Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 2.5.2017. u 0:01
Prikaza: 5463
|

Vraćaju se matičnoj kući

HDZ, ustvari, ima dva kandidata za gradonačelnika

root : HDZ, ustvari, ima dva kandidata za gradonačelnika

Onoliko glasova koliko će dobiti zec HDZ-a toliko bi moglo nedostajati nezavisnom Mirku Duspari za pobjedu u prvom krugu. Ponekad je malo puno, zna to i lukavi Dubravko Galović te, na taj način, izbore pokušava odvesti u drugi krug, a potom se 'karte miješaju iz početka'. Misle on i njegovi.

POČELO je na županijskoj razini u Slavonskom Brodu 24. travnja, kad je potpisan koalicijski sporazum između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB), a završilo 29. travnja u Novoj Gradiški, opet u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice, gdje su službeno predstavljeni kandidati za tamošnju gradonačelnicu i zamjenike, nakon čega je svečano potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a, 'Snage Slavonije i Baranje'.

U međuvremenu, 28. travnja u podne, dakako u prostorijama HDZ-a, potpisan je koalicijski sporazum između HDZ-a, HDSSB-a s ciljem zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima za grad Slavonski Brod. Pritom, istaknuta je i činjenica da će Boro Grubišić, bivši član (i) HDSSB-a, kao poseban politički entitet, biti na petom mjestu zajedničke izborne liste HDZ-a i drugih za gradsko vijeće u Slavonskom Brodu.

Dakle, na razini Županije i u Slavonskom Brodu, HDZ je u koaliciji s maticom HDSSB-a, a u Novoj Gradiški s njihovim secesionistima, koji sebe nazivaju 'Snaga Slavonije i Baranje'. Osim toga, Grubišića su predstavili kao važnu kockicu u mozaiku svoje široke političke platforme desnog centra i desnije od toga.

Na razini Županije i u Slavonskom Brodu, HDZ je u koaliciji s maticom HDSSB-a, a u Novoj Gradiški s njihovim secesionistima, koji sebe nazivaju 'Snaga Slavonije i Baranje'. 

HDZ odbjeglu čeljad vraća kući

- Mi dijelimo bliska politička uvjerenja... Osnova naših političkih programa su demokršćanstvo, domoljublje i, naravno, podrška sadašnjoj Vladi u njezinom radu, a vodstva ovih naših stranaka složila su se dati podršku dosadašnjem županu i kandidatu HDZ-a za budućeg župana Danijelu Marušiću. Siguran sam da će građani prepoznati kvalitetu i vjerodostojnost ove naše koalicije te da ćemo u narednim izborima za župana izabrati gospodina Marušića te ostvariti kvalitetnu većinu u županijskoj Skupštini - nakon potpisivanja sporazuma, između ostalog, kazao je član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik te stranke u Brodsko-posavskoj županiji, Pero Ćosić.

Nakon ova tri događaja, i manje lucidan politički promatrač može zaključiti kako je u tijeku vraćanje 'nestašne djece' kući. Tek, ostaje vidjeti koliko dugo će taj proces trajati i na koji način će biti okončan. Hoće li svi disidenti biti pripušteni u prvi vagon, bez starostranačkog identiteta (npr. HDSSB), ili će ih, kao sestrinsku stranku, u posebnom vagonu s naljepnicom, zakačiti na odgovarajuće mjesto u kompoziciji, manje više 'zna se', hrvatske desnice.

Što više kandidata to realniji drugi krug

Ono pak što zaslužuje posebnu pažnju promatrača ovih lokalnih izbora u najatraktivnijoj izbornoj jedinici - Slavonskom Brodu - nije javno sklapanje političkih brakova, nego vanbračne političke zajednice koje perfidni, lukavi, mudri i kako god... stranački lideri sklapaju ad hoc. Ispod stola, za jednokratnu upotrebu.

Na lokalnim izborima 2013. godine pisao sam kako je Petar Bašić u funkciji HDZ-a, što će biti vidljivo nakon izbora, ako mu ta stranka osigura bilo koje radno mjesto pod njezinom kontrolom. Budući da HDZ, u više navrata, Bašića nije zaposlio, a mogao je, zaključio sam kako su međusobni interesi konzumirani tijekom izborne kampanje. Naime i HDZ-u je odgovaralo da tada nezavisni Bašić, primarno nezavisnom Duspari, uzme što je moguće više glasova.

Ono pak što zaslužuje posebnu pažnju promatrača ovih lokalnih izbora u najatraktivnijoj izbornoj jedinici - Slavonskom Brodu - nije javno sklapanje političkih brakova, nego vanbračne političke zajednice koje perfidni, lukavi, mudri i kako god... stranački lideri sklapaju ad hoc. Ispod stola, za jednokratnu upotrebu.

Ove godine imamo sličnu situaciju s bivšom Glavaševom lidericom brodskog HDSSB-a, potom Gabrićevom šeficom 'Nacionalnog foruma i u zadnje vrijeme nezavisnom Slavicom Lemaić. Naime, ta komunalna političarka svoj osobni imidž samoupravne alternativke gradila je na permanentnom javnom sotoniziranju aktualnog gradonačelnika Mirka Duspare. Najčešće, činila je to putem brojnih tiskovnih konferencija i unificiranih komunikea čime je, kvantitativno, postala brodska politička činjenica par excellence.

Za razliku od onih koji tvrde kako je Lemaić, zadnjih par godina, ustvari, bila nametljiva posvuduša, osobno držim kako je njezino oporbeno političko djelovanje - s obzirom na skromnu materijalnu i intelektualnu logistiku - zanatski bilo vrlo korektno te, vizualno i sadržajno, jasnije i glasnije od svih drugih brodskih oporbenih političkih čimbenika (hrv. faktora). Neovisno o tome koliko su njezini prijedlozi rješenja gradskih problema bili suvisli, a koliko demagoške i populističke floskule.

Interesi su uzrokovali i najbizarnije koalicije 

Zahvaljujući lukavosti prvog operativca brodsko-posavskog HDZ-a, Dubravka Galovića, koji je Slavicu Lemaić blagovremeno situirao kao prirodnog saveznika HDZ-a, njemu raspoloživim sredstvima, podupirao je njezin politički uspon u brodskom političkom prostoru.

Lemaićka voli reflektore i glavnu ulogu na sceni, dok Galoviću reflektora ne manjka, a prvi želi ostati iz drugog reda. Dakle, ambicije im nisu suprotstavljene, a cilj im je isti - iz brodske Tvrđave deložirati Mirka Dusparu i najbliže mu suradnike te na njihova mjesta dovesti svoje. Misle tako i Lemaićka i Galović. Što je legitimno.

Zbog toga, dok svi drugi imaju jednog kandidata za brodskog gradonačelnika, HDZ ih ima dva. Neovisno o tome što Lemaićka, objektivno, ima ulogu zeca koji trku treba učiniti neizvjesnijom, odnosno pravog HDZ-ovog kandiodata za gradonačelnika, Hrvoja Špicera, odvesti u drugi krug.

Ako je SDP u Zagrebu mogao podržati nečlanicu njihove stranke za gradonačelnicu glavnog hrvatskog grada, mogli su i u Slavonskom Brodu barem uzdržati se od trošenja lidera na štetu dojučerašnjeg koalicijskog partnera. Ako poslije izbora ne žele partnera mijenjati.

I glas za Lujića, ustvari, glas je za Špicera

Naime, onoliko glasova koliko će dobiti zec HDZ-a toliko bi moglo nedostajati nezavisnom Mirku Duspari za pobjedu u prvom krugu. Ponekad je malo puno, zna i Dubravko  Galović te, na taj način, pokušava se dočepati drugog kruga, a potom 'karte se miješaju iz početka'. Misle on i njegovi.

S pravom tako misle, jer čak i sam kandidat 'Lotos' koalicije, Roberto Lujić, zna kako je tek treći izbor Brođanki i Brođana (nakon Duspare i HDZ-ovog kandidata). Time je zagonetnije zbog čega se, treći put (!), kandidirao za gradonačelnika kad je svjestan činjenice da svaki glas za njega - u prvom krugu - ustvari, glas je za Hrvoja Špicera.

Ako je SDP u Zagrebu mogao podržati nečlanicu njihove stranke za gradonačelnicu glavnog hrvatskog grada, mogli su i u Slavonskom Brodu barem uzdržati se od trošenja lidera na štetu dojučerašnjeg koalicijskog partnera. Ako poslije izbora ne žele partnera mijenjati.

Broj komentara: 22

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 3.5.2017. | 6:09

1

Sva sreća pa mi posao ne ovisi o nečijoj pobjedi, nego realno mogu sagledati da grad, po mom sudu, nikad nije bio bolji i lijepši. Možda može i bolje ali osim sadašnjeg gradonačelnika nema tko bolje ponuditi. A druga stvar, hdz prezirem zbog svega što su od naše države/županije učinili i što su od našeg grada pokušali učiniti i to je jedini razlog zašto sam u politici. Vrijeme je da netko zaustavi hdz krimi organizaciju, dovoljno su pametniji popuštali!
legionar

legionar

Komentirano: 3.5.2017. | 4:28

2

Kompas,trebam ti povjerovati da radiš u županijskoj firmi i da si za Dusparu? Ne sekiraj se za mene.Neću se uhljebiti,niti sam se uhljebio jer za one za koje glasujem nisu mi u mogućnosti to ostvariti,a nisam ni član
Kompas

Kompas

Komentirano: 2.5.2017. | 21:16

3

Legionar- uhljebljen je netko kome se izmislilo radno mijesto, a ja radim dugo godina u županijskoj firmi i nisam dupelizac kao ti koji se ocigledno boris da budes negdje uhljebljen!!!
legionar

legionar

Komentirano: 2.5.2017. | 20:08

4

Najjači su mi oni poput Kompasa koji kažu da razmišljamo svojom glavom,a to razmišljanje bi trebalo biti istovjetno s njegovim. Razmišljao bih kao ti svojom glavom ,pogotovo kada bih bio negdje uhljebljen.
Kompas

Kompas

Komentirano: 2.5.2017. | 18:35

5

Ne brinite, ak dragi Bog da Duspara pobjeduje u prvom krugu!!! A onda vam visi i županija!!! Pozdrav ljudima koji razmisljaju svojom glavom.
HDZauvijek

HDZauvijek

Komentirano: 2.5.2017. | 18:07

6

Vidi se tko je nervozan prije izbora po oglasu na vrhu stranice ovoga portala....g.Zovak, pa zar niste reki prije neki dan da kampanja počinje 07.05.2017.godine, a vi već imate predizbrne plakate na stranici.
legionar

legionar

Komentirano: 2.5.2017. | 16:23

7

Pjesnik nam želi reći da svi oni koji nisu za Dusparu,automatski su za Špicera. Pjesnik želi razmišljati za sve nas jer se izgleda smatra bogom dan. Pjesniče,ne sekiraj se. Favorit ti sigurno ulazi u drugi krug, a onda uz pomoć sdp-a i hns-a i Srba jurnut će prema novom mandatu.
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 2.5.2017. | 14:21

8

Ovaj nije za cobana a kamo li da se zove akademikom http://net.hr/danas/hrvatska/bivsi-predsjednik-sabora-iznio-sasvim-originalno-razmisljanje-u-ovom-trenutku-uopce-nije-vazno-tko-ima-vecinu/
marsonia

marsonia

Komentirano: 2.5.2017. | 14:03

9

Ne treba nam kradeze
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 2.5.2017. | 13:15

10

Na prošlim lokalnim izborima, kada HDSSB nije dobio niti jednog predstavnika u gradskom vijeću Slavonskog Broda, Boro Grubišić je grubim riječima izvrijeđao grupu ljudi s Hebranga ("idite u 3pm hadezenjarske, dajete glas lopovima"), a sada je, kažu, peti na listi HDZ-a. Članovi HDZ-a, od prvih dana te stranke, odoše na margine, dok Pero preferira novopridošlice. Kamo to vodi? "Vjerodostojno" u novu budućnost?

Broj komentara: 22

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

Za isti propust različite sankcije

Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

17.2.2018. | 15:00
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

Razlika između države i kolonije

Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

12.2.2018. | 0:01
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

Mada političar i kočijaš to često žele

Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

4.2.2018. | 0:01
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

Kako je Zovak zaradio prvi milijun

Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

18.1.2018. | 10:15
Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

U pitanju je 'položajna renta' ili teror

Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

13.1.2018. | 0:01
Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

Ako Valić drukčije ne odluči

Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

12.1.2018. | 0:01
Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

Predsjednica Komore donijela Odluku

Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

31.12.2017. | 0:02
Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.
Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

Rimac kompromitirao tvrtku Lidl

Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

20.12.2017. | 0:01
Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu
Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu d
SBplus.hr, Slavonski Brod : SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

Umjesto njegovih pobočnika

SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

16.12.2017. | 14:50
Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

Izbori po Eurosong-ovom principu

Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

4.12.2017. | 14:35
Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
SBplus.hr, Slavonski Brod : Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

Ljubitelji nogometa ga obožavaju

Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

27.11.2017. | 0:01
Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

Zabranili novinarsko praćenje suđenja

Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

20.11.2017. | 22:15
U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

Ustvari, tko vodi Grad?

Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

16.11.2017. | 23:55
Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Agresija na zakone, struku i zdrav razum bit će dopuštena

Ako tako odluče institucije države

Agresija na zakone, struku i zdrav razum bit će dopuštena

14.11.2017. | 0:01
Mada ne bi korektno bilo tvrditi kako zbog ovakvog postupanja hrvatskih institucija mladi ljudi odlaze u Njemačku, sasvim sigurno, moguće je tvrditi kako njemačke institucije, niti u ovakvom slučaju, ne bi se ponašale kao hrvatske.
Mada ne bi sasvim korektno bilo tvrditi kako zbog ovakvog postupanja hrvatskih institucija mladi ljudi odlaze u Njemačku, sasvim sigurno, moguće je tvrditi kako njemačke institucije, niti u ovakvom slučaju, ne bi se ponašale kao hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kompromitirali imenovanje načelnika policije Antuna Valića?

Institucionalno bezakonje

Kompromitirali imenovanje načelnika policije Antuna Valića?

12.11.2017. | 22:00
Da smo zločesti ovaj slučaj predstavili bismo kao primjer institucionalnog podrivanja društveno-političkog sustava Republike Hrvatske. Budući da zločesti nismo, ističemo ga tek kao benignu indolentnost hrvatske represivne elite - koja drugima služi kao reper ''normalnog" ponašanj
Da smo zločesti ovaj slučaj predstavili bismo kao jedan od primjera institucionalnog podrivanja društveno-političkog sustava Republike Hrvatske. Budući da zločesti nismo, ističemo ga tek kao benignu indolentnost hrvatske represivne elite - koja drugima služi kao reper ''normalnog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jalne, a ne tek jalove kritike 'Dusparinog' Doma na Livadi

Politički diletanti, bezglavi smušenjaci

Jalne, a ne tek jalove kritike 'Dusparinog' Doma na Livadi

4.11.2017. | 15:40
'Kritike koje su do nas doprle obične su gluposti i uvrede koje ne zaslužuju našu pažnju. Kad bismo se obazirali na takvu vrstu komentara skretali bismo pozornost s ozbiljnih poslova kojima se bavimo mi na gluposti kojima se bave oni'
'Kritike koje su do nas doprle obične su gluposti i uvrede koje ne zaslužuju našu pažnju. Kad bismo se obazirali na takvu vrstu komentara skretali bismo pozornost s ozbiljnih poslova kojima se bavimo mi na gluposti kojima se bave oni'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Republika Hrvatska ugrozila suverenitet Republike BiH

Prva zemlja EU koja je priznala 'Srpsku'

Republika Hrvatska ugrozila suverenitet Republike BiH

3.11.2017. | 0:01
"Prekomjerno (medijsko) granatiranje" Rafinerije, koju vodi par brodskih ekoloških aktivisti, nije primarno u funkciji zaštite građana od zagađenog zraka, nego je u funkciji zaštite Čermakovog i ruskog profita od hrvatske i bosansko-hercegovačke pravne države. Uostalom, oni "već
"Prekomjerno (medijsko) granatiranje" Rafinerije koju vodi par brodskih ekoloških aktivisti, primarno, nije u funkciji zaštite građana od zagađenog zraka, nego zaštite Čermakovog i ruskog profita od hrvatske i bosansko-hercegovačke pravne države. Uostalom, oni "već pet godina raz
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 17 godina, SDP će usvojiti Zovkov amandman

Napuštaju Račanov autokratski sustav

Nakon 17 godina, SDP će usvojiti Zovkov amandman

30.10.2017. | 0:01
Kolosalan je to iskorak SDP-a iz komitetske u parlamentarnu stranku. U odnosu na nedvojbeno velik demokratski pomak, kakav je bila odluka o izboru predsjednika po principu 'jedan čovjek jedan glas', napuštanje predsjedničkog i uvođenje parlamentarnog sustava upravljanja strankom
Sudeći prema količini negativne propagande protiv vodstva SDP-a koju, bezmalo već godinu dana, proizvode te putem HDZ-ovih i katoličkih medija u javnost plasiraju Milanka Opačić & Co., očito je da su protivnici te stranke u temeljnom nastojanju uspjeli - najveća oporbena političk
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mater vam jebem nacisocijalističku!'

Berislav Erpačić:

'Mater vam jebem nacisocijalističku!'

29.10.2017. | 11:00
To što većina hrvatskih građana šuti, ne znači da ćete "sutra" moći zatvoriti "koridor" i nastaviti tamo gdje ste stali 1945. a planirali nastaviti 1991. godine. Na sreću, u hrvatskom narodu vi ste tek urlajuća mizerna manjina, a dok je nas, hrvatskih demokratskih domoljuba, to
To što većina hrvatskih građana šuti, ne znači da ćete "sutra" moći zatvoriti "koridor" i nastaviti tamo gdje ste stali 1945. a planirali nastaviti 1991. godine. Na sreću, u hrvatskom narodu vi ste tek urlajuća mizerna manjina, a dok je nas, hrvatskih demokratskih domoljuba, to
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zločinački poduhvat u brodskoj Osječkoj ulici

Još jedan organiziran

Zločinački poduhvat u brodskoj Osječkoj ulici

28.10.2017. | 15:45
Dakako, SBplus ne donosi ovu vijest s ciljem da potakne kriminalce na zakonito postupanje, nego tek bilježi još jednu kockicu u mozaiku hrvatskog jada i čemera od države, kako bi oni koji nas posjećuju i generacije poslije nas znale da, kao medij, nismo ni glupi, ni kukavice, neg
Dakako, SBplus ne donosi ovu vijest s ciljem da potakne kriminalce na zakonito postupanje, nego tek bilježi još jednu kockicu u mozaiku hrvatskog jada i čemera od države, kako bi oni koji nas posjećuju i generacije poslije nas znale da nismo bili ni glupi, ni kukavice nego tek ne
SBplus.hr, Slavonski Brod :