Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 1.6.2017. u 0:01
Prikaza: 7864
|

Jerko Zovak:

Evo zašto neću glasati za Mirka Dusparu

root : Evo zašto neću glasati za Mirka DusparuSlavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med.(Foto: SBplus/arhiva)

Prije dvije godine javno sam napisao zbog čega Mirko Duspara ne bi trebao ići na izbore i na taj način potaknuo ga neka povjernje građana dobiveno na lokalnim izborima za funkciju gradonačelnika ne troši za osobni probitak...

U demokraciji - kao upravnom alatu zapadne civilizacije - uobičajeno je da, tijekom izbora, mediji se opredijele za svog izbornog favorita i na taj način situiraju svoju uređivačku politiku u vrijeme i prostor.

Zbog toga, većina glasila poznati su kao 'nevladini', 'provladini', 'ljevičarski', 'desničarski', 'liberalni', 'klerikalni' i slično. Uglavnom, nema neovisnih medija. Pritom, njihova ovisnost može biti uvjetovana materijalnim, ideološkim, vjerskim ili nekim drukčijim motivima.

U izboru između Hrvoja Špicera, alias Dubravka Galovića, i Mirka Duspare, glasao bih za Dusparu. Ne bih to učinio kao onaj koji drži da je Duspara najbolji čovjek za brodskog gradonečelnika, nego zbog toga što Galovića držim opasnima po demokraciju i brodski proračun.

Ono što je za korisnika medijske usluge važno jeste urednička prepoznatljivost platforme s koje čita, sluša i/ili gleda vijest, informaciju... Važno je da uredništvo pošteno artikulira svoju (ne)opredijeljenost odnosno (ne)svrstanost u društvenim pojavama i/ili procesima. Opasni su tek oni mediji čiji izdavači kriju svoju agendu, a u javni prostor ulaze s ciljem da dezorijentiraju i zbune ljude; da preusmjere i na druge načine amortiziraju javno artikulirane društvene pritiske i/ili pojave. Eklatantan primjer je tabloid 024sata čiji izdavač je Katolička crkva, a uglavnom prodaje 'sise', 'guzice', 'krv' i zbunjujuće društvene poruke.

SBplus je svoj

Budući da je SBplus lokalni medij s određenim društvenim utjecajem, protivnici njegove uređivačke politike pokušavaju ga dezavuirati etiketiranjem kako je to, ustvari, Dusparin portal. Kao da je preferiranje neke od politika i/ili političara samo po sebi krimen.

Kao urednik portala, kolegicama i kolegama novinarima te korisnicima naših usluga, na pitanje: Čiji ste vi? već sedam godina odgovaram: Svoji smo! Ne iz nazovi altruističkih, vjerskih, humanitarnih, demagoško-politikantskih, ili već kakvih razloga, nego iz interesa. Iz čistog interesa - svoji smo.

Naime, mi imamo interes da svi, a ne samo neki, u našoj zajednici žive bolje i sigurnije. Mi imamo interes da se našoj djeci i djeci naše djece, ovdje i sada, osigurava bolja budućnost. Mi imamo interes da im od rodilišta, preko vrtića i obrazovnih ustanova do radnih mjesta i stanovanja gradimo bolje sutra. Mi imamo interes da, zajedno s njima, živimo uz više i bolje zdravstvene, obrazovne, kulturne, sportske... sadržaje.

Mi imamo interes da gospodarstvo i politika budu u našoj funkciji, a ne mi u njihovoj. Svi oni koji nas, u našem legitimnom htijenju, budu sputavali - naši su protivnici. Neovisno o tome iz koje su tvrtke, stranke, nacije ili vjere.

Protiviti se Galoviću ne znači 'biti Dusparin'

Onim Dusparinim političkim suparnicima kojima to objašnjenje nije bilo dovoljno, načelan stav konkretizirao sam tezom kako je uređivačka maksima portala, u granicama intelektualnih i materijalnih mogućnosti - profesionalizam, a u komentiranju - sloboda. Svaki komentator koji je pisao za SBplus potvrdit će da je imao neograničenu autorsku slobodu iznošenja osobnog suda o bilo kojoj materijalnoj činjenici, neovisno o tome je li urednik sa sadržajem bio suglasan ili nije.

Kad nekima ni to nije bilo dovoljno, objasnio sam kako nisam za Dusparu, tvrdeći da Slavonski Brod ima i boljih od njega, nego sam protiv određenih suparnika mu odnosno njihovih 'politika'. Pritom, navodio sam imena i prezimena aspiranata na prvu brodsku fotelju s kojima se nisam slagao zbog njihovih intelektualno ograničenih kapaciteta i suspektno neograničenih namjera.

Na primjer, biti protiv tehnologije vladanja Dubravka Galovića ne znači da ste Dusparin 'fan', 'potrčko' ili 'glasnogovornik'. Dapače, to znači da tog čovjeka ne želite vidjeti blizu gradske kase, gradskih ustanova ili tvrtki. I točka. Ni više ni manje. 

Izgrađeno više nego ikad dosad u jednom mandatu

Mada je u Slavonskom Brodu - sinergijom Dusparine volje i SDP-ove potpore - izgrađeno više nego ikad dosad u jednom mandatu; Mada je to učinjeno s najmanje brodskih proračunskih sredstava, što je samoupravni hit u Europi (trošiti tuđi, a ne svoj proračun), ima ih koji u nedjelju neće glasati za Mirka Dusparu. I to je njihovo demokratsko pravo. Bio bi to sumrak demokracije kad bi jedan od kandidata dobio blizu 100 posto glasova, koliko je onomad uknjižio aktualni predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković.

Prije dvije godine javno sam napisao Zbog čega Mirko Duspara ne bi trebao ići na izbore i na taj način potaknuo ga neka povjerenje građana dobiveno na lokalnim izborima za funkciju gradonačelnika ne troši za osobni probitak i sigurnu saborsku fotelju.

Neovisno o tome je li poslušao potpisnika ovog priloga, nekog drugog i/ili vlastitu savjest, 2015. godine Duspara je odbio poziv SDP-a da se kandidira na njihovoj izbornoj listi za Hrvatski sabor. Javno je to potvrdio tadašnji premijer i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, izjavivši 11. rujna u centralnom dnevniku HRT-a: "On je dobar gradonačelnik, ali neće biti na našoj listi, jer je svoj politički identitet i entitet. No nama je drago da smo mogli pomoći gradonačelniku koji živi za svoj grad. On jeste politički nešto desniji od nas, ali to su oni desničari koji vole Hrvatsku, za razliku od drugih desničara koji Hrvatsku vole samo kada su na vlasti i kad je mogu musti".

Impresioniran Dusparinom čuvanju radnih i političkih kapaciteta isključivo za Grad Slavonski Brod, tada sam napisao prilog pod naslovom 'Duspara presedan'. I danas sam uvjeren kako je to bila impresivna politička odluka koju će, valjda, dvije godine kasnije, u nedjelju 4. lipnja, Brođanke i Brođani honorirati.

Obranama Duspare, ustvari, branio sam demokraciju i gradsku kasu od suspektnih 'politika'

S brodskim gradonačelnikom, zadnje četiri godine, nisam 'popio kavu' niti prozborio tri rečenice, jer mi je zamjerio što sam - u drugom krugu zadnjih lokalnih izbora za brodskog gradonačelnika - branio pravo Borislava Stipića da u svojoj kolumni na SBplusu favorizira Dragana Jelića.

Unatoč tomu, u izboru između Hrvoja Špicera, alias Dubravka Galovića, i Mirka Duspare, glasao bih za Dusparu. Ne bih to učinio kao onaj koji drži da je Duspara najbolji čovjek za brodskog gradonečelnika, nego kao onaj koji Galovića drži opasnim po demokraciju i brodski proračun.

Međutim, za Dusparu i njegove glasati neću jer živim u Donjim Andrijevcima gdje biram 'svoje' bolje ili manje štetne komunalne političare.

Dopisak za neinformirane i one koji se takvima prave
Na slobodnom tržištu zarađujući novac za financiranje rada portala, unazad dvije-tri godine, pored 50-ak subjekata kao što su: APP, Đuro Đaković, Cestar, TDA, Trgoinvest, Auto expert, BDM..., SBplus, od oko 500 tisuća kuna godišnjih prihoda, 20-ak posto fakturira Županiji (HDZ), Gradu Slavonskom Broda (Duspara), Gradu Nova Gradiška (SDP), Općini Sibinj (HKS)... Međutim, da bi netko koristio naše proizvode i usluge bilo je nužno steći potreban informativni autoritet i kvantitativni kapacitet. Dok nismo dosegli 10-ak tisuća jedinstvenih dnevnih ulaza i milijun mjesečno pročitanih stranica, ne samo lokalna samouprava nego i ostali pravni subjekti, svoje potrebe za informiranjem javnosti realizirali su putem drugih medija. Što je razumljivo, jer svaki racionalan subjekt svoje proizvode, usluge ili političke ideje i djela, afirmirat će na platformama koje imaju više korisnika i veći društveni utjecaj, a ne obrnuto.     

Broj komentara: 71

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mazalo

mazalo

Komentirano: 7.6.2017. | 21:28

1

hehe ma ko vas hebe, Duspara će biti doživotni gradonačelnik , ko i Bandić u Zagrebu , mada nisam niti za jednoga od njih .
Josko7

Josko7

Komentirano: 2.6.2017. | 23:35

2

Necu glasati jer nije napravio nista pametno u nasemu gradu, osim kruznih tokova hahaha
Pperic

Pperic

Komentirano: 2.6.2017. | 22:05

3

Jedini lopov u ovome gradu je tvoj Duspara!!
marsonia

marsonia

Komentirano: 2.6.2017. | 14:41

4

maleni peric to je tvoj pupi tvoja koalicija kradezea
Pperic

Pperic

Komentirano: 2.6.2017. | 13:57

5

Marsonia vodi si pupovca kuci, koliko ga spominjes reklo bi se da ga volis..
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 2.6.2017. | 9:22

6

i sanader dolazi da podrzi krim.organizaciju da vrati novce za FIMI MEDIU
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 2.6.2017. | 8:42

7

Elena bravo,vise je dopizdio i bogu i vragu s tim pupovce. A sta ce kad drugo sta nezna napisati. Sto vise podmetanja i lazi nama Spicer i HDZ sve drazi. Spicer gradonacelnik.
Kompas

Kompas

Komentirano: 2.6.2017. | 8:29

8

Elena sb- do sada na izborima vise podrške je dobivao Duspara!!! Vi ako ne možete milom vi bi silom,to je Vasa demokracija.
elena_sb

elena_sb

Komentirano: 2.6.2017. | 8:11

9

Jer je ovaj primitivac dozlogrdio i Bogu i vragu!
elena_sb

elena_sb

Komentirano: 2.6.2017. | 8:10

10

Zašto bi ovo nužno morao biti HDZ marketing? Zapitajte se koliko Brođana ovako razmišlja a da nije u toj stranci! Rekla bih jako puno!

Broj komentara: 71

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12345678

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : SDP nije dioničko društvo s nasljednim pravima članstva

Je li moguće SDP poistovjetiti s HDZ-om?

SDP nije dioničko društvo s nasljednim pravima članstva

20.9.2017. | 0:01
Ako ne drže da im je stranka djedovina u kojoj imaju nasljedna prava, svi čelnici ovdašnjeg SDP-a trebaju trgnuti se i početi, svakodnevno, raditi na programskoj i kadrovskoj revitalizaciji organizacije. U protivnom, stranka će u zajednicama potpuno izgubiti svoj izvorni, respekt
Ako ne drže da im je stranka djedovina u kojoj imaju nasljedna prava, svi čelnici ovdašnjeg SDP-a trebaju trgnuti se i početi, svakodnevno, raditi na programskoj i kadrovskoj revitalizaciji organizacije. U protivnom, stranka će u zajednicama potpuno izgubiti svoj izvorni, respekt
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pokrivajući smeće, prikrili su korupciju ili tek glupost ?

HDZ-ova samouprava

Pokrivajući smeće, prikrili su korupciju ili tek glupost ?

8.9.2017. | 0:01
Najnižu cijenu za sanaciju odlagališta otpada mogao je ponuditi onaj izvođač radova kojem je investitor 'šapnuo' dopuštenje za kopanje zemlje uz samu deponiju, bez naknade, a nastalu rupetinu proglasio ribnjakom, korisnim seoskim ribićima i njihovim bistrim prijateljima.
Najnižu cijenu za sanaciju odlagališta otpada mogao je ponuditi onaj izvođač radova kojem je investitor 'šapnuo' dopuštenje za kopanje zemlje uz samu deponiju, bez naknade, a nastalu rupetinu proglasio ribnjakom, korisnim seoskim ribićima i njihovim bistrim prijateljima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prskalo tvrdi da je Duspara kršio Pedagoške standarde

Uvođenje jednosmjenske nastave

Prskalo tvrdi da je Duspara kršio Pedagoške standarde

3.9.2017. | 14:35
"Postoje pedagoški standardi i oni se moraju poštivati bez obzira tko je osnivač. Može to biti i Grad i Županija, ali standardi se moraju poštivati."
"Postoje pedagoški standardi i oni se moraju poštivati bez obzira tko je osnivač. Može to biti i Grad i Županija, ali standardi se moraju poštivati."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učinkovitije bi bilo financirati prosvjede, nego knjige

(Grado)načelnici demagozi i populisti

Učinkovitije bi bilo financirati prosvjede, nego knjige

25.8.2017. | 0:01
Umjesto plaćanja školskog 'nadstandarda' i drugih programa koje mora financirati država - jer je za te namjene uzela 95 posto svih poreza i doprinosa - bilo bi učinkovitije kad bi lokalna samouprava financirala prosvjede protiv sumanute upravne centralizacije države i nesposobni
Umjesto plaćanja školskog 'nadstandarda' i drugih programa koje mora financirati država - jer je za te namjene uzela 95 posto svih poreza i doprinosa - bilo bi učinkovitije kad bi lokalna samouprava financirala prosvjede protiv sumanute upravne centralizacije države i nesposobni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nikola Tesla bio je hrvatski nacionalist

Osobno je to ustvrdio

Nikola Tesla bio je hrvatski nacionalist

23.7.2017. | 0:01
Žele li Hrvati sačuvati svoju državu i naciju u njoj, odmah, na svim frontovima, moraju početi ozbiljnu borbu protiv nastavka klero-fašističke kontaminacije društva. U protivnom, u Europi i svijetu bit ćemo tretirani kao "otpaci naroda", kako nas je karakterizirao mladi Marx.
Želi li mlada hrvatska država uspješno odupirati se stalnim hegemonističkim i drugim prijetnjama njezinoj nezavisnosti, mora afirmirati patriotizam. Hrvatske patriote pak moguće je regrutirati jedino iz hrvatske nacije, a hrvatsku naciju moguće je stvoriti isključivo od politički
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo gdje se nalaze Brođani po visini plaće u Hrvatskoj

Prema podacima Fine

Evo gdje se nalaze Brođani po visini plaće u Hrvatskoj

20.7.2017. | 17:05
Kad bi najglasniji Dusparini oporbenjaci imala više pameti i volje za općim dobrom, a manje vlastohleplja i požude za krčmenjem gradskih dobara, prestali bi napadati ga u oblastima koje s načelnicima i gradonačelnicima imaju veze koliko s popovima i biskupima, nego bi ga napadali
Kad bi najglasniji Dusparini oporbenjaci imala više pameti i volje za općim dobrom, a manje vlastohleplja i požude za krčmenjem gradskih dobara, prestali bi napadati ga u oblastima koje s načelnicima i gradonačelnicima imaju veze koliko i sa Crkvom, a napadali bi ga kad ne provod
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Da sam kriv i milimetar, odmah bi dao ostavku'

Najlukavija izjava Dubravka Galovića

'Da sam kriv i milimetar, odmah bi dao ostavku'

17.7.2017. | 16:00
Vijećnik Dubravko Galović pozvao je županijsku pročelnicu, Klaru Šćuku, neka podnese ostavku "zbog svoje političke pozicije", a kada je Davor Vlaović od njega zatražio neka učini isto, na mjestu čelnog čovjeka Županijskog nogometnog saveza "zbog uhićenja 23 člana te organizacije"
Vijećnik Dubravko Galović pozvao je županijsku pročelnicu, Klaru Šćuku, neka podnese ostavku "zbog svoje političke pozicije", a kada je Davor Vlaović od njega zatražio neka učini isto, na mjestu čelnog čovjeka Županijskog nogometnog saveza "zbog uhićenja 23 člana te organizacije"
SBplus.hr, Slavonski Brod : Politički, Slavonski Brod nikad potentniji nije bio

Zahvaljujući Peri Ćosiću i njegovima

Politički, Slavonski Brod nikad potentniji nije bio

17.7.2017. | 0:02
Od ovih šest HDZ-ovih dužnosnika, vjerojatno, nitko ne očekuje šest puta veću vrijednost od one koju je, za četiri godine, u Slavonski Brod i regiju, 'donio' jedan SDP-ovac. Međutim, legitimno je očekivati više od onoga što je 'priskrbio' Tihomir Jakovina sa suradnicima.
Od ovih šest HDZ-ovih dužnosnika, vjerojatno, nitko ne očekuje šest puta veću vrijednost od one koju je, za četiri godine, u Slavonski Brod i regiju, 'donio' jedan SDP-ovac. Međutim, legitimno je očekivati više.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik izbjegao odgovoriti na vijećničko pitanje

Neočekivano

Gradonačelnik izbjegao odgovoriti na vijećničko pitanje

14.7.2017. | 19:00
Budući da je komunalni red u Gradu jedna od temeljnih zadaća gradske uprave i gradskih službi, za očekivati je da će gradonačelnik sa svojim 'timom' intenzivirati aktivnosti iz te oblasti. Naime, i najbogatiji svjetski gradovi, s najskupljim objektima i prometnicama, devalvirali
Budući da je komunalni red u Gradu jedna od temeljnih zadaća gradske uprave i gradskih službi, za očekivati je da će gradonačelnik sa svojim 'timom' intenzivirati aktivnosti iz te oblasti. Naime, i najbogatiji svjetski gradovi, s najskupljim objektima i prometnicama, devalvirali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara je prosvijećeni apsolutist, tehnokrat ili demokrat?

Vrijeme raspodjele sinekura

Duspara je prosvijećeni apsolutist, tehnokrat ili demokrat?

13.7.2017. | 18:00
Niti u ovom slučaju, nije na odmet podsjetiti na činjenicu kako je, bezmalo, svim hrvatskim političarima važniji njihov status u zajednici nego stanje demokracije u društvu. Pritom, ogromna većina tvrdit će kako bi njihovim micanjem s funkcije više izgubila zajednica i demokracij
Niti u ovom slučaju, nije na odmet podsjetiti na činjenicu kako je, bezmalo, svim hrvatskim političarima važniji njihov status u zajednici nego stanje demokracije u društvu. Pritom, ogromna većina tvrdit će kako bi njihovim micanjem s funkcije više izgubila zajednica i demokracij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gromoglasna šutnja struke, države, političara, novinara ...

'Ko to tamo peva'

Gromoglasna šutnja struke, države, političara, novinara ...

1.7.2017. | 22:30
Ako most potpuno ne sruše i ne izgrade novi - sukladno valjanoj projektnoj dokumentaciji i dozvolama za građenje - umjesto rekonstruiranog vrijednog povijesnog objekta, Grad će imati eksponat recikliranog prezira prema struci i pravnoj državi te dugovječan dokaz karikaturalnog up
Ako most potpuno ne sruše i ne izgrade novi - sukladno valjanoj projektnoj dokumentaciji i dozvolama za građenje - umjesto rekonstruiranog vrijednog povijesnog objekta, Grad će imati eksponat recikliranog prezira prema struci i pravnoj državi te dugovječan dokaz karikaturalnog up
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović nije govorio istinu

Nakon uhićenja sudaca i funkcionera ŽNS

Dubravko Galović nije govorio istinu

30.6.2017. | 13:25
Predsjednik Županijskog nogometnog saveza i jedinog nam Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, ne priznaje zakonito očinstvo nad vodstvom sudaca i odbacuje suodgovornost za njihova djela te, pilatovski, pokušava oprati ruke, mada on nije Pilat, nego Kajfa (veliki svećenik).
Mada Galović ne priznaje svoje zakonito očinstvo nad vodstvom sudaca i odbacuje suodgovornost za njihova djela te, pilatovski, pokušava oprati ruke, on nije Pilat, nego Kajfa (veliki svećenik).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto nismo prenijeli telegramov članak o Peri Ćosiću

Nakon brojnih (ne)javnih osuda

Zašto nismo prenijeli telegramov članak o Peri Ćosiću

27.6.2017. | 0:01
To što je Pero Ćosić, prije četvrt stoljeća, bio mladi inženjer i vlasnik videoteke, a danas je jedan od bogatijih Brođana, samo po sebi nije nikakav krimen. Dapače, u Americi ili Europi slavili bi ga kao uspješnog čovjeka jer je u poduzetništvu, zajedno s drugima, krenuo pod ist
To što je Pero Ćosić, svojevremeno, bio mladi inženjer i vlasnik videoteke, a danas je jedan od bogatijih Brođana, samo po sebi nije nikakav krimen. Dapače, u Americi ili Europi slavili bi ga kao uspješnog čovjeka jer je u poduzetništvu, zajedno s drugima, krenuo pod istim uvjeti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li brodska gradska uprava nemoćna ili (ne)sposobna?

Treba li nam još pameti?

Je li brodska gradska uprava nemoćna ili (ne)sposobna?

24.6.2017. | 17:40
Bilo bi izvrsno kad bi brodska gradska uprava (i) o vizijama drugih zauzimala stavove, a potom ih komunicirala međusobno i s javnošću, kako bi ta javnost znala povlači li svoje političke poteze svjesno ili nesvjesno. I, posljedično, povlači li novac iz hrvatskih i europskih fondo
Bilo bi izvrsno kad bi brodska gradska uprava (i) o vizijama drugih zauzimala stavove, a potom ih komunicirala međusobno i s javnošću, kako bi ta javnost znala povlači li svoje političke poteze svjesno ili nesvjesno. I, posljedično, povlači li novac iz hrvatskih i europskih fondo
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ do predsjednika može tek kupovinom vijećnika

Samo Srpkinja Skupštinu spašava

HDZ do predsjednika može tek kupovinom vijećnika

18.6.2017. | 0:02
Bude li izabranim vijećnicima u Županijskoj skupštini stalo više do njihova obraza, nego do moguće materijalne koristi, a parlamentarne frakcije ne uspiju dogovoriti legitimnu koaliciju, na jesen slijede izbori za vijećnike Skupštine brodsko-posavske županije.
Bude li izabranim vijećnicima u Županijskoj skupštini stalo više do njihova obraza, nego do moguće materijalne koristi, a parlamentarne frakcije ne uspiju dogovoriti legitimnu koaliciju, na jesen slijede izbori za vijećnike Skupštine brodsko-posavske županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nažalost, Stribor Uzelac Schwendemann ponekad i laprda

Istina prije svega, a potom stav

Nažalost, Stribor Uzelac Schwendemann ponekad i laprda

10.6.2017. | 0:01
Mada je forma u koju je uobličio svoju osobnu odbojnost prema Mirku Duspari cinična dosjetka, sadržaj je ispod Striborove razine općeg znanja, inteligencije i načelnog političkog habitusa. S neozbiljnom konfabulacijom i ozbiljnom profašističkom konotacijom, sadržaj (i) ovog Strib
Mada je forma u koju je uobličio svoju osobnu odbojnost prema Mirku Duspari cinična dosjetka, sadržaj je ispod Striborove razine općeg znanja, inteligencije i načelnog političkog habitusa. S neozbiljnom konfabulacijom i ozbiljnom profašističkom konotacijom, sadržaj (i) ovog Strib
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li HDZ kupiti dvije ruke brodskog SDP-a?

Duspara - HDZ 11:11

Može li HDZ kupiti dvije ruke brodskog SDP-a?

26.5.2017. | 0:01
Ne bi im bilo prvi put. U Županijskoj skupštini 2009. godine, ondašnji šef HDZ-a, Zdravko Sočković, 'pragmatičnom sankcijom' privolio je Josipa Želinskog i Zdravku Kršen neka politički pljunu u lice svojim drugaricama i drugovima iz redova SDP-a.
Ne bi im bilo prvi put. U Županijskoj skupštini 2009. godine, ondašnji šef HDZ-a, Zdravko Sočković, 'pragmatičnom sankcijom' privolio je Josipa Želinskog i Zdravku Kršen neka politički pljunu u lice svojim drugaricama i drugovima iz redova SDP-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zmaj koji se ne boji Dusparinog čopora

Hrvoje Špicer

Zmaj koji se ne boji Dusparinog čopora

24.5.2017. | 21:21
"Ne bojte se. Ja se ne bojim. Imam vašu energiju imam vaše povjerenje. Siguran sam i jak sam. Hrvatski zmaj se ne boji čopora", povišenim glasom i uzdignutom pesnicom, "uljuđeni" Špicer demonstrirao je potku svoje agende - uništiti "čopor" kojeg čine Dusparini suradnici i birači.
"Ne bojte se. Ja se ne bojim. Imam vašu energiju imam vaše povjerenje. Siguran sam i jak sam. Hrvatski zmaj se ne boji čopora", povišenim glasom i uzdignutom pesnicom, "uljuđeni" Špicer demonstrirao je potku svoje agende - uništiti "čopor" kojeg čine Dusparini suradnici i birači.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi izborni rezultati i mandati 2017. uspoređeni s 2013.

Na jednom mjestu donosimo

Svi izborni rezultati i mandati 2017. uspoređeni s 2013.

22.5.2017. | 23:40
Pobjeda Josipa Pavića u trci za općinskog načelnika toliko je maestralna da bi njegova šefica, Ruža Tomašić, trebala odmah doletjeti u Sibinj te s avio taxijem odvesti ga u Brisel i tamošnjim birokratima pokazati kako izgleda uglađeni hrvatski konzervativac kojeg narod voli mada
Pobjeda Josipa Pavića u trci za općinskog načelnika toliko je maestralna da bi njegova šefica, Ruža Tomašić, trebala odmah doletjeti u Sibinj te s avio taxijem odvesti ga u Brisel i tamošnjim birokratima pokazati kako izgleda uglađeni hrvatski konzervativac kojeg narod voli mada
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kome odgovara kaos nakon prebrojavanja glasova?

Zašto jednostavno kad može komplicirano

Kome odgovara kaos nakon prebrojavanja glasova?

19.5.2017. | 0:01
Čuvajući 'ustaljenu praksu', predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Brodsko posavske županije, Mirko Svirčević, nastavlja svijetlim tradicijama prethodnika Zlatka Mirkovića, koji je onomad (i) s te funkcije pobjegao u mirovinu.
Čuvajući 'ustaljenu praksu', predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Brodsko posavske županije, Mirko Svirčević, nastavlja svijetlim tradicijama prethodnika Zlatka Mirkovića, koji je onomad (i) s te funkcije pobjegao u mirovinu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Franjo

Okolišne vibracije

Piše: Tomislav Lukić

Franjo

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :