SBplus.hr, Slavonski Brod :

Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 18.4.2018. u 0:01
Prikaza: 2732
|

U cilju jačanja socijaldemkracije

Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

root : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz strankeStribor Valenta i Željko Siladi(Foto: SBplus/arhiva)

Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.

"Željko Siladi, direktor tvrtke Radio Psunj - koja je vlasnik radija Nova Gradiška - i njegova supruga, Đurđa Siladi, glavna urednica na tom radiju, nepravomoćno su osuđeni jer su dio novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za Noru Šitum potrošili za poslovanje te tvrtke", piše Index.hr, a 24sata ide korak dalje te u svome naslovu tvrdi: "Osudili su ih jer su Ukrali novac za liječenje Nore". Na taj način, ova dva ugledna medija pronijeli su neistinu.

Sukladno Odluci Izvršnog odbora Udruge, odmah po formiranju Zaklade Hrabro dijete, osuđeni bračni par cjelokupni iznos donacije prebacio je na njezin račun.

Naime, tih dvoje nepravomoćno osuđenih ljudi novac prikupljen u humanitarnoj akciji nisu "potrošili", niti su ga "ukrali" nego su ga, na molbu Izvršnog odbora Udruge Hrabro dijete, prvo primili na svoj račun, jer Udruga nije imala tehničke mogućnosti iz Kanade preuzeti 29.701,65 kuna - što su odmah javno obznanili putem svih medija - a potom su, po odluci istog Izvršnog odbora, na svome računu novac držali dok Udruga nije formirala istoimenu Zakladu.

Odmah po formiranju Zaklade, osuđeni bračni par cjelokupni iznos donacije prebacio je na njezin račun.

Ljuti zbog toga što se nisu mogli dočepati više od četiri milijuna kuna novca kojeg je Udruga, nakon smrti male Nore, neutrošenog, "do zadnje lipe" čuvala na svome računu čekajući pravorijek države, Norini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum, pokrenuli su hijensku kampanju protiv roditelja 40-ak maligno bolesne djece i članova Udruge Hrabro dijete iz Nove Gradiške.

Na sve načine, uz svesrdnu organizacijsku i umjetničku pomoć Roberta Zubera, pokušavali su ih ocrniti ne bi li, putem javnosti, institucije države prinudili da novac kojeg je čuvala Udruga ipak dobiju oni - Norini roditelji i njihova suspektna ekipa čiji dominantan član je bila supruga tada moćnog predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka.

Atanasovska i Šitum nemilosrdno su napadali Udrugu proglašavajući njezine članove "kriminalcima" posebno ističući neskrivenu činjenicu da su sredstvima Udruge, predviđenim za te namjene, plaćeni "dvije porcije ćevapa, pivo i Coca Cola" jednog od roditelja i njegova sina za vrijeme boravka na terapijama u Zagrebu te "sumnjivu" transakciju, bezmalo, 30 tisuća kuna donacije iz Kanade.

Mada su (i) te radnje učinjene temeljem odluka Izvršnog odbora Udruge te evidentirane u njezinim poslovnim knjigama; mada je transakcija iz Kanade odmah bila poznata javnosti; mada je donacija više mjeseci već bila na računu novoosnovane Zaklade Hrabro dijete, roditelji pokojne Nore Šitum (i) protiv Siladijevih, podnijeli su kaznenu prijavu, kako kaže 24sata, zbog "krađe novca".

Na brodskom Općinskom sudu, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, Željko Siladi, nepravomoćnom  presudom  proglašen je krivim i dobio kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, odnosno dvije godine uvjetno, što znači da, ako ne počini novo kazneno djelo u naredne dvije godine, ne mora u zatvor.

Njegova supruga pak, glavna urednica Radija, Đurđa Siladi, osuđena je na osam mjeseci zatvora. Ona nije dobila uvjetnu nego će morati u zatvor, ako na nekom od hrvatskih županijskih sudova bude potvrđena nepravomoćna presuda.

Ovo joj nije prva presuda jer je već bila na uvjetnoj kazni zatvora zbog počinjenja kaznenog djela protiv gospodarstva, utaje poreza i carine, koje joj je uspio osigurati bivši novogradiški gradonačelnik, Josip Vuković.

Ni Siladiju ova presuda nije jedina. Županijski sud u Osijeku, u siječnju 2017. godine, donio je nepravomoćnu presudu protiv nekoliko osoba među kojima je i Željko Siladi jer su, kao carinski službenici, u travnju 2011. godine, dopustili uvoz 56 litara vina iz BiH bez carinske kontrole. Zbog toga, Siladi je osuđen na pet mjeseci zatvora, no određena mu je uvjetna kazna uz rok kušnje od godine dan.

Zahvaljujući spletu raznih okolnosti - posebno činjenici da je bivši novogradiški gradonačelnik, Josip Vuković, protiv njih podnio desetak kaznenih prijava - ovo dvoje radinih, dobroćudnih, često naivnih, ponekad i glupih ali, za hrvatski standard, iznadprosječno poštenih ljudi, država je proglasila besprizornim kriminalcima tvrdeći da su "ukrali donirani novac". Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila. Potpisnik ovog priloga to pouzdano zna, iz vlastitog iskustva.

Ono što me potaknulo na pisanje ove kolumne jeste činjenica da se na Željka Siladija, s visine, obrušio dojučerašnji mu drug, Stribor Valenta - član Glavnog odbora SDP-a, povjerenik za Županijsku organizaciju SDP-a, predsjednik Gradskog odbora SDP-a, zahvaljujući SDP-u predsjednik brodskog Gradskog vijeća, šef inkasatora u brodskoj gradskoj tvrtki Vodovod ... dakle, čovjek koji je nominalno prestao biti Nitko i realno postao Netko. Zahvaljujući (i) Željku Siladiju.

Na službenoj stranici stranke, Valenta je jučer napisao: "Županijska organizacija SDP-a Brodsko-posavske županije u potpunosti se ograđuje od djela Željka Siladija te ih oštro osuđuje. Neprihvatljivo je bilo kakvo povezivanje SDP-a sa djelima pojedinca. Stranka ne može nositi teret i odgovornost za takva postupanja, te u skladu s osnovnim načelima socijaldemokracije, moralnim i ljudskim vrijednostima, SDP BPŽ jedino ispravnim smatra istupanje Željka Siladija iz stranke".

Budući da sam, u vremenu od 1990. do 2000. godine, sudjelovao u programskom i kadrovskom razvoju SDP-a te jačanju njegove uloge u društvu, razumijem i pozdravljam Striborovo isticanje temeljnih načela socijaldemokracije. Dapače, podržavam njegovu borbu za "čist obraz stranke" te ću, u granicama osobnih mogućnosti, pomoći da On služi kao primjer.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 18.4.2018. | 21:27

1

petar24@ http://www.hspas.hr/novosti/item/622-poznata-novogradiska-novinarka-pristupila-hsp-as/
petar24

petar24

Komentirano: 18.4.2018. | 20:33

2

Dobar potez Valente,treba se ograditi od mogućeg kriminala Stranačkog kolege (presuda nije pravomoćna).Možda ga drugostupanjska presuda i oslobodi,jer je kod nas sve moguće.A dotle je proglašen kriminalcem skupa sa svojom ženom uglednom članicom hdz-a.Zanimljivo bračni drugovi članovi dviju protivničkih stranaka.To se zove biznis.
vrlihrvatskimuz

vrlihrvatskimuz

Komentirano: 18.4.2018. | 14:32

3

Tako i treba gospodine Zovak pomozite Striboru samoprogašenom akademskom građaninu Lijepe naše titulom diplomiranog pravnika s diplomom iz distkrita Brčkog. Pravi primjer nema šta.
borat

borat

Komentirano: 18.4.2018. | 12:36

4

Optužen zbog 56 litara vina? Pa bogati, to je neki opasan zlikovac. Nekome se gadno zamjerio ili je Srbin kad su ga sudili radi 56 litara vina? Efikasno pravosuđe, nema šta. E moj Stribore, doka smo bili skojevci ilegalci, nismo tako lako napuštali drugove. Vasa nije zapalio žito! Sjećaš li se toga?
Blade

Blade

Komentirano: 18.4.2018. | 10:52

5

Ogradio se od Siladia ali nije ga izbacio sto je htio reci ajd Zeljko bogati ja cu se ograditi od tebe ali cemo i dalje piti jesti i budalama se smijati u facu.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 18.4.2018. | 9:07

6

SDP je krenuo u pravom smjeru...Ovakav potez nismo vidjeli u HDZ-u. Obzirom na sve ono što se pojavljuje i vidi u političkom okruženju u kojem djeluje HDZ, kod njih još dugo to nećemo moći vidjeti. A Hrvatska umire.
amadeus

amadeus

Komentirano: 18.4.2018. | 7:47

7

Opet kriminalac Zovak brani kompanjone i smislja teorije zavjere.Velika je panika jer se klupko odmotava :)

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

Tko je pobijedio: Ona, On ili Oni

Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

17.6.2018. | 0:01
Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

Izgleda, dobit će prvu predsjednicu

Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

15.6.2018. | 12:12
Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

Nakon osmogodišnjeg rata

HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

8.6.2018. | 14:00
'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

Paklena, a ne Zlatna dolina

Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

2.6.2018. | 0:01
Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

Prema večernjakovoj ilustraciji događaja

Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

1.6.2018. | 13:10
U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje (u leđa) ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije - a sumnjičilo ga se da je krjumčar migranata.
U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje 'u leđa' ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

Nisu postupali profesionalno

Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

31.5.2018. | 15:00
Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

Ni traga od SKH-SDP ostalo nije

Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

29.5.2018. | 14:00
Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
SBplus.hr, Slavonski Brod : SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

Bratoubilački rat u SDP-u

SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

24.5.2018. | 0:01
Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.
Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

Treba li Slavonskom Brodu kazalište?

Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

21.5.2018. | 0:02
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

Izbori u SDP-u

Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

17.5.2018. | 12:55
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

Presude zrcale ambijent u kojem nastaju

Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

14.5.2018. | 9:30
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

Lider Marse i HDZ-a

Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

9.5.2018. | 0:01
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer...
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer ni Marsa niti H
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

U nedjelju 20. svibnja novi izbori

Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

6.5.2018. | 22:10
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

Ciljem nije moguće pravdati sva sredstva

Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

5.5.2018. | 0:01
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

Naputak Crkve: 'Nađi izvor financiranja'

Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

3.5.2018. | 12:30
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

Objavili pisani dokaz

Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

2.5.2018. | 22:22
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sramite se'

Vi

'Sramite se'

26.4.2018. | 23:00
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

Teorije zavjere, ili indicije?

Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

17.4.2018. | 14:30
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

Fragmentiranje moći građana

Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

16.4.2018. | 9:25
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

Prije svih odgovora, ništa gotovo nije

Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

10.4.2018. | 0:01
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :