Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 23.2.2018. u 23:00
Prikaza: 4578
|

Ići u kompromis s Vinkovčanima, ili ne?

Čije stavove podržati: Mirka Duspare ili Pere Ćosića?

root : Čije stavove podržati: Mirka Duspare ili Pere Ćosića?Mirko Duspara i Pero Ćosić(Foto: SBplus-EBrod/arhiva)

Odreći se dijela prirodnog i zakonskog prava te s Vinkovčanima praviti zajedničku tvrtku, ili inzistirati na dosljednom provođenju Zakona i tražiti da sikirevačkim vodocrpilištem upravljaju zakonom predviđeni subjekti, ovdašnja lokalna samouprave i/ili Vodovod Slavonski Brod?

U stotom članku Poslovnika o radu Županijske skupštine stoji kako "materijali o kojima će se raspravljati na sjednici" vijećnicima trebaju biti upućeni "najmanje osam dana prije održavanja sjednice". U nastavku se ističe: "Iznimno, ako za to postoje opravdani razlozi, vijećnicima se materijal može dostaviti naknadno, a može biti dostavljen i na samoj sjednici". Pritom, podrazumijeva se, pod "iznimno" autori tog najvažnijeg skupštinskog akta mislili su na neposrednu ratnu opasnost, elementarnu nepogodu kataklizmičkih razmjera i slično, i/ili na manje važan predmet rasprave o kojem vijećnici odluku mogu donijeti 's nogu'.

"Mada ne odobravam, mogu razumjeti 'lokalpatriotizam' vinkovačkih dužnosnika, ali ne razumijem niti odobravam solidarnost naših zastupnika s njima", rezolutno je zaključio brodski gradonačelnik Mirko Duspara u jednom od svojih javnih obraćanja saborskom zastupniku, čelniku ovdašnjeg HDZ-a i predsjedniku Skupštine Brodsko posavske županije, Peri Ćosiću, koji s Vinkovčanima želi doći do zajedničkog, kompromisnog, rješenja.

Nakon što u 101. članku nabroje tko sve treba biti pozvan i dobiti materijale za sjednicu, u 102. članku Poslovnika posebno ističu kako "na materijalu mora biti naznačen podnositelj, odnosno naziv tijela koje je utvrdilo prijedlog akta, uz naznaku predstavnika koji će u ime podnositelja materijala odnosno predlagatelja akta, sudjelovati u radu Skupštine i njenih radnih tijela".

Dakle, pored "ozakonjenog" stava vijećnika da im materijali za redovitu sjednicu trebaju biti upućeni osam dana prije njezina održavanja, posebno je naglašeno da, pritom, moraju znati tko je materijal izradio te tko će ga, u ime predlagatelja, pred vijećnicima braniti.

Kršenje Poslovnika nije samo sebi svrha

Iz sadržaja poziva za 6. sjednicu Županijske skupštine, koju je njezin predsjednik, Pero Ćosić, sazvao za 27. veljače u 9.00 sati, na prvu, vidljiv je dramaturški naboj koji kipti iz sadržaja i redoslijeda 19 točaka dnevnog reda.

Naime, s obvezne prve, na neobveznu zadnju točku dnevnog reda maknut je Aktualni sat, a na njegovo mjesto situiran je sadržaj uvjerljivo najvažnije političke teme ovog saziva Županijske skupštine: "Regionalni vodoopskrbni sustav istočna Slavonija", vrijedan 676 milijuna kuna, odnosno Regionalno vodocrpilište u Sikirevcima.

Taj "tehnički" manevar s dnevnim redom, vjerojatno, nije uslijedio tek zbog važnosti teme nego i zbog terminskog pogodovanja "drugovima" iz metropole koji naumljena rješenja oko vodocrpilišta trebaju braniti pred županijskim vijećnicima.

Manipuliranje manjine većinom

U parlamentarnoj praksi posebno su poznata dva načina donošenja važnih odluka, naročito onda kad se većini želi nametnuti manjinski stav. Prvi je da pompozno organizirate tematsku sjednicu, za nju pripremite obimnu prigodnu dokumentaciju te, kao 'autoritete' iz struke ili vladajuće politike, dovedete uvodne  izlagače pod kojima se zemlja trese kad hodaju, a glave spuštaju kad vas pogledaju. Drugi način je da o važnoj temi raspravu otvorite (ne)najavljeno, s invalidnim materijalima, prije samog kraja sjednice ili početka važne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

Priređivači 6. sjednice Županijske skupštine, izgleda, odlučili su se za kombinaciju oba načina. S jedne strane, javno, relativiziraju važnost Regionalno vodocrpilište u Sikirevcima te minoriziraju intelektualne i tehničke kapacitete brodskog Vodovoda - koji bi po Zakonu trebao postati njegov upravitelj -  a s druge strane dovode 'autoritete' iz metropole koji bi "lijevom rukom" trebali većinu vijećnika uvjeriti kako je sasvim normalno "svoje" prepustiti drugima, ili s njima inferioran partner biti u "zajedničkom" poduhvatu.

Je li na pomolu novo (u)pravno nasilje

Prema informacijama do kojih je neslužbeno došao SBplus, svojim "stručnim" i protuzakonitim idejama županijske vijećnike će pokušati kontaminirati sam vrh državne tvrtke Hrvatske vode. Navodno, generalni direktor mr. sc. Zoran Đuroković, dipl. ing. građ. i/ili njegov zamjenik zadužen za provedbu projekta - Regionalno vodocrpilište Sikirevci staviti pod kontrolu vinkovačkog Vodovoda - Davor Vukmirić, dipl.ing.bioteh., pored domaćih snaga, održat će tako snažno uvodno izlaganje da će vijećnicima preostati tek radosna zahvala za oplemenjivanje njihove političke pameti.

U cilju realizacije strateške odluke - Regionalno vodocrpilište Sikirevci staviti pod (ne)izravnu kontrolu vinkovačkog Vodovoda - nužno je prethodno provesti dvije taktičke operacije: Prvo, anatemizirati brodski Vodovod kao nekompetentan za vođenje tako ozbiljnog projekta, a potom hvaliti vinkovačke im kolege kao ljude koji su godinama u svemu ispred Brođana. Pritom, dakako, niti riječi neće biti o podzemnim aktivnostima koje je, s Hrvatskim vodama, godinama vodila vinkovačka politika kako bi, u ovom dijelu Slavonije, mogli osigurati kontrolu nad najvažnijim prirodnim resursom - vodom.

Upravo ono što su učinili Ministarstvo graditeljstva i Hrvatske ceste kad su bahatom nasilnošću - protivno Zakonima i Prostornom planu Slavonskog Broda - omogućili Trgovačkom lancu Lidl priključiti se na državnu cestu, isto to pokušavaju učiniti Hrvatske vode frapantnim kršenjem Zakona. 'Brodsko-posavsku vodu', godinama, nastoje staviti pod vukovarsko-srijemsku kontrolu.

'Prenijeti ugovorom bez naknade u vlasništvo jedinica lokalne samouprave'

Koliko je to drska strategija ponajbolje govori kristalno jasan sadržaj članka 89. Zakon o financiranju vodnoga gospodarstva: "Građevine javne vodoopskrbe (dakle "Regionalni vodoopskrbni sustav istočna Slavonija s Regionalnim vodocrpilištem u Sikirevcima op.a.)... koje su na temelju Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva i Zakona o vodama izgrađene sredstvima državnog proračuna, sredstvima naknade za zaštitu voda, sredstvima naknade za korištenje voda i drugim javnim sredstvima, a investitor kojih su Hrvatske vode, prenijet će se ugovorom bez naknade u vlasništvo jedinica lokalne samouprave ili javnih isporučitelja vodnih usluga na čijem su području izgrađene". Drugim riječima, prenijet će se u vlasništvo lokalne samouprave s područja Brodsko posavske županije, odnosno jedinog "isporučitelja vodnih usluga" na tom području - Vodovoda Slavonski Brod.

U petak objavljen link ispod prve točke dnevnog reda 6. sjednice Županijske skupštine, odnosno skroman sadržaj materijala za raspravu, nije tehnički propust nego politički preduvjet za lakše donošenje odluke. Naime, vijećnik koji nije blagovremeno i cjelovito informiran o predmetu rasprave podložniji je manipulacijama od onoga koji vlada materijom. A, objavljeni materijal je upravo u toj funkciji - ne samo da nema valjane podloge za raspravu nego nema niti Prijedloga odluke koju bi vijećnici trebali donijeti nakon što saslušaju uvodna izlaganja i obave sadržajnu raspravu.

Braniti svoje pravo ili praviti (ne)potrebne kompromise? 

S druge stran, odsudnu crtu obrane Vinkovčani drže na zahtjevu za osnivanje zajedničke tvrtke koja bi upravljala brodsko posavskim vodnim resursima. Onim resursima koje bi, prema članku 89. Zakon o financiranju vodnoga gospodarstva, bez ikakve rasprave, Hrvatske vode trebale prenijeti "u vlasništvo jedinica lokalne samouprave ili javnih isporučitelja vodnih usluga na čijem su području izgrađene".

"Mada ne odobravam, mogu razumjeti 'lokalpatriotizam' vinkovačkih dužnosnika, ali ne razumijem niti odobravam solidarnost naših zastupnika s njima", rezolutno je zaključio brodski gradonačelnik Mirko Duspara u jednom od svojih javnih obraćanja saborskom zastupniku, čelniku ovdašnjeg HDZ-a i predsjedniku Skupštine Brodsko posavske županije, Peri Ćosiću, koji s Vinkovčanima želi doći do zajedničkog, kompromisnog, rješenja.

E sad, što je činiti županijskim vijećnicima i drugim čimbenicima (hrv. faktorima) odgovornim za realizaciju ovog, po život žitelja (i) Brodsko-posavske županije, najvažnijeg projekta? Čije stavove podržati: Pere Ćosića ili Mirka Duspare? Odreći se dijela prirodnog i zakonskog prava te s Vinkovčanima praviti zajedničku tvrtku, ili inzistirati na dosljednom provođenju Zakona i tražiti da sikirevačkim vodocrpilištem upravljaju zakonom predviđeni subjekti, ovdašnja lokalna samouprave i/ili Vodovod Slavonski Brod?

 

Broj komentara: 14

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 25.2.2018. | 9:22

1

Tetrapak@ . . svatko bi trebao imati ispravan stav, izgrađen na osnovu argumenata. Da li je za tebe ispravan stav, ako ti netko proglasi tvoju suprugu, majku tvoje djece, kurvom, bez ikakvih argumenata??? Hoćeš li i tada reći da svi imamo š.pke?? Pokušaj barem jednom biti principijelan i reci svoje određeno mišljenje. Bez relativiziranja, izjednačavanja strana. Ne mogu obje strane biti u pravu!
Tetrapak

Tetrapak

Komentirano: 24.2.2018. | 22:24

2

Stavovi su ko i š...k , svatko ih ima.
Znalac

Znalac

Komentirano: 24.2.2018. | 12:42

3

Ako se odnosi na mene ....isto ili gore mišljenje imam o Galovicu i ekipi .Ako nešto nije dobro ili je u najmanju ruku sumnjivo nije bitna stranačka pripadnost . Barem bi tako trebalo biti . Ali ne može me nitko uvjeriti da ovi iz grada ne namještaju poslove svojima kao sto to Hdz radi. Da niti jednom nisu pogriješili ( nije teško priznati , barem ne bi trebalo ) . Direktori oko vodovoda su smjesni i način imenovanja i nemojte tvrditi suprotno. Da li je problem objasniti situaciju oko Hrvatskog doma kako piše Posavska? Ukoliko lažu tuzis ih .
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 24.2.2018. | 12:39

4

Znalac@ . Komentari su ti rekla, kazala! O nekome ili nečemu se može govoriti, komentirati, pisati kada je presuda konačna...kada nema više žalbe. Ovdje nešto napišeš, pa odmah demantiraš sam sebe...Da je Jerku presuda pravomoćna, on bi već odavno bio u pržunu. Bilo bi lijepo da ne širiš svoja nagađanja...To je ljudska vrlina! Lijep pozdrav!
Brada5

Brada5

Komentirano: 24.2.2018. | 12:37

5

Jel nevidite politiku adz i sdp na drzavnom nivou do cega je dovela ovu drzavu
Brada5

Brada5

Komentirano: 24.2.2018. | 12:34

6

Ne znam do kad samo mislite lajati protiv DUSPARE KLAICA ROGICA MAJETICKE SORICA i ostalih .Strasno koliko mozete mrziti sto nije Adz ovsko katastrofa .
Znalac

Znalac

Komentirano: 24.2.2018. | 12:02

7

Jučer u Posavskoj čitam ( ne kažem da su u pravu ) ekocid nad Hrvatskim domom. Klaic je ovaj puta dopustio radove. .. nikakvog obrazloženja iz grada. Na ovom portalu se ne piše o tom. Polemika ili nešto. .. Ili se namjerno ignorira ogromni propust kako piše Posavska. Elaborat. ..nešto.
Znalac

Znalac

Komentirano: 24.2.2018. | 11:55

8

Majetic nema presudu. ..krivo sam upisao. Bila je optužena ali oslobođena .
Znalac

Znalac

Komentirano: 24.2.2018. | 11:49

9

Vjerujem li ?! ..ako potpisnik ovog članka ima presudu i odluku o zatvoru i da mora vratiti novac. Ako Majetic isto ima presudu u istom procesu a može raditi u gradskom poglavarstvu i biti glavna za puno toga ... Trebao bi sumnjati u naše sudstvo ?! ..naravno da su njihovim očima i njihovim teorijama nevini .Ali svi to govore ...
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 24.2.2018. | 9:45

10

Znalac@..vjeruješ li ti u naš pravni sustav?

Broj komentara: 14

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

U cilju jačanja socijaldemkracije

Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

18.4.2018. | 0:01
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

Teorije zavjere, ili indicije?

Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

17.4.2018. | 14:30
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

Fragmentiranje moći građana

Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

16.4.2018. | 9:25
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

Prije svih odgovora, ništa gotovo nije

Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

10.4.2018. | 0:01
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

Ratni profiter sikće da heroj laprda

Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

5.4.2018. | 0:01
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

Na potezu su Šmital i Svirčević

Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

4.4.2018. | 0:01
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

I previše je argumenata

Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

3.4.2018. | 0:01
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
SBplus.hr, Slavonski Brod : S Pašom sam bio na druženju Kingsa

Tri dana prije 2018. Uskrsa

S Pašom sam bio na druženju Kingsa

29.3.2018. | 22:50
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

Od drveća ne vide šumu

U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

28.3.2018. | 22:45
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

Kad iz partera pljuneš na balkon

Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

28.3.2018. | 0:01
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

Pragma ugušila ideologiju

Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

26.3.2018. | 0:01
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Devastacija ili revitalizacija kulturne baštine?

'Kulturocid na Hrvatskom domu'

Devastacija ili revitalizacija kulturne baštine?

16.3.2018. | 0:01
Zahvaljujući većoj ponudi objekata za kulturu nego kulturnih sadržaja u njima, ova lijepa zgrada poodavno nije bila punim kapacitetom u funkciji kojoj je izvorno namijenjena.
Zahvaljujući većoj ponudi objekata za kulturu nego kulturnih sadržaja u njima, ova lijepa zgrada poodavno nije bila punim kapacitetom u funkciji kojoj je izvorno namijenjena.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Antun Bogović svim sredstvima štiti svoje carstvo

Rat Upravitelja stambenih zgrada

Antun Bogović svim sredstvima štiti svoje carstvo

12.3.2018. | 11:00
Dok nejaka konkurencija pokušava uzeti mu dio kolača, većinski vlasnik i direktor tvrtke Đuro Đaković Stan d.o.o., Antun Bogović, svim sredstvima brani svoj imperij - kako sam tvrdi - na dobrobit suvlasnika zgrada o kojima skrbi te udjeličara i zaposlenika tvrtke koju vodi.
Dok nejaka konkurencija pokušava uzeti mu dio kolača, većinski vlasnik i direktor tvrtke Đuro Đaković Stan d.o.o., Antun Bogović, svim sredstvima brani svoj imperij - kako sam tvrdi - na dobrobit suvlasnika zgrada o kojima skrbi te vlasnika i zaposlenika tvrtke koju vodi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

Brodska gradska uprava tvrdi:

'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

2.3.2018. | 0:01
Pored toga što su obznanili da im je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi - laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.
Pored toga što su obznanili da im je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi - laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište, ustvari, u rukama je brodskog HDZ-a

Ustavni sud 'oprao ruke'

Brodsko Sveučilište, ustvari, u rukama je brodskog HDZ-a

28.2.2018. | 17:25
Vjerojatno, brodsko-posavski HDZ ne bio preživio dvije uzastopne, a za Brodsko-posavsku županiju tako pogubne, odluke na idućim lokalnim izborima, neovisno o tome što su od 1990. neprikosnoveni vladari ovim prostorima. A kako će u ovom slučaju postupiti ovdašnji neprikosnoveni
Vjerojatno, brodsko-posavski HDZ ne bio preživio dvije uzastopne, a za Brodsko-posavsku županiju tako pogubne, odluke na idućim lokalnim izborima, neovisno o tome što su od 1990. neprikosnoveni vladari ovim prostorima. A kako će u ovom slučaju postupiti ovdašnji neprikosnoveni li
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad u tvrtku uložio 20 milijuna pa ju prodao za 20 tisuća

Vijest desetljeća

Grad u tvrtku uložio 20 milijuna pa ju prodao za 20 tisuća

21.2.2018. | 23:00
Dakako, tragedija nije u tome što štetočine neće biti penalizirane, nego u tome što takvi i njihovi pravosudnici degeneriraju društvo i, posljedično, uzrokuju iseljavanje ovdašnje mladeži.
Dakako, tragedija nije u tome što štetočine neće biti penalizirane, nego u tome što takvi i njihovi pravosudnici degeneriraju društvo i, posljedično, uzrokuju iseljavanje ovdašnje mladeži.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

Četiri puta ih je više nego u SFRJ

Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

21.2.2018. | 12:12
Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

Za isti propust različite sankcije

Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

17.2.2018. | 15:00
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

Razlika između države i kolonije

Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

12.2.2018. | 0:01
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

Mada političar i kočijaš to često žele

Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

4.2.2018. | 0:01
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :