SBplus.hr, Slavonski Brod :

Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 24.5.2018. u 0:01
Prikaza: 2144
|

Bratoubilački rat u SDP-u

SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

Dražen Krstanović/pozegaeu
Foto: Dražen Krstanović/pozegaeuTamara Puač i Mitar Obradović u borbi za 'Komitet'
 • Dražen Krstanović/pozegaeu

Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

NA Dan pobjede, 9. maja, kad Europa slavi smrt fašizma, a Hrvatska se sprema na Bleiburg - jer njome vladaju nacionalističke ili, kako bi sami kazali, suverenističke, snage - Socijaldemokratska partija raspisala je unutarstranačke izbore u svojim županijskim organizacijama.

Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važnije čiji si, nego kakav si.

O pripremama za te izbore u Brodsko-posavskoj županiji pisali smo vrlo malo jer su kandidature za funkciju predsjednika i ukrcavanja u pojedine prijeizborne tabore vođeni konspirativnije od iskrcavanja savezničkih postrojbi Davida Eisenhowera u Normandiji, na 'Dan D'.

Osim toga, kad smo saznali kako se neće kandidirati Tomo Opačak, nego netko od njegovih favorita, postalo je jasno da nikakvih pikanterija biti neće. Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važno 'čiji si'.

Mada je izborni princip isti - 'naši' protiv 'njihovih' - za razliku od Brodsko-posavske županije, kod susjeda u Požeško-slavonskoj ništa prikriveno nije. Dapače, od kad su '12 veličanstvenih' - jedan od osnivača i dugogodišnji sinonim požeških SDP-ovaca, Zdravko Ronko s 11 drugarica i drugova - napustili stranku, došlo je do otvorenog 'bratoubilačkog' rata između stranci 'vjernih' i 'nevjernih' odnosno 'pravnih' i 'nepravnih' kandidata.

"Drže se zakona k'o pijan plota"

Po mišljenju kandidatkinje za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Požeško-slavonske županije, Tamare Puač - dakle, moguće županice ili, najmanje, saborske zastupnice iz V. izborne jedinice - Centrala u Zagrebu odlučila je ne držati se Statuta i drugih pozitivnih akata stranke 'kao pijan plota'. Odlučila je "favorizirati" (i) njezina protukandidata, Mitra Obradovića, dapače, dopustiti mu kandidaturu mada "on za to ne ispunjava niti jedan od tri propisana uvjeta". Pod pretpostavkom da nije kažnjavan, a da je platio članarinu, kandidat treba neprekidno pet godina biti član stranke, odnosno vijećnik u nekoj od lokalnih samouprava ili član nekog od rukovodnih tijela stranke.

U svojoj službenoj žalbi Županijskoj izbornoj komisiji SDP-a Požeško slavonske županije, Puač je napisala: "Odgovorno tvrdim... Odlukom Gradskog odbora SDP-a Mitar Obradović je u SDP Hrvatske učlanjen i upisan 10. lipnja 2013.godine, a iz stranke je svojevoljno istupio povratom stranačke iskaznice 05.svibnja 2016.godine. U posebnom stranačkom postupku, kojeg je vodila Gradska organizacija SDP- Požega, 5. svibnja 2016., donesena je Odluka o njegovu isključenju koju je Statutarna komisija poništila", dvije godine kasnije i 11 dana prije početka unutarstranačkih izbora, "6. svibnja 2018.".

Kao da nije izašao iz stranke

"Istom tom Odlukom Statutarna komisija je na nezakonit i nestatutaran način donijela Odluku kojom Mitra Obradovića vraća u članstvo SDP Hrvatske iako to ne može, jer je Statutom jasno određeno kako se upisuje u stranku ili ispisuje iz nje. Da stvar bude gora", nastavlja Puač, "tom Odlukom mu je čak priznat i kontinuitet od prvog dana od kako je u SDP-u... mada mu ni to nije dovoljno jer je u stranku primljen 10. lipnja 2013., a da bi mu kandidatura bila valjana trebao je biti primljen 17.svibnja, kako bi imao pet godina članstva do 17. svibnja 2018., kad su raspisani izbori".

Kako bi otklonili taj nedostatak, bez kompleksa, Obradoviću su dan podnošenja molbe za prijem u stranku, 2. travnja 2013.godine, naknadno, uveli kao da je tada i primljen. Učinili su to na način da su "otključali, zbog izbora, zaključanu evidenciju članstva i izvršili nezakonitu i nestatutarnu intervenciju".

Budući da je Izborna komisija "prihvatila kandidaturu Mitra Obradovića, mada ne ispunjava uvjete, molim hitno postupanje, u protivnom ću zaštitu zatražiti putem nadležnog Suda", zaključila je svoju Žalbu kandidatkinja Puač.

Županijska izborna komisija, kojoj se Puač obratila, odbila je njezinu žalbu, "jer nije zaprimljena u zakonski propisanom roku".

U razgovoru s kandidatkinjom saznali smo kako će "u petak podnijeti tužbu, sukladno Zakonu o strankama i kaznenu prijavu, a sve zbog protuzakonitosti u postupanju Izborne i Statutarne komisije.

"Obradovićeva kandidatura nije sporna"

Želeći na službenoj adresi provjeriti "zakonitost" kandidature koju spori Tamara Puač, konzultirali smo glavnog tajnika SDP-a, Nikšu Vukasa, a potom zatražili i očitovanje kandidata Obradovića. Obojica su za SBplus kazali kako "kandidatura nije sporna".

Hoće li prvi i zadnji s liste, Mirko Bistrović i umirovljeni brigadir HV-a Željko Samardžija, čekati dok se njihovi protukandidati sa sredine liste, Mitar Obradović i Tamara Puač, međusobno ne iscrpe i to iskoristiti, ostaje vidjeti.

Uglavnom, od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

  Broj komentara: 9

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  brodskasova

  brodskasova

  Komentirano: 24.5.2018. | 18:32

  1

  Drugovi Srbi pobiše se za bivši komitet
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:09

  2

  stipe pokazao si si kako si mentalno retardiran, zbogom
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:07

  3

  Da onda se to zvala nacionalizacija udba ozna a sad pljačka dobara koji su izgrađenu iod1945 do 1990 što je najgore sad hrvat uzima od hrvata ,razlika drastična.nemaš se kome žaliti .dvijesto obitelji, Todoriču mogu staviti soli na rep jer su umreženi s njim , platiče stoka sitnog zuba ,kako je krivousti bio u pravu
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:53

  4

  MENTALIST - dobar si si nick odabrao, jer su ti komentari poprilično mentalni. Kao nešto se suprotstavljaš mojem mišljenju, a onda potvrdiš što sam rekao. Onda se slažeš, ali iznosiš kontra stavove. Poprilično konfuzno i nepovezano, kao da si danas preskočio terapiju. Kako je to Plenković uništio oporbu i kakva je to oporba koju Dona Anemico tako lako uništi? Sa autorom članka bih se možda mogao složiti da je SDP nekada bio Lucifer (lučonoša), ali je zato danas goli K :)
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:22

  5

  STIPE,momčino ,opet griješiš , sve je to plod nakaradne hdz privatizacijske otimačine krajem 90 tih sve ostalo j e povijest, ovo ostalo su samo abortirani primjerci tog događaja s tim da bi nas plenković i borg i agrokormogli skupo stajati.Da , jedini uspijeh Plenkovića je što je uništio kompletnu oporbu i vlada državom kao feudalac i sam je izjavio 1000 godinana, sdp nula bodova nema šanse za oporavak bolest je metastazirala
  Blade

  Blade

  Komentirano: 24.5.2018. | 10:29

  6

  Mitar Obradovic čisti šolja.
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 10:02

  7

  Upravo zato su nam umjesto marksista i komunista nasušno potrebni pravi socijaldemokrati i liberali koji bi ojačali "lijevi" dio političkog spektra. Ili ti misliš da su komunisti i marksisti u stanju donijeti željene napretke u društvu? SDP nije učinio niti jedan takav pozitivan pomak u društvu i stoga ne nosi s pravom naziv socijaldemokratski. Nakon privatizacije i pretvorbe i sadašnje Andrejeve pljačke, najgore poteze u našoj povijesti su povukli Linić i Mirando.
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 9:38

  8

  Stipe žao mi je što ti moram kontrirati ovo sad kod nas je slično marksističko komunističkoj i socijalističkoj ideologiji ili još bolje feudalizmu , jer koliko vidim nitko za ništa ne odgovara osim malog sitnog čovjeka koji uvijek najebe za deset kuna .Što je najgore sada HRVAT KRADE OD HRVATA, političari su največi lažovi, samo raja to ne kuži .U stvari sistem funkcionira od vlasti do oporbe pod geslom use nase i podase sačuvajmo fotelje što duže, zar te to ne podsječa na neka prošla vremena.Mala je razlika između jednoumlja i naše demokracije i domoljublja i sirotnjskog džepa
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 8:59

  9

  Ovdašnji esdepeovci iznikli su na marksističkoj komunističkoj teoriji, a marksizam kao ideologija je u samoj svojoj srži nepravedan i devijantan. Društvo zasnovano na marksističkim idejama nikada se nije moglo i ne može ostvariti bez nasilja i tiranije. Socijaldemokracija ove bivše komuniste i njihove sljedbenike nikada nije zanimala, tako da je logično njihovo potonuće i nestanak sa političke scene. Još ćemo se načekati da se pravi socijaldemokrati kod nas pojave, jer im ne cvatu ruže niti u sređenim, naprednim društvima.

  Broj komentara: 9

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  Tko je pobijedio: Ona, On ili Oni

  Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  17.6.2018. | 0:01
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  Izgleda, dobit će prvu predsjednicu

  Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  15.6.2018. | 12:12
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  Nakon osmogodišnjeg rata

  HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  8.6.2018. | 14:00
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  Paklena, a ne Zlatna dolina

  Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  2.6.2018. | 0:01
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

  Prema večernjakovoj ilustraciji događaja

  Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

  1.6.2018. | 13:10
  U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje (u leđa) ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije - a sumnjičilo ga se da je krjumčar migranata.
  U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje 'u leđa' ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

  Nisu postupali profesionalno

  Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

  31.5.2018. | 15:00
  Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
  Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

  Ni traga od SKH-SDP ostalo nije

  Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

  29.5.2018. | 14:00
  Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
  Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

  Treba li Slavonskom Brodu kazalište?

  Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

  21.5.2018. | 0:02
  Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
  Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

  Izbori u SDP-u

  Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

  17.5.2018. | 12:55
  Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
  Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

  Presude zrcale ambijent u kojem nastaju

  Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

  14.5.2018. | 9:30
  Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
  Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

  Lider Marse i HDZ-a

  Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

  9.5.2018. | 0:01
  Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer...
  Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer ni Marsa niti H
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

  U nedjelju 20. svibnja novi izbori

  Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

  6.5.2018. | 22:10
  Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
  Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

  Ciljem nije moguće pravdati sva sredstva

  Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

  5.5.2018. | 0:01
  Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
  Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

  Naputak Crkve: 'Nađi izvor financiranja'

  Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

  3.5.2018. | 12:30
  Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
  Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

  Objavili pisani dokaz

  Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

  2.5.2018. | 22:22
  Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
  Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sramite se'

  Vi

  'Sramite se'

  26.4.2018. | 23:00
  Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
  Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

  U cilju jačanja socijaldemkracije

  Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

  18.4.2018. | 0:01
  Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.
  Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

  Teorije zavjere, ili indicije?

  Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

  17.4.2018. | 14:30
  Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
  Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

  Fragmentiranje moći građana

  Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

  16.4.2018. | 9:25
  Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
  Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

  Prije svih odgovora, ništa gotovo nije

  Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

  10.4.2018. | 0:01
  Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
  Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :