Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 31.12.2017. u 0:02
Prikaza: 4563
|

Predsjednica Komore donijela Odluku

Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

Facebook
Foto: FacebookJelena Ivaniš, preedsjednica Obrtničke komore Brodsko posavske županije
 • Facebook

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nije obrtnica, a izabrali ju za predsjednicu Komore, pisali smo kad se to dogodilo u Slavonskom Brodu, 18. ožujka 2016. godine. Bio je to još jedan u nizu skandala koji je, u to vrijeme, tresao brodsko Udruženje obrtnika i njihovu Komoru. Uglavnom, nova obrtnička liderica, Jelena Ivaniš, od prvog dana kad je preuzela upravne uzde Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, odlučila je u toj kući "uvesti red". Odlučila je sve upravljačke poluge koje je, dotad, "u svojim rukama držala poslovna tajnica, Željke Pergl", preuzeti osobno. Odlučila je biti predsjednica stvarno, a ne tek nominalno.

Nakon što je u Komori provela više od 20 godina kao njezin operativni lider i na (re)izbornoj funkciji poslovnog tajnika, Željka Pergl nije željela skrštenih ruku promatrati novu predsjednicu kako, "na dotad neviđen način" želi voditi Komoru - bez suradnje s poslovnom tajnicom.

Borba za lidersku ulogu u Komori

Budući da tako mala 'tvrtka' nije mogla podnijeti dvije tako velike šefice, jedna je morala "spustiti pogled". Kako je Ivaniš bila netom izabrani, dakle legitimni, "Capo di tutti capi", a dva dana prije toga, 16. ožujka, Pravilnikom o ustrojstvu Komore..., ukinuto je radno mjesto poslovnog tajnika, novoj predsjednici nije padalo na pamet tek stečene ovlasti dijeliti s podčinjenom Pergl.

Kako, sad već bivša, poslovna tajnica nije bila spremna, olako, odreći se dotadašnjih poslovno-tajničkih prinadležnosti i neto plaće od "sedam-osam tisuća kuna" te mirno prihvatiti novu ulogu Višeg referenta s duplo manjim primanjima i nikakvim ovlastima, razboljela se i 13. svibnja 2016. godine otišla je na bolovanje.

Tu si, al' k'o da nisi

Po okončanju bolovanja, 1. listopada 2016., Pergl se vratila na posao, ali ju tamo nije dočekala ozarenost. "Osim prazne sobe, bez računala, dokumentacije, pribora za rad, nije imala što raditi jer nije dobivala radne zadaće".

Zbog takvog odnosa, primarno predsjednice Ivaniš, prema njoj, Pergl je protiv Komore podigla više tužbi iz oblasti "radnih sporova". Sporovi još nisu okončani, ali prvi rezultati Željki daju za pravo biti optimistična.

Dotad vrlo zategnuti odnosi između bivše poslovne tajnice i nove predsjednice eskalirali su do te mjere da je predsjednica Ivaniš, "temeljem 41. članka Statuta Hrvatske obrtničke komore..., 7. listopada 2016. godine", donijela Odluku kojom je, "sukladno pravomoćnom Rješenju Županijskog suda u Splitu od 6. listopada 2016. godine, utvrdila obvezu povrata na posao do okončanja spora radnice Željke Pergl".

Međutim, "kako je 16. ožujka 2016. godine stupio na snagu Pravilnik o ustrojstvu... Komore, a kojim aktom nije predviđeno radno mjesto tajnika, Željku Pergl nije bilo moguće zaposliti na radno mjesto za koje je otkazan posljednji važeći Ugovor o radu", nevino je pisala Ivaniš u svojoj Odluci. Zbog toga, "Željki Pergl će se zasnovati radni odnos za radno mjesto Višeg referenta", u nastavku, nemoćno i "dobronamjerno", konstatira predsjednica.

Radni odnos bez radnih obveza

Poentirajući u svojoj Odluci, Ivaniš će navesti: "Kako je Željka Pergl protiv Obrtničke komore... pokrenula nekoliko sudskih sporova, inspekcijskih nadzora i sl., a iz kojih je vidljivo kako se koristi dokumentacijom koja je otuđena iz prostorija Komore te kako su ... trajno narušeni odnosi između Željke Pergl i predsjednice Komore, kao i s ostalim radnicima, Željka Pergl se oslobađa radne obveze... Za vrijeme trajanja radnog odnosa, ista će ostvarivati sva prava koja proizlaze iz radnog odnosa... no bez obveze rada".

Drugim riječima, ustvari, predsjednica Ivaniš je zabranila radnici Komore dolazak na posao i prinudila ju primati plaću bez rada.

Budući da Željka Pergli nije željela prihvatiti "ponižavajući status" u tvrtki - primati plaću bez rada - ona je, nakon godišnjeg odmora, odlučila dolaziti na posao i pokušati raditi. Međutim, raditi nije mogla jer su joj sredstva rada bila uskraćena. Kako je tekao taj proces (ne)rada, znaju samo zaposleni i članovi Komore.

Uglavnom, stanje je bilo "mučno i neodrživo". Zbog toga, predsjednica Ivaniš dosjetila se jadu te je donijela novi dokument: "Odluku o korištenju godišnjeg odmora radnika za 2018. godinu". A upravo spektakularnost te odluke bio je povod ponovnom otvaranju teme: "Poslovna tajnica u Komori".

Odluka bez presedana

Tri dana poslije katoličkog Božića 2017. godine, a "temeljem članka 77. Zakona o radu... predsjednica Obrtničke komore Brodsko-posavske županije donijela je sljedeću Odluku: "Radnica Željka Pergl, zaposlena temeljem privremene mjere Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ima pravo na godišnji odmor u 2018. godini u trajanju od ukupno 240 radnih dana".

Ništa ne prepuštajući slučaju, predsjednica Ivaniš Odluku završava imperativnom rečenicom: "Imenovana je dužna početi koristiti godišnji odmor dana 22. siječnja 2018. god., a dana 2. siječnja 2019. godine mora se javiti na radno mjesto".

Kao i svaka pristojna odluka i ova ima Obrazloženje u kojem stoji: "Na temelju članka 77. Zakona o radu, radnik ima pravo na godišnji odmor u trajanju od najmanje 4 tjedna. Iz prethodnog proizlazi da ne postoje zapreke da radnik bude i duže na godišnjem odmoru. Sukladno prethodno narečenome, a i činjenici da je radno mjesto radnice ukinuto te je jedini razlog zbog čega je ona u radnom odnosu Privremena mjera Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ne postoji niti jedan razlog koji bi govorio protivno ovoj Odluci.

Uz prethodno narečeno, a sukladno članku 85. Zakona o radu, radnici se omogućava da jedan dan godišnjeg odmora može koristiti kad god to poželi".

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka" u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nakon što smo u razgovoru s predsjednicom Komore konstatirali kako je ta odluka bez presedana - apsurdna, Ivaniš nam je kazala da je Komora bila "prinuđena" povući takav potez jer "s jedne strane mora poštovati apsurdnu odluku Suda i Željku Pergl držati zaposlenicom, a s druge strane mora poštovati odluke upravnih tijela Komore i njome upravljati manirom dobrog gospodara.

 

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Marinko2

  Marinko2

  Komentirano: 25.1.2018. | 16:53

  1

  Gospodin "Novinar", autor ovog članka, je najblaže rečeno krajnje neupućen u stvarno zbivanje u Obrtničkoj komori. Nigdje se navode Ugovori o radu za plaću od netto 9000 kn gđe Željke Pergl te kojekakvi aneksi gdje joj praktički omogućeno da doživotno bude na poziciji tajnice Komore, a koje je sama pisala i sve skupa joj je potpisao i omogućio tadašnji predsjednik Komore gdin Zvonko Ćirić ( kojega ovdje nitko ne spominje, a kriv je nastalu situaciiu jednako koliko i gđa Željka). Radno mjesto tajnika Komore postoji i dalje , ali gđa Željka nema potrebnu stručnu spremu da ga obavlja budući da je radno mjesto spojeno sa radnim mjestom Stručnog suradnika za obrazovanje. Svatko tko je pogledao opis radnih mjesta u Komori, jasno mu je sve. Gđi Pergl je istekao mandat na mjesto tajnice i kada je shvatila da više neće moći biti plaćena 9000 kn, objektivno za nerad, počela se boriti svim silama da ostane u Komori i nastavi sisati novac obrtnika na sve moguće načine i bez obzira na posljedice po obrtnike, Komoru, itd. Također nitko ne spominje da gđa Pergl ima jako dobre veze sa svim sucima suda u Slav. Brodu te je stoga u njenom sporu sud u Slav. Brodu izuzet u jednom postupku, ali u svim ostalima nije. Drugim riječima, gđa Pergl sama "piše presude" kako joj to odgovara. Ovi silni postupci će se razvući sve do trenutka kada gđa Pergl ne stekne uvjete za mirovinu. Do tada će se promijeniti još nekoliko predsjednika Komore. Zaključno, jao onome koji naslijedi Jelenu Ivaniš na mjestu presjednika Komore!
  bubalu

  bubalu

  Komentirano: 12.1.2018. | 13:59

  2

  Liderska uloga u Komori??? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Netko stvarno ima problem s riječnikom. Prvo novinar, pa tek onda Ona koja bi to htjela biti. Imam savjet: neka otvori obrt pa može biti što hoće i koliko hoće, ali bez dugogodišnje "masne" plaće koju su joj davali obrtnici, koje sada vuče po sudovima zbog vlastitog (ne)činjenja tajničkog posla. Zbog svih nedostataka sada se može tužakati do mirovine, jer svu manjkavost akata je sama proizvela, da bi čuvala fotelju u baroknom uredu sa skupim tepihom i telefonskom sekretaricom.
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 20:09

  3

  Jerihon@ ako je izgubila mandat i nema za nju mjesta zašto nije dobila otkaz...a zašto nije smjenjena predsjednica koja nije legalno izabrana...netko ne radi svoj posao...ja i ti radimo..osim ako nismo oni koji su plaćeni da rješavaju ovakve nebuloze...mislim da postoji institucija koja može stati na rep ovim nenadoprcanim bakicama...ili nas novinar sve dezinformira...da iz svakog ovakvog članka proizađe kazna novinaru ili objektu pisanja nešto bi se postiglo...ovako, trla baba lan.... Možda se u Novoj nešto promjeni ;)
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:41

  4

  Djelatnica ne mora iskoristiti to pravo iz odluke o godisnjem odmoru, bez obzira na rjesenje o godisnjem odmoru. Cirkus.
  dara_bubamara

  dara_bubamara

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:04

  5

  Ako ima morala i karktera dati će ostavku, ali čini mi se da je Jeleni bitnija fotelja predsjednice i neto plaća od 3.000,00 kuna mjesečno (kao volonter) koju si isplaćuje. Odakle joj je pravo da iz proračuna komore naših obrtničkih novaca isplaćuje godinu dana plaću za nerad Perglovice. Razlog je jednostavan - 2018. je izborna godina i Jelena poduzima sve samo da Željka ne vidi što radi....i donosi ovakvu apsurdnu odluku koju svijet nije vidio. Dobro nas farba i šiša predsjednica i bez imalo srama maže oči svim obrtnicima da komorom upravlja manirom dobrog gospodara, da ali za sebe.
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 16:31

  6

  123456,nisi skužio bit problema,Pergl je bila tamo prije Jelene, Jelena ima problema jer joj datumi završetka majstorskog ne odgovaraju sa izabranim mandatom.Tamo jedino znanje sa svim problematikama je rješavala Željka.....to što je ova želi skinuti a nemože je njen problem...može, ali ovakvim posprdnim odlukama......i onda odjednom novinarski senzacionalizam...zbog ovakve gluposti, Jelena mora dati neopozivu ostavku....
  duroo1

  duroo1

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:39

  7

  Službena stranica HOK na kojoj je vidljivo da radno mjesto tajnika komore Brod nije ukinuto. Vec je radi Tatjana Tijan OBRTNIČKA KOMORA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE 35000 SLAVONSKI BROD, Petra Krešimira IV 46/1 Telefon: 035 447 017 Telefaks: 035 447 017 Web: http://www.okbp.hr e-Mail: ok.slavonski.brod@hok.hr Predsjednik: Jelena Ivaniš Tajnik: Tatjana Tijan https://www.hok.hr/adresar_pok_uo/obrtnicka_komora_brodsko_posavske_zupanije
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:38

  8

  Jerihon@... nisam ja zadužen za biranje uhljeba...svi bi fotelju, a kasnije se nitko ne da iz nje..a tko je sposobniji nikad kod nas nije bio kriterij...ja mogu pisat gluposti, ako oni koji biraju izaberu glupane...a sad što se to financira iz naših džepova, sami smo si krivi...
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 11:23

  9

  12345,pišeš gluposti.Perglovica je za ovu lumen u svakom pogledu.Uostalom, kakve su tu odluke donesene bez sudjelovanja svih obrtnika?Kako se može ići na putovanja u Pariz i ostale metropole?Na teret koga i čega'Gdje je ta famozna diploma o majstorskom ispitu?I Brkić bi pozavidio...To treba ukinuti kompletno kao u Tz,.....ili neka se sami financiraju....neka budu konkurentni....
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 10:12

  10

  ...ne mogu joj dati otkaz, a njenog radnog mjesta više nema...a ona ne zna i neće raditi ništa drugo niti nigdje drugdje...zašto naslov nije...kako uhljeb prima plaću za nerad...u privatnom sektoru brzo bi bila preseljena na burzu rada...evo idem malo žalovat za svima koji dobivaju plaću, a ne daju im da rade i za uhljebima koji nažalost moraju na burzu rada uz milijunske otpremnine...šmrc.. Kad je natječaj za predsjednika komore da se prijavim...

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

  Sudovi odlučili:

  Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

  28.1.2019. | 12:00
  Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
  Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

  Krešo Beljak nije bio ekscesan

  HSS više nije demokršćanska stranka

  22.1.2019. | 14:15
  Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
  Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

  Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  9.1.2019. | 23:50
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

  Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  3.1.2019. | 22:00
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  Već četvrt stoljeća

  Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  3.1.2019. | 0:01
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  Osma godina rada je prošla

  Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  1.1.2019. | 23:00
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

  Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  31.12.2018. | 22:40
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  Da se ne tuku

  Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  29.12.2018. | 19:19
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  Netolerantnost na Dusparin način

  'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  23.12.2018. | 0:01
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  Kad oporba govori ne/istinu

  Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  19.12.2018. | 22:00
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  U Županijskom sudu i nogometnom savezu

  Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  15.12.2018. | 14:30
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  Iz brodskog Općinskog suda

  Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  8.12.2018. | 0:01
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  Treba li svijet znati detalje

  Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  6.12.2018. | 8:40
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  Drugi slučaj u 2018. godini

  Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  2.12.2018. | 11:00
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

  Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  18.11.2018. | 23:30
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  Grad Slavonski Brod

  Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  13.11.2018. | 23:30
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  Moramo li svugdje biti neefikasni?

  Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  12.11.2018. | 0:01
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  Izbor ravnatelja je politička rutina

  Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  4.11.2018. | 0:01
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

  Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  30.10.2018. | 0:01
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  Hlao

  Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  28.10.2018. | 14:00
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad ugasimo požar šteta je tu

  Oko nas

  Piše: Aleksandra Primorac

  Kad ugasimo požar šteta je tu

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

  Svileni bomboni

  Piše: Ana Krstičević

  Ruke