Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 17.2.2018. u 15:00
Prikaza: 2918
|

Za isti propust različite sankcije

Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

root : Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao dužnosnik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.

NEDAVNO, brodskom gradonačelniku Mirku Duspari naklonjeni mediji, slavodobitno, objavili su informaciju kako je Upravni sud u Osijeku odbio njegovu tužbu protiv Povjerenstva za sukob interesa. Bila je to još jedna od istinitih informacija objavljena kroz pul od pet izdavačkih kuća koje - pojedinačno i grupno - dugogodišnjeg brodskog gradonačelnika drže neprijateljem jer njima i njihovima priječi pristup brodskim financijskim i drugim resursima.

Očito, Duspari je više stalo do obraza nego do novca.

Budući da SBplus postupanje Mirka Duspare i njegovih suradnika ne prati tek kao poslovni partner u obvezi prenošenja službenih informacija o njihovu radu - nego i kao "organ" Udruge za promicanje lokalne uprave i samouprave - ponekad, za neki od pažnje vrednijih događaja, pokušavamo doći do cjelovite istine. Činimo to i u slučaju Dusparina sukoba interesa kako bismo utvrdili: po čemu se On razlikuje od drugih dužnosnika, mada su postupali na isti način.

"Dužnosnik Mirko Duspara je i nakon sto je Grad Slavonski Brod zaprimio Uputu za postupanje Ministarstva uprave od 10. lipnja 2015.g. - u kojoj se izričito navodi da primanje predmetnih naknada nema zakonsko uporište - primio zaostatke po osnovi regresa za 2011. g. u iznosu od 650,00 kn, dara za djecu za 2011. g. u iznosu od 900,00 kn i božićnicu za 2012. g. u iznosu od 1.250,00 kn", stoji u Odluci Povjerenstva. Zbog toga, kaznili su ga "obustavom isplate dijela neto mjesečne plaće u ukupnom iznosu od 4.000,00 kn".

Za isto djelo, dva aršina

Podsjećamo, za isti prijestup, Povjerenstvo za sukob interesa, 13. lipnja 2017. godine, opomenom, kaznilo je brodskog župana Danijela Marušića, zbog "primitka prigodne nagrade u iznosu od 1.250,00 kn, dara za djecu do 15 godina u iznosu od 1.800,00 kn, dara u naravi u iznosu od 380,00 kn i prigodne godišnje nagrade u iznosu od 1.250,00 kn.

Županovu zamjenicu, Dunju Magaš, 24. listopada 2017. godine, također opomenom, Povjerenstvo je kaznilo zbog "primitka prigodnih nagrada (božićnica, naknada za godišnji odmor i sl.) i to u iznosu od 1.250,00 kn te u iznosu od 380,00 kn i iznosu od 1.250,00 kn". 

Za očekivati je kako će, po istom osnovu, i istom kaznom, opomenom, biti kažnjen tadašnji Marušićev zamjenik, Davor Vlaović, jer je  29. studenog 2017. i protiv njega pokrenut postupak za utvrđivanje mogućeg postojanja sukoba interesa zbog "istovremenog primanja plaće za obnašanje dužnosti zamjenika župana Brodsko-posavske županije te primanja prigodnih nagrada, do propisanog iznosa (božicnica, naknada za godišnji odmor i sl.), sve u 2014. g., i to: u iznosu od 1.250,00
kn te iznosu od 380,00 kn i iznosu od 1.250,00 kn".

Kažnjen jer je bio štedljiv

Uvidom u raspoloživu dokumentaciju, utvrdili smo kako je razlika između Dusparinog slučaja i slučajeva županijskih dužnosnika u tome da je Duspara kažnjen novčano, a drugi nisu te u činjenici da se Duspara žalio Upravnom sudu, dok županijski dužnosnici to nisu učinili.

U svome tužbenom zahtjevu, Duspara je osporavao Odluku Povjerenstva za sukob interesa zbog toga što mu je, neopravdano, kao krimen, uračunato primanje naknada koje je imao pravo primati do Upute Ministarstva uprave od 15. lipnja 2015. godine. Naime, dio naknada za razdoblje od 2011. do 2015. Grad nije isplatio nikome od zaposlenih, pa niti Duspari, nego je to učinio tijekom 2015. godine - u vidu zaostataka.

Međutim, Upravni sud je odbio Dusparin tužbeni zahtjev i uputio ga neka se žali Visokom upravnom sudu, što je On i učinio. S kakvim ishodom, ostaje vidjeti.

Da nije proračunom upravljao manirom dobrog gospodara te da je svim zaposlenicima Gradske uprave, pa i sebi, neprekidno isplaćivao jubilarne naknade i božićnice - unatoč činjenici da se proračun nije punio u očekivanom obujmu od 2011. do 2015. godine - Duspara ne bi bio u sukobu interesa. Dapače, da je zaostatke primio prije 15. lipnja, niti tada ne bi bio kažnjen. Dakle, kažnjen je jer si pripadajuće naknade nije isplatio na vrijeme.

Važniji mu obraz od novca

Držeći do Dusparine štedljivosti kao do pišljiva boba, 2015. godine neki od djelatnika (hrv. radnika) Gradske uprave počeli su podnositi tužbe - jer pet godina nisu u punom kapacitetu ostvarivali svoja prava iz Kolektivnog ugovora. Nisu primali božićnice, jubilarne nagrade i drugo.

Kako je proračun bio nešto deblji nego prethodnih godina, a želeći spriječiti nove troškove koji bi nastali izvjesnim gubitkom radnih sporova, Duspara je odlučio svim zaposlenicima isplatiti zaostatke na koje imaju pravo prema Kolektinom ugovoru.

Budući da je isplata zaostataka učinjena poslije 15. lipnja 2015. godine, Duspari je taj prihod pripisan kao zabranjen jer ga je primio poslije Upute Ministarstva o promjeni kriterija, ne priznajući kako se, ustvari, radilo o zaostacima koje je, do Upute Ministarstva, imao pravo primati kako i svi drugi zaposlenici.

Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao dužnosnik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio. Vjerojatno, isto će mu se dogoditi i na Visokom upravnom sudu, ali On ne bi bio On kad ne bi pravdu istjerivao do krajnjih granica. Očito, više mu je stalo do obraza nego do novca.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Brada5

Brada5

Komentirano: 19.2.2018. | 9:23

1

Dabarlos opet tvoj glupi komentar zbilja si neumoran uhljebu jedan mali
pegaz

pegaz

Komentirano: 18.2.2018. | 14:07

2

Kakvih ovdje levata ima majko mila,koliko ja znam u sukobu nije bio Lidl nego grad i Rimac s potporom Ministarstva graditeljstva .
jugo_45

jugo_45

Komentirano: 18.2.2018. | 12:54

3

Zasto nije zabiljezeno na ovom portalu buduci da svi drugi jesu da je u gradu otvoren lidl? Ipak je to velika investicija i treba ju zabiljeziti.
kremenko

kremenko

Komentirano: 18.2.2018. | 12:12

4

Zašto nema članka o otvorenju Lidla ?
istovari

istovari

Komentirano: 18.2.2018. | 11:37

5

Kako kažu negdje daleko:ne pišaj mi po leđima govoreći da kiša pada.
Blade

Blade

Komentirano: 18.2.2018. | 8:52

6

Pazite da nebi bilo Administrator obrisao komentar.
region

region

Komentirano: 17.2.2018. | 17:33

7

Livada livada pa gdje ces to pitati,i to bas sanas kad se administrator malo zaigrao.
sblivada

sblivada

Komentirano: 17.2.2018. | 17:09

8

Da li netko zna gdjw radi sin od gospodina Zovka?
Dobarlos

Dobarlos

Komentirano: 17.2.2018. | 15:22

9

Jerko opet nisi popio one male žute tabletice protiv bjesnoće i zavisti

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

U cilju jačanja socijaldemkracije

Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

18.4.2018. | 0:01
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

Teorije zavjere, ili indicije?

Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

17.4.2018. | 14:30
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

Fragmentiranje moći građana

Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

16.4.2018. | 9:25
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

Prije svih odgovora, ništa gotovo nije

Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

10.4.2018. | 0:01
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

Ratni profiter sikće da heroj laprda

Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

5.4.2018. | 0:01
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

Na potezu su Šmital i Svirčević

Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

4.4.2018. | 0:01
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

I previše je argumenata

Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

3.4.2018. | 0:01
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
SBplus.hr, Slavonski Brod : S Pašom sam bio na druženju Kingsa

Tri dana prije 2018. Uskrsa

S Pašom sam bio na druženju Kingsa

29.3.2018. | 22:50
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

Od drveća ne vide šumu

U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

28.3.2018. | 22:45
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

Kad iz partera pljuneš na balkon

Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

28.3.2018. | 0:01
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

Pragma ugušila ideologiju

Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

26.3.2018. | 0:01
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Devastacija ili revitalizacija kulturne baštine?

'Kulturocid na Hrvatskom domu'

Devastacija ili revitalizacija kulturne baštine?

16.3.2018. | 0:01
Zahvaljujući većoj ponudi objekata za kulturu nego kulturnih sadržaja u njima, ova lijepa zgrada poodavno nije bila punim kapacitetom u funkciji kojoj je izvorno namijenjena.
Zahvaljujući većoj ponudi objekata za kulturu nego kulturnih sadržaja u njima, ova lijepa zgrada poodavno nije bila punim kapacitetom u funkciji kojoj je izvorno namijenjena.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Antun Bogović svim sredstvima štiti svoje carstvo

Rat Upravitelja stambenih zgrada

Antun Bogović svim sredstvima štiti svoje carstvo

12.3.2018. | 11:00
Dok nejaka konkurencija pokušava uzeti mu dio kolača, većinski vlasnik i direktor tvrtke Đuro Đaković Stan d.o.o., Antun Bogović, svim sredstvima brani svoj imperij - kako sam tvrdi - na dobrobit suvlasnika zgrada o kojima skrbi te udjeličara i zaposlenika tvrtke koju vodi.
Dok nejaka konkurencija pokušava uzeti mu dio kolača, većinski vlasnik i direktor tvrtke Đuro Đaković Stan d.o.o., Antun Bogović, svim sredstvima brani svoj imperij - kako sam tvrdi - na dobrobit suvlasnika zgrada o kojima skrbi te vlasnika i zaposlenika tvrtke koju vodi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

Brodska gradska uprava tvrdi:

'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

2.3.2018. | 0:01
Pored toga što su obznanili da im je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi - laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.
Pored toga što su obznanili da im je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi - laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište, ustvari, u rukama je brodskog HDZ-a

Ustavni sud 'oprao ruke'

Brodsko Sveučilište, ustvari, u rukama je brodskog HDZ-a

28.2.2018. | 17:25
Vjerojatno, brodsko-posavski HDZ ne bio preživio dvije uzastopne, a za Brodsko-posavsku županiju tako pogubne, odluke na idućim lokalnim izborima, neovisno o tome što su od 1990. neprikosnoveni vladari ovim prostorima. A kako će u ovom slučaju postupiti ovdašnji neprikosnoveni
Vjerojatno, brodsko-posavski HDZ ne bio preživio dvije uzastopne, a za Brodsko-posavsku županiju tako pogubne, odluke na idućim lokalnim izborima, neovisno o tome što su od 1990. neprikosnoveni vladari ovim prostorima. A kako će u ovom slučaju postupiti ovdašnji neprikosnoveni li
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čije stavove podržati: Mirka Duspare ili Pere Ćosića?

Ići u kompromis s Vinkovčanima, ili ne?

Čije stavove podržati: Mirka Duspare ili Pere Ćosića?

23.2.2018. | 23:00
Odreći se dijela prirodnog i zakonskog prava te s Vinkovčanima praviti zajedničku tvrtku, ili inzistirati na dosljednom provođenju Zakona i tražiti da sikirevačkim vodocrpilištem upravljaju zakonom predviđeni subjekti, ovdašnja lokalna samouprave i/ili Vodovod Slavonski Brod?
Odreći se dijela prirodnog i zakonskog prava te s Vinkovčanima praviti zajedničku tvrtku, ili inzistirati na dosljednom provođenju Zakona i tražiti da sikirevačkim vodocrpilištem upravljaju zakonom predviđeni subjekti, ovdašnja lokalna samouprave i/ili Vodovod Slavonski Brod?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad u tvrtku uložio 20 milijuna pa ju prodao za 20 tisuća

Vijest desetljeća

Grad u tvrtku uložio 20 milijuna pa ju prodao za 20 tisuća

21.2.2018. | 23:00
Dakako, tragedija nije u tome što štetočine neće biti penalizirane, nego u tome što takvi i njihovi pravosudnici degeneriraju društvo i, posljedično, uzrokuju iseljavanje ovdašnje mladeži.
Dakako, tragedija nije u tome što štetočine neće biti penalizirane, nego u tome što takvi i njihovi pravosudnici degeneriraju društvo i, posljedično, uzrokuju iseljavanje ovdašnje mladeži.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

Četiri puta ih je više nego u SFRJ

Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

21.2.2018. | 12:12
Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

Razlika između države i kolonije

Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

12.2.2018. | 0:01
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

Mada političar i kočijaš to često žele

Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

4.2.2018. | 0:01
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :