Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 1.6.2017. u 0:01
Prikaza: 8065
|

Jerko Zovak:

Evo zašto neću glasati za Mirka Dusparu

root : Evo zašto neću glasati za Mirka DusparuSlavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med.(Foto: SBplus/arhiva)

Prije dvije godine javno sam napisao zbog čega Mirko Duspara ne bi trebao ići na izbore i na taj način potaknuo ga neka povjernje građana dobiveno na lokalnim izborima za funkciju gradonačelnika ne troši za osobni probitak...

U demokraciji - kao upravnom alatu zapadne civilizacije - uobičajeno je da, tijekom izbora, mediji se opredijele za svog izbornog favorita i na taj način situiraju svoju uređivačku politiku u vrijeme i prostor.

Zbog toga, većina glasila poznati su kao 'nevladini', 'provladini', 'ljevičarski', 'desničarski', 'liberalni', 'klerikalni' i slično. Uglavnom, nema neovisnih medija. Pritom, njihova ovisnost može biti uvjetovana materijalnim, ideološkim, vjerskim ili nekim drukčijim motivima.

U izboru između Hrvoja Špicera, alias Dubravka Galovića, i Mirka Duspare, glasao bih za Dusparu. Ne bih to učinio kao onaj koji drži da je Duspara najbolji čovjek za brodskog gradonečelnika, nego zbog toga što Galovića držim opasnima po demokraciju i brodski proračun.

Ono što je za korisnika medijske usluge važno jeste urednička prepoznatljivost platforme s koje čita, sluša i/ili gleda vijest, informaciju... Važno je da uredništvo pošteno artikulira svoju (ne)opredijeljenost odnosno (ne)svrstanost u društvenim pojavama i/ili procesima. Opasni su tek oni mediji čiji izdavači kriju svoju agendu, a u javni prostor ulaze s ciljem da dezorijentiraju i zbune ljude; da preusmjere i na druge načine amortiziraju javno artikulirane društvene pritiske i/ili pojave. Eklatantan primjer je tabloid 024sata čiji izdavač je Katolička crkva, a uglavnom prodaje 'sise', 'guzice', 'krv' i zbunjujuće društvene poruke.

SBplus je svoj

Budući da je SBplus lokalni medij s određenim društvenim utjecajem, protivnici njegove uređivačke politike pokušavaju ga dezavuirati etiketiranjem kako je to, ustvari, Dusparin portal. Kao da je preferiranje neke od politika i/ili političara samo po sebi krimen.

Kao urednik portala, kolegicama i kolegama novinarima te korisnicima naših usluga, na pitanje: Čiji ste vi? već sedam godina odgovaram: Svoji smo! Ne iz nazovi altruističkih, vjerskih, humanitarnih, demagoško-politikantskih, ili već kakvih razloga, nego iz interesa. Iz čistog interesa - svoji smo.

Naime, mi imamo interes da svi, a ne samo neki, u našoj zajednici žive bolje i sigurnije. Mi imamo interes da se našoj djeci i djeci naše djece, ovdje i sada, osigurava bolja budućnost. Mi imamo interes da im od rodilišta, preko vrtića i obrazovnih ustanova do radnih mjesta i stanovanja gradimo bolje sutra. Mi imamo interes da, zajedno s njima, živimo uz više i bolje zdravstvene, obrazovne, kulturne, sportske... sadržaje.

Mi imamo interes da gospodarstvo i politika budu u našoj funkciji, a ne mi u njihovoj. Svi oni koji nas, u našem legitimnom htijenju, budu sputavali - naši su protivnici. Neovisno o tome iz koje su tvrtke, stranke, nacije ili vjere.

Protiviti se Galoviću ne znači 'biti Dusparin'

Onim Dusparinim političkim suparnicima kojima to objašnjenje nije bilo dovoljno, načelan stav konkretizirao sam tezom kako je uređivačka maksima portala, u granicama intelektualnih i materijalnih mogućnosti - profesionalizam, a u komentiranju - sloboda. Svaki komentator koji je pisao za SBplus potvrdit će da je imao neograničenu autorsku slobodu iznošenja osobnog suda o bilo kojoj materijalnoj činjenici, neovisno o tome je li urednik sa sadržajem bio suglasan ili nije.

Kad nekima ni to nije bilo dovoljno, objasnio sam kako nisam za Dusparu, tvrdeći da Slavonski Brod ima i boljih od njega, nego sam protiv određenih suparnika mu odnosno njihovih 'politika'. Pritom, navodio sam imena i prezimena aspiranata na prvu brodsku fotelju s kojima se nisam slagao zbog njihovih intelektualno ograničenih kapaciteta i neograničeno suspektnih  namjera.

Na primjer, biti protiv tehnologije vladanja Dubravka Galovića ne znači da ste Dusparin 'fan', 'potrčko' ili 'glasnogovornik'. Dapače, to znači da tog čovjeka ne želite vidjeti blizu gradske kase, gradskih ustanova ili tvrtki. I točka. Ni više ni manje. 

Izgrađeno više nego ikad dosad u jednom mandatu

Mada je u Slavonskom Brodu - sinergijom Dusparine volje i SDP-ove potpore - izgrađeno više nego ikad dosad u jednom mandatu; Mada je to učinjeno s najmanje brodskih proračunskih sredstava, što je samoupravni hit u Europi (trošiti tuđi, a ne svoj proračun), ima ih koji u nedjelju neće glasati za Mirka Dusparu. I to je njihovo demokratsko pravo. Bio bi to sumrak demokracije kad bi jedan od kandidata dobio blizu 100 posto glasova, koliko je onomad uknjižio aktualni predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković.

Prije dvije godine javno sam napisao Zbog čega Mirko Duspara ne bi trebao ići na izbore i na taj način potaknuo ga neka povjerenje građana dobiveno na lokalnim izborima za funkciju gradonačelnika ne troši za osobni probitak i sigurnu saborsku fotelju.

Neovisno o tome je li poslušao potpisnika ovog priloga, nekog drugog i/ili vlastitu savjest, 2015. godine Duspara je odbio poziv SDP-a da se kandidira na njihovoj izbornoj listi za Hrvatski sabor. Javno je to potvrdio tadašnji premijer i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, izjavivši 11. rujna u centralnom dnevniku HRT-a: "On je dobar gradonačelnik, ali neće biti na našoj listi, jer je svoj politički identitet i entitet. No nama je drago da smo mogli pomoći gradonačelniku koji živi za svoj grad. On jeste politički nešto desniji od nas, ali to su oni desničari koji vole Hrvatsku, za razliku od drugih desničara koji Hrvatsku vole samo kada su na vlasti i kad je mogu musti".

Impresioniran Dusparinom čuvanju radnih i političkih kapaciteta isključivo za Grad Slavonski Brod, tada sam napisao prilog pod naslovom 'Duspara presedan'. I danas sam uvjeren kako je to bila impresivna politička odluka koju će, valjda, dvije godine kasnije, u nedjelju 4. lipnja, Brođanke i Brođani honorirati.

Obranama Duspare, ustvari, branio sam demokraciju i gradsku kasu od suspektnih 'politika'

S brodskim gradonačelnikom, zadnje četiri godine, nisam 'popio kavu' niti prozborio tri rečenice, jer mi je zamjerio što sam - u drugom krugu zadnjih lokalnih izbora za brodskog gradonačelnika - branio pravo Borislava Stipića da u svojoj kolumni na SBplusu favorizira Dragana Jelića.

Unatoč tomu, u izboru između Hrvoja Špicera, alias Dubravka Galovića, i Mirka Duspare, glasao bih za Dusparu. Ne bih to učinio kao onaj koji drži da je Duspara najbolji čovjek za brodskog gradonečelnika, nego kao onaj koji Galovića drži opasnim po demokraciju i brodski proračun.

Međutim, za Dusparu i njegove glasati neću jer živim u Donjim Andrijevcima gdje biram 'svoje' bolje ili manje štetne komunalne političare.

Dopisak za neinformirane i one koji se takvima prave
Na slobodnom tržištu zarađujući novac za financiranje rada portala, unazad dvije-tri godine, pored 50-ak subjekata kao što su: APP, Đuro Đaković, Cestar, TDA, Trgoinvest, Auto expert, BDM..., SBplus, od oko 500 tisuća kuna godišnjih prihoda, 20-ak posto fakturira Županiji (HDZ), Gradu Slavonskom Broda (Duspara), Gradu Nova Gradiška (SDP), Općini Sibinj (HKS)... Međutim, da bi netko koristio naše proizvode i usluge bilo je nužno steći potreban informativni autoritet i kvantitativni kapacitet. Dok nismo dosegli 10-ak tisuća jedinstvenih dnevnih ulaza i milijun mjesečno pročitanih stranica, ne samo lokalna samouprava nego i ostali pravni subjekti, svoje potrebe za informiranjem javnosti realizirali su putem drugih medija. Što je razumljivo, jer svaki racionalan subjekt svoje proizvode, usluge ili političke ideje i djela, afirmirat će na platformama koje imaju više korisnika i veći društveni utjecaj, a ne obrnuto.     

Broj komentara: 68

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mazalo

mazalo

Komentirano: 7.6.2017. | 21:28

1

hehe ma ko vas hebe, Duspara će biti doživotni gradonačelnik , ko i Bandić u Zagrebu , mada nisam niti za jednoga od njih .
Josko7

Josko7

Komentirano: 2.6.2017. | 23:35

2

Necu glasati jer nije napravio nista pametno u nasemu gradu, osim kruznih tokova hahaha
Pperic

Pperic

Komentirano: 2.6.2017. | 22:05

3

Jedini lopov u ovome gradu je tvoj Duspara!!
marsonia

marsonia

Komentirano: 2.6.2017. | 14:41

4

maleni peric to je tvoj pupi tvoja koalicija kradezea
Pperic

Pperic

Komentirano: 2.6.2017. | 13:57

5

Marsonia vodi si pupovca kuci, koliko ga spominjes reklo bi se da ga volis..
MARSONIA

MARSONIA

Komentirano: 2.6.2017. | 9:22

6

i sanader dolazi da podrzi krim.organizaciju da vrati novce za FIMI MEDIU
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 2.6.2017. | 8:42

7

Elena bravo,vise je dopizdio i bogu i vragu s tim pupovce. A sta ce kad drugo sta nezna napisati. Sto vise podmetanja i lazi nama Spicer i HDZ sve drazi. Spicer gradonacelnik.
Kompas

Kompas

Komentirano: 2.6.2017. | 8:29

8

Elena sb- do sada na izborima vise podrške je dobivao Duspara!!! Vi ako ne možete milom vi bi silom,to je Vasa demokracija.
elena_sb

elena_sb

Komentirano: 2.6.2017. | 8:11

9

Jer je ovaj primitivac dozlogrdio i Bogu i vragu!
elena_sb

elena_sb

Komentirano: 2.6.2017. | 8:10

10

Zašto bi ovo nužno morao biti HDZ marketing? Zapitajte se koliko Brođana ovako razmišlja a da nije u toj stranci! Rekla bih jako puno!

Broj komentara: 68

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234567

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

Za isti propust različite sankcije

Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

17.2.2018. | 15:00
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

Razlika između države i kolonije

Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

12.2.2018. | 0:01
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

Mada političar i kočijaš to često žele

Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

4.2.2018. | 0:01
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

Kako je Zovak zaradio prvi milijun

Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

18.1.2018. | 10:15
Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

U pitanju je 'položajna renta' ili teror

Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

13.1.2018. | 0:01
Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

Ako Valić drukčije ne odluči

Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

12.1.2018. | 0:01
Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

Predsjednica Komore donijela Odluku

Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

31.12.2017. | 0:02
Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.
Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

Rimac kompromitirao tvrtku Lidl

Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

20.12.2017. | 0:01
Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu
Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu d
SBplus.hr, Slavonski Brod : SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

Umjesto njegovih pobočnika

SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

16.12.2017. | 14:50
Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

Izbori po Eurosong-ovom principu

Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

4.12.2017. | 14:35
Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
SBplus.hr, Slavonski Brod : Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

Ljubitelji nogometa ga obožavaju

Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

27.11.2017. | 0:01
Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

Zabranili novinarsko praćenje suđenja

Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

20.11.2017. | 22:15
U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

Ustvari, tko vodi Grad?

Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

16.11.2017. | 23:55
Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Agresija na zakone, struku i zdrav razum bit će dopuštena

Ako tako odluče institucije države

Agresija na zakone, struku i zdrav razum bit će dopuštena

14.11.2017. | 0:01
Mada ne bi korektno bilo tvrditi kako zbog ovakvog postupanja hrvatskih institucija mladi ljudi odlaze u Njemačku, sasvim sigurno, moguće je tvrditi kako njemačke institucije, niti u ovakvom slučaju, ne bi se ponašale kao hrvatske.
Mada ne bi sasvim korektno bilo tvrditi kako zbog ovakvog postupanja hrvatskih institucija mladi ljudi odlaze u Njemačku, sasvim sigurno, moguće je tvrditi kako njemačke institucije, niti u ovakvom slučaju, ne bi se ponašale kao hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kompromitirali imenovanje načelnika policije Antuna Valića?

Institucionalno bezakonje

Kompromitirali imenovanje načelnika policije Antuna Valića?

12.11.2017. | 22:00
Da smo zločesti ovaj slučaj predstavili bismo kao primjer institucionalnog podrivanja društveno-političkog sustava Republike Hrvatske. Budući da zločesti nismo, ističemo ga tek kao benignu indolentnost hrvatske represivne elite - koja drugima služi kao reper ''normalnog" ponašanj
Da smo zločesti ovaj slučaj predstavili bismo kao jedan od primjera institucionalnog podrivanja društveno-političkog sustava Republike Hrvatske. Budući da zločesti nismo, ističemo ga tek kao benignu indolentnost hrvatske represivne elite - koja drugima služi kao reper ''normalnog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jalne, a ne tek jalove kritike 'Dusparinog' Doma na Livadi

Politički diletanti, bezglavi smušenjaci

Jalne, a ne tek jalove kritike 'Dusparinog' Doma na Livadi

4.11.2017. | 15:40
'Kritike koje su do nas doprle obične su gluposti i uvrede koje ne zaslužuju našu pažnju. Kad bismo se obazirali na takvu vrstu komentara skretali bismo pozornost s ozbiljnih poslova kojima se bavimo mi na gluposti kojima se bave oni'
'Kritike koje su do nas doprle obične su gluposti i uvrede koje ne zaslužuju našu pažnju. Kad bismo se obazirali na takvu vrstu komentara skretali bismo pozornost s ozbiljnih poslova kojima se bavimo mi na gluposti kojima se bave oni'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Republika Hrvatska ugrozila suverenitet Republike BiH

Prva zemlja EU koja je priznala 'Srpsku'

Republika Hrvatska ugrozila suverenitet Republike BiH

3.11.2017. | 0:01
"Prekomjerno (medijsko) granatiranje" Rafinerije, koju vodi par brodskih ekoloških aktivisti, nije primarno u funkciji zaštite građana od zagađenog zraka, nego je u funkciji zaštite Čermakovog i ruskog profita od hrvatske i bosansko-hercegovačke pravne države. Uostalom, oni "već
"Prekomjerno (medijsko) granatiranje" Rafinerije koju vodi par brodskih ekoloških aktivisti, primarno, nije u funkciji zaštite građana od zagađenog zraka, nego zaštite Čermakovog i ruskog profita od hrvatske i bosansko-hercegovačke pravne države. Uostalom, oni "već pet godina raz
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 17 godina, SDP će usvojiti Zovkov amandman

Napuštaju Račanov autokratski sustav

Nakon 17 godina, SDP će usvojiti Zovkov amandman

30.10.2017. | 0:01
Kolosalan je to iskorak SDP-a iz komitetske u parlamentarnu stranku. U odnosu na nedvojbeno velik demokratski pomak, kakav je bila odluka o izboru predsjednika po principu 'jedan čovjek jedan glas', napuštanje predsjedničkog i uvođenje parlamentarnog sustava upravljanja strankom
Sudeći prema količini negativne propagande protiv vodstva SDP-a koju, bezmalo već godinu dana, proizvode te putem HDZ-ovih i katoličkih medija u javnost plasiraju Milanka Opačić & Co., očito je da su protivnici te stranke u temeljnom nastojanju uspjeli - najveća oporbena političk
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mater vam jebem nacisocijalističku!'

Berislav Erpačić:

'Mater vam jebem nacisocijalističku!'

29.10.2017. | 11:00
To što većina hrvatskih građana šuti, ne znači da ćete "sutra" moći zatvoriti "koridor" i nastaviti tamo gdje ste stali 1945. a planirali nastaviti 1991. godine. Na sreću, u hrvatskom narodu vi ste tek urlajuća mizerna manjina, a dok je nas, hrvatskih demokratskih domoljuba, to
To što većina hrvatskih građana šuti, ne znači da ćete "sutra" moći zatvoriti "koridor" i nastaviti tamo gdje ste stali 1945. a planirali nastaviti 1991. godine. Na sreću, u hrvatskom narodu vi ste tek urlajuća mizerna manjina, a dok je nas, hrvatskih demokratskih domoljuba, to
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zločinački poduhvat u brodskoj Osječkoj ulici

Još jedan organiziran

Zločinački poduhvat u brodskoj Osječkoj ulici

28.10.2017. | 15:45
Dakako, SBplus ne donosi ovu vijest s ciljem da potakne kriminalce na zakonito postupanje, nego tek bilježi još jednu kockicu u mozaiku hrvatskog jada i čemera od države, kako bi oni koji nas posjećuju i generacije poslije nas znale da, kao medij, nismo ni glupi, ni kukavice, neg
Dakako, SBplus ne donosi ovu vijest s ciljem da potakne kriminalce na zakonito postupanje, nego tek bilježi još jednu kockicu u mozaiku hrvatskog jada i čemera od države, kako bi oni koji nas posjećuju i generacije poslije nas znale da nismo bili ni glupi, ni kukavice nego tek ne
SBplus.hr, Slavonski Brod :