Iz drugih medija

Objavljeno: 23.8.2017. u 23:55
Prikaza: 1111
|
Autor: Jelena Lovrić/Jutarnji list

Izjednačavanje fašizma i antifašizma

Ispiranja mozga raznim vrstama ustašolikih splačina

root : Ispiranja mozga raznim vrstama ustašolikih splačina

Za razliku od Amerike, gdje je predsjednik države demonstrirao teško moralno posrnuće, ali je društvo, pokazujući svoju vitalnost, na njegove prorasističke izjave burno reagiralo, hrvatsko je društvo široko i duboko zahvaćeno visokom dozom moralne tuposti

Vrlo znakovito, Zlatko Hasanbegović, trenutno prvo grlo radikalne hrvatske desnice, usporedio se s Donaldom Trumpom i javno stao na branik aktualnog američkog predsjednika u trenutku njegova najvećeg moralnog pada i baš onoga dana kad se takoreći cijeli civilizirani svijet od njega distancirao.

Zbog skandaloznog reagiranja na rasističke marševe u Virginiji, praktičnog povlađivanja bjelačkoj supremaciji, Trumpa se danas odriču i njegovi najbliži suradnici, hvale ga - indikativno! - pripadnici Ku Klux Klana, naslovnice američkih medija vrište konsternacijom jer je šef države pokazao simpatije za neonaciste, njegove stavove kritički opserviraju vodeće političke ličnosti svijeta, od prethodnika Obame nadalje, a prvak revizionističke desnice u Hrvatskoj sve to naziva nerelevantnom pseudoljevičarskom difamacijskom kampanjom. Svojom izjavom Hasanbegović je izoštrio ionako vidljivu činjenicu da između američkih i hrvatskih desničara postoji fatalna sličnost. Svojevrsna crna transverzala Charlottesville - Zagreb. Ideja o rasnoj superiornosti pod ruku s idejom o nacionalnoj supremaciji.

Još gore, oklijevanje američkog predsjednika da osudi rasističku netrpeljivost, mržnju i nasilje, frapantno je slično nevoljkosti hrvatskih političara da osude manifestacije proustaške desnice. Istina, Trump je s dvodnevnim zakašnjenjem u jednom trenutku ipak otvoreno osudio marš bijelih rasista, koji je rezultirao i ljudskim žrtvama, priznajući da divljački pohod zaljubljenika u robovlasničku prošlost jedne od južnjačkih država SAD-a udara na same temelje države, jer je "Amerika utemeljena na ideji da su svi ljudi rođeni jednaki”, da bi se odmah potom, samo dan kasnije, vratio početnom izmotavanju i umjetnom balansiranju odgovornosti izjavom o podijeljenoj odgovornosti. Podijeljenoj između razgoropađenih rasista i prosvjednika koji su njihovoj destrukciji stali nasuprot.

Riječ je o pokušaju poricanja stvarnosti ili izmišljanju njene alternativne, prefabricirane verzije. Slično kako to rade hrvatski političari kad tvrde da je ustašluk u Hrvatskoj fantomska ili minorna pojava, dok se stadioni prolamaju zločinačkim ZDS pozdravom i ustašlukom podvučena ploča već godinu dana stoji u Jasenovcu. Ali, kao što se relativiziranju proustaških provokacija vrlo uvjerljivo suprotstavlja upravo objavljeno godišnje izvješće State Departmenta, koje precizno navodeći općepoznate podatke upozorava na rastuću praksu veličanja NDH i umanjivanja ustaških zločina, tako ni od Trumpovih teza o obostranoj krivnji ni kamen na kamenu nije ostao. "Izjednačio je one koji izvikuju nacističke parole i zastupaju superiornost bijele rase s aktivistima koji se rasizmu i netrpeljivosti suprotstavljaju”, zgraža se New York Times. "Ne vidim nikakve sličnosti između onih koji promiču fašističke vrijednosti i onih koji im se protive”, napisala je britanska premijerka Theresa May.

Tvrdnja američkog predsjednika o krivcima na obje strane, s nekoliko dodatnih toplih rečenica kako se i među rasističkim mitingašima našlo, doslovce, krasnih i simpatičnih likova, vrlo je bliska s trenutno u Hrvatskoj vladajućom mantrom o dva totalitarizma, kojom premijer Plenković namjerava uređivati odnos prema traumatičnim dijelovima prošlosti. Riječ je o sestrinskom, gotovo blizanačkom stavu. Problematičnom iz više aspekata.

Prvo, oba diskursa relativiziraju činjenice, u istu ravan pokušavajući dovesti stvari koje su neusporedive, pa i oprečne. Trump izjednačava rasiste i one koji im se suprotstavljaju, braneći vrijednosti rasne jednakosti i građanskih prava. Plenković pod istu egidu sprema zločinačku, na rasnim zakonima ustrojenu NDH i nedemokratsku Jugoslaviju. Takvo nategnuto balansiranje vrijednosno posve različitih dijelova prošlosti moralno je vrlo dvojbeno i zapravo nedopustivo.

Drugo, teza o krivcima na obje strane, odnosno o dva totalitarizma, šamar desno, šamar lijevo, pokušava vrlo tendenciozno kamuflirati, pa i falsificirati karakter podjela i sukoba. Ni u Americi ni u Hrvatskoj nije riječ o sudaru između radikalne desnice i radikalne ljevice, kako to i ovdje i tamo vladajući hoće prikazati. Riječ je o civilizacijskom pitanju. O konfliktu između glorifikatora loše prošlosti i protagonista ultrakonzervativne rekonkviste, s jedne strane, i onih koji zastupaju vrijednosti modernog svijeta i otvorenog društva, s druge strane. Desničarske masovke u Charlottesvilleu Ameriku bi htjele vratiti u, po njima, slavne tradicije robovlasništva i rasizma. Umjetnim potenciranjem navodno hitne potrebe obračuna s crvenim totalitarizmom, ovdje se uspostavlja defenzivan, faktički povlađujući odnos prema navali crne, revizionističke desnice, koja Hrvatsku vidi kao državu hrvatske nacionalne supremacije. Platforma koja je već jednom - logično koliko i tragično - rezultirala rasnim zakonima, istrebljivanjem drugih naroda, genocidom i Jasenovcem.

Treće, nasilno balansiranje krivnje, odnosno totalitarizama zapravo služi opravdavanju i protežiranju onih koji to ne zaslužuju. Dijeleći krivnju na "obje strane”, izmišljajući "lijeve ekstremiste” kojih nije bilo kako bi mogao pogladiti one desne, Donald Trump stao je na stranu rasizma, što su i mediji u SAD-u odmah prepoznali. Prvi američki predsjednik koji faktički brani bijele nacionaliste, čak im svojim izjavama daje vjetar u krila, užasnuto konstatiraju. Na isti način, farizejskom osudom "svih radikalizama”, kojom vladajući reagiraju na manifestacije ekstremizirane, revizionističke desnice, Hrvatska dopušta praktičnu rehabilitaciju ustašije. Umjesto bistrenja povijesti, na djelu je njeno namjerno mućenje. Generalnim osporavanjem i blaćenjem antifašizma utire se put relativiziranju zločinačkog karaktera Endehazije. Vrata su razvaljena! Ušato U i slični simboli jednog povijesno poraženog i propalog poretka već su odavno postali dijelom mainstreama.

Za razliku od Amerike, gdje je Trumpovo proklizavanje u obranu rasizma ipak ostalo izolirani eksces, u Hrvatskoj se cvjetanje ustašluka prilično omasovilo. Američki predsjednik doživio je masivne i žestoke osude, doma i u svijetu, i odjednom se - premda i dalje vrlo moćan - našao jako usamljenim. Njegova se kadrovska piramida rapidno urušava, s posve neizvjesnim posljedicama. Ovdje takve rezolutne reakcije u pravilu izostaju. Hrvatsko je društvo na provokacije slične vrste uglavnom ravnodušno. Ekstremističke, pronacističke, odnosno proustaške manifestacije primaju se bez većinskog kritičkog odmaka, gotovo kao dio normalnosti. Javnost je oguglala, veliki dio medija bez vrijednosnog sidra, pogubljeni ili čak zatrovani.

Na ustaški pozdrav u Jasenovcu, osim State Departmenta, gotovo da nitko više ne reagira. U američkom izvješću kritički apostrofirani Hasanbegović dobio je priliku da, uz asistenciju HDZ-a i Milana Bandića, prekraja povijest i simbole Zagreba te uličnim pločama vodi svoj privatni rat protiv Titovog antifašizma. Jakov Sedlar, spomenut zbog revizionističkog filma o Jasenovcu, kojim se umanjuje broj žrtava tamošnje tvornice smrti, počašćen je visokom nagradom Grada Zagreba. Kao posebna se vijest ističe da će predsjednica države za svog posjeta Australiji zaobići centre u kojima je bista poglavnika Pavelića, što je navodno prešutni uvjet zemlje domaćina, ali na što se hrvatski konzul smatrao potrebnim gnjevno osvrnuti. I tako dalje, i tako dalje…

Za razliku od Amerike, gdje je predsjednik države demonstrirao teško moralno posrnuće, ali je društvo, pokazujući svoju vitalnost, na njegove prorasističke izjave burno reagiralo, hrvatsko je društvo široko i duboko zahvaćeno visokom dozom moralne tuposti, rezultat godinama vođene operacije masovnog ispiranja mozga raznim vrstama ustašolikih splačina.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
bravulja

bravulja

Komentirano: 24.8.2017. | 15:22

1

Dovoljno je pročitati tko piše...Pa da povratiš....
MaksMesar

MaksMesar

Komentirano: 24.8.2017. | 11:04

2

Sb plus bilten sdpa sa jerkom(namjerno malim) koji viđa ustasje zmije i kad spava...covjek koji ima 8643 suđenja...ukratko smece
Orsag

Orsag

Komentirano: 24.8.2017. | 9:02

3

Jugoslavenka koja je rekla 91 kad ce Jna vise zgazit Hrvatsku i predratna ljubavica Radovana Karadzica pise ovakve rigotine. Kad se takve hulje postavljaju na branik antifasizma jasno je kakva je to ideja. Ne hvala citajte i dalje yutarnji
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 0:10

4

...hoce to isprat mozak kad stalno ponavljas...neprijatelj nikad ne spava, nista nas ne smije iznenaditi, nema odmora dok traje obnova...i svima ona koji su zdimili daleko od nigdje...snađi se druže...

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li propao hrvatski nacionalistički projekt?

Gospodarski i demografski slom

Je li propao hrvatski nacionalistički projekt?

20.11.2017. | 8:20
Ove činjenice jasno govore u prilog toga da je projekt nacionalističke Hrvatske temeljito propao, ne ispunivši ništa od inicijalnih obećanja o ekonomskom i demografskom prosperitetu zemlje. No, puka konstatacija ovog stanja neće nas ni na koji način približiti razumijevanju njego
Ove činjenice jasno govore u prilog toga da je projekt nacionalističke Hrvatske temeljito propao, ne ispunivši ništa od inicijalnih obećanja o ekonomskom i demografskom prosperitetu zemlje. No, puka konstatacija ovog stanja neće nas ni na koji način približiti razumijevanju njego
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije moguće ostati isti, a tražiti promjenu zrcalne slike

Licemjerno soljenje pameti

Nije moguće ostati isti, a tražiti promjenu zrcalne slike

19.11.2017. | 16:00
'Glas Kaptola', Ivan Miklenić, eklatantan je primjer ovdašnjeg klerikalnog licemjera. Naime, ono što s pravom traži od hrvatskih političara ne traži od kolega - hrvatskog klera - mada je hrvatsku društveno-političku supstancu oblikovala "Crkva u Hrvata", a ne politička elita.
'Glas Kaptola', Ivan Miklenić, eklatantan je primjer ovdašnjeg klerikalnog licemjera. Naime, ono što s pravom traži od hrvatskih političara ne traži od kolega - hrvatskog klera - mada je hrvatsku društveno-političku supstancu oblikovala "Crkva u Hrvata", a ne politička elita.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Europska unija je poganska nemoralna močvara

Bez Crkve svijet će propasti

Europska unija je poganska nemoralna močvara

16.11.2017. | 11:30
Izgleda, ovdašnja katolička i pravoslavna Crkva o Europskoj uniji misle isto: 'Zgrada europske kulture, zidana bez Krista, mora se srušiti'.
Izgleda, ovdašnja katolička i pravoslavna Crkva o Europskoj uniji misle isto: 'Zgrada europske kulture, zidana bez Krista, mora se srušiti'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Proročanstva superračunala za Hrvatsku

Baba Vanga novog doba

Proročanstva superračunala za Hrvatsku

13.11.2017. | 11:30
U sljedeće 52 godine Hrvatska bi u prilagodbu klimatskim promjenama trebala uložiti 3,68 milijardi eura. Od tog iznosa samo 0,23 posto će ići iz državnog proračuna, a sve ostalo iz fondova Europske unije. Prvi akcijski plan provodit će se od 2019. do 2023., a njegov je ukupni tro
U sljedeće 52 godine Hrvatska bi u prilagodbu klimatskim promjenama trebala uložiti 3,68 milijardi eura. Od tog iznosa samo 0,23 posto će ići iz državnog proračuna, a sve ostalo iz fondova Europske unije. Prvi akcijski plan provodit će se od 2019. do 2023., a njegov je ukupni tro
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog proustaškog klera stala kanonizacija Stepinca?

Vatikan je mudriji od Kaptola

Zbog proustaškog klera stala kanonizacija Stepinca?

9.11.2017. | 10:55
Nesporna je činjenica da su pojedini visoki dužnosnici hrvatske Katoličke Crkve sudjelovali i sada vatreno sudjeluju u prevrednovanju događaja iz Drugog svjetskog rata, a osobito u prevrednovanju i pokušaju rehabilitacije Nezavisne Države Hrvatske i ustaškog pokreta. Svaka takva
Nesporna je činjenica da su pojedini visoki dužnosnici hrvatske Katoličke Crkve sudjelovali i sada vatreno sudjeluju u prevrednovanju događaja iz Drugog svjetskog rata, a osobito u prevrednovanju i pokušaju rehabilitacije Nezavisne Države Hrvatske i ustaškog pokreta. Svaka takva
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plenkoviću nedostaju još samo dvije pudlice...

Ako je i od Ivkošića - dobro je

Plenkoviću nedostaju još samo dvije pudlice...

28.10.2017. | 0:01
Kad još zna kako tom batinom štiti svoj sve izrazitiji kult, u javnosti pothranjivan slavljenjem rođenja njegove princeze, pa punice koju vodi papi i "neodoljivog sinčića" s kojim je sve češće u javnosti..., čovjek poželi da mu nabavi dvije pudlice kako bi nas još više podsjećao
Kad još zna kako tom batinom štiti svoj sve izrazitiji kult, u javnosti pothranjivan slavljenjem rođenja njegove princeze, pa punice koju vodi papi i "neodoljivog sinčića" s kojim je sve češće u javnosti..., čovjek poželi da mu nabavi dvije pudlice kako bi nas još više podsjećao
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pad dvorca Todorovih i prvi poučci

Piše: Nino Raspudić

Pad dvorca Todorovih i prvi poučci

20.10.2017. | 0:01
Ostane li netaknut sistem koji je omogućio nastanak i dugogodišnje prikrivanje financijske rupe o kojoj i Putin razgovara s Predsjednicom u Moskvi, ništa se nije napravilo. No ako se priča krene rasplitati dalje i dublje afera Agrokor bit će izraz Božje pravde
Ostane li netaknut sistem koji je omogućio nastanak i dugogodišnje prikrivanje financijske rupe o kojoj i Putin razgovara s Predsjednicom u Moskvi, ništa se nije napravilo. No ako se priča krene rasplitati dalje i dublje afera Agrokor bit će izraz Božje pravde
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako Tomac brani Todorića, Plenkovića, Grabar-Kitarović

Srbi i peta kolona krivi su za sve

Evo kako Tomac brani Todorića, Plenkovića, Grabar-Kitarović

19.10.2017. | 9:55
Vrijeme je da predsjednica i predsjednik sazovu državni vrh i da bez medija, znači s ciljem da riješe neke probleme, zaustave ovu rušilačku stihiju koja prijeti slomom Hrvatske, slomom povjerenja u institucije, pa i u krajnjoj liniji i slomom povjerenja da Hrvati mogu imati svoju
Vrijeme je da predsjednica i predsjednik sazovu državni vrh i da bez medija, znači s ciljem da riješe neke probleme, zaustave ovu rušilačku stihiju koja prijeti slomom Hrvatske, slomom povjerenja u institucije, pa i u krajnjoj liniji i slomom povjerenja da Hrvati mogu imati svoju
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi prilog tezi da Hrvatska jeste država mafije

Uglednik i jedan od stupova društva

Novi prilog tezi da Hrvatska jeste država mafije

18.10.2017. | 0:01
Tomislav Horvatinčić jedan je od nosivih stupova i uglednika u hrvatskm društvu što samo po sebi kazuje u kojoj mjeri su mu poremećene vrijednosti. Društvu dakako, a ne Horvatinčiću.
Tomislav Horvatinčić jedan je od nosivih stupova i uglednika u hrvatskm društvu što samo po sebi kazuje u kojoj mjeri su mu poremećene vrijednosti. Društvu dakako, a ne Horvatinčiću.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slava joj

Nije samo hrvatska zemlja mafije

Slava joj

17.10.2017. | 20:40
Daphne Caruana Galizia poginula je nakon što je moćna autobomba na komadiće raznijela njezin Peugeot 108. Europski su je mediji opisivali kao “WikiLeaks u jednoj osobi” i proglašavali jednom od najboljih europskih novinarki, čiji je odlučni stav mnogima bio inspiracija.
Daphne Caruana Galizia poginula je nakon što je moćna autobomba na komadiće raznijela njezin Peugeot 108. Europski su je mediji opisivali kao “WikiLeaks u jednoj osobi” i proglašavali jednom od najboljih europskih novinarki, čiji je odlučni stav mnogima bio inspiracija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priznajte, i vi biste ga oslobodili

Iz kojeg razloga

Priznajte, i vi biste ga oslobodili

16.10.2017. | 21:12
Nakon presude Tomi Horvatinčiću koja je, bezmalo, sramotno podla koliko i presuda kako imovina Slavonije DI vrijedi nula kuna (0), razvila se burna kuloarska rasprava oko toga: je li ubojica kriv ili čovjek kriv nije? Zbog toga, naše posjetitelje pitamo: Pod kojim uvjetima biste
Nakon presude Tomi Horvatinčiću koja je, bezmalo, sramotno podla koliko i presuda kako imovina Slavonije DI vrijedi nula kuna (0), razvila se burna kuloarska rasprava oko toga: je li ubojica kriv ili čovjek kriv nije? Zbog toga, naše posjetitelje pitamo: Pod kojim uvjetima biste
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bošnjaci žele spriječiti plinofikaciju samo Rafinerije

Zajednički projekt Srba i Hrvata

Bošnjaci žele spriječiti plinofikaciju samo Rafinerije

15.10.2017. | 0:01
General Ivan Čermak 2017. godine spašava Slavonski Brod od zagađenja zraka iz Bosanskog Broda na isti način na koji su 1991. taj grad spašavali od granatiranja - dogovorom sa Srbima, Bošnjacima iza leđa.
General Ivan Čermak 2017. godine spašava Slavonski Brod od zagađenja zraka iz Bosanskog Broda na isti način na koji su 1991. taj grad spašavali od granatiranja - dogovorom sa Srbima, Bošnjacima iza leđa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naziv ulice 10. travnj u suprotnosti je s hrvatskim Ustavom

Riješio Ustavni sud

Naziv ulice 10. travnj u suprotnosti je s hrvatskim Ustavom

13.10.2017. | 0:02
U selu Slavonski Drenovec postoji ulica 10. travnja, a Ustavni je sud ovog tjedna odlučio da je naziv te ulice – neustavan.
U selu Slavonski Drenovec postoji ulica 10. travnja, a Ustavni je sud ovog tjedna odlučio da je naziv te ulice – neustavan.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pokrenuli ovrhu protiv obitelji Šitum zbog 200 tisuća kuna

Udruga Hrabro dijete

Pokrenuli ovrhu protiv obitelji Šitum zbog 200 tisuća kuna

13.10.2017. | 0:01
U slučaju da Udruga Hrabro dijete - u cilju zaštite dostojanstva svoga članstva i njihove djece - Roberta Tomića Zubera i dr. kazneno ne prijavi za postupanje svojstveno medijskim hijenama te za permanentno, profesionalno organizirano i vrlo skupo, javno vrijeđanje i/ili klevetan
U slučaju da Udruga Hrabro dijete - u cilju zaštite dostojanstva svoga članstva i njihove djece - Roberta Tomića Zubera i dr. kazneno ne prijavi za postupanje svojstveno medijskim hijenama te za permanentno, profesionalno organizirano i vrlo skupo, javno vrijeđanje i/ili klevetan
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tako ti je mala moja kad pjeva Bosanac

Aktualno

Tako ti je mala moja kad pjeva Bosanac

8.10.2017. | 20:30
Za Antenu Zagreb Dubioza kolektiv je premijerno odsvirala novu stvar! Svojevrsna je to reklama za njihov koncert kojeg će 17. studenog održati u Domu sportova. Mada SBplus - bez naknade - ne reklamira komercijalne koncerte, pogotovo ne lažnjake koji se najavljuju kao 'humanitarni
Za Antenu Zagreb Dubioza kolektiv je premijerno odsvirala novu stvar! Svojevrsna je to reklama za njihov koncert kojeg će 17. studenog održati u Domu sportova. Mada SBplus - bez naknade - ne reklamira komercijalne koncerte, pogotovo ne lažnjake koji se najavljuju kao 'humanitarni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić ili Stribor Valenta - pitanje je sad

Ovdje nije riječ o nogometu

Luka Modrić ili Stribor Valenta - pitanje je sad

8.10.2017. | 19:30
Prije podne zasjedati će brodsko gradsko vijeće, a u večernjim satima igrat će najvažnija hrvatska reprezentacija. Tko će Brođanima biti važnije: Stribor 'Stečajni SDP-a' Valenta ili Luka, 'Ne sjećam se' Modrić?
Prije podne zasjedati će brodsko gradsko vijeće, a u večernjim satima igrat će najvažnija hrvatska reprezentacija. Tko će Brođanima biti važnije: Stribor 'Stečajni SDP-a' Valenta ili Luka, 'Ne sjećam se' Modrić?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi prilog o zakulisnim poslovima s distribucijom plina

Bosanci ne žele biti promatrači

Novi prilog o zakulisnim poslovima s distribucijom plina

8.10.2017. | 0:01
BH-Gas je upoznao bosansko-hercegovačku i međunarodnu javnost kako se oštro protivi bilo kakvim parcijalnim rješenjima i konekcijama na strateškoj točki Brod.
BH-Gas je upoznao bosansko-hercegovačku i međunarodnu javnost kako se oštro protivi bilo kakvim parcijalnim rješenjima i konekcijama na strateškoj točki Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imigranti iz Afrike i Azije 'pojest' će Europljane

Dobri bijelci i zli obojeni

Imigranti iz Afrike i Azije 'pojest' će Europljane

30.9.2017. | 11:00
Do prije samo nekoliko desetaka godina imigranti iz Afrike i Azije dolazili su da bi radili, ovi što danas dolaze, dolaze zato da ne bi radili nego uživali sve blagodati naše socijalne države. Primjerice, od milijun imigranata koji su došli u Njemačku samo ih nekoliko desetaka ti
Do prije samo nekoliko desetaka godina imigranti iz Afrike i Azije dolazili su da bi radili, ovi što danas dolaze, dolaze zato da ne bi radili nego uživali sve blagodati naše socijalne države. Primjerice, od milijun imigranata koji su došli u Njemačku samo ih nekoliko desetaka ti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bez natječaja dobili su 56,5 milijuna kuna EU novca

Najavljuju tužbe protiv države

Bez natječaja dobili su 56,5 milijuna kuna EU novca

27.9.2017. | 17:50
Dok je na čelu ministarstva bio Tihomir Jakovina također je bilo slučajeva da su, bez natječaja, dijeljena bespovratna sredstava ili poticaji, jer su pojedini korisnici bili privilegirani. Tada je u kritikama najglasniji bio aktualni ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Kako
Dok je na čelu ministarstva bio Tihomir Jakovina također je bilo slučajeva da su, bez natječaja, dijeljena bespovratna sredstava ili poticaji, jer su pojedini korisnici bili privilegirani. Tada je u kritikama najglasniji bio aktualni ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Kako
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobio otkaz zbog čitanja knjige s kukastim križem

I toga ima

Dobio otkaz zbog čitanja knjige s kukastim križem

25.9.2017. | 20:00
Sudac je pojasnio da poslodavac u slučaju tako teškog prekršaja nije zakonski obvezan dati opomenu pred otkaz i da je imao pravo otpustiti ga po kratkom postupku.
Sudac je pojasnio da poslodavac u slučaju tako teškog prekršaja nije zakonski obvezan dati opomenu pred otkaz i da je imao pravo otpustiti ga po kratkom postupku.
SBplus.hr, Slavonski Brod :