Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 17.9.2018. u 0:01
Prikaza: 3891
|

Kad institucije ne rade svoj posao

Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

root : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policijeAktualan i bivši načelnici PU: Antun Valić, Ante Žovak i Željko Prša(Foto: SBplus - Google)

Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.

U neformalnim razgovorima s pripadnicima policije i njima bliskih službi, servirana mi je jezikova juha jer sam objavio članak: Nesposobne ili korumpirane Uprave Grada i Policije? U službenom, pak, Reagiranju na taj uradak SBplus-a, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, Kata Nujić, dala nam je na znanje što sve policija radi u Slavonskom Brodu kako bi prevenirala, odnosno sankcionirala (i) prekršaje iz oblasti prometa.

Unatoč osobnom i redakcijskom poštovanju koje gajimo prema kolegici Nujić, neki dijelovi tog Reagiranja naprosto vape za komentarom. I, dakako, ti komentari nemaju nikakve veze s glasnogovornicom, nego se odnose na učinkovitost svih načelnika PU, u konkretnom predmetu, zadnjih desetak godina.

Kad tako ne bi djelovali, policija bi postala promatrač ili, najviše, evidentičar počinjenih prekršaja i kaznenih djela. I to onih djela za koja bi, temeljem diskrecijskih prava svojih šefova, procijenili kako je nužno evidentirati ih, ili čak procesuirati.

"Policija  svakodnevno postupa i pojačano nadzire promet te u kontinuitetu posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima), što će činiti i ubuduće", odlučan je i dominantan stav u njihovoj prosvjednoj reakciji.

Da je rečenica počela riječju "uglavnom", ili da je u nju ugrađena poruka "trudimo se", tvrdnja bi bila objektivna, a potom moguće i istinita. Bila bi to korektna informacija, a dobronamjerni čitatelji bi povjerovali u njezin sadržaj. Budući da najmanje u jednoj pojavi, a ne tek slučaju, nije istina kako policija uopće, a kamoli "posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima)" u prometu - informacija je nekorektna.

Naime, ta tvrdnja naprosto nije točna, jer policija (kao i drugi represivni organi Države), najmanje devet godina (koliko situaciju prati SBplus) tolerira stalno kršenje više važnih prometnih propisa u Primorskoj ulici te na skandalozan način odbija sankcionirati, u nju, zabranjen ulaz i/ili prolaz tegljačima i drugim prijevoznim sredstvima i onda kad prelaze dopuštenu težinu s kojom smiju prometovati tom lokalnom cestom.

Alibi informacija da su "od 1. siječnja prošle godine, u Primorskoj ulici sankcionirali 186 prekršaja", potpuno je irelevantna za činjenicu da upravo policija, svojim ne djelovanjem, terorizira stanovnike Primorske ulice jer godinama dopušta kroz nju zabranjen provoz velikih kamiona. Godinama dopušta parkiranje teških vozila u dijelu Grada gdje to nije dopušteno, ili dopušteno ne bi smjelo biti, neovisno o tome tko je vlasnik zemljišta: Grad, Garić ili netko treći. Na taj način, policija i oni kojima ona svojim ne djelovanjem pogoduje, plaše mirne građane porukom koju je moguće shvatiti kako je to njihov Grad te da se u njemu mogu ponašati kako žele.

U nastavku svog reagiranja, naše upozorenje na nedostatak prepreka neodgovornom i opasnom ponašanju prekršitelja prometnih propisa na Šetalištu braće Radić, Policija relativizira stupidnom primjedbom kako se na tom mjestu "dogodila (tek) jedna prometna nesreća te da pritom nije bilo težeg ozljeđivanja osoba".

A da se nije dogodila niti jedna nesreća? Kakve to veze ima sa stalnim i svakodnevnim, nedopuštenim, izlaskom iz prometnice te provozom automobila pješačkom i biciklističkom stazom? Kakve to veze ima s parkiranjem vozila na zelenoj površini koja bi trebala služiti (i) za igru djece? Nerad gradskog prometnog redara u njegovoj 'zoni odgovornost' na nikakav način ne abolira policiju za njezino potpuno ignoriranje prekršaja koje vozači prave silaskom s kolnika na nedopuštenom mjestu. Propust prometnih redara demonstrira njihovu aljkavost, a propust policije, k tome, još i opasnu neodgovornost.

"Pri davanju suglasnosti na tehnička pitanja uređenja prometa, Policijska uprava ne odlučuje o arhitektonskim i urbanističkim rješenjima, nego samo o poštivanju odnosnih zakona i pravilnika koji obrađuju određenu namjeru gradnje (raskrižja, biciklističke staze, kolni ulazi i dr.)", dodaje policija općepoznato načelo u svome reagiranju i na taj način želi otkloniti svaku odgovornost za, na primjer, silazak vozila s prometnice na nedopuštenom mjestu Šetališta braće Radić.

Drugim riječima - hoće reći policija - nisu oni krivi što Grad nije stupićima onemogućio silazak vozila s kolnika na pješačku i biciklističku stazu, ili na nekom drugom mjestu bolje riješio prometnu infrastrukturu. Na isti bi način, sutra, mogli se braniti kako ne moraju progoniti gangstera nakon pljačke banke - jer bankar nije imao dovoljno dobar alarm, trezor, interno osiguranje i sl.

Ovo opravdanje je tim licemjernije i besmislenije kad znamo da u slučaju Primorske ulice policija godinama  tolerira provoz i parkiranje šlepera, mada je Gradska uprava, sukladno propisima, postavila vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju, kojom teškim kamionima zabranjuju prolaz tom ulicom. Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom, umjesto da svako vozilo koje bi protuzakonito ušlo u tu ulicu, odmah, iz nje uklone na za to predviđeno mjesto, a prekršitelja sankcioniraju.

Mada policija tijekom svog djelovanja u zajednici postupa savjetodavno, obrazovno i na druge načine preventivno, ona je primarno represivan organ države. Primarno je tu da - i uporabom sile - spriječi počinjenje kaznenog djela ili prekršaja. Na primjer, tu je da spriječi ulazak teških kamiona u Primorsku ulicu, odnosno da pravdi privodi one koje ne bi blagovremeno osujetila u njihovoj namjeri. Na primjer, one koji, unatoč zabrani, voze ili parkiraju vozila na mjestima na kojima to nisu dopustili Gradska uprava ili zakonodavac.

Kad tako ne bi djelovali, policija bi postala promatrač ili, najviše, evidentičar počinjenih prekršaja i kaznenih djela. I to onih djela za koja bi, temeljem diskrecijskih prava svojih šefova, procijenili kako je nužno evidentirati ih, ili čak procesuirati.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Dobar_los_zao

Dobar_los_zao

Komentirano: 17.9.2018. | 15:56

1

Vidi ti pametnjakovića, u gradu u kojem radi kome se šta ćefne i u kojem vladaju anarhija i tolerirano bezvlašće a protiv čega bi se baš ovi pametnjakovići trebali boriti jer im je to u opisu radnog mjesta i jer dobivaju plaču za to policija bi nekom dijelila jezikovu juhu?? Ajmo plavci van na ulice tamo posla za vas ima koliko hoćete, izađite van, budite na terenu, djelujte preventivno a ne samo vozikati se okolo i radite nešta konačno i ne izigravajte nedodirljive persone koje služe samo za ukras.
Dugidan

Dugidan

Komentirano: 17.9.2018. | 12:41

2

Ma ne dirajte mi baju iz tomice.
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 17.9.2018. | 1:10

3

Čitajući ovaj članak o našoj bezgrešnoj i nizašta i nikada krivoj policiji slijedom automatizma pade mi na pamet dilema koja mi se mota po glavi već duže vremena a ona ide otprilike ili točno ovako: čemu u stvari služi ta policija i koja je zapravo njena svrha u bespućima povijesne zbiljnosti? I eto u članku nađoh klasifikaciju koja ih najbolje definira i oni zaista jesu tu tek radi evidentiranja prekršaja a ako šef koji dobiva smjernice "odozgo" odobri tu i tamo nekoga i procesuiraju. Doduše nekada i oni odrade svoje ali se uvijek nađe neki fucking Tom Ford from Serbia pa zataška stvar. Gospođi Nujić ne zamjeram puno jer i ona kaže ono što kazati mora ali opet se sjetim onog starog kradezeovskog ljigavca koji svojevremeno reče da nikada ne laže nego samo zaobilazi istinu. No međutim, pustimo policiju da sprovodi svoj nerad, to im najbolje ide.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

U Županijskom sudu i nogometnom savezu

Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

15.12.2018. | 14:30
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

Bit će 'capo dei capi'

Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

23.10.2018. | 22:10
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

Marina Opačak Bilić

Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

23.10.2018. | 0:01
Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

'Nečovjek' - jer je Bosanac

'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

21.10.2018. | 17:00
Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

Ekskluzivno i cjelovito

Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

20.10.2018. | 16:30
Podržavamo Dusparu kad se sa suradnicima trudi njihove ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako niti besplatne medijske usluge nisu od koristi - ako su formalno nedovoljno profesionalne, a sadržaj
Nemamo ništa protiv kad Duspara sa suradnicima trudi se ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako mu ni besplatne medijske usluge ne koriste - ako su diletantski rađene i/ili zanemarivo konzumirane
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

Iz jedne brodske trgovine

Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

16.10.2018. | 0:01
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

Što je gore - stanje ili njegov opis?

'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

13.10.2018. | 13:10
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

U društvu Kolinde Grabar Kitarović

Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

10.10.2018. | 22:45
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

10.10.2018. | 0:01
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

2.10.2018. | 0:01
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Kad crveni crne košulje obuku

U ratu mali miševi u miru velike ustaše

Kad crveni crne košulje obuku

1.10.2018. | 0:01
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke

SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi