Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 31.12.2017. u 0:02
Prikaza: 4415
|

Predsjednica Komore donijela Odluku

Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

Facebook
Foto: FacebookJelena Ivaniš, preedsjednica Obrtničke komore Brodsko posavske županije
 • Facebook

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nije obrtnica, a izabrali ju za predsjednicu Komore, pisali smo kad se to dogodilo u Slavonskom Brodu, 18. ožujka 2016. godine. Bio je to još jedan u nizu skandala koji je, u to vrijeme, tresao brodsko Udruženje obrtnika i njihovu Komoru. Uglavnom, nova obrtnička liderica, Jelena Ivaniš, od prvog dana kad je preuzela upravne uzde Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, odlučila je u toj kući "uvesti red". Odlučila je sve upravljačke poluge koje je, dotad, "u svojim rukama držala poslovna tajnica, Željke Pergl", preuzeti osobno. Odlučila je biti predsjednica stvarno, a ne tek nominalno.

Nakon što je u Komori provela više od 20 godina kao njezin operativni lider i na (re)izbornoj funkciji poslovnog tajnika, Željka Pergl nije željela skrštenih ruku promatrati novu predsjednicu kako, "na dotad neviđen način" želi voditi Komoru - bez suradnje s poslovnom tajnicom.

Borba za lidersku ulogu u Komori

Budući da tako mala 'tvrtka' nije mogla podnijeti dvije tako velike šefice, jedna je morala "spustiti pogled". Kako je Ivaniš bila netom izabrani, dakle legitimni, "Capo di tutti capi", a dva dana prije toga, 16. ožujka, Pravilnikom o ustrojstvu Komore..., ukinuto je radno mjesto poslovnog tajnika, novoj predsjednici nije padalo na pamet tek stečene ovlasti dijeliti s podčinjenom Pergl.

Kako, sad već bivša, poslovna tajnica nije bila spremna, olako, odreći se dotadašnjih poslovno-tajničkih prinadležnosti i neto plaće od "sedam-osam tisuća kuna" te mirno prihvatiti novu ulogu Višeg referenta s duplo manjim primanjima i nikakvim ovlastima, razboljela se i 13. svibnja 2016. godine otišla je na bolovanje.

Tu si, al' k'o da nisi

Po okončanju bolovanja, 1. listopada 2016., Pergl se vratila na posao, ali ju tamo nije dočekala ozarenost. "Osim prazne sobe, bez računala, dokumentacije, pribora za rad, nije imala što raditi jer nije dobivala radne zadaće".

Zbog takvog odnosa, primarno predsjednice Ivaniš, prema njoj, Pergl je protiv Komore podigla više tužbi iz oblasti "radnih sporova". Sporovi još nisu okončani, ali prvi rezultati Željki daju za pravo biti optimistična.

Dotad vrlo zategnuti odnosi između bivše poslovne tajnice i nove predsjednice eskalirali su do te mjere da je predsjednica Ivaniš, "temeljem 41. članka Statuta Hrvatske obrtničke komore..., 7. listopada 2016. godine", donijela Odluku kojom je, "sukladno pravomoćnom Rješenju Županijskog suda u Splitu od 6. listopada 2016. godine, utvrdila obvezu povrata na posao do okončanja spora radnice Željke Pergl".

Međutim, "kako je 16. ožujka 2016. godine stupio na snagu Pravilnik o ustrojstvu... Komore, a kojim aktom nije predviđeno radno mjesto tajnika, Željku Pergl nije bilo moguće zaposliti na radno mjesto za koje je otkazan posljednji važeći Ugovor o radu", nevino je pisala Ivaniš u svojoj Odluci. Zbog toga, "Željki Pergl će se zasnovati radni odnos za radno mjesto Višeg referenta", u nastavku, nemoćno i "dobronamjerno", konstatira predsjednica.

Radni odnos bez radnih obveza

Poentirajući u svojoj Odluci, Ivaniš će navesti: "Kako je Željka Pergl protiv Obrtničke komore... pokrenula nekoliko sudskih sporova, inspekcijskih nadzora i sl., a iz kojih je vidljivo kako se koristi dokumentacijom koja je otuđena iz prostorija Komore te kako su ... trajno narušeni odnosi između Željke Pergl i predsjednice Komore, kao i s ostalim radnicima, Željka Pergl se oslobađa radne obveze... Za vrijeme trajanja radnog odnosa, ista će ostvarivati sva prava koja proizlaze iz radnog odnosa... no bez obveze rada".

Drugim riječima, ustvari, predsjednica Ivaniš je zabranila radnici Komore dolazak na posao i prinudila ju primati plaću bez rada.

Budući da Željka Pergli nije željela prihvatiti "ponižavajući status" u tvrtki - primati plaću bez rada - ona je, nakon godišnjeg odmora, odlučila dolaziti na posao i pokušati raditi. Međutim, raditi nije mogla jer su joj sredstva rada bila uskraćena. Kako je tekao taj proces (ne)rada, znaju samo zaposleni i članovi Komore.

Uglavnom, stanje je bilo "mučno i neodrživo". Zbog toga, predsjednica Ivaniš dosjetila se jadu te je donijela novi dokument: "Odluku o korištenju godišnjeg odmora radnika za 2018. godinu". A upravo spektakularnost te odluke bio je povod ponovnom otvaranju teme: "Poslovna tajnica u Komori".

Odluka bez presedana

Tri dana poslije katoličkog Božića 2017. godine, a "temeljem članka 77. Zakona o radu... predsjednica Obrtničke komore Brodsko-posavske županije donijela je sljedeću Odluku: "Radnica Željka Pergl, zaposlena temeljem privremene mjere Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ima pravo na godišnji odmor u 2018. godini u trajanju od ukupno 240 radnih dana".

Ništa ne prepuštajući slučaju, predsjednica Ivaniš Odluku završava imperativnom rečenicom: "Imenovana je dužna početi koristiti godišnji odmor dana 22. siječnja 2018. god., a dana 2. siječnja 2019. godine mora se javiti na radno mjesto".

Kao i svaka pristojna odluka i ova ima Obrazloženje u kojem stoji: "Na temelju članka 77. Zakona o radu, radnik ima pravo na godišnji odmor u trajanju od najmanje 4 tjedna. Iz prethodnog proizlazi da ne postoje zapreke da radnik bude i duže na godišnjem odmoru. Sukladno prethodno narečenome, a i činjenici da je radno mjesto radnice ukinuto te je jedini razlog zbog čega je ona u radnom odnosu Privremena mjera Općinskog suda u Slavonskom Brodu, ne postoji niti jedan razlog koji bi govorio protivno ovoj Odluci.

Uz prethodno narečeno, a sukladno članku 85. Zakona o radu, radnici se omogućava da jedan dan godišnjeg odmora može koristiti kad god to poželi".

Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka" u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.

Nakon što smo u razgovoru s predsjednicom Komore konstatirali kako je ta odluka bez presedana - apsurdna, Ivaniš nam je kazala da je Komora bila "prinuđena" povući takav potez jer "s jedne strane mora poštovati apsurdnu odluku Suda i Željku Pergl držati zaposlenicom, a s druge strane mora poštovati odluke upravnih tijela Komore i njome upravljati manirom dobrog gospodara.

 

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Marinko2

  Marinko2

  Komentirano: 25.1.2018. | 16:53

  1

  Gospodin "Novinar", autor ovog članka, je najblaže rečeno krajnje neupućen u stvarno zbivanje u Obrtničkoj komori. Nigdje se navode Ugovori o radu za plaću od netto 9000 kn gđe Željke Pergl te kojekakvi aneksi gdje joj praktički omogućeno da doživotno bude na poziciji tajnice Komore, a koje je sama pisala i sve skupa joj je potpisao i omogućio tadašnji predsjednik Komore gdin Zvonko Ćirić ( kojega ovdje nitko ne spominje, a kriv je nastalu situaciiu jednako koliko i gđa Željka). Radno mjesto tajnika Komore postoji i dalje , ali gđa Željka nema potrebnu stručnu spremu da ga obavlja budući da je radno mjesto spojeno sa radnim mjestom Stručnog suradnika za obrazovanje. Svatko tko je pogledao opis radnih mjesta u Komori, jasno mu je sve. Gđi Pergl je istekao mandat na mjesto tajnice i kada je shvatila da više neće moći biti plaćena 9000 kn, objektivno za nerad, počela se boriti svim silama da ostane u Komori i nastavi sisati novac obrtnika na sve moguće načine i bez obzira na posljedice po obrtnike, Komoru, itd. Također nitko ne spominje da gđa Pergl ima jako dobre veze sa svim sucima suda u Slav. Brodu te je stoga u njenom sporu sud u Slav. Brodu izuzet u jednom postupku, ali u svim ostalima nije. Drugim riječima, gđa Pergl sama "piše presude" kako joj to odgovara. Ovi silni postupci će se razvući sve do trenutka kada gđa Pergl ne stekne uvjete za mirovinu. Do tada će se promijeniti još nekoliko predsjednika Komore. Zaključno, jao onome koji naslijedi Jelenu Ivaniš na mjestu presjednika Komore!
  bubalu

  bubalu

  Komentirano: 12.1.2018. | 13:59

  2

  Liderska uloga u Komori??? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Netko stvarno ima problem s riječnikom. Prvo novinar, pa tek onda Ona koja bi to htjela biti. Imam savjet: neka otvori obrt pa može biti što hoće i koliko hoće, ali bez dugogodišnje "masne" plaće koju su joj davali obrtnici, koje sada vuče po sudovima zbog vlastitog (ne)činjenja tajničkog posla. Zbog svih nedostataka sada se može tužakati do mirovine, jer svu manjkavost akata je sama proizvela, da bi čuvala fotelju u baroknom uredu sa skupim tepihom i telefonskom sekretaricom.
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 20:09

  3

  Jerihon@ ako je izgubila mandat i nema za nju mjesta zašto nije dobila otkaz...a zašto nije smjenjena predsjednica koja nije legalno izabrana...netko ne radi svoj posao...ja i ti radimo..osim ako nismo oni koji su plaćeni da rješavaju ovakve nebuloze...mislim da postoji institucija koja može stati na rep ovim nenadoprcanim bakicama...ili nas novinar sve dezinformira...da iz svakog ovakvog članka proizađe kazna novinaru ili objektu pisanja nešto bi se postiglo...ovako, trla baba lan.... Možda se u Novoj nešto promjeni ;)
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:41

  4

  Djelatnica ne mora iskoristiti to pravo iz odluke o godisnjem odmoru, bez obzira na rjesenje o godisnjem odmoru. Cirkus.
  dara_bubamara

  dara_bubamara

  Komentirano: 31.12.2017. | 17:04

  5

  Ako ima morala i karktera dati će ostavku, ali čini mi se da je Jeleni bitnija fotelja predsjednice i neto plaća od 3.000,00 kuna mjesečno (kao volonter) koju si isplaćuje. Odakle joj je pravo da iz proračuna komore naših obrtničkih novaca isplaćuje godinu dana plaću za nerad Perglovice. Razlog je jednostavan - 2018. je izborna godina i Jelena poduzima sve samo da Željka ne vidi što radi....i donosi ovakvu apsurdnu odluku koju svijet nije vidio. Dobro nas farba i šiša predsjednica i bez imalo srama maže oči svim obrtnicima da komorom upravlja manirom dobrog gospodara, da ali za sebe.
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 16:31

  6

  123456,nisi skužio bit problema,Pergl je bila tamo prije Jelene, Jelena ima problema jer joj datumi završetka majstorskog ne odgovaraju sa izabranim mandatom.Tamo jedino znanje sa svim problematikama je rješavala Željka.....to što je ova želi skinuti a nemože je njen problem...može, ali ovakvim posprdnim odlukama......i onda odjednom novinarski senzacionalizam...zbog ovakve gluposti, Jelena mora dati neopozivu ostavku....
  duroo1

  duroo1

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:39

  7

  Službena stranica HOK na kojoj je vidljivo da radno mjesto tajnika komore Brod nije ukinuto. Vec je radi Tatjana Tijan OBRTNIČKA KOMORA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE 35000 SLAVONSKI BROD, Petra Krešimira IV 46/1 Telefon: 035 447 017 Telefaks: 035 447 017 Web: http://www.okbp.hr e-Mail: ok.slavonski.brod@hok.hr Predsjednik: Jelena Ivaniš Tajnik: Tatjana Tijan https://www.hok.hr/adresar_pok_uo/obrtnicka_komora_brodsko_posavske_zupanije
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 12:38

  8

  Jerihon@... nisam ja zadužen za biranje uhljeba...svi bi fotelju, a kasnije se nitko ne da iz nje..a tko je sposobniji nikad kod nas nije bio kriterij...ja mogu pisat gluposti, ako oni koji biraju izaberu glupane...a sad što se to financira iz naših džepova, sami smo si krivi...
  jerihon

  jerihon

  Komentirano: 31.12.2017. | 11:23

  9

  12345,pišeš gluposti.Perglovica je za ovu lumen u svakom pogledu.Uostalom, kakve su tu odluke donesene bez sudjelovanja svih obrtnika?Kako se može ići na putovanja u Pariz i ostale metropole?Na teret koga i čega'Gdje je ta famozna diploma o majstorskom ispitu?I Brkić bi pozavidio...To treba ukinuti kompletno kao u Tz,.....ili neka se sami financiraju....neka budu konkurentni....
  12345

  12345

  Komentirano: 31.12.2017. | 10:12

  10

  ...ne mogu joj dati otkaz, a njenog radnog mjesta više nema...a ona ne zna i neće raditi ništa drugo niti nigdje drugdje...zašto naslov nije...kako uhljeb prima plaću za nerad...u privatnom sektoru brzo bi bila preseljena na burzu rada...evo idem malo žalovat za svima koji dobivaju plaću, a ne daju im da rade i za uhljebima koji nažalost moraju na burzu rada uz milijunske otpremnine...šmrc.. Kad je natječaj za predsjednika komore da se prijavim...

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  'Nečovjek' - jer je Bosanac

  'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  21.10.2018. | 17:00
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  Ekskluzivno i cjelovito

  Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  20.10.2018. | 16:30
  Podržavamo Dusparu kad se sa suradnicima trudi njihove ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako niti besplatne medijske usluge nisu od koristi - ako su formalno nedovoljno profesionalne, a sadržaj
  Nemamo ništa protiv kad Duspara sa suradnicima trudi se ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako mu ni besplatne medijske usluge ne koriste - ako su diletantski rađene i/ili zanemarivo konzumirane
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  Iz jedne brodske trgovine

  Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  16.10.2018. | 0:01
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  Što je gore - stanje ili njegov opis?

  'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  13.10.2018. | 13:10
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  U društvu Kolinde Grabar Kitarović

  Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  10.10.2018. | 22:45
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

  Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  10.10.2018. | 0:01
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

  Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  2.10.2018. | 0:01
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad crveni crne košulje obuku

  U ratu mali miševi u miru velike ustaše

  Kad crveni crne košulje obuku

  1.10.2018. | 0:01
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

  'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

  Krmak

  27.9.2018. | 0:01
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  U neznanju ili ...

  Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  26.9.2018. | 12:59
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  Pero Ćosić i ekipa drže:

  Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  26.9.2018. | 0:02
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  Kad institucije ne rade svoj posao

  Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  17.9.2018. | 0:01
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  Incident bez presedana

  Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  12.9.2018. | 17:30
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  'Do istrage vaše ili naše'

  Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  12.9.2018. | 0:01
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  (Ne)normalna tržišna pojava

  Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  8.9.2018. | 18:18
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  Besprijekorna procedura

  Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  5.9.2018. | 0:01
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

  Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  2.9.2018. | 0:01
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  Otkud voda koju danas piju (i) Brođani

  Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  1.9.2018. | 11:55
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

  Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  31.8.2018. | 22:10
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

  IMAMO SLUŽBENU INFORMACIJU

  Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

  29.8.2018. | 16:00
  'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
  'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

  Bez okolišanja

  Piše: Marija Radošević

  Naši, a tuđi

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :