoliko predsjednika Komore. Zaključno, jao onome koji naslijedi Jelenu Ivaniš na mjestu presjednika Komore!
  bubalu

  bubalu

  Komentirano: 12.1.2018. | 13:59

  2

  Liderska uloga u Komori??? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Netko stvarno ima problem s riječnikom. Prvo novinar, pa tek onda Ona koja bi to htjela biti. Imam savjet: neka otvori obrt pa može biti što hoće i koliko hoće, ali bez dugogodišnje "masne" plaće koju su joj davali obrtnici, koje sada vuče po sudovima zbog vlastitog (ne)činjenja tajničkog posla. Zbog svih nedostataka sada se može tužakati do mirovine, jer svu manjkavost akata je sama proizvela, da bi čuvala fotelju u baroknom uredu sa skupim tepihom i telefonskom sekretaricom.
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 20:09

  3

  Jerihon@ ako je izgubila mandat i nema za nju mjesta zašto nije dobila otkaz...a zašto nije smjenjena predsjednica koja nije legalno izabrana...netko ne radi svoj posao...ja i ti radimo..osim ako nismo oni koji su plaćeni da rješavaju ovakve nebuloze...mislim da postoji institucija koja može stati na rep ovim nenadoprcanim bakicama...ili nas novinar sve dezinformira...da iz svakog ovakvog članka proizađe kazna novinaru ili objektu pisanja nešto bi se postiglo...ovako, trla baba lan.... Možda se u Novoj nešto promjeni ;)
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:41

  4

  Djelatnica ne mora iskoristiti to pravo iz odluke o godisnjem odmoru, bez obzira na rjesenje o godisnjem odmoru. Cirkus.
  dara_bubamara

  dara_bubamara

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:04

  5

  Ako ima morala i karktera dati će ostavku, ali čini mi se da je Jeleni bitnija fotelja predsjednice i neto plaća od 3.000,00 kuna mjesečno (kao volonter) koju si isplaćuje. Odakle joj je pravo da iz proračuna komore naših obrtničkih novaca isplaćuje godinu dana plaću za nerad Perglovice. Razlog je jednostavan - 2018. je izborna godina i Jelena poduzima sve samo da Željka ne vidi što radi....i donosi ovakvu apsurdnu odluku koju svijet nije vidio. Dobro nas farba i šiša predsjednica i bez imalo srama maže oči svim obrtnicima da komorom upravlja manirom dobrog gospodara, da ali za sebe.
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 16:31

  6

  123456,nisi skužio bit problema,Pergl je bila tamo prije Jelene, Jelena ima problema jer joj datumi završetka majstorskog ne odgovaraju sa izabranim mandatom.Tamo jedino znanje sa svim problematikama je rješavala Željka.....to što je ova želi skinuti a nemože je njen problem...može, ali ovakvim posprdnim odlukama......i onda odjednom novinarski senzacionalizam...zbog ovakve gluposti, Jelena mora dati neopozivu ostavku....
  duroo1

  duroo1

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:39

  7

  Službena stranica HOK na kojoj je vidljivo da radno mjesto tajnika komore Brod nije ukinuto. Vec je radi Tatjana Tijan OBRTNIČKA KOMORA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE 35000 SLAVONSKI BROD, Petra Krešimira IV 46/1 Telefon: 035 447 017 Telefaks: 035 447 017 Web: http://www.okbp.hr e-Mail: ok.slavonski.brod@hok.hr Predsjednik: Jelena Ivaniš Tajnik: Tatjana Tijan https://www.hok.hr/adresar_pok_uo/obrtnicka_komora_brodsko_posavske_zupanije
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:38

  8

  Jerihon@... nisam ja zadužen za biranje uhljeba...svi bi fotelju, a kasnije se nitko ne da iz nje..a tko je sposobniji nikad kod nas nije bio kriterij...ja mogu pisat gluposti, ako oni koji biraju izaberu glupane...a sad što se to financira iz naših džepova, sami smo si krivi...
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 11:23

  9

  12345,pišeš gluposti.Perglovica je za ovu lumen u svakom pogledu.Uostalom, kakve su tu odluke donesene bez sudjelovanja svih obrtnika?Kako se može ići na putovanja u Pariz i ostale metropole?Na teret koga i čega'Gdje je ta famozna diploma o majstorskom ispitu?I Brkić bi pozavidio...To treba ukinuti kompletno kao u Tz,.....ili neka se sami financiraju....neka budu konkurentni....
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 10:12

  10

  ...ne mogu joj dati otkaz, a njenog radnog mjesta više nema...a ona ne zna i neće raditi ništa drugo niti nigdje drugdje...zašto naslov nije...kako uhljeb prima plaću za nerad...u privatnom sektoru brzo bi bila preseljena na burzu rada...evo idem malo žalovat za svima koji dobivaju plaću, a ne daju im da rade i za uhljebima koji nažalost moraju na burzu rada uz milijunske otpremnine...šmrc.. Kad je natječaj za predsjednika komore da se prijavim...

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I sin bi tata

  Vidjela žaba...

  I sin bi tata

  9.8.2018. | 17:20
  Mada fotografija govori više od tisuću riječi, istaknut ću ih tek par za koje držim kako bi mogle biti pokazatelj nekih od karakteristika ovog nametljivca bez respekta.
  Mada fotografija govori više od tisuću riječi, istaknut ću ih tek par za koje držim kako bi mogle biti pokazatelj nekih od karakteristika ovog nametljivca bez respekta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U slavu šovinizma, a ne hrvatskog naroda i njegove države

  Još jednom monumentalno

  U slavu šovinizma, a ne hrvatskog naroda i njegove države

  6.8.2018. | 12:30
  Hrvatsku smo stvorili mi - patriote i dragovoljci Domovinskog rata - na čelu s Franjom Tuđmanom, unatoč činjenici da ste nas, umalo, u tome spriječili vi 'Košići' i 'Thompsoni' svojim pozivanjem na Antu Pavelića i njegov ratni poklič: 'Za dom spremni!'.
  Hrvatsku smo stvorili mi - patriote i dragovoljci Domovinskog rata - unatoč činjenici da ste nas, umalo, u tome spriječili vi 'Košići' i 'Thompsoni' svojim klicanjem 'Za dom spremni!' dok ste nas kroz dizajnirane Ray-Ban naočale, s brojnih ugostiteljskih terasa, gledali kako (i)
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Časne ljude ovjekovječili i nečasnim sjenama

  Lijepi kej i ružne uspomene budi(o)

  Časne ljude ovjekovječili i nečasnim sjenama

  3.8.2018. | 17:40
  Oni koji ratove pokreću, u pravilu, u njima ne sudjeluju kao ratnici nego kao profiteri.
  Oni koji ratove pokreću, u pravilu, u njima ne sudjeluju kao ratnici nego kao profiteri.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad je potpuno odgovoran za stanje 'spornih' površina

  Uprava tvrdi jedno, a građani drugo

  Grad je potpuno odgovoran za stanje 'spornih' površina

  1.8.2018. | 22:00
  Vjerojatno svjesni tog propusta - kao i mnogih drugih nelogičnosti u državi - gradskim upravama od 1990. do danas nije padalo na pamet parkirna mjesta između nebodera dati u koncesiju te parkiranje naplaćivati - mada su u vlasništvu Grada.
  Vjerojatno svjesni tog propusta - kao i mnogih drugih nelogičnosti u državi - gradskim upravama od 1990. do danas nije padalo na pamet parkirna mjesta između nebodera dati u koncesiju te parkiranje naplaćivati - mada su u vlasništvu Grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Partijski Egopučisti dvije godine rade u korist HDZ-a

  'Peta kolona'

  Partijski Egopučisti dvije godine rade u korist HDZ-a

  1.8.2018. | 0:01
  Svima je jasno kako se unutarstranačka borba ne vodi oko sadržaja partijskih politika, nego oko sinekura koje Partija osigurava.
  Svima je jasno kako se unutarstranačka borba ne vodi oko sadržaja partijskih politika, nego oko sinekura koje Partija osigurava.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U tom brodskom restoranu sve se promijenilo - osim hrane

  Zagorjeli grah je dobar tek u braku

  U tom brodskom restoranu sve se promijenilo - osim hrane

  27.7.2018. | 22:30
  Ni sanjati nisam mogao kako ću se osjećati nakon jedne posjete zubaru, jer sam prihvatio savjet prijatelja da ručam kod Oroza gdje, reče mi, između ostalog, poslužuju čobanac, grah, fiš...
  Ni sanjati nisam mogao kako ću se osjećati nakon jedne posjete zubaru, jer sam prihvatio savjet prijatelja da ručam kod Oroza gdje, reče mi, između ostalog, poslužuju čobanac, grah, fiš...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Promašeno ulaganje u projekt, ljude koji ga vode, ili oboje?

  Brodsko posavski 'Obrovac'

  Promašeno ulaganje u projekt, ljude koji ga vode, ili oboje?

  26.7.2018. | 0:01
  Ispričavamo se jer smo pogriješili predstavljajući Centar "u krivom kontekstu". Naime, ta firma zaista nema nikakve veze s "Regionalnom kompetentnosti" iz svoje oblasti, niti je ikakva škola, pogotovo ne ona koja bi imala veze s obrazovanjem đaka i seljaka.
  Ispričavamo se jer smo pogriješili predstavljajući Centar "u krivom kontekstu". Naime, ta firma stvarno nema nikakve veze s "Regionalnom kompetentnosti" iz svoje oblasti, niti je ikakva škola, pogotovo ne ona koja bi imala veze s obrazovanjem seljaka i đaka - poljoprivrednika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko, kad, gdje, kako i zašto je zatrovao vodu?

  Državno odvjetništvo nije utvrdilo

  Tko, kad, gdje, kako i zašto je zatrovao vodu?

  22.7.2018. | 0:01
  U slučaju da Državno odvjetništvo ne utvrdi tko, kad, gdje, kako i zašto je kontaminirao uzorke pitke vode te javnost ne uvjeri u vjerodostojnost tih kriminalističkih nalaza, ono samo, Županijsko državno odvjetništvo, mora biti podvrgnuto istrazi što je tome uzrok: nesposobnost
  U slučaju da Državno odvjetništvo ne utvrdi tko, kad, gdje, kako i zašto je kontaminirao uzorke pitke vode te javnost ne uvjeri u vjerodostojnost tih kriminalističkih nalaza, ono samo, Županijsko državno odvjetništvo, mora biti podvrgnuto istrazi što je tome uzrok: nesposobnost d
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Neka pukne koga smeta, Hrvatska nije ruglo svijeta

  Mada ih često vodi tek srce

  Neka pukne koga smeta, Hrvatska nije ruglo svijeta

  17.7.2018. | 18:30
  Mada oni tvrde suprotno, Hrvatska ne pripada retrogradnoj manjini Thompson-Kostelićeve provenijencije, nego ogromnoj većini miroljubivog hrvatskog svijeta koji, nakon dobivene bitke za međunarodno priznanje zemlje, nastavlja s obranom ljudskih prava i sloboda svakog pojedinca
  Mada oni tvrde suprotno, Hrvatska ne pripada retrogradnoj manjini Thompson-Kostelićeve provenijencije, nego ogromnoj većini miroljubivog hrvatskog svijeta koji, nakon dobivene bitke za međunarodno priznanje zemlje, nastavlja s obranom ljudskih prava i sloboda svakog pojedinca u n
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tijekom 'Vatrene' euforije HDZ donio protekcionistički zakon

  Zbog (ne)rada Sindikata i zastupnika

  Tijekom 'Vatrene' euforije HDZ donio protekcionistički zakon

  14.7.2018. | 18:43
  Državni aparat je osigurao instrumente putem kojih policiju i vojsku može velikim novcem financirati na mala vrata, jer dobit državnih tvrtki je prošle godine iznosila dvije milijarde kuna. U redovnim društvenim okolnostima, dakako, neće biti potrebno na izvanredan način podizati
  Državni aparat je osigurao instrumente putem kojih policiju i vojsku može velikim novcem financirati na mala vrata, jer dobit državnih tvrtki je prošle godine iznosila dvije milijarde kuna. U redovnim društvenim okolnostima, dakako, neće biti potrebno na izvanredan način podizati
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Raste broj sudionika zločinačkog poduhvata 'Rimac-Lidl'

  INSTITUCIJE U FUNKCIJI KRIMINALA

  Raste broj sudionika zločinačkog poduhvata 'Rimac-Lidl'

  11.7.2018. | 0:01
  U tom sukobu, SBplus podupire Dusparu i njegovu Gradsku upravu, dok Brodportal podupire Rimca i njegove suučesnike u zločinačkom poduhvatu.
  U tom sukobu, SBplus podupire Dusparu i njegovu Gradsku upravu, dok Brodportal podupire Rimca i njegove suučesnike u zločinačkom poduhvatu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Možda će trebati sazvati Konvenciju - po izbacivanju pučista

  Bitka za 'dvor' SDP-a

  Možda će trebati sazvati Konvenciju - po izbacivanju pučista

  1.7.2018. | 23:00
  Po prijemu popisa ljudi koji traže njegovu smjenu, Bernardić bi mogao proslijediti ga odgovarajućim partijskim tijelima sa zahtjevom neka ih sve izbace iz stranke, uz obrazloženje kako, iz egoističnih razloga, 18 mjeseci rade na rušenju vodstva SDP-a i na taj način razbij
  Po prijemu popisa ljudi koji traže njegovu smjenu, Bernardić bi mogao proslijediti ga odgovarajućim partijskim tijelima sa zahtjevom neka ih sve izbace iz stranke, uz obrazloženje kako, iz osobnih egoističnih razloga, 18 mjeseci rade na rušenju vodstva SDP-a i na taj način razbij
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Poniženjem drugih nije moguće uzvisiti sebe

  Centralni događaj - vol na ražnju

  Poniženjem drugih nije moguće uzvisiti sebe

  25.6.2018. | 22:22
  Zbog historiografa, a ne andrijevačkih lidera, treba ostaviti poruku: U vrlo rijetkim povijesnim događajima moguće je cijeli narod s njihovim vođama poistovjetiti. Nažalost, današnja proslava u Donjim Andrijevcima nije jedan od takvih.
  Zbog historiografa, a ne andrijevačkih lidera, treba ostaviti poruku: U vrlo rijetkim povijesnim događajima moguće je cijeli narod s njihovim vođama poistovjetiti. Nažalost, današnja proslava u Donjim Andrijevcima nije jedan od takvih.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  Tko je pobijedio: Ona, On ili Oni

  Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  17.6.2018. | 0:01
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  Izgleda, dobit će prvu predsjednicu

  Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  15.6.2018. | 12:12
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  Nakon osmogodišnjeg rata

  HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  8.6.2018. | 14:00
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  Paklena, a ne Zlatna dolina

  Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  2.6.2018. | 0:01
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

  Prema večernjakovoj ilustraciji događaja

  Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

  1.6.2018. | 13:10
  U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje (u leđa) ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije - a sumnjičilo ga se da je krjumčar migranata.
  U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje 'u leđa' ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

  Nisu postupali profesionalno

  Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

  31.5.2018. | 15:00
  Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
  Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

  Ni traga od SKH-SDP ostalo nije

  Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

  29.5.2018. | 14:00
  Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
  Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I sin bi tata

  Manjinaš

  Piše: Jerko Zovak

  I sin bi tata

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :