Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 2.3.2018. u 0:01
Prikaza: 3913
|

Brodska gradska uprava tvrdi:

'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

Pored toga što su onomad kazali da je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi, ustvari, laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.

Nakon izuzetno važne teme o kojoj su brodsko-posavski županijski vijećnici satima kvalitetno raspravljali 27. veljače, a potom donijeli ad hoc Odluku - kako ne žele štititi najvrjednije prirodno bogatstvo građana Brodsko-posavske županije, njihovu vodu - donijeli su još jednu čudnu odluku, iz koje je vidljivo kako niti ovaj saziv Županijske skupštine, kad god to može, ne preza svojoj volji podčiniti neki od zakona i/ili demokratskih postulata. Dapače, vladajuća vijećnička frakcija niti ne pokušava prikriti stupidnost nekih svojih postupaka i odluka.

Nakon što su digli ruke od vodocrpilišta Sikirevci, pod drugom točkom dnevnog reda, kao jedno od važnijih pitanja za boljitak Županije, skupštinska većina donijela je odluku da, na 45 dana, odgađa imenovanje ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja - mada je natječajni proces u potpunosti okončan, a Dan D - njegovo ustoličenje - određen za 1. ožujak. Naime, aktualno mezimče brodskog HDZ-a i njihov zadnji kandidat za brodskog gradonačelnika, Hrvoje Špicer, nakon 16 godina upravljanja najvažnijom brodskom ustanovom u kulturi, KKD "Ivana Brlić Mažuranić", očito, teško se od nje odvaja, a ravnateljsku fotelju Muzeja Brodskog Posavlja, izgleda, ne doživljava kao uspon u svojoj profesionalnoj karijeri.

Predsjednik Muzejskog vijeća sjednicu proglasio tajnom "zbog zaštite podataka prijavljenih kandidata" (sic!)

Tko javne poslove tajno radi, namjere mu nisu čiste  

Uglavnom, na 3. sjednici Muzejskog vijeća, kojeg čine predsjednik Branko Godić i članovi: Mario Lovrić, Karolina Lukač, Ivana Maruščak i Tomislav Šimundić, održanoj 19. siječnja 2018. godine, "razmatrane su prijave pristigle na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja".  Iz Zapisnika je vidljivo kako je predsjednik sjednicu proglasio tajnom "zbog zaštite podataka prijavljenih kandidata" (sic!)

Pet dana kasnije, 24. siječnja, na 4. sjednici, "nakon pribavljenog mišljenja Stručnog vijeća, Muzejsko vijeće je podržalo kandidaturu Hrvoja Špicera za ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja".

Sve one koji bi tvrdili kako je Muzejsko vijeće tako odlučilo iz političkih razloga, moguće je demantirati mišljenjem Stručnog vijeća Muzeja kojeg čine: Ivana Artuković Župan, Ivanka Bunčić, Ivanka Cafuta, Mario Kauzlarić, Josip Lozuk, Karolina Lukač, Ivana Maruščak i Lidija Miklik Lozuk.

Naime, osam (od devet) članova toga tijela demonstrirali su odbojnost prema kolegici i aktualnoj ravnateljici Danijeli Ljubičić Mitrović jer za njezin izbor nije glasao nitko, pet ih se uzdržalo od glasovanja, a protiv njezina izbora bilo je troje članova. Protukandidat, Hrvoje Špicer, zeru je bolje prošao. Za njegov izbor bio je jedan član, a od glasanja se uzdržalo ostalih sedam. Protiv nije bio nitko.

Spletkaroš i manipulator?

Dakle, mada s bijednom potporom od samo jednog stručnjaka iz Muzeja, Vijeće je Špicera lege artis Županijskoj skupštini nominiralo za ravnatelja Muzeja. I to bi bilo to, s obnašanjem te časne dužnosti trebao je započeti 1. ožujka da nije, od nedavno poznatog, talenta Hrvoja Špicera na kojem bi mu mogli pozavidjeti najvrsniji spletkaroši i manipulatori.

Partija je odlučila svome mezimcu ispuniti i tu želju te su aktualnu ravnateljicu Muzeja, kojoj je mandat istekao 1. ožujka, imenovali za v.d. ravnateljicu na rok od 45 dana - do 15. travnja, a ona je prihvatila to učiniti.

Budući da mu ravnateljski mandat u KKD "Ivana Brlić Mažuranić" istječe 15. travnja, a od te fotelje se nije želio rastati niti jednog sata, kamoli 45 dana prije roka, HDZ-ov uglednik od stranačkog vodstva je zatražio neka njegovo imenovanje za ravnatelja Muzeja prolongiraju za 45 dana (vidi prilog). 

Sukladno običaju u svim obiteljima, Partija je odlučila svome mezimcu ispuniti i tu želju te su aktualnu ravnateljicu Muzeja, kojoj je mandat istekao 1. ožujka, imenovali za v.d. ravnateljicu na rok od 45 dana - do 15. travnja, a ona je prihvatila tu čast.

Mada je pomalo neobično da izabrani ravnatelj ne želi preuzeti funkciju onoga dana kada je - sukladno natječaju - to trebao učiniti, još neobičnije je da to nije naveo u svojoj kandidaturi. Ono pak što je potpuno čudno, jeste činjenica da je Špicer o svojoj odluci obavijestio Muzejski savjet trideset dana nakon njihove odluke da ga Županijskoj skupštini predlože za ravnatelja i samo dva dana prije održavanja te Skupštine.

Poslastica od obrazloženja

Prava poslastica pak nije obrazloženje kojim je Špicer svoj postupak opravdavao Muzejskom vijeću u dopisu od 25. veljače 2018. godine (vidi prilog) nego ono koje je "šefovima" iznio usmeno. Parafraziramo što su javno kazali: "Kako do sadašnjeg poslodavca nije mogao doći, nije niti mogao zatražiti prijevremeni raskid ugovora o radu na određeno vrijeme".

Drugim riječima, Špicer je ustvrdio kako ga gradonačelnik Mirko Duspara i Upravno vijeće KKD Ivane Brlić Mažuranić, na funkciji ravnatelja žele zadržati do zadnjeg dana mandata, mada već imaju izabranu ravnateljicu - koja "kao napeta puška" čeka novi izazov - odnosno, kao da nisu javno kazali kako im je "Špicer nebitan".

Ipak, želeći provjeriti: je li moguće da Špiceru ne dozvoljavaju napustiti funkciju ravnatelja do isteka zadnjeg dana mandata, pismeno, zamolili smo Gradsku upravu neka nam odgovore: "Zbog čega gradonačelnik ne dozvoljava ravnatelju KKD "Ivana Brlić mažuranić" otići s funkcije ravnatelja prije isteka mandata, kako bi mogao preuzeti funkciju ravnatelja Muzeja na koju je nedavno izabran?".

'Iznesene neistine gospodina Špicera držimo njegovom produženom kampanjom u kojoj on nastavlja kompromitirati sebe i stranku u čijoj je funkciji, mada im je zajednički cilj bio dezavuirati gradonačelnika'

"Špicerove izjave u potpunosti su neistinite"

"Izjave gospodina Hrvoja Špicera kako 'ne može doći do gradonačelnika' u potpunosti su neistinite jer se ni na koji način nije obratio gradonačelniku Mirku Duspari. Odnosno, nije to učinio ni pisanim niti usmenim putem, ni izravno niti neizravno putem Ureda gradonačelnika.

Isto tako, nije se obratio ni Upravnom odjelu za društvene djelatnosti niti Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu Grada Slavonskog Broda.

Hrvoje Špicer nije nikada zatražio od Grada Slavonskog Broda raniji raskid Ugovora o radu vezano za mjesto ravnatelja KKD „Ivana Brlić Mažuranić", a kako bi ranije preuzeo funkciju mjesta ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja.

Stoga, iznesene neistine gospodina Špicera držimo njegovom produženom kampanjom u kojoj on nastavlja kompromitirati sebe i stranku u čijoj je funkciji, mada im je zajednički cilj bio dezavuirati gradonačelnika tvrdnjom kako "ne dozvoljava" njegov raniji prelazak s funkcije ravnatelja KKD „Ivana Brlić Mažuranić" na funkciju ravnatelja Muzeja".

Dakle, pored toga što su onomad kazali da je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi, ustvari, laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 14

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Petar Bašić

  Petar Bašić

  Komentirano: 4.3.2018. | 13:43

  1

  1 glas za i 7 suzdržanih nije "pozitivna preporuka stručnog vijeća" i samim time je imenovanje protuzakonito (trebalo je ponoviti natječaj)...Inače, puno više smeta što je prošli put između kustosice Ljubičić Mitrović i povjesničara izabrana struka a sada između te iste više kustosice Ljubičić Mitrović i profesora glazbenog izabran potonji "jer se ne treba držati struke kao pijan plota"... U materijalima za županijsku skupštinu stavljen je i program rada novoizabranog ravnatelja: ima točno 4 stranice, bez ijednog konkretnog prijedloga kako postaviti ustanovu na noge, stručno ili u smislu samostalnog financiranja (jer svake godine dobiju milijune koje potroše na plaće i to je to)... Moj program je prije 4 godine (a i prije 8 i prije 12 godina! - slobodno mogu ponuditi onaj od prije više od desetljeća jer se nijedna(!) mjera nije provela!) bio puno konkretniji na 30tak stranica s konkretnim mjerama - nitko ga nije ni pročitao...
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 23:02

  2

  mini_star@ . .kažeš da komentiram s posla...Pogledaj vrijeme upisa mojih komentara i vidjet ćeš da nisam zaposlenik grada. Ja volim ovaj grad i želim pisati istinu o njemu, ne želim ga prepustiti vašim lakomim šapama. Narod je, na vašu žalost, shvatio tko pravi opstrukcije u ovom gradu...To su HDZ-enjare, koje ti predstavljaš.
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 22:53

  3

  mini_star@ .. na tebe ne vrijedi trošiti vrijeme. Sve što je ovdje napisano, a u suprotnost je s tvojim načinom razmišljanja, tebi je neprihvatljivo. Podatak koji je dolje napisan istinit je i provjerljiv. Brod-plin koji je naslijedio bivšu "Toplinu" s preko 75 radnika, sveo je taj broj na 45 radnika. "Komunalac" ima rastezljiv broj radnika, jer radovi ovise o godišnjem dobu. Što se tiče službenika nema velikih promjena, iako obim poslova iz godine u godinu raste. Povećavaju se gradske površine koje zahtjevaju stalno održavanje. Što se tiče Vodovoda, slična je situacija kao i u Komunalcu. Njihov su najveći problem stare vodovodne cijevi, stare preko 50 godina sve češće pucaju i zahtjevaju žurnu sanaciju, popravak. Kada se Brod uspoređuje s drugim gradovima istog broja stanovnika i slične površine, imamo dvostruko manje radnika, djelatnika nego je to slučaj u tim drugim, sličnim gradovima. Malo se potrudi i provjeri. Sve je provjerljivo. Na kraju jedan primjer: Vinkovački distributer topline ima tri puta više zaposlenih od našeg Brod-plina, a puno je manji grad od Broda. Što se tiče troškova koje mi snosimo za vodu, komunalčevog održavanje grada, kao i grijanje naših stanova, oni su u odnosu na druge slične gradove puno manji. Na kraju se ipak mora priznati, sve bi bilo puno lakše da su plaće, ne samo u Brodu, nešto veće. No, to je odraz naše sveukupne ekonomske situacije, koju već više od 20 godina vodi tvoj voljeni HDZ.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 2.3.2018. | 22:12

  4

  To sto okrecete pricu na drugu stranu ne pomaze. Meni je samo zao sto su ljudi postali inertni na sve sto nam adz servira. A svaki dan sve vece gadosti nam serviraju, uzimaju vodu, sveuciliste, izdaju dokumente bez potrebne dokumentacije. Gdje vam je granica ljudi da konacno popi....te??
  mini_star

  mini_star

  Komentirano: 2.3.2018. | 19:22

  5

  Babo u poglavarstvu mijenja njiove svojima. Nedavno je otpuštao djelatnike zbog navodnih viškova, sada neprestano zapošljava na ista radna mjesta. Nego, kako stojimo s Gradskim poduzećima, koliko je djelatnika naslijedio a koliko ih ima sad, ulizice Babina? O tome ni zuc. Nemate šta raditi u toku radnog vremena na izmišljenim radnim mjestima nego komentirati na portalu? Zanimljivo koliko Babina podrška pada preko vikenda kad nemate „slobodnog“ vremena za komentiranje.
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 18:16

  6

  Koliko je meni poznato u gradskom poglavarstvu sada radi 80 djelatnika...Duspara je naslijedio njih preko 120...50 djelatnika manje, nije to cifra koja se može zanemariti. Građani sada plaćaju cca 4.000.000 kuna godišnje manje za "uhljebe" kako tamaris piše...Kakvo je stanje u županiji po ovom pitanju? Da li se tamo promijenio broj zaposlenih na manje? tamaris, imaš li podatak za njih? Zasigurno znam da su pojedinci u županiji, koristeći županijski proračun, kojega pune građani županije, doktorirali na račun sirotinje. Probajte vi, kao obični građani, tražiti da vam županija plati, financira vaš doktorat. Malo sutra (malo morgen, znao je govoriti Milošević). Kakve smo stručnjake nakon toga dobili vidimo iz plasmana naše županije na listi uspješnih županija...Nalaze se na pretposlednjem mjestu.
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 2.3.2018. | 17:57

  7

  Ravnatelj izabran samo s jednim glasom za, ostali suzdržani? Dobro kakvi to fikusi sjede u tom vijeću?
  t2991

  t2991

  Komentirano: 2.3.2018. | 14:33

  8

  istovari....profesionalni uhljebi su osobe koje su započele karijeru u državnim službama, promijenili nekoliko službi i sada misle da je njihovo prirodno pravo da ostanu do penzije državni službenici. Smatraju da su drugi koji ne mogu dobiti posao u državnoj službi ili koji rade kod privatnika zapravo nesposobne osobe koje se ne znaju izboriti za sebe. Za ove tvoje prijatelje nemam dovoljno podataka da bih ih nazvao profesionalnim uhljebima.
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 2.3.2018. | 13:55

  9

  Tog propalog kandidata Spricera treba prujaviti na BIRO ili da se prijavi u sezonu,.Nitko na svijetu nije nezamjenjiv.A inace Bricka je procvala za vrijeme njegovog mandidata mos mislit.Propali kandidat Adz,lako je za Spricera jadan obican narod .Pozz svima iz zemunice
  t2991

  t2991

  Komentirano: 2.3.2018. | 10:51

  10

  Zbog ovakvih profesionlnih uhljeba ,ljudi gube vjeru u Hrvatsku , te odlaze kao pred Turcima. Užas !

  Broj komentara: 14

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Neka pukne koga smeta, Hrvatska nije ruglo svijeta

  Mada ih često vodi tek srce

  Neka pukne koga smeta, Hrvatska nije ruglo svijeta

  17.7.2018. | 18:30
  Mada oni tvrde suprotno, Hrvatska ne pripada retrogradnoj manjini Thompson-Kostelićeve provenijencije, nego ogromnoj većini miroljubivog hrvatskog svijeta koji, nakon dobivene bitke za međunarodno priznanje zemlje, nastavlja s obranom ljudskih prava i sloboda svakog pojedinca
  Mada oni tvrde suprotno, Hrvatska ne pripada retrogradnoj manjini Thompson-Kostelićeve provenijencije, nego ogromnoj većini miroljubivog hrvatskog svijeta koji, nakon dobivene bitke za međunarodno priznanje zemlje, nastavlja s obranom ljudskih prava i sloboda svakog pojedinca u n
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tijekom 'Vatrene' euforije HDZ donio protekcionistički zakon

  Zbog (ne)rada Sindikata i zastupnika

  Tijekom 'Vatrene' euforije HDZ donio protekcionistički zakon

  14.7.2018. | 18:43
  Državni aparat je osigurao instrumente putem kojih policiju i vojsku može velikim novcem financirati na mala vrata, jer dobit državnih tvrtki je prošle godine iznosila dvije milijarde kuna. U redovnim društvenim okolnostima, dakako, neće biti potrebno na izvanredan način podizati
  Državni aparat je osigurao instrumente putem kojih policiju i vojsku može velikim novcem financirati na mala vrata, jer dobit državnih tvrtki je prošle godine iznosila dvije milijarde kuna. U redovnim društvenim okolnostima, dakako, neće biti potrebno na izvanredan način podizati
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Raste broj sudionika zločinačkog poduhvata 'Rimac-Lidl'

  INSTITUCIJE U FUNKCIJI KRIMINALA

  Raste broj sudionika zločinačkog poduhvata 'Rimac-Lidl'

  11.7.2018. | 0:01
  U tom sukobu, SBplus podupire Dusparu i njegovu Gradsku upravu, dok Brodportal podupire Rimca i njegove suučesnike u zločinačkom poduhvatu.
  U tom sukobu, SBplus podupire Dusparu i njegovu Gradsku upravu, dok Brodportal podupire Rimca i njegove suučesnike u zločinačkom poduhvatu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Možda će trebati sazvati Konvenciju - po izbacivanju pučista

  Bitka za 'dvor' SDP-a

  Možda će trebati sazvati Konvenciju - po izbacivanju pučista

  1.7.2018. | 23:00
  Po prijemu popisa ljudi koji traže njegovu smjenu, Bernardić bi mogao proslijediti ga odgovarajućim partijskim tijelima sa zahtjevom neka ih sve izbace iz stranke, uz obrazloženje kako, iz egoističnih razloga, 18 mjeseci rade na rušenju vodstva SDP-a i na taj način razbij
  Po prijemu popisa ljudi koji traže njegovu smjenu, Bernardić bi mogao proslijediti ga odgovarajućim partijskim tijelima sa zahtjevom neka ih sve izbace iz stranke, uz obrazloženje kako, iz osobnih egoističnih razloga, 18 mjeseci rade na rušenju vodstva SDP-a i na taj način razbij
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Poniženjem drugih nije moguće uzvisiti sebe

  Centralni događaj - vol na ražnju

  Poniženjem drugih nije moguće uzvisiti sebe

  25.6.2018. | 22:22
  Zbog historiografa, a ne andrijevačkih lidera, treba ostaviti poruku: U vrlo rijetkim povijesnim događajima moguće je cijeli narod s njihovim vođama poistovjetiti. Nažalost, današnja proslava u Donjim Andrijevcima nije jedan od takvih.
  Zbog historiografa, a ne andrijevačkih lidera, treba ostaviti poruku: U vrlo rijetkim povijesnim događajima moguće je cijeli narod s njihovim vođama poistovjetiti. Nažalost, današnja proslava u Donjim Andrijevcima nije jedan od takvih.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  Tko je pobijedio: Ona, On ili Oni

  Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  17.6.2018. | 0:01
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  Izgleda, dobit će prvu predsjednicu

  Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  15.6.2018. | 12:12
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  Nakon osmogodišnjeg rata

  HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  8.6.2018. | 14:00
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  Paklena, a ne Zlatna dolina

  Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  2.6.2018. | 0:01
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

  Prema večernjakovoj ilustraciji događaja

  Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

  1.6.2018. | 13:10
  U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje (u leđa) ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije - a sumnjičilo ga se da je krjumčar migranata.
  U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje 'u leđa' ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

  Nisu postupali profesionalno

  Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

  31.5.2018. | 15:00
  Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
  Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

  Ni traga od SKH-SDP ostalo nije

  Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

  29.5.2018. | 14:00
  Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
  Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

  Bratoubilački rat u SDP-u

  SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

  24.5.2018. | 0:01
  Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.
  Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

  Treba li Slavonskom Brodu kazalište?

  Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

  21.5.2018. | 0:02
  Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
  Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

  Izbori u SDP-u

  Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

  17.5.2018. | 12:55
  Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
  Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

  Presude zrcale ambijent u kojem nastaju

  Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

  14.5.2018. | 9:30
  Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
  Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

  Lider Marse i HDZ-a

  Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

  9.5.2018. | 0:01
  Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer...
  Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer ni Marsa niti H
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

  U nedjelju 20. svibnja novi izbori

  Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

  6.5.2018. | 22:10
  Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
  Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

  Ciljem nije moguće pravdati sva sredstva

  Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

  5.5.2018. | 0:01
  Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
  Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

  Naputak Crkve: 'Nađi izvor financiranja'

  Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

  3.5.2018. | 12:30
  Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
  Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :