Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 2.3.2018. u 0:01
Prikaza: 4046
|

Brodska gradska uprava tvrdi:

'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

Pored toga što su onomad kazali da je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi, ustvari, laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.

Nakon izuzetno važne teme o kojoj su brodsko-posavski županijski vijećnici satima kvalitetno raspravljali 27. veljače, a potom donijeli ad hoc Odluku - kako ne žele štititi najvrjednije prirodno bogatstvo građana Brodsko-posavske županije, njihovu vodu - donijeli su još jednu čudnu odluku, iz koje je vidljivo kako niti ovaj saziv Županijske skupštine, kad god to može, ne preza svojoj volji podčiniti neki od zakona i/ili demokratskih postulata. Dapače, vladajuća vijećnička frakcija niti ne pokušava prikriti stupidnost nekih svojih postupaka i odluka.

Nakon što su digli ruke od vodocrpilišta Sikirevci, pod drugom točkom dnevnog reda, kao jedno od važnijih pitanja za boljitak Županije, skupštinska većina donijela je odluku da, na 45 dana, odgađa imenovanje ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja - mada je natječajni proces u potpunosti okončan, a Dan D - njegovo ustoličenje - određen za 1. ožujak. Naime, aktualno mezimče brodskog HDZ-a i njihov zadnji kandidat za brodskog gradonačelnika, Hrvoje Špicer, nakon 16 godina upravljanja najvažnijom brodskom ustanovom u kulturi, KKD "Ivana Brlić Mažuranić", očito, teško se od nje odvaja, a ravnateljsku fotelju Muzeja Brodskog Posavlja, izgleda, ne doživljava kao uspon u svojoj profesionalnoj karijeri.

Predsjednik Muzejskog vijeća sjednicu proglasio tajnom "zbog zaštite podataka prijavljenih kandidata" (sic!)

Tko javne poslove tajno radi, namjere mu nisu čiste  

Uglavnom, na 3. sjednici Muzejskog vijeća, kojeg čine predsjednik Branko Godić i članovi: Mario Lovrić, Karolina Lukač, Ivana Maruščak i Tomislav Šimundić, održanoj 19. siječnja 2018. godine, "razmatrane su prijave pristigle na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja".  Iz Zapisnika je vidljivo kako je predsjednik sjednicu proglasio tajnom "zbog zaštite podataka prijavljenih kandidata" (sic!)

Pet dana kasnije, 24. siječnja, na 4. sjednici, "nakon pribavljenog mišljenja Stručnog vijeća, Muzejsko vijeće je podržalo kandidaturu Hrvoja Špicera za ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja".

Sve one koji bi tvrdili kako je Muzejsko vijeće tako odlučilo iz političkih razloga, moguće je demantirati mišljenjem Stručnog vijeća Muzeja kojeg čine: Ivana Artuković Župan, Ivanka Bunčić, Ivanka Cafuta, Mario Kauzlarić, Josip Lozuk, Karolina Lukač, Ivana Maruščak i Lidija Miklik Lozuk.

Naime, osam (od devet) članova toga tijela demonstrirali su odbojnost prema kolegici i aktualnoj ravnateljici Danijeli Ljubičić Mitrović jer za njezin izbor nije glasao nitko, pet ih se uzdržalo od glasovanja, a protiv njezina izbora bilo je troje članova. Protukandidat, Hrvoje Špicer, zeru je bolje prošao. Za njegov izbor bio je jedan član, a od glasanja se uzdržalo ostalih sedam. Protiv nije bio nitko.

Spletkaroš i manipulator?

Dakle, mada s bijednom potporom od samo jednog stručnjaka iz Muzeja, Vijeće je Špicera lege artis Županijskoj skupštini nominiralo za ravnatelja Muzeja. I to bi bilo to, s obnašanjem te časne dužnosti trebao je započeti 1. ožujka da nije, od nedavno poznatog, talenta Hrvoja Špicera na kojem bi mu mogli pozavidjeti najvrsniji spletkaroši i manipulatori.

Partija je odlučila svome mezimcu ispuniti i tu želju te su aktualnu ravnateljicu Muzeja, kojoj je mandat istekao 1. ožujka, imenovali za v.d. ravnateljicu na rok od 45 dana - do 15. travnja, a ona je prihvatila to učiniti.

Budući da mu ravnateljski mandat u KKD "Ivana Brlić Mažuranić" istječe 15. travnja, a od te fotelje se nije želio rastati niti jednog sata, kamoli 45 dana prije roka, HDZ-ov uglednik od stranačkog vodstva je zatražio neka njegovo imenovanje za ravnatelja Muzeja prolongiraju za 45 dana (vidi prilog). 

Sukladno običaju u svim obiteljima, Partija je odlučila svome mezimcu ispuniti i tu želju te su aktualnu ravnateljicu Muzeja, kojoj je mandat istekao 1. ožujka, imenovali za v.d. ravnateljicu na rok od 45 dana - do 15. travnja, a ona je prihvatila tu čast.

Mada je pomalo neobično da izabrani ravnatelj ne želi preuzeti funkciju onoga dana kada je - sukladno natječaju - to trebao učiniti, još neobičnije je da to nije naveo u svojoj kandidaturi. Ono pak što je potpuno čudno, jeste činjenica da je Špicer o svojoj odluci obavijestio Muzejski savjet trideset dana nakon njihove odluke da ga Županijskoj skupštini predlože za ravnatelja i samo dva dana prije održavanja te Skupštine.

Poslastica od obrazloženja

Prava poslastica pak nije obrazloženje kojim je Špicer svoj postupak opravdavao Muzejskom vijeću u dopisu od 25. veljače 2018. godine (vidi prilog) nego ono koje je "šefovima" iznio usmeno. Parafraziramo što su javno kazali: "Kako do sadašnjeg poslodavca nije mogao doći, nije niti mogao zatražiti prijevremeni raskid ugovora o radu na određeno vrijeme".

Drugim riječima, Špicer je ustvrdio kako ga gradonačelnik Mirko Duspara i Upravno vijeće KKD Ivane Brlić Mažuranić, na funkciji ravnatelja žele zadržati do zadnjeg dana mandata, mada već imaju izabranu ravnateljicu - koja "kao napeta puška" čeka novi izazov - odnosno, kao da nisu javno kazali kako im je "Špicer nebitan".

Ipak, želeći provjeriti: je li moguće da Špiceru ne dozvoljavaju napustiti funkciju ravnatelja do isteka zadnjeg dana mandata, pismeno, zamolili smo Gradsku upravu neka nam odgovore: "Zbog čega gradonačelnik ne dozvoljava ravnatelju KKD "Ivana Brlić mažuranić" otići s funkcije ravnatelja prije isteka mandata, kako bi mogao preuzeti funkciju ravnatelja Muzeja na koju je nedavno izabran?".

'Iznesene neistine gospodina Špicera držimo njegovom produženom kampanjom u kojoj on nastavlja kompromitirati sebe i stranku u čijoj je funkciji, mada im je zajednički cilj bio dezavuirati gradonačelnika'

"Špicerove izjave u potpunosti su neistinite"

"Izjave gospodina Hrvoja Špicera kako 'ne može doći do gradonačelnika' u potpunosti su neistinite jer se ni na koji način nije obratio gradonačelniku Mirku Duspari. Odnosno, nije to učinio ni pisanim niti usmenim putem, ni izravno niti neizravno putem Ureda gradonačelnika.

Isto tako, nije se obratio ni Upravnom odjelu za društvene djelatnosti niti Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu Grada Slavonskog Broda.

Hrvoje Špicer nije nikada zatražio od Grada Slavonskog Broda raniji raskid Ugovora o radu vezano za mjesto ravnatelja KKD „Ivana Brlić Mažuranić", a kako bi ranije preuzeo funkciju mjesta ravnatelja Muzeja Brodskog Posavlja.

Stoga, iznesene neistine gospodina Špicera držimo njegovom produženom kampanjom u kojoj on nastavlja kompromitirati sebe i stranku u čijoj je funkciji, mada im je zajednički cilj bio dezavuirati gradonačelnika tvrdnjom kako "ne dozvoljava" njegov raniji prelazak s funkcije ravnatelja KKD „Ivana Brlić Mažuranić" na funkciju ravnatelja Muzeja".

Dakle, pored toga što su onomad kazali da je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi, ustvari, laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 14

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Petar Bašić

  Petar Bašić

  Komentirano: 4.3.2018. | 13:43

  1

  1 glas za i 7 suzdržanih nije "pozitivna preporuka stručnog vijeća" i samim time je imenovanje protuzakonito (trebalo je ponoviti natječaj)...Inače, puno više smeta što je prošli put između kustosice Ljubičić Mitrović i povjesničara izabrana struka a sada između te iste više kustosice Ljubičić Mitrović i profesora glazbenog izabran potonji "jer se ne treba držati struke kao pijan plota"... U materijalima za županijsku skupštinu stavljen je i program rada novoizabranog ravnatelja: ima točno 4 stranice, bez ijednog konkretnog prijedloga kako postaviti ustanovu na noge, stručno ili u smislu samostalnog financiranja (jer svake godine dobiju milijune koje potroše na plaće i to je to)... Moj program je prije 4 godine (a i prije 8 i prije 12 godina! - slobodno mogu ponuditi onaj od prije više od desetljeća jer se nijedna(!) mjera nije provela!) bio puno konkretniji na 30tak stranica s konkretnim mjerama - nitko ga nije ni pročitao...
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 23:02

  2

  mini_star@ . .kažeš da komentiram s posla...Pogledaj vrijeme upisa mojih komentara i vidjet ćeš da nisam zaposlenik grada. Ja volim ovaj grad i želim pisati istinu o njemu, ne želim ga prepustiti vašim lakomim šapama. Narod je, na vašu žalost, shvatio tko pravi opstrukcije u ovom gradu...To su HDZ-enjare, koje ti predstavljaš.
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 22:53

  3

  mini_star@ .. na tebe ne vrijedi trošiti vrijeme. Sve što je ovdje napisano, a u suprotnost je s tvojim načinom razmišljanja, tebi je neprihvatljivo. Podatak koji je dolje napisan istinit je i provjerljiv. Brod-plin koji je naslijedio bivšu "Toplinu" s preko 75 radnika, sveo je taj broj na 45 radnika. "Komunalac" ima rastezljiv broj radnika, jer radovi ovise o godišnjem dobu. Što se tiče službenika nema velikih promjena, iako obim poslova iz godine u godinu raste. Povećavaju se gradske površine koje zahtjevaju stalno održavanje. Što se tiče Vodovoda, slična je situacija kao i u Komunalcu. Njihov su najveći problem stare vodovodne cijevi, stare preko 50 godina sve češće pucaju i zahtjevaju žurnu sanaciju, popravak. Kada se Brod uspoređuje s drugim gradovima istog broja stanovnika i slične površine, imamo dvostruko manje radnika, djelatnika nego je to slučaj u tim drugim, sličnim gradovima. Malo se potrudi i provjeri. Sve je provjerljivo. Na kraju jedan primjer: Vinkovački distributer topline ima tri puta više zaposlenih od našeg Brod-plina, a puno je manji grad od Broda. Što se tiče troškova koje mi snosimo za vodu, komunalčevog održavanje grada, kao i grijanje naših stanova, oni su u odnosu na druge slične gradove puno manji. Na kraju se ipak mora priznati, sve bi bilo puno lakše da su plaće, ne samo u Brodu, nešto veće. No, to je odraz naše sveukupne ekonomske situacije, koju već više od 20 godina vodi tvoj voljeni HDZ.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 2.3.2018. | 22:12

  4

  To sto okrecete pricu na drugu stranu ne pomaze. Meni je samo zao sto su ljudi postali inertni na sve sto nam adz servira. A svaki dan sve vece gadosti nam serviraju, uzimaju vodu, sveuciliste, izdaju dokumente bez potrebne dokumentacije. Gdje vam je granica ljudi da konacno popi....te??
  mini_star

  mini_star

  Komentirano: 2.3.2018. | 19:22

  5

  Babo u poglavarstvu mijenja njiove svojima. Nedavno je otpuštao djelatnike zbog navodnih viškova, sada neprestano zapošljava na ista radna mjesta. Nego, kako stojimo s Gradskim poduzećima, koliko je djelatnika naslijedio a koliko ih ima sad, ulizice Babina? O tome ni zuc. Nemate šta raditi u toku radnog vremena na izmišljenim radnim mjestima nego komentirati na portalu? Zanimljivo koliko Babina podrška pada preko vikenda kad nemate „slobodnog“ vremena za komentiranje.
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 2.3.2018. | 18:16

  6

  Koliko je meni poznato u gradskom poglavarstvu sada radi 80 djelatnika...Duspara je naslijedio njih preko 120...50 djelatnika manje, nije to cifra koja se može zanemariti. Građani sada plaćaju cca 4.000.000 kuna godišnje manje za "uhljebe" kako tamaris piše...Kakvo je stanje u županiji po ovom pitanju? Da li se tamo promijenio broj zaposlenih na manje? tamaris, imaš li podatak za njih? Zasigurno znam da su pojedinci u županiji, koristeći županijski proračun, kojega pune građani županije, doktorirali na račun sirotinje. Probajte vi, kao obični građani, tražiti da vam županija plati, financira vaš doktorat. Malo sutra (malo morgen, znao je govoriti Milošević). Kakve smo stručnjake nakon toga dobili vidimo iz plasmana naše županije na listi uspješnih županija...Nalaze se na pretposlednjem mjestu.
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 2.3.2018. | 17:57

  7

  Ravnatelj izabran samo s jednim glasom za, ostali suzdržani? Dobro kakvi to fikusi sjede u tom vijeću?
  t2991

  t2991

  Komentirano: 2.3.2018. | 14:33

  8

  istovari....profesionalni uhljebi su osobe koje su započele karijeru u državnim službama, promijenili nekoliko službi i sada misle da je njihovo prirodno pravo da ostanu do penzije državni službenici. Smatraju da su drugi koji ne mogu dobiti posao u državnoj službi ili koji rade kod privatnika zapravo nesposobne osobe koje se ne znaju izboriti za sebe. Za ove tvoje prijatelje nemam dovoljno podataka da bih ih nazvao profesionalnim uhljebima.
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 2.3.2018. | 13:55

  9

  Tog propalog kandidata Spricera treba prujaviti na BIRO ili da se prijavi u sezonu,.Nitko na svijetu nije nezamjenjiv.A inace Bricka je procvala za vrijeme njegovog mandidata mos mislit.Propali kandidat Adz,lako je za Spricera jadan obican narod .Pozz svima iz zemunice
  t2991

  t2991

  Komentirano: 2.3.2018. | 10:51

  10

  Zbog ovakvih profesionlnih uhljeba ,ljudi gube vjeru u Hrvatsku , te odlaze kao pred Turcima. Užas !

  Broj komentara: 14

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

  Marinom Opačak Bilić

  Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

  23.10.2018. | 0:01
  Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
  Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  'Nečovjek' - jer je Bosanac

  'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  21.10.2018. | 17:00
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  Ekskluzivno i cjelovito

  Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  20.10.2018. | 16:30
  Podržavamo Dusparu kad se sa suradnicima trudi njihove ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako niti besplatne medijske usluge nisu od koristi - ako su formalno nedovoljno profesionalne, a sadržaj
  Nemamo ništa protiv kad Duspara sa suradnicima trudi se ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako mu ni besplatne medijske usluge ne koriste - ako su diletantski rađene i/ili zanemarivo konzumirane
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  Iz jedne brodske trgovine

  Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  16.10.2018. | 0:01
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  Što je gore - stanje ili njegov opis?

  'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  13.10.2018. | 13:10
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  U društvu Kolinde Grabar Kitarović

  Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  10.10.2018. | 22:45
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

  Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  10.10.2018. | 0:01
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

  Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  2.10.2018. | 0:01
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad crveni crne košulje obuku

  U ratu mali miševi u miru velike ustaše

  Kad crveni crne košulje obuku

  1.10.2018. | 0:01
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

  'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

  Krmak

  27.9.2018. | 0:01
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  U neznanju ili ...

  Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  26.9.2018. | 12:59
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  Pero Ćosić i ekipa drže:

  Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  26.9.2018. | 0:02
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  Kad institucije ne rade svoj posao

  Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  17.9.2018. | 0:01
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  Incident bez presedana

  Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  12.9.2018. | 17:30
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  'Do istrage vaše ili naše'

  Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  12.9.2018. | 0:01
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  (Ne)normalna tržišna pojava

  Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  8.9.2018. | 18:18
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  Besprijekorna procedura

  Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  5.9.2018. | 0:01
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

  Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  2.9.2018. | 0:01
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  Otkud voda koju danas piju (i) Brođani

  Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  1.9.2018. | 11:55
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

  Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  31.8.2018. | 22:10
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

  Bez okolišanja

  Piše: Marija Radošević

  Naši, a tuđi

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :