Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 21.2.2018. u 12:12
Prikaza: 4085
|

Četiri puta ih je više nego u SFRJ

Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

SBplus/arhiva
Foto: SBplus/arhivaJosip Grgić, direktor Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom Šagulje
 • SBplus/arhiva
 • Političko teritorijalna podjela 1.12.1956

Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su trebali supstituirati, a ne multiplicirati birokrate.

REPUBLIKA Hrvatska ima 428 općina i 127 gradova, odnosno, 555 jedinica lokalne samouprave, dok je 1956. godine imala 299 općina i 69 gradova. Dakle, nešto manje.

Mada ne u istom omjeru, stanovništva je također više danas nego ga je bilo tada. Prema popisu iz 2011. u Hrvatskoj živi 4.284.889 ljudi, dok ih je 1956. godine bilo 3.935.692. Bezmalo, koliko je danas Hrvata u njoj (3.874.321- odnosno 90,42 posto).

Za razliku od zemlje u cjelini, područje koje medijski pokriva (i) SBplus, ne samo gospodarski nego i demografski, dobrano je ruinirano.

Tek samoupravna i državna birokracija bujale su kao gljive poslije kiše.

Netom prije nego će progresivne političke snage u hrvatskoj "upaliti svjetlo", na području tadašnje općine Slavonski Brod (od Lužana do Slavonskog Šamca) samouprava se odvijala u okviru samostalnih naselja - Mjesnih zajednica - bez zaposlenih.

Svih 65 općinskih službenika, radnika i funkcionara 1990. godine bili su smješteni u sadašnjoj zgradi Županije, a servisirali su samoupravne potrebe 103 tisuće stanovnika. Pritom, Skupština općine raspolagala je s proračunom (hrv. budžetom) vrijednim ondašnjih 4.971.482 USD (2018. god. 29.828.892,00 kn). Prosječna neto plaća u Hrvatskoj bila je 1990. - 684 DEM; 1992. - 194 DEM)

Fotografija Sandre Primorac.

Funkcionalno, tadašnja općina bila je "država u državi". Imala je Općinski sud, Općinsko odvjetništvo (hrv. tužilaštvo) Općinsku policiju, Općinsku poreznu upravu, Općinsku inspekciju, Općinski ured obrane i zaštite, Općinsko školstvo i zdravstvo... te druge institucije i ustanove pod izravnom ingerencijom općinskih vijećnika (odbornika) i/ili delegata Samoupravnih interesnih zajednica i drugih oblika samoupravljanja. Bio je to u svijetu jedinstven, samoupravni, društveno-politički sustav. Dakako, sve su nadzirali "čuvari revolucije", Općinski komitet Saveza komunista i druge "društveno-političke organizacije".  

Po izlasku iz "socijalističkog mraka", četvrt stoljeća, s jedne strane zaostajali smo u gospodarskom razvitku u odnosu na druge neslavonske županije i/ili europske regije, a s druge strane, posljedično i tome, demografski smo posrnuli do te mjere da je i katolička Crkva postala zabrinuta za stanje izvora njezina bogatstva.

Jedina oblast u kojoj (i) ovaj prostor buja jeste teritorijalno cijepanje lokalne samouprave i zapošljavanje birokracije u njoj. U odnosu na socijalizam - koji je sam po sebi bio napredan u proizvodnji činovnika, ovdašnji kapitalizam otišao je korak dalje. I to ne samo zbog istinitosti teze jednog od svjetskih uglednika (čije ime, na ovim prostorima, nije uputno spominjati) kako birokracija ima svojstvo samoreprodukcije.

Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300.

Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su trebali supstituirati, a ne multiplicirati birokrate.

Pored činjenice da nam je država postala perverzno korumpiran polit-birokratski mastodont i po tome zauzela drugo mjestu u Europi, što niti totalitarni samoupravni socijalizam nije dosegao, Ona, etatizirana sveta Država, za sebe je prigrabila 95 posto društvenog bogatstva i, putem njega, kontrolira sve pore života i razvoja zajednica - od Belog Zagreba do Crnog Potoka. Nitko, apsolutno ništa ne može učiniti niti postići bez "svoga" čovjeka u Zagrebu.

Upravo zbog neviđene koncentracije političke i administrativne moći u metropoli, bujanje lokalne birokracije je groteskno.

Na žalost većine, posebno pitomih Slavonaca koji se u postratnom vihoru novokomponiranog hrvatskog moralnog kodeksa nisu "snašli", ovdašnji prostori su dodatno materijalno i demografski osakaćeni.

Mada bi materijalna osakaćenost ovih prostora - uvjetovana prije svega idiotskim politikama centralne vlasti i oportunističkim držanjem "Crkve u Hrvata" - mogla biti nekakvo opravdanje za bujanje zapošljavanja (hrv. uhljebljavanje) ovdašnjih ljudi u lokalnoj samoupravi, državnoj upravi te njihovim institucijama, ustanovama i tvrtkama, razmjeri su toliko veliki da niti opća devastiranost prostora to ne opravdava. Dapače.

Od 2010., sinonim "uhljebništva" na području Brodsko-posavske županije bili su direktori Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom Šagulje. Aktualni polit-gospodarski lider koji obnaša (i) tu dužnost jeste izvjesni Josip Grgić, samosvjesni uglednik iz redova HDZ-a.

O tome koliko je velik problem teritorijalna usitnjenost i kadrovska prekobrojnnost lokalne i državne birokracije na ovim prostorima, pisali smo vrlo često. I OVDJE

U nastavku donosimo tablicu trenutnog stanja na čiji sadržaj su - temeljem našeg upita svima - reagirali predstavnici tek četiri općine. 

ISPRAVCI:
1. Općina Velika Kopanica ima prihod od poreza 1.411.490,00 kn; 4 zaposlena; bruto plaće zaposlenih 488.319,40kn; prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom 10.173.125,00 kn.
2. Općina Slavonski Šamac ima prihod od poreza 1.411.490,00 kn; 5 zaposlena; bruto plaće zaposlenih 462.964,01kn; prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom 7.716,06 kn.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  raso1

  raso1

  Komentirano: 21.2.2018. | 22:56

  1

  Niko da spomeni da je taj Grgić bio talentirani nogometni sudac.Ha ha zajebancija.Bio je čak lošiji i od Ivice Sočković.
  bond900

  bond900

  Komentirano: 21.2.2018. | 22:34

  2

  venom@ jebo te on,vodi ga kuci ako ti je dobar!! To je obican Galovicev potrcko,kad su izbori zove telefonom da se izlazi na izbore,prijeti tko nece itd...i onda se zapitamo zasto nam mladez odlazi van...ako nisi clan kradezeovske mafije nemozes nigdje posao ni dobiti...kad procitam nesto ovako povraca mi se... i da veliki Rvatina i kradezeovac a svakog vikenda na cajkama
  Gregor

  Gregor

  Komentirano: 21.2.2018. | 20:20

  3

  Grga zvani “ništ koristi”! Takav je bio kao predsjednik mladeži,takav je bio kao predsjednik Rimca,totalno nebitan...ali lik ima direktorsku plaću,naplatio je svoj “rad”,jednako “efikasno” radi i u svom poduzeću... idealan za sabor na sljedećim izborima :-)
  venom

  venom

  Komentirano: 21.2.2018. | 17:40

  4

  Šta serete o čovjeku kojeg ne poznate obična ruljo golgotska!Josip je dobar i pošten čovjek uvijek bio i sad je.Koliko je Duspara uhljebio svojih pulena po komunalcu,vodovodu na bazenima i gradskim vijećima i da ne nabrajam dalje bez ikakve naobrazbe?Pa i financiranje ovog portala ide iz džepova poreznih obveznika gradske blagajne.Sapienti sat.
  lazo

  lazo

  Komentirano: 21.2.2018. | 15:51

  5

  Poznata obitelj Grgić.Tata u Croatia osiguranju,brat mutio u policiji dok nije završio u zatvoru.Užas.
  prkys

  prkys

  Komentirano: 21.2.2018. | 13:03

  6

  Igrom slučaja taj Josip Grgić koji je prošao na natječaju za njegovo radno mjesto član HaDeZe-a, ljubi ruke Plenkiju na dočeku..

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

  Marinom Opačak Bilić

  Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

  23.10.2018. | 0:01
  Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
  Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  'Nečovjek' - jer je Bosanac

  'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

  21.10.2018. | 17:00
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  Ekskluzivno i cjelovito

  Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

  20.10.2018. | 16:30
  Podržavamo Dusparu kad se sa suradnicima trudi njihove ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako niti besplatne medijske usluge nisu od koristi - ako su formalno nedovoljno profesionalne, a sadržaj
  Nemamo ništa protiv kad Duspara sa suradnicima trudi se ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako mu ni besplatne medijske usluge ne koriste - ako su diletantski rađene i/ili zanemarivo konzumirane
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  Iz jedne brodske trgovine

  Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

  16.10.2018. | 0:01
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  Što je gore - stanje ili njegov opis?

  'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

  13.10.2018. | 13:10
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  U društvu Kolinde Grabar Kitarović

  Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

  10.10.2018. | 22:45
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

  Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

  10.10.2018. | 0:01
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

  Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

  2.10.2018. | 0:01
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad crveni crne košulje obuku

  U ratu mali miševi u miru velike ustaše

  Kad crveni crne košulje obuku

  1.10.2018. | 0:01
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

  'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

  Krmak

  27.9.2018. | 0:01
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  U neznanju ili ...

  Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

  26.9.2018. | 12:59
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  Pero Ćosić i ekipa drže:

  Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

  26.9.2018. | 0:02
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  Kad institucije ne rade svoj posao

  Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

  17.9.2018. | 0:01
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  Incident bez presedana

  Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

  12.9.2018. | 17:30
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  'Do istrage vaše ili naše'

  Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

  12.9.2018. | 0:01
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
  Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  (Ne)normalna tržišna pojava

  Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

  8.9.2018. | 18:18
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  Besprijekorna procedura

  Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

  5.9.2018. | 0:01
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

  Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

  2.9.2018. | 0:01
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  Otkud voda koju danas piju (i) Brođani

  Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

  1.9.2018. | 11:55
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

  Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

  31.8.2018. | 22:10
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

  Bez okolišanja

  Piše: Marija Radošević

  Naši, a tuđi

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :