Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 24.5.2018. u 0:01
Prikaza: 2363
|

Bratoubilački rat u SDP-u

SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

Dražen Krstanović/pozegaeu
Foto: Dražen Krstanović/pozegaeuTamara Puač i Mitar Obradović u borbi za 'Komitet'
 • Dražen Krstanović/pozegaeu

Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

NA Dan pobjede, 9. maja, kad Europa slavi smrt fašizma, a Hrvatska se sprema na Bleiburg - jer njome vladaju nacionalističke ili, kako bi sami kazali, suverenističke, snage - Socijaldemokratska partija raspisala je unutarstranačke izbore u svojim županijskim organizacijama.

Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važnije čiji si, nego kakav si.

O pripremama za te izbore u Brodsko-posavskoj županiji pisali smo vrlo malo jer su kandidature za funkciju predsjednika i ukrcavanja u pojedine prijeizborne tabore vođeni konspirativnije od iskrcavanja savezničkih postrojbi Davida Eisenhowera u Normandiji, na 'Dan D'.

Osim toga, kad smo saznali kako se neće kandidirati Tomo Opačak, nego netko od njegovih favorita, postalo je jasno da nikakvih pikanterija biti neće. Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važno 'čiji si'.

Mada je izborni princip isti - 'naši' protiv 'njihovih' - za razliku od Brodsko-posavske županije, kod susjeda u Požeško-slavonskoj ništa prikriveno nije. Dapače, od kad su '12 veličanstvenih' - jedan od osnivača i dugogodišnji sinonim požeških SDP-ovaca, Zdravko Ronko s 11 drugarica i drugova - napustili stranku, došlo je do otvorenog 'bratoubilačkog' rata između stranci 'vjernih' i 'nevjernih' odnosno 'pravnih' i 'nepravnih' kandidata.

"Drže se zakona k'o pijan plota"

Po mišljenju kandidatkinje za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Požeško-slavonske županije, Tamare Puač - dakle, moguće županice ili, najmanje, saborske zastupnice iz V. izborne jedinice - Centrala u Zagrebu odlučila je ne držati se Statuta i drugih pozitivnih akata stranke 'kao pijan plota'. Odlučila je "favorizirati" (i) njezina protukandidata, Mitra Obradovića, dapače, dopustiti mu kandidaturu mada "on za to ne ispunjava niti jedan od tri propisana uvjeta". Pod pretpostavkom da nije kažnjavan, a da je platio članarinu, kandidat treba neprekidno pet godina biti član stranke, odnosno vijećnik u nekoj od lokalnih samouprava ili član nekog od rukovodnih tijela stranke.

U svojoj službenoj žalbi Županijskoj izbornoj komisiji SDP-a Požeško slavonske županije, Puač je napisala: "Odgovorno tvrdim... Odlukom Gradskog odbora SDP-a Mitar Obradović je u SDP Hrvatske učlanjen i upisan 10. lipnja 2013.godine, a iz stranke je svojevoljno istupio povratom stranačke iskaznice 05.svibnja 2016.godine. U posebnom stranačkom postupku, kojeg je vodila Gradska organizacija SDP- Požega, 5. svibnja 2016., donesena je Odluka o njegovu isključenju koju je Statutarna komisija poništila", dvije godine kasnije i 11 dana prije početka unutarstranačkih izbora, "6. svibnja 2018.".

Kao da nije izašao iz stranke

"Istom tom Odlukom Statutarna komisija je na nezakonit i nestatutaran način donijela Odluku kojom Mitra Obradovića vraća u članstvo SDP Hrvatske iako to ne može, jer je Statutom jasno određeno kako se upisuje u stranku ili ispisuje iz nje. Da stvar bude gora", nastavlja Puač, "tom Odlukom mu je čak priznat i kontinuitet od prvog dana od kako je u SDP-u... mada mu ni to nije dovoljno jer je u stranku primljen 10. lipnja 2013., a da bi mu kandidatura bila valjana trebao je biti primljen 17.svibnja, kako bi imao pet godina članstva do 17. svibnja 2018., kad su raspisani izbori".

Kako bi otklonili taj nedostatak, bez kompleksa, Obradoviću su dan podnošenja molbe za prijem u stranku, 2. travnja 2013.godine, naknadno, uveli kao da je tada i primljen. Učinili su to na način da su "otključali, zbog izbora, zaključanu evidenciju članstva i izvršili nezakonitu i nestatutarnu intervenciju".

Budući da je Izborna komisija "prihvatila kandidaturu Mitra Obradovića, mada ne ispunjava uvjete, molim hitno postupanje, u protivnom ću zaštitu zatražiti putem nadležnog Suda", zaključila je svoju Žalbu kandidatkinja Puač.

Županijska izborna komisija, kojoj se Puač obratila, odbila je njezinu žalbu, "jer nije zaprimljena u zakonski propisanom roku".

U razgovoru s kandidatkinjom saznali smo kako će "u petak podnijeti tužbu, sukladno Zakonu o strankama i kaznenu prijavu, a sve zbog protuzakonitosti u postupanju Izborne i Statutarne komisije.

"Obradovićeva kandidatura nije sporna"

Želeći na službenoj adresi provjeriti "zakonitost" kandidature koju spori Tamara Puač, konzultirali smo glavnog tajnika SDP-a, Nikšu Vukasa, a potom zatražili i očitovanje kandidata Obradovića. Obojica su za SBplus kazali kako "kandidatura nije sporna".

Hoće li prvi i zadnji s liste, Mirko Bistrović i umirovljeni brigadir HV-a Željko Samardžija, čekati dok se njihovi protukandidati sa sredine liste, Mitar Obradović i Tamara Puač, međusobno ne iscrpe i to iskoristiti, ostaje vidjeti.

Uglavnom, od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 8

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  brodskasova

  brodskasova

  Komentirano: 24.5.2018. | 18:32

  1

  Drugovi Srbi pobiše se za bivši komitet
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:09

  2

  stipe pokazao si si kako si mentalno retardiran, zbogom
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:07

  3

  Da onda se to zvala nacionalizacija udba ozna a sad pljačka dobara koji su izgrađenu iod1945 do 1990 što je najgore sad hrvat uzima od hrvata ,razlika drastična.nemaš se kome žaliti .dvijesto obitelji, Todoriču mogu staviti soli na rep jer su umreženi s njim , platiče stoka sitnog zuba ,kako je krivousti bio u pravu
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:53

  4

  MENTALIST - dobar si si nick odabrao, jer su ti komentari poprilično mentalni. Kao nešto se suprotstavljaš mojem mišljenju, a onda potvrdiš što sam rekao. Onda se slažeš, ali iznosiš kontra stavove. Poprilično konfuzno i nepovezano, kao da si danas preskočio terapiju. Kako je to Plenković uništio oporbu i kakva je to oporba koju Dona Anemico tako lako uništi? Sa autorom članka bih se možda mogao složiti da je SDP nekada bio Lucifer (lučonoša), ali je zato danas goli K :)
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:22

  5

  STIPE,momčino ,opet griješiš , sve je to plod nakaradne hdz privatizacijske otimačine krajem 90 tih sve ostalo j e povijest, ovo ostalo su samo abortirani primjerci tog događaja s tim da bi nas plenković i borg i agrokormogli skupo stajati.Da , jedini uspijeh Plenkovića je što je uništio kompletnu oporbu i vlada državom kao feudalac i sam je izjavio 1000 godinana, sdp nula bodova nema šanse za oporavak bolest je metastazirala
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 10:02

  6

  Upravo zato su nam umjesto marksista i komunista nasušno potrebni pravi socijaldemokrati i liberali koji bi ojačali "lijevi" dio političkog spektra. Ili ti misliš da su komunisti i marksisti u stanju donijeti željene napretke u društvu? SDP nije učinio niti jedan takav pozitivan pomak u društvu i stoga ne nosi s pravom naziv socijaldemokratski. Nakon privatizacije i pretvorbe i sadašnje Andrejeve pljačke, najgore poteze u našoj povijesti su povukli Linić i Mirando.
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 9:38

  7

  Stipe žao mi je što ti moram kontrirati ovo sad kod nas je slično marksističko komunističkoj i socijalističkoj ideologiji ili još bolje feudalizmu , jer koliko vidim nitko za ništa ne odgovara osim malog sitnog čovjeka koji uvijek najebe za deset kuna .Što je najgore sada HRVAT KRADE OD HRVATA, političari su največi lažovi, samo raja to ne kuži .U stvari sistem funkcionira od vlasti do oporbe pod geslom use nase i podase sačuvajmo fotelje što duže, zar te to ne podsječa na neka prošla vremena.Mala je razlika između jednoumlja i naše demokracije i domoljublja i sirotnjskog džepa
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 8:59

  8

  Ovdašnji esdepeovci iznikli su na marksističkoj komunističkoj teoriji, a marksizam kao ideologija je u samoj svojoj srži nepravedan i devijantan. Društvo zasnovano na marksističkim idejama nikada se nije moglo i ne može ostvariti bez nasilja i tiranije. Socijaldemokracija ove bivše komuniste i njihove sljedbenike nikada nije zanimala, tako da je logično njihovo potonuće i nestanak sa političke scene. Još ćemo se načekati da se pravi socijaldemokrati kod nas pojave, jer im ne cvatu ruže niti u sređenim, naprednim društvima.

  Broj komentara: 8

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  Iz jedne brodske trgovine

  Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  16.10.2018. | 0:01
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  Što je gore - stanje ili njegov opis?

  'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  13.10.2018. | 13:10
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  U društvu Kolinde Grabar Kitarović

  Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  10.10.2018. | 22:45
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

  Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  10.10.2018. | 0:01
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

  Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  2.10.2018. | 0:01
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad crveni crne košulje obuku

  U ratu mali miševi u miru velike ustaše

  Kad crveni crne košulje obuku

  1.10.2018. | 0:01
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

  'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

  Krmak

  27.9.2018. | 0:01
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  U neznanju ili ...

  Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  26.9.2018. | 12:59
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  Pero Ćosić i ekipa drže:

  Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  26.9.2018. | 0:02
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  Kad institucije ne rade svoj posao

  Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  17.9.2018. | 0:01
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  Incident bez presedana

  Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  12.9.2018. | 17:30
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  'Do istrage vaše ili naše'

  Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  12.9.2018. | 0:01
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  (Ne)normalna tržišna pojava

  Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  8.9.2018. | 18:18
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  Besprijekorna procedura

  Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  5.9.2018. | 0:01
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

  Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  2.9.2018. | 0:01
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  Otkud voda koju danas piju (i) Brođani

  Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  1.9.2018. | 11:55
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

  Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  31.8.2018. | 22:10
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

  IMAMO SLUŽBENU INFORMACIJU

  Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

  29.8.2018. | 16:00
  'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
  'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nevjerojatna laž postala je dio kolektivne svijesti

  'Kad trojica kažu pijan si - valjaj se'

  Nevjerojatna laž postala je dio kolektivne svijesti

  26.8.2018. | 23:00
  Bez posezanja za Milanovićevim prepotentnim manirama i autokratskim postupcima - ako sebi i stranci želi dobro - Bernardić se mora prestati ponašati kao da je vođa Sestara milosrdnica te početi postupati kao čuvar Partije od nelegalnih ataka marginalne skupine egopučista i usmjer
  Bez posezanja za Milanovićevim prepotentnim manirama i autokratskim postupcima - ako sebi i stranci želi dobro - Bernardić se mora prestati ponašati kao da je vođa Sestara milosrdnica te početi postupati kao čuvar Partije od nelegalnih ataka marginalne skupine egopučista i usmjer
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara treba potpisati Ugovor, ili poništiti natječaj

  Istovjetan posao, a duplo skuplji:

  Mirko Duspara treba potpisati Ugovor, ili poništiti natječaj

  25.8.2018. | 9:00
  Ako je javna nabava provedena sukladno i zadnjem zarezu odgovarajućeg zakona, a ponuda za izgradnju sportske dvorane dvostruko veća od nedavno izgrađenog istovjetnog objekta, treba li investitor, unatoč tome, s ponuditeljem posao ugovoriti, ili natječaj poništiti?
  Ako je javna nabava provedena sukladno i zadnjem zarezu odgovarajućeg zakona, a ponuda za izgradnju sportske dvorane dvostruko veća od nedavno izgrađenog istovjetnog objekta, treba li investitor, unatoč tome, s ponuditeljem posao ugovoriti, ili natječaj poništiti?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

  Bez okolišanja

  Piše: Marija Radošević

  Naši, a tuđi

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :