Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 2.3.2018. u 0:01
Prikaza: 4190
|

Brodska gradska uprava tvrdi:

'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

Pored toga što su onomad kazali da je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi, ustvari, laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.

Nakon izuzetno važne teme o kojoj su brodsko-posavski županijski vijećnici satima kvalitetno raspravljali 27. veljače, a potom donijeli ad hoc Odluku - kako ne žele štititi najvrjednije prirodno bogatstvo građana Brodsko-posavske županije, njihovu vodu - donijeli su još jednu čudnu odluku, iz koje je vidljivo kako niti ovaj saziv Županijske skupštine, kad god to može, ne preza svojoj volji podčiniti neki od zakona i/ili demokratskih postulata. Dapače, vladajuća vijećnička frakcija niti ne pokušava prikriti stupidnost nekih svojih postupaka i odluka.

Nakon što su digli ruke od vodocrpilišta Sikirevci, pod drugom točkom dnevnog reda, kao jedno od važnijih pitanja za boljitak Županije, skupštinska većina donijela je odluku da, na 45 dana, odgađa imenovanje ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja - mada je natječajni proces u potpunosti okončan, a Dan D - njegovo ustoličenje - određen za 1. ožujak. Naime, aktualno mezimče brodskog HDZ-a i njihov zadnji kandidat za brodskog gradonačelnika, Hrvoje Špicer, nakon 16 godina upravljanja najvažnijom brodskom ustanovom u kulturi, KKD "Ivana Brlić Mažuranić", očito, teško se od nje odvaja, a ravnateljsku fotelju Muzeja Brodskog Posavlja, izgleda, ne doživljava kao uspon u svojoj profesionalnoj karijeri.

Predsjednik Muzejskog vijeća sjednicu proglasio tajnom "zbog zaštite podataka prijavljenih kandidata" (sic!)

Tko javne poslove tajno radi, namjere mu nisu čiste  

Uglavnom, na 3. sjednici Muzejskog vijeća, kojeg čine predsjednik Branko Godić i članovi: Mario Lovrić, Karolina Lukač, Ivana Maruščak i Tomislav Šimundić, održanoj 19. siječnja 2018. godine, "razmatrane su prijave pristigle na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja".  Iz Zapisnika je vidljivo kako je predsjednik sjednicu proglasio tajnom "zbog zaštite podataka prijavljenih kandidata" (sic!)

Pet dana kasnije, 24. siječnja, na 4. sjednici, "nakon pribavljenog mišljenja Stručnog vijeća, Muzejsko vijeće je podržalo kandidaturu Hrvoja Špicera za ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja".

Sve one koji bi tvrdili kako je Muzejsko vijeće tako odlučilo iz političkih razloga, moguće je demantirati mišljenjem Stručnog vijeća Muzeja kojeg čine: Ivana Artuković Župan, Ivanka Bunčić, Ivanka Cafuta, Mario Kauzlarić, Josip Lozuk, Karolina Lukač, Ivana Maruščak i Lidija Miklik Lozuk.

Naime, osam (od devet) članova toga tijela demonstrirali su odbojnost prema kolegici i aktualnoj ravnateljici Danijeli Ljubičić Mitrović jer za njezin izbor nije glasao nitko, pet ih se uzdržalo od glasovanja, a protiv njezina izbora bilo je troje članova. Protukandidat, Hrvoje Špicer, zeru je bolje prošao. Za njegov izbor bio je jedan član, a od glasanja se uzdržalo ostalih sedam. Protiv nije bio nitko.

Spletkaroš i manipulator?

Dakle, mada s bijednom potporom od samo jednog stručnjaka iz Muzeja, Vijeće je Špicera lege artis Županijskoj skupštini nominiralo za ravnatelja Muzeja. I to bi bilo to, s obnašanjem te časne dužnosti trebao je započeti 1. ožujka da nije, od nedavno poznatog, talenta Hrvoja Špicera na kojem bi mu mogli pozavidjeti najvrsniji spletkaroši i manipulatori.

Partija je odlučila svome mezimcu ispuniti i tu želju te su aktualnu ravnateljicu Muzeja, kojoj je mandat istekao 1. ožujka, imenovali za v.d. ravnateljicu na rok od 45 dana - do 15. travnja, a ona je prihvatila to učiniti.

Budući da mu ravnateljski mandat u KKD "Ivana Brlić Mažuranić" istječe 15. travnja, a od te fotelje se nije želio rastati niti jednog sata, kamoli 45 dana prije roka, HDZ-ov uglednik od stranačkog vodstva je zatražio neka njegovo imenovanje za ravnatelja Muzeja prolongiraju za 45 dana (vidi prilog). 

Sukladno običaju u svim obiteljima, Partija je odlučila svome mezimcu ispuniti i tu želju te su aktualnu ravnateljicu Muzeja, kojoj je mandat istekao 1. ožujka, imenovali za v.d. ravnateljicu na rok od 45 dana - do 15. travnja, a ona je prihvatila tu čast.

Mada je pomalo neobično da izabrani ravnatelj ne želi preuzeti funkciju onoga dana kada je - sukladno natječaju - to trebao učiniti, još neobičnije je da to nije naveo u svojoj kandidaturi. Ono pak što je potpuno čudno, jeste činjenica da je Špicer o svojoj odluci obavijestio Muzejski savjet trideset dana nakon njihove odluke da ga Županijskoj skupštini predlože za ravnatelja i samo dva dana prije održavanja te Skupštine.

Poslastica od obrazloženja

Prava poslastica pak nije obrazloženje kojim je Špicer svoj postupak opravdavao Muzejskom vijeću u dopisu od 25. veljače 2018. godine (vidi prilog) nego ono koje je "šefovima" iznio usmeno. Parafraziramo što su javno kazali: "Kako do sadašnjeg poslodavca nije mogao doći, nije niti mogao zatražiti prijevremeni raskid ugovora o radu na određeno vrijeme".

Drugim riječima, Špicer je ustvrdio kako ga gradonačelnik Mirko Duspara i Upravno vijeće KKD Ivane Brlić Mažuranić, na funkciji ravnatelja žele zadržati do zadnjeg dana mandata, mada već imaju izabranu ravnateljicu - koja "kao napeta puška" čeka novi izazov - odnosno, kao da nisu javno kazali kako im je "Špicer nebitan".

Ipak, želeći provjeriti: je li moguće da Špiceru ne dozvoljavaju napustiti funkciju ravnatelja do isteka zadnjeg dana mandata, pismeno, zamolili smo Gradsku upravu neka nam odgovore: "Zbog čega gradonačelnik ne dozvoljava ravnatelju KKD "Ivana Brlić mažuranić" otići s funkcije ravnatelja prije isteka mandata, kako bi mogao preuzeti funkciju ravnatelja Muzeja na koju je nedavno izabran?".

'Iznesene neistine gospodina Špicera držimo njegovom produženom kampanjom u kojoj on nastavlja kompromitirati sebe i stranku u čijoj je funkciji, mada im je zajednički cilj bio dezavuirati gradonačelnika'

"Špicerove izjave u potpunosti su neistinite"

"Izjave gospodina Hrvoja Špicera kako 'ne može doći do gradonačelnika' u potpunosti su neistinite jer se ni na koji način nije obratio gradonačelniku Mirku Duspari. Odnosno, nije to učinio ni pisanim niti usmenim putem, ni izravno niti neizravno putem Ureda gradonačelnika.

Isto tako, nije se obratio ni Upravnom odjelu za društvene djelatnosti niti Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu Grada Slavonskog Broda.

Hrvoje Špicer nije nikada zatražio od Grada Slavonskog Broda raniji raskid Ugovora o radu vezano za mjesto ravnatelja KKD „Ivana Brlić Mažuranić", a kako bi ranije preuzeo funkciju mjesta ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja.

Stoga, iznesene neistine gospodina Špicera držimo njegovom produženom kampanjom u kojoj on nastavlja kompromitirati sebe i stranku u čijoj je funkciji, mada im je zajednički cilj bio dezavuirati gradonačelnika tvrdnjom kako "ne dozvoljava" njegov raniji prelazak s funkcije ravnatelja KKD „Ivana Brlić Mažuranić" na funkciju ravnatelja Muzeja".

Dakle, pored toga što su onomad kazali da je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi, ustvari, laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 13

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Petar Bašić

  Petar Bašić

  Komentirano: 4.3.2018. | 13:43

  1

  1 glas za i 7 suzdržanih nije "pozitivna preporuka stručnog vijeća" i samim time je imenovanje protuzakonito (trebalo je ponoviti natječaj)...Inače, puno više smeta što je prošli put između kustosice Ljubičić Mitrović i povjesničara izabrana struka a sada između te iste više kustosice Ljubičić Mitrović i profesora glazbenog izabran potonji "jer se ne treba držati struke kao pijan plota"... U materijalima za županijsku skupštinu stavljen je i program rada novoizabranog ravnatelja: ima točno 4 stranice, bez ijednog konkretnog prijedloga kako postaviti ustanovu na noge, stručno ili u smislu samostalnog financiranja (jer svake godine dobiju milijune koje potroše na plaće i to je to)... Moj program je prije 4 godine (a i prije 8 i prije 12 godina! - slobodno mogu ponuditi onaj od prije više od desetljeća jer se nijedna(!) mjera nije provela!) bio puno konkretniji na 30tak stranica s konkretnim mjerama - nitko ga nije ni pročitao...
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 23:02

  2

  mini_star@ . .kažeš da komentiram s posla...Pogledaj vrijeme upisa mojih komentara i vidjet ćeš da nisam zaposlenik grada. Ja volim ovaj grad i želim pisati istinu o njemu, ne želim ga prepustiti vašim lakomim šapama. Narod je, na vašu žalost, shvatio tko pravi opstrukcije u ovom gradu...To su HDZ-enjare, koje ti predstavljaš.
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 22:53

  3

  mini_star@ .. na tebe ne vrijedi trošiti vrijeme. Sve što je ovdje napisano, a u suprotnost je s tvojim načinom razmišljanja, tebi je neprihvatljivo. Podatak koji je dolje napisan istinit je i provjerljiv. Brod-plin koji je naslijedio bivšu "Toplinu" s preko 75 radnika, sveo je taj broj na 45 radnika. "Komunalac" ima rastezljiv broj radnika, jer radovi ovise o godišnjem dobu. Što se tiče službenika nema velikih promjena, iako obim poslova iz godine u godinu raste. Povećavaju se gradske površine koje zahtjevaju stalno održavanje. Što se tiče Vodovoda, slična je situacija kao i u Komunalcu. Njihov su najveći problem stare vodovodne cijevi, stare preko 50 godina sve češće pucaju i zahtjevaju žurnu sanaciju, popravak. Kada se Brod uspoređuje s drugim gradovima istog broja stanovnika i slične površine, imamo dvostruko manje radnika, djelatnika nego je to slučaj u tim drugim, sličnim gradovima. Malo se potrudi i provjeri. Sve je provjerljivo. Na kraju jedan primjer: Vinkovački distributer topline ima tri puta više zaposlenih od našeg Brod-plina, a puno je manji grad od Broda. Što se tiče troškova koje mi snosimo za vodu, komunalčevog održavanje grada, kao i grijanje naših stanova, oni su u odnosu na druge slične gradove puno manji. Na kraju se ipak mora priznati, sve bi bilo puno lakše da su plaće, ne samo u Brodu, nešto veće. No, to je odraz naše sveukupne ekonomske situacije, koju već više od 20 godina vodi tvoj voljeni HDZ.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 2.3.2018. | 22:12

  4

  To sto okrecete pricu na drugu stranu ne pomaze. Meni je samo zao sto su ljudi postali inertni na sve sto nam adz servira. A svaki dan sve vece gadosti nam serviraju, uzimaju vodu, sveuciliste, izdaju dokumente bez potrebne dokumentacije. Gdje vam je granica ljudi da konacno popi....te??
  mini_star

  mini_star

  Komentirano: 2.3.2018. | 19:22

  5

  Babo u poglavarstvu mijenja njiove svojima. Nedavno je otpuštao djelatnike zbog navodnih viškova, sada neprestano zapošljava na ista radna mjesta. Nego, kako stojimo s Gradskim poduzećima, koliko je djelatnika naslijedio a koliko ih ima sad, ulizice Babina? O tome ni zuc. Nemate šta raditi u toku radnog vremena na izmišljenim radnim mjestima nego komentirati na portalu? Zanimljivo koliko Babina podrška pada preko vikenda kad nemate „slobodnog“ vremena za komentiranje.
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 18:16

  6

  Koliko je meni poznato u gradskom poglavarstvu sada radi 80 djelatnika...Duspara je naslijedio njih preko 120...50 djelatnika manje, nije to cifra koja se može zanemariti. Građani sada plaćaju cca 4.000.000 kuna godišnje manje za "uhljebe" kako tamaris piše...Kakvo je stanje u županiji po ovom pitanju? Da li se tamo promijenio broj zaposlenih na manje? tamaris, imaš li podatak za njih? Zasigurno znam da su pojedinci u županiji, koristeći županijski proračun, kojega pune građani županije, doktorirali na račun sirotinje. Probajte vi, kao obični građani, tražiti da vam županija plati, financira vaš doktorat. Malo sutra (malo morgen, znao je govoriti Milošević). Kakve smo stručnjake nakon toga dobili vidimo iz plasmana naše županije na listi uspješnih županija...Nalaze se na pretposlednjem mjestu.
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 2.3.2018. | 17:57

  7

  Ravnatelj izabran samo s jednim glasom za, ostali suzdržani? Dobro kakvi to fikusi sjede u tom vijeću?
  t2991

  t2991

  Komentirano: 2.3.2018. | 14:33

  8

  istovari....profesionalni uhljebi su osobe koje su započele karijeru u državnim službama, promijenili nekoliko službi i sada misle da je njihovo prirodno pravo da ostanu do penzije državni službenici. Smatraju da su drugi koji ne mogu dobiti posao u državnoj službi ili koji rade kod privatnika zapravo nesposobne osobe koje se ne znaju izboriti za sebe. Za ove tvoje prijatelje nemam dovoljno podataka da bih ih nazvao profesionalnim uhljebima.
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 2.3.2018. | 13:55

  9

  Tog propalog kandidata Spricera treba prujaviti na BIRO ili da se prijavi u sezonu,.Nitko na svijetu nije nezamjenjiv.A inace Bricka je procvala za vrijeme njegovog mandidata mos mislit.Propali kandidat Adz,lako je za Spricera jadan obican narod .Pozz svima iz zemunice
  t2991

  t2991

  Komentirano: 2.3.2018. | 10:51

  10

  Zbog ovakvih profesionlnih uhljeba ,ljudi gube vjeru u Hrvatsku , te odlaze kao pred Turcima. Užas !

  Broj komentara: 13

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

  Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  9.1.2019. | 23:50
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

  Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  3.1.2019. | 22:00
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  Već četvrt stoljeća

  Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  3.1.2019. | 0:01
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  Osma godina rada je prošla

  Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  1.1.2019. | 23:00
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

  Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  31.12.2018. | 22:40
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  Da se ne tuku

  Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  29.12.2018. | 19:19
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  Netolerantnost na Dusparin način

  'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  23.12.2018. | 0:01
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  Kad oporba govori ne/istinu

  Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  19.12.2018. | 22:00
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  U Županijskom sudu i nogometnom savezu

  Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  15.12.2018. | 14:30
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  Iz brodskog Općinskog suda

  Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  8.12.2018. | 0:01
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  Treba li svijet znati detalje

  Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  6.12.2018. | 8:40
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  Drugi slučaj u 2018. godini

  Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  2.12.2018. | 11:00
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

  Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  18.11.2018. | 23:30
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  Grad Slavonski Brod

  Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  13.11.2018. | 23:30
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  Moramo li svugdje biti neefikasni?

  Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  12.11.2018. | 0:01
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  Izbor ravnatelja je politička rutina

  Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  4.11.2018. | 0:01
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

  Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  30.10.2018. | 0:01
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  Hlao

  Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  28.10.2018. | 14:00
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

  Bit će 'capo dei capi'

  Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

  23.10.2018. | 22:10
  Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
  Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

  Marina Opačak Bilić

  Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

  23.10.2018. | 0:01
  Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
  Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zamjenjiv si'

  Kritika znatiželjnog uma

  Piše: Željka Gavranović

  'Zamjenjiv si'

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

  Svileni bomboni

  Piše: Ana Krstičević

  Ruke