SBplus.hr, Slavonski Brod :

Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 1.6.2017. u 0:01
Prikaza: 8194
|

Jerko Zovak:

Evo zašto neću glasati za Mirka Dusparu

root : Evo zašto neću glasati za Mirka DusparuSlavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med.(Foto: SBplus/arhiva)

Prije dvije godine javno sam napisao zbog čega Mirko Duspara ne bi trebao ići na izbore i na taj način potaknuo ga neka povjernje građana dobiveno na lokalnim izborima za funkciju gradonačelnika ne troši za osobni probitak...

U demokraciji - kao upravnom alatu zapadne civilizacije - uobičajeno je da, tijekom izbora, mediji se opredijele za svog izbornog favorita i na taj način situiraju svoju uređivačku politiku u vrijeme i prostor.

Zbog toga, većina glasila poznati su kao 'nevladini', 'provladini', 'ljevičarski', 'desničarski', 'liberalni', 'klerikalni' i slično. Uglavnom, nema neovisnih medija. Pritom, njihova ovisnost može biti uvjetovana materijalnim, ideološkim, vjerskim ili nekim drukčijim motivima.

U izboru između Hrvoja Špicera, alias Dubravka Galovića, i Mirka Duspare, glasao bih za Dusparu. Ne bih to učinio kao onaj koji drži da je Duspara najbolji čovjek za brodskog gradonečelnika, nego zbog toga što Galovića držim opasnima po demokraciju i brodski proračun.

Ono što je za korisnika medijske usluge važno jeste urednička prepoznatljivost platforme s koje čita, sluša i/ili gleda vijest, informaciju... Važno je da uredništvo pošteno artikulira svoju (ne)opredijeljenost odnosno (ne)svrstanost u društvenim pojavama i/ili procesima. Opasni su tek oni mediji čiji izdavači kriju svoju agendu, a u javni prostor ulaze s ciljem da dezorijentiraju i zbune ljude; da preusmjere i na druge načine amortiziraju javno artikulirane društvene pritiske i/ili pojave. Eklatantan primjer je tabloid 024sata čiji izdavač je Katolička crkva, a uglavnom prodaje 'sise', 'guzice', 'krv' i zbunjujuće društvene poruke.

SBplus je svoj

Budući da je SBplus lokalni medij s određenim društvenim utjecajem, protivnici njegove uređivačke politike pokušavaju ga dezavuirati etiketiranjem kako je to, ustvari, Dusparin portal. Kao da je preferiranje neke od politika i/ili političara samo po sebi krimen.

Kao urednik portala, kolegicama i kolegama novinarima te korisnicima naših usluga, na pitanje: Čiji ste vi? već sedam godina odgovaram: Svoji smo! Ne iz nazovi altruističkih, vjerskih, humanitarnih, demagoško-politikantskih, ili već kakvih razloga, nego iz interesa. Iz čistog interesa - svoji smo.

Naime, mi imamo interes da svi, a ne samo neki, u našoj zajednici žive bolje i sigurnije. Mi imamo interes da se našoj djeci i djeci naše djece, ovdje i sada, osigurava bolja budućnost. Mi imamo interes da im od rodilišta, preko vrtića i obrazovnih ustanova do radnih mjesta i stanovanja gradimo bolje sutra. Mi imamo interes da, zajedno s njima, živimo uz više i bolje zdravstvene, obrazovne, kulturne, sportske... sadržaje.

Mi imamo interes da gospodarstvo i politika budu u našoj funkciji, a ne mi u njihovoj. Svi oni koji nas, u našem legitimnom htijenju, budu sputavali - naši su protivnici. Neovisno o tome iz koje su tvrtke, stranke, nacije ili vjere.

Protiviti se Galoviću ne znači 'biti Dusparin'

Onim Dusparinim političkim suparnicima kojima to objašnjenje nije bilo dovoljno, načelan stav konkretizirao sam tezom kako je uređivačka maksima portala, u granicama intelektualnih i materijalnih mogućnosti - profesionalizam, a u komentiranju - sloboda. Svaki komentator koji je pisao za SBplus potvrdit će da je imao neograničenu autorsku slobodu iznošenja osobnog suda o bilo kojoj materijalnoj činjenici, neovisno o tome je li urednik sa sadržajem bio suglasan ili nije.

Kad nekima ni to nije bilo dovoljno, objasnio sam kako nisam za Dusparu, tvrdeći da Slavonski Brod ima i boljih od njega, nego sam protiv određenih suparnika mu odnosno njihovih 'politika'. Pritom, navodio sam imena i prezimena aspiranata na prvu brodsku fotelju s kojima se nisam slagao zbog njihovih intelektualno ograničenih kapaciteta i neograničeno suspektnih  namjera.

Na primjer, biti protiv tehnologije vladanja Dubravka Galovića ne znači da ste Dusparin 'fan', 'potrčko' ili 'glasnogovornik'. Dapače, to znači da tog čovjeka ne želite vidjeti blizu gradske kase, gradskih ustanova ili tvrtki. I točka. Ni više ni manje. 

Izgrađeno više nego ikad dosad u jednom mandatu

Mada je u Slavonskom Brodu - sinergijom Dusparine volje i SDP-ove potpore - izgrađeno više nego ikad dosad u jednom mandatu; Mada je to učinjeno s najmanje brodskih proračunskih sredstava, što je samoupravni hit u Europi (trošiti tuđi, a ne svoj proračun), ima ih koji u nedjelju neće glasati za Mirka Dusparu. I to je njihovo demokratsko pravo. Bio bi to sumrak demokracije kad bi jedan od kandidata dobio blizu 100 posto glasova, koliko je onomad uknjižio aktualni predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković.

Prije dvije godine javno sam napisao Zbog čega Mirko Duspara ne bi trebao ići na izbore i na taj način potaknuo ga neka povjerenje građana dobiveno na lokalnim izborima za funkciju gradonačelnika ne troši za osobni probitak i sigurnu saborsku fotelju.

Neovisno o tome je li poslušao potpisnika ovog priloga, nekog drugog i/ili vlastitu savjest, 2015. godine Duspara je odbio poziv SDP-a da se kandidira na njihovoj izbornoj listi za Hrvatski sabor. Javno je to potvrdio tadašnji premijer i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, izjavivši 11. rujna u centralnom dnevniku HRT-a: "On je dobar gradonačelnik, ali neće biti na našoj listi, jer je svoj politički identitet i entitet. No nama je drago da smo mogli pomoći gradonačelniku koji živi za svoj grad. On jeste politički nešto desniji od nas, ali to su oni desničari koji vole Hrvatsku, za razliku od drugih desničara koji Hrvatsku vole samo kada su na vlasti i kad je mogu musti".

Impresioniran Dusparinom čuvanju radnih i političkih kapaciteta isključivo za Grad Slavonski Brod, tada sam napisao prilog pod naslovom 'Duspara presedan'. I danas sam uvjeren kako je to bila impresivna politička odluka koju će, valjda, dvije godine kasnije, u nedjelju 4. lipnja, Brođanke i Brođani honorirati.

Obranama Duspare, ustvari, branio sam demokraciju i gradsku kasu od suspektnih 'politika'

S brodskim gradonačelnikom, zadnje četiri godine, nisam 'popio kavu' niti prozborio tri rečenice, jer mi je zamjerio što sam - u drugom krugu zadnjih lokalnih izbora za brodskog gradonačelnika - branio pravo Borislava Stipića da u svojoj kolumni na SBplusu favorizira Dragana Jelića.

Unatoč tomu, u izboru između Hrvoja Špicera, alias Dubravka Galovića, i Mirka Duspare, glasao bih za Dusparu. Ne bih to učinio kao onaj koji drži da je Duspara najbolji čovjek za brodskog gradonečelnika, nego kao onaj koji Galovića drži opasnim po demokraciju i brodski proračun.

Međutim, za Dusparu i njegove glasati neću jer živim u Donjim Andrijevcima gdje biram 'svoje' bolje ili manje štetne komunalne političare.

Dopisak za neinformirane i one koji se takvima prave
Na slobodnom tržištu zarađujući novac za financiranje rada portala, unazad dvije-tri godine, pored 50-ak subjekata kao što su: APP, Đuro Đaković, Cestar, TDA, Trgoinvest, Auto expert, BDM..., SBplus, od oko 500 tisuća kuna godišnjih prihoda, 20-ak posto fakturira Županiji (HDZ), Gradu Slavonskom Broda (Duspara), Gradu Nova Gradiška (SDP), Općini Sibinj (HKS)... Međutim, da bi netko koristio naše proizvode i usluge bilo je nužno steći potreban informativni autoritet i kvantitativni kapacitet. Dok nismo dosegli 10-ak tisuća jedinstvenih dnevnih ulaza i milijun mjesečno pročitanih stranica, ne samo lokalna samouprava nego i ostali pravni subjekti, svoje potrebe za informiranjem javnosti realizirali su putem drugih medija. Što je razumljivo, jer svaki racionalan subjekt svoje proizvode, usluge ili političke ideje i djela, afirmirat će na platformama koje imaju više korisnika i veći društveni utjecaj, a ne obrnuto.     

Broj komentara: 68

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mazalo

mazalo

Komentirano: 7.6.2017. | 21:28

1

hehe ma ko vas hebe, Duspara će biti doživotni gradonačelnik , ko i Bandić u Zagrebu , mada nisam niti za jednoga od njih .
Josko7

Josko7

Komentirano: 2.6.2017. | 23:35

2

Necu glasati jer nije napravio nista pametno u nasemu gradu, osim kruznih tokova hahaha
Pperic

Pperic

Komentirano: 2.6.2017. | 22:05

3

Jedini lopov u ovome gradu je tvoj Duspara!!
marsonia

marsonia

Komentirano: 2.6.2017. | 14:41

4

maleni peric to je tvoj pupi tvoja koalicija kradezea
Pperic

Pperic

Komentirano: 2.6.2017. | 13:57

5

Marsonia vodi si pupovca kuci, koliko ga spominjes reklo bi se da ga volis..
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 2.6.2017. | 9:22

6

i sanader dolazi da podrzi krim.organizaciju da vrati novce za FIMI MEDIU
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 2.6.2017. | 8:42

7

Elena bravo,vise je dopizdio i bogu i vragu s tim pupovce. A sta ce kad drugo sta nezna napisati. Sto vise podmetanja i lazi nama Spicer i HDZ sve drazi. Spicer gradonacelnik.
Kompas

Kompas

Komentirano: 2.6.2017. | 8:29

8

Elena sb- do sada na izborima vise podrške je dobivao Duspara!!! Vi ako ne možete milom vi bi silom,to je Vasa demokracija.
elena_sb

elena_sb

Komentirano: 2.6.2017. | 8:11

9

Jer je ovaj primitivac dozlogrdio i Bogu i vragu!
elena_sb

elena_sb

Komentirano: 2.6.2017. | 8:10

10

Zašto bi ovo nužno morao biti HDZ marketing? Zapitajte se koliko Brođana ovako razmišlja a da nije u toj stranci! Rekla bih jako puno!

Broj komentara: 68

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234567

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

Tko je pobijedio: Ona, On ili Oni

Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

17.6.2018. | 0:01
Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

Izgleda, dobit će prvu predsjednicu

Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

15.6.2018. | 12:12
Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

Nakon osmogodišnjeg rata

HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

8.6.2018. | 14:00
'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

Paklena, a ne Zlatna dolina

Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

2.6.2018. | 0:01
Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

Prema večernjakovoj ilustraciji događaja

Policija je pucala u leđa krijumčaru i migrantima

1.6.2018. | 13:10
U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje (u leđa) ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije - a sumnjičilo ga se da je krjumčar migranata.
U pitanju nije bila OBRANA od NAPADA niti pucanje PREMA dolazećoj opasnosti, nego NAPAD i pucanje 'u leđa' ZA nepoznatim osumnjičenikom koji je počinio jedno poznato kazneno djelo - nije se zaustavio na poziv policije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

Nisu postupali profesionalno

Mediji lažu o uzrocima policijskog ranjavanja dvoje djece

31.5.2018. | 15:00
Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
Budući da je policija imala kamo ustukbnuti, a paljba na njih nije otvarana, moguće je tek zaključiti kako su postupili amaterski - ne postavljajući primjerene zapreke kako bi zaustavili vozilo - a potom, da bi sanirali taj diletantizam, upotrijebili su zadnju mjeru, vatreno oruž
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

Ni traga od SKH-SDP ostalo nije

Koja od ove dvije menadžerice će voditi ovdašnji SDP?

29.5.2018. | 14:00
Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
Nakon izbora bit će vidljivo kojoj od ove dvije SDP-ove poduzetnice i političke aktivistkinje birači više vjeruju da će uspješno voditi SDP. Budući da je i ta stranka potpuno deideologizirana, pragmatična, hrvatska politička frakcija, za očekivati je kako će u ovoj utrci pobijedi
SBplus.hr, Slavonski Brod : SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

Bratoubilački rat u SDP-u

SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

24.5.2018. | 0:01
Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.
Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

Treba li Slavonskom Brodu kazalište?

Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

21.5.2018. | 0:02
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

Izbori u SDP-u

Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

17.5.2018. | 12:55
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

Presude zrcale ambijent u kojem nastaju

Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

14.5.2018. | 9:30
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

Lider Marse i HDZ-a

Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

9.5.2018. | 0:01
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer...
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer ni Marsa niti H
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

U nedjelju 20. svibnja novi izbori

Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

6.5.2018. | 22:10
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

Ciljem nije moguće pravdati sva sredstva

Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

5.5.2018. | 0:01
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

Naputak Crkve: 'Nađi izvor financiranja'

Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

3.5.2018. | 12:30
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

Objavili pisani dokaz

Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

2.5.2018. | 22:22
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sramite se'

Vi

'Sramite se'

26.4.2018. | 23:00
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

U cilju jačanja socijaldemkracije

Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

18.4.2018. | 0:01
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

Teorije zavjere, ili indicije?

Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

17.4.2018. | 14:30
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

Fragmentiranje moći građana

Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

16.4.2018. | 9:25
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :